2012. október 22. hétfő

okt. 22
0:00
NS: hangulat Debrecenben és Győrben; Larvikot vert a Fradi - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:
okt. 22
0:00
Nagy Kornél a második helyre lőtte a Dunkerque-et (Agroinform)
A magyar irányító-átlövő hét gólt szerzett a Sélestat elleni, a vártnál valamivel nehezebben megnyert mérkőzésen.
okt. 22
2:06
Hosszabbításban darálta be a Patriots a Jets-et (Agroinform)
Stephen Gostkowski utolsó másodperces mezőnygóljával egyenlített, majd hosszabbításban győzött a New England.
okt. 22
2:24
NFL: a Patriots és a Raiders is hosszabbításban nyert (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 7. fordulójában a 22 óra után kezdődő mérkőzések egyaránt hosszabbításban értek véget a New England Patriots és az Oakland Raiders győzelmével.
okt. 22
4:12
Videó: tíz perc nagyon aktív játékkal nyert a Nové Zámky (She)
A Mol liga alapszakaszában jelenleg a tabella második helyén álló HC Nové Zámky az FTC-ESMTK vendégeként alaposan megnyomta a második harmad közepét 1–1-es állásnál, három gyors találatukkal pedig lényegében el is döntötték a mérkőzés sorsát. Végül 5–2-re nyertek az érsekújváriak, tekintsék meg a mérkőzés összefoglalóját és a főszereplők nyilatkozatait a Magyar Jégkorong Szövetség felvételein!
okt. 22
5:06
Visszavonulhatnak Schleckék? (Agroinform)
A testvérpáros édesapja pályafutásuk befejezése mellett szavaz kettejük problémás éve miatt.
okt. 22
6:36
Megtörte az idegenbeli átkot a Pittsburgh (Agroinform)
A Steelers a csoportrivális Cincinnati Bengals otthonában tudott győzedelmeskedni a Sunday Nighton.
okt. 22
6:54
NFL: sérülések ide vagy oda, győzött a Steelers (She)
A sérülés miatt több fontos játékosát is nélkülöző Pittsburgh Steelers 24–17-re győzött a Cincinnati Bengals ellen idegenben a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának hetedik fordulójában.
okt. 22
7:06
Danny Garcia ökle nyugdíjazta Moralest (Behaviour)
A világ sportot és a profi ökölvívást szerető közvéleménye igencsak megörült a hírnek, hogy a mexikói bokszlegenda, a négy súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Erik Morales mégsem nyúlt tiltott szerekhez annak érdekében, hogy visszavágjon az őt márciusban legyőző amerikai Danny Garciának.
okt. 22
7:08
Cortese: enyém a világ! (Behaviour)
A gyorsasági motoros világbajnokság malajziai futama felemásan telt, míg a legkisebb géposztály versenyzői normál időjárási körülmények között teljesítették a versenytávot, addig a Moto2 és a MotoGP pilótáit óriási monszun eső hátráltatta.
okt. 22
7:10
Felemás hétvégi mérleg (Behaviour)
A Formula 1 egyik előszobájának tartott Renault-világsorozat királykategóriájában immár másodszor kapott lehetőséget Kiss Pál Tamás.
okt. 22
7:12
Magyar pólósok: száz százalék! (Behaviour)
Vélhetően minden magyar vízilabda-rajongó ilyen hétvégét remélt férfi csapatainktól a nemzetközi kupákban, mint amilyet az Eger, a Szolnok és a Debrecen maga mögött hagyott. A három gárda összesen kilenc meccsből kilenc alkalommal hagyta el győztesen a medencét, miközben megszorítani sem tudták őket az ellenfeleik.
okt. 22
7:12
NBA: Somogyi nem játszott Howard bemutatkozásán (She)
Újabb mérkőzést veszített el az előszezonban a Los Angeles Lakers: a Sacramento Kingstől kapott ki 99–92-re.
