2012. október 11. csütörtök

okt. 11
6:57
"Elhagyom az Anderlechtet!" (Behaviour)
Juhász Roland eltökélt, hét év után mindenképpen elhagyná a belga Anderlechtet, és azt sem tartja kizártnak, hogy valamelyik magyar NB I-es csapat ajánlatára bólint rá. De most a válogatottra koncentrál, hiszen pénteken az észtekkel, jövő kedden pedig a törökökkel játszik a nemzeti csapat.
okt. 11
6:59
Ötkarikás vergődés (Behaviour)
A magyar sportolók Londonban ugyan hangzatos sikereket értek el, ám a nyolc arany, négy ezüst és öt bronzérem csupán átmenetileg borított fátylat a Magyar Olimpiai Bizottság sokasodó problémáira. A január 1-vel életbe lépett új sporttörvény értelmében a magyar sport egészének csúcsszerve a MOB lett. Civil szervezetként a szükséges jogosultságokat megkapta, ám a ráhárult feladatokkal megküzdeni…
okt. 11
7:06
Armstrong lehetett a doppingolók királya (Infostart)
Lance Armstrong és volt kerékpáros klubja, a US Postal a sporttörténelem legkifinomultabb, legprofesszionálisabb és mostanáig a legsikeresebb doppingprogramját fejlesztette ki az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) szerint, amely augusztusban bejelentette, hogy örökre eltiltja az amerikai kerekest, egyúttal megfosztja hét Tour de France-diadalától.
okt. 11
7:06
Tenisz: Nadal hamarosan elkezdené az edzéseket (She)
A térdsérüléssel bajlódó korábbi világelső teniszező, Rafael Nadal hamarosan elkezdené az edzéseket a rehabilitációja helyett.
okt. 11
7:15
Formula-1, célkeresztben a Lotus pilótái (Behaviour)
Lassan nem lesz olyan futam az idén a Formula 1-ben, hogy a remekül szereplő Lotus ne magyarázkodjon valami miatt. Ebben természetesen Romain Grosjean viszi a prímet, ugyanis a tehetséges fiatal francia hiába állhatott fel a a dobogóra ebben az esztendőben - például július végén a Hungaroringen -, időnként ámokfutóként száguldozik.
okt. 11
7:24
NBA: Somogyi a Portland ellen kevesebb lehetőséget kapott (She)
Somogyi Gergely a Los Angeles Lakers második előszezon mérkőzésén is lehetőséget kapott, igaz a Kobe Bryant és Dwight Howard nélkül felálló Los Angeles-iek vezetőedzője, Mike Brown ezúttal kevesebb lehetőséget adott honfitársunk számára, mint három nappal ezelőtt, amikor a magyar óriás 15 percet lehetett a pályán. Ez alkalommal a Portland Trail Blazers ellen léphetett pályára az arany-lilák 55-ös…
okt. 11
7:24
Viselkedési kódex az angol futballistáknak (Metropol)
A lépés kiváltó oka Ashley Cole közelmúltbeli botránya volt: a válogatott hátvéd "sz..háziaknak" nevezte az FA elöljáróit a Twitter csevegőoldalon.
okt. 11
7:26
Honvéd: már teljes intenzitással edz a 20 éves kapus (She)
Kontrollvizsgálaton vett részt a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd húszesztendős kapusa, Czuczi Márton, s az orvosok mindent rendben találtak nála, mi több, már teljes intenzitással edz.
okt. 11
7:42
Labdarúgás: dokumentumfilm készül Kubala Lászlóról (She)
Dokumentumfilmet készít a Barcelona korábbi játékosáról, Kubala Lászlóról Kocsis Tibor, aki 11.5 millió forint támogatást kapott a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja keretében.
okt. 11
8:00
Kaposvár: Waltner Róbert már ledobta a gipszcsizmát (She)
Waltner Róbert egy lépéssel közelebb a visszatéréshez. Mint ismert, a Kaposvárra nyáron visszatért hatszoros válogatott támadót szeptember elején műtötték meg, azóta csak a lelátóról szurkolhat a társainak. Szerda óta viszont elmondhatja magáról, immár nem gipsszel a lábán kell bicikliznie...
