2012. október 5. péntek

okt. 5
0:12
NS: Csuhay a Vidiről; Gyurta Dániel a Vasasban? - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
okt. 5
0:16
Videó: ezt az estét nem felejtik el egyhamar a Vidinél (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, az Európa-liga csoportkörének második fordulójában a Videoton első félidei, olykor sziporkázó játékának köszönhetően 3–0-ra intézte el a gyenge ellenfélnek éppenséggel nem nevezhető lisszaboni Sportingot. A mérkőzést követően Gyurcsó Ádám, Tóth Balázs és Nikolics Nemanja nyilatkozott az NSO Tv-nek!
okt. 5
0:48
El: Sá Pinto állásába kerül a fehérvári vereség - sajtóhír (She)
A SIC Notícias portugál lap információi szerint a Videoton elleni 3–0-s vereség után távozik a Sporting labdarúgócsapatától Ricardo Sá Pinto. A felelősséget magára vállaló vezetőedző állítólag pénteken találkozik a klub vezetőivel, és egyeztet a távozás részleteiről, az még viszont kérdéses, hogy a vasárnapi, Porto elleni rangadón leülhet-e a kispadra.
okt. 5
1:06
El: liverpooli lazáskodás a „nagyon, nagyon jó” félidő után (She)
A Liverpool labdarúgócsapata az első félidőben megszerzett vezetés után 3–2-re kikapott hazai pályán az Udinesétől a labdarúgó Európa-liga második fordulójában. Brendan Rodgers, a „vörösök” menedzsere szerint a védelem gyengeségei és a nem megfelelő koncentráció tehetett a vereségről.
okt. 5
3:12
F1: Japán Nagydíj, 1. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Szuzukában veszi kezdetét a Formula–1-es idény őrült hajrája: hat verseny nyolc hétvége alatt, kettesével jönnek a futamok, s csak egy-egy hét pihenő lesz a távol-keleti és az indiai/abu-dzabi állomás között, illetve az amerikai zárást megelőzően. A nagy hajrá előtt a McLaren és a Mercedes rendezte sorait 2013-ra, és Michael Schumacher sem akarja már, hogy a folytatásról nyaggassák,…
okt. 5
5:00
F1: Button az első szuzukai edzés legjobbja (She)
A tavalyi Japán Nagydíj összes szabadedzését, majd magát a versenyt is megnyerő Jenson Button kezdte a legjobban a szuzukai hétvégét, megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont, aki először versenyez azóta, hogy bejelentették: jövőre a Mercedeshez szerződik. A vb-éllovas Fernando Alonso a 11. helyen zárta az első tréninget, míg Sebastian Vettel a 17. lett.
okt. 5
5:27
Visszavonul a legenda! (Behaviour)
Amiről már napok óta beszélt mindenki, az - sajnos - valósággá vált. A Mercedestől való eltávolítását követően - 2013-ban Lewis Hamilton kerül a helyére - az F1 valaha volt legnagyobb versenyzője, Michael Schumacher bejelentette: nincs tovább. Az annyira áhított nyolcadik világbajnoki cím immár sosem lesz az övé.
okt. 5
5:54
NFL: az Arizona megtorpant St. Louisban (She)
A St. Louis Rams megállította az eddig veretlen Arizona Cardinalst az NFL 5. fordulójának nyitó mérkőzésén: 17–3-ra legyőzte a 50 passzkísérletéből egyetlen touchdownig sem jutó Kevin Kolb-vezette Arizonát. A Rams védelme kilencszer vitte a földre a passzolni készülő Kolbot, aki csak a negyedik negyedben közelítette meg az előzetes elvárásokat. A túloldalon Sam Bradford passzaiból mindössze…
okt. 5
6:30
NBA: januárban Knicks-Pistons meccs lesz Londonban (She)
Az előző idényhez hasonlóan a következőben is fellép Londonban két csapat az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságból (NBA). A liga csütörtöki tájékoztatása szerint január 17-én a Detroit Pistons és a New York Knicks csap össze az O2 Arenában, amely nyáron az olimpiai döntőnek is otthont adott.
