2009. január 3. szombat

jan. 3
6:26
Ribéryt akarja a Real (Blikk)
MADRID — Két bomba igazolást ígér a csapat híveinek Ramón Calderón (57), a Real Madrid elnöke.
jan. 3
6:28
Őt verte meg Steven Gerrard (Blikk)
LIVERPOOL — Steven Gerrard (28), a Liverpool csapatkapitánya végre ismét a futballra koncentrálhat, várhatóan pályára lép ma a harmadosztályú Preston elleni FA-kupa-meccsen.
jan. 3
7:12
Kaká 2009-ben mindent vinne (Behaviour)
Kaká, az AC Milan labdarúgócsapatának brazil játékosa azt mondta, hogy az idén szeretné megnyerni a bajnokságot, az UEFA Kupát, megszerezni századik gólját és újra kiérdemelni az Aranylabdát.
jan. 3
7:14
Tombol a Dakar-láz (Behaviour)
A magyar indulók közül talán a legnagyobb tapasztalattal, a saját csapatot (Szalay Dakar Team) is menedzselő Szalay Balázs rendelkezik, hiszen pilótaként immár a tizedik Dakarjára készül. Pontosabban a tizenegyedikre, ha belevesszük a tavalyi, a rajt pillanataiban lefújt megméretést is.
jan. 3
7:30
NHL: két gólpasszával Doug Weight az ezredesek sorába lépett (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság legutóbbi, 85. játéknapján hat mérkőzést rendeztek meg. A New Jersey hazai pályán verte meg a Montrealt, az Atlanta és a Philadelphia szétlövés után nyert – utóbbi az Anaheim otthonában. A New York Islanders ugyan kikapott, ám a csapat centere, Doug Weight az utolsó percben másodszor is asszisztot jegyzett, ami mérföldkövet jelent pályafutásában, ugyanis ez…
jan. 3
7:48
NBA: a Pacers az utolsó másodpercben nyert New Yorkban (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBA 64. játéknapján – a január 1-jei pihenőnapot követően – mind a 30 együttes pályára lépett. A tizenöt mérkőzés közül négy meccsen tudott vendégcsapat nyerni. A nap egyik legizgalmasabb mérkőzését is a vendég nyerte meg, az Indiana. A Pacers egy utolsó másodpercben dobott triplával tudott győzni két ponttal a New York Knicks otthonában 105–103-ra.
jan. 3
8:42
Olaszország: áprilisban Bariban fogadja a világbajnok Írországot (She)
A világbajnok olasz labdarúgó-válogatott április 1-jén Írország ellen játszik világbajnoki selejtező mérkőzést. Az olasz szövetség úgy határozott, hogy az összecsapás helyszíne Bariban a San Nicola Stadion lesz.
jan. 3
8:44
Bayern München: Jürgen Klinsmann együttese is Dubaiban készül (She)
Szombattól az olasz AC Milanhoz hasonlóan a Bayern München is Dubaiban készül a szezon további részére.
jan. 3
9:18
Horvátország: Slaven Bilic elhagyná a válogatottat (She)
Slaven Bilic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott, hogy a világbajnokságot követően távozna a horvát csapat éléről.
jan. 3
9:54
NHL: a Chicago és a Florida Prágában nyitná a 2009–2010-es idényt? (She)
A Chicago Tribune információi szerint a 2009–2010-es szezon előidényében ismét Európában csaphat össze két NHL-együttes. A lap szerint az NHL a Chicago Blackhawksot és a Florida Pantherst szeretné rávenni, hogy Prágában játsszanak egymás ellen.
jan. 3
10:30
A korábbi kapitányunk titokban nősült meg Las Vegasban (Behaviour)
"Titokban" feleségül vette Las Vegasban 21 éves barátnőjét Lothar Mattha:us, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.
jan. 3
10:48
Tenisz: Franciaország győzelemmel kezdett a Hopman-kupán (She)
Franciaország győzelmével kezdődött a teniszezők Hopman-kupája Ausztráliában. A nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságnak tartott esemény első fordulójában a franciák megerőltetés nélkül, szettet sem veszítve nyertek.
