2011. december 10. szombat

dec. 10
0:36
Női kézilabda-vb: Izland megverte Kínát, Angola így csoportmásodik (She)
Izland számára tét nélküli mérkőzésen (mindenféleképp csoportnegyedik lett volna) 23–16-ra legyőzte Kínát a brazíliai női kézilabda-vb-n, így Angola végzett az A-csoport második helyén, Montenegró pedig a harmadikon.
dec. 10
6:36
A MACSka egér játék folytatódik (Behaviour)
Az állam megbízásából a következő négy esztendőben is a Magyar Antidopping Csoport (MACS) látja el teljes körűen a nemzeti doppingellenes szervezet (NADO) feladatait hazánkban.
dec. 10
6:54
Csodálatos csoportzárás (Behaviour)
"Egyszerűen csodálatos ez a torna!" Nem fogják kitalálni, ki nyilatkozott ekképp! Sir Alex Ferguson, az utóbbi négy évben háromszor BL-döntős Manchester United menedzsere, akinek csapata - micsoda skandalum! - kiesett a sorozatból. A skót szaktekintély szavainál nem lehet frappánsabban összefoglalni mindazt, amit szerdán, a Bajnokok Ligája csoportkörének záró játéknapján történt.
dec. 10
6:56
Aczél szabadlábon (Behaviour)
A bíróság szabadlábra helyezte Aczél Zoltánt, a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás jelenlegi, a Siófok korábbi vezetőedzőjét, akit november 30-án, a Videoton elleni Magyar Kupa-mérkőzést követően vettek őrizetbe, mert kötelességszegés és vesztegetés gyanúja merült fel vele szemben.
dec. 10
6:58
Máris eljött nagypéntek (Behaviour)
Úgy tűnik, a 200 méter vegyesen aratott győzelme meghozta Cseh László étvágyát a lengyelországi Szczecinben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. A vegyeskirály ezúttal 400 méteren iskolázta le a kontinens legjobbjait, ám ezúttal nem érezhette magát egyedül a dobogón, hiszen ott állt mellette az ezüstérmet szerző Verrasztó Dávid is. A nap harmadik magyar érméhez sem sok hiányzott: 100 mellen…
dec. 10
7:12
NHL: hazai győzelmek, valószínűtlen hős Washingtonban (She)
Kizárólag hazai győzelmek születtek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 63. játéknapján: győzött a Washington, a Buffalo, a Winnipeg és az Edmonton is.
dec. 10
7:14
Oroszország: Marat Szafin bekerült a parlamentbe Putyin pártjának színeiben (She)
Beválasztották az orosz parlamentbe Marat Szafint, a férfi teniszezők világranglistájának korábbi éllovasát.
dec. 10
7:16
NB II: Zováth és Palásthy mehet Mezőkövesdről, ketten távoztak a Vecsésből (She)
Szinte biztosan távozik a télen a Mezőkövesd-Zsóry NB II-ben szereplő labdarúgócsapatától két rutinos játékos, Zováth János és Palásthy Norbert. A Kecskemétről kölcsönben a csapatnál szereplő Bagi István visszatér az NB I-es együtteshez, míg a klubhoz Nyíregyházáról visszatérő Haburcsák Bertalan sorsa januárban dőlhet el.
dec. 10
8:06
NBA: rossz térde miatt visszavonul a 2007-es év újonca (She)
Úgy tűnik, mindössze öt évig tartott a hatalmas ígéretként számon tartott Brandon Roy profi kosárlabdázó-karrierje: az NBA-ben 2007-ben az év újoncának választott kitűnő játékos orvosi tanácsra visszavonul. A hírt a The Oregonian közölte.
dec. 10
8:08
NB II: Arany László szerződése lejár, tárgyal a folytatásról (She)
Még nem biztos, hogy folytathatja munkáját a másodosztályban szereplő Balmazújváros labdarúgócsapatának edzőjeként Arany László.
dec. 10
8:12
Verón hat hónappal elhalasztotta visszavonulását (Agroinform)
Juan Sebastian Verón, korábbi argentin válogatott labdarúgó hat hónappal elhalasztotta év végére tervezett visszavonulását.
dec. 10
8:30
Tököli és a két Delic is távozik a csapattól (Agroinform)
A ZTE FC labdarúgócsapata a várakozás alatt teljesített az őszi szezonban. A kék-fehér labdarúgók téli szabadságukon vannak, a klub vezetői pedig azon dolgoznak, hogy megerősítsék a keretet.
