2012. október 4. csütörtök

okt. 4
6:57
Egymást is hajtó Dinamók (Behaviour)
Sorozatban harmadszor vizitál Amszterdamban a Real Madrid, amely ha szokásához híven három ponttal távozik Hollandiából, nagy lépést tehet a továbbjutás felé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, tudniillik a D csoport másik meccsén Manchester City-Dortmund derbit rendeznek. Jó ki s hírig néz ki Szentpéterváron, ahol a Milan vendégeskedik, Portóban, ahova a PSG látogat. S nem mellékes az sem, hogy a mai…
okt. 4
6:59
Bundabotrány: Karabatic kibukott (Behaviour)
Elfogadhatatlannak nevezte szerdán az ellene felhozott vádakat Nikola Karabatic, a bundabotrányba keveredett francia bajnok Montpellier férfi kézilabdacsapatának olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosa.
okt. 4
7:01
Megállja-e a helyét Európában a Videoton? (Behaviour)
Csoportja legnevesebb együttese, a portugál Sporting Lisboa ellen mutatkozik be csütörtökön saját közönsége előtt a Videoton a labdarúgó Európa Liga csoportkörében.
okt. 4
7:03
Győzelem a sztárok ellen (Behaviour)
Tegnap a kontinens egyik legerősebb sorozata, az Adria Liga is bemutatkozott a szolnoki közönségnek, ahol a hazai kedvenceknek az európai kosárlabdázás egyik legendás klubja, a horvát Cibona Zagreb ellen léptek parkettra. Pór Péter együttese nem esett hasra a horvátok múltja előtt, és 75-71-re legyőzte a sztáralakulatot.
okt. 4
7:15
A székesfehérvári stadion a legfontosabb (Behaviour)
A labdarúgó Ligakupa győztese 12 millió forintot kap a magyar szövetség (MLSZ) elnökségének döntése alapján. Az MLSZ vezető testülete többek között a sorozat televíziós bevételeiből származó összegek elosztásáról határozott keddi ülésén, melyen eldőlt, hogy a befolyó pénzek 57 százalékát normatív, 43 százalékát pedig eredményességi alapon osztják szét a csapatok között.
okt. 4
7:17
Továbbra is menetel a Veszprém a BL-ben (Behaviour)
gnap ismét pályára lépett a bajnokok Ligájában a Final Four-ba készülő Veszprém férfi kézilabda csapata. Sokan abszolút esélyesnek tartották Nagy Lászlóékat a román Constanta ellen, főleg annak tükrében, hogy a magyar bajnok az első fordulóban kiütötte a szlovén Celjét (32-22), míg a román bajnok simán kikapott Svédországban (31-35).
okt. 4
7:24
Vb 2014: elmaradt az argentin-brazil felkészülési meccs (She)
Szerdán két héten belül másodszor csapott volna össze felkészülési mérkőzésen Argentína és Brazília labdarúgó-válogatottja, de a Resistenciába tervezett mérkőzés a világítás hibája miatt elmaradt.
okt. 4
7:26
Szocsi 2014: Hermann Maier is népszerűsíti az olimpiát (She)
Hermann Maier kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok alpesi síző is szerepel majd a 2014-es szocsi téli olimpiát népszerűsítő, osztrák-orosz koprodukcióban készülő filmben.
okt. 4
7:42
London 2012: Bolt „fényképezőgépére” licitálnak (She)
Jótékonysági árverésre bocsájtotta a londoni olimpia egyik fotóriportere azt fényképezőgépet, amellyel a hatszoros olimpiai bajnok Usain Bolt (is) készített képeket a londoni ötkarikás játékokon.
okt. 4
8:18
Videó: Nem érdemeltünk vereséget a Milantól - Spalletti (She)
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a Milan nagy csatában 3–2-re legyőzte a Zenitet Szentpéterváron. A hazaiak csalódott edzője, Luciano Spalletti szerint csapata nem érdemelt vereséget, míg kollégája, Massimiliano Allegri a kapusát és a védelmet dicsérte.
okt. 4
8:36
Németország: Dvorschákot kiállították, csapata ikszelt (She)
Dvorschák Gábor, a Carl Zeiss Jena magyar játékosa piros lapot kapott a Zwickau ellen gól nélküli döntetlennel végződő bajnokin a német labdarúgó-bajnokság negyedosztályának Északkeleti csoportjában.
