2009. szeptember 21. hétfő

szept. 21
0:06
Norvégia: egy győzelem kell a Rosenborgnak a bajnoki címhez (She)
A listavezető Rosenborg hazai pályán sima győzelmet aratott a Sandefjord ellen, míg a Molde kikapott a Tromsőtől a norvég labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában, így a Rosenborgnak már csak három pontra van szüksége a bajnoki címhez.
szept. 21
1:00
Portugália: Saviola és Cardozo góljával nyert idegenben a Benfica (She)
Javier Saviola és Óscar Cardozo góljával a Benfica 2–1-re győzött idegenben a Leiria ellen a portugál labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában, így tapad a listavezető Bragára.
szept. 21
5:24
Spanyol arany a kosárlabda Eb-n (Metropol)
Először lett Európa-bajnok a spanyol férfi kosárlabda-válogatott, miután a lengyelországi kontinenstorna vasárnapi döntőjében könnyedén verte a szerbeket.
szept. 21
7:12
Bemutatott a drukkereknek a bíró (Behaviour)
Ízléstelen gesztust tett szombaton a közönség felé egy svájci labdarúgó kupamérkőzésen Massimo Busacca, az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője.
szept. 21
7:36
Bayern München: Toni lassan visszatérne az első csapatba (She)
Jó erőben érzi magát Luca Toni, a Bayern München olasz válogatott futballistája, így – miután sérüléséből felépülve pénteken játszott a tartalékegyüttesben – lassacskán az első csapatban is bizonyítana.
szept. 21
8:12
Brazília: Adriano gólt szerzett a három góllal nyerő Flamengóban (She)
A brazil labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Santo André otthonában elért 1–1-es döntetlenjének köszönhetően a Sao Paulo pontszámban befogta a listavezető Palmeirast.
szept. 21
8:14
Dopping: az utánpótlásban is aggasztó a tiltott szert használók aránya (She)
Aggasztó mértékben elterjedt a doppingszerek használata már az utánpótlás-sportolóknál is – derült ki a mainzi és a tübingeni egyetemek közös tanulmányából.
szept. 21
8:30
Tenisz: Czink egy hellyel megelőzte a világranglistán Szávayt (She)
A vasárnap Québecben karrierje első WTA-tornagyőzelmét arató Czink Melinda a világranglistán 15 helyet javítva az 52.-ről a 37.-re jött fel. Így éppen a 38. helyen álló Szávay Ágnes előtt áll a rangsorban.
szept. 21
8:42
85 sportág versengett (Metropol)
Mintegy 18 ezren látogattak ki a hétvégén a Nagy Sportágválasztóra. Az eseményen több mint nyolc van sportágat lehetett kipróbálni.
szept. 21
8:42
Női tenisz-világranglista: Czink megelőzte Szávayt (Behaviour)
A Quebecben élete első WTA-tornáját nyerő Czink Melinda az 52.-ről a 37. helyre jött fel a női teniszezők világranglistáján, és ezzel megelőzte az eddigi legjobb magyar játékost, a 38. helyen álló Szávay Ágnest.
szept. 21
8:44
Czink megelőzte Szávayt (Metropol)
A Quebecben élete első WTA-tornáját nyerő Czink Melinda az 52.-ről a 37. helyre jött fel a női teniszezők világranglistáján, és ezzel megelőzte az eddigi legjobb magyar játékost, a 38. helyen álló Szávay Ágnest.
szept. 21
8:48
NFL: kikapott a bajnok Steelers, akárcsak a TD-t sem szerző Patriots (She)
Az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) második fordulójában vereséget szenvedett a címvédő Pittsburgh Steelers, amely a Chicago otthonában kapott ki 17–14-re. Az előző szezon másik nagydöntőse, az Arizona javított az első fordulós vereségét követően: a Cardinals a Jacksonville Jaguarst verte meg 31–17-re. A New England Patriots touchdownt sem szerzett a New York Jets vendégeként, Tom…
szept. 21
9:18
Magyar bringás pozitív doppingtesztje (Metropol)
Fennakadt a doppingvizsgálaton egy magyar kerékpáros - közölte a Magyar Antidopping Csoport (MACS) ügyvezető igazgatója, Tiszeker Ágnes.
