2012. október 7. vasárnap

okt. 7
0:12
NS: Barca vagy Real? Miért pirul Daerden? - vasárnap (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:
okt. 7
0:30
Eurofutball: Hrepkáék drámai hajrával menekültek meg (She)
Hrepka Ádám csapata, az izraeli labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Bnei Jehuda kétgólos hátrányból felállva szerzett pontot (2–2) a Bnei Sahnin vendégeként szombat este.
okt. 7
0:34
Videó: Ronaldinho a csodával határos gólt szerzett (She)
A brazil labdarúgó-bajnokság élvonalában az Atlético Mineiro fogadta a Figueirense csapatát, ám klasszisát újra és újra bizonyító támadójuk, Ronaldinho nem bizonyult jó vendéglátónak. A brazil ugyanis már a 12. percben megvillant: egy kisszögletet követően a tizenhatos sarkának közeléből lőtte ki a hosszú felső sarkot, védhetetlenül. A hulló falevélként csapódó löket még a sokat látott labdarúgót…
okt. 7
0:48
Primera División: két fejes után már négy sikernél a Betis (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság szombat esti mérkőzésén a Real Betis hazai pályán két fejes góllal 2–0-ra legyőzte a Real Sociedadot. A találkozó 17 perc késéssel kezdődött, miután Sevillában és környékén hosszabb ideig elégtelen volt az áramszolgáltatás.
okt. 7
1:24
Feröer: megvan a bajnok, Gángóék elképesztő zárása (She)
Az EB/Streymur nyerte meg a feröeri labdarúgó-bajnokság 2012-es kiírását, miután hazai pályán legyőzte az NSÍ-t, így legfőbb üldözőjének az ÍS-nek nem volt esélye az előzésre az utolsó körben.
okt. 7
6:48
PSG: Mourinhónak sokáig kell várnia, ha ide tart - Ancelotti (She)
Carlo Ancelotti hosszú időre tervez a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának kispadján, s belátható időn belül nem kívánja átadni helyét José Mourinhónak, a Real Madrid trénerének.
okt. 7
7:24
Brazília: Ronaldinho kapuba gurított szabadrúgásból - videó (She)
Ronaldinho a legszebb napjaira emlékeztető teljesítménnyel vezette 6–0-s győzelemre az Atlético Mineirót a Figueirense ellen a brazil országos labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján.
okt. 7
7:26
F1: Szenvedésre, majd katarzisra vágyom - Hamilton (She)
Lewis Hamiltont Szuzukában talán már nem is kérdezik arról, lát-e esélyt a világbajnoki cím megszerzésére, sokkal inkább arról faggatják, mit vár mercedeses jövőjétől. Az angol felkészült rám, hogy jövőre, pályafutása során először, akár győzelem nélkül is zárhatja az évadot.
okt. 7
7:42
Labdarúgás: pótolják az elmaradt argentin-brazilt (She)
Egy későbbi időpontban lejátsszák az argentin és a brazil labdarúgó-válogatott szerdára tervezett mérkőzését, melyre világítási problémák miatt nem kerülhetett sor.
okt. 7
8:00
F1: Japán Nagydíj, a futam élőben az NSO-n! (She)
A Japán Nagydíj előtt az volt a nagy kérdés, hogy a Red Bull-istálló át fogja-e venni Szuzukában az elmúlt időszakban a McLaren által elvállalt szerepkört, azaz uralni tudja-e a következő futamokat. Szuzukában igen lett a válasz, legalábbis az időmérőn tarthatatlan volt a Sebastian Vettel, Mark Webber páros. A világbajnoki címvédő német számára az is örömteli, hogy nemcsak csapattársa, hanem…
okt. 7
8:18
Románia: Danciulescu 491. meccsével csúcsot döntött (She)
A Dinamo Bucuresti-et erősítő Ionel Danciulescu szombaton a Gaz Metan Medias elleni találkozón 491. alkalommal lépett pályára a román labdarúgó-bajnokság élvonalában, ezzel megdöntötte a szereplési rekordot.
okt. 7
8:36
Videó: rögbiünnep - a vb-trófea Kecskemétre látogatott (She)
A Magyarország–Bulgária mérkőzéssel megkezdődött a 2015-ös rögbi-világbajnokság európai selejtezősorozata. Az esemény alkalmából hazánkba látott Lawrence Dallaglio, aki a 15-ös és a 7-es rögbiben is világbajnoki címet szerzet. Az angol klasszis mellett a sportág világbajnoki trófeája is felbukkant Kecskeméten, megigézve a sportág rajongótáborát.