okt. 5
6:57
BL: Bayernt vert a BATE (Behaviour)
A Bajnokok Ligája legnagyobb meglepetését produkálja a BATE Boriszov: amerre a fehéroroszok járnak, 3-1-re nyernek. A lille-i siker után ezúttal otthon a Bayernt verték. A Manchester United megmentője Van Persie volt Kolozsváron, a Sahtar ikszelt Torinóban, a Barcelona vezéráldozatot szenvedve hozta el a három pontot Lisszabonból.
okt. 5
6:59
A jó védekezés volt a szolnoki siker titka (Behaviour)
Nagyon úgy tűnik, a Szolnok férfi kosárlabda csapata hamar megszokta az Adria Liga levegőjét, és a sorozat egyik legnagyobb múlttal rendelkező gárdája, a horvát Cibona ellen már a második fordulóban nyerni tudott. Pór Péter szerint hiba lenne ebből a győzelemből messzemenő következtetéseket levonni.
okt. 5
7:01
Janics: "Hazatérek!" (Behaviour)
Habár a magyar kajakszövetség még nem állapodott meg a szerbekkel arról, hogy Douchev-Janics Natasa milyen anyagi ellenszolgáltatás fejében szerepelhet ismét a déli szomszéd válogatottjában, mindez a jelek szerint cseppet sem zavarja az olimpiai bajnok kajakost.
okt. 5
7:03
A Hart-gála ellenére a Dortmund örülhet (Behaviour)
Amint lefújta a játékvezető a Manchester City-Dortmund összecsapást (1-1) a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójában, és a két szakvezető a sajtómunkások rendelkezésére állt, nyomban kiderült, mitől játszott ellenállhatatlanul, agilisan, önbizalomtól duzzadva a német bajnok.
okt. 5
7:06
Bundesliga: a Transfermarktnál Huszti a legjobb nyári igazolás (She)
A transfermarkt.de olvasói a Hannover futballistáját, Huszti Szabolcsot szavazták meg a 2012–2013-as szezon előtti legjobb nyári igazolásnak.
okt. 5
7:08
F1: Japán Nagydíj, 2. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Jenson Button ott kezdte el a Japán Nagydíj programját, ahol tavaly abbahagyta: a McLaren brit pilótája volt a leggyorsabb az első szabadedzésen, megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont. A világbajnoki pontverseny első két helyezettje az első tréningen még tartalékolt, Fernando Alonso a 11., Sebastian Vettel a 17. helyen zárt. A második edzésen már javítanának.
okt. 5
7:42
Brazília: otthon ikszelt a Flamengo, hengerelt a Portuguesa (She)
A brazil labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a Flamengo pályaválasztóként nem bírt a Bahiával, míg a 26. percig gólhátrányban lévő Portuguesa a mesterhármasig jutó Bruno Mineiro vezérletével lelépte a Sport Recifét.
okt. 5
7:44
NB II: kilenc góllal nyerte a hírverő mérkőzést a ZTE (She)
A Zala-megyei Türjén játszott felkészülési mérkőzést az NB II Nyugati csoportjában szereplő ZTE. Preisinger Sándor együttese 10–1-re győzött, a 16 éves Bíró András két gólt szerzett.
okt. 5
8:00
Légióssors: Én már nem szerepelhetek az Anderlechtben - Juhász (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának második fordulójában a Juhász Rolandot is foglalkoztató belga Anderlecht 3–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a spanyol Málaga ellen. A magyar légiós ezúttal is a kispadról volt kénytelen nézni társait és a mérkőzést, ahogyan arról a Nemzeti Sportnak nyilatkozott: esélyt sem lát arra, hogy a jövőben ez megváltozzon.
okt. 5
8:00
Husztiék emberhátrányban nyertek (Metropol)
Hajnal Tamásék és Lencse Lászlóék kikaptak, Huszti 11-esből gólt is szerzett.