okt. 11
8:02
AC Milan: Allegrit meneszthetik, ha kikapnak a Laziótól (She)
A tekintélyes La Gazzetta dello Sport értesülése szerint az AC Milan vezérkara meneszti Massimiliano Allegri vezetőedzőt, ha a csapat a következő bajnoki mérkőzésén (október 20-án) vereséget szenved a tabellán harmadik helyezett Lazio otthonában.
okt. 11
8:18
Vízilabda: Gergely István pályázik az elnöki posztra (She)
Eddig csak az tudtuk, hogy az év végén tisztújító közgyűlést tart a Magyar Vízilabda-szövetség, most viszont már elnökjelöltünk is van: a kétszeres olimpiai bajnok Gergely István szívesen lenne a szövetség első embere.
okt. 11
8:20
Sportgazdaság: kéttucatnyi PPP-szerződéses létesítmény sorsát rendezik (She)
Az eredetileg tervezett 15 milliárd forint helyett 11.9 milliárd állami forrásból rendezik kéttucatnyi, önkormányzati kezelésben lévő PPP-konstrukcióban megkezdett sportlétesítmény további sorsát – írta a Magyar Nemzet.
okt. 11
8:36
Férfi kézilabda: két hónapos kényszerpihenőn Díaz Ivo (She)
Csak kívülről figyelhette a Tatabánya férfi kézilabdacsapatának tegnapi FTC-PLER elleni győzelmét Díaz Ivo, akinek eltörött a kézfeje, így két hónap kényszerpihenő vár rá.
okt. 11
8:38
Vízilabda: a Debrecen új igazolásának győztes gólja (She)
Az olasz férfi vízilabda-válogatott 14–13-ra győzött Rómában azon a gálamérkőzésen, amelyen az Olaszországban játszó légiósok csapata volt az ellenfele.
okt. 11
8:54
Extrém sport: Baumgartner legközelebb vasárnap próbálkozhat (She)
Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy leghamarabb vasárnap kerülhet sor Felix Baumgartner „űrugrására", amennyiben megfelelőek lesznek az időjárási körülmények. A Red Bull Stratos program szervezőinek tájékoztatása szerint az addig hátra levő három napban folyamatosan figyelik az előrejelzéseket, ugyanis az évnek ebben a szakaszában már nagyon óvatosnak kell lenni, és csak tökéletes feltételek…
okt. 11
8:54
A FIFA-ban kaphat állást Fabrice Muamba (Metropol)
A Bolton Wanderers volt játékosának március 17-én, a Tottenham elleni meccsen 78 percre leállt a szíve, de az orvosok visszahozták az életbe.
okt. 11
8:56
Brazília: Ronaldinhóék veresége után tovább nőtt a Flu előnye (She)
A brazil labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a Bahia otthonában aratott győzelmével tovább menetel a listavezető Fluminense. A riói csapat előnye már kilenc pont a Ronaldinhót eltiltás miatt nélkülöző – és az Internacionaltól sima, 3–0-s vereséget szenvedő – Atlético Mineiro előtt.
okt. 11
8:58
Labdarúgás: a FIFA-ban kaphat állást Fabrice Muamba (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetségben (FIFA) vállalhat szerepet Fabrice Muamba, a Bolton Wanderers volt játékosa, aki márciusban egy mérkőzésen összeesett a pályán, és megállt a szíve.
okt. 11
9:00
Fogadási csalás: B. István szabadlábon védekezhet tovább (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a bíróság rendelkezése értelmében szabadlábon védekezhet tovább a fogadási csalással vádolt B. István.
okt. 11
9:12
Tenisz: Marosiék a négy közé jutottak Oszakában (She)
Marosi Katalin a horvát Darija Jurak oldalán két játszmában, 55 perc alatt nyert a Kszenyija Likina, Olga Pucskova orosz kettős ellen a 220 ezer dollár összdíjazású oszakai női tenisztorna páros viadalának csütörtöki negyeddöntőjében.
okt. 11
9:14
Férfi kosárlabda: 21 évesen elhunyt az ASE tehetsége (She)
Mindössze 21 éves korában elhunyt Morgen Ferdinánd, az Atomerőmű SE ifjú kosárlabdázója – adta hírül a kezdo5.hu. A fiatal játékos nemrég szívműtéten esett át, szanatóriumban lábadozott.
