2009. október 13. kedd

okt. 13
0:33
Real Madrid: nem akarják visszaengedni Ronaldót a válogatotthoz (She)
Az AS szerint a Real Madrid nem járul hozzá, hogy Cristiano Ronaldo visszatérjen a portugál válogatotthoz, amely szerdán Málta ellen játssza utolsó mérkőzését az európai vb-selejtezők 1. csoportjában. A portugálok győzelmük esetén megszerzik a csoport második, pótselejtezőt érő helyét.
okt. 13
7:45
MotoGP: Valentino Rossi nagy csatára számít a vb hajrájában (She)
Valentino Rossi szerint korai lenne ünnepelni, a hátralévő három futamon szerinte még nagy csata várható. A vb-címvédő olasz pilóta 18 pontos előnnyel áll a pontverseny élén a spanyol Jorge Lorenzo előtt a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában, a MotoGP-ben.
okt. 13
7:47
NFL: csak az utolsó pillanatokban dőlt el a hétfő esti rangadó (She)
A Miami Dolphins nagy izgalmak közepette harcolta ki a győzelmet hazai pályán a New York Jets ellen az NFL hétfő esti rangadóján: a floridaiak 31–27-re nyerték meg az izgalmas negyedik játékrészt hozó mérkőzést.
okt. 13
7:48
Ha világbajnok lesz, visszavonul (Metropol)
Amennyiben az olasz labdarúgó-válogatott jövőre megvédi világbajnoki címét, Fabio Cannavaro csapatkapitány visszavonul.
okt. 13
8:03
Németh Krisztián: Megverhetjük Ghánát, mert mi vagyunk előnyben (Infostart)
Németh Krisztián sem gondolta volna, hogy a magyar U20-as futball-válogatott az elődöntőig menetel az egyiptomi világbajnokságon. A csatár a nemzetközi szövetség honlapjának adott interjúban kiemelte: Ghána ellen is nyerhetnek, mivel taktikailag előnyben vannak. A 20 éves labdarúgó elismerte, sokat tanult Fernando Torrestől is, és bár abban bízott, maradhat Liverpoolban, jól érzi magát Athénban.
okt. 13
8:39
U20-as vb: Zámbó pótolhatja Szekerest - várható kezdők (She)
Minden bizonnyal Zámbó Bence pótolja a piros lap miatt hiányzó Szekeres Adriánt a Ghána–Magyarország U20-as vb-elődöntőn. Koman Vladimir helyére Simon Ádám kerül be, így a magyar csapat gyakorlatilag három védekező középpályással veszi fel a harcot.
okt. 13
8:41
Tenisz: Czink az amerikai Vania Kinggel találkozik Oszakában (She)
Czink Melinda az aktuális világranglista 81. helyén álló Vania Kinggel találkozik az Oszakában zajló WTA-torna második fordulójában. Az amerikai teniszező a francia Julie Coint verte meg az első körben.
okt. 13
8:42
Czink párosban is továbbjutott (Metropol)
Czink Melinda a dél-afrikai Natalie Grandin oldalán nyert a Tezuka Remi, Jonemura Akiko japán kettős ellen a női páros első fordulójában, így kedden a nyolc közé jutott a 220 ezer dollár összdíjazású oszakai női tenisztornán.
okt. 13
8:44
40 milliós plusztámogatás a BOM-nak (Metropol)
Negyvenmillió forintos plusztámogatásban részesülhet a fővárosi önkormányzat általános tartalékából a BOM, a budapesti olimpia előmozdítására alakult civil szervezet - erről a Fővárosi Közgyűlés döntött hétfő esti ülésén.
okt. 13
9:15
Real Madrid: a brazil Ronaldo visszatért a Bernabéu-stadionba (She)
A Real Madrid nagy örömöt szerzett a csapat támadójának Karim Benzemának, aki gyerekkori példaképével, a brazil Ronaldóval találkozhatott a Santiago Bernabéu Stadionban.
okt. 13
9:33
Chelsea: a klub hosszabbított Kalouval, de csak két évvel (She)
Mint beszámoltunk róla, Salomon Kalou a hétvégén úgy nyilatkozott, hogy a Chelsea 2014-ig meghosszabbította a szerződését. A londoni klub most megerősítette a megállapodás létrejöttét, de csak 2012-ig szóló kontraktust kötött a játékossal.