dec. 10
8:42
Egymilliárdan láthatják: ma este Real Madrid-Barcelona (Infostart)
Ma este - magyar idő szerint - este tíz órától egyetlen pályára szegeződik a futballvilág szeme: a madridi Bernabéu Stadionban rendezik az ősz legnagyobb érdeklődéssel várt bajnoki találkozóját, a Real Madrid és a Barcelona találkozóját. Az esztendő hetedik El Clásicóját.
dec. 10
9:00
EBEL: Ryan szerint semmi különös nem történt, lőtt - és minden bement (She)
Pazar napja volt pénteken a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának az EBEL-ben: Derek Ryan remeklésével menetrendszerűen érkezett a Fehérvár sorozatban negyedik győzelme, amelynek értékét növeli, hogy az Alba Volán négypontos rangadón aratott kiütéses diadalt (6–2) a Vienna Capitals ellen. A gólkirályjelölt Ryan háromszor talált be, de értékelése szerint nem történt semmi különös...
dec. 10
9:02
Klub-vb: Japán 2013-ban és 2014-ben sem rendez, más tornákra koncentrál (She)
A Japán Labdarúgó-szövetség (JFA) elnöke, Ogura Dzsundzsi bejelentette: 2012-ben megrendezik ugyan a FIFA klubvilágbajnokságot, de sem 2013-ban, sem 2014-ben nem vállalják, hogy helyszínt biztosítsanak a tornának.
dec. 10
9:04
Videó: Mentálisan topon vannak Mourinho játékosai - Takács Rita (She)
Takács Rita – bár a Barcelonának szurkol a mai esti el clásicón – elismeri, hogy a Real Madrid mentálisan jobbnak tűnik, és a közelmúlt eredményei miatt esélyesebb a katalán együttesnél. Persze mindig van egy Lionel Messi, aki eldöntheti ezeket a meccseket.
dec. 10
9:06
Wideman mesterhármasa repítette a Capitalst - videó (Agroinform)
A Washington Capitals hazai pályán 4-2-re győzte le a Toronto Maple Leafs csapatát, nagyrészt a három gólt ütő Dennis Widemannak köszönhetően az NHL alapszakaszának 63. játéknapján.
dec. 10
9:24
Redknapp üzent a Chelsea-nek: Modric nem eladó (Agroinform)
A Tottenham Hotspur menedzsere, Harry Redknapp figyelmeztette a Chelsea és a Manchester United elöljáróit, hogy felesleges Luka Modricért ajánlatot tenniük.
dec. 10
9:42
Balogh János elhagyná Nagy-Britanniát, de a jövője még kérdéses (Agroinform)
Az egykori debreceni kapus három éve szerződött a skót Heartshoz, ahol azonban most felbontották a szerződését.
dec. 10
10:00
Heidum Bernadett nyolcadik helyen zárt (Agroinform)
Heidum Bernadett nyolcadikként zárt szombaton 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Sanghajban zajló Világkupáján.
dec. 10
10:12
Labdarúgás: el clásico Madridban, pályán az MU és az Inter is - a mai program (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban ma este 22 órától rendezik a Real Madrid–FC Barcelona szuperrangadót. Angliában pályára lép többek között a Manchester United, az Arsenal és a Liverpool is. Olaszországban az Internazionale a Fiorentinát fogadja. A német Bundesligában hat mérkőzést rendeznek – a topligák mai programja.
dec. 10
10:12
Idén utoljára El Clásico (Metropol)
Szombat késő este a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában egymásnak feszül a jelenkor két legerősebbjének tartott csapata, a listavezető Real Madrid, illetve a címvédő, Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona.
dec. 10
10:14
Rövid pályás úszó Eb: Molnár és Financsek sem jutott tovább 50 mellen (She)
Sem Molnár Ákos, sem Financsek Gábor nem jutott tovább az előfutamokból az 50 méteres férfi mellúszásban a lengyelországi rövid pályás úszó kontinensviadalon.
dec. 10
10:16
Chelsea: Villas-Boas kiakadt Neville playstationös hasonlatán (She)
A Manchester United korábbi labdarúgója, Gary Neville szerint a Chelsea fiatal védője, David Luiz úgy játszott a Liverpool elleni novemberi bajnokin, mintha egy 10 éves gyerek irányította volna Playstationön. A londoniak menedzsere, André Villas-Boas szerint Neville kijelentése felháborító.
