2009. szeptember 5. szombat

szept. 5
0:18
Golden League: hárman osztoznak az egymillió dolláron (Metropol)
Az atlétikai sorozat pénteki, brüsszeli záróversenyen a nők között 400 méteren az amerikai Sanya Richards, rúdugrásban az orosz Jelena Iszinbajeva, a férfiaknál pedig 5000 méteren az etióp Kenenisa Bekele egyformán megőrizte veretlenségét, így fejenként 333 ezer dollárral gazdagodnak.
szept. 5
1:24
US Open: Almagro ötszettes mérkőzésen győzött (She)
A 32. helyen kiemelt spanyol Nicolas Almagro öt játszmában verte meg az amerikai Robby Gineprit a US Open második fordulójában.
szept. 5
6:00
Sorsdöntő meccset vívnak a magyar focisták (Behaviour)
Sorsdöntő meccset vív ma este 20 órától a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Ferenc Stadionban a svéd együttes ellen. Győzelmével Erwin Koeman alakulata nagy lépést tenne a dél-afrikai világbajnokság felé, de még a döntetlen sem volna rossz eredmény számára. Ugyanakkor a találkozó jelentősége túlmutat a kvalifikációs szakaszon.
szept. 5
7:06
US Open: Clijsters és Venus Williams készülhet egymás ellen (She)
Venus Williams és Kim Clijsters is sikerrel vette a harmadik fordulót a US Openen – előbbi a szlovák Magdaléna Rybárikovát, míg utóbbi a belga Kirsten Flipkenst verte meg –, így készülhetnek a következő körre, amelyben egymás ellen lépnek majd pályára.
szept. 5
7:42
Bayern München: Hitzfeld szerint nagyon erős a bajor csapat (She)
Ottmar Hitzfeld, a Bayern München egyik korábbi vezetőedzője szerint a bajor futballklub jelenlegi kerete az elmúlt húsz-harminc évet tekintve az egyik legerősebb – elsősorban Arjen Robben érkezésének köszönhetően.
szept. 5
7:44
US Open: Nadal négy szettben, Dent drámai csatában győzött (She)
Rafael Nadal bejutott a harmadik fordulóba a US Openen, miután a német Nicolas Kiefert négy játszmában megverte. A spanyol játékos következő ellenfele honfitársa, Nicolas Almagro lesz.
szept. 5
8:36
Gyorskorcsolya: edzhet a doppingolás miatt eltiltott Pechstein (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken engedélyezte Claudia Pechstein számára, hogy a doppingolás miatt kiszabott eltiltása alatt tréningezhessen. Az olimpiai és világbajnok német gyorskorcsolyázó szeretne részt venni a jövő évi vancouveri téli olimpián, ezért kérelmezte, hogy amíg fellebbezését tárgyalják, engedélyezzék számára, hogy edzhessen.
szept. 5
8:54
Liverpool: a „vörösök” csak a pénzügyi válság után építkeznek (She)
Csak a pénzügyi válság elmúltával kezdik el építeni a Liverpool labdarúgócsapatának új stadionját.
szept. 5
9:30
Vb 2010: a selejtezők teljes hétvégi programja (She)
A 2010-es labdarúgó vb-selejtezők szombati és vasárnapi játéknapján az óceániai kivételével valamennyi zónában rendeznek mérkőzést. Tekintse át a programot!
szept. 5
9:32
Ökölvívás: pontozással lett világbajnok az „új Manny Pacquiao” (She)
A 19 éves Marvin Sonsona lett a WBO új nagylégsúlyú világbajnoka. A tinédzser filippínó bunyós egyhangú pontozással múlta felül Israel Cardonát. A meccsen Sonsonát egyszer leütötte ellenfele, míg a világbajnoktól két pontot is levontak mélyütés miatt. Sonsona az elismert szakemberek szerint néhány év múlva az új Manny Pacquiao lehet a tehetsége alapján.
szept. 5
10:06
Lovaglás: mind a hat hazai ló megfelelt a bábolnai vb előtt (She)
Az állatorvosi vizsgálatok után eldőlt, hogy 26 nemzet 93 versenyzője áll rajthoz szombaton az 5. junior távlovas-világbajnokságon Bábolnán. Mind a hat hazai induló lova megfelelt a lószemlén.
szept. 5
10:08
MotoGP: 125 kcm-ben Smith volt a leggyorsabb a 2. szabadedzésen (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíjának második szabadedzésén a nyolcadliteres kategóriájában a brit Bradley Smith volt a leggyorsabb. Smith mögött a spanyol Pol Espargaró és a világbajnoki összetett pontlistát vezető, szintén spanyol Julián Simón végzett.
