2009. október 11. vasárnap

okt. 11
0:00
16 válogatott már biztos résztvevő a 2010-es vb-n (Metropol)
Szombaton öt válogatott jutott ki a jövő évi labdarúgó-világbajnokságra, így a házigazda jogán résztvevő Dél-afrikai Köztársaság mellett eddig 15 csapat szereplése biztos.
okt. 11
0:00
Vb-2010 - Tizenhat válogatott már biztos résztvevő (lista) (Behaviour)
Szombaton öt válogatott jutott ki a jövő évi labdarúgó-világbajnokságra, így a házigazda jogán résztvevő Dél-afrikai Köztársaság mellett eddig 15 csapat szereplése biztos.
okt. 11
0:04
Háromgólos vereség a portugáloktól (Metropol)
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 3-0-ra kikapott Portugália csapatától világbajnoki selejtezőmérkőzésen.
okt. 11
0:04
VB 2010: matematikai esélyünk még maradt (Behaviour)
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 3-0-ra kikapott Portugália csapatától világbajnoki selejtezőmérkőzésen.
okt. 11
0:15
Videó: nézze meg a szerbek románoknak lőtt öt gólját! (She)
Mint már beszámoltunk róla, Szerbia labdarúgó-válogatottja hazai pályán 5–0-ra legyőzte Romániát, ezzel megnyerte az európai vb-selejtezők 7. csoportját. A találkozó összefoglalóját megtekintheti az alábbi videón!
okt. 11
0:36
Portugál-magyar - Háromgólos vereség és szinte biztos búcsú (Behaviour)
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 3-0-ra kikapott Portugália csapatától világbajnoki selejtezőmérkőzésen.
okt. 11
0:51
Brazília: a visszatérő Ronaldo góllal segítette győzelemhez csapatát (She)
A Fluminense elleni hétközi bajnokit (1–1) kisebb térdsérülése miatt kihagyó Ronaldo a Gremio ellen már a kezdő csapatban kapott helyet a Corinthiansban, és a 12. percben ő szerezte az első gólt a mérkőzésen, amelyet csapata 2–1-re nyert meg.
okt. 11
1:09
Vb 2010: Minden játékosom a maximumot nyújtotta - Erwin Koeman (She)
A magyar labdarúgó-válogatott 3–0-s vereséget szenvedett Portugáliában az európai vb-selejtezők 1. csoportjában, így gyakorlatilag elvesztette esélyét a dél-afrikai tornán való részvételre. Erwin Koeman, a mieink szövetségi kapitánya szerint játékosai mindent megtettek, amire az erejükből telt.
okt. 11
2:21
Vb 2010: Argentína drámai meccsen nyert, Chile kijutott a vb-re (She)
Argentína labdarúgó-válogatottja hihetetlen mérkőzésen 2–1-re legyőzte hazai pályán Perut a vb-selejtezők dél-amerikai zónájának utolsó előtti fordulójában, így feljött a csoport negyedik helyére. Az argentinok a debütáló Gonzalo Higuaín góljával szereztek vezetést, de a vendégek a 90. percben egyenlíteni tudtak. Már úgy nézett ki, hogy Diego Maradonának újabb kínos eredménnyel kell elszámolnia,…
okt. 11
2:57
Vb 2010: Mexikó megváltotta jegyét Dél-Afrikába (She)
Mexikó labdarúgó-válogatottja hazai pályán 4–1-re megverte Salvador legjobbjait a vb-selejtezők CONCACAF-zónájában, ezzel kvalifikálta magát a 2010-es dél-afrikai vb-re.
okt. 11
4:45
12 órát autóztak Palikék és társaik (Blikk)
okt. 11
6:51
Atlétika: vita a nemekről a Nemzetközi Atlétikai Szövetségben (She)
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) hétfőtől arra a kérdésre keresi a választ, milyen kritériumok alapján határozható meg, ki a férfi és ki a nő.
okt. 11
7:09
Vb 2010: Mexikó után az Egyesült Államok is biztos vb-résztvevő (She)
Mexikó 4-1-es győzelme után az Egyesült Államok is nyert, így már biztosan ott lesz a 2010-es világbajnokságon Dél-Afrikában.
okt. 11
8:39
MLS: Hercegfalvi Zoltánék kikaptak idegenben a Chivastól (She)
Hercegfalvi Zoltán csapata, a Kansas City Wizards 2-0-ra kikapott idegenben a Chivas USA-től. A magyar légiós csereként állt be a 62. percben.