szept. 21
9:18
Megbukott a doppingteszten egy magyar bringás (Behaviour)
Fennakadt a doppingvizsgálaton egy magyar kerékpáros - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Magyar Antidopping Csoport (MACS) ügyvezető igazgatója, Tiszeker Ágnes.
szept. 21
9:24
Kerékpár: fennakadt a doppingvizsgálaton egy magyar versenyző (She)
Fennakadt a doppingvizsgálaton egy magyar kerékpáros – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Magyar Antidopping Csoport (MACS) ügyvezető igazgatója, Tiszeker Ágnes.
szept. 21
9:54
Czink: még nem dolgoztam fel a diadalt (Metropol)
Hitetlenkedve nyilatkozott sikeréről Czink Melinda, aki vasárnap megszerezte pályafutásának első WTA-trófeáját, miután a 220 ezer dollár összdíjazású, quebeci fedettpályás tenisztorna döntőjében 4:6, 6:3, 7:5-re legyőzte a cseh Lucie Safarovát.
szept. 21
10:18
Premier League: nyomozást indítottak a Bellamy-incidenssel kapcsolatban (She)
A manchesteri rendőrség megerősítette, hogy nyomozást indít a Manchester United–Manchester City mérkőzést követő incidens miatt. Mint ismert, Craig Bellamy, a City csatára megütött egy szurkolót a 4–3-ra elveszített találkozó után.
szept. 21
10:20
Tenisz: Czink Melinda csak októberben tér haza ünnepelni (She)
Csak októberben tér haza ünnepelni Czink Melinda, aki vasárnap megszerezte pályafutása első WTA-trófeáját, miután a 220 ezer dollár összdíjazású, quebeci fedett pályás tenisztorna döntőjében 4:6, 6:3, 7:5-re legyőzte a cseh Lucie Safárovát.
szept. 21
10:54
Gyorsasági autó: Michelisz megnyerte a vasárnapi futamot Imolában (She)
Michelisz Norbert első hellyel ünnepelte összetettbeli győzelmét a Seat León Európa-kupa vasárnapi imolai futamán.
szept. 21
11:06
Nézőcsúcs az NFL-ben (Metropol)
Megdőlt az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszának nézőcsúcsa vasárnap, miután 105. 121 néző látta a helyszínen a Dallas Cowboys-New York Giants mérkőzést.
szept. 21
11:12
Kézilabda: elutazott a válogatott a női kézilabda világkupára (She)
Hétfő reggel elutazott a magyar női kézilabda-válogatott Dániába, a keddtől vasárnapig tartó aarhusi világkupára.
szept. 21
11:30
Real Madrid: a góllal visszatérő Ruud van Nistelrooy ismét megsérült (She)
Combizomsérülést szenvedett Ruud van Nistelrooy, a Real Madrid támadója a Xerez elleni, 5-0-ra megnyert találkozón.
szept. 21
11:42
Forma-1: még ma döntés születhet a Renault-botrány ügyében (Behaviour)
Várhatóan már hétfőn döntés születik a Renault Forma-1-es csapat tavalyi, szándékos balesetének ügyében. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azzal vádolja az istállót, hogy utasítást adott Nelson Piquet jr.-nak a 2008-as Szingapúri Nagydíjon arra, hogy falnak rohanjon autójával, ily módon segítve klubtársát, Fernando Alonsót.
szept. 21
12:06
Angola: ismét összeesett és meghalt egy futballista (She)
Ezúttal Angolában esett össze a pályán egy futballista. A Progresso de Sambizanga labdarúgója, Neridson Estevao életét vesztette.
szept. 21
12:08
Tenisz: Rafael Nadal nem indul a thaiföldi versenyen (She)
Rafael Nadal sérülés miatt lemondta szereplését a szeptember 26-án kezdődő Thailand Openen.
szept. 21
12:10
Ökölvívás: három bronzzal zárták a magyarok a 7. női Eb-t (She)
Csík Mónika (48 kg), Ducza Anita (75) és Kovács Mária (81 kg) révén három bronzéremmel zárta a magyar küldöttség az ukrajnai Nyikolajevben a 7. női ökölvívó Európa-bajnokságot.