szept. 5
10:10
Vb 2010: David Beckham szerint Capellóval meglehet a vb-arany (She)
A 113-szoros angol válogatott középpályás, David Beckham szerint a nemzeti együttes olasz szakvezetője, Fabio Capello módszereinek köszönhetően megnyerhetik a jövő nyári dél-afrikai világbajnokságot.
szept. 5
10:24
Fociban is császárok leszünk? (Infostart)
Az elmúlt évek legfontosabb napjai előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott: Erwin Koeman szövetségi kapitány együttese ma Svédországot, szerdán pedig Portugáliát fogadja. A magyar együttes selejtezőcsoportjában a második helyen áll, és két jó eredménnyel óriásit léphet a dél-afrikai vb-n való szereplés felé.
szept. 5
10:42
Roma: a „farkasoktól” távozó Spalletti csalódott Sensi miatt (She)
A Serie A-ban szereplő AS Roma korábbi edzője, Luciano Spalletti lemondását követően először szólalt meg, és csalódottságát fejezte ki Rosella Sensi elnökasszony miatt.
szept. 5
11:18
MotoGP: Rossi az első, Talmácsi a 17. a második szabadedzésen (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíjának második szabadedzésén a királykategóriában az olasz Valentino Rossi végzett az élen, őt a spanyol Jorge Lorenzo és a szintén spanyol Daniel Pedrosa követte, míg Talmácsi Gábor a 17. helyen zárt.
szept. 5
11:42
Ausztrál-rali: Hirvonen vezet (Behaviour)
Ezúttal nem zavarták meg környezet- és állatvédők a száguldozást, így be tudta fejezni a mezőny a második versenynapot az Ausztrál-ralin, amelyen a világbajnoki pontversenyben élen álló finn Mikko Hirvonen átvette a vezetést.
szept. 5
11:54
Olaszország: Santon nem aggódik, Lippi szerint övé a jövő (She)
Az olasz labdarúgó-válogatott szombaton világbajnoki selejtezőt játszik a Grúziában, amelyről Marcello Lippi szövetségi kapitány döntése miatt hiányozni fog az Internazionale tehetséges szélsővédője, Davide Santon. A fiatal játékos nem aggódik amiatt, hogy kihagyja a selejtező mérkőzést, mert tudja, hogy övé a jövő.
szept. 5
11:56
Ausztrál rali: az összetettben vezető Hirvonen állt az élre (She)
Ezúttal nem zavarták meg környezet- és állatvédők a száguldozást, így be tudta fejezni a mezőny a második versenynapot az Ausztrál ralin, amelyen a világbajnoki pontversenyben az élen álló finn Mikko Hirvonen átvette a vezetést.
szept. 5
12:12
US Open: Nadal örül, hogy nyomás alatt játszott Kiefer ellen (She)
A spanyol Rafael Nadal a második körben a német Nicolas Kiefert győzte le négy szettben, és ezzel bejutott a legjobb 32 közé. A világranglistán harmadik teniszező elmondta, örül annak, hogy végre olyan ellenféllel játszott, aki nyomás alatt tartotta.
szept. 5
12:48
Vb 2010: Iaquinta, Rossi csatárkettőssel kezdenek az olaszok (She)
Marcello Lippi kihirdette kezdőcsapatát a Grúzia elleni idegenbeli vb-selejtezőre. Az olaszok ezek szerint a következő tizeneggyel futnak majd ki a gyepre: Buffon – Zambrotta, F. Cannavaro, Chiellini, Criscito – Marchionni, Pirlo, Palombo, Camoranesi – Iaquinta, Rossi.
szept. 5
12:50
MotoGP: Pasini az első, Németh a 18., Tóth a 21. a szabadedzésen (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíjának második szabadedzésén a negyedliteresek között a Team Toth Apriliával versenyző olasz Mattia Pasini érte el a legjobb időt, mögötte a spanyol Héctor Barberá és az olasz Marco Simoncelli végzett, míg a két magyar versenyző, Németh Balázs és Tóth Imre a 18., illetve a 21. helyen zárt.
szept. 5
13:12
Talmácsi utolsó a második szabadedzésen (Metropol)
Németh Balázs a 18. , Tóth Imre pedig a 21. lett a 250 kcm-esek között, Misanóban.
