2012. október 16. kedd

okt. 16
0:12
Török recept - svéd hozzávalókkal (Agroinform)
Juhász és Dzsudzsák tavaly nem játszhatott a svédek ellen, de nélkülük is nyertünk. Miért ne sikerülhetne most is?
okt. 16
0:48
Vb 2014: Létfontosságúak a franciák elleni meccsek - Del Bosque (She)
Vicente Del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a keddi, Franciaország elleni vb-selejtező mérkőzés kulcsfontosságú lesz a továbbjutás szempontjából.
okt. 16
6:48
FIFA: Blatternek is tetszik Messi és C. Ronaldo vetélkedése (She)
Félelmetesnek nevezte az argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo vetélkedését Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.
okt. 16
6:57
F1: minden Vettel és Alonso körül forog (Behaviour)
Amilyen unalmasra sikeredett a vasárnapi Koreai Nagydíj - talán Nico Hülkenberg előzései emlékeztettek egyedül autóversenyre a rajtot követő adok-kapokon kívül -, annyira mozgalmas lett a futam utóélete.
okt. 16
6:59
Röghöz kötés vagy elvárás? (Behaviour)
Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új főtitkára hétfőn jelezte, hamarosan elkészül egy új szerződés, melynek aláírásával minden Gerevich-ösztöndíjban részesülő sportoló írásban vállalja, hogy magyar színekben versenyez a jövőben.
okt. 16
7:01
A vb-selejtező tétje: életben maradni! (Behaviour)
Rangadókkal zárul az idén a 2014-es, brazíliai labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozata , négy csapat kivételével valamennyi egylet számára a mai lesz az esztendő utolsó tétmérkőzése (a kilenc kvalifikációs csoport közül négyben az első és második helyezett egymással mérkőzik). Minket ennél jobban érdekel, hogy a magyar nemzeti alakulat az utolsó szalmaszálba kapaszkodni igyekvő…
okt. 16
7:06
NFL: 24 pontos hátrányból felállva nyert a Denver Broncos (She)
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának hatodik fordulójában a San Diego Chargers hazai pályán 11 pontos vereséget szenvedett a Denver Broncostól. Mindkét gárda 3/3-as mutatóval várja a folytatást.
okt. 16
7:15
F1: Vettel az élre állt (Behaviour)
A jelek szerint a címvédő Sebastian Vettelt maximum az zavarta a sorozatban harmadik világbajnoki címért való küzdelemben, hogy Európában kell megvívnia csatáit. Ahogy a Formula-1 mezőnye kimozdult az öreg kontinensről, a Red Bull németje valamennyi futamot - sorrendben hármat -, köztük a tegnap megrendezett Koreai Nagydíjat is megnyerte, és ezzel át is vette a vezetést összetettben.
okt. 16
7:24
Ligakupa: a Videoton Felcsúton fogadja a ZTE-t (She)
A Videoton labdarúgócsapata ezúttal nem a Sóstói Stadionban rendezi meg soros Ligakupa-mérkőzését. A Zalaegerszegi TE elleni találkozót – amely kedden 14 órakor kezdődik - Felcsúton, a Puskás Akadémia pályáján tartják.
okt. 16
7:26
NB II: békéscsabai centenárium legendákkal és kolbásszal (She)
Néhány nap múlva, október 22-én ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Békéscsabai Előre, s ennek apropóján az utódok centenáriumi díszközgyűlésen emlékeznek meg az alapítókról.
okt. 16
7:28
Jégkorong: Primeau-val pénteken egyeztet a szövetség (She)
A Magyar Jégkorongszövetség vezérkara egyeztetett – előbb házon belül, aztán Kevin Primeau-val –, aminek az eredménye, hogy Kovács Csaba szakmai alelnök pénteken leül a válogatottnál az idény végéig élő szerződéssel rendelkező szakemberrel, hogy elemezzék a helyzetet, de – a szövetség közleményének szóhasználatával élve – „nincs szövetségi kapitányi kérdés".