okt. 11
9:54
Chile, Mexikó és az USA is kijutott a világbajnokságra (Metropol)
Chile, Mexikó és az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja megváltotta dél-afrikai repülőjegyét a szombati világbajnoki selejtezők során.
okt. 11
10:45
Wales: Bellamy a Bajnokok Ligája miatt lemondhatja a válogatottságot (She)
Craig Bellamy, a Manchester City támadója a walesi válogatott finnek ellen 2-1-re elveszített vb-selejtezője után elmondta, elképzelhető, hogy lemondja a válogatottságot, ha a következő idényben bejut a Bajnokok Ligájába az angol csapattal.
okt. 11
10:47
Női kosárlabda: Rátgéber László tanítványa újra WNBA-bajnok (She)
A Rátgéber László irányította Szpartak Moszkvát is erősítő Diana Taurasi bajnoki címre vezette szombaton a Phoenix Mercuryt az észak-amerikai női profi kosárlabdaligában (WNBA).
okt. 11
11:21
Triatlon: Csomor Erika 27. lett az Ironman-vb-n (She)
A tavaly negyedik Csomor Erika ezúttal a 27. helyen végzett a hawaii Ironman-világbajnokságon. A férfiaknál az ausztrál Craig Alexander, a nőknél a brit Chrissie Wellington nyerte a világ egyik legnehezebb triatlon versenyét, mindketten megvédték címüket.
okt. 11
11:23
Diósgyőr: kifizette 5 millió forintos tartozását a klub az APEH-nek (She)
A DVTK a hivatalos honlapján tette közzé, hogy kifizette közel 5 millió forintos tartozását az APEH-nek.
okt. 11
11:39
Vb 2010: öt spanyol játékos is kihagyja a Bosznia elleni selejtezőt (She)
Öt játékos is kihagyja szerdán a spanyol labdarúgó-válogatott Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki selejtezőjét.
okt. 11
11:57
Blog: Inkább a Madonna VI. - Szöllősi György írása (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Szöllősi György újságíró, aki ezúttal a magyar labdarúgó-válogatott Portugália elleni 3–0-s veresége kapcsán fejti ki a véleményét.
okt. 11
11:59
Asztalitenisz vk: Tóth Krisztina három vereséggel búcsúzott (She)
Mindkét vasárnapi mérkőzését elvesztette, így három vereséggel búcsúzott a kínai Kantonban zajló, 150 ezer dollár összdíjazású női asztalitenisz-világkupán Tóth Krisztina.
okt. 11
12:00
Glock nem indulhat a Brazil Nagydíjon (Behaviour)
Nem indulhat a jövő heti Forma-1-es Brazil Nagydíjon a Toyota német pilótája, Timo Glock, aki a múlt heti, szuzukai futam időmérőjén balesetet szenvedett.
okt. 11
12:01
Videó: Argentína drámai győzelme és Maradona gólöröme (She)
Mint már beszámoltunk róla, Argentína labdarúgó-válogatottja hihetetlen mérkőzésen 2–1-re legyőzte hazai pályán Perut a vb-selejtezők dél-amerikai zónájának utolsó előtti fordulójában. Most megmutatjuk a találkozó összefoglalóját videón!
okt. 11
12:36
Ronaldo megsérült a magyar csapat elleni meccsen (Metropol)
Bokasérülése miatt valószínűleg nem játszhat Málta ellen a világbajnoki selejtezők szerdai utolsó fordulójában Cristiano Ronaldo, a magyarokat szombaton, Lisszabonban 3-0-ra legyőző portugál labdarúgó-válogatott legnagyobb sztárja.
okt. 11
13:27
Hirosima és Nagaszaki téli olimpiát rendezne (Infostart)
Hirosima és Nagaszaki közösen szeretne pályázni a 2020-as nyári olimpia rendezési jogára. Ezt a két, 1945-ben amerikai atomtámadást átélt japán város polgármestere jelentette be.
okt. 11
13:27
Vb 2010: félmillióan nézték online az angolok ukrajnai fellépését (She)
Angliában mintegy 250 ezer ember fizetett elő az Ukrajna–Anglia világbajnoki selejtező mérkőzésre az interneten. A Sunday Times riportja szerint körülbelül kétszer ennyi néző láthatta a találkozót, amelyet – Angliában először – élőben csak online lehetett követni.
