2009. október 21. szerda

okt. 21
0:12
Tenisz: Zvonarjovának nem okozott gondot a továbblépés Moszkvában (She)
Magabiztos győzelemmel jutott be a második fordulóba a moszkvai női tenisztornán az első helyen kiemelt, hazai pályán játszó Vera Zvonarjova.
okt. 21
1:06
Bajnokok Ligája: a keddi játéknap összes eredménye, tabellák (She)
Kedden négy csoport nyolc találkozójára került sor a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Tekintse meg ezek eredményét egy helyen!
okt. 21
1:24
Haladás: Simon Ádám aláírta öt évre szóló szerződését (She)
A keddi Haladás–Zalaegerszeg labdarúgó Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzése után Simon Ádám öt évre szóló szerződést írt alá a szombathelyi csapathoz – írja a Haladás honlapja.
okt. 21
2:00
NSO Tv: A BL-ben dörzsöltebbnek kell lennünk! - Herczeg András (She)
A Debrecen–Fiorentina Bajnokok Ligája-találkozó (3–4) után a meccs főszereplőivel beszélgettünk: Herczeg András, Komlósi Ádám, Leandro, Mészáros Norbert és Rudolf Gergely is értékelt az NSO Tv-nek. Tekintse meg helyszíni riportunkat!
okt. 21
3:12
Videó: öngólparádé Glasgow-ban, orosz bomba a Barcának - a keddi gólok (She)
Gólban és meglepetésben sem volt hiány a Bajnokok Ligája-csoportkör 3. fordulójának keddi játéknapján. A nyolc találkozón összesen 31 találat született (ebből 7 Budapesten), amelyeket az alábbi videókon megtekinthet!
okt. 21
5:18
Csodálatos Debrecen, fantasztikus Fiorentina, gólparádé, újabb vereség (Behaviour)
Magyar pályákon szinte sosem látott fantasztikus csatában ismét vereséget szenvedett a BL csoportkörének harmadik találkozóján a Debrecen. A Fiorentina ellen mutatott játékra azonban büszkék lehetnek a debreceniek. Mindenesetre az első magyar gólok végre megszülettek.
okt. 21
7:24
Bajnokok Ligája: Frey szerint Rudolf nagyszerű gólt szerzett (She)
A Debrecen–Fiorentina BL-találkozót (3–4) követően az olasz csapat öltözőjéből először Sébastien Frey, a vendégek francia kapusa jött ki, aki a Nemzeti Sport munkatársának érdeklődésére elmondta, hogy jót beszélgetett a mérkőzés után honfitársával, Adamo Coulibalyval.
okt. 21
7:26
NHL: kilencgólos meccset nyert meg a Calgary a Columbus ellen (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 16. játéknapján három hazai siker született. A címvédő Pittsburgh sima győzelmet aratott a St. Louis ellen, a Montreal szétlövés után múlta felül az Atlantát, míg a Calgary Jarome Iginla (gól + 2 gólpassz) vezérletével kerekedett a Columbus fölé.
okt. 21
7:42
Birkózás: hetvenéves az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Varga János (She)
1939. október 21-én Abonyban született Varga János olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkozó. A hetvenedik születésnapján, szerdán a Magyar Birkózó-szövetség ünnepségén köszöntik a Magyar Sport Házában.
okt. 21
7:42
Égi meszelőket keresnek a britek (Behaviour)
Eddig felfedezetlen, magas sportolókat keresnek a britek, akik a 2016-os riói olimpián képviselhetik az országot.
okt. 21
8:18
Kecskemét: Tomiszlav Szivics bejelentette lemondását játékosainak (She)
A Nemzeti Sport – más helyről egyelőre meg nem erősített – információi szerint Tomiszlav Szivics, a Kecskemét labdarúgócsapatának vezetőedzője az Újpest elleni Magyar Kupa-találkozó után az öltözőben közölte játékosaival, hogy lemond a posztjáról.
okt. 21
8:36
Diósgyőr: Balajti Ádám csatlakozik az U19-es válogatotthoz (She)
Ma az U19-es válogatottal kezdi meg a felkészülést az U20-as vb-n bronzérmet szerző magyar csapat tagja, Balajti Ádám, aki így kihagyja együttese, a Diósgyőr MTK elleni MK-mérkőzését, pénteken viszont csatlakozik a DVTK-hoz (vagyis nem játszik a Liechtenstein elleni Eb-selejtezőn).