okt. 13
9:51
Utánpótlás: leköpött Vidi-mez, felpofozott focisták (She)
Szomorú, labdarúgópályára és -öltözőbe nem való jelenetek zajlottak le szombaton a III. Kerületi TUE UPE és a Videoton FC U19-es mérkőzést követően.
okt. 13
9:53
U20-as vb: Szabó János kopaszra vágatja a haját, ha megnyerik a vb-t (She)
Szabó János a Paks hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, már rég túltette magát a csehek ellen kihagyott tizenegyesen, és megfogadta, hogy kopaszra vágatja a haját, ha megnyerik a világbajnokságot.
okt. 13
9:55
Ferencváros: Haber nem véd a portugálok ellen, visszatért a csapathoz (She)
A 100%Fradi információi szerint a Ferencváros máltai válogatott kapusa, Justin Haber már tegnap este visszatért Budapestre, mivel nem kap lehetőséget nemzeti csapata Portugália elleni, szerdai vb-selejtezőjén.
okt. 13
10:09
Ki pótolja Komant? (Blikk)
Legfontosabb játékosát veszítette el a magyar futballválogatott a Ghána elleni világbajnoki elődöntő előtt
okt. 13
10:09
Férfi kosárlabda: Diakite még két hétig marad Körmenden (She)
Lejárt a kosaras próbajátékának ideje, ám még mindig nem döntött a férfibajnokságban szereplő Körmend, mi legyen a sorsa a csapat centerének, Cheick Diakitének.
okt. 13
10:11
Női kézilabda: Borbás és Orbán is pihenőn Debrecenben (She)
Továbbra is sok a hiányzó a DVSC női kézilabdacsapatában. Borbás Rita a múlt héten edzésen ütötte be a térdét, és még hét-nyolc napig nem edzhet.
okt. 13
10:13
Everton: a belga szövetség eltiltást kér Fellainira (She)
A Belga Labdarúgó-szövetség (KBVB) a FIFA-tól kéri, hogy a szervezet tiltsa el az Everton hétvégi bajnokijáról Marouane Fellainit.
okt. 13
10:15
Soproni Liga: a szezon végére halaszthatják a Fradi-Győr bajnokit (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség Koppenhágában tartózkodó vezetői között téma volt a Győri ETO és a Ferencváros pénteki bajnokija elhalasztásának ügye, és az elnökségi tagok azt javasolták a versenybizottságnak, hogy tegye át az idény végére a meccset.
okt. 13
10:27
"Fekete holdfogyatkozásban" bízik az Egervári-csapat (Infostart)
Korszakos siker kapujában áll a magyar junior labdarúgó-válogatott, amely kedden délután a világbajnoki döntőbe jutásért lép pályára Ghána ellen. A magyar együttesnek két nagy hiányzója is lesz az erős, gyors és eddig gólerősen játszó rivális ellen. Egervári Sándor a tizenegyesekre is készül.
okt. 13
10:27
Póker: Jean-Christoph Rigalé az első győzelem Marrákesben (She)
Jean-Christoph Rigal nyerte meg Marrákes városában a World Poker Tour marokkói állomásának első betétversenyét, az 500 eurós nevezési díjú hold'em freezout viadalt. A francia a győzelmével 23 000 eurót kaszált, a végső sikerhez 213 ellenfelét kellett maga mögé utasítania.
okt. 13
10:29
Férfi kézilabda: a franciák 2015-ben vb-t rendeznének (She)
A Francia Kézilabda-szövetség bejelentette: miután végül nem adták be jelentkezésüket a 2014-es férfi Európa-bajnokság megrendezésére, a 2015-ös vb-re kandidálnának.
okt. 13
10:45
Diósgyőr: már csak Aczélon múlik a benini válogatott játékos sorsa (She)
A Diósgyőr hivatalos honlapjának beszámolója szerint a benini válogatott Anicet Adjamossi a pénteki felkészülési mérkőzés után hétfőn együtt edzett a DVTK-val, és a klub vezetői tárgyaltak vele a szerződtetéséről.
okt. 13
11:03
Ökölvívás: Tyson nem akarja megtudni, hogyan halt meg a kislánya (She)
Mint ismeretes, az ősszel egy tragikus balesetben elhunyt a legendás nehézsúlyú világbajnok Mike Tyson négyéves kislánya. Exodus Tyson egy edzőtermi erősítőgép kötelében akasztotta fel magát játék közben, és a gondos orvosi ellátás ellenére sem lehetett megmenteni az életét.
