2016. január 14. csütörtök

jan. 14
18:06
Elismerés: A gólpasszkirály lett az év legjobb német futballistája (Agroinform)
Mesut Özil meggyőző fölénnyel verte meg a Bayern München támadóját, Thomas Müllert és Jonas Hectort.
jan. 14
18:24
Felkészülés: Mervó megszerezte első gólját a Sionban (She)
Mervó Bence megszerezte első gólját a Sion labdarúgócsapatában. A svájci gárda 2–0-ra nyert a német harmadosztályban szereplő Aalen ellen felkészülési mérkőzésen.
jan. 14
18:26
Sílövő-vk: a 3. helyre szorult a világkupa-éllovas 15 km-en (She)
Csütörtökön a nők 15 km-es versenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a németországi Ruhpoldingban. A győzelmet az olasz Dorothea Wierer szerezte meg a finn Kaisa Mäkäräinen és a cseh Gabriela Sukalová előtt.
jan. 14
18:42
Atlétika: a WADA szerint Diack a felelős a korrupcióért (She)
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) korábbi elnöke, Lamine Diack felelős a szervezetben kialakult összeesküvés és korrupció létrejöttéért a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) független vizsgálóbizottságának csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentése szerint.
jan. 14
18:42
Kézilabda Eb: Így juthatunk ki az olimpiára (Agroinform)
Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a magyar férfi kézilabda-válogatott Eb-szereplésével kapcsolatban.
jan. 14
19:00
Kép: a magyar futballista a Chelsea sztárja mellett tűnt fel (She)
Gahwagi Nebil Budapesten született, ám a magyar mellett líbiai állampolgársággal is rendelkezik. A középpályás többek közt a DVTK-ban is szerepelt, a Lombard Pápa labdarúgójaként egy bajnokin az NB I-ben is pályára lépett 2009 szeptemberében, legutóbb a megyei első osztályú Mórahalom mezében futballozott. A futballkarrier helyett végül más utat választott, és 24 évesen Anglia felé vette az irányt,…
jan. 14
19:18
Ismét Spalletti az AS Roma vezetőedzője (Infostart)
Az olasz sajtó várakozásainak megfelelően Luciano Spalletti váltja az AS Roma labdarúgócsapatának kispadján a szerdán menesztett Rudi Garcia vezetőedzőt.
jan. 14
19:36
Vízilabda Eb - Tizenegy gólos spanyol siker (Infostart)
A spanyol férfi vízilabda-válogatott tizenegy góllal nyert a holland ellen a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csütörtöki játéknapján.
jan. 14
19:36
Év sportolója: a díjkiosztó gála élőben az NSO-n! (She)
A magyar sportújságírók az idén is szavazhattak az év legjobb magyar sportolóira és edzőire – illetve azokra a külföldi szakemberekre, akik a magyar sportsikerekért dolgoztak. A voksok összesítését követően csütörtök este a Nemzeti Színházban immár 58. alkalommal rendezik meg a korábban Sportcsillagok Gálaestje névre hallgató rendezvényt, amely az idén az M4 Sport – Az Év sportolója gála nevet…
jan. 14
19:36
Vízilabda: Habkönnyű meccs vár a Benedek-csapatra (Agroinform)
Közel húsz góllal kellene legyőznünk Törökországot pénteken, hogy legyen esélyünk a csoportelsőségre.
jan. 14
19:38
Női kézi NB I: tovább folytatódik a mosoniak rossz sorozata (She)
Sorozatban hatodszor szenvedett vereséget a női kézilabda NB I-ben a Mosonmagyaróvár. A mosoniak ezúttal hazai pályán kaptak ki két góllal a Fehérvártól.
jan. 14
19:54
Pool: Pályafutásom legnehezebb időszakát élem – Bogdán (She)
Az előző két mérkőzésén egyaránt nagyot hibázó Bogdán Ádám nehéz időket él meg, ezt ő maga is elismerte. A Liverpool kapusa az egyik közösségi portálon adott „helyzetjelentést”.
jan. 14
20:12
Sznúker: a világbajnok rémálma valóra vált a legenda ellen (She)
Ronnie O'Sullivan elképesztő fordítást vitt véghez a jelenleg világelső Mark Selby ellen a Londonban zajló sznúker Mesterek Kupájának negyeddöntőjében a kilencedik frémben. Sullivan már hetvenpontos hátrányban is volt, ám Selby ekkor hibázott, riválisa pedig élt a lehetőséggel – négy perc alatt letakarítva az asztalt, 73–70-re megnyerte a frémet, összesítésben pedig 6:3-mal továbbjutott az…
jan. 14
20:14
Férfi kézi Eb: Krivokapics szerint Dujsebajev nem kamuzik (She)
Marko Krivokapics jelenleg Juan Carlos Pastor munkáját segíti a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál, korábban azonban hosszú éveket töltött Spanyolországban, jól ismeri tehát Talant Dujsebajevet. Szerinte a magyar válogatott szövetségi kapitánya komolyan gondolja, hogy a mieink megnyerhetik a lengyelországi Eb-t.