okt. 22
7:14
A Győr maradt az élén (Behaviour)
Habár kora este még úgy tűnt, a Debrecen kerül a tabella élére a magyar bajnokságban (miután legyőzték a Diósgyőrt), ám a Győr kora este két gólos hátrányból felállva (nem kis szerencse kellett hozzá) nyert az Újpest ellen, s továbbra is vezeti a listát.
okt. 22
7:16
Ha kedd, akkor ismét Bajnokok Ligája (Behaviour)
Holnap a 3. fordulóval folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A keddi játéknapon a címvédő Chelsea-re rangadó vár, amennyiben Donyeckbe, az ugyancsak négypontos Sahtarhoz látogat, a sorozat eddigi legnagyobb meglepetését okozó BATE pedig ezúttal a Valencia ellen igyekszik folytatni bravúros szereplését.
okt. 22
7:48
Tenisz: nincs változás az élen, Babos és Czink javított a ranglistán (She)
Nincs változás a női teniszezők legfrissebb világranglistájának élmezőnyében: továbbra is a fehérorosz Viktorija Azarenka vezet az orosz Marija Sarapova és az amerikai Serena Williams előtt. A német Angelique Kerber megelőzte a cseh Petra Kvitovát, míg az olasz Sara Errani a kínai Li Na elé került a top 10-ben. A magyarok közül Babos Tímea egy, Czink Melinda két helyet javított.
okt. 22
7:50
Tenisz: még mindig Djokovics, Federer, Murray a sorrend (She)
A férfi teniszezők világranglistájának első 21 helyén nem történt változás a múlt heti álláshoz képest, így természetesen az éllovas szerb Novak Djokovics is megtartotta az első helyét a svájci Roger Federer és a brit Andy Murray előtt.
okt. 22
8:06
Brazília: Ronaldinho asszisztjai is kellettek a rangadósikerhez (She)
Az Atlético Mineiro 3–2-re megnyerte az éllovas Fluminense elleni rangadót a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában. A találkozón Jó duplával, Ronaldinho pedig két gólpasszal vette ki a részét a sikerből.
okt. 22
8:24
Argentína: River-vereség, Boca-iksz a Superclásico előtt (She)
A River Plate 1–0-ra elveszítette a Quilmes elleni mérkőzést az argentin labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában, míg a Boca Juniors gól nélküli döntetlent játszott az Estudiantesszel, így egyik csapatnak sem sikerült túl jól a főpróba a vasárnapi River–Boca Superclásicóra.
okt. 22
8:24
Babos egy, Czink két helyet javított (Agroinform)
Továbbra is a fehérorosz Viktorija Azarenka vezet az orosz Marija Sarapova és az amerikai Serena Williams előtt.
okt. 22
8:26
Gyász: vasárnap vettek végső búcsút Morgen Ferdinándtól (She)
Vasárnap délelőtt Pakson, a Fehérvári úti temetőben szűk családi körben helyezték örök nyugalomra az Atomerőmű 21 évesen elhunyt válogatott kosárlabdázóját, Morgen Ferdinándot.
okt. 22
8:42
Jó üzletet kötött Nadal és Ibrahimovic (Infostart)
Különleges ereklyék cseréltek gazdát szombaton este a Paris Saint Germain labdarúgócsapatának öltözőjében: gazdát váltott Nadal egyik teniszütője és Ibrahimovic futballmeze.
okt. 22
8:42
Győr: Ez többet ért, mint a három pont - Varga Roland (She)
A labdarúgó NB I 11. fordulójának záró mérkőzésén a Győri ETO két gólos hátrányból fordítva 3–2-re legyőzte a vendég Újpestet. A hazaiak első gólját szerző Varga Roland szerint ez a győzelem sokkal többet ér, mint a három pont.
okt. 22
8:42
A Knicks sztárja kihagyja a szezonrajtot (Agroinform)
Amar'e Stoudemire bal térdéről műtéti úton távolítottak el egy cisztát. Két-három hetet kell kihagynia.