okt. 11
9:16
Vb 2014: Volkan Demirel visszatér a törökök kapujába (She)
Visszatér a mieinkkel azonos világbajnoki selejtezősorozatban szereplő török labdarúgó-válogatott kapujába Volkan Demirel. A harmincéves futballista vállsérülése miatt hagyta ki a törökök legutóbbi három mérkőzését (ebből kettő vb-selejtező volt), a helyére beugró kapusokkal pedig elégedetlen volt a közvélemény.
okt. 11
9:30
Játékossors: Nikolics számára nem aktuális a válogatottság (She)
Jelenleg nem aktuális a magyar – és a szerb – válogatottság Nikolics Nemanja számára. A magyar ligaválogatottban korábban már pályára lépő, honosított labdarúgó erről az újvidéki Magyar Szónak nyilatkozott.
okt. 11
9:32
Videó: navigátor a sporthoz és egy „mozgalmas” élethez (She)
Sport Navigátor. Első hallásra valami komoly, határozott irányt mutató dolog juthat elsőként eszünkbe a kifejezés hallatán. Egyértelműen a felnőttek stresszes világából. Pedig nem így van. A Sport Navigátor a gyerekekről szól, a gyerekeknek szól: könnyeden, jókedvűen, játékosan – egyszóval gyermekien. Egyrészt, hogy milyen sportágat válasszanak, de főképp azért, hogy a mozgás szeretetét…
okt. 11
9:34
Légióssors: A csúcsformába kerüléshez idő kell - Buzsáky (She)
Buzsáky Ákos először volt kezdő a Portsmouthban a Wycombe ellen 3–1-re elveszített Johnstone's Paint kupamérkőzésen. Az összecsapás után a 30 esztendős középpályás elmondta, még nincsen csúcsformában, de mindennap ennek eléréséért dolgozik.
okt. 11
9:36
Formula-1: Monisha Kaltenborn az első női csapatvezető (She)
Az indiai születésű Monisha Kaltenborn veszi át csütörtöktől Peter Saubertől a Formula–1-es Sauber-istálló csapatfőnöki posztját, ezzel a sportág történetében ő az első nő, aki ilyen feladatot kap.
okt. 11
9:48
Ligakupa: az egri tréner túlzottnak tartja a 0-3-at (She)
A labdarúgó Ligakupa csoportkörének harmadik fordulójában a DVTK hazai pályán 3–0-ra legyőzte a hozzá hasonlóan élvonalbeli Egert. Simon Antal, az egriek vezetőedzője túlzottnak tartja a háromgólos különbséget.
okt. 11
9:48
Meghalt egy 22 éves kosaras (Metropol)
A két hete főartéria-elégtelenség miatt szívműtéten átesett center, Morgen Ferdinánd szerda este lett rosszul.
okt. 11
10:06
Elhunyt Morgen Ferdinánd, a Paks kosarasa (Infostart)
Életének 22. évében elhunyt Morgen Ferdinánd, az élvonalbeli Atomerőmű SE kosárlabdázója.
okt. 11
10:24
Ökölvívás: Wachék félnek Vladimir Klicsko visszalépésétől (She)
November 10-én a nehézsúlyú WBA/IBF/WBO szervezetek profi ökölvívó-világbajnokát, Vladimir Klicskót próbálja meg legyőzni a lengyelek nehézsúlyú reménysége, Mariusz Wach. Klicsko ezúttal edzője és mentora, Emanuel Steward nélkül kénytelen készülni a mérkőzésre a mesteredző súlyos betegsége miatt. Wach trénere, Juan De Leon attól tart, hogy az ukrán ellenfél meghátrál a mérkőzéstől.
okt. 11
10:26
Férfi kosárlabda: Borzasztóan le vagyok sújtva - Rátgéber (She)
Rátgéber László megrendülten nyilatkozott a korábban a férfi kosárlabda-válogatott keretében is számításba vett Morgan Ferdinánd halála kapcsán.
okt. 11
10:28
Formula-1: visszatérhet a Honda a száguldó cirkuszba (She)
Jamamoto Josiharu, a Honda igazgatósági tagja az Autocar magazinnak adott nyilatkozatában elmondta, a japán gyár nem veti el a Formula–1-be való visszatérés lehetőségét.
okt. 11
10:42
DVSC: Selim Bouadla visszatért, elkezdte az edzéseket (She)
A dvsc.hu tájékoztatása szerint csatlakozott a DVSC-Teva keretéhez a francia középpályás, Selim Bouadla, aki jövő héten már pályára is léphet.
