2012. október 2. kedd

okt. 2
1:06
Eurofutball: már épp levitték volna, amikor kiállították (She)
Érzékeny veszteség érte a svéd labdarúgó-bajnokság meglepetéscsapatát, a története első élvonalbeli bajnoki címére hajtó Häckent: hétfő este két pontot elhullajtott az IFK elleni göteborgi derbin (1–1).
okt. 2
5:45
150 ezer euró Janicsért (Behaviour)
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség nagyságrendileg 150 ezer eurót kér azért, hogy Douchev-Janics Natasa szerb színekben folytathassa pályafutását. Ábrahám Attila, a szövetség főtitkára a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt erről, s egyben mind a négy olyan magyar női kajakos esetéről, akikről nyilvánosságra került, hogy a jövőben más ország színeiben szeretnének versenyezni.
okt. 2
5:54
NFL: kiütéses Bears-siker a Cowboys otthonában (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 4. fordulójának hétfő esti rangadóján a Chicago Bears kiütéses győzelmet aratott a Dallas Cowboys otthonában.
okt. 2
6:48
Tenisz: Djokovics az élen akarja befejezni az évet (She)
Novak Djokovics, a férfi teniszezők világranglistájának korábbi éllovasa úgy tervezi, hogy az év végén ismét elsőként zárja a rangsort.
okt. 2
6:57
Sziesztába fulladt a spanyol fieszta (Behaviour)
A 2012-es gyorsasági-motoros világbajnokság 14. fordulója minden szempontból a spanyolokról szólt.
okt. 2
6:59
Visszatérő és újonc is akad Egervári friss keretében (Behaviour)
Pátkai Máté személyében újonc is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor keretébe, amely a következő két világbajnoki selejtezőre, az észtek elleni idegenbeli, illetve a törökökkel szembeni hazai összecsapásra készül.
okt. 2
7:01
Barca a fény az éjszakában? (Behaviour)
A Bajnokok Ligája sajátossága, hogy indifferens meccs benne nincs. Még csak a második fordulónál tartunk, de hibázni végzetes lehet az egymással randevúzó Valenciának és Lille-nek, a Galatasaraynak és Bragának, s még a Moszkvában, a Szpartaknál föllépő Celticnek is. A mai játéknap fő felvonása mindazonáltal Lisszabonban lesz, ahol két korábbi BEK/BL-győztes találkozik: a Benfica a Barcelonát…
okt. 2
7:06
Sportpolitika: már nem Czene, hanem Simicskó az államtitkár (She)
Hétfőtől Simicskó István, a honvédelmi tárca eddigi parlamenti államtitkára tölti be a sportért felelős államtitkári posztot az Emberi Erőforrások Minisztériumában.
okt. 2
7:08
Kézilabda: a pályán érte agyvérzés a kiváló játékost (She)
Klubja, a szlovén Krim Ljubljana felkészülési mérkőzésének kezdete előtt a pályán kapott agyvérzést a brazil női válogatott tagja, Daniela Piedade.
okt. 2
7:15
Paksy: szeretem a hazám, de annyira nem, hogy éhen haljak (Behaviour)
A tízszeres Eb-győztes kajakos már több mint egy éve Ausztriában készül, az ottani szövetségi kapitány irányítja a munkáját. Ausztriában folytatja a kilencszeres világbajnok kajakos, Paksy Tímea, aki azt mondta: ha úgy adódik, az osztrák válogatottban is szerepel majd, de most elsősorban a civil életére koncentrál.
okt. 2
7:42
Szabadidősport: már 50 sportág űzhető a Sportos Csütörtökön (She)
A Médiaunió Alapítvány október 4-én rendezi meg az ötödik Sportos Csütörtököt, amelynek keretében országszerte 46 városban már 50 különböző sportágat lehet kipróbálni.
okt. 2
8:00
PMFC: „Nincs edzőkérdés, hosszú távú koncepció van" (She)
Hiába szerepel a várakozásoktól elmaradva a Pécsi MFC a labdarúgó NB I-ben (kilenc fordulóban mindössze kilenc pontot gyűjtött a csapat), Matyi Dezső klubtulajdonos szerint nincs napirenden Supka Attila vezetőedző menesztése.
