2011. december 4. vasárnap

dec. 4
0:00
Bajnokok Tornája: sorozatban ötödször nyert a Schumi, Vettel duó (She)
A Michael Schumacher, Sebastian Vettel német páros nyerte meg a nemzetek versenyét a Bajnokok Tornáján – sorozatban ötödször. A párhuzamos pályán és azonos autókkal zajló viadalon idén is jó néhány F1-es pilóta állt rajthoz, de indultak most is motorosok és ralisok is.
dec. 4
0:18
Eurofutball: a volt Arsenal-védő első gólja győzelmet ért a Galatának (She)
A Galatasaray idegenben 1–0-ra legyőzte a Genclerbirligit, és tartja a lépést a 13. forduló szombat esti programjában szintén három ponttal gyarapodó, listavezető Fenerbahcéval a török labdarúgó-bajnokságban.
dec. 4
0:22
Primera Divsión: négy perc kellett Soldadónak a győztes gólhoz (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a Valencia saját pályáján 2–1-re legyőzte az Espanyolt. A hazai csapat már a találkozó elején megszerezte a vezetést, de Héctor Moreno a második félidőben egyenlített. A csereként beállt Roberto Soldado azonban négy perccel azután, hogy pályára lépett, eldöntötte a három pont sorsát.
dec. 4
1:30
Női kézilabda-vb: a spanyolok hét góllal verték a hollandokat (She)
A brazíliai női kézilabda-világbajnokság magyar idő szerint vasárnap hajnalba torkolló mérkőzésén a B-csoportban Spanyolország 34–27-re legyőzte Hollandiát. A másik találkozón Angola nagy csatában múlta fölül Kínát.
dec. 4
7:12
Premier League: a Chelsea elengedi Anelkát és Alexet (She)
A Chelsea elfogadta két labdarúgója, Nicolas Anelka és Alex távozásra vonatkozó kérelmét, így mindkettő eligazolhat januárban a csapattól.
dec. 4
7:14
Argentína: gól és pont nélkül maradt a Vélez Sarsfield (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság (Apertura) 17. fordulójában a Vélez Sarsfield az Atlético Rafaela vendégeként kapott ki úgy, hogy még gólt sem sikerült szereznie. Tartja második pozícióját az idegenben három pontot begyűjtő Racing Club.
dec. 4
7:30
NHL: vendégként lőtt ötöt a Chicago, a Calgary, a Florida és az Islanders (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 57. játéknapján vendégként lőtt ötöt és nyert a Chicago, a Calgary, a Florida, valamint az Islanders. A Capitals hosszabbításban gyűrte le az Ottawát Washingtonban. A játéknap egyébként is a vendégcsapatokról szólt, hiszen a tizenkét összecsapásból kilenc alkalommal idegenbeli siker született.
dec. 4
7:48
Torna: Hidvégi Vid másodikként végzett a Kanyó Éva Emlékversenyen (She)
Mintegy tíz ország versenyzőivel rendezték december 3-án a kilencedik alkalommal kiírt Kanyó Éva Emlékversenyt. Az orosz versenyzők minden kategóriában a dobogó tetejére állhattak a budapesti Tornacsarnokban, míg a legjobb hazai eredményt – a tavalyi évhez hasonlóan – a vendéglátó KSI tornászának, a vb-negyedik Hidvégi Vid összetett második helye jelentette. A csapatversenyben az oroszok után…
dec. 4
9:00
NB II: a Veszprém brazilját a román élvonalban tesztelik (She)
A román első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő CS Pandurii Targu Jiu együtteséhez utazott próbajátékra Thiago Ribeiro, az NB II-es Veszprém FC brazil légiósa.
dec. 4
9:18
A Chelsea elengedi Anelkát és Alexet (Infostart)
A Chelsea elfogadta két labdarúgója, Nicolas Anelka és Alex távozásra vonatkozó kérelmét, így mindkettő eligazolhat januárban a csapattól.
