2012. október 2. kedd

okt. 2
13:44
F1: állami pénzből építenek versenypályát a görögök (She)
A Bloomberg gazdasági médiavállalat értesülései szerint a gazdasági válságban lévő görög kormány 30 millió euróval segíti a Patrasz mellett építendő versenypálya létrehozását. A 94.6 millió eurós ring építési költségének fennmaradó részét magánbefektetők állják. A terv a későbbiekben Formula–1-es futam rendezése lehet.
okt. 2
13:46
Vb-selejtező: olasz bíró a magyar-törökön - hivatalos (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség megerősítette a korábban külföldi sajtóértesülésekre hivatkozva már közölt hírünket: izraeli, illetve olasz játékvezető működik közre a nemzeti válogatott Észtország és Törökország elleni világbajnoki selejtezőjén.
okt. 2
14:00
Anglia: Henrik Larsson is a Blackburn edzőjelöltjei között (She)
A Daily Mail értesülései szerint Alan Shearer után Henrik Larsson is esélyes az angol labdarúgás másodosztályában szereplő Blackburn Rovers megüresedő menedzseri posztjára. A korábbi szakvezető, Steve Kean a Charlton elleni 1–1-es döntetlen után távozott a posztjáról – a szurkolók legnagyobb örömére.
okt. 2
14:00
Nadal decemberben térhet vissza (Metropol)
Június óta térdsérülése miatt nem játszott.
okt. 2
14:02
Portsmouth: „Ákos nem harmadik ligás futballista" (She)
Ha valószínűleg csak csereként is, de már ma este bemutatkozhat új csapatában, az angol harmadik ligás (League One) Portsmouthban Buzsáky Ákos, a klub egyelőre egy hónapra szerződtetett magyar labdarúgója.
okt. 2
14:04
Tenisz: Djokovics szettet vesztett, de nyert Pekingben (She)
Novak Djokovics és Jo-Wilfried Tsonga is sikerrel vette a pekingi férfi tenisztorna első fordulóját, pedig mindketten megizzadtak: a szerb a német Michael Berrer, a francia pedig az üzbég Denis Istomin ellen veszített játszmát.
okt. 2
14:36
Everton: Steven Pienaar visszavonult a válogatottól (She)
Nem lép többet pályára hazája labdarúgó-válogatottjában Steven Pienaar, az Everton középpályása – ezt maga a játékos jelentette be a dél-afrikai szövetségnek címzett levelében.
okt. 2
14:38
Golf: a király is gratulált a Ryder-kupa-győztes kapitánynak (She)
I. János Károly spanyol király is gratulált José María Olazábalnak, a golfozók vasárnap zárult Ryder-kupáját nagy bravúrral megnyerő európai csapat kapitányának.
okt. 2
14:54
Norvégia: Aranyharc? Jó móka lesz! - véli a magyar légiós (She)
Kovács Péter a hétvégi fordulóban tizenegyest harcolt ki, így kulcsszerepe volt abban, hogy klubja, a Strömsgodset győzött, és nem kis meglepetésre továbbra is kiváló pozícióban verseng a bajnoki címért a norvég labdarúgó-bajnokságban.
okt. 2
15:12
Napoli: Cavani szeretne Messi és Ronaldo szintjére jutni (She)
A Napoli labdarúgócsapatának uruguayi támadója, Edinson Cavani a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, célja, hogy a jövőben a spanyol bajnokság jelenlegi két nagyágyúja, Lionel Messi (Barcelona) és Cristiano Ronaldo (Real Madrid) szintjére jusson.
okt. 2
15:14
Atlético: Falcao a világ legjobb csatára - a klubelnök (She)
Enrique Cerezo, a spanyol élvonalbeli bajnokságban szereplő Atlético Madrid labdarúgócsapatának elnöke az As-nak adott nyilatkozatában elmondta, Radamel Falcao a világ legjobb csatára, még Lionel Messire vagy Cristiano Ronaldóra sem cserélné el.
okt. 2
15:16
F1: Hamilton régóta a Mercedes család tagja - Haug (She)
Nem meglepő, hogy Lewis Hamilton a Mercedeshez szerződött, hiszen a stuttgarti vállalat ugyanannyit tett a pilóta Formula–1-es sikereiért, mint a McLaren – állítja Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója.
