2009. január 2. péntek

jan. 2
12:04
Skócia: László Csaba számára nem minden a pénzről szól (She)
László Csaba csapata, a skót bajnokság 4. helyén álló Hearts szombaton városi derbire készül a Hibernian ellen. A magyar menedzser a találkozóval kapcsolatban nyilatkozott brit lapoknak, de azt is elmondta, hogy többek között szaúdi és japán ajánlatot is visszautasított, mielőtt Skóciába szerződött.
jan. 2
12:18
Tatabánya: P. Nagy László lett a klub új vezetőedzője (She)
Az FC Tatabánya vezetősége P. Nagy Lászlót nevezte ki a felnőttcsapat vezetőedzőjének. Megbízatása a tavaszi szezon végéig szól. Erről a klub hivatalos honlapja, a tatabanyafc.hu adott tájékoztatást.
jan. 2
12:36
Gascoigne utolsó esélye (Behaviour)
Az alkohol- és drogproblémákkal küszködő Paul Gascoigne volt futballsztárnak saját bevallása szerint már csak egyetlen esélye van arra, hogy kilábaljon a bajból.
jan. 2
12:54
Anglia: Paul Gascoigne utolsó esélye – saját bevallása szerint (She)
Az alkohol- és drogproblémákkal küszködő Paul Gascoigne volt futballsztárnak saját bevallása szerint már csak egyetlen esélye van arra, hogy kilábaljon a bajból.
jan. 2
12:56
Újpest: Rajczit, Korcsmárt és Kisst is Belgiumba csábítják (She)
A Bulgáriába igazoló Sándor György után két újabb futballista távozhat a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Újpesttől. Rajczi Pétert, valamint Korcsmár Zsoltot szívesen látná a belga élvonalban szereplő Germinal Beerschot. A jelenleg 15., vagyis osztályozós helyen álló klub rajtuk kívül még Kiss Zoltánt is vinné, ám ő egyelőre sérült – a védő még december elején szenvedett autóbalesetet.
jan. 2
13:12
Manchester lehet az átigazolási szezon középpontja (Infostart)
Megkezdődött az átigazolási szezon a labdarúgásban, és a gazdasági válság ellenére ismét jelentős összeget költenek erősítésre a klubok. A legnagyobb mozgásra szokás szerint az angol bajnokságban lehet számítani.
jan. 2
13:12
Kamuti Jenő ismét az európai vívás élén (Metropol)
A júliusi tisztújításig Kamuti Jenő irányítja ügyvezetőként az Európai Vívószövetséget (CEE). Az elnöki poszt az után üresedett meg, hogy az üzbég származású orosz Aliser Uszmanov a nemzetközi szövetség (FIE) élére került.
jan. 2
13:30
PMFC: Zsolnai, Présinger és Kaj is a kiszemeltek között (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában 2. helyen álló PMFC vezetősége jelentős erősítéseket tervez a téli átigazolási időszakban. A bama.hu internetes portál információi szerint többek között Zsolnai Róbert, Kaj András és az U19-es válogatottal Eb-bronzérmes Présinger Ádám is a kiszemeltek között van.
jan. 2
13:32
Vívás: a nyári tisztújításig Kamuti Jenő a CEE ügyvezetője (She)
A júliusi tisztújításig Kamuti Jenő irányítja ügyvezetőként az Európai Vívószövetséget (CEE).
jan. 2
14:06
BL: Mourinho nem engedné játszani Vidicset az Inter ellen (She)
José Mourinho, az Inter vezetőedzője elmondta: úgy véli, hogy az UEFA-nak nem szabadna Nemanja Vidicset, a Manchester United játékosát futballozni engedni a milánói csapat ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.
jan. 2
14:08
Videó: újévi balhé – bíróra támadtak a játékosok Peruban (She)
Nem túl barátságos megnyilvánulással indult az új év Peruban. A válogatott barátságos találkozót játszott Extremadura tartomány legjobbjaival, és a perui játékosok egy vitatott ítélet után rátámadtak a játékvezetőre.
jan. 2
14:10
Anglia: Benítez szerint Pepe Reina a legjobb spanyol kapus (She)
Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere úgy véli, hogy együttesének játékosa, egyben honfitársa a legjobb spanyol kapus.
jan. 2
14:24
Olaszország: a Juventus Messi megszerzéséről álmodik (She)
Az olasz Tuttosport értesülései szerint a Juventusnál reménykednek benne, hogy sikerül megszerezni a Barcelona argentin sztárját, Lionel Messit.
jan. 2
14:24
Elhunyt a magyar párbajtőr világbajnok (Behaviour)
Nyolcvanegy éves korában súlyos betegségben elhunyt Sákovics József, az első magyar párbajtőr világbajnok, a magyar vívóválogatott volt szövetségi kapitánya.
jan. 2
15:18
Gyász: elhunyt Sákovics József, egykori párbajtőr-világbajnok (She)
Nyolcvanegy éves korában súlyos betegségben elhunyt Sákovics József, az első magyar párbajtőr-világbajnok, a magyar vívóválogatott volt szövetségi kapitánya.
