2009. október 23. péntek

okt. 23
0:48
Tenisz: Schnyder nagy csatában legyőzte Clijsterst Luxembourgban (She)
A Luxembourgban zajló női teniszverseny 2. fordulójában Patty Schnyder hatalmas csatában, a döntő szett rövidítését megnyerve legyőzte a második helyen kiemelt Kim Clijsterst.
okt. 23
0:52
Tenisz: Haas visszalépett, Söderling könnyedén nyert Stockholmban (She)
A stockholmi férfi tenisztorna második fordulójában az első helyen kiemelt Robin Söderling sima győzelmet aratott az olasz Andreas Seppi ellen, a második helyen kiemelt Tommy Haas számára viszont véget ért a torna, mivel betegség miatt ki sem állt Jarkko Nieminen ellen.
okt. 23
1:06
Férfi kosárlabda Euroliga: a Real Madrid hosszabbításban kapott ki (She)
A férfi kosárlabda Euroliga 1. fordulójában a D-csoportban a Real Madrid 72–72-es rendes játékidőt követően hosszabbításban 84–81-re kikapott a moszkvai Himki otthonában.
okt. 23
1:10
Tenisz: Enqvist lett Wilander utódja a svéd válogatott élén (She)
Thomas Enqvist lett a svéd férfi teniszválogatott szövetségi kapitánya.
okt. 23
1:14
Real Madrid: 99. évében elhunyt a klub első számú szurkolója (She)
Életének 99. évében elhunyt Félix Pérez Álvarez, a Real Madrid legidősebb törzsszurkolója, az 1-es számú bérlet tulajdonosa.
okt. 23
7:24
NHL: nem termett babér a Rangersnek és az Islandersnek (She)
Nem sikerült jól az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) 19. játéknapja a New York-i csapatoknak: kikapott a Rangers és az Islanders is.
okt. 23
8:36
Primera Divison: egy hónapig nem játszhat a sevillai Adriano (She)
Combsérülése miatt körülbelül egy hónapos kényszerpihenőre számíthat Adriano, a Sevilla labdarúgója.
okt. 23
8:36
Vizsgálják a US Open-döntős meccsét (Metropol)
Vizsgálatot indítottak a luxembourgi női tenisztorna egyik keddi mérkőzése miatt, amelyet az első helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki 7:5, 5:0-s vezetésnél adott fel.
okt. 23
8:54
AC Milan: Oguchi Onyewut megműtötték, fél évet kell kihagynia (She)
Megműtötték Oguchi Onyewut, az AC Milan amerikai válogatott futballistáját. Az operáció jól sikerült, ám kiderült, hogy a védőnek legalább fél évet ki kell kihagynia.
okt. 23
9:30
Bundesliga 2: az Augsburg edzője számít Torghelle Sándorra (She)
Jos Luhukay, a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Augsburg vezetőedzője cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint nem számítana Torghelle Sándorra.
okt. 23
9:48
Vízilabda: háromgólos Vasas-vereség az Interligában (She)
A Vasas férfi vízilabda-együttesének vereségével rajtolt el a négy ország - Magyarország, Szerbia, Románia, Szlovákia - legjobb klubcsapatait tömörítő, oda-visszavágós rendszerű Interliga-sorozat.
okt. 23
9:50
MotoGP: egyelőre Lorenzóé a legjobb idő, Talmácsi a 16. (She)
Jorge Lorenzo motorozta a legjobb időt a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíjának első szabadedzésén. A királykategória pénteki tréningjén a második leggyorsabb Casey Stoner, míg a harmadik Dani Pedrosa volt. Talmácsi Gábor Alex Espargarót megelőzve a 16. legjobb időt érte el.