okt. 2
8:18
PSG: Ibrahimovicnak elege van Messi Aranylabdáiból (She)
Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain légiósa kifejtette: nagyra tartja Lionel Messit, de szerinte az idén már nem neki kellene megkapnia az év legjobb labdarúgóját megillető Aranylabdát.
okt. 2
8:18
Szekszárd csapata nyerte az Árpád-kupát (Metropol)
A kaliforniai Orange megye legyőzésével Szekszárd labdarúgócsapata nyerte Las Vegasban a 17. Árpád-kupát.
okt. 2
8:36
DVSC: Mindenki kontrákra játszik ellenünk - Varga J. (She)
A labdarúgó NB I 9. fordulójában a DVSC-Teva hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Haladást. A mérkőzés után a debreceniek középpályása, Varga József klubja hivatalos honlapján beszélt a tapasztalatairól.
okt. 2
8:54
Tizenöt százalékkal nőtt az Australian Open összdíjazása (Infostart)
Tizenöt százalékkal nőtt, így rekordot jelentő 30 millió ausztrál dollár (kb. 685 millió forint) lesz az összdíjazás a jövő évi ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
okt. 2
8:54
BL: pályán a Barca, a Bayern, a Juve és az MU - program (She)
Ezen a héten a csoportkör második fordulóját rendezik meg a labdarúgó Bajnokok Ligájában: az európai elit négy nagyágyúja is idegenben lép pályára.
okt. 2
8:56
Videó: Elsősorban katona vagyok, utána sportoló - Marosi (She)
Marosi Ádám, olimpiai bronzérmes öttusázó az NSO Tv-nek beszélt milyen hosszú távú céljai vannak a Magyar Honvédségnél.
okt. 2
8:58
Videoton: Renato Neto számára különleges meccs következik (She)
Az Európa-liga csoportkörének második fordulójában csütörtökön Videoton–Sporting mérkőzést rendeznek. A fehérváriak brazil középpályása, Renato Neto különleges helyzetben van, hiszen az előző szezonban még a lisszaboniak színeiben lépett pályára a második számú európai kupasorozatban – írja a vidi.hu.
okt. 2
9:00
Atlétika: Ha én ütök, annak más következménye van - Pars (She)
Pars Krisztián hétfő délelőtt tenyérlenyomatot adott a Magyar Sportcsillagok falára, viszont a kalapácsvetés olimpiai bajnokát más témájú kérdések is próbára tették.
okt. 2
9:12
Tenisz: sosem látott emelés a melbourne-i összdíjazásban (She)
Tizenöt százalékkal nőtt, így rekordot jelentő 30 millió ausztrál dollár (kb. 685 millió forint) lesz az összdíjazás a jövő évi Ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon.
okt. 2
9:14
NHL: Gretzky bízik abban, hogy januárban már játszanak (She)
Wayne Gretzky, a jégkorongozás legendás alakja bízik abban, hogy a klubtulajdonosok és a hokisok meg tudnak állapodni a bérvitában, és legkésőbb januárban már játszanak majd az észak-amerikai profiliga (NHL) csapatai.
okt. 2
9:16
Kaposvár: több hetes kihagyás vár a fiatal középpályásra (She)
A korábbi hírekkel ellentétben nem tört el Bőle Lukács lába a szombati, Eger elleni bajnoki mérkőzésen (0–0). A Kaposvár labdarúgójára azonban így is több hetes kényszerpihenő vár – számol be róla a rakoczifc.hu.
okt. 2
9:30
Válogatott: Nagy álmom válna valóra, ha játszanék - Pátkai (She)
Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitány négy győri labdarúgót – Koltai Tamást, Lipták Zoltánt, Takács Ákost és Pátkai Mátét – is meghívott az Észtország és Törökország elleni világbajnoki selejtezőre készülő csapatba. Közülük az utóbbi még egyszer sem lépett pályára a nemzeti együttesben.
okt. 2
9:30
NBA: hosszabbított a Chicago vezetőedzője (Metropol)
Négy szezonnal, 2017 nyaráig meghosszabbította szerződését Tom Thibodeau vezetőedző.
okt. 2
9:32
Kézilabda: újra szabadlábon a Karabatic testvérek (She)
Kedd reggel szabadlábra helyezték a fogadási botrányba keveredett francia férfi kézilabdacsapat, a Montpellier több játékosát, köztük Nikola és Luka Karabaticot – adta hírül röviden az AFP hírügynökség.