okt. 5
8:02
Elismerés: posztumusz díszpolgár lesz Kocsis Sándor (She)
Posztumusz díszpolgára lesz Budapestnek Kocsis Sándor, az Aranycsapat, a Ferencváros és a Bp. Honvéd egykori világklasszis labdarúgója.
okt. 5
8:18
Női kézilabda: Bulath Anita a Viborgban folytatja (She)
A dán Viborgban folytatja pályafutását a női kézilabda-válogatottba is meghívott átlövő, Bulath Anita – egy évre szóló szerződést írt alá –, aki a nemzeti együttes hétvégén esedékes, nagyváradi tornájára még a horvát Podravka Koprivnicától érkezett a keretbe.
okt. 5
8:36
Videó: jó védekezésből támadás - Sousa nyerő taktikája (She)
A Videotonnak a Sporting ellen az Európa-ligában aratott rendkívül értékes győzelme után Paulo Sousa a nyerőnek bizonyuló taktikáról, a győzelem jelentőségéről és a szurkolók adta plusz lökésről beszélt.
okt. 5
8:38
Jégkorong EBEL: Sofron az első hazai győzelemre készül (She)
Az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) alapszakaszának 9. fordulójában a nyáron kétéves szünet után visszatérő, egy ponttal sereghajtó Innsbruck látogat Székesfehérvárra (kezdés 19.15 óra). A 10. helyen szerénykedő Sapa Fehérvár AV 19 számára kötelező a győzelem, amely újabb lökést – és nem mellékesen pontokat – adhat a felzárkózáshoz.
okt. 5
8:54
Úszás: Gyurta Dániel a Vasasban folytathatja (She)
Újabb klub került a figyelem középpontjába Gyurta Dániel jövője kapcsán. Úszószakosztálya ugyan még nincs az egyesületnek, ám a Vasas azon dolgozik, hogy mihamarabb újra legyen, s egyik központi figurájának a londoni olimpiai bajnokot képzeli el.
okt. 5
8:54
Részvételi csúcs lehet a maratonon (Metropol)
Rekordszámú futót várnak a vasárnapi 27. Spar Budapest Nemzetközi Maratonra, és a hozzá kapcsolódó rövidebb távokra.
okt. 5
8:56
F1: Webber feltámadt Szuzukában, az övé a 2. edzés (She)
Mark Webber a lágy gumis gyors körök során Sebastian Vettelt és Lewis Hamiltont meglepve az élen zárta a Japán Nagydíj második pénteki szabadedzését. A vb-éllovas Fernando Alonso az 5. lett, míg Michael Schumacher a gumifalba csapódva zárta a tréningjét.
okt. 5
9:12
F1: Hamilton a kihívás miatt választotta a Mercedest (She)
Lewis Hamilton Japánban elismerte, a McLaren és a Mercedes is hasonló szerződést kínált neki, ő azonban kihívásra vágyott, új csapattal szeretne feljutni a csúcsra. A brit pilóta nem tart a váltástól, hiszen a sportág legendás alakjai sem egyetlen csapatnál versenyezték végig pályafutásukat. Célja, hogy ugyanolyan domináns csapatot hozzon létre Ross Brawnnal, mint egykor Michael Schumacher.
okt. 5
9:30
Webber nyerte a második szabadedzést (Metropol)
A második helyen a szezon végén a McLarentől a Mercedeshez igazoló brit Lewis Hamilton végzett.
okt. 5
9:48
Vidi-ünnephez asszisztált a Sporting - képekben (She)
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában remek és gólerős első félidei teljesítményével a Videoton hazai környezetben 3–0-s győzelmet aratott a portugál Sportinggal szemben. Tekintse meg az El-mérkőzés képeiből készített galériánkat!
okt. 5
9:50
Képgaléria: Vidi-ünnephez asszisztált a Sporting (She)
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában remek és gólerős első félidei teljesítményével a Videoton hazai környezetben 3–0-s győzelmet aratott a portugál Sportinggal szemben. Tekintse meg az El-mérkőzés képeiből készített galériánkat!