okt. 23
9:52
Videó: Dzsudzsák remek gólpasszt adott brazil csapattársának (She)
Dzsudzsák Balázs gólpasszal segítette a PSV-t, amely hazai pályán 1–0-ra nyert az FC Köbenhavn ellen az Európa-ligában. A holland gárda gólját az első félidőben büntetőt hibázó brazil Reis szerezte, mégpedig Dzsudzsák beadását követően. Nézze meg a találatot videón!
okt. 23
10:06
Belgium: meghosszabbítanák Juhász edzőjének szerződését (She)
A belga labdarúgó-bajnokságban szereplő Anderlecht vezetői meg szeretnék hosszabbítani Ariel Jacobs vezetőedző szerződését.
okt. 23
10:24
MotoGP, 125kcm: Smith volt a leggyorsabb az első szabadedzésen (She)
Az Aspar Team versenyzője, Bradley Smith végzett az első helyen a 125 kcm-es géposztály Malajziai Nagydíjának első szabadedzésén. A brit pilóta mögött két spanyol versenyző, Marc Márquez és Julián Simón végzett.
okt. 23
10:42
Primera Division: kirúgták az Atlético Madrid vezetőedzőjét (She)
Ahogy azt várni lehetett, a vezetőség menesztette Abel Resinót, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid vezetőedzőjét.
okt. 23
11:00
MotoGP: Talmácsi motorja nem akart megállni féktávon (She)
A tizenhatodik helyen zárta a szabadedzést a Maláj GP-n Talmácsi Gábor, a királykategória egyetlen magyar versenyzője.
okt. 23
11:02
MotoGP, 250 kcm: egyelőre Aojama Hirosi a leggyorsabb (She)
A japán Aojama Hirosi volt a leggyorsabb a negyedliteresek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíjának első szabadedzésén. A Scot Racing Team versenyzőjét, a spanyol Alex Debon és a thaiföldi Ratthapark Wilairot követte. A magyarok a mezőny végén végeztek, Németh Balázs a 23., Tóth Imre pedig a 24. lett.
okt. 23
11:18
Mi lesz Talmácsi Gáborral? (Infostart)
Az idény hátralévő futamain rajthoz áll Talmácsi Gábor, és folynak a tárgyalások arról, hogy a következő idényben is a Honda Scot Racing istállóban folytassa szereplését - mondta az InfoRádiónak a versenyző menedzsere, miután a sajtóban elterjedt a hír, hogy az istálló a San Marinó-i Alex De Angelist szerepelteti a következő idényben.
okt. 23
11:18
Menesztették az Atlético Madrid edzőjét (Metropol)
A gyenge szezonkezdet miatt menesztették Abel Resinót, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid vezetőedzőjét.
okt. 23
11:36
Kerékpár: Alberto Contador szabadon elhagyhatja az Astanát (She)
Alberto Contadort 2010 végéig ugyan szerződés köti az Astanához, a spanyol kerékpáros a jelen állás szerint mégis szabadon távozhat a kazah csapattól.
okt. 23
11:38
Felkészülés: olasz-svéd összecsapás lesz novemberben (She)
Az olasz labdarúgó-válogatott november 18-án Cesenában Svédországot fogadja felkészülési mérkőzésen – adta hírül az itáliai szövetség.
okt. 23
11:54
Felkészülés: márciusban Németország-Argentína Münchenben (She)
Németország felkészülési mérkőzésen Argentína labdarúgó-válogatottját látja vendégül 2010. március 3-án. Erről a házigazda ország labdarúgó-szövetsége számolt be. A dél-afrikai világbajnokságra való gyakorlás jegyében sorra kerülő találkozót Münchenben játsszák majd.
okt. 23
12:12
Európa-liga: a hamburgiak dühösek a skót rendezőkre (She)
Hiába nyert 1–0-ra a Celtic ellen a Hamburg a labdarúgó Európa-ligában, nem felhőtlen a németek öröme.
okt. 23
12:14
Manchester United: Rooney játéka kérdéses a Liverpool ellen (She)
Lehet, hogy kihagyja a Liverpool elleni rangadót Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgócsapatának csatára.