jan. 2
15:36
Watford: Priskinék az Arsenaltól vettek kölcsön védőt (She)
Priskin Tamás csapata, a Watford az idény végéig kölcsönvette az Arsenal fiatal védőjét, Gavin Hoyte-ot, aki a Middlesbrough-ban játszó Justin Hoyte öccse.
jan. 2
15:54
Sakk: Lékó Péter az ukrán Vaszilij Ivancsukkal játszik Munkácson (She)
Lékó Péter barátságos páros mérkőzést vív Vaszilij Ivancsukkal a kárpátaljai Munkácson. Szombattól hétfőig az ukrán és a magyar nagymester összesen hat rapidjátszmát vált egymással.
jan. 2
16:12
Meghalt Sákovics József (Infostart)
Nyolcvanegy éves korában súlyos betegségben elhunyt Sákovics József, az első magyar párbajtőr világbajnok, a magyar vívóválogatott volt szövetségi kapitánya.
jan. 2
16:30
Tenisz: Murray nagy csatában verte meg Federert az elődöntőben (She)
A brit Andy Murray óriási csatában legyőzte a svájci Roger Federert az abu-dzabi férfi bemutató tenisztorna elődöntőjének első mérkőzésén.
jan. 2
16:32
Tenisz: Nadal is győzött, Murrayvel csap össze a döntőben (She)
Rafael Nadal is bejutott az Abu-Dzabiban zajló férfi bemutató tenisztorna szombati fináléjába, ahol Andy Murrayvel csap össze.
jan. 2
17:24
Anglia: a City megállapodott a Chelsea-vel Bridge átigazolásáról (She)
Mark Hughes, a Manchester City menedzsere elmondta, hogy klubja és a Chelsea megállapodott Wayne Bridge átigazolásáról.
jan. 2
18:00
Newcastle: a karrierje mélypontján lévő Given távozna (She)
Könnyen lehet, hogy tizenegy év után távozik a Newcastle United labdarúgócsapatától Shay Given, az együttes ír válogatott hálóőre.
jan. 2
18:54
Nem akar válogatott lenni a csatársztár (Infostart)
Nem akar válogatottban szerepelni Amauri, a Juventus labdarúgócsapatának brazil származású játékosa, mert nem szeretne választani szülőhazája és az olasz együttes között.
jan. 2
18:54
Anglia: a QPR megszerezte Király korábbi csapattársát a Villától (She)
A Queens Park Rangers három és fél évre szóló szerződést kötött az Aston Villa szélsőjével, Wayne Routledge-el.
jan. 2
19:30
Kosárlabda: Gasol lett 2008 legjobb európai játékosa (She)
A díjat első spanyol játékosként elnyerő Pau Gasol lett 2008 legjobb európai kosárlabdázója az olasz La Gazzetta Dello Sport szavazásán. A Los Angeles Lakers színeiben NBA-nagydöntőt, a spanyol válogatottal pedig olimpiai döntőt játszó (és elveszítő) játékos honfitársát, Rudy Fernandezt és a török Hidayet Türkoglut előzte meg a voksoláson. A tavalyi évben a francia Tony Parker nyerte el a díjat.
jan. 2
19:32
Vb 2010: Del Bosque spanyol–argentin döntőről álmodik (She)
Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya elmondta, álmai döntője a 2010-es világbajnokságon az lenne, ha Spanyolország Argentínával csaphatna össze.
jan. 2
19:48
Atlético: Maniche és Maxi nem játszhat a Valencia ellen (She)
Nem lesz könnyű dolga az Atlético Madridnak a hétvégi, Valencia elleni bajnokin, mivel a csapat két fontos játékosa, Mancihe és Maxi Rodríguez nem léphet pályára a Mestallában.
jan. 2
19:48
Egy kis boszorkány Amerika legjobb futballistája (Infostart)
A montevideói El País hagyományos szavazásán a 33 éves argentin Juan Sebastian Verónt, az Estudiantes választották meg Dél-Amerika legjobb futballistájának.
jan. 2
20:06
Everton: Saha még további 4-5 hétig biztosan nem játszhat (She)
A térdszalag-sérüléssel bajlódó Louis Sahát pénteken újabb vizsgálatnak vetették alá, ami után kiderült, hogy a francia csatár 4-5 hétig még biztosan nem léphet pályára.
jan. 2
20:06
A Juventusnál szemet vetettek Messire (Behaviour)
Olasz lapértesülés szerint a Juventus a közeljövőben szeretné megvásárolni Lionel Messit, az FC Barcelona argentin sztárlabdarúgóját.
jan. 2
20:24
Portsmouth: Adams még nem tudja, hogy elengedi-e Defoe-t (She)
Tony Adams, a Portsmouth menedzsere elmondta, hogy Jermain Defoe-t csak akkor engedi eligazolni, ha megfelelő ajánlat érkezik érte.
jan. 2
20:42
Jégkorong, Mol Liga: az Újpest nyerte a Fradi elleni rangadót (She)
Az Újpest könnyedén megnyerte a Ferencváros elleni rangadót a Mol Ligában. A hazaiak már 4–1-re vezettek a második harmad végén, és végül négy góllal, 6–2-re verték meg a Fradit.
