2009. október 19. hétfő

okt. 19
0:12
Svájc: kiscsapat verte ki a kupából Vanczák címvédő együttesét (She)
Kellemetlen helyzetbe került a Svájci Kupa címvédője, az élvonalbeli FC Sion a hétvégén. Vanczák Vilmos együttese ugyanis hosszabbítást követően 2–1-re kikapott a másodosztályú Thuntól a 32-es táblán, így a szezonban biztosan nem védheti meg a címét.
okt. 19
1:24
Női kézilabda Eb-selejtező: Kindl Gabrielláék újabb bravúrja (She)
A Zsiga Gyula szövetségi kapitány által irányított és Kindl Gabriellával felálló montenegrói női kézilabda-válogatott 28–28-as döntetlenre végzett a világbajnok oroszokkal a női Eb-selejtezők 6. csoportjának 2. fordulójában. Alább megtekinthetik a hétvégi selejtezők összes eredményét és a csoportok állását.
okt. 19
5:00
Jenson Button a világbajnok! (Behaviour)
Hiába „kérte” Bernie Ecclestone a brit Jenson Buttont, hogy legyen tekintettel a Formula–1 érdekeire, és csak az utolsó versenyen nyerje meg a vb-t. A Brawn GP brit pilótája nem mutatott érdeklődést a nagyfőnök kérésére, és a Brazil Nagydíjon szerzett 5. helyével egy futammal a zárás előtt világbajnok. Akárcsak csapata, az idén debütáló Brawn GP.
okt. 19
7:06
NHL: Quebec City 400 millió dolláros csarnokot építtet (She)
Quebec City hamarosan pályázatot ír ki egy új, 400 millió dolláros csarnok felépítésére, hogy a város mielőbb ismét NHL-es jégkorongcsapat otthona lehessen.
okt. 19
7:24
NFL: a New England lemosta a pályáról a Tennessee-t (She)
Az észak-amerikai futball-liga vasárnapi játéknapján a New England Patriots hazai pályán hatalmas különbséggel, 59–0-ra verte meg az elmúlt szezon alapszakaszának legjobbját, a Tennessee Titanst. A Patriots irányítója, Tom Brady hat touchdown-passzt adott a mérkőzésen, ebből ötöt a második negyedben; a Titans továbbra is nyeretlen. Megszerezte hatodik győzelmét is a Brett Favre vezette Minnesota…
okt. 19
7:42
Belgium: a 89. percben elért vezető gól sem volt elég Tiszáéknak (She)
Hihetetlen mérkőzésen van túl a Royal Antwerp a belga másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.
okt. 19
8:00
DVSC: Nagyon szervezett csapat a Fiorentina - Zoran Szpisljak (She)
Több videóanyaggal is rendelkezik a DVSC labdarúgócsapatának szakmai stábja a Loki keddi BL-ellenfeléről, a Fiorentináról, ennek ellenére Zoran Szpisljak, a DVSC-TEVA szerb edzője két héttel ezelőtt a helyszínen nézte meg a firenzeiek Lazio elleni bajnokiját, hiszen a személyes tapasztalat többet ér.
okt. 19
8:18
Törökország: megtört a jó széria, kikapott a Fenerbahce (She)
A kilencedik fordulóban szenvedte el első vereségét a Fenerbahce labdarúgócsapata a török első osztályú bajnokságban.
okt. 19
8:20
ZTE: kedvezményes árú jegyek iskolásoknak a nyugati derbire (She)
A Zalaegerszegi TE vezetősége is készül a Haladás elleni, október 31-i nyugati derbire, a bajnoki találkozóra ezért az iskolások kedvezményes áron válthatnak belépőt.
okt. 19
8:36
Maradona bemutatott a drukkereknek (Blikk)
BUENOS AIRES - Újabb megdöbbentő képek láttak napvilágot Diego Maradonáról.
okt. 19
8:36
Kézilabda: megújult az MKB Veszprém hivatalos honlapja (She)
A szurkolói és sajtóigények maximális kielégítése – ez a célja az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának új honlapjának.
