2012. október 8. hétfő

okt. 8
0:12
NS: Bogdán küzd Brazíliáért; a Vidinek továbbra sem megy itthon; szárnyalt a Red Bull - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:
okt. 8
0:48
Portugália: a Sporting kikapott a Porto elleni rangadón is (She)
A portugál élvonalbeli labdarúgó bajnokság 6. fordulójának rangadóján a Porto pályaválasztóként kétgólos győzelmet aratott a Sporting ellen. A házigazdák a 10. percben szereztek vezetést, de győzelmüket csak a 84. percben, büntetőből biztosították be.
okt. 8
2:00
NFL: Bradyék szétfutották Peyton Manningéket (She)
Bár Peyton Manning statisztikái valamivel jobbnak bizonyultak (345 yard, 3 passzolt TD, egy fumble), mégis a Tom Brady (223, 1 passzolt, 1 futott TD) vezette New England Patriots örülhetett, miután a talajon 251 yardot tett meg és 3 labdaszerzéssel szemben csak egyszer adta el a labdát.
okt. 8
6:12
NFL: Brees rekordot döntött, először nyert a Saints (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 5. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a New Orleans Saints hazai pályán 31–24-re legyőzte a San Diego Chargerst, Drew Brees pedig sorozatban 48. mérkőzésén adott TD-passzt, ezzel egyedülálló rekorderré lépett elő.
okt. 8
6:57
Ponterős hétvégét zártak motorosaink (Behaviour)
Az elmúlt hétvégén nem kevesebb mint hat kiváló magyar motorversenyzőért szoríthattunk, akik egyaránt egy rendkívül nívós, nemzetközi bajnokság aktuális futamán indultak.
okt. 8
7:06
Franciaország: L. Diarra sérült, helyette újonc a keretben (She)
Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sérülés miatt egy helyen kénytelen volt változtatni a keretén, amely a Japán elleni felkészülési mérkőzésre és a spanyolok elleni vb-selejtezőre készül.
okt. 8
7:08
Női futball: jövőre ismét bajnokság az USA-ban (She)
Jövőre ismét lesz női labdarúgó-bajnokság az Egyesült Államokban.
okt. 8
7:10
NBA: Somogyi 15 percet kapott a Lakers vesztes meccsén (She)
Kikapott a Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság előszezonjának első meccsén. A Somogyi Gergelyt is parkettre küldő együttes 110–83-as vereséget szenvedett idegenben a Golden State Warriors ellen.
okt. 8
7:12
Barcelona: Dani Alvesre három hét pihenő vár (She)
Háromhetes pihenő vár a Barcelona labdarúgócsapatának brazil jobbhátvédjére, Daniel Alvesre.
okt. 8
7:15
BL: egy igazi kínai döntött Szegeden (Behaviour)
Drámaibb forgatókönyvet talán nem is írhatott volna a Pick-Szeged a svájci Schaffhausen elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-meccsen, három (!) másodperccel a találkozó vége előtt, egy látványos kínai figura végén szerezte meg a győzelmet a magyar együttes (30-29).
okt. 8
7:17
Három nyertes Japánban (Behaviour)
A címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) nyerte a Forma-1-es Japán Nagydíjat, ám rajta kívül a 2. helyen záró Felipe Massa (Ferrari) és a harmadik Kamui Kobayashi (Sauber) is a nyertesek táborát erősítette.
okt. 8
7:42
Vb 2014: Balotelli és ifjoncok az olasz keretben, Cassano nem (She)
Kihirdette a keretét a soron következő két világbajnoki selejtezőre Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
okt. 8
8:00
Genoa: Tőzsér volt a „leggyengébb láncszem” (She)
A tuttomercatoweb.com szerint Tőzsér Dániel nyújtotta a leggyengébb teljesítményt a genovai futballisták közül a Palermo elleni szombati bajnokin (1–1). A magyar középpályást a 40. percben le is cserélték.
okt. 8
8:00
Sorsoltak a Magyar Kupában (Metropol)
A címvédő Debrecen a Szentlőrinc otthonában játszik, a Videoton a Haladást kapta.
okt. 8
8:54
Curling Eb: tizedik lett a magyar vegyes csapat (She)
A tizedik helyen végzett a magyar curlingválogatott a törökországi Erzurumban rendezett úgynevezett vegyes Európa-bajnokságon.