okt. 11
13:29
Női kosárlabda: vereséggel zárt és negyedik lett a Sopron (She)
Utolsó mérkőzésén is vereséget szenvedett, így a negyedik helyen végzett az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata az oroszországi Jekatyerinburgban zajló meghívásos négyes tornán.
okt. 11
13:45
Olimpia: Hirosima és Nagaszaki közösen pályázna a 2020-as játékokra (She)
Hirosima és Nagaszaki közösen szeretne pályázni a 2020-as nyári olimpia rendezési jogára - ezt a két, 1945-ben amerikai atomtámadást szenvedett japán város polgármestere jelentette be vasárnap.
okt. 11
14:03
Vb 2010: Hajnal Tamás hazautazott Dortmundba a sérülése miatt (She)
A 3-0-s hazai sikerrel véget érő szombati Portugália–Magyarország vb-selejtező után válogatottunk érthetően csendben készülődött a koppenhágai folytatásra, a dánok elleni utolsó kvalifikációs mérkőzésére. Az MLSZ hivatalos honlapjának beszámolója szerint a lisszaboni meccs másnapjának első eseménye az volt, hogy Hajnal Tamás – saját álláspontját és az egészségügyi stáb véleményét egyeztetve Erwin…
okt. 11
14:05
Vb 2010: Fatih Terimnek a szerdai lesz az utolsó mérkőzése a török kispadon (She)
A tegnapi mérkőzések után biztossá vált, hogy az európai vb-selejtezők 5. csoportjából nem tudta magát kvalifikálni a jövő évi dél-afrikai tornára a török válogatott, miután 2–0-ra kikapott Belgiumtól, míg a bosnyákok ugyanilyen különbséggel bizonyultak jobbnak Észtországnál, és ezzel elérték a pótselejtezőt érő második helyet. Fatih Terim török szövetségi kapitány a találkozó után bejelentette,…
okt. 11
14:21
Vereséggel zárt és negyedik lett a Sopron Jekatyerinburgban (Infostart)
Utolsó mérkőzésén is vereséget szenvedett, így a negyedik helyen végzett az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata az oroszországi Jekatyerinburgban zajló, meghívásos négyes tornán.
okt. 11
14:24
Djokovic nyerte a pekingi tenisztornát (Metropol)
A második helyen kiemelt szerb Novak Djokovic nyerte a férfiak versenyét a pekingi keménypályás tenisztornán, miután a vasárnapi, esőszünettel tarkított döntőben két szettben legyőzte a horvát Marin Cilicet.
okt. 11
14:39
Manchester United: Van Gaal lett volna Ferguson utódja (She)
Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy 2002-ben ő lett volna a visszavonuláson gondolkozó Sir Alex Ferguson utódja a Manchester United csapatának kispadján.
okt. 11
14:41
Versenytánc: negyedik lett a magyar bajnok a tíztánc-vb-n (She)
Sporttörténelmi sikert ért el László Csaba és Mikes Anna a tíztánc-világbajnokságon: a negyedik helyen zártak.
okt. 11
14:43
Arsenal: Wengertől ebben az idényben már trófeát várnak a vezetők (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenalnál úgy látja a vezetőség, ebben a szezonban eljött az idő a csapat számára, hogy ismét trófeát szerezzen.
okt. 11
14:57
Röplabda: korábbi élvonalbeli játékosokkal debütált a gödi torna (She)
A sportág népszerűsítése mellett szabadidős és városi közösségépítő célzattal rendezték meg Felsőgödön az OKTOPA-kupa röplabdatornát október 10-én. A Balázsovits-sportcsarnokban lebonyolított vegyesröplabda-kupán nyolc csapat mintegy ötven játékosa szerepelt. Az egész napos küzdelmekből – minden gárda hatszor lépett pályára – végül a Makrai-Zsembrovszky-Horváth-Sztankó-Török-Szabó összeállítású…
okt. 11
15:33
A bukott kapitányok lemondanak - Erwin Koeman marad (Infostart)
A török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Fatih Terim lemondott tisztségéről, miután eldőlt, csapata a pótselejtezőt sem éri el, így biztosan nem jut ki a 2010-es világbajnokságra.