okt. 4
8:38
Honvéd: felépült sérüléséből a horvát védő (She)
Felépült combizomhúzódásából Ivan Lovric, a labdarúgó NB I-ben szereplő Honvéd 27 esztendős horvát védője.
okt. 4
8:54
Férfi vízilabda: ketten is kiestek az olimpiai bajnoktól (She)
Az olimpiai bajnok horvát vízilabda-válogatott frissen kinevezett kapitánya, Ivica Tucak még le sem vezényelte első meccsét, máris elveszítette Miho Boskovicot és Damir Buricot.
okt. 4
8:56
DVTK: Nincs verhetetlen csapat, az MTK sem az - Gosztonyi (She)
A labdarúgó NB I 10. fordulójában a DVTK az MTK-t látja vendégül. Gosztonyi András, a diósgyőriek középpályása a dvtk.eu-nak nyilatkozott a korábbi csapata elleni, pénteki mérkőzésről.
okt. 4
8:58
NB I: horgászással és közös főzéssel hangolt a Siófok (She)
Csapatépítő tréningen vettek részt szerdán a labdarúgó NB I tabellájának utolsó helyén szerénykedő siófokiak, horgászással és közös főzéssel töltötték a napot.
okt. 4
9:12
NBA: a jövőben büntetik a színészkedést (She)
A jövőben pénzbüntetéssel is szankcionálhatják azokat a játékosokat, akik színészkedéssel próbálják meg megtéveszteni a játékvezetőket és szurkolókat az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA).
okt. 4
9:12
Mourinho: Anglia a következő kihívás (Metropol)
A Real Madrid edzőjével Pedro Pinto beszélgetett munkájáról, az apaságról és arról, hogy visszatér-e Angliába.
okt. 4
9:14
Videó: impresszív dortmundi bevonulás a City-meccs előtt (She)
Az alábbi videóban megtekinthetik, hogy a dortmundi szurkolók hogyan készültek a Manchester City elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-meccs előtt. Fergeteges hangulat.
okt. 4
9:30
Európa-liga: Vidi-Sporting, Liverpool-Udinese - program (She)
Ezúttal a portugál Sporting ellen próbálja meg megszerezni első pontjait a Videoton az Európa-ligában. A magyar érdekeltségű meccsen kívül is rendeznek még számos érdekesnek ígérkező összecsapást a csoportkör második fordulójában, többek között Liverpool–Udinese és PSV–Napoli összecsapásra is sor kerül. Tekintsék meg a mai programot!
okt. 4
9:32
Vízilabda: folytatódik a sportuszodák felújítása az Eb-re (She)
Folytatódik a margitszigeti Hajós-Széchy sportuszoda és a Császár-Komjádi sportuszoda felújítása, a fejlesztésekre elsősorban a 2014-es budapesti vízilabda Európa-bajnokság miatt van szükség.
okt. 4
9:48
Elmaradt az argentin-brazil mérkőzés (Metropol)
Világítási problémák miatt elmaradt szerdán az Argentína-Brazília labdarúgó-mérkőzés.
okt. 4
10:06
Férfi kézilabda: a kulcsjátékosok nélkül kikapott a Montpellier (She)
A Montpellier férfi kézilabdacsapata a fogadási ügyben büntetőeljárás alá vont kulcsjátékosai nélkül második vereségét is elszenvedte a francia bajnokságban. Az üggyel kapcsolatba hozott játékosok közül csak Mickaël Robin és Visszem Hmam volt ott a 4. fordulóban a Toulouse elleni bajnokin, amelyen öt góllal, 34–29-re maradt alul a Montpellier.
okt. 4
10:06
Sorozatban nyolcadszor nyerhet a Győr (Metropol)
A klubrekordot jelentő, sorozatban nyolcadik győzelmét szerezheti meg a listavezető Győr a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában, amelyben Pintér Attila együttese a Paks otthonába látogat.
okt. 4
10:08
Skócia: magyar középpályás a Hírességek Csarnokában (She)
Kozma Istvánt beválasztották a skót másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Dunfermline Hírességek Csarnokába (Hall of Fame). A magyar középpályás Allan Evansszel együtt a klubnál töltött sikeres időszaka miatt részesül elismerésben.
okt. 4
10:10
Női kézi: a Fehérvár beállója nem tarthatott a válogatottal (She)
A Fehérvár női kézilabdacsapatának beállója, Horváth Bernadett betegség miatt nem tarthatott Karl Erik Böhn válogatottjával a Romániában rendezendő tornára.
