2009. október 24. szombat

okt. 24
1:24
Kajak-kenu: Vajda Attila ezúttal a hajótervezésbe kóstol bele (She)
Új feladattal kell megbirkóznia a közeljövőben Vajda Attilának, aki a portugál hajógyártó cég, a Nelo meghívásának eleget téve az ibériai országba utazik, ahol személyes tanácsokkal látja el a tervezőket.
okt. 24
5:18
Összecsapnak az NB I rangadóján az U20-as csapat sztárjai (Blikk)
BUDAPEST — Félreteszi a barátságot ma Gosztonyi András (18), és Szekeres Adrián (20) Korcsmár Zsolttal (20). Az U20-as labdarúgó-válogatott tagjai három héten át egymásért küzdöttek az egyiptomi világbajnokságon.
okt. 24
5:20
Mi lesz Talmával? (Blikk)
SEPANG — Szerdán napvilágot látott a hír, hogy a Talmácsi Gábort (28) a gyorsasági motoros vb királykategóriájában foglalkoztató MOL-Scot Honda Racing a 2010-es szezonra szerződtette Alex de Angelist (25).
okt. 24
5:22
Pato, a Real veszte (Blikk)
MADRID — Bár szinte mindenki arra számított, hogy a Real Madrid hazai pályán átgázol az AC Milanon a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, az olaszok 3-2-re győzni tudtak a Bernabéu stadionban. Sikerüket leginkább annak köszönhették, hogy fiatal brazil labdarúgójuk, Pato (20) remekelt, kétszer is kapuba talált.
okt. 24
5:36
Az ausztriai Söldenben ma rajtol az alpesi szakág Világkupa-sorozata (Behaviour)
A csillagászati tél ugyan még nem érkezett meg, a professzionális síszezon azonban már itt van: rajt ma, az alpesi szakággal. A Nemzetközi Síszövetség (FIS) a sportág egyéb válfajait is felügyeli, ám ezek sem népszerűségükben, sem verseny­zőik számában nem vehetik fel a versenyt a nagy klasszikussal. Az 1966 óta kiírt alpesi sí Világkupa-sorozat első állomása hagyományosan az ausztriai Söldenben…
okt. 24
5:38
Dzsudzsákék nyertek, Dárdaiék kikaptak - ez történt az Európa Ligában (Behaviour)
A labdarúgó Európa Liga csoportkörének csütörtöki játéknapján a Juhász Rolanddal felálló Anderlecht gól nélküli döntetlent játszott Temesváron, az AS Roma a 94. percben egyenlített a Gera Zoltánt soraiban tudó Fulham otthonában, a Dárdai Pál nélkül kiálló Hertha saját közönsége előtt kapott ki a holland Heerenveentől, a PSV Reis góljával, Dzsudzsák Balázs előkészítése nyomán nyert, míg a Németh…
okt. 24
6:30
Ex-Ferraris a Nemzetközi Automobil- szövetség (FIA) élén (Behaviour)
Jean Todtot választották meg pénteken a Nemzetközi Automobil- szövetség (FIA) elnökévé: a párizsi közgyűlés döntése értelmében a Formula–1-es Ferrari volt csapatfőnöke váltja a posztot 1993 óta betöltő brit Max Mosleyt; megbízatása négy évre szól. A 63 éves francia Todton kívül a volt ralivilágbajnok finn Ari Vatanen versengett az elnöki székért. A szavazás igazolta a papírformát: az előzetesen…
okt. 24
7:24
Újra a jégen Plujscsenko (Behaviour)
Sebestyén Júlia az első helyen áll a rövid program után a moszkvai műkorcsolya Grand Prix-n. A férfiak mezőnyében a három év után újra nemzetközi versenyen induló olimpiai és világbajnok Jevgenyij Plujscsenko vezet.
okt. 24
7:42
Soproni Liga: kedden érkezik Kecskemétre Werner Lorant (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Kecskeméti TE a héten távozó szerb Tomiszlav Szivics helyére Werner Lorantot szemelte ki vezetőedzőnek. A német szakember kedden érkezik Magyarországra, hogy tárgyaljon a klub vezetőivel.
okt. 24
7:42
Golyóálló mellényben Ballackék (Behaviour)
A Sport Bild című német lap szerint a német válogatott játékosai csak golyóálló mellényben hagyhatják el szállodájukat a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-vb-n.