okt. 8
8:56
Anglia: Paulo Sousát hírbe hozták a Blackburnnel (She)
A Videoton Sporting elleni 3–0-s sikerének egész Európában volt visszhangja, így nem meglepő, ha ezt követően időről időre több csapatnál is felvetődik a fehérváriakat irányító Paulo Sousa neve mint lehetséges edzőjelölt. Angliában máris hírbe hozták a másodosztályú Blackburnnel.
okt. 8
8:58
Kerékpár: a „túl öreg” Bodrogi László visszavonul? (She)
Elképzelhető, hogy 2013-ban befejezi kerékpáros-pályafutását Bodrogi László. A francia színekben versenyző budapesti születésű kerekes csapata, a Type 1-Sanofi valószínűleg nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését.
okt. 8
9:12
„Csak az jöjjön, aki tud küzdeni” (Metropol)
Supka Attilával, a Pécs vezetőedzőjével beszélgettünk, miután egykori csapata otthonából elhozták a három pontot.
okt. 8
9:30
NBA: Somogyi 15 percet kapott a Lakers vesztes meccsén (She)
Kikapott a Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság előszezonjának első meccsén. A Somogyi Gergelyt is parkettre küldő együttes 110–83-as vereséget szenvedett idegenben a Golden State Warriors ellen.
okt. 8
9:32
Tenisz: Babos maradt az 59. a ranglistán, S. Williams javított (She)
Babos Tímea maradt az 59. pozícióban a legfrissebb női tenisz világranglistán. Czink Melinda helyezése (94.) sem változott, az élbolyban Serena Williams feljött a harmadik helyre. Az élen továbbra is Viktorija Azarenka áll Marija Sarapova előtt.
okt. 8
9:34
Videó: az újpestiek már el sem hiszik eredménytelenségüket (She)
Mint beszámoltunk róla, szétlövésben dőlt el a Mol Ligában az Újpesti TE–Corona Brassó találkozó. A brassóiak húzták be a két pontot úgy, hogy a rendes játékidő utolsó harmadát még hazai vezetéssel kezdték a felek. A találkozó addigi egyetlen gólját Farkas Lőrinc Simon jegyezte, erre tudott válaszolni a 46. percben Nagy Csaba. A lilák előző három mérkőzésükből két alkalommal szenvedtek hasonló…
okt. 8
9:36
Anglia: a Stoke menedzsere 3 meccsről eltiltaná Suárezt (She)
Bár a Stoke City számára bravúr a Liverpool otthonában megszerzett bajnoki pont, Tony Pulis menedzser dühösen nyilatkozott a mérkőzés után egy olyan esetről, amelyet Lee Mason játékvezető szó nélkül hagyott: Luis Suárez műesését, amelyet követően szigorú szankciót követel a szakember.
okt. 8
9:48
Serie A: Erősen befolyásolta a meccset a bíró - Allegri (She)
Massimiliano Allegri, az olasz élvonalbeli  labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan vezetőedzője a játékvezetőt szidta, csapatát pedig dicsérte az Inter ellen 1–0-ra elveszített milánói derbi után.
okt. 8
9:50
Serie A: az Inter mestere nem akar Mourinhóra hasonlítani (She)
Andrea Stramaccioni, a Milant a vasárnap esti milánói derbin 1–0-ra legyőző Inter vezetőedzője büszke a második félidőt emberhátrányban játszó csapatára, de elmondta, nem akarja, hogy José Mourinhóhoz hasonlítsák.
okt. 8
9:52
Kosárlabda: Hangáék kikaptak, a magyar játékost migrén gyötri (She)
Hanga Ádám csapata, a Manresa hazai vereséggel folytatta a spanyol kosárlabda-bajnokság 2012–2013-as idényét.
okt. 8
10:06
Mourinho: Messi és Ronaldo más bolygóról való (Infostart)
A vasárnap esti Barcelona-Real Madrid spanyol labdarúgóbajnoki csúcsrangadón egyformán két-két gólt szerzett Lionel Messi és Cristiano Ronaldo más bolygóról való Jose Mourinho, a fővárosiak vezetőedzője szerint.
