2012. október 12. péntek

okt. 12
0:30
Férfi kosár Euroliga: szoros győzelemmel rajtolt a címvédő (She)
Hét főtáblás mérkőzéssel csütörtök este kezdetét vette a férfi kosárlabdázók Euroliga sorozata. A címvédő Olympiakosz hazai pályán fogadta a spanyol Caja Laboralt, és izgalmas mérkőzésen 85–81-re győzött.
okt. 12
1:24
Németország: Így fedeztem fel Husztit - Matthäus példája (She)
A németek aranylabdás legendája, Lothar Matthäus a frankfurti könyvvásáron népszerűsítette önéletrajzi könyvét, amely a Mindent vagy semmit! címre hallgat. A korábbi magyar szövetségi kapitány az eseményen a labdarúgás aktuális kérdéseiről is beszélt, és szakmai hitvallása ecsetelése közben szóba hozta Huszti Szabolcsot is.
okt. 12
3:12
F1: Dél-koreai Nagydíj, 1. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Sebastian Vettel két futamgyőzelemmel a háta mögött, csúcsformában érkezett Dél-Korea déli csücskébe, a Formula–1-es versenynaptár legeldugottabb helyszínére, ahol a 2012-es szezon 16. versenyét rendezik meg a hétvégén. A Red Bull Szuzukában verhetetlennek tűnt, akárcsak Vettel az elmúlt két évben Jongnamban, ahol 2010-ben motorhiba miatt kiesett – ez az idén is megtörtént vele kétszer, ami…
okt. 12
5:00
F1: Hamilton zárt az élen az első dél-koreai edzésen (She)
Lewis Hamilton kezdte a legjobban a Dél-koreai Nagydíj hétvégéjét, az első szabadedzésen Fernando Alonsót a hajrában megelőzve az élen zárt. A rendkívül poros pályán megtartott edzésen mögöttük Mark Webber, Felipe Massa, a legutóbbi két vb-futamot megnyerő Sebastian Vettel és Michael Schumacher végzett.
okt. 12
6:12
NFL: a Tennessee legyőzte a Pittsburghöt (She)
A Pittsburgh Steelers az NFL 6. fordulójának nyitó mérkőzésén Tennessee-ben próbálta meg megszerezni idei első idegenbeli győzelmét, de nem járt sikerrel. Hiába fordított ugyanis hatpontos félidei hátrányból, az utolsó mezőnygólkísérletét 23–23-nál elrontotta Saun Suisham, míg a túloldalon Rob Bironas nem hibázott, 26–23-as hazai siker született. A Steelers szurkolóit az sem vigasztalja,…
okt. 12
6:48
Vb 2014: Reméltem, hogy C. Ronaldo sérülése súlyosabb - Capello (She)
Fabio Capello kegyetlen őszinteséggel beszélt a Barcelona elleni vasárnapi spanyol bajnokin kisebb vállsérülést szenvedett Cristiano Ronaldo állapotáról: az orosz válogatott olasz szövetségi kapitánya abban bízott, hogy lesz olyan súlyos a portugál támadó  sérülése, hogy nem tudja vállalni a játékot pénteken a két válogatott moszkvai összecsapásán.
okt. 12
6:57
F1: itt van a nőuralom, a Sauber csapatnál (Behaviour)
Úgy tűnik, idén valamilyen okból mindig a címlapokra kerül az F1 idei meglepetéscsapata, a Sauber. Korábban a mexikói Sergio Perez remeklése, majd a McLarenhez való igazolása miatt, majd legutóbb Kobayashi első dobogós helye a Japán Nagydíjon szolgáltatta a témát a sajtónak.
okt. 12
6:59
Elhunyt Morgen Ferdinánd (Behaviour)
Újabb tragédia árnyékolja be a magyar sportéletet, újra gyászol a magyar kosárlabda: életének 22. évében elhunyt Morgen Ferdinánd, az élvonalbeli Atomerőmű SE kosárlabdázója. Emlékének adózva a csapat és a szurkolók gyertyás megemlékezést tartottak az ASE Csarnokánál.
okt. 12
7:06
Vb 2014: Keane is kidőlt a németek ellen készülő ír keretből (She)
Robbie Keane sérülés miatt nem léphet pályára az ír válogatott péntek esti Németország elleni világbajnoki selejtező mérkőzésén Dublinban. A Los Angeles Galaxy csatára csütörtökön nem tudott együtt edzeni társaival, de Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány bízik benne, hogy kedden Feröer ellen már számíthat rá.
