2009. október 18. vasárnap

okt. 18
0:12
Primera División: a Barcelona döntetlent játszott Valenciában (She)
Már nem hibátlan a Barcelona sem, amely döntetlent játszott Valenciában a spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában.
okt. 18
1:42
Ökölvívás: Abraham nagy K. O.-val kezdte a szupertornát (She)
A berlini O2 Aréna csordultig megtelt lelátói előtt Arthur Abraham és Jermain Taylor összecsapásával szombaton késő este útjára indult a világszerte óriási érdeklődéssel várt nagyközépsúlyú szupertorna. A mérkőzést kiütéssel Abraham nyerte meg.
okt. 18
4:42
NSO Tv: „Mintha testvérek lennénk!” - hazaérkeztek az U20-as vb-hősök (She)
Szombat éjjel megérkeztek Budapestre az egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmes magyar csapat hősei. A fiúkat hatalmas tömeg fogadta a Ferihegyen, akik a fárasztó hetek ellenére a média és a szurkolók rohamát is remekül állták. Tekintse meg helyszíni riportunkat!
okt. 18
7:24
MotoGP, 125 kcm: Simón világbajnok lett a nyolcadliteresek között (She)
A spanyol Julián Simón megnyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es géposztályának 2009-es világbajnokságát, miután a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon elért első helyével behozhatatlan előnyre tett szert a vb-pontversenyben.
okt. 18
8:00
MotoGP: Stoner nyert, Rossi második, Lorenzo kiesett (She)
Az ausztrál Casey Stoner nyerte meg a MotoGP királykategóriájának Ausztrál Nagydíját, így hazai pályán ünnepelhetett. Valentino Rossi második helyével közel került a világbajnoki címhez, miután nagy riválisa, Jorge Lorenzo a rajtot követően kiesett, így elesett a pontszerzéstől. Talmácsi Gábor a 13. helyen fejezte be a futamot.
okt. 18
8:03
Ecclestone: még a "gyilkosoknak" sem kell életük fogytáig a börtönben maradniuk (Behaviour)
Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsőszámú vezetője túlzottnak tartja Flavio Briatore, a Renault volt csapatfőnökének a büntetését. "Szerintem ebben az ítéletben nincs realizmus" - fogalmazott Ecclestone, aki szerint még a "gyilkosoknak" sem kell életük fogytáig a börtönben maradniuk.
okt. 18
8:36
A borzalmas záporok Barrichellónak kedveztek (Infostart)
A szélsőséges időjárási körülmények miatt többször hosszú ideig szünetelt a Brazil Nagydíj időmérő edzése, amelyen végül Rubens Barrichello volt a leggyorsabb, így ő indulhat az élről a vasárnapi futamon. A világbajnoki címre hajtó brazil vetélytársai csak a mezőny hátsó feléből indulhatnak: Jenson Button a 14., Sebastian Vettel a 16 .helyről.
okt. 18
8:36
NHL: szétlövéssel nyert a Colorado a Detroit otthonában (She)
Nagyüzem volt az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság, az NHL szombati játéknapján, 13 mérkőzést rendeztek. Az előző idény nagydöntőse, a Detroit Red Wings hazai pályán kapott ki szétlövés után a Colorado Avalanche-től. Szintén a kapura vezetések után nyert a Washington Capitals otthon a Nashville Predators ellen. Az Ottawa Senators kanadai derbit nyert a Montreal Canadiens csarnokában.
okt. 18
8:39
Öngyilkos lett a világbajnok motoros mostohaapja (Behaviour)
Pesaro melletti házában holtan találták a nyolcszoros motorkerékpáros világbajnok Valantino Rossi mostohaapját; olasz lapértesülések szerint a jelek arra utalnak, hogy Mauro Tecchi öngyilkosságot követett el.