okt. 13
11:21
Internazionale: Vieira nem hagyja el januárban a klubot (She)
Semmiképpen sem távozik januárban az Internazionale labdarúgócsapatától Patrick Vieira.
okt. 13
11:23
Magyar Kupa: a Debrecen egy nap halasztást kapott a BL miatt (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága egy nappal halasztotta el a Debrecen Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőjét a Loki október 20-i, Fiorentina elleni BL-mérkőzése miatt. A visszavágó október 28-án lesz.
okt. 13
11:25
Vb 2010: Hiddink két újoncot hívott be az orosz keretbe (She)
Két újoncot hívott be az orosz labdarúgó-válogatotthoz Guus Hiddink szövetségi kapitány: Oleg Kuzmint (Lokomotiv Moszkva) és Dmitrij Taraszovot (FK Moszkva).
okt. 13
11:42
Erdei és Balzsay elvesztette edzőjét (Behaviour)
Egészségügyi problémái miatt nem foglalkozhat tovább tanítványai felkészítésével Fritz Sdunek, aki többek között Erdei Zsolt profi ökölvívó-világbajnok és Balzsay Károly edzője is.
okt. 13
12:00
Nehéz ellenfelek a EHF Kupában (Metropol)
A magyar női kézilabdacsapatok közül az FTC a dán Randers, a Békéscsaba a spanyol Parc Sagunt, a Fehérvár pedig a lengyel Lublin csapatával találkozik a 16 közé jutásért. Az is kiderült, hogy mindegyik magyar együttes otthon kezd.
okt. 13
12:02
Nem edzheti tovább Erdeiéket Sdunek (Metropol)
Egészségügyi problémái miatt nem foglalkozhat tovább tanítványai felkészítésével Fritz Sdunek, aki többek között Erdei Zsolt profi ökölvívó-világbajnok és Balzsay Károly edzője is.
okt. 13
12:15
Ausztrália: Európa-bajnok edző az újonc kispadján (She)
Az ausztrál profi labdarúgóliga (A-League) új csapata, a Melbourne Hearts a játékosként Európa-bajnok holland John van't Schipet nevezte ki vezetőedzőnek.
okt. 13
12:33
Dortmund: Hajnal szalagszakadása miatt „egy ideig" harcképtelen (She)
A Dortmund a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a már a magyar válogatott Portugália elleni mérkőzését is kihagyó, majd Németországba visszautazó Hajnal Tamásnak elszakadt az egyik szalag a bal bokájában.
okt. 13
12:51
Barcelona: a FIFPro feljelentést tett Messi új szerződése miatt (She)
A hivatásos labdarúgók nemzetközi érdekvédelmi szervezete, a FIFPro feljelentette a Barcelonát Lionel Messi új szerződése miatt.
okt. 13
13:12
A NOB ellenzi a közös olimpiai rendezést (Metropol)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem pártolja, hogy Hirosima és Nagaszaki együtt pályázzon a 2020-as nyári ötkarikás játékok rendezési jogának elnyerésére.
okt. 13
13:12
Újabb csapás Hirosimának és Nagaszakinak (Behaviour)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem pártolja, hogy Hirosima és Nagaszaki együtt pályázzon a 2020-as nyári ötkarikás játékok rendezési jogának elnyerésére.
okt. 13
13:27
Torna-vb: pódiumedzések után kedden vb-rajt (She)
A londoni torna-világbajnokság helyszínén tartózkodó két női versenyzőnk, Böczögő Dorina és Gombás Laura hétfő este a pódiumedzésen kipróbálhatta a hivatalos szereket. A vb ma már kezdetét vette a férfiak selejtezőjével, míg a nők szerdán lépnek a szerekhez.
okt. 13
13:45
Dunai Antal: Evés közben jött meg az étvágy, most már az érem a cél (Infostart)
Fizikálisan és az egyéni képességeket tekintve is nagyon jó játékosok alkotják a ghánai csapatot - mondta az InfoRádiónak Dunai Antal a magyar U20-as labdarúgó-válogatott elődöntőbeli ellenfeléről. Az MLSZ alelnöke, a magyar együttes csapatvezetője hozzátette: egy világbajnoki éremmel elégedett lenne.