okt. 7
9:12
Videó: Alonso és Rosberg is kiesett - szuzukai rajt (She)
Nem úszták meg baleset nélkül a pilóták a Formula–1-es Japán Nagydíj rajtját. Az első kanyar során Alonso és Rosberg is kicsúszott, és már nem tudták folytatni a versenyt.
okt. 7
9:30
NB II: döntetlen után menesztették a Sopron edzőjét (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Soproni VSE szombati mérkőzését – hazai pályán 1–1-et ért el az Ajka ellen – követően a vezetőség menesztette Soós Imre vezetőedzőt.
okt. 7
9:48
F1: Vettel nyert, Alonso kiesett, 4 pont a különbség (She)
Sebastian Vettel rajt–cél győzelmet aratott a Formula–1-es Japán Nagydíjon, s mivel a rajtnál kiesett a világbajnoki éllovas Fernando Alonso, a német hátránya 29 pontról négyre csökkent öt versennyel a világbajnokság zárása előtt. Vettel mögött a 2010-es Dél-koreai Nagydíj óta először dobogós Felipe Massa és a pályafutása legjobb eredményét hazai pályán elérő Kobajasi Kamui ért célba.
okt. 7
9:50
DVTK: A gól a foci sava-borsa - Elek Ákos (She)
A labdarúgó NB I 10. fordulójában a Diósgyőr a válogatott Elek Ákos góljával nyert 2–1-re az MTK ellen. A védekező középpályás szerint bajnokságonként négy-öt gól van benne, és boldog, hogy közel egy év után talált újra az ellenfél hálójába.
okt. 7
9:52
Ajánló: Vidi-Fradi, Siófok-DVSC - program (She)
A labdarúgó NB I 10. fordulójában összecsap az Európa-ligában nagy skalpot begyűjtő Videoton és az utóbbi időben lendületbe jövő Ferencváros. A DVSC kihasználhatja a Győri ETO szombati pontvesztését, és egy siófoki győzelemmel egy pontra megközelítheti a listavezetőt.
okt. 7
10:06
Vettel hibátlan, Alonso kiesett (Infostart)
Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Japán Nagydíjat, az autós gyorsasági-világbajnokság idei tizenötödik versenyét.
okt. 7
10:06
Birkózás: Kozák István egyetemi világbajnok lett (She)
Kozák István aranyérmet szerzett a Finnországban rendezett egyetemi birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 66 kg-os kategóriájában.
okt. 7
10:08
Férfi kosárlabda: amerikai center csatlakozik a Pécshez (She)
A jövő héten csatlakozik a Pécs férfi kosárlabdacsapatához Jonathan Todd Hendley.
okt. 7
10:10
Ajánló: Barcelona-Real Madrid, Milan-Inter - program (She)
A nagy rangadók mára maradtak az európai labdarúgó topligákban: a spanyoloknál el Clásicót rendeznek a Nou Campban, míg az olaszoknál összecsap a Milan és az Internazionale. Tekintsék meg a vasárnapi menüt!
okt. 7
10:15
Japán Nagydíj - Vettel győzött, Alonso kiesett (Behaviour)
Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Japán Nagydíjat, az autós gyorsasági-világbajnokság idei tizenötödik versenyét.
okt. 7
10:17
Kozák István egyetemi birkózó világbajnok lett (Behaviour)
Kozák István aranyérmet szerzett a Finnországban rendezett egyetemi birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 66 kg-os kategóriájában.
okt. 7
10:24
F1: Nem volt szerencsém Kimivel Japánban - Alonso (She)
Fernando Alonso szerint Kimi Räikkönen tette tönkre a Japán Nagydíját azzal, hogy szombaton kicsúszott az időmérőn, vasárnap pedig nekikoccant a rajtnál.
okt. 7
10:42
F1: Nagy lépést tettem a vb-cím megvédése felé - Vettel (She)
A Japán Nagydíjon aratott győzelmével a világbajnokság fő esélyesévé előlépő Sebastian Vettel szerint tökéletes autóval versenyzett a hétvégén, szerinte mindenki ilyen négykerekűről álmodik.