okt. 2
15:18
Női kézilabda: javult az agyvérzést kapó brazil állapota (She)
Jobban van Daniela Piedade, a brazil női kézilabda-válogatott erőssége, aki európai klubcsapata, a szlovén Krim Ljubljana egyik meccse előtt, a bemelegítésnél kapott agyvérzést szombaton.
okt. 2
15:20
Ökölvívás: Stieglitz leterítette az apósát, a rendőrség nyomoz (She)
A magdeburgi rendőrség nyomozást indított a korábbi nagyközépsúlyú bokszvilágbajnok Robert Stieglitz ellen, aki a gyanú szerint megütötte korábbi apósát.
okt. 2
15:30
Tenisz: a cseh Dk-csapat Prágában fogadja a spanyolokat (She)
A prágai O2 Arénában fogadja a cseh válogatott a címvédő spanyolokat a tenisz Davis-kupa 100. döntőjében, november 16. és 18. között.
okt. 2
15:30
Ronaldo heti 143 milliót akar keresni (Blikk)
Madrid — A csillagos ég a határ Cristiano Ronaldo (27) számára? A Real Madrid portugál labdarúgója nem nyugszik, az amerikai ESPN televíziós csatorna információi szerint minden idők legjobban fizetett focistája szeretne lenni és heti 400 ezer fontos (143 millió forintos) fizetést akar a klubjától.
okt. 2
15:32
Újpest: BL-győztes csatárt szerződtettek a lila-fehérek! (She)
Támadóval erősödött az Újpest FC kerete: kedd délután aláírta egy plusz egy évre szóló szerződését a klubbal Bruno Moraes – adta hírül a lila-fehérek hivatalos honlapja.
okt. 2
15:48
Bp. Honvéd: Örömmel tértem vissza Kispestre - Abass (She)
Tíz hónapos vietnami kitérő után ismét a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát erősíti Dieng Cheikh Abass. A szenegáli légiós a klubja hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, örömmel tért vissza a Honvédhoz.
okt. 2
15:48
Nehéz feladat vár Egervári csapatára (Blikk)
A hollandok elleni sokk, a 4-1-es hazai vereség után újabb nehéz feladatok várnak a kapitányra és a labdarúgó-válogatottra: október 12-én az észtek, négy nappal később a törökök ellen játszik világbajnoki selejtezőt a nemzeti csapat.
okt. 2
15:48
Megvédte címét a Majthényi-Domokos páros (Metropol)
A Repülő Hollandi vitorlás vb-n kilencedik aranyérmét szerezte a magyar páros.
okt. 2
16:06
Férfi kosár: próbaidőn a bahamai légiós Nyíregyházán (She)
Kéthetes próbaidőre szóló szerződést kapott a Marso-Vagép NYKK férfi kosárlabdacsapatától Bennet Davis, ami azt jelenti, hogy a nyíregyháziak harmadik légiósa a bahamai állampolgárságú center lesz a bajnokság első három fordulójában.
okt. 2
16:06
BL-győztes brazil csatár az Újpestnél (Metropol)
Egy plusz egy évre szóló szerződést kötött Bruno Moraes, Mourinhóval ünnepelhetett BL-győzelmet.
okt. 2
16:08
Videó: így játszik a BL-győztes újpesti csatár (She)
Támadóval erősödött az Újpest FC kerete: kedd délután aláírta egy plusz egy évre szóló szerződését Bruno Moraes. A brazil csatár tizenkilenc évesen igazolt a José Mourinho által irányított FC Portóhoz, amelynek színeiben a 2003–2004-es szezonban kétszer pályára lépett a Bajnokok Ligájában is, így tagja volt a portugálok BL-győztes keretének. Tekintse meg a Bruno Moraesról készült…
okt. 2
16:10
Atlétika: svéd rúdugró az év női felfedezettje az EAA-nál (She)
Angelica Bengtsson svéd rúdugrót választotta idén az év női felfedezettjének az Európai Atlétikai Szövetség (EAA).
okt. 2
16:24
Arsenal: Diaby combsérülés miatt három hétre kidőlt (She)
Arsene Wenger, az Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre készülő Arsenal menedzsere elmondta, a Chelsea ellen megsérült Abou Diabyra három hétig nem számíthat. A francia középpályás combsérüléssel bajlódik.