okt. 16
7:42
Messi és C. Ronaldo félelmetes (Infostart)
Félelmetesnek nevezte az argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo vetélkedését Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.
okt. 16
7:42
Férfi vízi MK: Szeged-Vasas az elődöntőben (She)
Kisorsolták a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőjének párosítását: a Debrecen a Szolnokkal, a Szeged a Vasassal játszik.
okt. 16
7:44
Női kosár: Németh Bernadett Franciaországban folytatja (She)
A francia női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő Lyonban folytatja a pályafutását Németh Bernadett.
okt. 16
8:00
Erőemelés: Fábri János ezüstérmes a masters vb-n (She)
Az egyesült államokbeli Killeenben megrendezett masters erőemelő-világbajnokságon a 67 éves, 83 kg-os Fábri János a 3-as kategóriában ezüstérmet szerzett.
okt. 16
8:18
Vb 2014: a törökök Pesten, a franciák Madridban - program (She)
A 2014-es labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatának újabb állomásához érkeztünk: kedden az európai zóna negyedik fordulójára kerül majd sor. A hatpontos magyar válogatott a Puskás-stadionban fogadja a három pontot gyűjtő törököket. A programból kiemelkedik a dánok olaszországi, a svédek németországi, még inkább a franciák spanyolországi és a hollandok romániai vendégjátéka. A…
okt. 16
8:36
Kézilabda: elhunyt az edzőfenomén, Török Bódog (She)
Elhunyt Török Bódog, az 1965-ben a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként vb-címet szerző edzőfenomén. Török Bódogot a Magyar Kézilabda-szövetség saját halottjának tekinti. A szakember évtizedeken át volt a sportág meghatározó alakja – a montreali olimpián bronzérmes lett a csapatával –, és november másodikán ünnepelte volna a 89. születésnapját. A Magyar Kézilabda-szövetség saját…
okt. 16
8:36
22 év után végre győzni kellene (Metropol)
Három mérkőzés, két vereség. Ez a mérlege eddig a török válogatottnak a brazíliai vb-re kvalifikáló versenysorozatban.
okt. 16
8:36
Hatalmas hajrával fordított a Denver San Diegóban (Agroinform)
A Broncos Peyton Manning irányításával 0-24-ről állt fel a második félidőben, és nyert 35-24-re a csoportrangadón.
okt. 16
8:54
Videó: „Bátor játékkal van esélyünk a törökök ellen” (She)
Az NSO Tv videójában Gera Zoltán, Hajnal Tamás és Korcsmár Zsolt nyilatkozik a törökök elleni labdarúgó-világbajnoki selejtező előtt. Gera reméli, hogy az észtek elleni siker erőt ad, Hajnal a törökök támadóalakzatára hívta fel a figyelmet, míg Korcsmár úgy véli, taktikus, bátor játékkal van esélyünk a győzelemre.
okt. 16
8:54
Blatter szerint félelmetes a két "földönkívüli" párharca (Agroinform)
Félelmetesnek nevezte Lionel Messi és Cristiano Ronaldo vetélkedését Joseph Blatter, a FIFA elnöke.
okt. 16
9:12
Vb 2014: A németek tudják, mire számítsanak tőlem - Ibra (She)
A világbajnoki selejtezők mai játéknapjának egyik rangadóját Berlinben rendezik meg, ahol a házigazda német válogatott Svédországot fogadja. A vendégek klasszisa, Zlatan Ibrahimovic a tőle megszokott visszafogott stílusban nyilatkozott a találkozóról.
okt. 16
9:12
Hiányzik egy Deschamps-típusú játékos, nincsenek vezérek - Robert Pires (Agroinform)
A francia válogatottban, amely a spanyolok elleni vb-selejtezőre készül, sok a hiányzó, ellenben kevés a vezér.
okt. 16
9:14
A drogkartellek otthonában rendezik az ifjúsági olimpiát? (Agroinform)
A hétfői határidőig bezárólag öt város jelezte rendezési szándékát a 2018-as nyári ifjúsági olimpiai játékokra.
