2008. november 16. vasárnap

nov. 16
17:56
Ausztria: „rettenetes Janko” intézte el a Kärntent (She)
A szenzációs formában játszó Marc Janko mesterhármasának köszönhetően győzött 4–1-re a Red Bull Salzburg az Austria Kärnten ellen az osztrák labdarúgó Bundesliga 18. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A rendkívül aktív Bodnár László végigjátszotta a meccset, amelyen a szünetben még a vendégek vezettek – ám a Salzburg a második játékrészben valósággal lemosta őket a pályáról.
nov. 16
17:58
Svédország: három piros az osztályozón, kiesett a Ljungskile (She)
Kiesett a Ljungskile csapata a svéd labdarúgó-élvonalból, miután hazai pályán osztályozón csak 1–1-et játszott a Brommapojkarnával. Az első meccs 0–0-s végeredménye után a visszavágón Haglund szerzett vezetést a Brommapojkarnának, de a 17. perctől emberhátrányban játszó vendéglátók a 48. percben egyenlítettek. Újabb gól már nem esett, viszont a hajrában még további két Ljungskile-játékos kapott…
nov. 16
18:12
Afrikai BL: hatodszor a fekete kontinens trónján az al-Ahli (She)
Az egyiptomi al-Ahli nyerte meg az afrikai Bajnokok Ligája 2008-as kiírását, a kameruni Coton Sport elleni 2–2-es döntetlennek köszönhetően. Afrika egyik legnépszerűbb csapata 4–2-es összesítéssel, hatodik alkalommal hódította el a serleget.
nov. 16
18:14
Női kosárlabda, NB I: 15 ponttal nyert Szombathelyen a Győr (She)
A női kosárlabda NB I-ben a Seat Foton Győr szinte végig vezetve, 15 ponttal verte meg a Savaria csapatát.
nov. 16
18:30
Női kézilabda BL: már csak az Ikast és a Hypo hibátlan (She)
Lejátszották a női kézilabda Bajnokok Ligája összes hétvégi mérkőzését. A mezőnyben már csak két csapat, az ETO dán csoportellenfele, az Ikast, illetve Németh András együttese, az osztrák Hypo százszázalékos.
nov. 16
18:32
Észak-Írország: kidőlt a magyar meccs előtt a válogatott védelme (She)
Összeállítási gondokkal küzd a Magyarország elleni, belfasti válogatott mérkőzés előtt Nigel Worthington, az északír válogatott szövetségi kapitánya.
nov. 16
18:48
Férfi KEK: a Dunaferr nyerte a magyar párharc első meccsét (She)
Remek második félidei teljesítményének köszönhetően 32–30-ra nyert a PLER otthonában a Dunaferr a férfi kézilabda KEK-ben, a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett magyar párharc első mérkőzésén.
nov. 16
18:48
Overdose simán nyert Rómában (Metropol)
Overdose, a galoppversenyeken veretlen magyar csodaló fölényes győzelmet aratott Rómában, idei utolsó futásán.
nov. 16
18:48
Overdose simán nyert Rómában (Behaviour)
Overdose, a galoppversenyeken veretlen magyar csodaló fölényes győzelmet aratott Rómában, idei utolsó futásán.
nov. 16
19:06
Premier League: Halmosi öt percet kapott a Hull döntetlenjénél (She)
Az angol élvonalbeli bajnokság 13. fordulójában a Hull City a Manchester Cityt fogadta. A hazaiaknál Halmosi Péter a kispadon kezdett, a mérkőzés pedig 2–2-es döntetlennel ért véget.
nov. 16
19:08
Primera División: a 90. percben mentett pontot a Málaga (She)
Málagában döntetlenezett, így nem tudott ideiglenesen a spanyol labdarúgó élvonal élére kerülni a Villarreal a 11. fordulóban. A „sárga tengeralattjáró” a remek formában játszó Rossi és Joseba Llorenta góljával kétszer is vezetést szerzett, de a hazai kék-fehérek a 90. percben egyenlítettek. Nagyon simán győzte le az Atlético a Deport, győzött a Betis, az Almería, a Sevilla és hétgólos meccsen a…
nov. 16
19:10
Férfi kézi BL: a Haukar ellen dől el a veszprémi továbbjutás (She)
Bár nem játszott rosszul, és a szünet után még vezetett is az MKB Veszprém kézilabdacsapata a Flensburg elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, végül elszenvedte a második vereségét: 32–29-re kikapott Németországban. A Flensburg ezzel az eredménnyel biztosan csoportgyőztes, míg a Veszprémnek egy pont kell a továbbjutáshoz a Haukar elleni hazai meccsen az utolsó fordulóban.