okt. 24
7:44
Férfi kézilabda: Djukics lehet Matics utódja a Pick-Szegednél (She)
Csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott a férfi BL-szereplő Pick-Szeged és a csapat mestere, Vladan Matics. Helyére a gárda korábbi sikeredzője, a szintén szerb Dragan Djukics, az angol férfiválogatottat már a londoni olimpiára felkészítő tréner érkezhet.
okt. 24
8:00
NHL: kilenc gól Denverben, szétlövésben nyert a Pittsburgh (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 20. játéknapján három mérkőzést rendeztek, s mindhárom találkozón hazai siker született. A bajnok Pittsburgh szétlövésben győzte le a Floridát, Denverben a Colorado kilencgólos meccsen nyert a Carolina ellen, a St. Louis a Minnesotát verte meg 3–1-re.
okt. 24
8:36
MotoGP: a nyolcadlitereseknél Márquez rajtolhat az élről (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíjának időmérő edzésén a 125 kcm-ben a spanyol Marc Márquez volt a leggyorsabb, így ő rajtolhat az élről a holnapi versenyen.
okt. 24
9:12
MotoGP: Rossi volt a leggyorsabb, Talmácsi Gábor a 17. (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíjának időmérő edzésén a királykategóriában az olasz Valentino Rossi érte el a legjobb időt a spanyol Jorge Lorenzo és a szintén spanyol Dani Pedrosa előtt. Talmácsi Gábor a 17. helyen végzett.
okt. 24
9:48
Az ősz rangadója és fővárosi derbi az NB I-ben (Infostart)
Nagy múltra visszatekintő fővárosi derbi, valamint a címvédő és a listavezető csatája is szerepel a labdarúgó NB I 12. fordulójának műsorában.
okt. 24
9:48
Labdarúgás: börtönre ítélték a fenekét mutogató bolgár szurkolót (She)
Háromhavi elzárásra ítélte az illetékes bolgár városi bíróság azt a labdarúgó-szurkolót, aki a fenekét mutogatta az ellenfél szurkolótábora előtt.
okt. 24
9:48
NBA - elmarad a káosz, jönnek az élbírók (Behaviour)
Pénteken véget ért az utóbbi 14 év első bírósztrájkja az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).
okt. 24
9:50
Szocsi 2014: az orosz kormány nyomást gyakorol az NHL-klubokra (She)
Az orosz kormány nyomást gyakorol az észak-amerikai profi jégkorongligára (NHL), hogy a klubvezetők engedjék el a legjobb játékosokat a 2014-es szocsi téli olimpiára.
okt. 24
10:24
Válogatott: Lengyelország és Bulgária is ellenfél lehet novemberben (She)
Nem feltétlenül a dániai vb-selejtező volt a magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó fellépése: a nemzeti együttes a tervek szerint a vb-pótselejtezők időpontjában (november 14. vagy 18.) felkészülési találkozón lép pályára. Információink szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) több ország illetékeseivel tárgyal, így képben van lengyelországi vagy bulgáriai találkozó is.
okt. 24
10:42
MotoGP: Aojama volt a leggyorsabb, Németh 20., Tóth 24. (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíjának időmérő edzésén a 250 kcm-ben a japán Aojama Hirosi (Honda) volt a leggyorsabb. Németh Balázs (Aprilia) a 20., Tóth Imre (Aprilia) a 24. helyen végzett.
okt. 24
10:42
Czink Melinda meseszerű javulása 74 helyes előrelépést hozott a tenisz-világranglistán - De mi kellett a sikerhez? (Behaviour)
Helyet cserélt Szávay Ágnessel a világranglistán, de nem ez motiválja Czink Melindát: a pillanatnyilag legmagasabban jegyzett magyar teniszezőnő szerint a 40. pozíciónál is van jobb hely számára, és ha mindent kihozna magából, akkor a tíz sem lenne elképzelhetetlen.
okt. 24
11:00
Talmácsi az utolsó helyről rajtolhat (Infostart)
A mezőny végéről indulhatnak a magyarok a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Malajziai Nagydíján. A szombati időmérőn a MotoGP-ben érdekelt Talmácsi Gábor a 17., utolsó lett, a 250 kcm-esek között szereplő Németh Balázs a 20., Tóth Imre pedig a 24., utolsó időt motorozta.
