2012. október 7. vasárnap

okt. 7
14:36
Serie A: a Roma nyerte meg a torinói áldozatok csatáját (She)
Az AS Roma az argentin Erik Lamela és az amerikai Michael Bradley góljaival 2–0-ra legyőzte az Atalantát az olasz bajnokság 7. fordulójának vasárnap kora délutáni mérkőzésén.
okt. 7
14:54
Eredivisie: az Ajax cseréje „mesteri” öngólt fejelt, iksz a vége - videó (She)
A holland labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában az Ajax 1–1-es döntetlent játszott az Utrechttel. A hazaiak Ryan Babel találatával már a 6. percben megszerezték a vezetést, a szünetben csereként beállt Fabian Sporkslede azonban az 51. percben védhetetlen fejest küldött saját kapujába, így döntetlennel végződött a meccs.
okt. 7
15:12
DVTK: a Diósgyőrbe visszatérő Luque hálás mindenkinek (She)
José Luque, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK középpályása visszatért Diósgyőrbe – számolt be róla a 34 esztendős spanyol futballista Facebook-oldalán. Luque konzervatív kezelésen vett részt hazájában, s időközben édesanyja is elhunyt.
okt. 7
15:12
Rekordszámú résztvevő a Budapest Maratonon (Metropol)
Minden eddiginél többen, 19 ezer 200-an futottak.
okt. 7
15:14
Budapest Maraton: rekordlétszám, címvédés a férfiaknál (She)
A férfiaknál a címvédő Józsa Gábor, a nőknél Merényi Tímea nyerte az országos bajnoki címet a vasárnapi 27. Spar Budapest Maratonon, amelyen minden eddiginél többen, 19 ezer 200-an futottak.
okt. 7
15:30
Szárnyakat kapott Vettel (Blikk)
Szuzuka - Sebastian Vettel (25) kiszállt az autóból, majd fülig érő szájjal hosszasan simogatta a Red Bull Renault-ot.
okt. 7
15:30
Videó: a Barca és a C. Ronaldo is csúcsot dönthet az el Clásicón (She)
Nagy rekordok dőlhetnek meg a vasárnap esti el Clásicón a Barcelona és a Real Madrid között. A Barcelona sorozatban hetedik győzelmét szerezheti meg a bajnokság kezdete óta, korábban erre még nem volt példa a klub történetében. Ha Cristiano Ronaldo betalál, akkor a portugál klasszis lesz az első játékos, aki egymás után hat el Clásicón eredményes.
okt. 7
15:32
Szupersport-vb: Talmácsi Gábor 9. hellyel zárta az idényt (She)
Talmácsi Gábor a kilencedik helyen végzett a szupersport-világbajnokság idei utolsó versenyén Magny-Cours-ban. A Team Toth két pilótája közül Németh Balázs a 12., Tóth Imre a 13. helyen végzett.
okt. 7
15:34
Bundesliga 2.: őrzi veretlenségét a Kaiserslautern (She)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában is veretlen maradt az 1. FC Kaiserslautern, ugyanis 1–1-re végzett az Ingolstadt otthonában. Az Erzgebirge Aue odahaza győzte le a Jahn Regensburgot, a Sandhausen az Aalent.
okt. 7
15:48
Militótól félhet a Milan a városi derbin (Infostart)
Nagyon régen nem fordult elő, hogy a milánói városi rangadó előtti szerdán még több mint 25 ezer jegy eladó lett volna. Most igen, s ennek a Gazzetta dello Sport szerint a két együttes rossz idénykezdete az oka. A Milan három, az Inter két vereséget szenvedett az olasz labdarúgó-bajnokság első hat fordulójában, s a San Siróban mindkettő csak egyszer nyert.
okt. 7
15:48
Tenisz: Azarenka első tornáját nyerte meg március óta (She)
Az első helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka győzelmével ért véget a pekingi WTA-torna, miután a döntőben csaknem másfél óra alatt 6:3, 6:1-re legyőzte a világranglistán is a második helyet elfoglaló orosz Marija Sarapovát.
okt. 7
15:50
Premier League: megtörik a liga legnagyobb sorozata (She)
Megtörik az angol labdarúgó Premier League legnagyobb sorozata: a Tottenham–Aston Villa bajnokin nem Brad Friedelt jelölte a kezdőcsapatba André Villas-Boas, a Spurs menedzsere, az amerikai veterán így 310 (!) PL-mérkőzés után ül ismét a kispadra.
