2008. január 19. szombat

jan. 19
7:42
A hidrogén a megoldás? (Piac és Profit)
A megújuló energiaforrások legújabb "ősi" elemét, a hidrogént maholnap a leghétköznapibb célokra: autók meghajtására, falvak, lakónegyedek energiaellátására vehetjük igénybe úgy, hogy a környezetet is megkíméljük a káros anyagok kibocsátásától. Magyarországon több kísérlet is igazolja, hogy e téren nincs lemaradásunk.
jan. 19
9:41
Kampánymilliók smikre és fodrászra (Piac és Profit)
Sokallja a kampányköltségek megtérítéséről döntő pénzügyi bizottság Nicolas Sarkozy sminkszámláját.
jan. 19
9:47
Ázsiai pénz menti meg a világot (Privátbankár)
Mára a felzárkózó piaci szuverén vagyonalapok váltak a likviditási válság miatt bajba került fejlett piaci pénzügyi szektor egyik jelentős tőkepótló forrásává - áll a Standard & Poor"s pénteki londoni elemzésében.
jan. 19
9:52
Európa megelőzte Amerikát, legalábbis outsourcingban (Privátbankár)
Európai vállalatok tavaly első ízben kötöttek több outsourcing -szolgáltatás-kiszervezési - ügyletet, mint amerikai társaik: a TPI tanácsadó cég felmérése szerint 40,9 milliárd dollár értékben, míg am...
jan. 19
9:58
Bemesélik, hogy a szénerőmű nem szennyez? (Privátbankár)
Az USA-ban a szénipari lobbi nem hagyja, hogy a környezetvédők a földbe döngöljék: kiterjedt reklámhadjárattal igyekszik bizonyítani, hogy a széntüzelésű erőművek egyre tisztábbak.
jan. 19
10:14
Kiverték a biztosítékot a fővárosi fizetésemelések (Privátbankár)
A fővárosi MSZP-frakció nem zárkózik el attól, hogy a jövőben, a szakbizottságok helyett, a Fővárosi Közgyűlés döntsön a közszolgáltató cégek vezetőinek kinevezéséről és bérezéséről.
jan. 19
10:31
Orbán kivár, és csak utána beszél (Privátbankár)
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke várhatóan csak a február 11-i, első parlamenti ülésnap után tartja meg szokásos országértékelő beszédét - értesült fideszes körökből az MTI.
jan. 19
10:41
Versenyezzenek az egyetemisták! (Piac és Profit)
A Google főiskolások és egyetemistások számára hirdeti meg legújabb versenyét, ahol egy kis- vagy középvállalkozás honlapjának forgalmát kell felfuttatni a Google AdWords kulcsszavas hirdetési rendszer segítségével. A megmérettetésen bármilyen felsőoktatásban tanuló diák részt vehet.
jan. 19
11:05
A szakszervezetek ott akarnak lenni a tb-befizetéseknél (Privátbankár)
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) továbbra is követeli a befizetők kontrollját az egészségbiztosításban - hangsúlyozta Pataky Péter, az érdekképviselet elnöke. Az elnök erről az...
jan. 19
11:16
SZDSZ: Nem hisznek nekünk, tenni kell valamit (Privátbankár)
A hitelesség jelenleg a magyar közélet kulcskérdése, és a népszavazást követően a kormánykoalíció foglalkozni fog az ezzel kapcsolatos kérdésekkel - mondta Fodor Gábor.
jan. 19
11:37
Lovasrendőröket küldenek a bandákra (Privátbankár)
Lovasjárőrökkel igyekszik visszaszorítani a bandaháborúkat a rendőrség az Egyesült Államok fővárosban. Washington egy észak-nyugati negyedében az utóbbi hónapokban több összetűzés történt a helyi f...
jan. 19
11:40
Mit tehetünk a hitelünkkel? (Piac és Profit)
Az Európai Parlamentben szerdán megszavazott irányelv szerint a hitelezőknek egész Európában egységes módon, teljes körű tájékoztatást kell nyújtaniuk a fogyasztói hitelekről.
jan. 19
11:48
Bill szeret engem: Hillarynak jól jön Lewinsky (Privátbankár)
Hillary Clinton, egykori amerikai first lady a Monica Lewinsky-affér 10. évfordulóján egy érzelmes tv-interjúban bevallotta: sosem kételkedett férje szerelmében, még akkor sem, amikor az hűtlen lett hozzá.
