2012. október 9. kedd

okt. 9
0:12
Eurofutball: vergődik a tavalyi román bajnok (She)
Megint csupán döntetlenre futotta az Otelul Galati erejéből a román labdarúgó-bajnokságban: a 11. forduló hétfői játéknapján a tavalyi bajnok 0–0-ra végzett a Concordia Chiajna otthonában.
okt. 9
1:06
Golf: ostrom alá vették a világelső Rory McIlroyt (She)
A rendkívül izgalmas Ryder-kupa után egy héttel újra a megszokott kerékvágásban alkotnak a profi golfozók, és a dél-afrikai Branden Grace azonnal nagy fába vágta a fejszéjét: hét végi győzelme után a világelső Rory McIlroy utolérését tűzte ki célul.
okt. 9
5:18
"Vegyék el Janics életjáradékát!" (Blikk)
A szerbekhez visszatérő kajakos majd háromszázezer forintot kapna havonta magyar színekben nyert érmeiért
okt. 9
5:54
NFL: a Jets sem tudta megállítani a Texanst (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 5. fordulójának hétfő esti rangadóján a Houston Texans a 153 yardig jutó Arian Foster vezetésével 23–17-re legyőzte idegenben a New York Jetset.
okt. 9
6:48
Formula-1: „Alonso foga közé szorított késsel harcoljon" (She)
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke azt mondta, hogy Fernando Alonsónak „a foga közé szorított késsel” kell harcolnia a Formula–1-es világbajnokság hátralévő öt versenyén.
okt. 9
6:57
Viharos Fradi-siker (Behaviour)
Elmaradt a győri klubrekord, de a paksi 0-0 ahhoz elég volt, hogy a címvédő Debrecen pontszámban ne legyen képes beérni az éllovast. A Videoton a hétközi bravúrja után egy vihar miatt megszakított meccsen kikapott az egyre acélosabb Ferencvárostól. A honi labdarúgó NB I 10. fordulója egyébként fölöttébb visszafogott góltermést hozott.
okt. 9
6:59
Cristiano Ronaldo és Lionel Messi zsenialitása előtt leborul a futballvilág (Behaviour)
Lionel Messi és Cristiano Ronaldo zsenialitása határozta meg a 165. bajnoki El Clásicót a spanyol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában: a Barcelona argentin és a Real Madrid portugál extraklasszisa egyaránt 2-2 gólt szerezve segítette egy ponthoz csapatát. A rangadó végre minden fölösleges körülménytől mentes volt, káprázatos futballt kaptunk.
okt. 9
7:06
Juventus: a chilei légiós a karrierje végéig maradni akar (She)
Arturo Vidal, Juventus labdarúgója a napokban kijelentette: esze ágában sincs elhagyni a torinói klubot, szándéka az, hogy onnan vonul majd vissza.
okt. 9
7:15
A Fradinak több mint tízszeresét éri a Felcsút (Behaviour)
Úgy tűnik, végleg a múltté let az a tévhit, hogy Magyarország legnépszerűbb focicsapata, a Ferencváros. Ma már a fővárosi zöld-fehérek a dobogóra sem férnek fel, legalábbis ami a támogatási kedvet illeti. Legalábbis ez derül ki az atlatszo.hu portál cikkéből, amely nem volt rest, utána járt annak, vajon melyik az a csapat, amelyik a legnépszerűbb az adakozók körében.
okt. 9
7:24
Futsal: különleges küldetésre utazott a magyar bajnok (She)
A Rába ETO futsalcsapata hétfőn elutazott Grúziába, hogy részt vegyen a sportági BL, az UEFA Futsal Cup elitkörének csütörtökön kezdődő négyes tornáján.
okt. 9
7:42
Futballünnep: labdarúgótorna Bicskei Bertalan emlékére (She)
A tavaly elhunyt Bicskei Bertalan mesteredző, egykori szövetségi kapitány emlékére futballtornát szervez a magyar újságírók labdarúgó-válogatottja és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ).
okt. 9
8:00
Chelsea: klubja után a szövetség is eljár Ashley Cole ellen (She)
Az Angol Labdarúgó-szövetség eljárást indított Ashley Cole ellen, amiért a Twitter nevű mikroblogon trágár módon írt a szervezetről.