nov. 16
19:24
Bundesliga: győzelmével felzárkózott a Werder Bremen (She)
Úgy néz ki, kilábal a válságból a Werder Bremen: a zöld-fehérek simán, 3–1-re megverték a Bundesliga 13. fordulójának záró mérkőzésén az 1. FC Kölnt.
nov. 16
19:42
Soproni Liga: gól nélkül ért véget a Fehérvár–Újpest meccs (She)
Nem hozott gólt a honi élvonalbeli futballbajnokság utolsó őszi mérkőzése: a Fehérvár és az Újpest csapata 90 percen keresztül gyűrte egymást, a végeredmény pedig 0–0 lett.
nov. 16
19:44
Olaszország: Lippi kihagyta keretéből a remeklő Del Pierót (She)
Nem válogatta be a Görögország elleni mérkőzésre készülő olasz labdarúgó-válogatott keretbe Marcello Lippi szövetségi kapitány a parádés formában futballozó Alessandro Del Pierót. A kapitány azzal indokolta döntését, hogy új játékosoknak szeretne lehetőséget adni a 2004-es Európa-bajnok ellen.
nov. 16
19:46
Hollandia: feljött a harmadik helyre a tabellán a Groningen (She)
A holland labdarúgó-élvonal vasárnap délutáni mérkőzésein egyedül a Groningen örülhetett győzelemnek: a zöld-fehérek magabiztosan, 3–0-ra verték meg a kiesőhelyen álló De Graafschapot, és ezzel feljöttek a 3. helyre a tabellán. 1–1-es döntetlennel ért véget a Twente–Feyenoord és a Vitesse–AZ találkozó.
nov. 16
20:00
Spanyolország: Szalai végigjátszotta a Castilla bajnokiját (She)
Szalai Ádám csapata, a Real Madrid Castilla 1–1-es döntetlent játszott az Atlético Madrid B elleni rangadón a Segunda División B-ben.
nov. 16
20:02
Ligue 1: 2–1-re győzött otthon a Rennes és a Nice is (She)
„Kéz a kézben” menetel a francia labdarúgó élvonalban a Rennes és a Nice csapata: mindkét gárda 2–1-re nyerte vasárnapi mérkőzését, és a 3., illetve a 4. helyet foglalja el azonos pontszámmal a tabellán. A Nice a 8. percben hátrányba került a Nantes ellen, de hamar egyenlített, majd Mouloungui góljával a három pontot is megszerezte. Más forgatókönyvből dolgozott a Rennes: a bretonok Sow és Briand…
nov. 16
20:04
Férfi kosárlabda: a Pécs tizenhármat vert a Kaposvárra (She)
A PVSK-Panthers 81–68-ra legyőzte hazai pályán a Kaposvárt a férfi kosárlabda NB I hatodik fordulójában.
nov. 16
20:18
Rómában is fölényesen nyert Overdose (Infostart)
Overdose, a galoppversenyeken veretlen magyar csodaló fölényes győzelmet aratott Rómában, idei utolsó futásán.
nov. 16
20:18
Férfi röplabda NB I: Debrecenben nyert simán a Kecskemét (She)
A férfi röplabda NB I-es ligabajnokságban a Kecskemét idegenben győzött sima három játszmában a Debrceni EAC ellen.
nov. 16
20:36
Jégkorong, MOL Liga: hosszabbítás után nyert a Stars (She)
A jégkorong MOL Ligában a Budapest Stars hosszabbítás után 4–3-ra legyőzte a Dunaújvárost.
nov. 16
20:36
Nyertek a férfiak, remiztek a nők a sakkolimpián (Metropol)
Egy-egy győzelemmel, illetve döntetlennel folytatták szereplésüket a magyarok a drezdai sakkolimpián: a negyedik fordulóban a férfiak nyertek Románia ellen, míg a nők 2-2-re végeztek a grúz csapattal szemben.
nov. 16
20:54
Lékó Péterék ismét simán nyertek (Infostart)
A magyar férfi válogatott 3:1 arányban nyert Románia legjobbjai ellen a drezdai sakkolimpia negyedik fordulójában.
nov. 16
20:54
Sakkolimpia: nyertek a férfiak, döntetlent játszottak a nők (She)
Egy-egy győzelemmel, illetve döntetlennel folytatták szereplésüket a magyarok a drezdai sakkolimpián: a negyedik fordulóban a férfiak nyertek Románia ellen, míg a nők 2-2-re végeztek a grúz csapattal szemben.