okt. 7
10:42
Vettel győzött Japánban (Metropol)
Kobajasi Kamui hazai pályán a harmadik lett.
okt. 7
11:00
NB II: nagyméretű műfüves pálya épül Sopronban (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) döntése értelmében a Sport Club Sopron által benyújtott pályázat támogatást nyert, így nagyméretű műfüves pálya épülhet Sopronban.
okt. 7
11:02
F1: Nem vártam ilyen jó versenyt - Massa (She)
Felipe Massa kiváló formában vezette végig a Japán Nagydíj hétvégéjét, aminek dobogós helyezés lett az eredménye – a brazil a rossz időmérőjét remek rajttal kompenzálta, és később is tartotta jó sebességét.
okt. 7
11:18
Tenisz: hatalmas öröm Tokióban, Nisikori nyerte a döntőt (She)
A Formula–1-es Japán Nagydíjon harmadikként célba érő Kobajasi Kamui után Nisikori Kei személyében a távol-keleti ország újabb sportolója szerzett örömöt népének vasárnap. A 22 éves teniszező 7:6, 3:6, 6:0-ra nyert a kanadai Milos Raonic ellen a tokiói kemény pályás torna döntőjében.
okt. 7
11:20
Női válogatott: második helyen zárt az U17-es csapatunk (She)
A magyar női U17-es labdarúgó-válogatott Franciaország elleni 5–0-s vereséggel a második helyen zárta a litvániai Eb-selejtező minitornát, így nem jutott tovább a következő körbe – adta hírül az mlsz.hu.
okt. 7
11:22
Videó: fantasztikus küzdelem, kínai gól döntött Szegeden (She)
Ahogy arról már többször is beszámoltunk, a Szeged férfi kézilabdacsapata az utolsó másodpercekben lőtt kínai figurás góllal legyőzte a Schaffhausent a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésén. A hajrá percei.
okt. 7
11:24
F1: Most nem érzek nyomást, csak örömöt - Kobajasi (She)
Kobajasi Kamui pályafutása 55. versenyén, hazája nagydíján dobogóra állhatott – harmadik japánként, az 1990-es Japán GP-n 3. Szuzuki Aguri és a 2004-es Amerikai Nagydíjon 3. Szato Takuma után. Kobajasi érthetően boldogan nyilatkozott, s azt mondta, talán a jövőben is többször kellene élveznie a vezetést, mint izgulnia a rá nehezedő nyomás miatt.
okt. 7
11:26
Tenisz: Marosi nem bírt Luksika Kumkhummal Oszakában (She)
Marosi Katalin második mérkőzését elbukta, így kiesett a 220 ezer dollár összdíjazású oszakai női tenisztorna selejtezőjében.
okt. 7
11:28
Videó: Robbie Keane 20 méteres ívelés után lőtt kapásgólt (She)
A Los Angeles Galaxy hazai pályán 2–1-re kikapott a Real Salt Lake-től az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS). Pedig a hazaiak szerezték meg a vezetést Robbie Keane gyönyörű kapáslövésével.
okt. 7
11:36
Ökölvívás: Fuentes kiütötte Calderónt, Vázquez Jr. újra nyert (She)
Ötödik menetes kiütéses győzelemmel védte meg másodízben WBO szalmasúlyú világbajnoki címét Moises Fuentes.
okt. 7
11:38
F1: Webber dilisnek nevezte a nekiütköző Grosjeant (She)
Mark Webber dilisnek nevezte Romain Grosjeant, aki az idén nyolcadszor keveredett rajtkarambolba, amikor  Szuzukában az első kanyar után hátulról nekiment a Red Bull pilótájának. Az Olasz Nagydíjról eltiltott Grosjean elismerte, hogy hibázott, de csak a Sergio Pérezzel történt ütközést akarta elkerülni.
okt. 7
11:40
Rögbi: Új-Zéland hibátlan sikere, Ausztrália javított (She)
A déli félteke négy nagy rögbinemzetét felvonultató torna, a Rugby Championship hatodik, utolsó fordulójában a vb-címvédő Új-Zéland második félidei remek és ponterős játékával nyert Dél-Afrikában, így az All Blacks hibátlan teljesítménnyel végzett az első helyen. Ausztrália hat ponttal nyert az újonc argentinok vendégeként, ám így is csak a harmadik helyen végzett, hiszen a Dél-afrikai…
okt. 7
11:54
Tenisz: Mike Bryan lehagyta Woodbridge-et az örökranglistán (She)
Az amerikai Mike Bryan az ikertestvére, Bob oldalán megnyerte a pekingi kemény pályás tenisztornán a párosok döntőjét – 6:3, 6:2-re győztek a Carlos Berlocq, Denis Istomin duó ellen –, ezzel a páros tornagyőzelmek számát tekintve az örökranglista élére állt.
