2009. szeptember 29. kedd

szept. 29
0:00
U20-as vb: Paraguay legyőzte a házigazda egyiptomi együttest (She)
Az Egyiptomban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon, az A-csoport második fordulójában Paraguay minimális különbséggel, egy góllal kerekedett a vendéglátó egyiptomi gárda fölé.
szept. 29
0:36
Olimpia 2016: Barack Obama csütörtökön érkezik Koppenhágába (She)
Amint az várható volt, az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama mégiscsak elutazik Koppenhágába, hogy személyes jelenlétével is támogassa Chicago pályázatát a 2016-os olimpiai játékok megrendezéséért folyó kampányban.
szept. 29
6:36
Tizennégy év után ismét BL-meccs Budapesten (Behaviour)
Tizennégy év elteltével rendeznek mifelénk újfent Bajnokok Ligája-találkozót: ma este a Puskás Ferenc Stadionban a Debrecen az Olympique Lyont fogadja. A francia alakulat ugyan nemzetközi trófeát még nem nyert, de kétségtelenül a kontinens egyik óriása.
szept. 29
7:48
Tenisz: Federert ábrázoló bélyeget bocsát ki az osztrák posta (She)
Osztrák hírügynökségi jelentések szerint a férfi tenisz-világranglistát vezető svájci Roger Federert ábrázoló bélyeget bocsát ki jövőre az osztrák posta.
szept. 29
7:50
DVSC: Bodnár és Rudolf játszhat, Mészáros aligha - sérültlista (She)
Mint ismeretes, a Lyon elleni ma esti BL-mérkőzésre készülő DVSC-ből többen is megsérültek az elmúlt hetekben. Közülük Bodnár László és Rudolf Gergely felépült, a védelem oszlopa, Mészáros Norbert azonban aligha játszhat.
szept. 29
8:06
Erősebb Loki várja a Liverpoolnál veszélyesebb Lyont (Infostart)
Kedden este a Puskás Ferenc Stadionban folytatja Bajnokok Ligája szereplését a Debrecen labdarúgó-csapata. A Loki a második fordulóban a francia Lyont látja vendégül. A hajdúsági együttes erősödhet az előző játéknaphoz képest, mert visszatérhet Rudolf Gergely és Varga József is.
szept. 29
8:06
DVSC: Rudolf Gergelyt a Lens igazgatója figyeli a Lyon ellen (She)
Felfigyeltek a debreceni játékosokra, amit bizonyít, hogy menedzserek és klubvezetők sorakoznak egy-egy belépőért a csapat hazai és nemzetközi mérkőzései előtt. Gérard Parantin, a francia élvonalban szereplő RC Lens technikai igazgatója ugyan inkognitóban érkezett egy nappal a Lyon elleni mérkőzés előtt, ám miután a Nemzeti Sport „leleplezte", nyilatkozott is.
szept. 29
8:24
Ökölvívás: Vitalij Klicsko Maszkajevvel vagy Johnsonnal mérkőzhet (She)
Úgy tűnik, 38 éves korát meghazudtolva igencsak aktív akar maradni a WBC nehézsúlyú világbajnoka, az ukrán Vitalij Klicsko, aki nem sokkal hét végi győzelme után már a következő meccsét tervezi.
szept. 29
8:26
NFL: a Dallas megszerezte első győzelmét új stadionjában (She)
Az NFL hétfő esti mérkőzésén a Dallas Cowboys hazai pályán 21–7-re legyőzte a Carolina Pantherst.
szept. 29
9:00
NHL: Tamperében kapott ki a Panthers, a Blackhawks kiütötte a Davost (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Florida Panthers szétlövésben kapott ki Tamperében, míg az ugyancsak NHL-es Chicago Blackhawks kiütötte a HC Davost hétfő este felkészülési mérkőzésen.
szept. 29
9:00
Mai és holnapi program a BL-ben (Behaviour)
Nyolc mérkőzéssel zárul szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója.
szept. 29
9:18
Súlyos sérülést szenvedett a teniszcsillag (Behaviour)
Súlyos alkarsérülést szenvedett Sam Querrey, a világranglista 25. helyén álló amerikai teniszező.