dec. 4
9:18
Labdarúgás: Firenzébe látogat a Roma, szieszta idején játszik az Atlético - program (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) a Roma Firenzébe látogat, a forduló előtt listavezető Juventus visszaveheti a vezető pozícióját, amennyiben Torinóban begyűjti a Cesena elleni pontokat. Madridban szieszta helyett bajnoki vár az Atléticóra a spanyol élvonalban (Primera División), no és persze ellenfelére, a Rayo Vallecanóra.
dec. 4
10:12
MU: Chicharito bokasérülés miatt akár egy hónapot is kihagyhat (She)
A Manchester United labdarúgócsapatának mexikói csatára, Javier Hernández szombaton bokaszalag sérülést szenvedett az Aston Villa elleni bajnoki mérkőzésen (1–0), ami miatt akár egy hónapot is kihagyhat.
dec. 4
10:12
A mieink után a norvégokat is legyőzték a németek (Metropol)
A selejtezőben a magyarokat búcsúztató németek nagy meglepetésre legyőzték a végső sikerre is esélyes norvégokat a brazíliai női kézilabda-világbajnokság első fordulójában, szombaton.
dec. 4
10:14
Női kézilabda EHF-kupa: a spanyol Alicante duplázik Békéscsabán (She)
Megegyezett a Békéscsaba és a spanyol Alicante, hogy a női kézilabda EHF-kupa nyolccadöntőjének mindkét mérkőzését a Viharsarokban játsszák le.
dec. 4
10:16
Real Madrid: Idén sem C. Ronaldo kapja az Aranylabdát! - Eto’o (She)
Samuel Eto'o, az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Anzsi Mahacskala csatára szerint Cristiano Ronaldónál hárman is esélyesebbek az Aranylabdára.
dec. 4
10:30
Bundesliga: Tonci Kukoc felkeltette a Mönchengladbach érdeklődését (She)
A Borussia Mönchengladbach élénk érdeklődést mutat a 21 éves horvát labdarúgó, Tonci Kukoc iránt. A játékos jelenleg a Hajduk Split alkalmazásában áll és U21-es válogatott.
dec. 4
10:32
Brazília: 57 éves korában elhunyt a legendás irányító (She)
Ismét gyászol a futballvilág, 57 éves korában elhunyt Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira, avagy ismert nevén Sócrates, a nyolcvanas évek egyik legjobb brazil futballistája.
dec. 4
10:48
Profi ökölvívás: Povetkin kiütéssel győzött Boswell ellen (She)
Első ízben tette kockára a WBA szervezet profi ökölvívó-világbajnoki címét Alekszandr Povetkin: a Sauerland-istálló orosz olimpiai bajnoka a rutinos Cedric Boswell ellen húzott kesztyűt a berlini klub finnországi rendezvényén és győzött nyolcmenetes csatában.
dec. 4
11:06
Elhunyt Sócrates, a brazilok világklasszis labdarúgója (Infostart)
Ötvenhét éves korában vasárnap elhunyt Sócrates, a brazilok korábbi klasszis futballistája. A 60-szoros válogatott labdarúgó halálát egy bélgyulladásból kialakult fertőzés okozta - közölte az őt kezelő Sao Pauló-i Albert Einstein Klinika.
dec. 4
11:06
Bp. Honvéd: négy akadémista a felnőttekkel kezdi meg a felkészülést (She)
A jó őszi teljesítmény aligha marad következmények nélkül, a téli átigazolási piacon kapós lehet az élvonalbeli Bp. Honvéd két alapembere, Danilo de Oliveira és Torghelle Sándor. A két támadó egyszerre történő távozása nagy érvágás lenne a kispestieknek, Supka Attila szakvezető szerint ebben az esetben új csapatot kellene építeniük. A csatárok jövője egyelőre még kérdőjeles, az viszont már…
dec. 4
11:24
Úszás: Molnár Ákos 200 m mellen is ezüstérmet szerzett Eindhovenben (She)
A 100-as ezüstje után Molnár Ákos a 200 méteres mellúszásban is a második helyen végzett Eindhovenben.
