2011. december 5. hétfő

dec. 5
0:18
Női kézilabda-vb: a címvédő oroszok hat góllal legyőzték a spanyolokat (She)
A női kézilabda-világbajnokság csoportkörében a címvédő Oroszország 28–22-re legyőzte Spanyolországot, ezzel második győzelmét aratta a Brazíliában zajló viadalon.
dec. 5
0:36
Férfi kézilabda BL: kiélezett csatában győzte le a Kiel a Montpelliert (She)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában a Kiel a félidőben még hátrányban volt a Montpellier otthonában, ám végül fordítani és győzni tudott. A Pick Szeged csoportjának harmadik vasárnapi mérkőzésén az Ademar León nyerni tudott a Partizan ellen.
dec. 5
1:12
Argentína: a Boca nem bízta a véletlenre, háromgólos sikerrel lett bajnok (She)
A Boca Juniors labdarúgócsapata hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Banfieldet, ezzel megnyerte az argentin Aperturát. A Buenos Aires-i együttesnek az egy pont is elég lett volna a bajnoki címhez, ám a győzelemmel magabiztosan diadalmaskodtak a sorozatban.
dec. 5
4:30
NFL: rekordot döntött a 49ers, hibátlan a Packers, hosszabbítás Arizonában (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 13. fordulójának 22 óra után kezdődő mérkőzésein a címvédő Green Bay Packers nagy csatában őrizte meg veretlenségét, az Arizona Cardinals hosszabbítás után múlta fölül a Dallas Cowboyst, a San Francisco 49ers rekordot döntve ütötte ki a St. Louis 49erst, míg a Baltimore Ravens csoportrangadót nyert.
dec. 5
6:00
NFL: a Szentek az Oroszlánoknak sem kegyelmeztek az esti rangadón (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 13. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a New Orleans Saints hazai pályán 31–17-re legyőzte a Detroit Lionst.
dec. 5
6:36
Cotto méltó bosszút állt Margaritón (Behaviour)
Három nagy profi ökölvívó gálát rendeztek a hétvégén, de a sportág rajongói leginkább a híres New York-i Madison Square Gardenben rendezett bokszháborúra figyeltek.
dec. 5
6:54
Tenisz: Rafael Nadal jövőre nem vállalja a Dk-részvételt (She)
Nem vállalja jövőre a Davis-kupában való szereplést Rafael Nadal, aki vasárnap a spanyol válogatottal elhódította a teniszserleget Sevillában.
dec. 5
6:54
Elszállt Madár amerikai címmeccse (Behaviour)
Erdei Zsolt megsérült, 4-6 hét pihenésre van szüksége, ezért elmarad a december 31-i, az IBF vb-övéért kiírt meccse az amerikai Tavoris Cloud ellen. Hogy mi lesz a továbbiakban, egyelőre nem tudni, mindenesetre az is benne van a pakliban, hogy Madár egy későbbi időpontban mégis összecsap a szintén veretlen amerikai félnehézsúlyú klasszissal.
dec. 5
6:56
Salátázhat az armada! (Behaviour)
Bármennyire is akarták, az argentinok nem voltak képesek felborítani a papírformát a Sevillában megrendezett Davis Kupa döntőjében, így a spanyolok ötödször nyerhették el ebben az évszázadban a világ legértékesebb salátástálját. A hispán örömünnep letéteményese ezúttal is Rafael Nadal volt, aki mindkét egyesét megnyerve döntő érdemeket szerzett a kupagyőzelemben.
dec. 5
7:12
London 2012: négymilliárdan nézhetik a nyitóünnepséget (She)
A szervezők szerint négymilliárd ember nézheti élő közvetítésben a jövő évi, londoni olimpia és paralimpia nyitó- és záróünnepségét.