okt. 5
10:06
El: dühös drukkerek várták a hazatérő Sporting-játékosokat (She)
A hajnalban hazatérő Sporting-játékosokat dühös drukkerek várták a reptéren a Videoton elleni 3–0-s idegenbeli El-vereség után.
okt. 5
10:08
DVSC: Verpecz rangadót játszana Siófokon (She)
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a címvédő, második helyen álló DVSC-Teva a még nyeretlen sereghajtóhoz, a Siófokhoz látogat. A hajdúságiak kapusa, Verpecz István a debreceni klub honlapján arról nyilatkozott, hogy a tabellán elfoglalt nagy távolságtól függgetlenül rangadóként kellene tekinteniük a vasárnapi mérkőzésre.
okt. 5
10:24
MTK: Garami három támadóval kezd a DVTK ellen is (She)
Diósgyőrben vendégeskedik az MTK labdarúgócsapata az élvonalbeli bajnokság 10. fordulójának pénteki játéknapján. Garami József, az újonc kékek rutinos szakmai igazgatója nem hazudtolja meg magát: a miskolci találkozón is három támadóval kezd. A klub honlapján nyilatkozó szakember azt is elárulta, hogy nehéz csatára és „félelmetes" ellenfélre számít.
okt. 5
10:26
Tenisz: Murray döcögős sikere, Raonic következik (She)
Az első helyen kiemelt Andy Murray egy játszmát elveszítve, 121 perces csatában legyőzte a svájci Stanislas Wawrinkát a Tokióban zajló férfi tenisztornán. A címvédő skót ellenfele az elődöntőben a kanadai Milos Raonic lesz, aki ugyancsak három szettben gyűrte le a harmadik kiemelt szerb Janko Tipszarevicset.
okt. 5
10:28
DVTK: Sisa eredményesebb és jobb támadójátékot vár övéitől (She)
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a 6. helyen álló DVTK az MTK-t fogadja, amely újoncként áll a harmadik helyen. Sisa Tibor több kulcsjátékosát – Gal, Gallardo, Luque, Rudolf – sérülés miatt nélkülözni kényszerül, de a rutinos és gólerős csatárok hiányában is jobb és eredményesebb támadójátékot vár övéitől, mint amit az elmúlt héten a Ferencváros vendégeként nyújtottak…
okt. 5
10:30
El: nyilatkozatok, visszhangok - a Vidi-sikerről szóló összes beszámolónk (She)
Felejthetetlen sikert ért el tegnap a Videoton az Európa-ligában a portugál Sporting 3–0-s legyőzésével. Összegyűjtöttük a mérkőzésről szóló összes beszámolónkat, hírünket, a találkozó utáni nyilatkozatokat.
okt. 5
10:42
Női kézi: szombaton és vasárnap is 11-kor kezd a válogatott (She)
A Román Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint változott a pénteken kezdődő nagyváradi Kárpát-kupa szombati mérkőzésprogramja, ennek értelmében a magyar női válogatott szombaton és vasárnap magyar idő szerint egyaránt 11 órakor lép pályára Románia B-, majd A-válogatottja ellen.
okt. 5
11:18
Sakk: Portisch Lajos nem játszik többet a Nagykanizsában (She)
Nem ül többet asztalhoz az Aquaprofit Nagykanizsa sakkcsapatában Portisch Lajos. A Nemzet Sportolója a jövőben már csak meghívásos versenyeken szerepel, csapatbajnoki mérkőzéseken nem.
okt. 5
11:45
Európa Liga - Sousa: ez egy csodálatos este volt! (Behaviour)
A portugál Sporting Lisboa 3-0-s legyőzése után Paulo Sousa vezetőedző úgy vélte, csodálatos este volt a csütörtöki, nemcsak csapata, a Videoton, hanem az egész magyar labdarúgás számára.