jan. 3
10:48
Ilyet sem láttunk még! Kidőltek a kapusok, félbeszakadt a meccs (Behaviour)
Mivel a Duisburg kapusai harcképtelenné váltak, mezőnyjátékos pedig nem állt a ketrec elé, félbeszakadt egy bajnoki jégkorong-mérkőzés Németországban.
jan. 3
10:50
Ferencváros: Savage lehet a legértékesebb téli igazolás (She)
Nem hagyja el a Ferencvárost. Bobby Davison állítja, mindössze szurkolói spekuláció volt, hogy felvetődött a neve a Derby County esetleges új szakvezetőjeként. A Fradi angol edzője továbbra is a zöld-fehérek megerősítése érdekében tárgyal a kiszemeltekkel – többek között a walesi fenegyerek Robbie Savage-dzsel, de szóba került Kádár Tamás és Rósa Dénes szerződtetése is.
jan. 3
11:06
Jégkorong: kidőltek a kapusok, félbeszakadt a hokimeccs (She)
Mivel a Duisburg kapusai harcképtelenné váltak, mezőnyjátékos pedig nem állt a ketrec elé, félbeszakadt egy bajnoki jégkorongmérkőzés Németországban.
jan. 3
11:08
Bayern München: Ivica Olic a nyártól a bajorok játékosa (She)
A következő idénytől már a Bayern Münchent erősíti Ivica Olic, a Hamburg horvát válogatott labdarúgója – jelentette be a német DPA hírügynökség. A Bayern München menedzsere a sport1.de internetes oldalnak elmondta, mindenben megállapodtak a csatárral, bár szerződést még nem írtak alá.
jan. 3
12:00
DVSC: finanszírozási problémák miatt holtponton a stadionügy (She)
Fontosabb az utánpótlásközpont építése, modernizálása, mint új stadion létesítése, ebben állapodott meg Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Szima Gábor, a DVSC-TEVA tulajdonosa.
jan. 3
12:02
Szombathely: Kaj távozott, Pécs helyett Ajkára szerződött (She)
Kaj András, a Szombathelyi Haladás középpályása az NB II Nyugati csoportjában szereplő FC Ajkához szerződött.
jan. 3
12:04
Chelsea: Wayne Bridge helyére Jurij Zsirkov érkezhet (She)
A Chelsea tegnap megegyezett a Manchester Cityvel Wayne Bridge átigazolásáról, majd angol lapértesülések szerint bejelentkezett a CSZKA Moszkvánál Jurij Zsirkovért.
jan. 3
12:18
Vigyázz, kész, rajt! Elrajtolt a Dakar 2009 mezőnye (Behaviour)
Buenos Aires belvárosából elrajtolt a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében sorra kerülő tereprali-viadal mezőnye, amely január 17-én ugyancsak az argentin fővárosban ér majd célba.
jan. 3
12:54
Dakar 2009: elrajtolt a mezőny Buenos Aires belvárosából (She)
Buenos Aires belvárosából elrajtolt a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében sorra kerülő tereprali-viadal mezőnye, amely január 17-én ugyancsak az argentin fővárosban ér majd célba.
jan. 3
12:56
Blog: Erdei Zsolt feláldozta az ünnepeket a címvédésért (She)
Világbajnok ökölvívónk, Erdei Zsolt január 10-i címvédő mérkőzéséig mindennap jelentkezik a fanzone.hu-n olvasható blogjában, amelyből megtudhatják, hogyan készül a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka 11. címvédésére.
jan. 3
12:58
NFL: Peyton Manning lett az alapszakasz MVP-játékosa (She)
Az Indianapolis Colts quarterbackjét, Peyton Manninget választották az NFL alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP).
jan. 3
13:12
Póker: Ivey a kereseti lista élén, 7.5 milliós össznyeremény (She)
Phil Ivey 2008-ban, csak a Full Tilt Pokernél 7.5 millió dollárt nyert magas alapon játszott készpénzes játékokban. A High Stakes-menők eredményeinek nyilvánosságra hozatalát követően a Full Tilt Pokernél Phil Ivey a lista élén található 7.5 millió dolláros össznyereménye a tavalyi győztes Niki Jedlicka 2007-es 3 millió dolláros elsőségével összehasonlítva tűnik igazán páratlannak.
jan. 3
13:13
Meghalt az olimpiai bajnok amerikai úszó (Behaviour)
Életének 63. évében elhunyt Roy Saari olimpiai bajnok, volt világcsúcstartó amerikai úszó.