jan. 2
20:42
Magyar-román jégkorongliga: az Újpest nyerte az örökrangadót (Metropol)
Az Újpest hazai környezetben négy góllal nyert az ősi rivális Ferencváros ellen a jégkorong MOL Ligában.
jan. 2
21:00
Sakk: Almási Zoltán remivel hangolt a rangadóra Reggio Emiliában (She)
Döntetlennel folytatta szereplését Almási Zoltán a Reggio Emilia-i szupertornán. A magyar nagymester sötéttel a német Jan Gustafsson ellen szerzett fél pontot.
jan. 2
21:18
Serie A: az Udinese nem válik meg legjobbjaitól januárban (She)
Pietro Leonardi, az Udinese ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy a sajtóban megjelent találgatásokkal ellentétben egyik kulcsjátékosukat sem adják el a téli átigazolási szezonban.
jan. 2
21:36
Jégkorong, Mol Liga: nagy verést kapott a „kis Volán” (She)
Az Alba Volán II nagy verést kapott hazai pályán a Dunaújvárostól, a vendégek 10–1-re győzték le a fehérváriakat.
jan. 2
21:38
Jégkorong, EBEL: kikapott az Alba Volán a Villachtól (She)
Az Alba Volán 3–1-es vereséget szenvedett idegenben a Villach ellen az osztrák jégkorong-bajnokság (EBEL) 40. fordulójában.
jan. 2
22:12
Skócia: Gróf nem Királyt, hanem egy lengyelt kapott vetélytársnak (She)
Rutinos lengyel kapussal erősítette meg a keretét a skót élvonalban szereplő Hibernian.
jan. 2
22:14
Női kézilabda, BL: kikapott Szkopjében a címvédő Zvenyigorod (She)
A szombaton a dániai Ikastban szereplő Győri Audi csoportellenfele, a női BL-címvédő Zvezda Zvenyigorod (orosz) pénteken 28–22-re kikapott Szkopjében a macedón Kometaltól.
jan. 2
22:30
NHL: megműtteti magát a Minnesota Wild pontkirálya (She)
Marian Gaborík, a Minnesota Wild játékosa úgy döntött, hogy kés alá fekszik, és megoperáltatja fájós csípőjét, amely miatt ebben a szezonban mindössze hat találkozón lépett jégre.
jan. 2
22:32
Vízilabda: Új-Zélandon játszik a magyar juniorválogatott (She)
A magyar férfi junior vízilabda-válogatott a jövő héten két felkészülési mérkőzést játszik Új-Zélanddal Aucklandben a Millennium Uszodában.
jan. 2
22:34
Elefántcsontpart: Koné a legjobb, Drogba csak a hatodik 2008-ban (She)
Az elefántcsontparti sportújságírók szavazatai alapján Bakary Koné, az Olympique Marseille támadója volt 2008-ban az év labdarúgója az afrikai országban.
jan. 2
23:06
Kosárlabda: Wauters és Pau Gasol Európa legjobbja 2008-ban (She)
A Gazzetta dello Sport hagyományos szavazásán a belga Ann Wauterst választották meg a 2008-es év legjobb európai kosárlabdázónőjének.
jan. 2
23:08
FA-kupa: kelet-európai légiósai góljaival nyert a Spurs (She)
A Tottenham Hotspur hazai pályán 3–1-re győzött a Wigan ellen az FA-kupa 3. fordulójában.

2009. január 3. szombat

jan. 3
0:18
Anglia: karddal tért vissza a kiállított játékos, vége lett a meccsnek (She)
Angliában félbeszakadt egy megyei kupamérkőzés, miután az egyik csapat kiállított játékosa egy golfütővel és egy hosszú karddal tért vissza a pályára.
jan. 3
4:30
Egy év kihagyás után ma rajtol el a Dakar Rali Dél-Amerikában (Behaviour)
Ma kezdődik az év első igazán jelentős sportversenye, a 2009-es Dakar Rali, amelyen a versenyzők több ezer kilométert fognak megtenni Argentína, és Chile legzordabb vidékein. Az új helyszínre a tavalyi, afrikai terrorfenyegetettség miatt költözött át a mezőny, ám a nevezések száma alapján, sem az ismeretlen terep, sem pedig a megnövekedett költségek nem szegték kedvét a világ legjobb…
jan. 3
6:18
Dárdai, a fogadós (Blikk)
MÉSZKEMENCE — Fogadós lett Dárdai Pál (32). A német élvonalban szereplő Herthában játszó válogatott labdarúgó családjával vadászházat üzemeltet a Mecsekben.
jan. 3
6:20
Ütős újév (Blikk)
Jövő szombaton tizenegyedik alkalommal védheti meg övét.
jan. 3
6:22
Régi idők hokija (Blikk)
CHICAGO — Újév napján is hokiőrület volt az Egyesült Államokban.
jan. 3
6:24
Kezdődik az őrült száguldás (Blikk)
16 nap, 9574 kilométer: ma rajtol az Argentínát és Chilét átszelő Dakar-rali, a világ legnagyobb versenye

Keresés