okt. 18
8:54
Talmácsi ezúttal is lemaradt, Rossi már szinte világbajnok (Infostart)
Az ausztrál Casey Stoner nyerte meg a MotoGP királykategóriájának Ausztrál Nagydíját, így hazai pályán ünnepelhetett. Valentino Rossi második helyével közel került a világbajnoki címhez, miután nagy riválisa, Jorge Lorenzo a rajtot követően kiesett, így elesett a pontszerzéstől. Talmácsi Gábor a 13. helyen fejezte be a futamot.
okt. 18
8:54
Női labdarúgás: U17-eseink kikaptak Norvégiától, így másodikak a csoportban (She)
Szombat este harmadik mérkőzését játszotta le U17-es női labdarúgó-válogatottunk a hazai rendezésű Eb-selejtezőtornán, a mieink ellenfele Norvégia volt.
okt. 18
8:56
Ökölvívás: Froch pontozással győzte le Andre a szupertornán (She)
A brit Carl Froch megosztott pontozással legyőzte Andre Dirrellt Nothinghamben a nagyközépsúlyú szupertorna első fordulójának keretében. Froch 113–114, 115–112, 115–112 különbséggel bizonyult jobbnak amerikai ellenfelénél, akitől egy alkalommal pontot is levontak a mérkőzésen. Froch győzelmével begyűjtötte a két pontot, valamint megtartotta WBC világbajnoki címét.
okt. 18
9:12
Talmácsi 13. az Ausztrál GP-n (Metropol)
Talmácsi Gábor a 13. helyen végzett, ezzel három pontot szerzett MotoGP-ben, a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Ausztrál Nagydíján.
okt. 18
9:30
Anand és Topalov 2 millió euróért viaskodik (Metropol)
Szófia rendezheti meg április 5. és 23. között a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) világbajnoki címéért kiírt párosmérkőzést az indiai Viswanathan Anand és a bolgár Veszelin Topalov között.
okt. 18
10:06
MotoGP: öngyilkos lett Valentino Rossi mostohaapja (She)
Pesaro melletti házában holtan találták a nyolcszoros gyorsaságimotoros-világbajnok Valentino Rossi mostohaapját; olasz lapértesülések szerint a jelek arra utalnak, hogy Mauro Tecchi öngyilkosságot követett el.
okt. 18
10:42
Szavazzunk Kiss Mátéra! (Infostart)
A magyar junior-válogatott középpályása az egyiptomi U20-as világbajnokság nyolcaddöntőjében a cseheknek lőtt szenzációs gólját a FIFA honlapja beválasztotta a torna legszebb tíz találata közé. Mi több, az ő gólja kapott eddig egyedül ötcsillagos minősítést.
okt. 18
10:42
U20-as vb: Nyerő típusú játékosok voltak a pályán - Egervári (She)
Tegnap késő este landolt Ferihegyen az egyiptomi világbajnokságon bronzérmet szerző U20-as labdarúgó-válogatott repülőgépe, a futballistákat rengeteg lelkes szurkoló fogadta a 2A terminálon. És természetesen ott volt az eseményen az NSO Tv stábja is, munkatársaink igyekeztek szóra bírni a főszereplőket.
okt. 18
10:44
Formula-1: Ecclestone szerint túlzott Briatore büntetése (She)
Benie Ecclestone, a Formula–1 első számú vezetője túlzottnak tartja Flavio Briatore, a Renault volt csapatfőnökének büntetését.
okt. 18
10:46
U20-as vb: szerencsére nem súlyos Futács Márkó sérülése (She)
Tegnap késő este landolt Ferihegyen az egyiptomi világbajnokságon bronzérmet szerző U20-as labdarúgó-válogatott repülőgépe, a futballistákat rengeteg lelkes szurkoló fogadta a 2A terminálon. És természetesen ott volt az eseményen az NSO Tv stábja is, munkatársaink igyekeztek szóra bírni a főszereplőket.