okt. 7
16:06
Németország: a Dortmund magyar légiósa először talált be (She)
Megszerezte első gólját a Borussia Dortmund második csapatában Bajner Bálint. A magyar futballista a Chemnitzer elleni harmadik ligás bajnokin volt eredményes az 5. percben, ám csapata végül kettő egyre kikapott.
okt. 7
16:06
A második helyen zártak a magyarok (Metropol)
Pontatlanok voltak a magyar támadásokba román válogatott elleni meccsen.
okt. 7
16:08
Rali-vb: Loeb letaszíthatatlan, kilencedszer világbajnok (She)
Kilencedszer is megszerezte a ralisport világbajnoki címét a francia Sébastien Loeb, aki Daniel Elenával az oldalán hazai pályán gyűjtötte be 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 és 2011 után az újabb elsőséget.
okt. 7
16:10
Ligue 1: a Bordeaux ikszelt a Brest otthonában (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának vasárnap délutáni meccsén a Bordeaux 1–1-es döntetlent játszott a Brest vendégeként.
okt. 7
16:12
Svájc: a maszkos Vanczák visszatért, nyert a Sion (She)
Hazai pályán, majdnem egy órát emberhátrányban küzdve 3–2-es győzelmet aratott az FC Sion a svájci Szuperliga 12. fordulójában a Luzern ellen.
okt. 7
16:24
NB I: 13 légiós a kezdőben a Videoton-Fradi meccsen (She)
Megvannak a kezdőcsapatai a labdarúgó NB I ma délutáni, 16.30-kor kezdődő rangadójának, a Videoton–Ferencváros mérkőzésnek. A hazaiaknál több játékos is hiányzik a Sporting elleni, hétközi győztes meccsen szereplő csapathoz képest. A két gárdában összesen 13 légiós kapott helyet a kezdőben (a hazaiaknál hét, a vendégeknél hat).
okt. 7
16:42
NB I: Videoton-Ferencváros bajnoki élőben az NSO-n (She)
Az NB I tizedik fordulójában a hét közben a Sportingot kiütő Videoton fogadja a jóval gyengébb játékosállománnyal rendelkező Ferencvárost. Egy a közös a Sportingban és a Fradiban, a zöld-fehér színösszeállítás. A Videoton számít esélyesnek, de a holland edző vezette Ferencváros a portugálokkal ellentétben haza szeretné vinni a három pontot. Hogy ki fog örülni a végén, az élő, szöveges…
okt. 7
16:44
Premier League: késői gólváltás után iksz a Soton-Fulham (She)
Négy gólt és 2–2-es döntetlent hozott az angol labdarúgó Premier League első vasárnapi mérkőzése, a Southampton–Fulham találkozó.
okt. 7
17:00
Belgium: megégett Liege-ben a tizenegyesfóbiás Anderlecht (She)
Az Anderlecht 2–1-es vereséget szenvedett a Standard Liege otthonában a belga labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén. Pedig Juhász Roland együttese már a 9. percben vezetést szerzett, de a Standard még a szünet előtt fordítani tudott Frédéric Bulot duplájával. A második félidőben az Anderlecht tizenegyest hibázott, majd hiába került emberelőnybe a 67. percben, nem tudott…
okt. 7
17:18
Serie A: nehezen nyert a Juventus, könnyen a Lazio (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a listavezető Juventus 2–1-re győzött a Siena otthonában. A Lazio 3–0-ra nyert a Pescara vendégeként, a forduló előtt még a tabella utolsó helyén álló Cagliari megszerezte első győzelmét Torinóban.
okt. 7
17:20
NB II, Kelet: hazai pályán is botlott a Mezőkövesd (She)
Az elmúlt heti, balmazújvárosi vereség után hazai környezetben is megbotlott a Mezőkövesd-Zsóry. Véber György csapata a 8. fordulóban az Orosházától szenvedett 1–0–s vereséget. A gólt még az első félidő végén Bernáth Péter szerezte.
okt. 7
17:22
NB II, Nyugat: tovább kapaszkodik a Zalaegerszeg (She)
A Haladás második csapata Ugrai Roland góljával már a 38. másodpercben vezetést szerzett a Tatabánya ellen, az előnyt Németh Márió duplázta meg, így végül simán nyert Tóth László együttese. A ZTE viszonylag könnyű győzelmet aratott a BKV Előre otthonában, és először a bajnokság során két mérkőzést nyert meg egymás után.
okt. 7
17:54
Videó: Pirlo pimasz gólja, Juve-győzelem a Siena ellen (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a listavezető Juventus 2–1-re győzött a Siena otthonában. A Lazio 3–0-ra nyert a Pescara vendégeként, a forduló előtt még a tabella utolsó helyén álló Cagliari megszerezte első győzelmét Torinóban.