okt. 8
10:06
Vitorlázás: Berecz Zsombor német bajnok finn dingiben (She)
Berecz Zsombor nyerte a vitorlázó finn dingi hajóosztály német nemzetközi bajnokságát.
okt. 8
10:08
F1: Hamilton ezúttal Buttonba kötött bele a Twitteren (She)
Lewis Hamilton a Belga Nagydíjon nyilvánosságra hozott telemetriai adatsor után újabb ámokfutásba kezdett a Twitteren – a McLarentől az idény végén a Mercedeshez szerződő angol ezúttal csapattársába, Jenson Buttonba kötött bele.
okt. 8
10:24
Argentína: kikapott a Boca, élre állt a Newell’s Old Boys (She)
Tovább gyengélkedik a Boca Juniors az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: a patinás együttes 3–1-re kikapott a Belgrano otthonában. Az élre állt a Newell’s Old Boys, amely a Vélez Sársfield elleni rangadót nyerte meg egy nullára.
okt. 8
10:24
Mourinho: Messi és Ronaldo más bolygóról való (Metropol)
A portugál tréner szerint tilos kettejük közül bármelyiket is kiválasztani, melyikük a világ legjobbja.
okt. 8
10:26
Videó: a volt Fradi-légiós gólja a Braga ellen (She)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában a Braga hazai pályán 4–4-es döntetlent játszott az Olhanensével. A gólgyártást a korábbi ferencvárosi Liban Abdi kezdte, aki a 3. percben juttatta vezetéshez a vendégeket. Tekintse meg a találatot!
okt. 8
10:28
Légiósok: Vanczák szerint csoda, hogy ilyen hamar felépült (She)
Szeptember 22-én, a Thun elleni bajnoki első félidejében arccsontrepedést szenvedett, másfél hete megműtötték, most vasárnap azonban ismét pályára lépett Vanczák Vilmos a Sionban, amely kimondottan jó mérkőzésen hazai pályán 3–2-re legyőzte a 32. perctől emberelőnyben futballozó Luzernt.
okt. 8
10:42
F1: Grosjean a Lotusnak árt a legtöbbet - Horner (She)
Romain Grosjean első körös rajtkarambol-sorozatának legutóbbi, szuzukai fejezete után Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondta a Mark Webbert meglökő franciáról, hogy súlyos kárt okozott saját csapatának, a Lotusnak a világbajnokságban, ezért jobb lenne, ha elbeszélgetnének vele.
okt. 8
10:44
Arsenal: Gibbs sérült, játéka kérdéses a válogatottban (She)
Kieran Gibbs, az Arsenal és az angol labdarúgó-válogatott védője megsérült a West Ham United elleni (3–1) szombati hazai bajnokin, s Arsene Wenger szerint kérdéses a játéka a nemzeti tizenegyben. A 23 esztendős futballista combproblémával bajlódik. Roy Hodgson szövetségi kapitány már be is hívta Ryan Bertrandot, a Chelsea fiatal védőjét a keretbe.
okt. 8
11:00
DVSC: Nem forgott veszélyben a győzelmünk - Kondás (She)
A labdarúgó NB I-ben tegnap a DVSC-Teva 2–0-ra nyert Siófokon. A vendégek szakvezetője, Kondás Elemér arról beszélt a lefújást követően, hogy bár nehezen indult számukra a mérkőzést, később már nem forgott veszélyben a győzelmük.
okt. 8
11:02
Vb 2014: Olaszországban játszó újoncok a szerb keretben (She)
Két újoncot is behívott a szerb labdarúgó-válogatottba Szinisa Mihajlovics szövetségi kapitány: a Sampdoriát erősítő Nenad Krszticsics és a Torinóban futballozó Alen Sztevanovics is tagja a Belgium és Macedónia elleni vb-selejtezőkre készülő keretnek.
okt. 8
11:18
PMFC: csütörtökön a Sturm Grazcal mérkőzik a csapat (She)
A Pécsi MFC hivatalos honlapján adta hírül, hogy a válogatott meccsek adta szünetet kihasználva csütörtökön nemzetközi felkészülési mérkőzésen lép pályára Supka Attila vezetőedző együttese.