okt. 22
9:00
PMFC: Magunknak tesszük nehézzé - Wittrédi (She)
Megint győzelem nélkül maradt hazai pályán a labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC, melynek középpályása, Wittrédi Dávid szerint eddig még senki nem focizta le őket, csak valamiért mindig rosszul jönnek ki a mérkőzéseket eldöntő szituációkból.
okt. 22
9:18
Premjer-liga: Mélyen érintett, ami történt - Dzsudzsák (She)
Nehéz napokon van túl Dzsudzsák Balázs és az orosz élvonalbeli Dinamo Moszkva, miután a klub néhány szurkolója festékpatronokkal lőtt a játékosokra. A magyar válogatott szélsőjét mélyen érintették a történtek, de csattanós választ adott a kétkedőknek.
okt. 22
9:18
Ez a győzelem többet ért, mint három pont - Varga Roland (Agroinform)
A listavezető Győr kétgólos hátrányból fordítva, az utolsó percben szerzett találattal nyert a vendég Újpest ellen.
okt. 22
9:20
A magunk dolgát nehezítjük meg - Wittrédi Dávid (Agroinform)
A Pécs hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Egerrel. A baranyaiak közel 11 hónapja nyeretlenek hazai pályán.
okt. 22
9:36
Tenisz: még mindig Federer, Djokovics, Murray a sorrend (She)
A férfi teniszezők világranglistájának első 21 helyén nem történt változás a múlt heti álláshoz képest, így természetesen az éllovas svájci Roger Federer is megtartotta az első helyét a szerb Novak Djokovics és a brit Andy Murray előtt.
okt. 22
9:54
Haladás: Meg akarták félemlíteni a támadóinkat - Artner (She)
Drámai körülmények között kapott ki a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás 2–1-re Kecskeméten: a szombathelyiek vezetőedzője, Artner Tamás kritizál, és elnézést kér, de örült volna annak, ha inkább Puhl Sándor fújja a sípot.
okt. 22
9:54
A jól értesült Toni szerint Guardiolát érdekli a Bayern (Agroinform)
Luca Toni elmondta, a kiváló edző érdeklődött nála a bajor együttesről.
okt. 22
9:56
Küzdősport: a magyar kick-boxos ezúttal kikapott Ugandában, kórházba került (She)
A pécsi kick-boxos, Nagy András egy évvel ezelőtt azzal került be a hírekbe, hogy egy botrányos mérkőzésen, a muay thai szakágban interkontinentális bajnoki címet nyert az ugandai nemzeti hős, Moses Golola ellen. A múlt hétvégén azonban Ronald Mugula visszaszerezte az övet Ugandának.
okt. 22
10:12
Falcao tapad Messiékre (Agroinform)
A kolumbiai 9 találatával Ronaldóval holtversenyben második a gólkirályjelöltek versenyében, az argentin zseni mögött.
okt. 22
10:30
Premjer-liga: Mélyen érintett, ami történt - Dzsudzsák (She)
Nehéz napokon van túl Dzsudzsák Balázs és az orosz élvonalbeli Dinamo Moszkva, miután a klub néhány szurkolója festékpatronokkal lőtt a játékosokra. A magyar válogatott szélsőjét mélyen érintették a történtek, de csattanós választ adott a kétkedőknek.
okt. 22
10:32
Dánia: „Nem Vadócznak kellene a legtöbb gólt lőnie” (She)
A dán élvonalbeli Odense labdarúgócsapatának vezetőedzője, Troels Bech azon kesergett a Midtjylland elleni vasárnapi 1–1-es döntetlent követően, hogy nem egy középső középpályásnak, Vadócz Krisztiánnak kellene a legeredményesebb játékosnak lennie csapatából. A szakember ezzel a gyenge csatárjátékot kritizálta.
okt. 22
10:34
Real Madrid: Nem Mourinho miatt jöttem el - Zidane (She)
Zinedine Zidane, a spanyol bajnok Real Madrid korábbi tanácsadója egy interjúban elmondta, a pletykák ellenére nem José Mourinho miatt hagyta ott a királyi gárdát.