okt. 2
16:26
Újpest: Mourinho egyszerűen lenyűgözött - Bruno Moraes (She)
Kedd délután aláírta egy plusz egy évre szóló szerződését az Újpesthez Bruno Moraes. A Bajnokok Ligája-győztes támadó annak idején José Mourinho keze alatt érte el pályafutása legnagyobb sikerét, és a mai napig elismeréssel beszél a portugál szakemberről.
okt. 2
16:42
Vb 2014: Gyenyiszov a keretben, Arsavin és Pogrebnjak kimaradt (She)
Fabio Capello, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a Portugália és Azerbajdzsán elleni világbajnoki selejtezőkre készülő keretét, amelybe nem került be Andrej Arsavin és Pavel Pogrebnjak, ellenben ott van a Zenitnél a második csapathoz száműzött Igor Gyenyiszov.
okt. 2
17:00
Női kézilabda: magyar bírók is fújnak a szerbiai Eb-n (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a decemberi, szerbiai női Európa-bajnokságon közreműködő játékvezetők névsorát. A tizenkét páros között helyet kapott a Horváth Péter, Marton Balázs kettős is.
okt. 2
17:02
Chelsea: Lampardra szükség van, remélem, megérti - Di Matteo (She)
Roberto Di Matteo, a Chelsea manedzsere azt mondta Frank Lampardról, mindenképpen számít rá a következő idénytől is, a korábbinál kevesebb játéklehetőség ugyanis nem jelenti azt, hogy feleslegessé vált a londoni klubnál. Lampard szerződése az idény végén lejár, és sokan azt sejtik, hogy a kevés játéklehetőség miatt távozik a klubtól.
okt. 2
17:04
Németország: bejelentette visszavonulását Michael Ballack (She)
Bejelentette visszavonulását Michael Ballack, aki 98-szor lépett pályára a német labdarúgó-válogatottban.
okt. 2
17:18
Kézi MK: a 2. fordulóban Mátészalka-Nyíregyháza csata (She)
A Magyar Kézilabda-szövetségben kisorsolták a női és férfi Magyar Kupa második fordulójának párosítását. A győztesek már a legjobb 32 közé jutnak, a hivatalos játéknap október 17.
okt. 2
17:18
Visszavonul a 98-szoros válogatott csatár (Metropol)
Michael Ballack május 5-én, a Bayer Leverkusen színeiben vívta utolsó, 267. mérkőzését a Bundesligában.
okt. 2
17:20
Gyorsasági ob: humanitárius autóverseny a Hungaroringen (She)
Magyarországon először száz százalékban karbonsemleges és humanitárius autóverseny lesz a Hungaroringen október 6-7-én a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség Gyorsasági Szakágának és a Hungaroring Sport Zrt.-nek közös rendezésében lebonyolítandó Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság IX., X. és XI. futama.
okt. 2
17:20
Az év végéig rendezik a tartozásokat az MTK-nál (Metropol)
Az MTK elnöke azután nyilatkozott erről, hogy sportolók több havi, sőt évi bérük elmaradásáról panaszkodtak.
okt. 2
17:22
MTK: Az év végéig rendezzük a tartozásokat - Deutsch (She)
Deutsch Tamás, az MTK elnöke szerint a klub az év végéig minden, az edzők és versenyzők felé fennálló tartozását rendezi. A Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke azután nyilatkozott erről, hogy a sajtón keresztül többen – hétfőn például az Ausztriába távozó kajakos Paksy Tímea, kedden pedig a sportág sikeredzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin – panaszkodtak több havi, sőt, évi bérüknek…
okt. 2
17:36
1,7 milliót vesztett Aczél a bíróságon (Blikk)
Szombathely - Pert vesztett volt klubja ellen, s fizetnie kell Aczél Zoltánnak (45)!
okt. 2
17:36
Napoli: egyéves hosszabbítást ajánlanak Mazzarrinak - sajtóhír (She)
Olasz lapértesülések szerint a Serie A-ban szereplő Napoli egyéves szerződéshosszabbítást ajánlott vezetőedzőjének, Walter Mazzarrinak.