jan. 14
20:30
Dárdai Pál az Év edzője (Infostart)
Az M4 Sport - Az Év sportolója gála díjazottjai a Magyar Sportújságírók Szövetsége tagjainak szavazatai alapján. Az elismeréseket csütörtök este adták a Nemzeti Színházban.
jan. 14
20:30
Férfi röplabda NB I: három játszmában győzött a Dunaferr (She)
A Dunaferr könnyedén, három szettben legyőzte a vendég Szolnokot a férfi röplabda NB I csütörtöki mérkőzésén.
jan. 14
20:32
Év sportolója: Dárdait szavazták meg 2015 legjobb edzőjének (She)
A Magyar Sportújságírók Szövetsége Dárdai Pált szavazta meg 2015-ben az Év edzőjének. Dárdai a Hertha BSC vezetőedzője, aki nyárig a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is volt. A második helyen Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője, a harmadikon Plagányi Zsolt, Cseh László trénere végzett.
jan. 14
20:34
Alpesisí-vk: pótolják az elmaradt adelbodeni versenyt (She)
Február végén az ausztriai Hinterstoderben pótolják a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatában hétvégén elmaradt adelbodeni óriás-műlesikló viadalt.
jan. 14
20:36
Női kosár Ek: kettős sikerrel jutott tovább a DVTK (She)
A Diósgyőr 90–72-re nyert hazai pályán a svéd Lulea ellen a női kosárlabda Európa-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott tovább.
jan. 14
20:38
Év sportolója: Király Gábor 2015 legjobb labdarúgója (She)
Király Gábor, a Haladás és a magyar válogatott kapusa kapta meg az Év labdarúgója díjat az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán. A második helyen Nemanja Nikolics, a harmadikon Böde Dániel végzett.
jan. 14
20:48
Ők lettek az Év sportolói (Infostart)
Az M4 Sport - Az Év sportolója gála díjazottjai a Magyar Sportújságírók Szövetsége tagjainak szavazatai alapján. Az elismeréseket csütörtök este adták a Nemzeti Színházban.
jan. 14
20:48
Év sportolója: a futballválogatott az év csapata 2015-ben (She)
A Magyar Sportújságírók Szövetsége szavazása alapján a férfi labdarúgó-válogatott lett az Év csapata 2015-ben, megelőzve a hokiválogatottat és a női röplabda-válogatottat.
jan. 14
20:50
Mol Liga: idegenben nyert a MAC és az UTE is (She)
Idegenben nyert a MAC és az UTE is a jégkorong Mol Ligában. A listavezető MAC a sereghajtó brassóiak otthonában nyert 4–0-ra, míg az újpestiek Csíkszeredában győztek minimális különbséggel.
jan. 14
20:52
Spanyolország: a Real és az Atlético fellebbez a kizárás ellen (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid és Atlético Madrid is fellebbez a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntése ellen, amellyel kizárta a két fővárosi csapatot a következő két átigazolási időszakból.
jan. 14
21:06
Szepesi György kapja az MLSZ életműdíját (Infostart)
Szepesi György kapja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) életműdíját az M4 Sport - Az Év sportolója gálán, amelyre telt ház előtt kerül sor csütörtökön (ma) este a Nemzeti Színházban.
jan. 14
21:06
Év sportolója: a nőknél Hosszú Katinkáé a legtöbb szavazat (She)
A Magyar Sportújságírók Szövetsége szavazása alapján az úszó Hosszú Katinka lett az Év női sportolója 2015-ben, megelőzve a síző Miklós Editet és a kajakos Kárász Annát.
jan. 14
21:08
F1: új vezetőt neveztek ki a McLaren programjának élére (She)
Jost Capito személyében hivatalosan is új vezérigazgatót nevezett ki a Formula–1-es programjának élére az F1-es világbajnoki sorozatban szereplő McLaren-istálló.
jan. 14
21:24
Vízilabda Eb - Magabiztos montenegrói győzelem (Infostart)
A legutóbb negyedik montenegrói férfi vízilabda-válogatott kilenc góllal legyőzte a szlovák csapatot a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csütörtöki játéknapján.
jan. 14
21:24
Év sportolója: Cseh László a legjobb a férfiaknál (She)
A Magyar Sportújságírók Szövetsége szavazása alapján Cseh László úszó lett az Év férfi sportolója 2015-ben, megelőzve a párbajtőrvívó Imre Gézát és az autóversenyző Michelisz Norbertet.