okt. 24
11:00
Juventus: Cannavaro szerint Diegót nem lehet Maradonához hasonlítani (She)
Fabio Cannavaro a Siena elleni idegenbeli bajnoki előtt elárulta, hogy számára a bajnokság megnyerése fontosabb, mint a Bajnokok Ligája-diadal.
okt. 24
11:18
Malajziai Nagydíj - Rossi, Talma: mindenki a "helyén" (Behaviour)
A mezőny végéről indulhatnak a magyarok a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Malajziai Nagydíján, miután a szombati időmérőn a MotoGP-ben érdekelt Talmácsi Gábor a 17., utolsó lett, a 250 kcm-esek között szereplő Németh Balázs a 20., Tóth Imre pedig a 24., utolsó időt motorozta.
okt. 24
11:20
Mi lesz most a Tour de France-győztessel? (Behaviour)
A Tour de France-győztes spanyol Alberto Contador szabadon elhagyhatja az Asztanát, miután a csapat nem kapta meg a jövő évre szóló licencet a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől (UCI).
okt. 24
11:36
Real Madrid: Javier Acuna reméli, hogy szóhoz jut a Gijón ellen (She)
Javier Acuna rendkívül feldobódott a hír hallatán, mely szerint ő is bekerült a Real Madrid Gijónba utazó keretébe.
okt. 24
11:36
"Senki nem mondhatja azt nekem, hogy nem képviselhetem hazámat az olimpián" (Behaviour)
Az orosz kormány nyomást gyakorol az észak-amerikai profi jégkorongligára (NHL), hogy a klubvezetők engedjék el a legjobb játékosokat a 2014-es szocsi téli olimpiára.
okt. 24
11:38
Stuttgart: Klinsmann lehet Babbel utódja a svábok kispadján (She)
Sajtóértesülések szerint a Bayern Münchentől fél éve menesztett és azóta munka nélkül lévő Jürgen Klinsmann lehet a VfB Stuttgart vezetőedzője.
okt. 24
12:12
Ligue 1: a H1N1 vírus miatt elhalaszthatják a Marseille-PSG találkozót (She)
Elképzelhető, hogy a H1N1 vírus miatt elhalasztják a francia labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának vasárnap esti mérkőzését, a Marseille–Paris Saint-Germain rangadót.
okt. 24
12:30
Súlyos baleset az alpesi világkupán (Behaviour)
Súlyos sérülést szenvedett a hazai közönség előtt szereplő Nicole Hosp az ausztriai Söldenben, ahol szombaton elrajtolt az alpesi síelők Világkupa-sorozata.
okt. 24
12:48
Alpesi sí: Karbon nyerte az első futamot, Hosp súlyosan megsérült (She)
Az olasz Denise Karbon nyerte meg a nők óriás-műlesiklásának első futamát Söldenben, az alpesisí-világkupa új idényének első állomásán.
okt. 24
12:48
Edzőt menesztettek Madridban (Behaviour)
Quique Sanchez Flores váltja a gyenge szezonkezdet miatt pénteken menesztett Abel Resinót a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid vezetőedzői posztján.
okt. 24
13:06
Tenisz: Schiavone Aljona Bondarenko legyőzésével döntős Moszkvában (She)
A Moszkvában zajló WTA-torna elődöntőjében a 8. helyen kiemelt olasz Francesca Schiavone két szettben legyőzte az ukrán Aljona Bondarenkót.
okt. 24
13:24
Vörösök presztízsrangadója maszkokkal, de strandlabdák nélkül (Infostart)
Az életben maradás a tét a Liverpool számára: a Vörösöknek négy vereség után a Manchester United elleni kell javítani, különben már október végén elbúcsúzhatnak bajnoki álmaiktól.
okt. 24
13:24
Spanyolország: ha kikap a Villarreal, M. Laudrup lehet az új edző (She)
A spanyol El Mundo Deportivo című lap információi szerint a Villarreal vezetőedzőjét, Ernesto Valverdét a dán Michael Laudrup válthatja, ha a jelenleg 20., utolsó helyen álló gárda vasárnap nem tudja legyőzni a 19. helyezett Málagát.
okt. 24
13:24
A "Császár" dühöng és bírál (Behaviour)
Élesen bírálta a nyáron 30 millió euróért megvásárolt Mario Gomezt Franz Beckenbauer, a Bayern München labdarúgóklub elnöke.