szept. 5
13:24
Milan: Huntelaar már alig várja, hogy pályára lépjen a Madrid ellen (She)
A Milan frissen igazolt csatára, a Real Madridtól érkező holland Klaas-Jan Huntelaar, készen áll, hogy korábbi csapata ellen pályára lépjen a Bajnokok Ligájában, ahol a két együttes egy csoportba került.
szept. 5
13:26
Póker: 28.5 milliót kasszírozott Tóth a pozsonyi WPT megnyerésével (She)
A World Poker Tour Pozsonyban rendezett állomásán a főverseny döntő asztalán két magyar is asztalhoz ült: Tóth Richárd és Traply „Bélabácsi” Péter, előbbi meg is nyerte a versenyt, utóbbi az ötödik helyen zárt.
szept. 5
13:30
Rossi első, Talmácsi utolsó a szabadedzésen (Behaviour)
A MotoGP-ben szereplő Talmácsi Gábor a 17., utolsó időt érte el a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíjának szombati második szabadedzésén is, míg Németh Balázs a 18., Tóth Imre pedig a 21. lett a 250 kcm-esek között, Misanóban.
szept. 5
13:42
U20-as válogatott: simán legyőzte a Pápát a vb-re készülő csapat (She)
A szeptember 24-én kezdődő egyiptomi U20-as világbajnokságra készülő válogatottunk tagjai csütörtök óta Döbröntén edzőtáboroznak. Az Egervári Sándor által irányított együttes szombaton Pápán, a Lombard ellen játszott edzőmeccset, amelyet 2–0-s félidő után 3–0-ra megnyert. A mérkőzést megtekintette Kisteleki István, az MLSZ elnöke, Dunai Antal alelnök és dr. Bordás György főtitkár is.
szept. 5
14:00
MotoGP: Bradley Smith indul az élről a nyolcadliteresek között (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíjának időmérő edzésén a nyolcadliteresek mezőnyében a brit Bradley Smith érte el a legjobb időt, így ő indul vasárnap az élről. Smith mögött az összetett pontversenyt vezető spanyol Julián Simón és az olasz Andrea Iannone végzett.
szept. 5
14:18
Válogatott: a menedzserek szerint labdarúgásunk jövője a tét (She)
Megkérdeztünk több, hazánkban dolgozó FIFA-licences menedzsert a svédek elleni vb-selejtező kapcsán, s véleményük szerint a mai és a szerdai portugálok elleni találkozó nagyban befolyásolhatja a magyar foci külföldi megítélését, közvetve a játékosok eladását, labdarúgásunk jövőjét.
szept. 5
14:20
Úszás: Manaudou nem tervezi, hogy visszatér az élsportba (She)
Egyáltalán nem tervezi a visszatérését az úszósportba Laure Manaudou.
szept. 5
14:54
Franciaország: Frey megelégelte, hogy nem veszik számításba (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Fiorentina kapusa, Sébastien Frey elégedetlenségének adott hangot, amiért a francia válogatottnál mellőzik.
szept. 5
15:12
Ausztrál rali: Sordo gyorsabb volt Hirvonennél is (She)
Nem sokáig élvezhette első helyét az Ausztrál ralin a világbajnoki pontversenyben az élen álló finn Mikko Hirvonen, mivel a második versenynap lezárását jelentő gyorsasági szakaszokon a spanyol Dani Sordo nála is sebesebbnek bizonyult.
szept. 5
15:14
MotoGP: Valentino Rossi az élről, Talmácsi a 17. helyről indul (She)
A királykategóriában az olasz Valentino Rossi érte el a leggyorsabb időt a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíjának időmérő edzésén, így ő indulhat az élről a vasárnapi futamon. Mögötte a spanyol Daniel Pedrosa, valamint a szintén spanyol Jorge Lorenzo végzett. Talmácsi Gábor a 17. helyen zárt.
szept. 5
15:48
Válogatott: Grosics nem híve a túlzott várakozásnak, de bizakodik (She)
Az Aranycsapat kapusa, Grosics Gyula úgy véli, a svédek elleni ma esti vb-selejtezőn hatalmas lépést tehetünk a világelit felé, ahonnan nagyon hiányzik a magyar válogatott.
szept. 5
15:50
Szerbia: távozott posztjáról a Partizan Beograd vezetőedzője (She)
Távozott a szerb labdarúgó-bajnokságban szereplő Partizan Beograd vezetőedzői posztjáról Szlavisa Jokanovics.