dec. 4
11:42
Videó: a meccs végére mindkét szeme feldagadt Margaritónak Cotto ellen (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Puerto Ricó-i Miguel Angel Cotto (37–2–0, 29) T.K.O.-val győzött a mexikói Antonio Margarito ellen a New York-i Madison Square Gardenben megrendezett profi ökölvívógálán, és így megvédte a Bokszvilágszövetségnél (WBA) őrzött nagyváltósúlyú vb-övét. Tekintse meg a mérkőzést eldöntő 9. menetet!
dec. 4
12:00
Asztalitenisz Eb: kisorsolták a 2013-as selejtezőcsoportokat (She)
A magyar női válogatott többek között a címvédő hollandokkal került azonos csoportba a 2013-as ausztriai asztalitenisz Európa-bajnokság selejtezőjének barcelonai sorsolásán.
dec. 4
12:18
Chelsea: az MLS-be tartó Montreal vinné a mellőzött Anelkát (She)
A kanadai Montreal Impact labdarúgócsapatának vezetőedzője, Jesse Marsch – aki korábban az olasz Alessandro Del Pierót is szerződtetni akarta – bejelentkezett az angol Chelsea-nél gyakorlatilag létszámfölöttivé váló francia Nicolas Anelkáért is.
dec. 4
12:20
MLSZ: Vad István kedden az AC Milan BL-meccsét vezeti (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Vad István kedden a Viktoria Plzen-AC Milan Bajnokok Ligája-összecsapáson működik közre.
dec. 4
12:36
Röplabda: az oroszok, a lengyelek és a brazilok készülhetnek az olimpiára (She)
Az orosz férfi röplabda-válogatott nyerte meg a Japánban zajló világkupát, miután vasárnap 3:2-re legyőzte Lengyelországot. Mindkét csapat kvalifikálta magát a londoni olimpiára, miként a harmadik helyen végző brazilok is.
dec. 4
12:54
Videó: Emile Heskey, jó lövés, bedobás! (She)
A korábbi válogatott hátvédünk kapcsán elhíresült kommentár („Hrutka, jó lövés! Bedobás!”) Emile Heskey teljesítményére is alkalmazhatóvá vált. Az Aston Villa támadója a Manchester United elleni mérkőzés utolsó percében indult meg a MU kapuja felé, s az alapvonalnál helyet foglaló szurkolók talán már látták is lelki szemeikkel, ahogyan a lövés utat talál magának a kapuba, és egyenlítenek a Premier…
dec. 4
13:12
Barca: 13 játékos kapott szabadságot, a tarcsi játszik a BATE ellen (She)
Pep Guardiola, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője az első keret tizenhárom játékosának ad szabadságot kedd estére. A szakvezetőnek szíve-joga megtenni ezt, a katalánokra azonban akkor Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés vár a fehérorosz BATE Boriszov ellen.
dec. 4
13:14
Videó: a korcsolya élével védett Johnson, így tudott nyerni a Penguins (She)
A Carolina Hurricanes–Pittsburgh Penguins NHL-találkozó utolsó percében öt a három ellen támadhatott a hazai csapat, amely egygólos hátrányban volt a Pingvinekkel szemben. Felálltak a támadóharmadban, sorban jöttek a kialakított helyzetek, végül 17 másodperccel a dudaszó előtt Brent Johnson elképesztő bravúrjára volt szükség, hogy 3–2 maradjon a végeredmény. A kapus egy bal oldalról érkező bombát…
dec. 4
13:48
Videó: a hét legviccesebb tekintete egy winnipegi szurkolóé (She)
A New Jersey Devils jégkorongozóját kiállították a Winnipeg Jets elleni mérkőzésen. Megesik. A büntetőpadon helyet foglaló játékost hosszasan mutatják a közvetítésben. Van ez így. De az a tekintet, amellyel a plexi mögött ülő fiatalember méregeti David Clarksont: megismételhetetlen! A 27 éves kanadai támadó számára a kétperces pihenőnél sokkal nagyobb büntetés lett volna, ha hátra kell fordulnia.