okt. 22
10:42
Patronokkal tüzeltek a magyar focistára (Behaviour)
Hitvány cselekedet volt, gyorsan eltűntek - így kommentálta a Dinamo Moszkva egyik focistája, hogy szurkolók egy csoportja "zárótüzet" zúdított a csapat tagjaira.
okt. 22
10:48
Rövid pályás gyorskorcsolya-vk: hatodik lett a női váltó (She)
A magyar női váltó a 6. helyen végzett a rövid pályás gyorskorcsolyázók Calgaryban – közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban – záruló világkupáján.
okt. 22
10:48
Csak néhány embernek nem sikerült felnőnie a mérkőzés színvonalához - Daerden (Agroinform)
A listavezető a második félidőben kétgólos hátrányból fordítva nyert a vendég Újpest ellen.
okt. 22
11:24
A KTE veteránja a tartalékoknál tért vissza (Agroinform)
A 30 éves játékos utoljára a DVTK elleni tavaszi nyitómeccsen lépett pályára, akkor keresztszalag szakadást szenvedett.
okt. 22
11:42
Galatasaray: Juhász Rolandot hírbe hozták a klubbal (She)
A Galatasaray védőgondjairól közöl cikket a gazetesok.com török portál, amely Juhász Roland nevét is megemlíti a szóba jöhető megoldások között, igaz, a védő érkezését a kevésbé valószínű kategóriába sorolja.
okt. 22
12:00
MTK: egy holland lap szerint Erwin Koeman válthatja Garamit (She)
A holland voetbalzone.nl információi szerint könnyen lehet, hogy Erwin Koeman az idény közben távozik az Eredivisie-ben szereplő Waalwijktől, és elképzelhető, hogy az MTK vezetőedzője lesz.
okt. 22
12:00
Hatodik a női váltó Calgaryban (Agroinform)
A magyar női váltó a 6. helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolyázók Calgaryban zárult Világkupáján.
okt. 22
12:02
Videó: hatalmas balhé miatt kilenc piros lap (She)
A mexikói másodosztály 13. fordulójában az Estudiantes Tecos 2–1-re nyert a Dorados ellen. A találkozón óriási verekedést tört ki, emiatt hat pályán lévő és három cserejátékos kapott piros lapot, a mérkőzést 30 percig félbe kellett szakítania Mauricio Martínez játékvezetőnek. Tekintse meg a jelenetet!
okt. 22
12:04
Versenytánc: ezüstérmes a magyar bajnok a vk-n (She)
A második helyen végzett a László Csaba, Páli Viktória páros a standardtáncok világkupáján.
okt. 22
12:18
Eltört az arccsontja a PSG kulcsemberének (Agroinform)
A Reims elleni szombati bajnokin arccsonttörést szenvedett Nené, a PSG brazil középpályása.
okt. 22
12:36
Semmi változás, a Federer-Djokovics-Murray trió az élen (Agroinform)
A Top 20-ban nem történt változás a férfi teniszezők világranglistáján, vagyis továbbra is a svájci Roger Federer vezet.
okt. 22
12:54
PMFC: Nagy Dominik Cipruson készül az U18-as válogatottal (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC fiatal középpályása, Nagy Dominik a magyar U18-as válogatottal öt napon keresztül Cipruson készül a soron következő megméretésekre.
okt. 22
12:56
BL: Itt az ideje, hogy nyerjünk végre - Cáceres (She)
Martín Cáceres, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus játékosa a csapat hivatalos honlapjának adott interjúban beszélt a soron következő keddi Bajnok Ligája-mérkőzésről.
okt. 22
13:12
Videó: káprázatos gólt ollózott a mexikói támadó (She)
A mexikói élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Toluca 4–1-re nyert a Santos Laguna ellen. A hazai csapat támadója, Luis Tejada térdel feladta magának a labdát, majd gyönyörű gólt ollózott. Tekintse meg a találatot!

Keresés