okt. 23
12:16
Férfi vízilabda LEN-kupa: másodszor is nyert a Szeged (She)
Második fellépését is gólzáporos sikerrel zárta a Szeged címvédő férfi vízilabdacsapata a LEN-kupa 1. kvalifikációs körében: a csongrádiak horvátországi selejtezőcsoportjukban 20–4-re verték meg péntek délelőtt a montenegrói Prcanj együttesét.
okt. 23
12:18
Atlético Madrid: Quique Sánchez Flores lesz az új vezetőedző (She)
Az Atlético Madrid vezetői Quique Sánchez Florest nevezik ki a spanyol labdarúgócsapat élére. A korábbi szakvezetőt, Abel Resinót péntek délelőtt menesztették a sorozatos gyenge eredmények után.
okt. 23
12:30
Bécs-Pozsony-Budapest maratoni: Janicki és Visnyevszkaja sikere (She)
A férfiaknál a címvédő lengyel Jaroslaw Janicki, a nőknél pedig – nagy fölénnyel – az orosz Irina Visnyevszkaja nyerte meg a 20. Bécs–Pozsony–Budapest szupermaratoni futóversenyt, amely pénteken a Budakeszi és Budapest közötti 21 km-es félmaratoni szakasszal zárult.
okt. 23
12:32
Formula-1: kedden dől el, hogy Glock versenyezhet-e az idényzárón (She)
Bár az állapota szépen javul, orvosai csak jövő kedden adnak végleges választ arra, hogy Timo Glock rajthoz állhat-e a Formula–1-es idényzárón, Abu-Dzabi Nagydíján.
okt. 23
13:06
Tenisz: Bondarenko-Schiavone elődöntő lesz Moszkvában (She)
Az ukrán Aljona Bondarenko és az olasz Francesca Schiavone is bejutott a Moszkvában zajló női tenisztorna elődöntőjébe.
okt. 23
13:24
Férfi vízilabda LEN-kupa: nagyon kikapott az FTC (She)
A házigazda Montpellier felett aratott 9-4-es nyitó napi diadal után az FTC súlyos vereséget szenvedett az olasz Savonától a férfi vízilabda LEN-kupa franciaországi selejtezőcsoportjának pénteki kezdőprogramjában.
okt. 23
14:00
Jean Todt az FIA új elnöke (Infostart)
Jean Todt, a Ferrari Formula-1-es csapatának korábbi csapatvezetője lett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új elnöke. Jean Todt 135, míg ellenfele, a korábbi rali-világbajnok Ari Vatanen csupán 35 szavazatot kapott.
okt. 23
14:00
Autósport: Jean Todtot választották az FIA új elnökének (She)
Jean Todtot választották meg a Nemzetközi Automobil-szövetség új elnökének. A francia szakember a posztról távozó Max Mosleyt váltja.
okt. 23
14:00
Lengyel és orosz siker a szupermaratonon (Metropol)
A férfiaknál a címvédő lengyel Jaroslaw Janicki, a nőknél pedig - nagy fölénnyel - az orosz Irina Visnyevszkaja nyerte a 20.Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni versenyt, amely pénteken a Budakeszi és Budapest közötti 21 km-es félmaratoni szakasszal zárult.
okt. 23
14:02
Barcelona: megegyeztek Puyollal a szerződéshosszabbításról (She)
Carles Puyol megegyezett a Barcelona vezetőivel szerződése meghosszabbításáról, így a 31 éves védő várhatóan a napokban aláírja új megállapodását, amely 2013-ig köti majd a katalán klubhoz.
okt. 23
14:18
Atlétika: az IAAF elnöke később utazik Dél-Afrikába (She)
Lemondta tervezett dél-afrikai látogatását Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke.
okt. 23
14:20
Bundesliga: szerződést hosszabbított a Freiburg edzője (She)
Meghosszabbította szerződését a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) élvonalában szereplő Freiburg csapatával Robin Dutt vezetőedző.