nov. 16
21:12
Primera División: Vadócz-cal a kezdőben kapott ki az Osasuna (She)
Otthon tartotta a három pontot a spanyol bajnokságban az Athletic Bilbao az Osasuna ellen, miután a baszk csapat 2–0-ra legyőzte a pamplonaiakat.
nov. 16
21:14
Jégkorong, EBEL: módfelett durva meccsen kapott ki a Volán (She)
A héten harmadik mérkőzését játszotta az osztrák profi jégkorong-bajnokságában szereplő Alba Volán, és harmadik vereségét szenvedte el, ez alkalommal a Red Bull Salzburg bizonyult jobbnak. A 4–1-es vendéggyőzelmet hozó mérkőzésen a játékvezetők – a kizárásokkal együtt számolva – összesen 231 perc büntetést osztottak ki.
nov. 16
21:16
Autósport: a francia Yvan Muller a túraautósok „királya” (She)
A SEAT versenyzője, a francia Yvan Muller győzött a WTCC túraautó-világbajnokság 2008-as szezonjában. Muller 14 pontos előnnyel készülhetett a záró futamokra, és Macauban egy harmadik hellyel biztosította bajnoki címét a Guia versenypályán.
nov. 16
21:18
Jégkorong, MOL Liga: kilencgólos újpesti diadal (She)
Az Újpest hazai pályán kiütötte az SC Csíkszeredát a jégkorong MOL Ligában. A Miskolc büntetők után kapott ki a Gyergyószentmiklóstól, a találkozó sorsa a büntetőlövések során a 9. körben dőlt el, Borsos találatával. .
nov. 16
21:30
Görögország: az Olympiakosz nyerte a PAOK elleni csúcsrangadót (She)
Csúcsrangadóra került sor a görög labdarúgó Szuperliga 10. fordulójában: az esti mérkőzésen az éllovas Olympiakosz a második PAOK-ot fogadta, és a fekete-fehérek győzelmük esetén átvehették volna a vezetést a tabellán. Nem így történt: a pireusziak 2–0-ra győztek.
nov. 16
21:32
Serie A: nyolc letartóztatás a római derbi előtt (She)
Az olasz rendfenntartó erők nyolc szurkolót tartóztattak le az AS Roma–Lazio fővárosi derbi előtt.
nov. 16
21:48
Curling országos bajnokság: címvédés a vegyes párosoknál (She)
Megvédte címét a vegyes párosok curling országos bajnokságán a Szekeres Ildikó, Nagy György kettős.
nov. 16
21:48
Férfi kézilabda KEK: a PLER otthonában nyert a Dunaferr (Metropol)
Remek második félidei teljesítményének köszönhetően 32-30-ra nyert a PLER otthonában a Dunaferr a férfi kézilabda KEK-ben, a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett magyar párharc első mérkőzésén.
nov. 16
21:48
Kikapott az Alba Volán (Behaviour)
Az utolsó tíz percben emberhátrányban kapott két, majd egy üres kapus góllal vereséget szenvedett az Alba Volán a címvédő Salzburgtól az osztrák jégkorongliga 21. fordulójában.
nov. 16
22:42
Serie A: Baptista találatával a „farkasok” nyerték a római derbit (She)
Az AS Roma, Julio Baptista 51. percben esett góljával 1–0 nyerte a római derbit a városi rivális Lazio ellen. A mérkőzésen mindkét csapatból egy-egy játékos kapott piros lapot.
nov. 16
23:00
Primera División: Messi és Keita góljával győzött a Barca (She)
A Recrativo Huelva otthonába látogatott a spanyol bajnokság 11. fordulójában a Barcelona csapata, és ezúttal ugyan elmaradt a gála, a katalánok így is simán nyertek 2–0-ra. Lionel Messi egy okosan elvégzett szabadrúgást követően szerezte meg a vezetést, amit Seydou Keita tett biztossá a hajrában.
nov. 16
23:18
A Barca megint nyert, Schuster ügyében még nincs döntés (Infostart)
A Barcelona, ha nehezen is, de megnyerte a Recre elleni mérkőzését, így már három ponttal vezet a Villarreal, és öttel a Real Madrid előtt. A királyi klubnál ettől függetlenül nyugodtak, azt mondják, csak két ponttal szerzett kevesebbet a bajnoki cím védője, mint tavaly ilyenkor.
nov. 16
23:18
Franciaország: a Bordeaux legyőzése után is élen a Lyon (She)
A Lyon a francia bajnokság 14. fordulójában 2–1-re legyőzte a Bordeaux-t, így továbbra is őrzi helyét a tabella élén.

Keresés