okt. 11
10:42
Hat góllal nyert a Tatabánya az FTC ellen (Agroinform)
A szombati EHF Kupa-mérkőzésre készülő Tatabánya-Grundfos hat góllal nyert a vendég FTC-PLER Budapest ellen.
okt. 11
10:44
Videó: tocsogásba fulladt a svájciak edzése (She)
Svájc labdarúgó-válogatottja Norvégiát fogadja pénteken, hazai pályán a 2014-es világbajnokság selejtezőiben. Felkészülésük azonban cseppet sem mondható zökkenőmentesnek. Összetartásukon ugyanis elképesztő mennyiségű csapadék esett, így a játékosok jobb híján egy kis átmozgatással, tocsogással és viccelődéssel hangolódtak a fontos összecsapásra.
okt. 11
10:44
Bódi és Czvitkovics is bevethető a Lokinál (Agroinform)
Bódi Ádám kisebb sérülést szenvedett a Siófok elleni hétvégi bajnokin, de folytathatja a felkészülést a csapattal.
okt. 11
10:46
Női kézi: elhagyhatta a kórházat az agyvérzést kapó brazil (She)
Elhagyhatta a kórházat Daniela Piedade, a brazil női kézilabda-válogatott erőssége, aki európai klubcsapata, a szlovén Krim Ljubljana egyik meccse előtt, a bemelegítésnél kapott agyvérzést másfél héttel ezelőtt.
okt. 11
10:46
A sífutóknál is próbálkozik idén Martin Fourcade (Agroinform)
A biatlon mezőny egyik legjobb sífutójának számító Martin Fourcade a sífutó Világkupában is kipróbálná magát.
okt. 11
10:48
Vb 2014: Van Gaal pihenteti Van Persie-t, Huntelaar kezd (She)
A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal kijelentette, hogy nem Robin van Persie, hanem Klaas-Jan Huntelaar kezd az oranje pénteki, Andorra elleni világbajnoki selejtezőjén.
okt. 11
10:48
Zalaegerszegen nyert a Szombathely, nagy csatában győzött az Atomerőmű (Agroinform)
Az Atomerőmű szoros küzdelemben egyetlen ponttal nyert a Kaposvár vendégeként.
okt. 11
10:50
22 éves siheder lesz a hollandok csapatkapitánya (Agroinform)
Nagy meglepetést okozott, hogy a közelgő vb-selejtezők során egy 22 éves játékos lesz az oranje csapatkapitánya.
okt. 11
10:52
Ügynöke szerint Vidics nem igazol a Juventusba (Agroinform)
A Manchester United védőjének menedzserre szerint kizárt, hogy ügyfele a januári átigazolási időszakban klubot vált.
okt. 11
10:54
A Tour de France rekorder is elismerte, hogy doppingolt (Agroinform)
Az Armstrong-ügy hullámai más kerekeseket is elértek - George Hincapie is elismerte, hogy annak idején doppingolt.
okt. 11
10:56
Moniz pozitívan áll a jövőhöz (Agroinform)
A Ferencváros 2-1-re nyert a vendég Szolnok ellen a Ligakupa D-csoportjában.
okt. 11
10:58
A futball mindig megjutalmazza az alázatos csapatot - Víg Péter (Agroinform)
A tartalékos Újpest 2-1-re legyőzte a Debrecen csapatát a labdarúgó Ligakupa E csoportjában.
okt. 11
11:00
Vb 2014: Lampard kezelés miatt elhagyta az angol keretet (She)
További kezelés miatt visszatért klubjához, a Chelsea-hez az angol labdarúgó-válogatott rutinos kulcsembere, Frank Lampard.
okt. 11
11:00
Hatmeccses eltiltás a Csíkszereda játékosának (Metropol)
Papp Szabolcs pénteken az Újpest elleni jégkorong MOL Liga-mérkőzésen fejsérülést okozott ellenfelének, Meretei Márkónak.
okt. 11
11:00
Bajban az észtek, sérült a válogatott gólkirálya (Agroinform)
A legnagyobb érvágást Andres Oper hiánya okozhatja, 127 meccsen 37 gólt lőtt az észt válogatottban.
okt. 11
11:00
Viselkedési kódexet kapnak az angol válogatott futballisták (Agroinform)
Viselkedési kódexet dolgozott ki a válogatott labdarúgóknak az angol szövetség (FA).

Keresés