okt. 9
8:36
Napoli: újságíróra támadt, bajba került a dühös védő (She)
Salvatore Aronica, az olasz élvonalbeli Napoli labdarúgója megütött és megfenyegetett egy újságírót.
okt. 9
8:38
Bayern: a héten visszatérhet az idényben még nem játszó védő (She)
Visszatérhet David Alaba, a Bayern München labdarúgócsapatának védője, aki sérülés miatt még nem lépett pályára ebben az idényben.
okt. 9
8:54
Gyász: halálra késelték a fiatal New York-i edzőt (She)
Halálra késelték a New York Red Bulls labdarúgócsapatának egyik utánpótlásedzőjét.
okt. 9
8:56
Vízilabda: távozik a görög válogatott szövetségi kapitánya (She)
A játékosként jugoszláv színekben kétszeres olimpiai bajnok horvát Dragan Andric távozik a görög vízilabda-válogatott éléről.
okt. 9
8:58
Videó: „Nincs nagy különbség az Újpest és a Pápa között" (She)
Megszokott sorozatunkban Bognár György elemzi a labdarúgó NB I aktuális, 10. fordulójának eseményeit. A korábbi válogatott szerint az Újpest játékából hiányzik a kreativitás, a DVSC-Teva pedig hozta a papírformát a Siófok legyőzésével.
okt. 9
9:12
Súlyemelés: versenyzőnket újra meghívták az Elnök-kupára (She)
Akárcsak tavaly, az idén is meghívást kapott az oroszországi súlyemelő Elnök-kupára a legutóbb bronzérmes Nagy Péter (+105 kg).
okt. 9
9:14
Anglia: A. Cole személyesen kért bocsánatot az FA elnökétől (She)
Ashley Cole, a Premier League-ben szereplő Chelsea angol válogatott védője személyesen kért elnézést David Bernsteintől, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) elnökétől, amiért nemrégiben közzétett twitter-bejegyzésében nyilvánosan kritizálta a szervezetet.
okt. 9
9:30
Meggyilkolták a New York Red Bulls utánpótlásedzőjét (Infostart)
Vasárnap hajnalban meggyilkolták Michael Jonest, az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) érdekelt New York Red Bulls utánpótlásedzőjét.
okt. 9
9:30
Brazília: Neymar mezét akarja a Dnipro középpályása (She)
Giuliano, az ukrán labdarúgó-bajnokságban szereplő Dnipro Dnipropetrovszk középpályása a Globo Esporténak adott nyilatkozatában elmondta, a brazil válogatott összetartása után szeretné megkapni a Santos tehetségének, Neymarnak a mezét.
okt. 9
9:48
Barca: a katalánok kaszálják a legtöbb pénzt a mezszponzortól (She)
A német Sport+Markt cég által készített felmérés szerint az angol, német, olasz, spanyol, francia és holland klubok összesen 522 millió euróval gazdagodnak a mezükön elhelyezett hirdetésekért cserébe.
okt. 9
9:50
Arsenal: a Crystal Palace-ból érkezhet Walcott utóda (She)
A Daily Mail értesülései szerint az Arsenal labdarúgócsapata komolyan fontolgatja az angol másodosztályban (Championship) szereplő Crystal Palace 19 esztendős támadója, Wilfried Zaha szerződtetését.
okt. 9
10:24
NB II: az átvilágítást követően Berki távozik Vácról (She)
Befejeződött az NB II-ben szereplő Dunakanyar-Vác labdarúgócsapatának átvilágítása, és az angol tulajdonos, John Marshall folytatja a klub konszolidációját – méghozzá újabb személycserékkel. A befektető a továbbiakban már nem számít Berki Krisztián tanácsadó munkájára.
okt. 9
10:26
Videó: káprázatos szögletgólt szerzett az argentin futballista (She)
A kolumbiai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában az Atlético Nacional hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Santa Fével. A találkozó első gólját a vendégcsapatban játszó Omar Pérez szerezte, az argentin középpályás szögletből csavart a hálóba. Tekintse meg a parádés gólt!