okt. 2
17:54
Videó: „Hazudik, aki azt mondja, a Barca ellen támadni akar” (She)
Ibériai rangadót rendeznek kedd este a Bajnokok Ligája G-csoportjában, Portugáliában, ahol a helyi bajnoki éllovas Benfica a spanyol listavezető FC Barcelonával csap össze. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a hazaiak vezetőedzője, Jorge Jesus elmondta: tisztelik a Barcát, de nem félnek a katalán együttestől.
okt. 2
17:56
Fáraó-rali: francia és spanyol szakaszsiker (She)
Kedden a második szakasszal folytatódott Egyiptomban a Fáraó-rali, amelyről a helyszínről tudósít a Nemzeti Sport Online kiküldött munkatársa. Tereprali testközelből, néhány kulisszatitokkal fűszerezve.
okt. 2
17:58
Bayern: „Többet ajánlottunk Vidalért a Juventusnál” (She)
A német Bayern München végrehajtási bizottságának első számú embere, Karl-Heinz Rummenigge elmondása szerint többet ajánlottak tavaly Arturo Vidalért, mint a Juventus, a Bayer Leverkusen azonban mindenképpen külföldön szerette volna tudni.
okt. 2
18:12
MLSZ: módosítások az NB II-ben és a Ligakupában (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága két NB II-es és három Ligakupa-találkozóval kapcsolatban jelentett be módosításokat.
okt. 2
18:14
Inter: Ha visszavonulok, nagyon kövér leszek - Cassano (She)
Antonio Cassano, az Internazionale támadója legutóbb kifejtette, úgy képzeli, miután visszavonul, nagyon kövér lesz.
okt. 2
18:16
Fulham: a korábbi csatár szerint rossz az öltözői hangulat (She)
Nagy az ellentét a Fulham menedzsere és játékosai között – állítja Bobby Zamora, a Queens Park Rangers csatára, aki az év elején éppen Martin Jol holland szakember miatt hagyta el a klubot.
okt. 2
18:30
Női kézi: Bulatovics visszatér, Popovics is játszik az Eb-n? (She)
Több jó hírről értesülhettek a montenegrói női kéziszurkolók: bár az olimpia után bejelentette visszavonulását, most mégis visszatér a női válogatottba Katarina Bulatovics. Sőt, az aktív játékkal már felhagyott Bojana Popovocs neve is ott van a bő Európa-bajnoki keretben.
okt. 2
18:48
Videó: őrült meccs Moszkvában: fordított és nyert a Celtic (She)
A Bajnokok Ligája kedd esti játéknapján Szpartak Moszkva–Celtic mérkőzést rendeztek a G–csoportban. Az összecsapás hatalmas izgalmakat hozott, hiszen előbb a hazai csapat, majd a 90. percben a Celtic tudott fordítani, és hozta el a három pontot Oroszországból. A kvartett másik mérkőzésén a Benfica hazai pályán fogadja a Barcelonát 20:45–től.
okt. 2
18:50
Milan: Még mindig hiányzik a San Siro - Inzaghi (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan nyáron visszavonult 39 éves támadója, a jelenleg a klub utánpótlásánál edzőként segédkező Filippo Inzaghi elmondása szerint még mindig hiányzik neki a San Siro, de izgalmas, új kihívást kapott, aminek igyekszik megfelelni.
okt. 2
18:52
NB I: Iványi Zoltán vezeti a Vidi-Fradit - bíróküldés (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség nyilvánosságra hozta a hétvégi NB I-es forduló játékvezetőinek névsorát. Ennek értelmében Iványi Zoltán kapta a 10. kör legjobban várt mérkőzését, a vasárnap délutáni Videoton–Ferencváros találkozót.
okt. 2
19:06
Ballack befejezi (Infostart)
Bejelentette visszavonulását Michael Ballack, aki 98-szor lépett pályára a német labdarúgó-válogatottban.
okt. 2
19:06
Videó: az NFL 4. játékhetének legviccesebb jelenetei (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 4. fordulója sem maradt vicces jelenetek nélkül. Íme, az e heti termés!
okt. 2
19:24
Arsenal: Jenkinsont egyelőre egyik válogatott sem érdekli (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal 20 éves, finn és angol útlevéllel rendelkező védője, Carl Jenkinson egyelőre csak a klubjára fókuszál, nem foglalkozik a válogatott kérdésével.

Keresés