2011. december 3. szombat

dec. 3
0:00
Lovassport: a német Jörne Sprehe nyerte meg a budapesti vk-minősítőt (She)
Péntek délelőtt több ezer gyermek előtt vette kezdetét a Papp László Sportarénában az ötödik Lovas világkupa, amelyen három nap során 22 nemzet 70 versenylovasa vesz részt. A pénteki nap csúcspontja a 20 óra után kezdődött, 140 cm-es akadályokon rendezett díjugrató világkupa-minősítő volt, amelyen német győzelem született.
dec. 3
0:04
Videó: Robinho 50 centiről a kapu fölé lőtt, de nyert a Milan Genovában (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának nyitó mérkőzésén a címvédő AC Milan idegenben győzte le a Genoát 2–0-ra. A milánóiak vezető gólját Zlatan Ibrahimovic szerezte büntetőből. Tíz perccel a vége előtt Kevin-Prince Boateng beadását két méterről lőtte a kapuba Antonio Nocerino. A meccs egyik emlékezetes pillanatát Robinho szolgáltatta, aki mintegy 50 centiről lőtt kapu fölé.
dec. 3
0:36
Eurofutball: félbeszakadt skót meccs, kiütés Hollandiában, Benfica-kiesés (She)
Egygólos Hibernian-vezetésnél a világítás meghibásodása miatt félbeszakadt a Motherwell elleni meccs a skót labdarúgó-bajnokságban. Érdekesség, hogy ez volt Pat Fenlon bemutatkozása a vendégek kispadján. Hollandiában kiütéssel nyert a Heracles, míg Portugáliában kiesett a kupából a Benfica. Tekintsék meg az eredményeket!
dec. 3
0:40
Szomszédfutball: biztosan nyert a CFR, a Plzen és a Sahtar (She)
Több környező ország labdarúgó-bajnokságában is lejátszották a hétvégi forduló első mérkőzéseit: Romániában biztosan nyert a CFR, míg ugyanezt tette a cseheknél a Plzen, az ukránoknál pedig a Sahtar Donyeck.
dec. 3
0:54
Profi ökölvívás: rövid időre kórházba került Muhammad Ali (She)
Rövid időre kórházba került Muhammad Ali, olimpiai és világbajnok amerikai nehézsúlyú ökölvívó.
dec. 3
1:48
Női kézilabda-vb: könnyed hazai sikerrel kezdődött a brazíliai torna (She)
Brazília könnyed győzelemmel kezdett a hazai rendezésű női kézilabda-világbajnokságon. A vb-nek vérmes reményekkel nekivágó házigazda 17–11-es félidő után 37–21-re győzte le Kubát.
dec. 3
6:54
Olimpia: München mégsem pályázik a 2022-es téli játékok rendezésére (She)
A Német Olimpiai Bizottság (DOSB) vezetésének döntése értelmében München nem pályázik a 2022-es téli játékok rendezési jogára.
dec. 3
6:54
Aczél tagadta a vádakat (Behaviour)
Megdöbbentő jelenetek játszódtak le a szerda esti Videoton-Haladás labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő lefújása után. A játékoskijáróban őrizetbe vették Aczél Zoltánt, a szombathelyiek vezetőedzőjét, akit azzal gyanúsítanak, hogy szintén köze lehet a fogadási csalásokhoz. A tréner tegnapi kihallgatása során tagadta az ellene felhozott vádakat.
dec. 3
6:56
Bundaügy: 30 napig marad előzetesben Aczél Zoltán (Behaviour)
A Pesti Központi Kerületi Bíróság tegnap előzetes letartóztatásba helyezte Aczél Zoltánt, a Siófok labdarúgócsapatának korábbi, a Haladás jelenlegi vezetőedzőjét.
dec. 3
6:58
Dán vizsga előtt a BL-csapatok (Behaviour)
A Szeged és a Veszprém is dán riválissal találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában. A többi sorozatban visszavágók következnek: a KEK-ben az FTC-nek vélhetően nem okoz gondot a továbbjutás, az EHF Kupában a Tatabányának és a Balatonfürednek erre reálisan nincs esélye.