okt. 4
10:24
Schumacher megint visszavonul (Infostart)
Az idény végén visszavonul Michael Schumacher, a Formula-1 hétszeres világbajnoka.
okt. 4
10:24
Formula-1: Schumacher bejelentette visszavonulását! (She)
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher Szuzukában bejelentette, a 2012-es év végén visszavonul a Formula–1-től.
okt. 4
10:42
Schumacher az idény végén visszavonul (Metropol)
A 43 éves német pilóta csütörtökön közölte elhatározását Szuzukában, a hétvégi Japán Nagydíj helyszínén.
okt. 4
11:00
Női kézilabda: legyőzte Szlovákiát a győri vegyes csapat (She)
A Veszprémnek kölcsönadott győri fiatalokkal, valamint az ETO-ból Eduarda Amorimmal és Raphaëlle Tervellel felálló vegyes csapat 30–24-re nyert Szlovákia ellen felkészülési mérkőzésen.
okt. 4
11:36
Milan: Még mindig fáj a karom Hulk lövésétől - Abbiati (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának második fordulójában a Zenit hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a Milantól. A milánóiak kapusa, Christian Abbiati a mérkőzés után elmondta, Hulk egyik életerős lövését ugyan hárította, de azóta fáj a keze.
okt. 4
11:54
DVTK: Rudolf megsérült csapata szerdai edzésén (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK támadója, Rudolf Gergely combizomhúzódást szenvedett csapata szerdai edzésén, így tovább várat magára a bemutatkozása – ezt maga a játékos írta hivatalos Facebook-oldalán.
okt. 4
11:56
Portsmouth: a menedzser szerint eljön Buzsáky ideje (She)
Mint beszámoltunk róla, a Portsmouth 2–1-re nyert a Yeovil ellen idegenben az angol harmadosztályban (a győztes gólt Gyepes Gábor szerezte), de Buzsáky Ákos ezen a találkozón sem lépett pályára. Michael Appleton menedzser szerint azonban eljön a magyar játékos ideje.
okt. 4
11:58
Videó: nagyon eltalálta labdát 25 méterről a chilei labdarúgó (She)
Parádés gólt láthatott a közönség a chilei Universidad Católica és a brazil Atlético GO közötti mérkőzésen a Dél-amerikai Kupában. A találkozó 54. percében Francisco Silvához került a labda, amit 25 méterről nagyon eltalált, védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba.
okt. 4
12:12
MLSZ: engedély nélküli locsolásért büntették meg a Videotont (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága 80 ezer forintra büntette a Videotont, mert a Győr elleni mérkőzés előtt megsértette a megfelelő játéktér biztosítására vonatkozó versenykiírásban szereplő előírást – írta az eto.hu.
okt. 4
12:30
Montpellier-ügy: a Nimes-től elszenvedett vereség is gyanús lehet (She)
Francia beszámolók szerint egy újabb mérkőzés is gyanús lehet a Montpellier férfi kézilabdacsapatával kapcsolatban. Áprilisban első alkalommal szenvedett vereséget a bajnokságban az első helyért harcban levő Montpellier, a Nimes otthonában maradt alul 25–21-re, és a meccsre állítólag kiugróan nagy összegben fogadtak.
okt. 4
12:32
Kaposvár: Vrucina fellebbezhet eltiltása ellen (She)
Mint arról már beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága három mérkőzésről tiltotta el a Kaposvár–Eger bajnoki mérkőzésen kiállított Bojan Vrucinát. Illés János, a Rákóczi ügyvezetője a klub hivatalos honlapján elmondta, a támadó minden bizonnyal fellebbezni fog a döntés ellen.
okt. 4
12:34
U19-es Eb: az UEFA felmérte a magyarországi helyszíneket (She)
Az UEFA felmérte a 2014-es magyarországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek lehetséges helyszíneit – adta hírül az mlsz.hu.
okt. 4
12:48
Anglia: Ferdinand ismét kimaradt a válogatott keretéből (She)
Rio Ferdinand nem kapott helyet az angol labdarúgó-válogatott San Marino és Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőkre készülő keretében. Roy Hodgson szövetségi kapitány a Stoke City védőjét, Ryan Shawcrosst hívta be a válogatottságot lemondó John Terry helyére.