okt. 8
11:54
MK: Nyíregyházán csalódottak, NB I-es csapatot akartak (She)
Az NB II-es Nyíregyháza labdarúgócsapatánál csalódottan vették tudomásul a Magyar Kupa tegnapi sorsolását, melyen kiderült, a sorozat 3. fordulójában, október 31-én a szintén másodosztályú Kazincbarcika lesz az ellenfelük.
okt. 8
11:56
Real Madrid: C. Ronaldo játéka kérdéses a válogatottban (She)
Cristiano Ronaldo kihagyhatja a portugál labdarúgó-válogatott soron következő vb-selejtezőjét, mivel megsérült a Barcelona elleni vasárnapi bajnokin (2–2). Mint ismert, a Real Madrid sztárja két gólt lőtt a katalánoknak, míg a másik oldalon Lionel Messi duplázott.
okt. 8
11:58
Ausztrália: a Sydney edzője támogatást kér Del Pierónak (She)
Csapattársainak sokkal jobban kell segíteniük Alessandro Del Pierót a Sydney FC labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint.
okt. 8
12:30
Videó: gyönyörű sarkazós gólt lőtt Martínez a Sporting ellen (She)
A Videotontól elszenvedett 3–0-s vereség után a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában a Sporting CP 2–0-ra kikapott idegenben a Portótól. A találkozó első gólját Jackson Martínez szerezte, a kolumbiai támadó 8 méterről sarkazta a hálóba a labdát. Tekintse meg a találatot!
okt. 8
12:48
PSG: Ancelottit nem nyűgözte le a duplázó Ibrahimovic (She)
Carlo Ancelottit, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő PSG vezetőedzőjét nem nyűgözte le Zlatan Ibrahimovic hétvégi játéka. Mint ismert, a svéd válogatott csatár duplázott az Olympique Marseille elleni (2–2) vasárnapi rangadón a Stade Velodrome-ban.
okt. 8
12:48
Messi vagy Ronaldo? (Metropol)
Kettőjük közül valamelyik mindenki másnál jobb.
okt. 8
13:06
Labdarúgás: félmilliárd euró fölött a mezbevétel Európában (She)
Először lépte át a félmilliárd eurós határt a hat legnagyobb európai labdarúgó-bajnokságban a mezreklámokból befolyó pénz.
okt. 8
13:24
Atlétika: Bolt lemondott a távolugrásról, marad a sprintnél (She)
A hatszoros olimpiai bajnok Usain Bolt letett arról, hogy távolugrásban induljon a Rio de Janeiró-i olimpián, inkább arra készül, hogy 2016-ban is megvédje címeit 100, 200 és 4x100 méteren.
okt. 8
13:42
Ciprus: Leandro megsérült, Alves és Schembri csere volt (She)
A ciprusi Omonia korábbi magyar válogatott játékosát, Leandrót a hétvégén már a 20. percben le kellett cserélni sérülés miatt az APOEL elleni, gól nélküli döntetlennel végződő rangadón.
okt. 8
13:42
Bolt marad a futásnál (Metropol)
A hatszoros olimpiai bajnok sprinter arra készül, hogy Rióban megvédje címeit 100, 200 és 4x100 méteren.
okt. 8
13:44
Vb 2014: Mutu és kilenc Steaua-játékos a román keretben (She)
Keretet hirdetett a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Victor Piturca a Törökország és Hollandia elleni vb-selejtezőkre. A 25 fős listán kilenc Steaua Bucuresti-játékos található, s újra címeres mezt ölthet magára a balhés támadó, Adrian Mutu.
okt. 8
13:46
Videó: „A magyar fiatalok tudjanak lemondani a dolce vitáról" (She)
Telkiben rendezték meg az OTP-MOL Bozsik-program 2012–13-as Tanévindító gyermeklabdarúgó-fesztiválját. Az NSO Tv-nek Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje és Nyilasi Tibor, a Magyar Labdarúgó-szövetség sportigazgatója mondta el véleményét a programról.
okt. 8
14:00
Győr: a Feyenoordhoz utazik próbajátékra az ETO tehetsége (She)
Október 11-én a holland élvonalbeli Feyenoordhoz utazik próbajátékra Kalmár Zsolt, a Győri ETO U19-es labdarúgócsapatának középpályása. Vörösbaranyi József, a játékos menedzsere szerint nagy lehetőség ez az ifjú futballistának.

Keresés