dec. 3
7:12
Euro 2012: Az a gond, hogy minket tartanak esélyesnek - Lizarazu (She)
Bixente Lizarazu, korábbi világ- és Európa-bajnok francia labdarúgó a jövő évi Eb tegnapi sorsolása után úgy nyilatkozott, hogy hazája válogatottja továbbjuthat a D-csoportból, Svédország, Ukrajna és Anglia mellől, de nem szabad azt hinniük, hogy ők a csoport egyik favoritja.
dec. 3
7:12
Favoritok botlása (Behaviour)
Favorit, de legalábbis továbbjutásra esélyes csapatok botlottak csütörtökön az Európa Liga 5. fordulójában.
dec. 3
7:14
NHL: sorozatban hetedszer nyert a Detroit, menetel a Minnesota is (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 56. játéknapján tovább folytatták menetelésüket a Nyugati főcsoport élcsapatai. A konferenciát vezető Minnesota 4–2-re nyert a New Jersey ellen, míg a második helyen álló Detroit sorozatban a hetedik sikerét könyvelhette el a Buffalóval szemben elért 4–1-es győzelemmel.
dec. 3
8:24
Inter: Claudio Ranieri vezetőedző szerint tartalékcsapatot akar (She)
A fiatal játékosok fejlődését elősegítendő tartalékcsapatokat kellene kialakítani Olaszországban is – véli Claudio Ranieri, az Internazionale labdarúgócsapatának vezetőedzője.
dec. 3
8:42
Inter: Claudio Ranieri vezetőedző tartalékcsapatot akar (She)
A fiatal játékosok fejlődését elősegítendő tartalékcsapatokat kellene kialakítani Olaszországban is – véli Claudio Ranieri, az Internazionale labdarúgóinak vezetőedzője.
dec. 3
8:44
Championship: Priskinék ellen már nem ment az MU-verő Crystalnak (She)
Péntek este az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság, a Championship 20. fordulójában a hét közben a Ligakupában a Manchester Unitedet az Old Traffordon 2–1-re megverő Crystal Palace nem bírt a Priskin Tamással felálló Derby Countyval.
dec. 3
8:46
Videó: Az Újpest javít, Aczélért játszanak a Haladás játékosai - Takács R. (She)
Takács Rita, a Sport Televízió műsorvezetője, a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőinek szombati visszavágóiról mondja el véleményét az NSO Tv-nek. Szerinte az Újpest javítani fog a Kaposvár II ellen, a Haladás játékosai négyszeres erővel rohamozzák majd a Videoton kapuját, míg a Ferencváros otthon kiejti a Békéscsabát.
dec. 3
9:00
Videó: Az Újpest javít, a Haladás játékosai Aczélért játszanak - Takács R. (She)
Takács Rita, a Sport Televízió műsorvezetője a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőinek szombati visszavágóiról mondja el a véleményét az NSO Tv-nek. Szerinte az Újpest javítani fog a Kaposvár II ellen, a Haladás játékosai négyszeres erővel rohamozzák majd a Videoton kapuját, míg a Ferencváros otthon kiejti a Békéscsabát.
dec. 3
9:02
Ökölvívás: „Borzasztó hatással lehet Erdei lelkére, hogy elmarad a meccs” (She)
Amin arról tegnap beszámoltunk, kézsérülése miatt le kellett mondania szilveszteri címmérkőzését Erdei Zsoltnak. A 37 esztendős, veretlen magyar ökölvívó számára így nagyon nehéz lesz meghódítani a tengerentúli csúcsokat, amelyeket az utóbbi években ostromolt. Balzsay Károlyt, a Bokszvilágszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnokát arról kérdezte a Nemzeti Sport, milyen hatással lehet ez a…
dec. 3
9:04
Videó: afrikai világbajnok lett a Marseille győzelmének kulcsa (She)
A francia labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának nyitó mérkőzésén az Olympique Marseille André Ayew duplájának köszönhetően 2–1-re nyert a Caen otthonában. A 2009-ben U20-as világbajnok ghánai játékos előbb egy kipattanót passzolt közelről az üres kapuba, majd Pierre-Alain Frau egyenlítést hozó higgadt büntetője után fejezett be sikeresen egy kontratámadást.