jan. 3
13:14
Úszás: elhunyt a világrekorder, olimpiai bajnok amerikai úszó (She)
Életének 64. évében elhunyt Roy Saari olimpiai bajnok, volt világcsúcstartó amerikai úszó.
jan. 3
13:30
Betették a kaput a nőverő bécsi kapusnak (Behaviour)
Súlyos pénzbüntetést kapott egy nő bántalmazása miatt Andreas Lukse, a Rapid Wien labdarúgócsapatának kapusa.
jan. 3
14:06
Hollandia: Theo Bos lett a Vitesse Arnhem új edzője (She)
A Vitesse Arnhem Theo Bost nevezte ki a héten menesztett Hans Westerhof edző utódjának.
jan. 3
15:00
Borussia Dortmund: még nem térhet vissza a csapatkapitány (She)
Tovább húzódik Sebastian Kehlnek, a német labdarúgó Bundesligában szereplő Borussia Dortmund csapatkapitányának visszatérése.
jan. 3
15:18
Wolfsburg: japán válogatott csatár érkezik a „farkasokhoz” (She)
Yoshito Okubo, a Vissel Kobe japán válogatott csatára minden valószínűség szerint a Bundesligában szereplő VfL Wolfsburg együttesében folytatja pályafutását.
jan. 3
15:36
Északi összetett: német siker hazai pályán, Schonachban (She)
A Georg Hettich, Erich Frenzel, Björn Kircheisen, Tino Edelmann összetételű német csapat nyerte meg a Schonachban megrendezett északi összetett csapat Világkupa-versenyt.
jan. 3
15:54
Síugrás: Loitzlé az innsbrucki selejtező, Ammann a harmadik (She)
A hazai pályán szereplő Wolfgang Loitzl repült a legmesszebbre a síugró négysáncverseny harmadik állomásának selejtezőjén az ausztriai Innsbruckban.
jan. 3
16:12
Szalay Balázs remekül kezdte a 31. Dakar-ralit (Infostart)
A motorosok között a spanyol Marc Coma (KTM) volt a leggyorsabb a 31. Dakar-rali első gyorsasági szakaszán.
jan. 3
16:12
Ökölvívás: namíbiai világbajnok a WBA-nél könnyűsúlyban (She)
Saját közönsége előtt nem tudta megvédeni a WBA könnyűsúlyú világbajnoki címét a japán Kobori Juszuke, miután a jokohamai összecsapáson egyhangú pontozással kikapott a namíbiai Paulus Mosestől.
jan. 3
16:30
FA-kupa: megvan az első „óriásölés”, kiesett a Stoke (She)
Máris kiesett egy élvonalbeli csapat az FA-kupa harmadik körében: a League One-ban (harmadosztály) játszó Hartlepool 2–0-ra megverte a Stoke City gárdáját. A hazaiak a középhátvéd Michael Nelson fejes góljával szereztek vezetést a második félidő elején, majd David Foley hatalmas bombájával döntötték el a találkozót.
jan. 3
16:32
Skócia: gól nélküli döntetlen Edinburghban a városi rangadón (She)
László Csaba csapata, a Hearts Balogh Jánossal a soraiban 0–0-s döntetlent játszott a városi rivális Hibernian ellen a skót Premier League 21. fordulójában.
jan. 3
16:34
FA-kupa: négy meccset elhalasztottak az időjárás miatt (She)
Négy FA-kupa-mérkőzést is el kell halasztani a rosszra fordult téli időjárás miatt.
jan. 3
16:48
Milan: David Beckham a Roma ellen már pályára is léphet (She)
Az AC Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti elégedett csapata új sztárja, David Beckhamnek a teljesítményével. A mester dicsérte az angol válogatott edzésmunkáját, és úgy nyilatkozott, hogy Beckham az AS Roma elleni rangadón is pályára léphet majd. A piros-feketék a 18. fordulóban, január 11-én játszanak a fővárosiakkal.
jan. 3
16:48
Barasjan felkészült az Erdei Zsolt elleni mérkőzésre (Behaviour)
Felkészült ellenfélre számíthat Jurij Barasjan személyében egy hét múlva Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú magyar világbajnoka.