okt. 4
13:24
BL: eltört a karja, egy hónapra kidőlt a Schalke fiatal tehetsége (She)
Egy hónapra harcképtelenné vált Julian Draxler, a Schalke labdarúgócsapatának fiatal középpályása. A 19 esztendős futballistának eltört az alkarja a tegnapi, Montpellier elleni hazai Bajnokok Ligája-meccsen (2–2).
okt. 4
13:42
Tenisz: Tipszarevics és Simon megmérkőzik a Papp László Sportarénában (She)
Decemberben ötödik alkalommal rendezik meg a Papp László Sportarénában a Tennis Classics elnevezésű gálát, amelyen a korábbi klasszis játékosok mellett a jelen két kiemelkedő tudású teniszezője találkozik bemutató mérkőzésen.
okt. 4
13:44
1860 München: A Hertha iránti érzéseim nem változnak - Király (She)
Különleges meccse lesz pénteken az 1860 München magyar válogatott kapusának, Király Gábornak a német másodosztályban, ugyanis korábbi csapata, a Hertha otthonába látogatnak. Király a találkozóval kapcsolatban elmondta, az érzései soha nem fognak változni a Hertha iránt, de ettől még a mostani meccsen bármi lehetséges.
okt. 4
14:00
Kajak-kenu: Janics a szerbekkel bejelentette az országváltását (She)
Igaznak bizonyultak a szerb médiában szerdán megjelent hírek, Douchev-Janics Natasa sajtótájékoztatón vett részt ma délben a belgrádi Zira szállodában, és Vlade Divaccal, a Szerb Olimpiai Bizottság elnökével, valamint Mirko Nisoviccsal, a Szerb Kajak-kenu Szövetség első emberével közösen bejelentették: a jövőben Szerbia színeiben versenyez.
okt. 4
14:02
Súlyemelő ob: a főtitkár akár érmes is lehet a hétvégén (She)
Csaknem százfős mezőny nevezett a súlyemelők idei országos bajnokságára, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg a BKV Előre SC Sport utcai termében.
okt. 4
14:18
Anglia: letartóztattak egy hekkelő játékvezetőt (She)
Az angol rendőrség letartóztatta Dean Mohareb játékvezetőt, aki a gyanú szerint feltörte Janie Frampton, az angol bírók képzéséért és oktatásáért felelős testület korábbi vezetőjének elektronikus levelező rendszerét.
okt. 4
14:18
Vasárnap gyalogoljon fél órát! (Metropol)
Gyalogos túrákon, sétákon és más kiegészítő programokon vehetnek részt az érdeklődők a World Walking Day-en.
okt. 4
14:36
Anglia: a bíró „kiállította" a káromkodó asszisztensét (She)
Szokatlan dolog történt egy angol alacsonyabb osztályú labdarúgó-bajnokin: a partjelző nem értett egyet a játékvezető ítéletével, ezért káromkodni kezdett a bíróval, aki erre zuhanyozni küldte őt. Az esetet a Barton Stacey FC és a Clatford Arms összecsapásán történt.
okt. 4
14:38
Videó: nagyot zakózott a lécre csimpaszkodó Vermaelen (She)
A szerdai Arsenal–Olympiakosz labdarúgó BL-meccs egyik helyzete után Thomas Vermaelen, a hazaiak belga játékosa két kezével a lécbe próbált kapaszkodni, de csak egy pillanatra sikerült, mert utána a kezei lecsúsztak, és a teste a hálóban landolt.
okt. 4
14:54
MotoGP: jövőre három nagydíj lesz az Egyesült Államokban (She)
Három versenyt rendeznek jövőre az Egyesült Államokban a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában. Laguna Seca és Indianapolis után Texas is zöld utat kapott, így újabb nagydíj került be a 2013-as versenynaptárba.
okt. 4
14:54
Teniszcsillagok a Papp László Sportarénában (Metropol)
Decemberben ötödik alkalommal rendezik meg a Papp László Sportarénában a Tennis Classics elnevezésű gálát, amelyen a korábbi klasszis játékosok mellett a jelen két kiemelkedő tudású teniszezője csap össze bemutató mérkőzésen.
okt. 4
14:56
Férfi vízi Világliga: Fehérváron lesz a magyar-olasz (She)
Székesfehérvár lesz a házigazdája a Magyarország-Olaszország férfi vízilabda-mérkőzésnek, amelyet a két válogatott a Világliga-selejtezőben vív egymással november 3-án.

Keresés