okt. 5
11:54
Sousa: Szeretnénk minden pillanatát kiélvezni (Infostart)
A portugál Sporting Lisboa 3-0-s legyőzése után Paulo Sousa vezetőedző úgy vélte, csodálatos este volt a csütörtöki, nemcsak csapata, a Videoton, hanem az egész magyar labdarúgás számára.
okt. 5
11:54
Formula-1: Schumacher maradhat a Mercedesnél (She)
Elképzelhető, hogy ugyan más szerepkörben, de a jövőben is a Formula–1-es Mercedes istállónál marad a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, aki az év végén – másodszorra is – befejezi versenyzői pályafutását.
okt. 5
11:56
Pécs: Supka Attila vendégként tér vissza Kispestre (She)
A Bp. Honvéd a Pécsi MFC-t fogadja az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. A szezonban visszafogottan teljesítő vendégek vezetőedzője, Supka Attila számára minden bizonnyal különös lesz visszatérni volt csapatához, ahonnan legutóbb éppen a nyáron távozott.
okt. 5
11:58
Ökölvívás: promotere szerint Pacquiao április 20-án bokszol (She)
Bob Arum promoter elmondása szerint védencével, Manny Pacquiaóval gyakorlatilag konkretizálták, hogy a bunyós a decemberi, Juan Manuel Márquez elleni mérkőzését követően legközelebb 2013. április 20-án lép szorítóba.
okt. 5
12:12
Bp. Honvéd: Rossi látja a negatív jelenségeket (She)
Jól kezdte a bajnoki szezont az élvonalbeli Bp. Honvéd labdarúgócsapata (öt meccsen 13 pont), hogy utána hullámvölgybe kerüljön (négy találkozón három pont). Marco Rossi, a kispestiek vezetőedzője a Nemzeti Sportnak arról nyilatkozott, hogy látja a „negatív jelenségeket", viszont kiemelte: a vereségek alkalmával sem adták fel a harcot, és hittek a sikerben. A kispestiek a 10. forduló pénteki…
okt. 5
12:48
Vb 2014: Javi Martínez visszakerült a spanyol keretbe (She)
Vicente del Bosque, a világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a fehéroroszok és a franciák elleni világbajnoki selejtezőre.
okt. 5
13:24
NHL: Berlinben folytatja a Philly két All Star-válogatottja (She)
Két philadelphiai sztárhokis, az egyaránt kétszeres All Star-válogatott kanadai Claude Giroux és Daniel Briere is az Eisbären Berlin csapatában szerepel addig, amíg a tengerentúli profi ligában (NHL) tart a játékosok és a klubtulajdonosok közötti bérvita.
okt. 5
13:42
Győri ETO: Kronaveter kihagyja a Paks elleni fellépést (She)
Rok Kronaveter derékbántalmak miatt kihagyja a Győri ETO Paks elleni találkozóját, rajta kívül Lazar Sztanisics, Marko Dinjar és Nikola Trajkovics sem lép pályára az NB I 10. fordulójában – olvasható a kisalföldi klub hivatalos honlapján.
okt. 5
14:00
Atlétika: Mo Farah az év legjobbja Európában, Pars a 8. (She)
A kétszeres olimpiai bajnok brit hosszútávfutó, Mo Farah lett az év férfi atlétája az európai szövetség (EAA) szavazásán, amelyen a kalapácsvetés ötkarikás aranyérmese, Pars Krisztián a nyolcadik helyen végzett.
okt. 5
14:00
Elhunyt a Honvéd legendás kosárlabdázója (Metropol)
Életének 66. évében, hosszantartó betegség után elhunyt Gyurasits István, korábbi válogatott játékos.
okt. 5
14:02
Kosárlabda: elhunyt a Honvéd legendás játékosa (She)
Életének 66. évében, hosszantartó betegség után elhunyt Gyurasits István, korábbi válogatott kosárlabdázó, a Bp. Honvéd szakosztály-igazgatója.

Keresés