szept. 21
12:24
Anglia: Hughes magyarázatot követel a manchesteri derbi bírójától (She)
Mark Hughes, a Manchester City menedzsere felháborodottan nyilatkozott csapatának a Manchester Uniteddel szemben 4–3-ra elveszített bajnokija után, mivel véleménye szerint a játékvezetőnek nem lett volna szabad a 96. percig engednie a játékot.
szept. 21
12:42
Boca Juniors: Basile távozni akar, de a vezetőség nem fogadta el lemondását (She)
Argentin lapértesülések szerint lemondott posztjáról Alfio Basile, a Boca Juniors vezetőedzője.
szept. 21
13:00
Röplabda: összeverte és rugdosta játékosát a dél-koreai szövetségi edző (She)
Rendőrségi eljárás vár Li Szang Jeolra, a dél-koreai férfi röplabda-válogatott szövetségi edzőjére, aki súlyosan bántalmazta egyik játékosát.
szept. 21
13:09
"Czink Melindának a sikert is meg kell tanulnia kezelni" (Infostart)
Megszerezte pályafutása első WTA-torngyőzelmét Czink Melinda. A magyar teniszező a 220 ezer dollár összdíjazású, québeci fedettpályás verseny döntőjében három szettben győzött a cseh Safarova ellen, a világranglistán pedig - Szávay Ágnest is megelőzve - előrelépett a 37. helyre.
szept. 21
13:12
Verekedett a tomboló tréner (Metropol)
Rendőrségi eljárás vár Li Szang Jeolra, a dél-koreai férfi röplabda-válogatott szövetségi edzőjére, aki súlyosan bántalmazta egyik játékosát. A röplabdaszövetség bejelentette, hogy felmentette állásából a tomboló trénert.
szept. 21
13:30
Lemondott a Boca Juniors vezetőedzője (Metropol)
Argentin sajtóértesülés szerint lemondott posztjáról Alfio Basile, a Boca Juniors labdarúgócsapatának vezetőedzője.
szept. 21
13:32
Van Nistelrooy megint kidőlt (Metropol)
Ruud van Nistelrooy, a Real Madrid hosszú kényszerpihenő után visszatért csatára ismét megsérült: a holland támadó várhatóan öt-hat hétig nem állhat a spanyol királyi gárda rendelkezésére.
szept. 21
13:54
Labdarúgás: szerződést hosszabbított az adidas az UEFA-val (She)
Meghosszabbította 2009 végéig érvényben lévő szerződését az adidas német sportszergyártó cég az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA).
szept. 21
14:12
Videó: a német kapus óriási bakija, mit művelt Jens Lehmann? (She)
A hétvégi VfB Stuttgart–1. FC Köln (0–2) összecsapáson elképesztő kifutás után kaptak gólt a svábok a hajrában. Kapusuk, Jens Lehmann a kapujából messze kifutva rosszul kezelte le, majd elvesztette a labdát, amit aztán Sanou közel 40 méterről ívelt az üresen hagyott kapuba. Nézze meg az esetet!
szept. 21
14:14
Real Madrid: újabb hat hét kihagyás vár Ruud van Nistelrooyra (She)
A Real Madrid hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint hat hét kihagyás vár a csapat holland támadójára, Ruud van Nistelrooyra.
szept. 21
14:30
Inter: Thiago Motta combja megsérült, egy hónapra kidőlt (She)
Thiago Motta jobb combja megsérült az Inter Cagliari ellen 2-1-re megnyert vasárnapi bajnokiján, és a Gazzetta dello Sport információi szerint egy hónapig nem léphet pályára.
szept. 21
14:32
F1: az FIA két év felfüggesztett büntetést adott a Renault-nak (She)
Az FIA meghozta döntését a Renault csalásának ügyében: a Nemzetközi Automobil-szövetség eltiltotta a francia csapatot, de a büntetést két évre felfüggesztette. Flavio Briatoréra súlyosabb szankciót szabott ki: soha többé nem vehet részt az FIA által szervezett eseményeken, míg Pat Symondsot öt évre tiltották el a Formula–1-től.