dec. 3
9:18
Videó: Az Újpest javít, a Haladás Aczélért játszik - Takács Rita (She)
Takács Rita, a Sport Televízió műsorvezetője a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőinek szombati visszavágóiról mondja el a véleményét az NSO Tv-nek. Szerinte az Újpest javítani fog a Kaposvár II ellen, a Haladás játékosai négyszeres erővel rohamozzák majd a Videoton kapuját, míg a Ferencváros otthon kiejti a Békéscsabát.
dec. 3
9:36
Del Bosque megmondta, kivel játszana szívesen az Eb-döntőben (Infostart)
A lengyelek a legboldogabbak a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság kijevi sorsolása után. Az egyik rendező válogatottnak reális esélye látszik a továbbjutásra - az elemzők szerint. Ugyanakkor a másik lengyelországi csoport szinte nem is lehetne erősebb.
dec. 3
9:36
Haladás: Aczél Zoltán a fogdából is a sérültek hogyléte felől érdeklődött (She)
Mint arról beszámoltunk, péntek reggel előzetes letartóztatásba helyezték a Haladás vezetőedzőjét, Aczél Zoltánt. A trénert a tárgyalás után visszaszállították a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületébe, ahol egyszemélyes cellában tölti majd a napjait. Ügyvédje, dr. Czeglédy Csaba a haladas.hu-nak elmondta, a szakember a tegnapi tárgyalás előtt is a csapat felől érdeklődött, és üzent is a…
dec. 3
9:36
Kórházba került Muhammad Ali (Metropol)
Rövid időre kórházba került Muhammad Ali, olimpiai és világbajnok amerikai nehézsúlyú ökölvívó. Pénteki amerikai sajtóértesülések szerint még november 19-én szállították kórházba a legendás sportolót, miután phoenixi otthonában hirtelen elvesztette eszméletét és összeesett.
dec. 3
9:38
München nem pályázik a 2022-es téli olimpiára (Metropol)
A Német Olimpiai Bizottság (DOSB) vezetésének döntése értelmében München nem pályázik a 2022-es téli játékok rendezési jogára.
dec. 3
9:54
Ajánló: pályán a Fradi és az Újpest, rangadó vár a Dortmundra - szombati program (She)
Nyolc visszavágót rendeznek a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Az Újpestnek, a Haladásnak, az MTK-nak és a Kecskemétnek minimális hátrányból kellene fordítania, döntetlenről indul a Ferencváros–Békéscsaba, a Kaposvári Rákóczi–Putnok és a Győri ETO–DVTK meccs, míg a Baja kétgólos előnyről várhatja a kozármislenyi visszavágót. Angliában az MU az Aston Villa, a Chelsea a Newcastle United, az…
dec. 3
9:56
Videó: Leverkusen-siker két hónap után otthon pazar emeléssel (She)
Eren Derdiyok és Sidney Sam góljával a Bayer Leverkusen 2–0-ra legyőzte hazai pályán a Hoffenheimet a német labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának nyitó mérkőzésén. A svájci csatár a 10. percben egy kapusról csúnyán kipattanó labdát lőtt közelről a kapuba, német kollégája pedig a 79. percben egy védelmi megingás után emelt remekül a hálóba. A Bayernek ezzel megszakadt egy rossz sorozata, ugyanis…
dec. 3
10:12
Videó: hazai Leverkusen-siker két hónap után, pazar emeléssel (She)
Eren Derdiyok és Sidney Sam góljával a Bayer Leverkusen 2–0-ra legyőzte hazai pályán a Hoffenheimet a német labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának nyitó mérkőzésén. A svájci csatár a 10. percben egy kapusról csúnyán kipattanó labdát lőtt közelről a hálóba, német kollégája pedig a 79. percben egy védelmi megingás után emelt remekül a kapuba. A Bayernek ezzel megszakadt egy rossz sorozata, ugyanis…
dec. 3
10:14
Japán: bajnok és klubvilágbajnoki induló a Kasiva Reysol (She)
A Kasiva Reysol labdarúgócsapata története során először nyerte meg a japán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (J-League), miután 3–1-re legyőzte idegenben az Urava Reds együttesét az utolsó fordulóban.
dec. 3
10:30
Euro 2012: Capello mindenképpen viszi az eltiltással kezdő Rooneyt (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya péntek este, az Eb kijevi sorsolása után kijelentette: mindenképpen beválogatja a keretébe a kontinenstornára Wayne Rooneyt. Mint ismeretes, az angol klasszist három mérkőzésre eltiltotta az UEFA a Montenegró elleni selejtezőn kapott piros lapja miatt.