okt. 21
8:36
Nem indulhat a Forma-1-es idényzárón Sebastien Loeb (Metropol)
Nem állhat rajthoz az idényzáró Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíjon az ötszörös rali-világbajnok francia Sebastien Loeb, mert nem rendelkezik az induláshoz szükséges szuperlicenccel.
okt. 21
8:54
Hatot ütöttek Iginláék a Columbusnak (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 16. játéknapján három hazai győzelem született. A címvédő Pittsburgh sima győzelmet aratott a St. Louis ellen, a Montreal szétlövés után múlta felül az Atlantát, míg a Calgary Jarome Iginla (gól + két gólpassz) vezérletével kerekedett a Columbus fölé.
okt. 21
9:12
Kecskemét: Szivics sorsáról délelőtt tárgyal a vezetőség (She)
Amint arról a reggeli órákban beszámoltunk, Tomiszlav Szivics, a Kecskemét labdarúgócsapatának vezetőedzője az Újpest elleni Magyar Kupa-találkozó után az öltözőben közölte játékosaival, hogy lemond posztjáról. A hírt immár több forrás is megerősítette a Nemzeti Sport számára. Információink szerint Szivics a délelőtt folyamán a vezetőknek felajánlja a lemondását, sorsáról azt követően dönt a KTE…
okt. 21
9:30
Formula-1: Loeb nem kapott licencet, nem indulhat Abu-Dzabiban (She)
Nem állhat rajthoz az idényzáró Formula–1-es Abu-Dzabi Nagydíjon az ötszörös rali-világbajnok francia Sébastien Loeb, mert nem rendelkezik az induláshoz szükséges szuperlicenccel.
okt. 21
9:48
Bajnokok Ligája: a FIFA szerint Rudolf lőtte a játéknap gólját (She)
Rudolf Gergely a DVSC-TEVA–Fiorentina Bajnokok Ligája-mérkőzés 28. percében csodálatos gólt lőtt az olaszoknak. A találat nem csupán a szurkolók, hanem a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség illetékeseinek tetszését is elnyerte. A FIFA honlapján olvasható beszámolóban a magyar csatár gólját tartják a keddi BL-játéknap legszebb találatának.
okt. 21
9:50
Portugália: kilencven méterről lőtt gólt a kapus - videó (She)
Hihetetlen gólja miatt Rui Sacramento nevét zengi a portugál sajtó, a harmadosztályú Esmoriz kapusa ugyanis csaknem kilencven méterről lőtt gólt az élvonalbeli Rio Ave ellen a Portugál Kupa 3. fordulójában.
okt. 21
9:52
Szlovák Kupa: a DAC Bognár góljával jutott a legjobb nyolc közé (She)
A DAC a Szlovák Kupában bejutott a legjobb nyolc közé, a dunaszerdahelyiek Bognár Zoltán góljával hazai pályán 1–0-ra győztek a Tatran Presov (Sároseperjes) ellen.
okt. 21
10:06
Interkontinentális övért száll ringbe Balzsay decemberben (Behaviour)
Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka a WBO interkontinentális címéért lép ringbe december 4-én.
okt. 21
10:24
Vízilabda: kilenc magyar érdekelttel kezdetét vette a francia bajnokság (She)
Elkezdődött a francia első osztályú vízilabda-bajnokság. A tízcsapatos Championnat de France Elite 2009–2010. évi küzdelmei során összesen kilenc magyar érdekeltet követhetünk figyelemmel: nyolc játékost és egy edzőt.
okt. 21
10:26
MTK: világbajnoki bronzérmesek a DVTK elleni kezdőcsapatban (She)
Az MTK két, U20-as vb-bronzérmes játékosa, Szekeres Adrián és Gosztonyi András is kezdőként lép majd pályára az MTK Budapest–Diósgyőri VTK Magyar Kupa-mérkőzésén – adta hírül a fővárosi klub hivatalos honlapja.
okt. 21
10:42
Herczeg: Dörzsöltebbnek kell lenni a BL-ben (Infostart)
Ha agresszívebben játszanak a debreceni játékosok az első félidőben, akkor elkerülhetőek lettek volna a firenzei gólok - mondta az InfoRádiónak a Debrecen klubmenedzsere, miután csapata 4-3-ra kikapott a Fiorentinától a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. Herczeg András hozzátette: a folytatásban a pontszerzéshez határozottabb játékra van szükség.
okt. 21
10:42
Ökölvívás: Balzsay Károly címmeccsen lép szorítóba decemberben (She)
Balzsay Károly december 4-én Söldenben a Bokszvilágszervezet (WBO) interkontinentális bajnoki címéért bokszol klubtársa, a címvédő német Eduard Gutknecht ellen.