dec. 5
7:14
NHL: kikapott a Detroit, a Vancouver megszórta a Calgaryt (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 58. játéknapján a Vancouver Canucks alaposan megszórta a Calgary Flamest. A Colorado a Detroit, a Minnesota az Anaheim ellen nyert két-két góllal, előbbi otthon, a Wild viszont vendégként.
dec. 5
7:30
Kaká visszatérhet Milánóba (Metropol)
Olasz lapértesülés szerint elképzelhető, hogy Kaká, aki jelenleg a Real Madrid labdarúgója, visszatér korábbi sikereinek színhelyére, Milánóba.
dec. 5
7:48
Kerékpár: Milan Barenyi és Dósa Eszter a Palóc Cross győztesei (She)
A szlovák Milan Barenyi (KCK Oslany) az idén is magabiztos versenyzéssel hódította el a Palóc Cross elit dobogójának csúcsát, mögötte Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) érkezett célba. A hölgyek között a hazai pályán versenyző Dósa Eszter (Vitalitás SE-SCOTT-Nutrixxion) győzött Módos Gabriella (Merida Maraton Team–CST) előtt.
dec. 5
8:06
Kajak-kenu: Janics fogadott fia a magyar válogatottba pályázik (She)
Fogadott fiáért szurkolhat hamarosan a magyar pályákon Douchev-Janics Natasa, számolt be róla a blikk.hu. A háromszoros olimpiai bajnok kajakosnő férjének, a bolgár Andrian Douchevnek az első házasságából született fia, Kristian Dushev hazánkban folytatja pályafutását.
dec. 5
8:08
Újpest: ma délután megnevezik a klubigazgatót (She)
A Nemzeti Sport információi szerint klubigazgatója is lesz hétfőtől az Újpestnek. A lila-fehérek délután jelentik be, ki tölti be ezt a posztot, s ez egyben azt is jelenti, hogy elkezdődik a klub irányításának szerkezeti átalakítása, mert ilyen vezető eddig nem volt a Megyeri úton.
dec. 5
8:10
Székesfehérvár: Vidi-, Volán-, Albacomp- és Alcoa-relikviák a sportboltban (She)
Megnyitotta kapuit Székesfehérváron a városi ajándékbolt a felújított Hiemer-házban. A boltban megvásárolhatók a fehérvári élklubok ajándéktárgyai, relikviái.
dec. 5
8:24
Pécs: Lehet, hogy meztelen csajokat kellett volna idehoznom - Mészáros (She)
Másodosztályú ellenféllel szemben búcsúzott az élvonalbeli Pécs labdarúgócsapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, az MTK 2–2-vel, idegenben lőtt góllal bizonyult jobbnak. Mészáros Ferenc, a pécsiek vezetőedzője a kiesés okaként motivációs problémákkal is említett.
dec. 5
9:00
Videó: Elég a döntetlenekből, tavasszal fordul a kocka Kaposváron - Sisa (She)
A Kaposvár együttese nyerte el az első osztályú bajnokságban az őszi „döntetlenkirály” titulust. Bár erről szívesen lemondanának a Rákóczinál, Sisa Tibor amondó tavasszal fordul a kocka és hazai pályán begyűjthetik a kiesés elkerüléséhez szükséges pontokat. Az NSO Tv szezonértékelő sorozatában, ezúttal a Tréner és egy ifjú tehetség, Balázs Benjámin tekint vissza a hátuk mögött hagyott félévre.
dec. 5
9:02
Kosárlabda: Fegyverneky lelkiismerete tiszta, nem zavarta a közönség (She)
Fegyverneky Zsófia jó mezőnyjátékkal és kilenc ponttal járult hozzá a Pécs idegenbeli legyőzéséhez az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában. A címvédő Sopron kiválósága számára dupla érzelmi töltettel bírt a vasárnapi találkozó. Egyrészt a pécsi kötődés – a nyáron váltott klubot –, másrészt a tartozás miatti feljelentés kapcsán.