okt. 12
7:08
Liverpool: Borini lábtörést szenvedett, egy csatár maradt (She)
Törést szenvedett a lábfejében Fabio Borini – a fiatal támadó a svédek ellen készülő olasz U21-es válogatott edzőtáborában sérült meg. Így a Liverpoolban Luis Suárez maradt csak egészséges az első keret kevés csatára közül.
okt. 12
7:10
F1: Dél-koreai Nagydíj, 2. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Lewis Hamilton és Fernando Alonso kiváló formát mutatott a Dél-koreai Nagydíj első szabadedzésén, amelyet rendkívül poros aszfalton rendeztek meg. Az első másfél óra kifejezetten érdekesen alakult, többen is lesodródtak a pályáról, s ezt követően további port vittek fel a ringre a már meglévő mellé. A középcsapatok egyelőre nem vették fel a nagyok tempóját, de a helyzet gyorsan változhat.
okt. 12
7:12
Brazília: otthon kapott ki a Palmeiras és a Sport Recife (She)
A brazil labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) 29. fordulójának csütörtöki játéknapján két mérkőzést rendeztek, s mindkettőn vendégsiker született. A Palmeiras a Coritibától, míg a Sport Recife a Gremiótól szenvedett vereséget.
okt. 12
7:15
Egervári: legyen nálunk a labda (Behaviour)
A magyar labdarúgó-válogatott ismételten két fontos selejtező előtt áll, ugyanis minimálisan is négy pontot kell ahhoz gyűjtenie az észtek elleni idegenbeli, és a törökök elleni hazai meccsen, hogy esélye maradjon a 2014-es brazíliai világbajnokságra való kijutásra. Egervári Sándor csapata mindent megtesz a siker érdekében, még arra is képes volt, hogy olyan labdát szerezzen be, amilyennel majd…
okt. 12
7:17
Most már biztos, Lance Armstrong doppingolt (Behaviour)
Immár visszavonhatatlan, hogy az éveken át csodált, és százezrek példaképévé váló Lance Amstrong különböző doppingok segítségével érte el csodálatosnak vélt eredményeit. Az USADA, az Amerikai Doppingellenes Ügynökség nyilvánosságra hozta ugyanis Armstrong és korábbi csapata, a US Postal doppingprogramjának részleteit.
okt. 12
7:42
FTC: Moniz az öltözőbe zavarta a feleselő Ottent - sajtóhír (She)
Kellemetlen közjáték zavarta meg a Ferencváros labdarúgócsapatának szerdai Ligakupa-találkozóját. Az együttes hiába nyert az Üllői úton a Szolnok ellen 2–1-re, az öltözőben aligha lehetett felhőtlen a boldogság, tekintve, hogy a holland vezetőedző, Ricardo Moniz a 86. percben lecserélte a neki visszafeleselő honfitársat, Mark Ottent, számolt be az esetről a Blikk.
okt. 12
8:00
Kajak-kenu: Douchev-Janics olimpiai prémiumot követel a férjének - sajtóhír (She)
Kovács László tizenöt millió forintos olimpiai prémiumban részesült Douchev-Janics Natasa londoni olimpián szerzett ezüst- és bronzérmét követően. A Szerbiába visszatérő kajakosnő azonban a Blikk információi szerint méltatlannak találja az állami premizálást, hiszen véleménye szerint az férjének, az őt szintén edző Andrian Douchevnek járna.
okt. 12
8:02
Vb 2014: észt-magyar, török-román, orosz-portugál - program (She)
A 2014-es labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatának európai zónájában a harmadik forduló mérkőzéseire kerül sor pénteken. Magyarország Tallinnban az észtek vendégeként lép pályára, míg a csoportunk rangadóját Törökországban rendezik, ahová a románok látogatnak. A játéknap szakmailag legizgalmasabb összecsapásának az Oroszország–Portugália találkozó ígérkezik.
okt. 12
8:18
Vb 2014: Új-Kaledónia legyőzte a Salamon-szigeteket (She)
Új-Kaledónia gólokban gazdag meccsen négygólos győzelmet aratott a Salamon-szigetek vendégeként a 2014-es labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatában. A találkozót az óceániai zóna harmadik szakaszának harmadik fordulójában rendezték meg.