okt. 13
13:45
BL: érdeklődés hiányában nem indul különvonat a Loki meccsére (She)
A Debrecen a hivatalos honlapján adta hírül, hogy a csekély érdeklődés miatt ezúttal nem indul különvonat Budapestre a Loki hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésére.
okt. 13
13:47
Tour de France: jövőre királyetap a Pireneusokban (She)
Szerdán hivatalosan is bejelentik, hogy a jövő évi Tour de France országúti kerékpáros körverseny királyetapját a Pireneusokban tartják, amelyen száz éve hajtott át először a mezőny.
okt. 13
13:48
Koman nélkül kell nyerni Ghána ellen (Metropol)
Nehéz helyzetben van Egervári Sándor és a magyar válogatott a 20 éven aluliak labdarúgó-világbajnokságának keddi elődöntőjét megelőzően: a legutóbbi két, egyaránt hosszabbításos mérkőzés okozta fáradtság leküzdése mellett ugyanis több alapemberét is pótolni kell Ghána ellen.
okt. 13
13:48
Foci vb: holnap elkelnek a biztos helyek (Behaviour)
Szerdán a maradék két biztos európai résztvevő kilétére is fény derül a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság selejtezői során.
okt. 13
13:50
Európában elkel az utolsó két biztos vb-hely (Metropol)
Szerdán a maradék két biztos európai résztvevő kilétére is fény derül a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság selejtezői során.
okt. 13
14:03
Paks: betegsége után a hétvégén már játszhat Urbán Gábor (She)
Lázas megbetegedése után ismét teljes értékű edzésmunkát végez a Soproni Ligában szereplő Paksi FC csatára, Urbán Gábor – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
okt. 13
14:05
Tenisz: Berdych három játszmában legyőzte Cilicet Sanghajban (She)
A cseh Tomás Berdych három játszmában legyőzte a 12. helyen kiemelt horvát Marin Cilicet a Sanghajban zajló ATP-tenisztorna első fordulójában.
okt. 13
14:21
U20-as vb: Németh játszik, Zámbó kezd a jobb oldalon - megvan a kezdőcsapat Ghána ellen (She)
Egervári Sándor hivatalosan is kihirdette a kezdőcsapatát a Ghána elleni világbajnoki elődöntőre.
okt. 13
14:24
Hajnalra nem számíthat egy ideig a Dortmund (Metropol)
Sérülése miatt bizonytalan ideig nem számíthat Hajnal Tamásra a Borussia Dortmund labdarúgócsapata. A 28 éves magyar válogatott irányítónak a klub keddi tájékoztatása szerint elszakadt egy szalag a bokájában, s jelenleg egy specialista vizsgálja, és dönt majd arról, hogy szükség van-e műtétre.
okt. 13
14:39
Egervári: A döntőbe jutással magunkat is meglepnénk (Infostart)
Az olaszok elleni kiállítás miatt a kispad mögött, a lelátón fogok ülni a Ghána elleni világbajnoki elődöntőn, ezért megszerveztem a kommunikációt a segítőimmel - mondta az InfoRádiónak a magyar U20-as labdarúgó-válogatott eltiltott szakvezetője. Egervári Sándor hozzátette: az egyiptomi tornán mindkét csapat a hatodik meccsére készülhet, ezért nem várható hatalmas iram, inkább taktikus játék.
okt. 13
14:39
Alpesi sí: Lara Gut januárig biztosan nem versenyezhet (She)
Csípőműtétje után 2010 januárjáig biztosan nem versenyezhet Lara Gut, a svájciak kitűnő alpesi síelője.
okt. 13
14:41
Tenisz: Marion Bartoli magabiztosan jutott tovább Oszakában (She)
A második helyen kiemelt francia Marion Bartoli magabiztosan, két játszmában verte meg a kazah Galina Voszkobojevát az Oszakában zajló WTA-tenisztorna első fordulójában.
okt. 13
14:57
U20-as vb: olvasóink közel 80 százaléka szerint megverjük Ghánát (She)
A Nemzeti Sport Online szavazásából kiderült, voksoló olvasóink közel 80 százaléka úgy gondolja, hogy a magyar U20-as válogatott megveri Ghánát az egyiptomi világbajnokság elődöntőjében.

Keresés