dec. 4
14:06
Fogadási botrány: H. Gábort kiengedték, szabadlábon védekezhet (She)
Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben gyanúsított H. Gábor a Pesti Központi Kerületi Bíróság döntése értelmében szabadlábon védekezhet, de lakhelyelhagyási tilalom van ellene érvényben.
dec. 4
14:08
Rövid pályás gyorskorcsolya vk: Heidum 10. lett 1000 méteren (She)
Heidum Bernadett a tizedik helyen zárt 1000 méteren a rövid pályás gyorskorcsolyázók Nagojában zajló világkupaversenyének utolsó, vasárnapi napján.
dec. 4
14:10
Sílövészet: Martin Fourcade hibátlan győzelme az üldözéses versenyen (She)
A férfiak 12.5 km-es üldözéses versenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a svédországi Östersundban. A győzelmet az összetett vk-ban is vezető francia Martin Fourcade szerezte meg a norvég Emil Hegle Svendsen és a cseh Jaroslav Soukup előtt.
dec. 4
14:12
Dél-Korea: a Csonbuk a második bajnoki címét ünnepelhette (She)
Egy nappal a japán liga utolsó fordulója után Dél-Koreában is megrendezték az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság döntőjét: a bajnoki címet a Csonbuk Hyundai Motors szerezte meg. A Csonbuk a finálé első mérkőzéséhez hasonlóan a másodikon is 2–1-re győzött az Ulszan Hyundai ellen.
dec. 4
14:24
Primera División: az Atlético Madrid otthon tartotta a három pontot (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 15. fordulójában az Atlético Madrid hazai pályán nyert a Rayo Vallecano ellen.
dec. 4
14:26
Sífutás: a nőknél norvég, a férfiaknál svéd siker a sprintváltóban (She)
A női és férfi szabad stílusú sprintváltók versenyével folytatódott a sífutók világkupa-sorozata a németországi Düsseldorfban. A győzelmet az előbbieknél a norvég Mari Eide és Maiken Falla, utóbbiaknál pedig a svéd Jesper Modin és Teodor Peterson szerezte meg.
dec. 4
14:28
Inter: Ranierinek nem jött be a kockáztatás; Zanetti első pirosa a Serie A-ban (She)
Az Internazionale labdarúgócsapatának vezetőedzője, Claudio Ranieri szerint nagyot kockáztatott, amikor becserélte Mauro Záratét, és ez is közrejátszott benne, hogy 1–0-ra kikaptak a Udinese elleni szombati bajnokin.
dec. 4
14:42
NCAA: pályainvázió a derbi után, 13 sérült, ketten kritikus állapotban (She)
Sajnos nem csak az amerikai futballról szólt az egyetemi bajnokságban (NCAA) az ősi rivális Oklahoma State Cowboys és az Oklahoma Sooners meccse. Az Oklahoma State sima győzelmével (44–10) nyolc vesztes meccs után verte meg legnagyobb riválisát, egyúttal megnyerte a Big 12 küzdelemsorozatot. A mérkőzés után a Cowboys szurkolói beözönlöttek a pályára, s a tömeg súlyos sérüléseket is okozott.
dec. 4
15:00
Bayern: a Werder ellen duplázó Ribéry szerint csak a győzelem számított (She)
Franck Ribéry, aki két gólt szerzett a Bayern Münchenben a Werder Bremen elleni német bajnokin (4–1), úgy fogalmazott, csak a győzelem számított a szombati meccsen.
dec. 4
15:02
Serie A: a Cagliari megszakította a nyeretlenségi sorozatát (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 14. fordulójában a Cagliari idegenben múlta felül a Cataniát.