okt. 2
9:48
DVTK: Egy másik meccsen befújják a 11-est - Takács P. (She)
A labdarúgó NB I 9. fordulójában a DVTK 2–0-s vereséget szenvedett a Ferencváros otthonában. Takács Péter, a diósgyőriek középpályása a boon.hu-nak elmondta, vállalniuk kell a felelősséget ezért a teljesítményért, de szót ejtett a játékvezető tevékenységéről is.
okt. 2
10:06
Juventus: a feltörekvő francia kiszorítaná Pirlót a kezdőből (She)
A Juventus labdarúgócsapatához nyáron a Manchester Unitedtől érkezett Paul Pogba. A fiatal francia középpályás célja a szezonban, hogy kiszorítsa a kezdőből Andrea Pirlót, a torinóiak világbajnok és Eb-ezüstérmes játékosát.
okt. 2
10:08
BL: korábbi válogatott játékos a Sport Tv BL-csapatában (She)
A korábbi válogatott labdarúgó, Vincze Ottó kedd este nem kizárólag a Fiesztában lesz a Sport1 szakértője, hanem a Benfica–Barcelona Bajnokok Ligája-mérkőzés közben is.
okt. 2
10:24
Videó: kapásból bombázott a kapuba a görög focista (She)
A görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a PAOK Szaloniki 4–1-re nyert az Arisz Szaloniki ellen. A mérkőzés 43. percében Sztefanosz Athanasziadisz parádés gólja állította be a végeredményt, miután a 23 éves támadó egy beadást kapásból a kapuba bombázott. Tekintse meg a remek találatot!
okt. 2
10:42
F1: Button váltócsere miatt rajtbüntetést kap (She)
A sebességváltó cseréje miatt öthelyes rajtbüntetést kapott Jenson Button, a Formula–1-es McLaren brit pilótája, aki így a legjobb esetben is csak a hatodik pozícióból indulhat majd a hétvégi Japán Nagydíjon.
okt. 2
10:44
Anglia: G. Neville szerint Ferdinandnak nincs helye a válogatottban (She)
Korábbi válogatottbeli és klubtársa, Gary Neville szerint Rio Ferdinandnak jelenleg nincs helye az angol nemzeti csapat keretében. Neville véleménye azért is számíthat sokat, mert a korábbi védő Roy Hodgson szövetségi kapitány stábjának tagja a „háromoroszlánosoknál”.
okt. 2
11:00
Button öt hellyel hátrébbról rajtolhat a Japán Nagydíjon (Infostart)
A sebességváltó cseréje miatt öthelyes rajtbüntetést kapott Jenson Button, a Forma-1-es McLaren brit pilótája, aki így a legjobb esetben is csak a hatodik pozícióból indulhat majd a hétvégén sorra kerülő Japán Nagydíjon.
okt. 2
11:00
Karabatic-ügy: Onesta kedveli őket, de példás büntetést akar (She)
Claude Onestát, az olimpiai bajnok francia férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát végtelenül lesújtja a Nikola Karabatic és társai körül fodrozódó fogadási ügy, és bármennyire is a szívéhez nőtt néhány az érintett játékosok közül, elkerülhetetlennek látja a súlyos büntetést – ha a vád bizonyítást nyer.
okt. 2
11:00
Button öt hellyel hátrébbról rajtolhat (Metropol)
A sebességváltó cseréje miatt öthelyes rajtbüntetést kapott Jenson Button, a Forma-1-es McLaren brit pilótája.
okt. 2
11:18
Real Madrid: Ramos Özil mezében akarta megfricskázni Mourinhót (She)
A madridi Marca napilap keddi címlapján számolt be arról, hogy Sergio Ramos, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid védője Mesut Özil mezét is viselte a Deportivo ellen megnyert bajnoki második félidejében.
okt. 2
11:18
Mourinho örömmel folytatná megint Angliában (Metropol)
A szigetország vonzza, bár jelenleg remekül érzi magát spanyol földön is, ahol 2016-ig hosszabbított szerződést.
okt. 2
11:20
Serie A: öt vereség után menesztette edzőjét a Chievo (She)
A sorozatban elszenvedett öt vereség után megvált edzőjétől az olasz élvonalbeli Chievo: Domenico Di Carlo helyét a labdarúgóklub korábbi csapatkapitánya, Eugenio Corini veszi át.