okt. 16
9:30
Vb 2014: A németek tudják, mire számítsanak tőlem - Ibra (She)
A labdarúgó-világbajnoki selejtezők mai játéknapjának egyik rangadóját Berlinben rendezik, ahol a házigazda német válogatott Svédországot fogadja. A vendégek klasszisa, Zlatan Ibrahimovic a tőle megszokott „visszafogott" stílusban nyilatkozott a találkozóról.
okt. 16
9:32
Férfi vízilabda: palotaforradalom a szerb kapitány ellen (She)
A szerb férfi vízilabda-válogatott nyolc játékosa levélben kérte a szövetséget, hogy váltsa le Dejan Udovicsics szövetségi kapitányt, mert a Londonban az olimpiai aranyról ismét lemaradó, bronzérmes együttes tagjai elégedetlenek vele.
okt. 16
9:34
Videó: bámulatos cselsorozat a Real „B” játékosától (She)
Az alábbi videón Jesé Rodríguez, a Real Madrid Castilla labdarúgója mutat be egy tetszetős cselsorozatot a Las Palmas elleni mérkőzésen. A spanyol játékos szépen játszotta át az ellenfél védelmének egy részét, bár az utolsó pillanatban szerelték.
okt. 16
9:36
Vb 2014: Welbeck nem akar elmozdulni az első helyről (She)
Lengyelországban lép pályára az angol labdarúgó-válogatott kedden a világbajnoki selejtezősorozat európai zónájának negyedik fordulójában. Danny Welbeck a Manchester Unitedban ugyan hátrébb szorult a rangsorban Robin van Persie érkezésével, ám a válogatottban így is gólerős támadó mellett szólhat érvként az összeszokottsága Wayne Rooneyval.
okt. 16
9:39
Kis Viktória: "Csúcsdöntéssel búcsúztattam a 2012-es bajnokságot" (Behaviour)
Eddigi történetének legsikeresebb szezonján van túl a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team. Amíg a csapat élversenyzője, Győrfi Alen a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában 27 pontjával összetettben a 16. helyen végzett, addig a 125 GP-ben induló Gyutai Adrián kategóriájában megnyerte Közép és Kelet-Európa legrangosabb sorozatának, az Alpok-Adria Bajnokságának összetettjét, valamint a…
okt. 16
9:48
Elhunyt Török Bódog (Metropol)
Török Bódog az 1965-ös világbajnokságon aranyérmes női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt.
okt. 16
9:48
Lance Armstrong doppingfutárnak fizetett egykori csapattársa szerint (Agroinform)
Tyler Hamilton szerint Lance Armstrong motoros futárt fizetett azért, hogy EPO-val lássa el az 1999-es Tour de France-on
okt. 16
9:50
Jövőre már nem a Ford lesz a rali-vb főszponzora (Agroinform)
A nehéz gazdasági helyzetre hivatkozó Ford jövőre már jóval kisebb szerepet játszik a rali világbajnokság életében.
okt. 16
10:06
Hiányzó kulcsjátékosok a magyar-török vb-selejtezőn (Infostart)
Kedd este fél kilenctől világbajnoki selejtezőt játszik a magyar labdarúgó-válogatott a törökökkel a Puskás Ferenc Stadionban. Egyik válogatott sem léphet pályára a legerősebb összeállításában.
okt. 16
10:06
Nyilasi Tibor a törökök ellen bedobná a fiatalokat Dzsudzsák és Juhász helyére - videó (Agroinform)
A magyar válogatott egykori kiválósága a Hathárom TV-nek úgy fogalmazott, neki kell esnünk a törököknek.
okt. 16
10:08
Schmelzerrel békült, Klosét dicsérte, a svédeket nem egyemberes csapatnak tartja Löw (Agroinform)
Schmelzerrel szembeni kritikáját visszavonta a német kapitány, aki a svédeknél nemcsak Ibrahimovicot emelte ki.
okt. 16
10:24
Elhunyt minden idők legsikeresebb magyar kézilabdaedzője (Infostart)
Elhunyt Török Bódog, az 1965-ös világbajnokságon aranyérmes női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. November 2-án lett volna 89 éves.