okt. 21
10:44
BL: az olasz sajtóban Mutu a meccs embere, dicsérik Coulibalyt is (She)
Az olasz internetes portálok véleménye szerint a két gólt szerző román Adrian Mutu nyújtotta a legjobb teljesítményt a DVSC–Fiorentina mérkőzésen, a csatárhoz a lilák közül Alberto Gilardino és a perui Juan Manuel Vargas nőtt fel. A debrecenieknél elsősorban a francia Adamo Coulibaly teljesítménye volt meggyőző az olaszok szerint.
okt. 21
11:00
Bajnokok Ligája: mindhárom lecserélt firenzei játékos megsérült (She)
A DVSC–Fiorentina mérkőzésen a vendégek mindhárom cseréjét a kényszer szülte. Elképzelhető, hogy Cesare Prandelli vezetőedzőnek sérülés miatt nélkülöznie kell a lecserélt futballistákat a Napoli elleni hétvégi bajnokin.
okt. 21
11:00
Ötödik vébéjére készül Ronaldo (Behaviour)
Jövő évi céljaként a dél-afrikai világbajnokságon való részvételt jelölte meg Ronaldo, a brazilok kétszeres aranylabdás futballsztárja.
okt. 21
11:18
Magyar Kupa: tekintse meg a mai mérkőzések programját! (She)
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében ma négy találkozót játszanak. A párharcok két mérkőzésen dőlnek el, a visszavágókat egy hét múlva rendezik.
okt. 21
11:20
DVTK: Balajti 2012-ig írt alá, háromszázezer euró a kivásárlási ára (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Diósgyőr szerződést hosszabbított az U20-as válogatottal a világbajnokságon bronzérmet szerző Balajti Ádámmal. A csatár 2012. június 30-ig írt alá – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
okt. 21
11:22
Bajnokok Ligája: tekintse meg a szerdai játéknap programját! (She)
Szerdán újabb nyolc mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.
okt. 21
11:36
Kecskemét: a vezetőség elfogadta Tomiszlav Szivics lemondását (She)
Tomiszlav Szivics, a Kecskeméti TE-Ereco vezetőedzője a délelőtt folyamán a Nemzeti Sport előzetes információinak megfelelően felajánlotta lemondását a klub vezetőségének. Információink szerint a vezetőség elfogadta a lemondást. A klub délután három órakor tart sajtótájékoztatót az ügyben.
okt. 21
11:54
U20-as vb: Kiss Máté gólját választották a legszebbnek (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) honlapján kiírt szavazáson az olvasók Kiss Máté bombagólját választották az egyiptomi U20-as világbajnokság legszebb találatának.
okt. 21
11:54
Rossi indul a 2010-es Mexikó-ralin (Metropol)
Valentino Rossi, a gyorsaságimotoros-világbajnokság legnagyobb sztárja jövő márciusban rajthoz áll a Mexikó-ralin.
okt. 21
11:56
„Védjük meg a sport autonómiáját!” (Metropol)
„A nagykövete leszek annak, hogy a sport védje meg speciális értékeit és önállóságát az Európai Unióban, de mindezt a kormányokkal, az önkormányzatokkal és a döntéshozókkal széles körűen együttműködve kell megvalósítani” - jelentette ki Schmitt Pál, a az Európai Parlament alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.
okt. 21
12:12
Felkészülés: az argentin válogatott Horvátországban játszhat (She)
Az argentin és a horvát labdarúgó-szövetség vezetői tárgyalásokat folytatnak, és elképzelhető, hogy a két ország válogatottja november 15-én felkészülési mérkőzést játszik egymás ellen.
okt. 21
12:14
Rali-vb: Valentino Rossi indul a 2010-es Mexikó-ralin (She)
Valentino Rossi, a gyorsaságimotoros-világbajnokság legnagyobb sztárja jövő márciusban rajthoz áll a Mexikó-ralin.
okt. 21
12:30
Brazília: Ronaldo ötödik világbajnokságán is részt venne (She)
Jövő évi céljaként a dél-afrikai világbajnokságon való részvételt jelölte meg Ronaldo, a brazilok kétszeres aranylabdás futballsztárja.
okt. 21
12:32
Paksi FC: közös megegyezéssel szerződést bontottak Pintér Attilával (She)
Pintér Attila már nem a Paksi FC futballistája. A klub és a játékos közös megegyezéssel szerződést bontott.