okt. 7
17:56
Bundesliga: a Gladbach elvette a Frankfurt veretlenségét (She)
A német labdarúgó Bundesliga 7. fordulójában elvesztette veretlenségét az Eintracht Frankfurt, amely 2–0-s vereséget szenvedett a Borussia Mönchengladbach otthonában.
okt. 7
17:58
Videó: így érkezett meg a Real Madrid Barcelonába (She)
Összecsap a két gigász. FC Barcelona–Real Madrid mérkőzést rendeznek ma este 19.50-kor a Camp Nouban. A bajnoki címvédő Real Madridot hatalmas tömeg fogadta a katalán fővárosban.
okt. 7
18:00
Skócia: a görög csatár az élre repítette a Celticet (She)
A Celtic ismét élre állt a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: a glasgow-i együttes a kilencedik fordulóban odahaza 1–0-ra legyőzte a Hearts együttesét, így átvette a vezetést a tabellán. A mindent eldöntő találatot Jorgosz Szamarasz szerezte.
okt. 7
18:12
Premjer-liga: légiósai góljaival nyert városi derbit a CSZKA (She)
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának moszkvai rangadóján a CSZKA 2–0-ra legyőzte idegenben a Szpartakot. A vendégeknél két légiós, Ahmed Musa és Honda Keiszuke volt eredményes.
okt. 7
18:14
NB II, Kelet: a Vasas két góllal verte meg az Újpest B-t (She)
Két idegenlégiós góljával győzte le az Újpest FC B-t a Vasas a 8. forduló záró mérkőzésén, az angyalföldiek ezzel harmadik győzelmüket szerezték meg a bajnokságban.
okt. 7
18:16
Premier League: a Spurs győzött, a Liverpool csak ikszelt (She)
Két mérkőzéssel folytatódott a vasárnapi játéknap az angol labdarúgó Premier League-ben: a Tottenham hazai pályán 2–0-ra győzött az Aston Villa ellen, a Liverpool az Anfielden nem bírt a Stoke Cityvel.
okt. 7
18:18
Ausztria: korai gólváltás után ikszeltek Szabicsék (She)
Az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában a Szabics Imrét foglalkoztató Sturm Graz odahaza 1–1-re végzett az Austria Wiennel. A vendégek a 7. percben előnybe kerültek, a házigazdák azonban nyolc perccel később egyenlítettek. A graziak magyar támadója a 74. percben csereként állt be.
okt. 7
18:20
Primera División: Mallorcán nyert eggyel a Granada (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 7. fordulójában az idegenben eddig pont nélküli Granada meglepetésre egygólos győzelmet aratott az otthon eddig hibátlan Mallorca vendégeként.
okt. 7
18:30
NB I: viharszünet a Videoton-Ferencváros bajnokin (She)
Az Európa-ligában vitézkedő Videoton és a feljövőben lévő Ferencváros mérkőzésén szó szerint viharosra sikeredett a hajrá: a 80. percben a játékvezető, Iványi Zoltán az öltözőbe irányította a csapatokat a stadionra rátört ítéletidő elől.
okt. 7
18:32
NB I: Siófok-Debrecen bajnoki élőben az NSO-n (She)
A labdarúgó NB I 10. fordulójának záró mérkőzésén a Debreceni VSC kihasználhatja a Győri ETO szombati pontvesztését, és egy siófoki győzelemmel egy pontra megközelítheti a listavezetőt. Kövesse a mérkőzést élő szöveges közvetítésünk segítségével!
okt. 7
18:34
Maraton: a női győztes bravúrja, 17 év szünet után az első maratoniján első lett (She)
Ahogy arról beszámoltunk, a férfiaknál a címvédő Józsa Gábor, a nőknél Merényi Tímea nyerte az országos bajnoki címet a vasárnapi 27. Spar Budapest Maratonon.
okt. 7
18:48
Videó: Arango megmutatta, tud akkora gólt lőni, mint CR (She)
A német labdarúgó Bundesliga 7. fordulójában elvesztette veretlenségét az Eintracht Frankfurt, amely 2–0-s vereséget szenvedett a Borussia Mönchengladbach otthonában. A 8. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: egy labdavesztés után Juan Arango jó harmincról csodálatos gólt lőtt (a kapus, Trapp is csak bámulni tudta). A venezuelai játékos egy korábbi nyilatkozatában elmondta: ő is tud…
okt. 7
18:50
NB I: a Ferencváros idegenben verte meg a Videotont (She)
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a Videoton a Ferencvárost fogadta. Hiába játszott azonban a meccs nagy részében mezőnyfölényben a hazai csapat, a viharszünettel, két tizenegyessel tarkított meccsen nem tudott a fővárosiak fölé kerekedni, sőt vesztett, mert Böde Dániel 74. percben szerzett góljára már nem volt válasza a fehérváriaknak.