okt. 18
11:00
NB I-es mérkőzésnyi tömeg várta a juniorvébé hőseit - képekkel! (Infostart)
Jóval több, mint ezer ember várta Ferihegyen szombat este a Rómán keresztül hazaérkező világbajnoki bronzérmes junior-válogatottat. A 2A terminál előcsarnoka szűknek bizonyult, rengetegen vacogtak kint a szabad levegőn, türelmesen kivárva a gép félórás késését is.
okt. 18
11:36
A Real Madrid győzött, a Barcelona nem - videókkal (Infostart)
Továbbra is a Barcelona vezet a spanyol bajnokságban, de a Real Madrid megközelítette. A bajnok gól nélküli döntetlent ért el a valenciai rangadón, a Madrid magabiztosan legyőzte a Valladolidot.
okt. 18
11:36
MotoGP: Végre versenyben voltam - Talmácsi Gábor (She)
Talmácsi Gábor a 13. helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíján. A magyar motoros a futam nagy részében fel tudta venni a versenyt a mezőny hátsó felében versenyzőkkel, ami eddig nem volt jellemző.
okt. 18
11:54
MotoGP: Németh Balázs csalódott, hogy nem sikerült a pontszerzés (She)
Németh Balázs a 16. helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájának ausztráliai futamán, azaz a magyar motoros Portugáliához hasonlóan Phillip Islanden is egy hellyel maradt le a pontszerzésről.
okt. 18
11:56
Videó: Hercegfalvi Zoltán második gólja az MLS-ben (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, Hercegfalvi Zoltán ismét eredményes volt az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban. Hercegfalvi a Seattle Sounders elleni mérkőzés 51. percében talált be, és alakította 1–1-re az állást. A találkozó végén azonban nem örülhetett a csatár, mert a Seattle 3–2-re győzött.
okt. 18
12:12
A Premier League történetének legfurább góljával verte meg a Sunderland a Liverpoolt (Infostart)
A Premier League történetének legfurább góljával verte meg a Sunderland a Liverpoolt. Darren Bent az ötödik percben lőtt góljánál a labda szemmel is jól láthatóan egy piros léggömbön változtatott irányt. A Liverpool tábora okkal, de eredmény nélkül tiltakozott.
okt. 18
12:12
Soproni Liga: Az első félidőben helyzetünk sem volt - Szentes Lázár (She)
A Soproni Liga 11. fordulójának keleti derbijén a Nyíregyháza és a Diósgyőr döntetlent játszott egymással, az 1–1-re végződő mérkőzés után mindkét vezetőedző úgy érzete, többet is kihozhatott volna csapata az összecsapásból.
okt. 18
12:12
Hazaérkezett a bronzérmes csapat (Metropol)
Szurkolók tömege várta szombaton késő este az egyiptomi 20 éven aluli labdarúgó-világbajnokságról hazaérkezett magyar válogatottat, amely bronzérmet szerzett.
okt. 18
12:14
Pápa: Szűcs Lajos izomhúzódást szenvedett Zalaegerszegen (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Lombard FC Pápa kapusa, Szűcs Lajos izomhúzódást szenvedett csapata Zalaegerszeg elleni bajnokiján. A pápai csapatkapitánynak emiatt pihennie kell – olvasható a klub hivatalos honlapján.
okt. 18
12:30
Sztankovics a félpályáról rúgott gólt a világbajnok kapusnak - videóval (Infostart)
José Mourinhót és az Inter ezúttal nem érhette kritika: a bajnok idegenben 5-0-ra kiütötte a szezont jól kezdő, s különösen hazai pályán veszélyes Genoát.