szept. 29
9:36
Női kézilabda: Olaszországból és Dániából erősített a Siófok (She)
A Siófoki KC magyar idegenlégiósokat igazolt sérült játékosai, a beállós Tóth Zsuzsanna (keresztszalag-szakadás) és az átlövő Vasas Edina (kéztörés) pótlására.
szept. 29
9:38
Bajnokok Ligája: tekintse meg a mai nyolc meccs programját! (She)
A Bajnokok Ligájában ma este nyolc mérkőzést – köztük a DVSC-Lyon összecsapást – rendeznek. Tekintse meg a keddi programot!
szept. 29
9:40
Férfi kosárlabda: mali centert tesztel a Körmend, Spahija távozott (She)
A mali Cheick Diakité kéthetes próbajátékra érkezett a férfi élvonalbeli Körmend együtteséhez.
szept. 29
9:54
Soproni Liga: 11 ezer szurkoló előtt rendezhetik az Újpest-Fradit (She)
Relatív telt ház lehet szombaton a Szusza Ferenc Stadionban. A létesítményben összesen 13 501 ülőhely van, ám két szektort is le kell zárni biztonsági okok miatt, így csaknem tizenegyezer szurkoló nézheti majd élőben az Újpest–Ferencváros rangadót.
szept. 29
10:12
Anglia: Bogdán a negyedosztályú Crewe Alexandrában folytatja (She)
Az angol élvonalbeli Bolton kölcsönadta magyar kapusát, Bogdán Ádámot a League Two-ban (negyedosztály) szereplő Crewe Alexandrának – adta hírül a Bolton hivatalos honlapja.
szept. 29
10:12
Barbara topless szurkol a Lokinak (Blikk)
BUDAPEST – Nem csak a férfiakat hozza tűzbe a DVSC-TEVA Bajnokok Ligája-szereplése.
szept. 29
10:48
Soproni Liga: a grúz Kodolaev csatlakozott a Diósgyőr keretéhez (She)
Csatlakozott a labdarúgó Soproni Ligában szereplő DVTK keretéhez Beszarion Kodolaev. A grúz kapus még az átigazolási időszakban érkezett az FK Szpartaki Csinvalitól, ám munkavállalási engedély és vízum hiányában csak a napokban kezdhette el az edzéseket Miskolcon.
szept. 29
10:48
Öt kontinens ötven országának futói a rajtnál (Metropol)
Az eddigi nevezések alapján öt kontinens ötven országának futói vesznek részt vasárnap Magyarország első számú maratoni viadalán, a 24. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon.
szept. 29
10:50
Birkózás: sporttársak, barátok serege köszöntötte a világbajnokot (She)
Hétfőn késő este érkezett haza a magyar kötöttfogású birkózóválogatott a herningi világbajnokságról. Sporttársak, barátok kisebb serege zarándokolt el Ferihegyre, hogy köszöntse mindenekelőtt az aranyérmes Kiss Balázst.
szept. 29
11:06
DVSC: holnap dől el, hogy mikor térhet vissza Feczesin (She)
A francia L'Équipe című lap arról számolt be, hogy a DVSC Lyon elleni mai BL-meccsét sérülés miatt kihagyó Feczesin Róbert csak januárban játszhat legközelebb. Ezt az értesülést a futballista ügyeit intéző F-Group menedzseriroda nem erősítette meg.
szept. 29
11:08
Férfi kosárlabda: a DEKE Nuhanovic személyében szlovén légióst igazolt (She)
Hétfőn már együtt edzett a DEKE férficsapatával a szlovén Salih Nuhanovic. A 210 centis center legutóbb hazájában, az első ligás Zlatorog Lasko csapatában játszott.
szept. 29
11:24
"Debrecen - az ismeretlen játékosok ugródeszkája" (Infostart)
"Debrecen - az ismeretlen játékosok ugródeszkája" címmel közölt tudósítást az AFP hírügynökség a Loki Lyon elleni meccse előtt. Az írás szerint a Debrecen olyan csapat, amelyet nem zavarja, ha elkelnek a játékosai, mert közben gazdagodik.