okt. 16
10:24
Elhunyt Török Bódog, a női kéziválogatott legendás kapitánya (Agroinform)
Elhunyt Török Bódog, az 1965-ös világbajnokságon aranyérmes női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
okt. 16
10:26
Három nagy rangadó Európában (Infostart)
A világbajnoki címvédő spanyol válogatott a francia együttessel, míg a vb-harmadik német csapat a svédekkel mérkőzik a 2014-es labdarúgó-vb selejtezősorozatának keddi játéknapján, melyen összesen 25 meccsre kerül sor Európában. Az angol válogatott Varsóban lép pályára.
okt. 16
10:26
C. Ronaldo kedden este százszoros válogatott lesz (Agroinform)
Különleges mérföldkőhöz érkezik ma este Cristiano Ronaldo, aki 100. válogatottságát ünnepelheti Észak-Írország ellen.
okt. 16
10:28
Két góllal kapott ki Róth Antal csapata Ausztriától (Agroinform)
U21-es válogatottunk 3-1-es vereséggel zárta ausztriai felkészülési mérkőzését.
okt. 16
10:42
Videó: Egervári 11-0-ra áll Husztival szemben - Csányi (She)
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az NSO Tv-nek elmondta, Huszti Szabolcsnak kell eldöntenie, hogy akar-e játszani a válogatottban. Egervári Sándor szövetségi kapitány tizenegyszer telefonált már neki, de egyszer sem vette fel a telefont.
okt. 16
11:00
Vb 2014: Új-Zéland nehezen őrizte meg hibátlanságát (She)
Új-Zéland hazai környezetben nehezen gyűrte le Tahitit a labdarúgó-világbajnokság óceániai selejtezőinek utolsó körében.
okt. 16
11:00
Milyen alapon kérnek pénzt Janicsért a magyarok? - Divac (Agroinform)
A Szerb Olimpiai Bizottság elnöke nem érti, miért kéne fizetniük Douchev-Janics Natasáért a magyaroknak.
okt. 16
11:02
Válogatott: Törökországot sokkolta Arda Turan kiesése (She)
A ma esti, Magyarország elleni vb-selejtezőt megelőzően a török sajtó a hiányzók miatt kesereg. Arda Turan kiesését – amiről tegnap kora délután már beszámoltunk – tartják a legérzékenyebb veszteségnek.
okt. 16
11:02
Ez a győzelem a szív diadala volt - Tokaji Viktor (Agroinform)
Tokaji Viktor szerint a Graz ellen már a felállás is merőben más volt, mint amit az utóbbi időszakban megszokhattak.
okt. 16
11:04
Autósport: Barrichello a brazil szériaautó-bajnokságban (She)
Rubens Barrichello korábbi Formula–1-es pilóta rajthoz áll a brazil szériaautó-bajnokság idei utolsó három futamán. Barrichello idén az IndyCarban versenyzett, s a 12. helyen végzett összetettben.
okt. 16
11:04
Sebzett török vadra számít Gera és Korcsmár (Agroinform)
Gera Zoltán és Korcsmár Zsolt a hathárom.hu-nak elmondták, nem túl előnyös számunkra a törökök pénteki veresége.
okt. 16
11:18
Rubens Barrichello a brazil szériaautó-bajnokságban indul (Agroinform)
Rubens Barrichello korábbi Forma-1-es pilóta rajthoz áll a brazil szériaautó-bajnokság idei utolsó három futamán.
okt. 16
11:36
Milyen vb-selejtezőket láthatunk ma? (Infostart)
A magyar-török találkozón kívül is több labdarúgó-világbajnoki selejtezőt lehet követni a magyar nyelvű sportcsatornákon az este folyamán., Íme, a kínálat.
okt. 16
11:36
Válogatott: „A magyarok elleni meccs olyan lesz, mint egy döntő” (She)
A ma esti Magyarország–Törökország vb-selejtezőre a vendégjátékosok és a török sajtó is élet-halál harcként tekint.

Keresés