2009. szeptember 26. szombat

szept. 26
3:00
VB-csillag lehet Németh Krisztián (Blikk)
Az U20-as válogatott focistája bomba formában várja a rajtot
szept. 26
3:04
Herczeg András 3917 kilométeres túrája (Blikk)
Öt nap alatt csaknem 4000 kilométert utazik Her czeg András (53), a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő DVSC-TEVA futballcsapatának klubmenedzsere.
szept. 26
3:08
Így melegítettek a pilóták (Blikk)
Az éjszakai futam megterhelőnek ígérkezik, a pilótáknak kellően kipihentnek kell lenniük, ha jó teljesítményt akarnak nyújtani.
szept. 26
3:12
Szétesik a Renault? (Blikk)
Az összeomlás fenyegeti a 2005-ben és 2006-ban konstruktőri világbajnok Renault Forma-1-es csapatát.
szept. 26
3:16
Fradi-belháború (Blikk)
Kérdéses a petárdaügybe keveredett futballista sorsa
szept. 26
5:06
Beletenyereltek a kajakos lányok - Nézze meg őket! (Behaviour)
Három kajakos, az egyformán olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Kozák Danuta és Szabó Gabriella, valamint a vb- és Eb-győztes Benedek Dalma örökítette meg kézlenyomatát és aláírását pénteken a Hemingway Alapítvány által létrehozott Magyar Sportcsillagok Fala számára.
szept. 26
5:24
Karpov és Kaszparov leszólta az utódokat (Behaviour)
Valenciában a sakkozás 13. világbajnoka, Garri Kaszparov 9-3-ra legyőzte a 12. világelső Anatolij Karpovot.
szept. 26
5:26
Fradi: come back a másodosztályba (Behaviour)
Néhány hónapja a Ferencváros reklámkampányba kezdett, és a come back (visszatérés) névre keresztelt projekt a hároméves másodosztályú szereplést lezárandó hirdette, a klub visszatért az NB I.-be. Tegnap újra aktualizálta a come back-kampányt a Fradi, az Üllői úton majdnem kikapott , és már valóban nem csak vízió a visszatérés. Az NB II.-be.
szept. 26
5:28
K. O.-királyok a Los Angeles-i ringben (Behaviour)
Éjjel újabb bokszcsemegét láthat a Los Angeles-i aréna közönsége: Vitalij Klicsko vív címvédő találkozót a legújabb amerikai reménységgel, Chris Arreolával. A kihívó félelmetes mérleggel rendelkezik, így sokan biztosra veszik, nem tart majd 12 menetig a találkozó.
szept. 26
5:42
Ted Sator: A csoportba a hokiválogatottal! (Behaviour)
„Mindenki tudja, milyen sokat fejlődött a magyar hoki az elmúlt időszakban, és a válogatott idén a legjobbak között játszhatott. Újra meg kell célozni ezt, és jövőre sikerülhet” – fogalmazott a 60 esztendős kanadai Ted Sator, a magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya sajtótájékoztatóján, aki megbízatása óta először látogatott el Budapestre lakhelyéről, St. Louisból.
szept. 26
5:44
Kétéves eltiltás a doppingoló magyarnak (Behaviour)
Kétéves eltiltást kapott Támer Kolos, a KSI kerékpárosa, mivel szervezetében doppinglistás szert találtak.
szept. 26
6:36
F1: a korábbi Ferrari-csapatfőnök lesz az új elnök? (Behaviour)
Bernie Ecclestone, a Forma-1 jogtulajdonosa szerint a francia Jean Todt lehet a megfelelő ember a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztjára, miután Max Mosley jelenlegi vezető mandátuma októberben lejár.
szept. 26
7:30
Ökölvívás: Cotto edzője szerint Pacquiao egy felfújt pehelysúlyú (She)
A Miguel Cottót felkészítő Joe Santiago szerint tanítványa következő ellenfele, a súlycsoportoktól függetlenül a legjobb ökölvívónak tartott Manny Pacquiao egy felfújt pehelysúlyú.