szept. 29
11:42
Tenisz: Gyementyjeva kiesett, Sarapova simán nyert Tokióban (She)
A Tokióban zajló WTA-tornán folytatódott a csillaghullás. Az első helyen kiemelt Dinara Szafina és a másodikként rangsorolt Venus Williams után a harmadik kiemelt Jelena Gyementyjeva is kiesett.
szept. 29
11:42
Meghalt a Belgrádban megvert francia szurkoló (Metropol)
A belgrádi kórházban elhunyt az a francia szurkoló, akit szeptember 17-én vertek meg a Partizan Beograd labdarúgócsapatának huligánjai. Az orvosok kedden jelentették be, hogy nem tudták megmenteni a Toulouse szimpatizánsának életét.
szept. 29
11:44
Hertha: Lothar Matthäus lehet a berliniek új vezetőedzője (She)
A német Bild információi szerint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus lehet a Bundesliga utolsó helyén szerénykedő Hertha BSC új vezetőedzője. A Dárdai Pált is foglalkoztató berliniek sorozatban hat bajnokit veszítettek el, a vezetőség pedig tegnap megköszönte Lucien Favre vezetőedző munkáját.
szept. 29
11:46
Manchester City: Robinho még három hétig nem játszhat (She)
Mark Hughes, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere bejelentette, hogy a sérült Robinho további három hétig nem játszhat.
szept. 29
11:48
Premier League: Gary McAllister a Portsmouthnál vállalhat munkát (She)
Gary McAllister, a Liverpool egykori klasszisa az angol élvonalbeli Portsmouth labdarúgócsapatánál vállalhat edzői munkát.
szept. 29
11:50
Soproni Liga: Kassai vezeti az Újpest-Ferencváros meccset (She)
Az MLSZ játékvezetői bizottsága kijelölte a szombati Újpest–Ferencváros rangadó játékvezetőit. A sípot a szerdán még a Manchester United–Wolfsburg BL-meccsen dirigáló Kassai Viktor fújja.
szept. 29
12:00
"Kemény ellenfél lesz a Loki, de nyerünk" (Infostart)
Felfokozott hangulatban készülnek Lyonban az Olympique kedd esti magyarországi szereplésére. A sportújságírók, valamint a csapat hivatalos internetes lapjának szerkesztői egyöntetűen a francia csapat győzelmére számítanak, hangsúlyozva azonban, hogy a Loki kemény ellenfélnek bizonyulhat. Véleményüket a játékosok is osztják.
szept. 29
12:00
Szerbia: Partizan-huligánok halálra vertek egy francia szurkolót (She)
A belgrádi kórházban elhunyt az a francia szurkoló, akit szeptember 17-én vertek meg a Partizan Beograd huligánjai.
szept. 29
12:18
ZTE: a klub szerződtetheti a holland utánpótlás-válogatottat (She)
A klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint elhárultak az adminisztratív akadályok a holland utánpótlás-válogatott Prince Rajcomar szerződtetése elől.
szept. 29
12:20
Labdarúgó MK: ma két mérkőzéssel folytatódik a sorozat (She)
Ma két mérkőzéssel folytatódnak a Magyar Kupa küzdelmei, a 4. fordulóban (a legjobb 16 közé jutásért) 18 órakor Pécsi MFC–ZTE mérkőzést rendeznek, a harmadik forduló utolsó mérkőzésén pedig a Veszprém FC a Kaposvárt fogadja.
szept. 29
12:36
DVSC: Herczeg közvetlenül a meccs előtt hirdet kezdőcsapatot (She)
Csak közvetlenül a meccs előtt, a Puskás Ferenc Stadionba érkezést követően hirdeti ki kezdőcsapatát az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre Herczeg András, a Debrecen vezetőedzője.
szept. 29
12:54
Ferencváros: az Újpest-Fradi miatt halaszt az FTC II (She)
A Ferencváros megegyezett az Egri FC vezetőségével – a versenybizottság jóváhagyásával –, hogy az NB III Mátra-csoportjában szereplő FTC II két órával előbb, szombaton 13 órától játssza le a Heves megyei gárda elleni hazai bajnokiját.
szept. 29
12:54
Nancsingi sakkverseny - Lékó remizett (Metropol)
Lékó Péter világossal döntetlent játszott az azeri Tejmur Radzsabovval a kínai Nancsingban zajló sakk szuperverseny keddi, második fordulójában.