dec. 5
9:18
Videó: Elég az ikszekből, a tavasszal fordul a kocka Kaposváron - Sisa (She)
A Kaposvár együttese nyerte el az első osztályú bajnokságban az őszi „döntetlenkirály” titulust. Bár erről szívesen lemondanának a Rákóczinál, Sisa Tibor amondó, a tavasszal fordul a kocka, és hazai pályán begyűjthetik a kiesés elkerüléséhez szükséges pontokat. Az NSO Tv szezonértékelő sorozatában ezúttal a tréner és egy ifjú tehetség, Balázs Benjámin tekint vissza a maguk mögött hagyott fél évre.
dec. 5
9:20
Atlétika: Erdélyi Zsófia nyerte meg a Las Vegas-i maratonit (She)
Az Egyesült Államokban tanuló Erdélyi Zsófia nyerte meg a nők maratoni futóversenyét vasárnap Las Vegasban.
dec. 5
9:36
Bajnokok Ligája - Zárás négy csoportban kedden (Behaviour)
Kedden a hatodik forduló mérkőzéseivel lezárulnak a csoportküzdelmek az E, az F, a G és a H jelű négyesben a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
dec. 5
9:54
Golf: a korábbi világelső Tiger Woods két év után újra tornát nyert (She)
A korábbi világelső Tiger Woods vasárnap lezárta több mint két éven át tartó nyeretlenségi sorozatát, miután első lett a profi golfozók Chevron World Challenge elnevezésű viadalán a kaliforniai Thousand Oaksban.
dec. 5
9:56
Videó: egy komikus után két csodás találattal nyert bajnokságot a Boca (She)
Mint arról beszámoltunk, a Boca Juniors labdarúgócsapata hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Banfieldet, ezzel megnyerte az argentin Aperturát. A Buenos Aires-i együttesnek az egy pont is elég lett volna a bajnoki címhez, ám a győzelemmel magabiztosan diadalmaskodtak a sorozatban.
dec. 5
9:58
Real Madrid: az olaszoknál ismét téma Kaká visszatérése Milánóba (She)
Olasz lapértesülés szerint elképzelhető, hogy Kaká, aki jelenleg a Real Madrid labdarúgója, visszatér korábbi sikereinek színhelyére, Milánóba.
dec. 5
10:12
A sorsolás egy lengyel szemével (Metropol)
Egyszer volt, hol nem volt, volt három fivér: Cech, Rusz és Lech. Egy szép napon úgy döntöttek, új otthont keresnek maguknak, és hárman háromfelé indulva próbáltak szerencsét.
dec. 5
10:14
Kassai Viktor: történelmet írhatnánk (Metropol)
A 2003 óta FIFA-játékvezetőként is tevékenykedő magyar fújta idén a BL-finálét, tavaly a vb-elődöntőt, 2008-ban az olimpiai döntőt.
dec. 5
10:48
Uruguay: Recoba remek góljával Apertura-győztes a Nacional - videó (She)
Brazília és Argentína mellett az uruguayi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban is sorsdöntő fordulóra került sor vasárnap: a Nacional a Liverpool ellen aratott 1–0-s győzelmével megszerezte az Apertura-bajnoki címet. A mérkőzés egyetlen gólját az egykori Inter-csatár, Álvaro Recoba szerezte egy pazar megmozdulással. A Nacional kiváló hajrájával előzte meg a Danubiót és ősi riválisát, a Penarolt…
dec. 5
10:50
Profi ökölvívás: Erdei nem hagyja abba, elhalaszthatják a Cloud elleni meccset (She)
Erdei Zsolt folytatja a pályafutását. Ahogy a délelőtti sajtótájékoztatón fogalmazott, fel sem vetődött benne, hogy kézsérülése miatt visszavonul.