dec. 10
10:18
A Bremen a Wolfsburg, a Leverkusen a Hannover ellen zárkózhat a dobogóra (Agroinform)
A Bundesliga 16. fordulójának szombati játéknapján a Werder Bremen a Wolfsburgot fogadja, a Leverkusen Hannoverbe látogat, a HSV pedig Mainzba utazik.
dec. 10
10:30
Rövid pályás gyorskorcsolya vk: Heidum nyolcadik 1500 méteren (She)
Heidum Bernadett nyolcadikként zárt szombaton 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Sanghajban zajló világkupáján.
dec. 10
10:36
Aczél Zoltán még január előtt távozhat a Haladástól (Agroinform)
Egyelőre nem született döntés arról, hogy Aczél Zoltán, a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás Sopron Bank vezetőedzője marad-e a posztján, jóllehet péntek este több órán át tanácskoztak a csapat tulajdonosai.
dec. 10
10:48
Rövid pályás úszó Eb: Bernek a 4. idővel ment tovább, Bohus a 32. (She)
Egy magyar továbbjutó volt a 100 méteres férfi hátúszásban a lengyelországi rövid pályás úszó Eb-n: Bernek Péter 52.35-tel a 4. legjobb időt érte el az előfutamok során.
dec. 10
10:48
Bundabotrány - Nem döntöttek Aczél sorsáról a taggyűlésen (Behaviour)
Egyelőre nem született döntés arról, hogy Aczél Zoltán, a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás Sopron Bank vezetőedzője marad-e a posztján, jóllehet péntek este több órán át tanácskoztak a csapat tulajdonosai.
dec. 10
10:50
Fogadási botrány: újabb gyanúsítottak és gyanús meccsek, K. Zsolt még fogdában (She)
Miközben Aczél Zoltán előzetes letartóztatását megszüntették, a nyomozók újabb három labdarúgót hallgattak meg a fogadási csalás ügyében gyanúsítottként, és bővült a gyanúba került mérkőzések köre is.
dec. 10
10:54
Nem kell tovább várni, este jön az El Clásico! (Agroinform)
Három mérkőzést rendeznek szombaton a spanyol bajnokságban, de ezen a napon egy találkozó minden mást elhomályosít: jön az El Clásico, azaz a Real Madrid-Barcelona csúcsderbi!
dec. 10
11:06
Törökország: tizenkét év helyett legfeljebb hármat kaphatnak a bundázók (She)
A török parlament – Abdullah Gül köztársasági elnök tiltakozása ellenére – radikálisan csökkentette a bundázásért kiszabható maximális börtönbüntetés mértékét, tizenkét évről háromra. A parlament nem sokkal korábban még a maximum tizenkét éves tétel kiszabása mellett szavazott...
dec. 10
11:08
Vízilabda: Magyarország rendezheti meg a 2013-as masters Eb-t (She)
Magyarország rendezheti meg az idősebb korosztály (masters) 2013-as vízilabda Európa-bajnokságát.
dec. 10
11:12
Coventry, Holm, Murofushi, Saive és Al-Attiyah is NOB tag lenne (Agroinform)
A londoni olimpia idején a sportolók ismét saját soraikból választhatnak új tagokat a Nemzetközi Olimpiai Bizottságba.
dec. 10
11:14
A Lazio nyerni szeretne az új edzővel készülő Lecce otthonában (Agroinform)
A tizenhárom forduló alatt mindössze 8 pontot szerző Lecce Serse Cosmi irányításával szeretné legyőzni a Laziót hazai pályán.
dec. 10
11:24
Gyász: jövő hétfőn temetik a 30 évesen elhunyt korábbi Fradi-csatárt (She)
A novemberben autóbalesetben elhunyt Gajda István búcsúztatása december 12-én hétfőn, 11 órakor kezdődik a Kerepesi temetőben.
dec. 10
11:26
Női röplabda NB I: két játékos is a TF-Budapesthez igazol Újpestről (She)
Két játékos is elhagyja az NB I ötödik helyén álló Újpest női röplabdacsapatát.