okt. 18
12:30
Aranylabda: Ryan Giggs is újra a jelöltek között van (She)
A France Football magazin vasárnap közreadta az Aranylabdára esélyes jelöltek listáját. A szaklap szerinti legjobb 30, Európában játszó labdarúgót tartalmazó névsorban 2000 után újra ott van Ryan Giggs, valamint egy év kihagyás után a francia Thierry Henry is. A listáról természetesen nem hiányzik az elmúlt két év győztese közül Cristiano Ronaldo és Kaká sem, és rajta van a nagy esélyesnek tartott…
okt. 18
12:48
Hat spanyol az Aranylabda-szavazás harmincas listáján (Infostart)
Hat spanyol labdarúgó neve szerepel az Aranylabda idei várományosait felsoroló harmincas listán. A ma nyilvánosságra hozott névsorba Brazíliából öt, Angliából és Franciaországból pedig négy-négy labdarúgó került be, olasz és német játékos viszont nincs az év során kiemelkedő teljesítményt nyújtó jelöltek között.
okt. 18
13:06
U21: Egervári az olimpiai csapatban Varga Józsefre, Vassra és Filkorra is számíthat (She)
Az U20-as válogatottal világbajnoki bronzérmet nyerő Egervári Sándor szövetségi edző a Nemzeti Sportnak elmondta, gondolatban már az U21-es válogatottat tervezi, amely majd kivívhatja a 2012-es olimpiai szereplés jogát. Abban a csapatban az egyiptomi hősök mellett többek között Varga Józsefre, Filkor Attilára és Vass Ádámra is számíthat.
okt. 18
13:08
Tenisz: Davigyenko megverte Nadalt a sanghaji fináléban (She)
Az orosz Nyikolaj Davigyenko nyerte meg a sanghaji ATP 1000-es férfi tenisztornát, miután a döntőben 7:6, 6:3-ra legyőzte a korábbi világelső spanyol Rafael Nadalt.
okt. 18
13:24
Bajnokok Ligája: skót bíró a Debrecen Fiorentina elleni mérkőzésén (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) skót játékvezetői négyest küldött a Debrecen Fiorentina elleni Bajnokok Ligája mérkőzésére.
okt. 18
13:42
DVSC: Rudolf Gergely játéka kérdéses a Fiorentina ellen (She)
Rudolf Gergely, a DVSC labdarúgócsapatának csatára vírusos fertőzés miatt nem biztos, hogy vállalni tudja a játékot a Fiorentina elleni keddi BL-mérkőzésen – adta hírül a debreceni klub hivatalos honlapja.
okt. 18
14:00
Esélyt sem adott a Kielcének a Veszprém (Blikk)
VESZPRÉM – Ismét a szebbik arcát mutatta az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata a közönségének. A bakonyiak a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában meggyőző teljesítménnyel 33-26-ra nyertek a korábban veretlen lengyel Kielce ellen, s ezzel a B csoport hattagú mezőnyében átvették a vezetést.
okt. 18
14:18
Formula-1: Barrichello és Heidfeld indulhat a legkönnyebb autóval (She)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) nyilvánosságra hozta, hogy a Formula–1-es Brazil Nagydíj mai futamának a pilóták mekkora súlyú autóval vágnak neki. A listából kiderül, hogy a legkönnyebb autóval az első rajthelyet megszerző Rubens Barrichello indul majd. (Ugyanekkora a súlya a 19. helyről rajtoló Nick Heidfeldnek is.) A vb-pontversenyt vezető Jenson Button több mint 20 kilóval nehezebb…
okt. 18
14:18
Ezüstöt ért Berki gyakorlata (Blikk)
LONDON – Újabb világbajnoki ezüstérmet szerzett a tornász Berki Krisztián (24). A lólengés hazai legjobbja a londoni vébén lett tegnap második, csak a kínai Csang Hung-tao (23) előzte meg.
okt. 18
14:36
Premjer-liga: a Szpartak moszkvai rangadót nyert a Lokomotiv ellen (She)
A Szpartak Moszkva 3–0-ra legyőzte városi riválisát, a Lokomotivot az orosz labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában, így továbbra is egy pont a különbség a pontvadászatban az éllovas és címvédő Rubin Kazany, illetve a Szpartak között.