dec. 3
10:32
Jégkorong: Megmutattuk, képesek vagyunk fordítani kétgólos hátrányból – Primeau (She)
Mint ismeretes, a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata tegnap 1–3-ról fordítva 4–3-ra győzött Ljubljanában. A magyar bajnok edzője, Kevin Primeau a meccs után arról beszélt: eddig az fordult elő, hogy kétgólos előnyről kikaptak, most azonban bizonyították, hogy ennek az ellenkezőjére is képesek.
dec. 3
10:48
Női kosárlabda: a Pécs megegyezett Fegyverneky Zsófiával (She)
Megállapodás született a Pécs 2010 és volt kosarasa, a jelenleg Sopronban játszó Fegyverneky Zsófia között a vitatott anyagi kérdésekről.
dec. 3
10:50
Videó: csodás Volán-fordítás Sofron István pimasz koronglopásával (She)
Remek győzelmet aratott a Sapa Fehérvár jégkorongcsapata az osztrák bajnokságban (EBEL) az Olimpija Ljubljana vendégeként. Az első harmad elején gyors gólváltás történt – a Alba Volántól Derek Ryan talált be –, majd a második játékrész első hét percét megnyomták a szlovénok, akik egy szerencsés és egy emberelőnyös találattal kerültek kétgólos előnybe. A fehérváriak azonban nem adták fel és a…
dec. 3
10:52
Nyíregyháza: Néhány játékosnak nincs hol laknia, pálya sincs - Gálhidi (She)
Sem a szurkolók, sem Gálhidi György nem ahhoz szokott Nyíregyházán, amit az ősz hozott. A vezetőedző nem titkoltan azért tért vissza az NB II-es Spartacushoz, hogy újra átélje azt, amit 2007-ben már sikerült, amikor élvonalba jutáshoz segítette a csapatot. Ehhez képest a 2011–2012-es sorozat első felében pénztelenségről, játékossztrájkról szóltak a hírek, és bár az együttes minden nehézség…
dec. 3
11:06
Kajak-kenu: a kétszeres világbajnok a londoni felkészülést nem vállalta be (She)
Patyi Melinda 28 évesen úgy döntött, hogy leteszi a kajaklapátot és visszavonul a versenysporttól. Civilként az első lépéseit a sportághoz közel teheti meg, hiszen egy portugál hajógyártó magyarországi forgalmazójánál kapott munkát. Kétszeres világbajnok kajakozónk a kajak.hu oldalnak nyilatkozott az okokról és miértekről, no és a hogyan továbbról.
dec. 3
11:08
Videó: bámulatos reflex a hokikapustól, fejberúgták a legkisebbet - NHL (She)
Rendkívül izgalmas meccsen a Colorado Avalanche jégkorongcsapata szétlövés után 3–2-re legyőzte a St. Louis Blues-t hazai pályán az észak-amerikai profi bajnokság (NHL) alapszakaszának 56. játéknapján. A vendégek kapusának, a szlovák Jaroslav Halaknak óriási szerepe volt abban, hogy nem a hosszabbításban kaptak ki, ugyanis a túlóra vége előtt tizenhét másodperccel a gólvonalról ütötte ki a…
dec. 3
11:24
Videó: bámulatos reflex a kapustól, fejberúgták a legkisebbet - NHL (She)
Rendkívül izgalmas meccsen a Colorado Avalanche szétlövés után 3–2-re legyőzte a St. Louis Bluest hazai pályán az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 56. játéknapján. A vendégek kapusának, a szlovák Jaroslav Haláknak óriási szerepe volt abban, hogy nem a hosszabbításban kaptak ki, ugyanis a túlóra vége előtt tizenhét másodperccel a gólvonalról ütötte ki a korongot. A…
dec. 3
11:24
Pars és Kővágó világranglista-első (Metropol)
Két magyar atléta, Pars Krisztián és Kővágó Zoltán is világranglista-elsőként zárja a 2011-es esztendőt.