szept. 26
8:06
Vb 2010: Maradona argentin keretet hirdetett a selejtezőkre (She)
Akár azt is mondhatnánk, hogy a kapkodás jelei mutatkoznak Diego Maradonán, a vb-re való kijutás szempontjából nehéz helyzetben lévő argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ugyanis több olyan játékost is behívott az utolsó két vb-selejtezőre, aki már régóta vagy éppen még sosem játszott a nemzeti csapatban.
szept. 26
8:24
Vb 2010: a FIFA fellép a világhálón terjedő jegyhamisítás ellen (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteken bejelentette: mindent megtesz azért, hogy megállítsa a világhálón terjedő hamis jegyárusítást a jövő évi dél-afrikai világbajnokságra.
szept. 26
8:42
Labdarúgó MK: egy nappal korábban lesz a Veszprém-Kaposvár meccs (She)
Egy nappal korábban, szeptember 29-én, 15.30-kor rendezik meg a Veszprém FC–Kaposvári Rákóczi Magyar Kupa-mérkőzést.
szept. 26
8:44
Női labdarúgás: továbbjutott az U19-es válogatott az Eb-slejetezőn (She)
A Belgium ellen elért 0–0-s döntetlennel zárta a magyar U19-es női válogatott a Eb-selejtezőcsoportot.
szept. 26
9:00
Anglia: Geráéknak nem kell Campbell, Priskinéknek igen (She)
Roy Keane, a másodosztályú Ipswich menedzsere szeretné, ha csapatához szerződne a 35 éves, 73-szoros angol válogatott Sol Campbell.
szept. 26
9:36
Lengyelország: a Real Madrid kapusa bizonyíthat a válogatottban (She)
Az utolsó két vb-selejtezőre visszahívják a lengyel válogatott kapujába Jerzy Dudeket, a Real Madrid cserekapusát, miután az eddig számításba vett Artur Boruc teljesítményét rengeteg bírálat érte.
szept. 26
9:54
Olaszország: Marcello Lippi minden játékost beoltatna a H1N1 ellen (She)
Marcello Lippi szövetségi kapitány szerint Olaszországban minden csapat valamennyi játékosát be kellene oltani a H1N1 vírus ellen.
szept. 26
10:12
Ökölvívás: Pascal TKO-val védte meg címét félnehézsúlyban (She)
Kiütéses győzelemmel védte meg első ízben WBC félnehézsúlyú világbajnoki címét Jean Pascal.
szept. 26
10:12
Pascal KO-val őrizte meg WBC-övét (Metropol)
Sikerült az első címvédése Jean Pascalnak: a WBC (Boksz Világtanács) félnehézsúlyú kanadai világbajnoka kiütötte olasz kihívóját, Silvio Brancót a magyar idő szerint szombat hajnali összecsapáson.
szept. 26
10:30
Labdarúgás: a topligák és a Soproni Liga szombati programja (She)
Tekintse meg az angol, az olasz, a spanyol, a német, illetve a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság szombati menetrendjét!
szept. 26
10:48
Ecclestone a volt Ferrari-vezért támogatja (Infostart)
Bernie Ecclestone, a Formula-1 jogtulajdonosa szerint a francia Jean Todt a megfelelő ember a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztjára, miután Max Mosley jelenlegi vezető mandátuma októberben lejár.
szept. 26
11:06
Brazília: Dani Alvesnek a kétszeres világbajnok Cafu a példaképe (She)
Az FC Barcelona brazil jobbhátvédjének, Dani Alvesnek honfitársa, a kétszeres világbajnok Cafu a példaképe.
szept. 26
11:42
Rövid pályás gyorskorcsolya: Huszár az ötödik a szöuli vk-n (She)
Huszár Erika 500 méteren az ötödik helyen végzett a rövid pályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának szöuli állomásán.
szept. 26
12:00
NBA: LeBron James miatt nem igazolnak idén New Yorkban? (She)
Továbbra is visszafogottan viselkedik az átigazolási piacon az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő New York Knicks.
szept. 26
12:36
Manchester United: Van der Sar decemberben dönt a folytatásról (She)
Edwin van der Sar, a Manchester United kapusa decemberben dönti el, hogy meghosszabbítja-e szerződését a „vörös ördögökkel”, vagy a szezon végén visszavonul – legalábbis Sir Alex Ferguson szerint.