okt. 24
13:26
AC Milan: Brazíliából érkezhet balhátvéd a téli átigazolási szezonban (She)
Olasz sajtóértesülés szerint a Milan szeretné szerződtetni Fernandinhót, a Cruzeiro balhátvédjét.
okt. 24
13:42
Bayern München: Beckenbauernek nem tetszik a méregdrága újonc (She)
Élesen bírálta a nyáron 30 millió euróért megvásárolt Mario Gomezt Franz Beckenbauer, a Bayern München labdarúgóklub elnöke.
okt. 24
13:44
Spanyolország: Fernando Llorente 2013-ig Bilbaóban marad (She)
A 24 éves Fernando Llorente 2013-ig meghosszabbította szerződését az Athletic Bilbao labdarúgócsapatánál.
okt. 24
14:00
Inter: a nagy érdeklődés ellenére Maicon maradna a milánóiaknál (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale brazil szélsővédője, Maicon a nagy érdeklődés ellenére sem hagyná el a fekete-kékeket.
okt. 24
14:00
Mi lesz most a Tour de France-győztessel? (részletek) (Behaviour)
A Tour de France-győztes spanyol Alberto Contador szabadon elhagyhatja az Asztanát, miután a csapat nem kapta meg a jövő évre szóló licencet a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől (UCI).
okt. 24
14:18
Lósport: őrizetbe vették Mikóczy Zoltánt, Overdose tulajdonosát (She)
Nagyvárad közelében őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezte a nagyváradi törvényszék Overdose tulajdonosát, a szlovák állampolgárságú Mikóczy Zoltánt. A pozsonyi külügyminisztérium megerősítette a hírt – írja a Népszabadság szombati számában romániai lapértesülésekre hivatkozva.
okt. 24
14:36
Alpesisí-vk: a finn Poutiainen győzött női óriás-műlesiklásban (She)
Az ausztriai Söldenben női óriás-műlesikló futammal kezdődött az alpesi sízők 2009–2010-es világkupaidénye. A győzelmet a szám olimpiai ezüstérmese, az idei vb-bronzérmes finn Tanja Poutiainen szerezte meg, akinek az első futamban még csak a harmadik legjobb ideje volt két olasz versenyző mögött.
okt. 24
14:36
Alpesi sí Vk - egy századmásodpercen múlt! (Behaviour)
A finn Tanja Poutiainen nyerte szombaton a női óriás-műlesiklást az ausztriai Söldenben az alpesi síelők Világkupa-sorozatának nyitányán.
okt. 24
14:38
Nigéria: az U17-es világbajnokság miatt szünetel az élvonal (She)
Felfüggesztette a nigériai Premier League küzdelmeit a helyi szövetség első embere, Tunji Babalola, a szombaton rajtoló U17-es világbajnokság miatt.
okt. 24
14:40
NHL: Goncsar akár hat hetet is kihagyhat csuklótörés miatt (She)
Csuklótörést szenvedett és emiatt négy-hat hetet kell kihagynia Szergej Goncsarnak, a Stanley-kupa-címvédő Pittsburgh Penguins legjobb hátvédjének.
okt. 24
14:54
Jégkorong: a következő szezonban megrendezhetik a Bajnokok Ligáját (She)
A következő szezonban ismét megrendezné az európai Bajnokok Ligáját a Nemzetközi Jégkorongszövetség, az IIHF.
okt. 24
14:56
Kick-box: öt magyar versenyző jutott döntőbe a villachi vb-n (She)
Öt magyar versenyző jutott döntőbe a light kontakt kategóriában a Villachban zajló kick-box világbajnokságon.
okt. 24
14:58
Kosárlabda: az NBA-ban véget ért az utóbbi 14 év első bírósztrájkja (She)
Pénteken véget ért az utóbbi 14 év első bírósztrájkja az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).
okt. 24
15:12
Mennyire nőtt meg az U20-as válogatottak értéke a piacon? (Infostart)
A junior labdarúgó-válogatott magyar bajnokságban szereplő játékosai iránt lehet a legnagyobb az érdeklődés, mert ők még olcsón megszerezhetők - mondta az InfoRádiónak Pataky Tibor, a több válogatott játékos menedzsereként dolgozó Careers Management Group igazgatója. Hozzátette: az NB I-ben szereplő utánpótlás-válogatottak 200 ezer és 1 millió euró közötti összeget érhetnek.

Keresés