dec. 5
11:06
AC Milan: Ibrahimovicnak nem kell Aranylabda, hogy tudja, ő a No. 1 (She)
A FIFA hétfő délelőtt hirdeti ki a 2011-es Aranylabda jelöltjeinek szűkített, hármas listáját. Az AC Milan svéd klasszisának, Zlatan Ibrahimovicnak viszont megvan a saját első helyezettje: Zlatan Ibrahimovic…
dec. 5
11:08
Videó: Juhász a labdát rúgta el, piros lapott kapott - jogtalan kiállítás? (She)
Mint arról beszámoltunk, meglepetés született a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában: a listavezető Anderlecht hazai pályán csak 0–0-s döntetlent ért el a Leuven ellen. A lila-fehérek magyar légiósát, Juhász Rolandot a 79. percben kiállította a játékvezető, miután a középhátvéd szabálytalankodott a kilépő Thomas Azevedóval szemben.
dec. 5
11:10
AS Roma: Ha a játékosok már nem követnek, távozom - Luis Enrique (She)
Az olasz AS Roma labdarúgócsapata a nyáron nagy reményekkel szerződtetett spanyol trénere, Luis Enrique közvetett módon felajánlotta lemondását, amit viszont direkt formában utasított el Franco Baldani sportigazgató.
dec. 5
11:24
Ökölvívás: Vladimir Klicsko ismét kórházban, veszélyben a hétvégi gála (She)
Ismét kórházba szállították Vladimir Klicskót, a nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnok vasárnap este a német RTL csatorna egyik műsorában szerepelt volna testvérével, de fájdalmai miatt végül nem vállalta a fellépést.
dec. 5
11:26
Újpest: Bartha Csabának az új vezetésben már nem lesz helye (She)
Amint arról korábban beszámoltunk, az Újpest FC ma délután jelenti be, hogy a jövőben hogyan néz majd ki a klub irányító testülete. A kiszivárgott hírek alapján annyit megtudtunk, hogy Bartha Csaba eddigi ügyvezető az új vezetésben már nem kap helyet.
dec. 5
11:42
Újpest: Bartha Csabának az új vezetőségben már nem lesz helye (She)
Amint arról korábban beszámoltunk, az Újpest FC ma délután jelenti be, hogy a jövőben kik alkotják a klub irányító testületét. A kiszivárgott hírek alapján annyit megtudtunk, hogy Bartha Csaba eddigi ügyvezető az új vezetőségben már nem kap helyet.
dec. 5
11:42
Erdei Zsolt nem vonul vissza (Behaviour)
Szó sincs visszavonulásról, továbbra is világbajnok akar lenni Erdei Zsolt - derült ki a magyar ökölvívó hétfői sajtótájékoztatóján, néhány nappal azután, hogy kézsérülése miatt kénytelen volt lemondani az amerikai Tavoris Cloud elleni félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzést.
dec. 5
11:44
Lósport: Frankie Dettori az idei esztendő legjobb zsokéja (She)
Összeurópai sampionátust (azaz zsokébajnokságot) hivatalosan nem vezetnek, ellenben azt sok helyütt számon tartják, ki nyerte meg az adott év legtöbb Group I-es versenyét, a helyezéseket azonban már általában nem nézik, pedig azok legalább annyira beszédesek. Mivel lényegében befejeződött a szezon, a PannoniaOverdose.hu elkészítette az európai Group I-es zsokéranglistát.
dec. 5
11:46
Puskás-díj: Messi, Neymar és Rooney maradt versenyben az elismerésért (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a France Football hétfőn háromra szűkítette a Puskás-díjra esélyesek listáját: Lionel Messi, Neymar és Wayne Rooney maradt versenyben a rangos elismerésért.
dec. 5
11:48
DVSC: a bolgár lapokban megint téma, hogy Coulibaly a Levszkihez igazolhat (She)
Bolgár lapértesülések szerint a Levszki Szófiánál ismét képbe került a DVSC-Tevát erősítő Adamo Coulibaly.
dec. 5
11:50
FIFA: Guardiola, Ferguson és Mourinho közül kerül ki az év edzője (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Párizsban ma bejelentette, hogy kik pályáznak az Év edzője-díjra.