okt. 9
10:28
Kézilabda: az IHF-központban egyeztetett az MKSZ vezetése (She)
Október 8-án a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) központjában, Bázelben került sor a kézilabdázás vezető országainak találkozójára (IHF Top Nations’ Meeting), amelyen a nemzetközi és az európai szövetség vezetői, a sportág elitjéhez tartozó országok tagszövetségi képviselői és a vezető klubok vettek részt.
okt. 9
10:30
Németország: edző lenne a visszavonult Michael Ballack (She)
Edzői pályára készül Michael Ballack, a német labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, aki múlt kedden jelentette be a visszavonulását.
okt. 9
11:00
Spanyolország: Falcao élvezi, hogy Messiékkel harcolhat (She)
Radamel Falcao, az Atlético Madrid kirobbanó formában lévő kolumbiai támadója az El Tiempónak adott nyilatkozatában elmondta, élvezi, hogy Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval harcolhat a Primera División gólkirályi címéért.
okt. 9
11:18
Tenisz: Marosiék győzelemmel rajtoltak Oszakában (She)
A Marosi Katalin, Darija Jurak duó győzelemmel kezdett az Oszakában zajló női tenisztorna párosversenyében, miután szetthátrányból fordítva, szuper tie-break után felülmúltak egy tajvani, thaiföldi kettőst.
okt. 9
11:18
Marosiék a nyolc között (Metropol)
Marosi Katalin a horvát Darija Jurak oldalán döntő rövidítésben nyert egy tajvani, thaiföldi kettős ellen.
okt. 9
11:20
Légiósok: Gulácsi nem kapott gólt, Adorján is játszott (She)
Kapott gól nélkül hozta le a Liverpool U21-es együttesének Middlesbrough elleni tartalékbajnokiját Gulácsi Péter, az angol labdarúgócsapat magyar kapusa.
okt. 9
11:22
Videó: belehajtott a benzinkútba Juhász egykori csapattársa (She)
Vasárnap reggel Jonathan Legear hazája egyik benzinkútjának kirakatába hajtott. A tongereni üzlet biztonsági kamerája rögzítette, ahogy a belga játékos Porschéjával áthajt a bolt üvegajtaján, majd egészen a kasszáig sodródik a kocsival, közben szétrombolva az útjába kerülő polcokat. A 25 éves egykori Anderlecht-játékosnak nem ez az első extrém autóbalesete. Bővebben itt olvashat az esetről!…
okt. 9
12:12
Roda: „Ezért akartam, hogy Németh Krisztián idekerüljön" (She)
Németh Krisztián, a holland élvonalbeli Roda magyar légiósa nem szerzett gólt csapata hét végi bajnoki mérkőzésén, de olyan játékot nyújtott, hogy azzal mind maga a labdarúgó, mind az edzője maradéktalanul elégedett volt.
okt. 9
12:14
Blog: Paulo Sousa vs. Egervári - Szabados Gábor írása (She)
Újabb bejegyzéssel jelentkezett blogjában Szabados Gábor sportközgazdász, aki ezúttal a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor és a Videotont irányító Paulo Sousa közti helyzetről írta le a véleményét.
okt. 9
12:16
Futsal: európai élcsapatokkal mérkőzik Grúziában az ETO (She)
Csütörtöktől vasárnapig Tbilisziben, az UEFA Futsal Cup elitkörében szerepel a Rába ETO férfi futsalcsapata, amely a házigazda Iberia Star Tbiliszi, a portugál Benfica, valamint az olasz Luparense együttesével találkozik. A csoportból csak az első helyezett jut tovább a sorozat négyes döntőjébe, így a győriekre rendkívül nehéz feladata vár.
okt. 9
12:30
Bundesliga: Stieber Zoltán reméli, vége a kínlódásnak (She)
Stieber Zoltán a hét végén volt először tagja a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Greuther Fürth kezdő tizenegyének bajnoki mérkőzésen, és reméli, hogy korántsem utoljára.
okt. 9
12:32
Bolton: a gyenge szezonkezdet után menesztették Bogdánék menedzserét (She)
A gyenge szezonkezdet után menesztette Owen Coyle menedzsert a Bogdán Ádámot is a soraiban tudó Bolton Wanderers.
okt. 9
12:48
Jégkorong: várhatóan visszavonul Dominik Hasek (She)
Várhatóan visszavonul a májusban még az észak-amerikai profi jégkorongligába (NHL) való visszatérését tervező Dominik Hasek, a csehek 47 éves, elnyűhetetlen kapusa.