jan. 3
17:06
Gyorskorcsolya: elhalasztják az országos bajnokságokat (She)
A Magyar Országos Korcsolya Szövetség (MOKSZ) nem tudja a Városligeti Műjégpályán megrendezni a gyorskorcsolya országos bajnokságokat, ezért valamennyit elhalasztotta, és külföldi helyszínt keres az eseményekre.
jan. 3
17:08
Ligue 1: tunéziai válogatott védőt igazolt a Sochaux (She)
A francia élvonalban a kiesés ellen küzdő Sochaux labdarúgócsapata szerződtette a tunéziai válogatott balhátvédjét, Jasszin Mikarit.
jan. 3
17:24
Tenisz: Murray legyőzte a világelső Nadalt Abu-Dzabiban (She)
Az Abu-Dzabiban zajló meghívásos, bemutató torna döntőjében nagyon színvonalas mérkőzést vívott egymással a brit Andy Murray és a spanyol Rafael Nadal. Az első szettet Murray nyerte 6:4-re, majd a másodikat elbukta 7:5-re, de a döntő játszmát szenzációs teljesítményt nyújtva 6:3-ra hozta és ezzel megnyerte a meccset.
jan. 3
17:42
Női kézilabda, BL: bravúros sikert aratott Dániában az ETO (She)
A továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzésen lépett pályára a Győri Audi ETO KC a dán Ikast otthonában. A mérkőzésen a rendkívül jól védekező győriek végig vezetve, 27–26-ra győztek, és nagy lépést tettek a továbbjutás felé.
jan. 3
18:18
FA-kupa: megviccelték a Chelsea-t, otthon égett a Man. City (She)
Újrajátszásra kényszerül az angol FA-kupában a Chelsea csapata, miután hazai pályán nem tudta legyőzni a harmadik ligás Southendet. A Manchester City csúnya, 3–0-s verést kapott otthon a Nottingham Foresttől, ez pedig könnyen lehet, hogy az utolsó meccset is jelentette Mark Hughes menedzser számára. Az élvonalbeliek közül győzött az Arsenal, az Everton, a West Ham, a Fulham és a Middlesbrough,…
jan. 3
18:18
Hatalmas győri bravúr a Bajnokok Ligájában (Infostart)
A Győr bravúros, 27-26-os győzelmet aratott az eddig százszázalékos dán Ikast otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában.
jan. 3
18:54
Skócia: nem bírt a Celtic otthon a Dundee Uniteddel (She)
Egy mérkőzés kivételével kizárólag döntetlenek születtek a skót labdarúgó élvonal 21. fordulójának szombati meccsein. Az egyetlen, három ponttal gazdagodó csapat az Aberdeent legyőző Hamilton volt, míg a forduló rangadóján a harmadik helyen álló Dundee United értékes, 2–2-es győzelmet harcolt ki a Celtic otthonában. A zöld-fehérek kétszer is vezetést szereztek Jorgosz Szamarasz góljaival, de így…
jan. 3
19:30
Dakar 2009: Szalay 15., Palik 25., Liszi 61. az első szakaszon (She)
A kamionok kivételével célba ért a mezőny nagy része a Dakar 2009 első, Buenos Aires és Santa Rosa de la Pampa közötti szakaszán. Az autósoknál a katari al-Attijah (BMW), a motorosoknál a spanyol Marc Coma (KTM), a quadosoknál a francia Declerck (Yamaha) vezet.
jan. 3
19:32
Sífutás, Tour de Ski: Kuitunen és Cologna az élen a zárás előtt (She)
A német Axel Teichmann győzelmével zárult a mai 20 kilométeres, klasszikus stílusú sífutóverseny az olaszországi Val di Fiemmében, amely a Tour de Ski sorozat ötödik, utolsó előtti állomása volt.
jan. 3
19:34
NBA: egy hónapra kiesett a Cavaliers litván centere (She)
Egy hónapig nem játszhat a Cleveland Cavaliers kosárlabdacsapatának litván klasszisa, Zydrunas Ilgauskas.
jan. 3
19:36
Bundesliga: hosszabbított a Mönchengladbach veterán támadója (She)
2010-ig meghosszabbította szerződését a német élvonalbeli Borussia Mönchengladbach labdarúgócsapatával Oliver Neuville.

Keresés