okt. 7
11:56
F1: Button a Red Bull tartós jó formájától tart (She)
Jenson Button attól tart, hogy a Red Bull Szuzukában mutatott jó formája nem csak egyszeri volt, hanem a hátralévő futamokra is megmarad, és a McLaren az utolsó versenyeken nehezen száll harcba a futamgyőzelmekért.
okt. 7
11:58
Alpesi sí: Lindsey Vonn a férfiak között versenyezne (She)
Napjaink legjobb női alpesi sielője, Lindsey Vonn kérvényben fordult a Nemzetközi Síszövetséghez (FIS), hogy a kanadai Lake Louise-ban a férfiak között indulhasson lesikló világkupaversenyen.
okt. 7
12:00
Ausztrália: Del Piero vesztes meccsen mutatkozott be (She)
Vesztes meccsen mutatkozott be Alessandro Del Piero új csapatában, a Sydney FC-ben, amely 2–0-ra kikapott az ausztrál labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójában.
okt. 7
12:30
Tenisz: Djokovics harmadszor is megnyerte a pekingi tornát (She)
Novak Djokovics harmadszor indult el a pekingi kemény pályás tenisztornán, amelyet harmadszor is megnyert. A szerb kiválóság 7:6, 6:2-re verte meg a döntőben a francia Jo-Wilfried Tsongát.
okt. 7
12:48
Női kézi: vereség a románoktól, második hely a Kárpát-kupán (She)
A magyar női kézilabda-válogatott a románok első csapatával mérkőzött meg a nagyváradi Kárpát-kupa záró fordulójában. Karl Erik Böhn együttesének akadozott a támadójátéka, a hazaiak végig vezetve 26–20-ra nyertek, megszerezve a torna első helyét.
okt. 7
12:50
Videó: nagy gólt lőtt kapásból a 18 éves lengyel játékos (She)
Pályafutása egyik legszebb gólját lőtte Arkadiusz Milik, a Górnik Zabrze labdarúgója a Podbeskidzie Bielsko-Biala elleni bajnokin. Az „egyik legszebb" kifejezés nem túlzás, hiszen mindössze 18 éves játékosról van szó.
okt. 7
13:24
Djokovicé a pekingi trófea (Metropol)
A harmadikként rangsorolt francia Jo-Wilfried Tsongát győzte le.
okt. 7
13:42
Premjer-liga: két kiállítás után hajrábeli gólokkal nyert az Anzsi Dzsudzsákék ellen - videó (She)
Az orosz labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában az Anzsi Mahacskala a hajrához érve döntötte el a Dinamo Moszkva elleni meccset, 2–0-s győzelmével megerősítette első helyét a tabellán.
okt. 7
13:42
Dzsudzsákék kikaptak az Anzsitól (Metropol)
Hiába került már a kilencedik percben emberelőnybe a Dinamo.
okt. 7
14:18
Primera División: a Levante is legyőzte a Valenciát (She)
Folytatta hullámzó teljesítményét a Valencia a spanyol bajnokságban: a 7. forduló vasárnap kora délutáni valenciai városi derbijén 1–0-s vereséget szenvedett a Levantétól.
okt. 7
14:20
El Clásico: Piqué mégsem játszhat a Real Madrid ellen (She)
Az FC Barcelona labdarúgócsapata hivatalos honlapján megerősítette, hogy Gerard Piqué kihagyja a Real Madrid elleni bajnoki rangadót. A válogatott középhátvéd bokasérülése nem jött rendben, így nem léphet pályára a blancók ellen.
okt. 7
14:36
El Clásico: semmi politika, ez futball! (Infostart)
"Vasárnap este megáll az élet Spanyolországban. Ilyen az El Clásico. Ez a világ legfontosabb párharca" - mondta José Mourinho, a Real Madrid edzője az idény első bajnoki "csúcstalálkozója" előtt.

Keresés