okt. 11
15:33
Vb 2010: Löw kísérletezésre használja a német-finn meccset (She)
A német labdarúgó-válogatott vb-kvalifikációját bebiztosító moszkvai győzelem (1–0) után Joachim Löw, a Nationalelf szakvezetője bejelentette: a finnek elleni, már tét nélküli meccset részben kísérletezésre használja.
okt. 11
15:51
Szerbia: két gyanúsítottja van a francia drukker agyonverésének (She)
A szerb rendőrség két gyanúsítottat keres a 28 éves Toulouse-szurkoló, Brice Taton meggyilkolásának ügyében. A francia férfit a belgrádi Partizan huligáncsoportjának tagjai verték meg brutálisan egy Európa-liga-mérkőzés előtt a szerb fővárosban. Taton belehalt a sérüléseibe.
okt. 11
15:54
Kuznyecova a női győztes Pekingben (Metropol)
A hatodik helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova nyerte a nők versenyét a pekingi keménypályás tenisztornán, miután a vasárnapi döntőben két szettben legyőzte a lengyel Agnieszka Radwanskát.
okt. 11
15:54
Atommal bombázott városok rendeznének Olimpiát (Behaviour)
Hirosima és Nagaszaki közösen szeretne pályázni a 2020-as nyári olimpia rendezési jogára - ezt a két, 1945-ben amerikai atomtámadást szenvedett japán város polgármestere jelentette be vasárnap.
okt. 11
16:09
Női kézilabda: Milena Knezevicset szívproblémái miatt meg kell műteni (She)
Szívproblémái miatt meg kell operálni a Buducsnoszt Podgorica és a montenegrói női kézilabda-válogatott játékosát, Milena Knezevicset.
okt. 11
16:27
Juventus: Gianluigi Buffon térdét meg kell műteni (She)
Meg kell műteni a Juventus és az olasz válogatott első számú kapusa, Gianluigi Buffon térdét. Ezt maga a világklasszis játékos jelentette be.
okt. 11
16:45
Vb 2010: C. Ronaldo nem játszik az utolsó fordulóban Málta ellen (She)
Cristiano Ronaldo, a portugál labdarúgó-válogatott és a spanyol Real Madrid klasszisa bokasérülés miatt már az első félóra után lejött a pályáról a Magyarország ellen 3–0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn. Azóta biztossá vált, hogy nem fog felépülni a szerdai, Málta elleni mérkőzésig, ezért a portugál szövetség megengedte neki, hogy elhagyja az együttest.
okt. 11
17:03
Maradona hason szánkázott örömében - videóval (Infostart)
Diego Armando Maradona, a nyolcvanas évek legjobb futballistája a szakadó esőben a hasán csúszva szánkázott a Buenos Aires-i stadion gyepén. Önkívületben ordította, "felfedezettje" nevét. A néhány hete tíz éves szünet után az argentin válogatottba visszatért Martín Palermo, becenevén a Bolond (Loco) a 93. percben adta vissza győztes góljával a reményt az argentinoknak. Szerdán az Albiceleste…
okt. 11
17:03
Vb 2010: Capello Fostert hívta be a kiállított Green helyére (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Ben Fostert, a Manchester United kapusát hívta meg a „háromoroszlános” nemzeti tizenegybe, miután Robert Greent kiállította a játékvezető az ukránok elleni meccsen (0–1).
okt. 11
17:05
Vb 2010: Bilic kidobta a keretből Simunicot és Krizanacot (She)
Slaven Bilic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azonnali hatállyal kitette keretéből a csapat egyik legjobb védőjét, a Hoffenheimben légióskodó Josip Simunicot.
okt. 11
17:07
Női kosárlabda: az Egyesült Államok nyerte meg a jekatyerinburgi tornát (She)
Mint arról korábban beszámoltunk, az utolsó mérkőzésén is vereséget szenvedett, így a negyedik helyen végzett az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata az oroszországi Jekatyerinburgban rendezett, meghívásos négyes tornán. Azóta az is kiderült, hogy a viadalt az Egyesült Államok válogatottja nyerte meg, miután vasárnap legyőzte a házigazdák együttesét.
okt. 11
17:21
Jégkorong, Mol-liga: kikapott a Ferencváros a Csíkszeredától (She)
Az SC Csíkszereda magabiztosan, 6–2-re legyőzte a Ferencváros csapatát a magyar-román közös jégkorongbajnokság (MOL-liga) vasárnapi játéknapján.

Keresés