szept. 26
12:38
Férfi kosárlabda: megérkezett az Olaj szenegáli centere (She)
Ismét Szolnokon Ousmane Barro. A férfi élvonalbeli Olaj KK szenegáli centere vízumgondok miatt hetekig hazájában rostokolt, míg végre hozzájutott a beutazáshoz elengedhetetlen okmányokhoz.
szept. 26
12:54
Tenisz: a veterán japán hölgy bejutott a szöuli torna döntőjébe (She)
A 39. születésnapját két nap múlva ünneplő Date Kimiko bejutott a döntőbe a 220 000 dollár összdíjazású WTA-tornán, miután három szettben legyőzte az orosz Marija Kirilenkót. A japán hölgy ellenfele a spanyol Anabel Medina Garrigues lesz a fináléban.
szept. 26
13:12
MOB: Schmitt nem budapesti olimpiáról, hanem versenyzőkről álmodik (She)
Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint a jövőre előirányzott 15.1 milliárd forint helyett évi 90 milliárd forintra lenne szüksége a magyar sportnak ahhoz, hogy nemzetközi szinten versenyképes maradjon. Az elnök ezt a MOB szombati közgyűlésén jelentette be.
szept. 26
13:30
Férfi kosárlabda: Byrd távozott Nyíregyházáról, Dasics érkezett (She)
Családi okok miatt szerződése felbontását kérte William Byrd, a Nyíregyháza férfi kosárlabdacsapatának egyik új nyári szerzeménye.
szept. 26
13:48
Tenisz: búcsúzott az első kiemelt, izraeli-üzbég döntő Taskentben (She)
Búcsúzott az első helyen kiemelt Jaroszlava Vjacseszlavovna Svedova a 220 ezer dollár összdíjazású taskenti WTA-torna elődöntőjében, miután két szettben kikapott a hazai közönség előtt versenyző, üzbég Akgul Amanmuradovától.
szept. 26
14:24
Oroszország: fontos rangadót nyertek meg Huszti Szabolcsék (She)
Az orosz bajnokság 23. fordulójában rangadót nyert a Zenit: Huszti Szabolcs együttese 2–0-ra megverte a CSZKA Moszkvát, és feljött a harmadik helyre a táblázaton.
szept. 26
14:26
Formula-1: Hamilton volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen (She)
A Formula–1-es világbajnokság Szingapúri Nagydíjának harmadik szabadedzésén a címvédő Lewis Hamilton érte el a legjobb időt, őt Sebastian Vettel és Nico Rosberg követte.
szept. 26
14:28
U20-as vb: kirándulás, meccsnézés és edzés a mieink mai programja (She)
Az eredetileg is tervezett programnak megfelelően egy nappal a mieink egyiptomi bemutatkozása előtt az U20-as világbajnokságon szereplő válogatottunknak már csak egy tréninget tart Egervári Sándor szövetségi edző és stábja: szombaton 20 órától, tehát gyakorlatilag a vasárnapi, Honduras elleni premier időpontjában a meccs helyszínén, az Alexandria Stadionban lesz a gyakorlás.
szept. 26
14:42
Profi ökölvívás: 52 millió dollárt hozott az HBO-nak a Mayweather vs Marquez (She)
Az HBO tájékoztatása szerint 1 millió előfizetést értékesítettek a múlt hétvégi Floyd Mayweather vs Juan Manuel Marquez összecsapásra. Az eredmény kiválónak mondható, hiszen így a televízió nagyjából 52 millió dolláros bevételt könyvelhetett el csak a PPV előfizetésekből.
szept. 26
15:00
Soproni Liga: Vasas-MTK találkozó, élőben az NSO-n! (She)
A Soproni Liga 9. fordulójában a második helyen álló MTK a 7. helyen álló Vasashoz látogat. Kövesse velünk a találkozót élő, szöveges tudósításunk segítségével!