okt. 12
8:18
Jövőre Londonban találkozik a Jaguars és a 49ers (Agroinform)
Jövőre a San Francisco 49ers lesz a Jacksonville Jaguars ellenfele a tengerentúli amerikaifutball-liga londoni meccsén.
okt. 12
8:36
Moniz és Otten összeveszett, szópárbajt vívtak - sajtóhír (Agroinform)
A Ferencváros holland edzője a Szolnok ellen lecserélte és az öltözőbe zavarta honfitársát.
okt. 12
8:54
Pécs: sérülés miatt hagy ki néhány napot a horvát védő (She)
Bokaszalag-húzódást szenvedett Andrej Causic, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő PMFC 22 esztendős horvát védője.
okt. 12
8:54
Hamilton kezdett a legjobban (Agroinform)
A brit Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Dél-koreai Nagydíj pénteki első szabadedzésén.
okt. 12
8:56
F1: Vettel átvette az irányítást Dél-Koreában (She)
Sebastian Vettelt Dél-Koreában is nagyon nehéz lesz legyőzni, legalábbis ezt sugallja a második szabadedzés, amelyen a lágy és a szuperlágy gumikon is a világbajnoki címvédő érte el a legjobb időeredményt, és a teli tankos körözés során is a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt mutatta. S amíg többen is panaszkodtak az abroncsokra, Vettel autóján 15 kör után meg sem látszott a kopás a…
okt. 12
9:12
Haladás: Fogalmam nincs, mikor térhetek vissza - Radó (She)
Radó András, a Haladás élvonalbeli labdarúgócsapatának 19 esztendős támadója ismét sérüléssel bajlódik. A tehetséges játékos egy hónap kihagyás után a múlt hét végén tért vissza a pályára, most viszont újabb kényszerpihenő vár rá.
okt. 12
9:12
Hamilton nyerte az első szabadedzést (Metropol)
Az összetettben vezető spanyol Fernando Alonso lett a második, míg az ausztrál Mark Webber a harmadik.
okt. 12
9:12
Vettel a mérce Jongnamban - beharangozó (Agroinform)
Elvileg a Red Bullnak fekszik a koreai pálya, de a hűvös idő könnyen felboríthatja a papírformát. Bajnoki harc.
okt. 12
9:14
Női kézi EHF-kupa: Tóth Tímea játszhat a Gorodnyicsanka ellen (She)
Vállalja a játékot a fehérorosz Gorodnyicsanka elleni EHF-kupa-találkozókon Tóth Tímea, az Érd női kézilabdacsapatának 155-szörös válogatott átlövője, akinek a térdét augusztusban műtötték meg.
okt. 12
9:14
Ma lesz az észtek elleni világbajnoki selejtező (Metropol)
Tegnap megérkezett Tallinnba az Egervári-csapat.
okt. 12
9:30
Dél-koreai Nagydíj - Vettelé a második szabadedzés (Infostart)
A címvédő és a pontversenyben második helyen álló német Sebastian Vettel nyerte pénteken a Forma-1-es Dél-koreai Nagydíj második szabadedzését.
okt. 12
9:30
Jégkorong EBEL: Banham fehérváriként tér vissza a Tivoliba (She)
Frank Banham, a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatának nyáron szerződtetett, gólerős légiósa – hét találattal holtversenyben második a góllövőlistán – pénteken először térhet vissza fehérváriként a Tivoli-csarnokba, ahol Kevin Primeau együttese az Olimpija Ljubljana ellen lép jégre.
okt. 12
9:30
Del Bosque nem ismer barcelonai színészeket (Agroinform)
A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának fogalma sincs miről beszélt Pepe.
okt. 12
9:32
Kerékpár: hat hónapot kaptak az Armstrongra vallók (She)
Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) féléves eltiltást szabott ki a Lance Armstrong ellen valló kerékpárosokra, akik saját doppinghasználatukról is beszéltek a vallomástétel során.
okt. 12
9:32
Bode Miller nem indul a söldeni szezonnyitón (Agroinform)
Nyári térdműtéte után még nincs 100%-os állapotban az amerikai síző, így nem vállalja az október végi söldeni versenyt.
okt. 12
9:34
A Titans Góliátként nyomta le a Steelerst - videó (Agroinform)
A Tennessee egy izgalmas végjátéknak köszönhetően legyőzte hazai pályán a Pittsburgh együttesét.
okt. 12
9:36
Vettelé a második szabadedzés (Agroinform)
Sebastian Vettel nyerte pénteken a Forma-1-es Dél-koreai Nagydíj második szabadedzését.