dec. 5
11:52
FIFA-Aranylabda: C. Ronaldo, Messi és Xavi közül kerül ki a legjobb (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a France Football háromra szűkítette az a 2011-es Aranylabdára esélyes jelöltek listáját. Lionel Messi és Xavi mellett a Real Madrid szupersztárja, Cristiano Ronaldo maradt versenyben.
dec. 5
12:00
Messi, Ronaldo és Xavi maradt versenyben az Aranylabdáért (Infostart)
A címvédő argentin Lionel Messi (Barcelona), valamint a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) és a spanyol Xavi (Barcelona) maradt versenyben a FIFA-Aranylabda megnyerésére. A szűkített listát Jérome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára hozta nyilvánosságra hétfőn Párizsban.
dec. 5
12:00
Erdei Zsolt nem vonul vissza (Metropol)
Madár szerint a legkorábban március végére, áprilisra lesz újra harcra kész, s nagyon bízik benne, hogy az eredetileg december 31-re, Anaheimbe tervezett Tavoris Cloud elleni találkozó nem marad el végleg, csak elhalasztják.
dec. 5
12:18
Ökölvívás: Klicsko kórházban töltötte az éjszakát, lemondta meccsét (She)
Vladimir Klicsko nehézsúlyú profi ökölvívó lemondta szombati mérkőzését Jean-Marc Mormeck ellen. Az ukrán bokszoló kórházba került vasárnap éjszaka, s benn is kellett maradnia.
dec. 5
12:18
Hárman maradtak versenyben a FIFA-Aranylabdáért (Metropol)
A címvédő argentin Lionel Messi (FC Barcelona), valamint a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) és a spanyol Xavi (FC Barcelona) maradt versenyben a FIFA-Aranylabda megnyerésére.
dec. 5
12:20
Videó: Robben három védőt fűzött be, megette a trükköt az ellenfél (She)
Arjen Robben csereként beállva is bizonyította, hogy remek formában van. A Bayern München Werder Bremen elleni hétvégi meccsén (4–1) a holland szélső egy elfutásakor három védőt is alaposan becsapott – ráadásul duplázott a találkozón (két büntetőt vágott be).
dec. 5
12:36
Messi, Neymar vagy Rooney nyerheti a Puskás-díjat (Infostart)
Lionel Messi, a Barcelona aranylabdás futballistája, Neymar, a brazil Santos fiatal támadója, vagy Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott csatára nyeri el a Puskás-díjat, azt az elismerést, amely az előző szezon legszebb gólját szerző futballistának jár.
dec. 5
12:36
Tamburello: bronzérmes a magyar női csapat a gödöllői Eb-n (She)
A férfiak mezőnyében hat, míg a nők között öt nemzet mérte össze erejét a hétvégén Gödöllőn, ahol Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárának fővédnökségével rendezték meg az első tamburello Európa-bajnokságot. Az Eb a női csapatunknak sikerült jobban, amely megszerezte a bronzérmet.
dec. 5
12:54
Anderlecht: Nem érdemeltem piros lapot, elértem a labdát - Juhász (She)
Juhász Roland, a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Anderlecht magyar válogatott védője piros lapot kapott tegnap az OH Leuven ellen gól nélküli döntetlennel záruló meccsen, de a játékos úgy véli, nem érdemelt kiállítást.
dec. 5
12:56
Jégkorong: hibátlan selejtező után vb-résztvevő az U18-as női válogatott (She)
Fantasztikus eredményt ért el a magyar női U18-as jégkorong-válogatott. A Gömöri Csaba és Buzás Norbert irányította korosztályos együttes az olaszországi Asiagóban megrendezett selejtezőt százszázalékos mutatóval zárta, így készülődhet a december 29. és január 4. között a norvégiai Tromsöben esedékes divízió I-es világbajnokságra.

Keresés