szept. 26
15:02
Soproni Liga: Polekszics sajnálja az utolsó percben kihagyott büntetőt (She)
A Soproni Liga 9. fordulójának nyitó mérkőzésén, a Kaposvári Rákóczi–DVSC-TEVA találkozó utolsó percében, 4–4-es állásnál büntetőhöz jutott a vendég együttes. A Loki kapusa, Vukasin Polekszics azonban nagy erővel a felső lécre vágta a labdát, így maradt a döntetlen.
szept. 26
15:04
Műkorcsolya: Sebestyén Júlia készülhet a negyedik olimpiájára (She)
A negyedik helyen végzett Sebestyén Júlia az oberstdorfi pótkvalifikációs viadalon – a kvótáért folytatott küzdelemben pedig másodikként zárt, így Gurgen Vardanjan tanítványa a negyedik téli olimpiájára készülhet.
szept. 26
15:36
Anglia: Arsenal-Liverpool találkozót rendeznek a ligakupában (She)
Szombaton összesorsolták az Arsenalt az FC Liverpoollal az angol labdarúgó Ligakupában.
szept. 26
15:38
Skócia: továbbra is őrzi első helyét a Celtic a bajnokságban (She)
Továbbra is őrzi első helyét a Celtic, miután 2–0-ra győzött a St. Mirren otthonában a skót Premier League 6. fordulójában.
szept. 26
15:54
Premier League: az Everton is legyőzte a vergődő Portsmoutht (She)
Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) hetedik fordulójának nyitómérkőzésén az Everton Louis Saha első félidő hajrájábeli találatával idegenben legyőzte a továbbra is pont nélküli Portsmoutht.
szept. 26
16:12
Negyedik olimpiájára készülhet Sebestyén Júlia (Infostart)
Sebestyén Júlia a negyedik lett a nők versenyében a németországi Oberstdorfban zajló műkorcsolyázó Nebelhorn Nagydíjon, ezzel kvótát szerzett a jövő évi, vancouveri téli olimpiára.
szept. 26
16:30
Tenisz: mindkét kiemelt versenyző döntőbe jutott Bukarestben (She)
A bukaresti férfi tenisztorna elődöntőjében a harmadik helyen kiemelt argentin Juan Mónaco és az ötödikként rangsorolt spanyol Albert Montanés is megnyerte saját mérkőzését, így ők jutottak be a fináléba.
szept. 26
16:30
Sebestyén utazhat Vancouverbe (Metropol)
Sebestyén Júlia a negyedik lett a nők versenyében a németországi Oberstdorfban zajló műkorcsolyázó Nebelhorn Nagydíjon, ezzel kvótát szerzett a jövő évi, vancouveri téli olimpiára.
szept. 26
16:48
Birkózó-vb: Kiss negyeddöntős, Fodor kikapott, Komáromi kiesett (She)
A 96 kg-os Kiss Balázs bejutott a negyeddöntőbe a dániai Herningben zajló birkózó-világbajnokság kötöttfogású versenyében, a 84 kilós Fodor Zoltán viszont kikapott a legjobb 16 között, míg Komáromi Ede (60) kiesett.
szept. 26
17:06
Formula-1: Barrichello öthelyes rajtbüntetést kap váltócsere miatt (She)
A Brawn GP brazil versenyzőjének, Rubens Barrichellónak autójában ki kellett cserélni a váltót, ezért öthelyes rajtbüntetést kap.
szept. 26
17:08
Kerékpár-vb: olasz arany és bronz a nők mezőnyversenyében (She)
Az olasz Tatiana Guderzo nyerte meg a svájci Mendrisióban zajló országúti kerékpár-vb női mezőnyversenyét, miután sikeresen lépett el egy négyfős bolytól, amelynek tagjait végül 19 másodperccel előzte meg.
szept. 26
17:10
Soproni Liga: kétgólos MTK-vereség Angyalföldön (She)
A Soproni Liga 9. fordulójában a második helyen álló MTK a hetedik helyezett Vasashoz látogatott. A piros-kékek Djordje Mrdjanin és Szilágyi Péter góljával győztek, Lencse László a vendégeknél büntetőt hibázott, Rodenbücher Istvánt pedig a játékvezető a 68. percben kiállította.

Keresés