jan. 14
21:26
Kép: a legszebb fenekű brazil így ünnepelte Messi Aranylabdáját (She)
A 2015-ös évben a legszebb fenekű brazil hölgynek választott Suzy Cortez minden pillanatot megragad, hogy adottságával a címlapokra kerüljön. Miután hátsójával már sok sikert kívánt Lionel Messinek az Aranylabda-gála előtt, a reakció sem maradhatott el, miután a Barcelona argentin klasszisa elnyerte a díjat. Azt nagy valószínűséggel már sosem fogjuk megtudni, hogy néz ki elölről a hölgy…
jan. 14
21:42
Csányi Sándor: Falvakban is tudunk pályát építeni (Infostart)
Kétmilliárd forintot ajánlott fel a MOL a társasági adórendszeren keresztül a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, amely ezt főleg az utánpótlásra és pályaépítésre használja majd. Csányi Sándor MLSZ-elnök kiemelte, hogy a külön felajánlott 285 millió forint a felnőtt válogatott Európa-bajnoki felkészülését segíti, a nemzeti együttes márciusban a horvátok ellen lép pályára.
jan. 14
22:00
Vízi Eb: a szerbek hibátlanul zárták a csoportkört (She)
A szerb férfi vízilabda-válogatott 16–8-ra nyert a franciák ellen a belgrádi Európa-bajnokság B-csoportjának utolsó fordulójában, így százszázalékos mérleggel jutott a nyolcaddöntőbe.
jan. 14
22:02
Liverpool: Klopp megvédte kapusát, új szerződést kaphat (She)
Jürgen Klopp, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool menedzsere kiállt első számú kapusa, Simon Mignolet mellett, aki az Arsenal elleni bajnoki mérkőzés után újra a kritikák kereszttüzébe került.
jan. 14
22:03
Cseh és Hosszú 2015 legjobbjai (Metropol)
A férfiaknál Cseh Lászlót, a nőknél pedig Hosszú Katinkát választották a 2015-ös év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége szavazásán.
jan. 14
22:18
Wolfsburg: csábítják az Angliában mellőzött csatárt (She)
Mame Biram Dioufot, az angol élvonalbeli Stoke City csatárát nézte ki magának a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Wolfsburg.
jan. 14
22:36
Vízilabda Eb - Menetel a címvédő Szerbia (Infostart)
A címvédő és világbajnok szerb férfi vízilabda-válogatott harmadik mérkőzését is megnyerte a hazai rendezésű, belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csütörtöki játéknapján: ezúttal a franciákat múlta felül simán, nyolcgólos különbséggel, így biztosan végzett csoportja élén.
jan. 14
22:36
Király-kupa: a Valencia és az Atlético is negyeddöntős (She)
Az Atlético Madrid és a Valencia labdarúgócsapata is bejutott a spanyol Király-kupa negyeddöntőjébe. Mindkét csapat 3–0-ra győzött a nyolcaddöntő visszavágóján.
jan. 14
22:54
Dakar 2016: al-Attijah nyerte a szakaszt, Peterhansel vezet (She)
A katari Nasszer al-Attijah nyerte meg a dél-amerikai terepen zajló Dakar-rali csütörtöki szakaszát, ám összetettben továbbra is a francia Stéphane Peterhansel vezet nagy fölénnyel.
jan. 14
22:54
Dakar 2016 - Nasszer al-Attijah szakaszsikere (Infostart)
A katari Nasszer al-Attijah nyerte meg a dél-amerikai terepen zajló Dakar-rali csütörtöki szakaszát, ám összetettben továbbra is a francia Stephane Peterhansel vezet nagy fölénnyel.
jan. 14
23:12
Felkészülés: íme, Mervó Bence első gólja a Sionban – videó (She)
Mervó Bence szerezte a Sion második gólját az Aalen elleni felkészülési mérkőzésen. Nézze meg a magyar támadó első, svájci csapat színeiben szerzett találatát!
jan. 14
23:48
NS: az Eb pozitív hatásai, kapósabb futballisták, megőrült szurkolók – péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.
jan. 14
23:50
WTCC: Zengő Zoltán még nem fedi fel a kártyáit (She)
Michelisz Norbert a gyári Honda-csapatnál folytatja pályafutását a túraautó-vb-n, korábbi csapatfőnökének, Zengő Zoltánnak azonban vannak elképzelései, ki lehet az utódja.
jan. 14
23:52
Év sportolója: A slusszpoén Bernd Storck érdeme – Dárdai (She)
Mint megírtuk, a Magyar Sportújságírók Szövetsége Dárdai Pált szavazta meg 2015-ben az Év edzőjének. A Hertha trénere nem lehetett ott a díjátadón, ám videoüzenetben köszönetet mondott a rengeteg segítségért, amit kapott.

Keresés