okt. 7
19:06
Férfi kosár NB I: a Szeged otthon nyert a Debrecen ellen (She)
A férfi kosárlabda NB I 1. fordulójában a hazai pályán játszó Szeged szinte végig vezetve 74–60-ra győzött a Debrecen ellen.
okt. 7
19:24
Premier League: az MU három góllal nyert Newcastle-ban (She)
A Manchester United magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott a St. James' Parkban a Newcastle United ellen az angol labdarúgó Premier League 7. fordulójának záró mérkőzésén, ezzel előrelépett a második helyre a tabellán.
okt. 7
19:26
Női kosár NB I: a Sopron 59-43-ra nyert a PEAC ellen (She)
A női kosárlabda NB I 2. fordulójában egy rangadónak már sem színvonalában, sem hangulatában nem nevezhető meccsen a Sopron hazai pályán 59–43-ra  győzött a PEAC-Pécs ellen.
okt. 7
19:28
NB I: Moniz a hihetetlen győzelemről és Bödéről beszélt (She)
A labdarúgó NB I 10. fordulójában a Videotont legyőző FTC (1–2) vezetőedzője, Ricardo Moniz a mérkőzés után elmondta: kiváló ellenfelet győztek le, amely hét közben az Európa-ligában bizonyított. A győztes gólt szerző Böde Dániel a tréner szerint különleges képességekkel rendelkezik.
okt. 7
19:30
Labdarúgás: ma rendezték a Bozsik-program tanévnyitóját (She)
Ma Telkiben rendezték meg az OTP-MOL Bozsik-program 2012–13-as Tanévindító Gyermeklabdarúgó Fesztiválját.
okt. 7
19:32
Férfi röplabda NB I: otthon nyert a Dunaferr és a Szolnok (She)
Az élvonalbeli férfi röplabdabajnokság alapszakaszának vasárnapi játéknapján öt mérkőzést rendeztek meg: a Dunaferr, a Kazincbarcika, a MAFC-BME és a Szolnok hazai környezetben, míg a Kecskemét vendégként tudott győzni.
okt. 7
19:42
Rövid pályás úszó vk: Hosszú Katinka újabb „hetese” (She)
Dubai után Dohában is hét egyéni győzelemmel zárt Hosszú Katinka: a magyar úszó a rövid pályás világkupa-sorozat második állomásán az első napi három sikerhez a folytatásban megint négyet tett hozzá. Legkeményebb ellenfele továbbra is Jakabos Zsuzsanna volt, aki három számban végzett másodikként mögötte. Cseh László 200 vegyesen lett második, Kis Gergő pedig 1500 gyorson harmadik.
okt. 7
19:42
Azarenka könnyed sikere (Metropol)
A világelső fehérorosz Viktorija Azarenka nyerte meg a pekingi keménypályás tenisztorna női versenyét.
okt. 7
19:44
Bundesliga: a Dortmund pontokat vesztett Hannoverben (She)
A bajnoki címvédő Borussia Dortmund 1–1-es döntetlent játszott Hannoverben, a német labdarúgó Bundesliga 7. fordulójában. Huszti Szabolcs végigjátszotta a mérkőzést, a Hannover az ő szabadrúgását követően egyenlített. Hajnal Tamás nem kapott lehetőséget a 2–2-re végződő Stuttgart–Leverkusen találkozón.
okt. 7
20:00
Videó: káprázatos gólt lőtt Cleverley, nyert a MU (She)
A Manchester United magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott a St. James' Parkban a Newcastle United ellen az angol labdarúgó Premier League 7. fordulójának záró mérkőzésén, ezzel előrelépett a második helyre a tabellán.
okt. 7
20:02
Jégkorong EBEL: fehérvári bravúr, Volán-siker Salzburgban (She)
Az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) alapszakaszának 10. fordulójában a Sapa Fehérvár AV19 bravúros, egygólos győzelmet aratott Salzburgban. A fehérváriak irányításuk alatt tartották a találkozót, a házigazdáknak végig kapaszkodniuk kellett. A vendégsiker a csapat egészének érdeme: a fehérvári góltermésből mind a négy sor aktívan kivette a részét.
okt. 7
20:04
Primera División: Barcelona-Real Madrid élőben az NSO-n (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a Barcelona a Real Madridot fogadja. Tartsanak velünk online közvetítésünk és folyamatosan frissülő, élőképes cikkünk segítségével.

Keresés