dec. 3
11:42
Törökország: 93 vádlott, köztük a Fener elnöke felel bundaügyben (She)
Az isztambuli nyomozó ügyészség 93 gyanúsított – köztük a Fenerbahce elnöke, Aziz Yildirim – ellen készítette el a vádiratát a török labdarúgást sújtó bundabotrány vizsgálata után.
dec. 3
11:44
Profi ökölvívás: Felix Sturm döntetlennel védte meg a világbajnoki címét (She)
A Randy Griffin elleni 2007-es botlást követően ismét csak döntetlennel tudta megvédeni a WBA középsúlyú világbajnoki címét Felix Sturm.
dec. 3
12:00
Videó: kínos Benfica-vereség pokoli nagy góllal és okos emeléssel (She)
Óriási meglepetésre az ebben a szezonban még veretlen Benfica 2–1-es vereséget szenvedett a Marítimo vendégeként a labdarúgó Portugál Kupa nyolcaddöntőjében. A lisszaboniak Javier Saviola büntetőjével kerültek előnybe a 26. percben. A második félidő azonban a hazaiaké volt: a 60. percben a spanyol Roberto fantasztikus gólt szerzett, tíz perccel később pedig a bissau-guinea-i Leocísio Julio Sami…
dec. 3
12:02
MTK: Kanta nem játszhat a Pécs ellen a kupában, Nikházi felépült (She)
Az MTK együttese irányítója, Kanta József nélkül utazott el a PMFC elleni labdarúgó MK-visszavágóra: a csapatkapitány sérülése miatt nem léphet pályára.
dec. 3
12:18
Puskás-stadion: kistelepülésekre kerülhetnek a leszerelt széksorok (She)
Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkárának kérésére Vígh László, a NEFMI háttérintézményeként működő Nemzeti Sportközpontok (NKS) vezetője, a Puskás Stadion-beruházás koordinálásáért felelős kormánybiztos szakmai egyeztetést kezdeményezett a bontás előtt álló aréna székeinek és padsorainak a 2000 főnél kisebb települések sporttelepein való…
dec. 3
12:20
Manchester Utd.: Ferguson kölcsönadná Machedát és Dioufot (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere a januári átigazolási időszakban két fiatal csatárát, Federico Machedát és Mame Biram Dioufot is kölcsön akarja adni.
dec. 3
12:22
Profi ökölvívás: Vladimir Klicsko kórházba került a vesekövei miatt (She)
Súlyos hasi panaszokkal szállították be az éjjel Vladimir Klicskót egy düsseldorfi kórházba, ahol aztán megszabadították a nehézsúlyú profi bokszvilágbajnokot a bajt okozó veseköveitől.
dec. 3
12:24
Atlétika: Pars és Kővágó is világranglista-elsőként zárta az évet (She)
Két magyar atléta, Pars Krisztián és Kővágó Zoltán is világranglista-elsőként zárja a 2011-es esztendőt.
dec. 3
12:54
Profi ökölvívás: Vladimir Klicsko kórházba került a vesekövei miatt (She)
Súlyos hasi panaszokkal szállították be az éjjel Vladimir Klicskót egy düsseldorfi kórházba, ahol aztán megszabadították a nehézsúlyú profi bokszvilágbajnokot a bajt okozó veseköveitől.
dec. 3
13:12
Klub-vb: legjobb csapatával utazik a Barcelona - a keretek (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) honlapján közzétette a december 8-án kezdődő klubvilágbajnokságra nevezett kereteket. Az európai BL-győztes Barcelona legjobbjaival utazik, a brazil Santos kiváló játékosok sorával (Elano, Ganso, Neymar) érkezik a tornára. A lebonyolításról és a résztvevőkről adatbankunkban olvashat bővebben!
dec. 3
13:14
Rövidpályás gyorskorcsolya: Heidum 16. lett a nagojai vk-n (She)
A negyeddöntőben kiesett, így összesítésben a 16. helyen zárt 1000 méteren Heidum Bernadett a rövidpályás gyorskorcsolyázók Nagojában zajló világkupa versenyének második, szombati napján.
dec. 3
13:16
Euro 2016: Nancy nem vállalja a rendezést, Metz lehet a helyettes (She)
Pénteken Nancy városa hivatalosan is jelezte a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szervezőbizottságának, hogy nem vállalja a rendezést, mivel nem sikerült megegyezést kötnie a Marcel Picot Stadion felújításáról.

Keresés