okt. 18
14:36
Világkörüli útra indult egy 16 éves vitorlázó (Metropol)
Kihajózott vasárnap Sydneyből a 16 éves Jessica Watson, aki körbe akarja hajózni a Földet. Ha a terve sikerül, akkor ő lesz a legfiatalabb vitorlázó, aki segítség nélkül megtette a hatalmas utat.
okt. 18
14:54
Eredivisie: Bodorék döntetlent játszottak a Venlóval (She)
Döntetlent játszott a holland bajnokság 10. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Roda. Bodor Boldizsár együttese a szünetben még 1–0-ra vezetett a Venlo otthonában, végül azonban meg kellett elégednie az egy ponttal. Bodor végigjátszotta a találkozót.
okt. 18
15:12
Tenisz: másodszor nyert WTA-tornát Yanina Wickmayer (She)
Yanina Wickmayer nyerte meg a Linzben rendezett női tenisztornát. A harmadik helyen kiemelt belga lány a cseh Petra Kvitovát győzte le a fináléban 6:3, 6:4-re. Wickmayernek ez volt pályafutása második WTA-tornagyőzelme, májusban Estorilban sem talált legyőzőre.
okt. 18
15:30
Női röplabda Extraliga: a Nyíregyháza legyőzte az ifjúsági válogatottat (She)
A női röplabda Extraliga vasárnapi játéknapján az ifjúsági válogatott 3:1-re kikapott a Euroaszfalt-NRK-Nyíregyházától.
okt. 18
15:48
U20: a közösség ereje eredményezte a bronzérmet - Koman és Németh (She)
Tegnap tért haza Egyiptomból az egyiptomi világbajnokságon bronzérmet szerzett U20-as válogatott. Koman Vladimir és Németh Krisztián is arról beszélt a Nemzeti Sportnak az Afrikában elért siker kapcsán, hogy a közösségben rejlő erő volt az eredmények kulcsa.
okt. 18
15:50
Bundesliga 2.: Szabics gólpasszt adott, Stieber végig a pályán volt (She)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Augsburg együttese 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Karlsruher SC-vel, a hazaiak góljánál Szabics Imre szolgálta ki Thurkot.
okt. 18
16:24
Premier League: a Burnley ötgólos meccsen kapott ki Blackburnben (She)
A Blackburn Rovers hazai pályán 3–2-re legyőzte a Burnley csapatát az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában.
okt. 18
16:26
Formula-1: Liuzzi hátrasorolásával Vettel eggyel előrébbről indulhat (She)
A Force-Indiával versenyző Vitantonio Liuzzi autójában váltót kellett cserélni, amiért öthelyes rajtbüntetést kapott. Ezzel Liuzzi a 15. pozícióból visszacsúszott az utolsó, 20. helyre. Így az is eldőlt, hogy a Red Bull-lal induló német Sebastian Vettel egy hellyel előrébbről rajtolhat, közvetlenül a rivális Jenson Button mögül.
okt. 18
16:42
Eredivisie: Babosék hazai pályán ikszeltek a Den Haag csapatával (She)
A NEC Nijmegen Babos Gáborral a kapujában 1–1-es döntetlent játszott a Den Haag csapatával a holland labdarúgó élvonal 10. fordulójában.
okt. 18
17:18
Jégkorong, Mol-liga: négy góllal nyert a Csíkszereda a Vasas ellen (She)
Mindhárom harmadot megnyerve, 4–0-ra diadalmaskodott az SC Csíkszereda a Vasas Bp. Stars ellen a jégkorong Mol-liga mai játéknapján.
okt. 18
17:20
Serie A: a Sampdoria döntetlenje után élen maradt az Inter (She)
A Serie A 8. fordulójában vasárnapi délután a Sampdoria 1–1-es döntetlent játszott a Lazio vendégeként, ezzel a tegnap a Genoát legyőző Inter maradt az élen. A Catania, a Napoli és a Parma otthon, a Palermo, az Atalanta és a a Bari idegenben nyert.

Keresés