dec. 4
15:04
Videó: a Lombard Pápánál nehéz ősz után nehéz tavaszra számítanak (She)
Pápán nehéz ősz után nehéz tavaszra számít a vezetőség, a játékosok és a szurkolók is. Ráadásul a Siófok elleni utolsó meccsükön elszenvedett vereség után a Lombard a 15., azaz kieső helyen áll. Az együttes tulajdonosa októberben edzőcserére szánta el magát és Véber György helyett ifjabb Bene Ferencre bízta a csapatot. A váltás nem hozott sok változást, a Pápa nem tudott lendületet venni és…
dec. 4
15:06
Eredivisie: a Feyenoord PSV-veréssel érte be az Ajaxot a tabellán (She)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a tabella ötödik helyén álló Feyenoord fogadta a második PSV-t. A hazaiak már az első félidőben megszerezték a vezetést, a mérkőzés végére pedig kétgólosra növelték az előnyüket, kihasználva az eindhoveniek csúnya védelmi hibáit. Ezzel a győzelemmel a Feyenoordnak ugyanannyi pontja van, mint a negyedik helyezett Ajaxnak.
dec. 4
15:08
Kosárlabda Eb: nehéz selejtezőcsoportokban a magyarok (She)
Nehéz selejtezőcsoportba került a magyar férfi és női kosárlabda-válogatott is a 2013-as Európa-bajnokságok sorsolásán, amelyet vasárnap tartottak meg a München melletti Freisingben.
dec. 4
15:18
Északi összetett: Frenzel nyerte meg az új szabályok szerint rendezett versenyt (She)
A német Eric Frenzel győzelmével zárult az északiösszetett-versenyzők új szabályok szerint megrendezett világkupa-viadala Lillehammerben. A módosított szabályok (ún. „penalty race" versenytípus) szerint a síugrásban nyújtott produkció dönti el, hogy a sífutás során hány 150 méteres büntetőkört kell teljesíteniük a résztvevőknek.
dec. 4
15:18
Nehéz selejtező-csoportokban a magyarok (Metropol)
Nehéz selejtezőcsoportba került a magyar férfi és női kosárlabda-válogatott a 2013-as Európa-bajnokságok sorsolásán, amelyet vasárnap rendeztek a München melletti Freisingben.
dec. 4
15:54
Bundesliga 2.: a Bochum hatot vágott; Király kettőt kapott (She)
A Bochum 6–0-ra verte meg otthon az Erzgebirge Auét a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának vasárnapi mérkőzésén; ezzel három ponttal lehagyta riválisát és a tabella tizenegyedik helyén áll. A Király Gáborral felálló 1860 München 2–2-t játszott az Alemannia Aachen vendégeként, és szintén négygólos döntetlen született a Dynamo Dresden–FSV Frankfurt találkozón.
dec. 4
15:56
Championship: Gyepes nélkül győzött a Cardiff a Birmingham ellen (She)
A Cardiff City Kenny Miller 68. percben szerezett góljával 1–0-ra győzött a Birmingham City ellen az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. A győztes hazaiak magyar játékosa, az ebben az idényben egyetlen bajnokin sem szereplő Gyepes Gábor ezúttal sem volt a walesi csapat keretének tagja.
dec. 4
16:12
Női vízilabda LEN-kupa: döntetlennel kezdett a negyeddöntőben a Szentes (She)
Döntetlenre végzett vasárnap a negyeddöntőbeli párharc első mérkőzésén a Szentes a holland Leiden vendégeként a női vízilabda LEN-kupában.
dec. 4
16:14
Lovassport: Boyd Exell harmadszor győzött Budapesten (She)
A magyar tulajdonú fogatot hajtó ausztrál Boyd Exell nyerte a Papp László Sportarénában rendezett lovas világkupa vasárnapi fogathajtó vk-fordulóját. Az öt világbajnokot felvonultató hétfős mezőnyben Dobrovitz József második, Lázár Zoltán negyedik lett.
dec. 4
16:48
Belgium: Juhászt kiállították, az Anderlecht nem tudta megverni a Leuvent (She)
Meglepetés a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában: a listavezető Anderlecht hazai pályán csak 0–0-s döntetlent ért el a Leuven ellen. A lila-fehérek magyar légiósát, Juhász Rolandot a 79. percben kiállította a játékvezető, miután a középhátvéd szabálytalankodott a kilépő Thomas Azevedóval szemben.

Keresés