okt. 21
12:48
Blatter végigvinné a 6+5-ös szabályt (Metropol)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke továbbra is bízik abban, hogy hamarosan bevezethetik az úgynevezett 6+5-ös szabályt, ugyanakkor az Európai Unió tartja magát ahhoz, hogy ez sértené a munkaerő szabad áramlására vonatkozó alapelvet. Bánki Erik szerint a 6+5-ös szabály jelképe lehet a sport autonómiájának.
okt. 21
13:06
Barca-vereség, Inter-döntetlen a meglepetések napján (Behaviour)
Tíz BL-mérkőzés, benne egyetlen vereség - ez a címvédő FC Barcelona Bajnokok Ligája-mérlege kedd késő este óta, amikor az addig makulátlan mutató elcsúfult az orosz bajnok hathatós munkálkodásának következtében.
okt. 21
13:24
Middlesbrough: a klub vezetői megköszönték Southgate munkáját (She)
Az angol másodosztályban szereplő Middlesbrough vezetői kirúgták a csapat menedzserét, Gareth Southgate-et.
okt. 21
13:26
Sportdiplomácia: elfogadták a Budapesti nyilatkozatot (She)
A Parlamentben szerdán rendezett „A sport autonómiája az Európai Unióban" című nemzetközi sportdiplomáciai konferencia résztvevői egyhangúlag elfogadták a Budapesti nyilatkozatot, amely a sport fontosságára hívja fel a figyelmet.
okt. 21
13:42
Tótágas és góleső a BL-ben - videók (Infostart)
Feje tetejére állt az élet a labdarúgó Bajnokok Ligájában - legalábbis a keddi játéknap eredményei alapján ez látható. Kikapott a címvédő Barcelona és a Liverpool is, mindössze egy hazai csapat nyert. A keddi forduló góltermésére nem lehet panasz, 31 találat esett. Két együttes, a Lyon és a Sevilla száz százalékos.
okt. 21
13:42
Anglia: Edgar Davids a másodosztályú Leicester Cityben térhet vissza (She)
Angol lapértesülések szerint Edgar Davids visszatérhet, és a Championshipben szereplő Leicester Cityben folytathatja pályafutását.
okt. 21
14:00
Labdarúgás: ma 60 éves az újpesti legenda, Nagy László (She)
Féléves NB I-es múlttal a háta mögött lett olimpia bajnokcsapat tagja Mexikóvárosban (1968). Argentína ellen, a világbajnokságon (1978) szó szerint egy pillantáson múlott, hogy nem lett a vb magyar hőse. A pálya bal oldalán minden poszton bevethető volt, edzőként pedig szókimondó, és nem bánja, ha emiatt többször küldik el, mint marasztalják – az egykori újpesti klasszis, Nagy László ma…
okt. 21
14:18
Labdarúgás: Landon Donovan az év játékosa az Egyesült Államokban (She)
A 27 éves Landon Donovan kapta meg a Honda Év Játékosa-díjat az Egyesült Államokban, így ő lett 2009 legjobb labdarúgója.
okt. 21
14:20
Tenisz: Pennetta feladta a Szávay Ágnes elleni meccset (She)
A 4. helyen kiemelt Flavia Pennetta sérülés miatt 6:4, 0:3-nál feladta a Szávay Ágnes elleni mérkőzését a moszkvai tenisztornán.
okt. 21
14:36
Négy magyar csapat "europólózik" a hét végén (Behaviour)
Négy magyar férficsapatot is medencébe szólít az európai vízilabdatornák e heti programja: az első számú sorozatban, az Euroligában a második selejtezőkör mérkőzéseit bonyolítják le, benne az Eger és a Honvéd közreműködésével, a LEN Kupa nyitófordulója pedig az FTC-nek és a Szegednek kínál komoly elfoglaltságot.
okt. 21
14:54
Bajnokok Ligája: Argentínában Messit okolják a Barcelona vereségéért (She)
Az argentin sajtó sem felejtett el beszámolni a Barcelona tegnapi vereségéről a Bajnokok Ligájában, ám ami meglepő, hogy a dél-amerikai ország lapjai Lionel Messit hibáztatják a katalán együttes vereségéért.
okt. 21
14:54
Szávy bejutott a második fordulóba (Metropol)
Szávay Ágnes bejutott a moszkvai tenisztorna második fordulójába, miután a negyedik helyen kiemelt olasz Flavia Pennetta szerdán a második szettben lábsérülés miatt feladta ellene a mérkőzést.

Keresés