okt. 2
11:36
Premjer-liga: Dzsudzsák két helyen is az álomcsapatban (She)
Két orosz futballportál is beválasztotta Dzsudzsák Balázst, a Dinamo Moszkva magyar légiósát az orosz labdarúgó-bajnokság legutóbbi, 10. fordulójának álomcsapatába.
okt. 2
11:54
Edzősors: Mourinho a Real után örömmel folytatná Angliában (She)
José Mourinho megismételte, hogy Spanyolország után szíves-örömest folytatná újfent Angliában futballtréneri pályafutását. A portugál szakember a CNN televíziónak adott terjedelmes interjújában erősítette meg, hogy a szigetország vonzza, bár jelenleg remekül érzi magát spanyol földön is, ahol 2016-ig hosszabbított szerződést a Real Madriddal.
okt. 2
12:12
Női kézilabda NB I: kinevezték a volt kapitányt Siófokon (She)
A Nemzeti Sport értesülése helytállónak bizonyult: idősb Kiss Szilárd lett a Siófok-Galerius Fürdő NB I-es női kézilabdacsapatának szakmai igazgatója.
okt. 2
12:14
Jégkorong: a női hokit fejlesztené a magyar sportdiplomata (She)
Volt játékos, jelenlegi csapatvezető és elnökségi tag szemszögéből segítené a női jégkorongot nemzetközi szinten Kolbenheyer Zsuzsanna, akit egy hete választottak be a nemzetközi szövetség (IIHF) vezető testületébe, a tanácsba.
okt. 2
12:30
Kubalát, Kocsist, Czibort emlegették a Barcelona BL-mérkőzése előtt (Infostart)
A Bajnokok Ligája második fordulójának mérkőzései közül kiemelkedik a Benfica-Barcelona és a Juventus-Sahtar mérkőzés. Ugyancsak figyelmet érdemel a Manchester United kolozsvári vendégjátéka.
okt. 2
12:30
Ökölvívás: Tyson külön engedéllyel utazhat Új-Zélandra (She)
Noha az ottani törvények szerint nem kaphatott volna beutazó vízumot Új-Zélandra Mike Tyson, a hatóságok egyedi elbírálás után mégis elfogadták a korábbi nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok kérelmét.
okt. 2
12:48
DVSC: Szűcs és Simac játéka is kérdéses a Siófok ellen (She)
A labdarúgó NB I 10. fordulójában a címvédő DVSC-Teva a sereghajtó Siófok otthonába látogat. A sérüléssel bajlódó Szűcs István és Dajan Simac azonban könnyen lemaradhat a találkozóról – számol be róla a klub hivatalos honlapja.
okt. 2
12:50
Real Madrid: Jó, őszinte és tiszta a kapcsolatom Mourinhóval - Ramos (She)
Sergio Ramos, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid védője a reagált a Marca napilap cikkére, amely szerint meg akarta fricskázni José Mourinhót azzal, hogy a lecserélt Mesut Özil mezében ünnepel, ha betalál.
okt. 2
13:06
Görögország: nem büntetik a bírót Fülöp mozdulatáért (She)
Görögországi lapértesülések szerint nem marasztalják el a vasárnap lejátszott Panathinaikosz–Aszterasz Tripolisz görög bajnoki labdarúgó-mérkőzés  (0–0) játékvezetőjét, amiért egy vitatott esetben nem ítélt büntetőt a hazaiak javára.
okt. 2
13:08
Tenisz: Nadal decemberben térhet vissza a pályára (She)
Várhatóan december végén tér vissza a teniszpályákra Rafael Nadal, aki térdsérülése miatt június óta nem játszott.
okt. 2
13:10
KTE: Szamosi Tamás követi Horváth Ferencet Kecskemétre (She)
Távozik a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Szigetszentmiklóstól Szamosi Tamás, a klub megbízott vezetőedzője. A szakember a jövőben Horváth Ferenc munkáját segíti Kecskeméten.
okt. 2
13:42
Videó: Ehhez a színvonalhoz hét játékos már kevés - Császár (She)
A Veszprém 32–22-re legyőzte a szlovén Celjét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 1. fordulójában. Az NSO Tv Iváncsik Tamást és Császár Gábort kérdezte a mérkőzés után.

Keresés