okt. 12
9:48
Külföldi vb-selejtezők magyar tévékben (Infostart)
A magyar nyelvű sportcsatornák is követik a péntek esti labdarúgó-világbajnoki selejtezőket. Íme, a kínálat, azaz a látható meccsek listája.
okt. 12
9:48
Női kosár: a Győr 83 ezer dollárt köteles fizetni a légiósnak (She)
A női kosárlabda-bajnokságban címvédő Győr a nemzetközi szövetség (FIBA) választott bíróságának döntése értelmében 83 ezer dollárt (18.426 milió forintot), plusz a kifizetésig kamatot is köteles fizetni Renee Montgomerynek.
okt. 12
9:50
Lovassport: 11 ország több mint ötven lovasa Kaposváron (She)
A kaposvári Pannon Lovas Akadémián péntektől vasárnapig, immár 25. alkalommal rendezik meg a díjlovagló-világkupa magyarországi versenyét.
okt. 12
9:52
Férfi vízi: ellenünk mutatkozik be az új román kapitány (She)
A Román Vízilabda-szövetség megtalálta a négy esztendő után távozó Kovács István utódját. A régi-új szövetségi kapitány Vlad Hagiu lett.
okt. 12
9:54
MotoGP: Lorenzo és Pedrosa külön csatája Japánban (She)
Jorge Lorenzo és Daniel Pedrosa egymást váltotta az élen a gyorsaságimotoros-vb Japán Nagydíjának első két szabadedzésén Motegiben. A harmadik helyen mindkét tréninget az olasz Andrea Dovizioso zárta.
okt. 12
10:06
Kerékpár: a Tour top 10 harmada megbukott 1998 óta (She)
A New York Times látványos infografikán mutatja be, hogy a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen 1998 óta hányan buktak meg doppingolás következtében az összetett első tíz helyén végzők közül.
okt. 12
10:06
Kassai és Bognár is selejtezőt vezet (Agroinform)
Sportdiplomáciai siker: egy napon két világbajnoki selejtezőn is közreműködhet magyar játékvezetői négyes.
okt. 12
10:08
Anglia: Edgar Davids negyedik ligás klub edzője lett (She)
Újabb fordulatot vett Edgar Davids karrierje: a holland labdarúgó-válogatott korábbi kiválósága az angol negyedosztályú Barnetnél folytatja a pályafutását – játékosként és társedzőként is számít rá a klub.
okt. 12
10:08
Gólzáport várunk Messiék és Suárezék rangadóján (Agroinform)
Nem csak Európában, hanem a világ többi részén is rendeznek vb-selejtezőket, ezúttal Dél-Amerikába kalauzolunk Titeket!
okt. 12
10:24
A belga kapitány: Ha háború nem is, csata lesz Belgrádban (Infostart)
Huszonnégy vb-selejtezőt rendeznek ma Európában, mindössze három csoportban játszanak "csak" két mérkőzést, a többiben három szerepelt a programban. A párosításból kiemelkedik az ír-német, az orosz-portugál és a szerb-belga meccs. Az angolok és a hollandok gólfesztiválra készülnek.
okt. 12
10:24
Vb 2014: Kassai fújja a sípot az orosz-portugál meccsen (She)
Sportdiplomáciai siker: egy napon két világbajnoki selejtezőn is közreműködhet magyar játékvezetői négyes – adta hírül az mlsz.hu.
okt. 12
10:24
Davids két év után visszatér (Metropol)
Az angol negyedosztályban folytatja pályafutását Edgar Davids, a hollandok Bajnokok Ligája-győztes labdarúgója.
okt. 12
10:24
Davids az angol negyedosztályban tér vissza (Agroinform)
Két év szünet után az angol negyedosztályban folytatja pályafutását Edgar Davids.
okt. 12
10:42
Játékossors: Özilnek fontosabb Mourinho bizalma, mint a kritikák (She)
A spanyol Real Madrid labdarúgócsapatának német légiósát, Mesut Özilt jobban érdekli portugál edzőjének, José Mourinhónak a bizalma, mint a spanyol újságírók kritikája. A középpályás a német válogatott tagjaként most a vb-selejtezőkre készül, de nyilatkozataiban gyakran vissza kell térnie a klubjához.
okt. 12
10:42
Nehéz lesz legyőzni a Red Bullokat - Jenson Button (Agroinform)
A brit pilóta szerint a szombati időmérőt is Red Bullok uralják.

Keresés