dec. 10
11:28
Rövid pályás úszó Eb: Cseh a 3., Biczó a 4. idővel jutott döntőbe 200 pillangón (She)
Férfi 200 méteres pillangón négy magyar is érdekelt volt a szczecini rövid pályás úszó kontinensviadalon, az előfutamokból Cseh László a 3., Biczó Bence a 4. idővel jutott tovább a döntőbe, Verrasztó Dávid ugyan a 9. lett, de a szabályok értelmében csak két magyarnak volt hely a következő körben.
dec. 10
11:30
Magyarországé a 2013-as masters Eb (Agroinform)
Magyarország rendezheti meg az idősebb korosztály (masters) 2013-as vízilabda Európa-bajnokságát.
dec. 10
11:32
Az Arsenal szobrot állított neki, Henry elsírta magát - videó (Agroinform)
A klub alapításának évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget az Arsenalnál, ahol Thierry Henry és Tony Adams is hatalmas elismerésben részesült.
dec. 10
11:42
Szörf: Detre Diána megszerezte az olimpiai kvótát, indulhat Londonban (She)
Detre Diána ötkarikás részvételi jogot szerzett a női RS:X szörf kategóriában az olimpiai hajóosztályok kvalifikációs világbajnokságán, az ausztráliai Perthben.
dec. 10
11:42
Magyarországé a 2013-as masters vízilabda Eb (Metropol)
Magyarország rendezheti meg az idősebb korosztály (masters) 2013-as vízilabda Európa-bajnokságát. A pólós mesterek két év múlva esedékes kontinensviadalát Szczecinben, az úszók rövidpályás Eb-jének lengyelországi színhelyén ítélte oda a vizes sportok európai szövetsége, a LEN.
dec. 10
11:44
ZTE: Tököli, Szadek, és a két Delic távozik, Bujor és Stanisavljevics is mehet (She)
A ZTE labdarúgócsapatának elnöke, Nagy Ferenc a Zalai Hírlapnak nyilatkozott az együttes téli távozóiról – hat játékosra már biztosan nem tartanak igényt. Ahogy arról a Nemzeti Sport már beszámolt, köztük van Tököli Attila is.
dec. 10
11:48
Dárdai Pál szerepet vállal a pécsi labdarúgásban (Agroinform)
Ifjabb Dárdai Pál szerepet vállal a pécsi labdarúgásban, szakmai tapasztalatát a PMFC utánpótlásának fejlesztésére szenteli.
dec. 10
12:00
Tottenham: Redknapp azt üzenete a Chelsea-nek, hogy Modric marad (She)
A Tottenham Hotspur menedzsere, Harry Redknapp ragaszkodik ahhoz, hogy Luka Modric nem eladó, a Chelsea számára sem, mivel a horvát középpályás játéka kulcsfontosságú lehet a szezon hátralévő részében.
dec. 10
12:00
Detre Diana részt vehet az olimpián (Metropol)
Detre Diana ötkarikás részvételi jogot szerzett a női RS:X szörf kategóriában az olimpiai hajóosztályok kvalifikációs világbajnokságán, az ausztráliai Perthben.
dec. 10
12:02
Sílövészet: kettős norvég siker a férfi üldözéses versenyen (She)
A férfiak 12.5 km-es üldözéses versenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata az ausztriai Hochfilzenben. A győzelmet a norvég Emil Hegle Svendsen szerezte meg honfitársa, Tarjei Bö és a svájci Benjamin Weger előtt.
dec. 10
12:06
Komanék az újonc ellen sem vitézkedtek - videó (Agroinform)
A Sampdoria az újonc Juve Stabia ellen sem tudott nyerni hazai pályán  Újabb döntetlen a Stadio Marassiban, ebben a szezonban már a hatodik.
dec. 10
12:18
ZTE: Tököli, Szadek és a két Delic távozik, Bujor és Stanisavljevics is mehet (She)
A ZTE labdarúgócsapatának elnöke, Nagy Ferenc a Zalai Hírlapnak nyilatkozott az együttes téli távozóiról – hat játékosra már biztosan nem tartanak igényt. Ahogy arról a Nemzeti Sport már beszámolt, köztük van Tököli Attila is.
dec. 10
12:18
Debrecenből az NBA-be igazol Saunders (Metropol)
Az amerikai Houston Rockets kivásárolta a debreceni Factum Sport kosárlabdacsapatából a 23 éves Damian Stewart Saunderst, így a játékos az NBA-ben, az észak-amerikai profi csúcsbajnokságban folytathatja pályafutását - adta hírül szombaton a debreceni klub hivatalos honlapja.

Keresés