jan. 19
12:40
Kampány a szénipar mellett (Piac és Profit)
Az Egyesült Államokban a szénipari lobbi nem hagyja, hogy a környezetvédők a földbe döngöljék: kiterjedt reklámhadjárattal igyekszik bizonyítani, hogy a széntüzelésű erőművek egyre tisztábbak.
jan. 19
12:48
Kedden sztrájk lesz a Kapos Volánnál! (Privátbankár)
Újabb eredménytelen egyeztetésen van túl a Kapos Volán szakszervezetének tárgyalóbizottsága a munkáltatóval, így a keddre meghirdetett sztrájk  elkerülhetetlen - közölte Dobi István, a Közúti Közleked...
jan. 19
13:10
"Sokkal jobb most a cigányoknak" (Privátbankár)
Öt év alatt csaknem ötvenszeresére emelkedett Magyarországon a főiskolára, egyetemre járó roma fiatalok száma - közölte Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője Keszthelyen tartott sajtótájéko...
jan. 19
13:15
Az uniós munkához kiküldetési engedély is kellhet (Privátbankár)
Az új EU-tagállamok szolgáltatást nyújtó vállalkozásai alkalmazottaikat többnyire munkavállalási engedély nélkül, kiküldetés keretében foglalkoztathatják a régi tagállamokban.
jan. 19
13:40
EU: közeledés Szerbia felé (Piac és Profit)
Az Európai Bizottság január 30-án tárgyalásokat kezd Szerbiával a vízummentességről - az illegális bevándorlásról is szó lesz.
jan. 19
14:39
Erre rákattantak a nagyik! (Piac és Profit)
A "Kattints rá, Nagyi" az első magyarországi programja lett az európai e-befogadás évének.
jan. 19
15:39
Videó: Newton újszerű felismerése (Piac és Profit)
Az alábbi jópofa kisfilmet a Greenpeace készítette, hogy felhívja a figyelmet: még mindig hihetetlen mennyiségű energiát pazarlunk fölöslegesen.
jan. 19
15:46
A leggazdagabb százba repítheti a lottóötös (Privátbankár)
Az átlagosnál kétszer több, hétmillió szelvény és játék érkezett be a héten a Szerencsejáték Rt.-hez; minden idők harmadik legnagyobb összegű lottónyereményét sorsolják szombaton - mondta el Somorai László, a társaság marketing igazgatója.
jan. 19
15:48
Gúzsba kötve: rabságban az orosz sajtó? (Privátbankár)
Romlik a sajtószabadság helyzete Oroszországban és a helyzet lehet, hogy változatlan marad Vlagyimir Putyin orosz elnök miniszterelnökké válásával - mondta Jean-Paul Costa, a strasbourgi székhelyű bír...
jan. 19
15:51
Fradi-drukkerek tüntettek a PM előtt (Privátbankár)
Több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze szombat délután a Pénzügyminisztérium budapesti székháza előtt. A drukkerek azért tüntettek, mert szerdán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) érvé...
jan. 19
17:33
Sisi és Ferenc József a téma Hollywoodban (Privátbankár)
Hollywoodi film készül Ferenc József osztrák császár és felesége, Erzsébet császárné - magyar királyi pár - életéről, legalábbis a tervek viszonylag előrehaladott állapotban vannak. A leghosszabb idei...
jan. 19
17:42
Az Európai Bíróság magyar ügyei (Piac és Profit)
Az Európai Bíróság előtt több magyar, illetve magyar vonatkozású ügy van folyamatban jelenleg is. Az üvegházhatásról és cégek honosságáról is szó van.
jan. 19
18:48
Magánhadseregek kezére kerül Oroszország? (Privátbankár)
Az oroszországi választási kampányok kellős közepén a moszkvai parlament elfogadott egy törvényt, miszerint a nagy olajvállalatok jól fegyverzett "őralakulatokat" hozhatnak létre törvényesen.
jan. 19
19:39
EU pénzek: dobogós helyen vagyunk (Piac és Profit)
Az összes tagállamot tekintve Magyarország a harmadik helyen áll az uniós pénzek felhasználásában. Tavaly több mint 330 milliárd forintot fizettek ki.

Keresés