okt. 23
14:36
Real Madrid: C. Ronaldo játszana, de Pellegrini nem kockáztat (She)
Cristiano Ronaldo saját elmondása szerint már nem érez fájdalmat a bokájában, az orvosok szerint azonban még korai lenne a visszatérése.
okt. 23
14:38
Primera División: az As szerint Henry New Yorkban folytatja (She)
Az As című spanyol napilap cikke szerint Thierry Henry jövő nyáron elhagyja a Barcelonát és a New York Red Bulls labdarúgócsapatánál folytatja.
okt. 23
14:54
Tenisz: Jankovics nem jutott elődöntőbe Moszkvában (She)
A negyeddöntő jelentette a búcsút a második helyen kiemelt Jelena Jankovicsnak a moszkvai tenisztornán.
okt. 23
14:56
Formula-1: Button is a pilótát kereső McLaren látószögébe került (She)
Angol lapértesülések szerint a McLaren érdeklődik Jenson Button iránt, aki még mindig nem egyezett meg a Brawn GP-vel, így elképzelhető, hogy a friss világbajnok csapatot vált.
okt. 23
15:12
Puyol 2013-ig Barcelonában marad (Metropol)
Megállapodott a klub vezetőivel szerződése meghosszabbításáról Carles Puyol, a Bajnokok Ligája-címvédő, spanyol bajnok FC Barcelona labdarúgócsapatának kapitánya.
okt. 23
15:12
Véget ért a szupermaraton - magyarok a dobogón (Behaviour)
A férfiaknál a címvédő lengyel Jaroslaw Janicki, a nőknél pedig - nagy fölénnyel - az orosz Irina Visnyevszkaja nyerte a 20. Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni versenyt, amely pénteken a Budakeszi és Budapest közötti 21 km-es félmaratoni szakasszal zárult.
okt. 23
15:30
Jean Todt a FIA új elnöke (Metropol)
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) párizsi közgyűlésének döntése értelmében a Forma-1-es Ferrari volt csapatfőnöke váltja az elnöki posztot 1993 óta betöltő brit Max Mosleyt. Az új vezető megbízatása négy évre szól.
okt. 23
15:30
Jean Todt: "Nagyon szorosan együtt kívánok működni Frank Tamással, aki az egyik tanácsadóm lesz" (Behaviour)
Jean Todtot választották meg pénteken a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új elnökévé.
okt. 23
15:48
Real Madrid: Benzema és Higuaín sem játszhat a Gijón ellen (She)
Karim Benzema és Gonzalo Higuaín sem játszhat a Real Madrid labdarúgócsapatának hétvégi, Sporting Gijón elleni bajnokiján.
okt. 23
15:50
Bayern München: Robben a szombati bajnokin visszatérhet a csapatba (She)
Arjen Robben, a német Bundesligában szereplő Bayern München holland szélsője akár már szombaton, az Eintracht Frankfurt elleni bajnokin visszatérhet a bajor csapatba.
okt. 23
16:06
Inter: Mourinho történelmi AC Milan-meccsekről beszélt (She)
José Mourinho, az Inter labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a városi rivális AC Milan a Real Madrid és az FC Zürich ellen is történelmet írt a Bajnokok Ligájában.
okt. 23
16:06
Lance Armstrong változtatott a jövő évi programján (Behaviour)
Nem indul a jövő évi Giro d'Italián Lance Armstrong. A hétszeres Tour de France-győztes amerikai kerékpáros inkább a Kaliforniai körversenyen szerepel.
okt. 23
16:08
Kerékpár: Armstrong nem indul a jövő évi Giro d’Italián (She)
Nem indul a jövő évi Giro d’Italián Lance Armstrong. A hétszeres Tour de France-győztes amerikai kerékpáros az olaszországi helyett inkább a Kaliforniai körversenyen szerepel majd.

Keresés