szept. 29
12:56
Spanyolország: Johan Cruyff lehet a katalán válogatott kapitánya (She)
A Katalán Labdarúgó-szövetség Johan Cruyffot szeretné megnyerni szövetségi kapitánynak.
szept. 29
13:12
Ökölvívás: Vető 20., Bedák Zsolt 24. a WBC ranglistáján (She)
Vető Gábor már a 20. pozíciót foglalja el a WBC szervezett legfrissebb könnyűsúlyú ranglistáján - számolt be a hírről a fiatal magyar öklöző menedzsere, Oliver Duetschler.
szept. 29
13:12
Agyonvertek egy szurkolót (Behaviour)
A belgrádi kórházban elhunyt az a francia szurkoló, akit szeptember 17-én vertek meg a Partizan Beograd labdarúgócsapatának huligánjai.
szept. 29
13:14
BL-retro: kövesse figyelemmel a Ferencváros-Ajax meccset! (She)
Tizennégy évet kellett várni rá, de a Debreceni VSC második magyar csapatként bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, és ma este a Puskás Ferenc Stadionban a Lyon ellen lejátssza első itthoni mérkőzését.
szept. 29
13:30
U20-as vb: Németh Krisztián pályára akar lépni Dél-Afrika ellen (She)
Némileg változott az eredeti program Alexandriában, ahol U20-as válogatottunk csoportmeccseit játssza a világbajnokságon: hétfő este „csak” kiadós szóbeli és illusztrációkkal, statisztikai adatokkal tarkított tájékoztatást kaptak játékosaink Kenyeres Imrétől, Egervári Sándor szövetségi edző első számú segítőjétől a következő ellenfelünkről, Dél-Afrikáról, a DVD-s elemzés kedd délelőttre maradt.
szept. 29
13:48
Real Madrid: a „királyiak” szerződést hosszabbítottak mezszponzorukkal (She)
A Real Madrid hivatalosan is bejelentette, hogy meghosszabbította szerződését mezszponzorával, a Bwin internetes fogadóirodával.
szept. 29
13:50
Manchester United: Ferguson érdeklődik a Sporting kapusa iránt (She)
A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson érdeklődik a Sporting 21 éves kapusa, Rui Patrício iránt.
szept. 29
14:24
Formula-1: a BBC szerint Alonso két évre kötelezte el magát a Ferrarihoz (She)
A BBC információi szerint Fernando Alonso két évre szóló szerződést írt alá a Formula–1-es sorozatban szereplő Ferrarihoz.
szept. 29
14:42
Sakk: Lékó Péter remizett Tejmur Radzsabovval a nankingi szupertornán (She)
Remivel folytatta szereplését Lékó Péter a kínai Nankingban zajló szupertornán. A keddi második körben a magyar rangelső világossal az azeri Tejmur Radzsabovval osztozott meg a ponton.
szept. 29
15:18
Labdarúgás: a Sunderland fiatal veszprémi tehetséget szerződtetne (She)
Sajtóértesülés szerint az angol élvonalbeli Sunderland szerződtetné a Veszprém FC 15 éves labdarúgóját, Novothny Somát.
szept. 29
15:20
AS Roma: hivatalosan is bemutatták az új stadion terveit (She)
Az AS Roma vezetősége ma mutatta be a csapat új stadionjának terveit. A sajtótájékoztatón a klub képviselői mellett a római városvezetők is részt vettek.
szept. 29
15:36
Anglia: edzője szerint Bogdán remek lehetőség előtt áll (She)
Ahogy korábban beszámoltunk róla, Bogdán Ádám kölcsönben egy hónapig az angol negyedosztályú Crewe Alexandra labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.
szept. 29
15:54
Teke: szerdától szombatig Budapesten rendezik meg a csapatvilágkupát (She)
Szerdától szombatig Budapesten kerül sor a XXI. teke csapatvilágkupára. A viadal értékét növeli, hogy a sportág kiemelkedő nemzetközi eseményének számító vk-t legutóbb 13 éve rendezhette meg Magyarország.

Keresés