szept. 21
14:42
Negyedszázad után Karpov-Kaszparov visszavágó (Metropol)
Negyed századdal legendás csatájuk után ismét asztalhoz ül Anatolij Karpov és Garri Kaszparov, a két orosz sakkzseni.
szept. 21
14:48
ZTE: korábbi holland ifjúsági válogatott érkezett próbajátékra (She)
A ZTE a tervezettnél egy nappal korábban, azaz kedden 18 órakor lép pályára a Videoton otthonában a Ligakupa 6. fordulójában – adta hírül a zalaegerszegi klub honlapja.
szept. 21
14:50
Sakk: Valenciában ismét asztalhoz ül Karpov és Kaszparov (She)
Negyedszázaddal legendás csatájuk után ismét asztalhoz ül Anatolij Karpov és Garri Kaszparov, a két orosz sakkzseni.
szept. 21
14:57
Felfüggesztett büntetést kapott a Renault (Infostart)
A Nemzetközi Automobil Szövetség eltiltotta a Renault Formula-1-es csapatot, de a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette. Az istállót azzal vádolták, hogy utasítást adott Nelson Piquet-nek a tavalyi Szingapúri Nagydíjon arra, falnak rohanjon autójával, ezzel segítve klubtársát, Fernando Alonsót.
szept. 21
15:00
Két év felfüggesztett a Renault-nak (Metropol)
A Nemzetközi Automobil Szövetség hétfőn két év felfüggesztett eltiltással büntette a Renault Forma-1-es istállót. A volt csapatfőnök, Flavio Briatore nem vállalhat semmiféle szerepet az F1-ben, míg Pat Symonds korábbi főmérnök ötéves eltiltást kapott.
szept. 21
15:00
Renault-botrány - Két év felfüggesztett eltiltás a csapatnak (Behaviour)
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfőn két év felfüggesztett eltiltással büntette a Renault Forma-1-es istállót, a volt csapatfőnök, Flavio Briatore nem vállalhat semmiféle szerepet az F1-ben, míg Pat Symonds korábbi főmérnök pedig ötéves eltiltást kapott.
szept. 21
15:06
Tenisz: nem történt változás a férfi-világranglista élmezőnyében (She)
A múlt héten a férfi teniszezőknél a Davis-kupa játszotta a főszerepet, így jelentős torna híján nem történt változás a férfi-világranglista élmezőnyében.
szept. 21
15:08
Serie A: Antonio Conte váltja az Atalanta kispadján Angelo Greguccit (She)
Az első három fordulóban elszenvedett vereség után vasárnap a Baritól is kikapott az Atalanta (4–1-re), ez pedig már sok volt a bergamói klub vezetőinek, akik megváltak Angelo Greguccitól, a csapat vezetőedzőjétől.
szept. 21
15:24
Vb 2010: a betegséggel küzdő Enke a vb-selejtezőkön már nem védhet (She)
Gyomorproblémái miatt biztosan nem védhet a német labdarúgó-válogatott hátralévő idei világbajnoki selejtezőmérkőzésein Robert Enke.
szept. 21
15:26
Eb 2012: február 7-én sorsolják a selejtezőcsoportokat (She)
Az UEFA végrehajtó bizottsága legutóbbi, nyoni ülésén döntést hozott arról, hogy a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolását 2010. február 7-én Varsóban tartják.
szept. 21
15:42
Férfi kosárlabda: a Pécs megvált sérült horvát játékosától (She)
A napokban kiderült, hogy Ivan Perincic sérülése a vártnál súlyosabb, ezért a horvát játékossal közös megegyezéssel szerződést bontott a PVSK-Pannonpower – adta hírül a pécsi klub honlapja.
szept. 21
15:44
Birkózó-vb: Wöller győzelemmel kezdett, Ligeti kikapott (She)
A szabadfogásúak 66 kg-os kategóriájában szereplő Wöller Gergő magabiztos győzelemmel kezdett, s ezzel bejutott a 16 közé a dániai Herningben zajló birkózó-világbajnokság első napján, Ligeti Dániel (96 kg) ugyanakkor kikapott.

Keresés