szept. 5
15:52
Chelsea: a klub januárban még megúszhatja az átigazolási embargót (She)
Elképzelhető, hogy a Chelsea januárban még megússza az átigazolási embargót, és vehet játékosokat a télen.
szept. 5
16:12
Talmácsi az utolsó helyről rajtol (Behaviour)
A MotoGP-ben szereplő Talmácsi Gábor a 17., utolsó helyről rajtolhat a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján, vasárnap.
szept. 5
16:24
Trükközhet a büntetéssel a Chelsea (Infostart)
Elképzelhető, hogy a Chelsea januárban a FIFA büntetése ellenére mégis igazolhat játékosokat. Minden azon múlik, a londoni klub mikor nyújtja be fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz.
szept. 5
16:24
Juventus: Ciro Ferrara megbeszélné a távozást Trezeguet-vel (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus csapatának vezetőedzője, Ciro Ferrara mindenképpen szeretne leülni beszélgetni francia játékosával, David Trezeguet-vel, aki a héten jelentette be, hogy a szezon végén elhagyja a klubot.
szept. 5
16:26
Felkészülés: Málta kétgólos vereséget szenvedett (She)
A magyar labdarúgó-válogatottal azonos selejtezőcsoportban szereplő máltai együttes vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen.
szept. 5
16:28
Felkészülés: a mérkőzés végén indult be a holland henger Japán ellen (She)
Felkészülési mérkőzésen 3–0-s győzelmet aratott a holland labdarúgó-válogatott Japán ellen. A gólokat Robin van Persie, Wesley Sneijder és Klaas-Jan Huntelaar szerezte.
szept. 5
16:30
MotoGP: Aojama az élről, Németh a 19., Tóth a 23. helyről indul (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíjának időmérő edzésén a negyedliteresek között Aojama Hirosi érte el a legjobb időt, így ő indul a vasárnapi futamon az élről. Aojama mögött a spanyol Héctor Barberá és az olasz Marco Simoncelli végzett. Németh Balázs a 19., Tóth Imre a 23. helyen zárt.
szept. 5
16:32
Törökország: egy egész csapat elkapta az újinfluenzát, és kórházban van (She)
A török harmadosztályban szereplő Keciorenspor 11 játékosát kell kórházban kezelni, mivel elkapták a H1N1 vírust.
szept. 5
16:42
Talmácsi az utolsó helyről rajtolhat (Infostart)
A MotoGP-ben szereplő Talmácsi Gábor a 17., utolsó helyről rajtolhat a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján.
szept. 5
16:42
Válogatott: a szotyiárusok már megérkeztek - hangulatjelentés (She)
A Svédország elleni, 20 órakor kezdődő labdarúgó-világbajnoki selejtező helyszínén már megjelentek a szotyi- és zászlóárusok. A Puskás Ferenc Stadion környékén néhány szurkoló is feltűnt.
szept. 5
16:44
Ökölvívás: edzőt váltott a volt világbajnok Ruszlan Csagajev (She)
Nem dolgozik tovább eddigi edzőjével a korábbi ökölvívó-világbajnok, Ruszlan Csagajev.
szept. 5
16:46
Córdoba: Simon nincs a keretben, ezért csatlakozhat az U20-as válogatotthoz (She)
A Córdoba magyar légiósa, Simon András nem került be Lucas Alcaraz vezetőedző 18 fős keretébe a Villarreal B elleni szombati bajnokira, ezért Magyarországra utazhatott, hogy szombat délután csatlakozzon a világbajnokságra készülő U20-as válogatotthoz.
szept. 5
16:48
Válogatott: 300 szurkoló érkezett Dunaszerdahelyről - hangulatjelentés (She)
Folyamatosan érkeznek a szurkolói buszok a Puskás Ferenc Stadionhoz. Most futott be egy Felvidékről érkező konvoj.
szept. 5
16:50
Válogatott: Sándor Károly szerint küzdeni kell, ennyi az egész (She)
Sándor Károly, az MTK legendája szerint a küzdőszellem dönti el a Svédország elleni találkozót. A korábbi 75-szörös válogatott elmondta, Dzsudzsák Balázst tartja a magyar nemzeti tizenegy kulcsemberének.
szept. 5
17:00
Videó: Van Persie, Sneijder és Huntelaar gólja a japánoknak (She)
Mint már beszámoltunk róla, felkészülési mérkőzésen 3–0-s győzelmet aratott a holland labdarúgó-válogatott Japán ellen. Tekintse meg Robin van Persie, Wesley Sneijder és Klaas-Jan Huntelaar gólját videón!

Keresés