okt. 9
12:48
Visszavonul Dominik Hasek (Metropol)
Májusban még az NHL-be való visszatérését tervezte a csehek 47 éves, elnyűhetetlen kapusa.
okt. 9
13:06
Dánia: Vadócz Krisztián a forduló álomcsapatában (She)
Vadócz Krisztián, az odensei OB magyar légiósa bekerült a dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójának álomcsapatába.
okt. 9
13:08
Videó: brazil középpályás bombagólja a Real Madrid ellen (She)
A spanyol másodosztály 8. fordulójában a Real Madrid Castilla 4–2-re nyert idegenben a Hércules ellen. A találkozó 17. percében viszont még a hazai csapat vezetett, brazil középpályása, Gilvan Gomes bombagóljával. Tekintse meg a nagyszerű találatot!
okt. 9
13:24
MotoGP: a Lorenzo-rajongók olcsóbban mehetnek Valenciába (She)
Szurkolói klubja összes tagjának kifizeti a belépőjegy árának 60 százalékát az idényzáró valenciai futamon Jorge Lorenzo, aki vezeti a pontversenyt a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP-géposztályában.
okt. 9
13:26
Anglia: a szövetség nem indít eljárást Van Persie ellen (She)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) nem indít eljárást a Manchester United támadója, Robin van Persie ellen, aki a Newcastle United ellen 3–0-ra megnyert angol bajnoki mérkőzésen egy manchesteri támadásvezetés során lekönyökölte a „szarkák" francia középpályását, Yohan Cabaye-t.
okt. 9
13:28
Válogatott: Vanczák érkezik, Halmosi távozott, Varga marad (She)
Több változás is történt az Észtország és Törökország ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott keretében. Halmosi Péter elhagyta az edzőtábort, míg Egervári Sándor szövetségi kapitány behívta Vanczák Vilmost.
okt. 9
13:42
Roma: Totti még nem gondol a visszavonulására (She)
Francesco Totti, az olasz élvonalbeli bajnokságban szereplő Roma labdarúgócsapatának emblematikus figurája egy olasz televíziócsatornának adott nyilatkozatában kijelentette, nem foglalkoztatja a visszavonulás gondolata.
okt. 9
13:44
Labdarúgás: Lőw Zsoltot külföldre és az Újpesthez is csábítják (She)
Újra külföldre szerződhet Lőw Zsolt, aki korábban kilenc éven át légióskodott németországi kluboknál: a Red Bull Salzburg csapatához hívják edzőnek.
okt. 9
14:00
Feltételekhez köti Douchev-Janics távozását a kajak-kenu szövetség (Infostart)
Mindenképpen feltételekhez köti Douchev-Janics Natasa Szerbiába távozását a Magyar Kajak-Kenu Szövetség - mondta kedden Baráth Etele, az MKKSZ elnöke.
okt. 9
14:00
Jégkorong: a magyarok ellen debütál az új litván kapitány (She)
A magyarok ellen egy hónap múlva esedékes olimpiai előselejtezőn debütál a litván jégkorong-válogatott szövetségi kapitányaként Bernd Haake.
okt. 9
14:02
Görögország: Fülöp Márton a BL-be vezetné a kiscsapatot (She)
A biztató szezonkezdet nagyra törő terveket érlel a görög labdarúgó-bajnokságban szereplő Aszterasz Tripolisznál. A csapat nyáron igazolt magyar kapusa, Fülöp Márton a Bajnokok Ligája-indulás kivívását sem tartja megvalósíthatatlannak.
okt. 9
14:04
U21: kicserélődött keret, két felkészülési meccs egy hét alatt (She)
Az U21-es Európa-bajnoki selejtezők után a korosztályos csapat kerete kicserélődött, a jövő évi tétmérkőzéseken már azok az 1992-es és 1993-as születésű labdarúgók vesznek részt, akik eddig az U20-as illetve az U19-es válogatottban szerepeltek (ezért ezentúl U21-es válogatottként hivatkozunk erre a gárdára). Róth Antal együttese a következő egy hétben két felkészülési meccset is játszik, előbb…

Keresés