okt. 19
8:38
Horvátország: első vereségét a sereghajtótól szenvedte el a Dinamo (She)
Első vereségét szenvedte el a bajnokságban a listavezető Dinamo Zagreb, amely a sereghajtó városi rivális NK Zagrebtől kapott ki 1–0-ra a 11. fordulóban.
okt. 19
8:54
Tenisz: Kuznyecova megelőzte Venus Williamst a világranglistán (She)
Szvetlana Kuznyecova megelőzte a női teniszezők világranglistáján Venus Williamst, így az orosz játékos a harmadik a rangsorban. A magyarok helyezéseiben nem történt különösebb változás az elmúlt egy hétben.
okt. 19
8:56
Sakk: Polgár Judit remivel kezdett a hoogeveeni szupertornán (She)
Döntetlennel rajtolt Polgár Judit a hoogeveeni szupertornán.
okt. 19
9:30
Három halottja van a Detroit Marathonnak (Infostart)
Három halottja van a vasárnap rendezett Detroit Marathonnak.
okt. 19
9:30
Todt FIA-elnökként kamatoztatná tudását (She)
Pénteken új elnököt választ a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA): a posztért Jean Todt és Ari Vatanen küzd meg egymással. Jean Todt az MTI-nek adott exkluzív interjúban beszélt elképzeléseiről.
okt. 19
9:30
"Nem sokat" keresett a Loki, de van még remény (Behaviour)
A Debrecennek - egyelőre - nem sikerült a csoportkörbe jutásért járó 7,1 millió eurón, azaz 1,9 milliárd forinton felül további összeget szereznie a Bajnokok Ligájában a Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA).
okt. 19
9:48
Atlétika: három futó meghalt a Detroit Marathonon (She)
Három halottja van a vasárnapi Detroit Marathonnak.
okt. 19
9:48
A Debrecen megismételné a Győr 1966-os sikerét (Metropol)
A Debrecen labdarúgócsapata a keddi, Fiorentina elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőzően egyszer sem találkozott olasz riválissal a nemzetközi kupasorozatokban.
okt. 19
9:50
Ökölvívás: Amir Khan hosszú meccsre számít Dmitrij Szalita ellen (She)
A veretlen ukrán Dmitrij Szalita ellen védheti meg első ízben a Bokszvilágszervezet (WBA) kisváltósúlyú világbajnoki címét a brit Amir Khan.
okt. 19
9:50
A Debrecen eddigi útja (Metropol)
A Debrecen labdarúgócsapata nyolc mérkőzéséből ötöt megnyert, háromszor kikapott a Bajnokok Ligája 2009/10-es kiírásában.
okt. 19
9:52
Görögország: először hullajtott pontokat a Pana, nyert az AEK (She)
A 7. fordulóban veszítette el száz százalékos mérlegét a Panathinaikosz a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.
okt. 19
9:52
Három halott a Detroit Marathonon (Metropol)
Három halottja van a vasárnap rendezett Detroit Marathonnak. Egy 26, egy 36 és egy 65 éves férfi hunyt el.
okt. 19
10:06
Tenisz: Balázs Attila döntős a dubrovniki ITF-tornán (She)
Balázs Attila bejutott a fináléba a horvátországi Dubrovnikban zajló férfi tenisztornán, miután legyőzte 5. helyen kiemelt, hazai pályán játszó ellenfelét. Balázs ellenfele a döntőben a szlovén nemzetiségű Aljaz Bedene lesz.
okt. 19
10:08
Manchester United: Ferguson találkozni szeretne Wiley játékvezetővel (She)
Levélben már elnézést kért Alan Wiley játékvezetőtől Sir Alex Ferguson, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United szakvezetője korábbi nyilatkozata miatt, a legfrissebb hírek szerint pedig a skót menedzser személyesen is találkozni kíván a játékvezetővel.
okt. 19
10:24
Formula-1: megbüntették Kovalainent a bokszutcában okozott tűz miatt (She)
A bokszutcában keletkezett tűz miatt megbüntették a McLaren csapatot és finn pilótáját, Heikki Kovalainent a vasárnapi Formula–1-es Brazil Nagydíj bírái.
okt. 19
10:26
Póker: Botond Balázs a nyolcadik lett Marákesben (She)
Nagyszerű eredményt hozott Botond Balázs számára a marokkói Marákesben rendezett WPT-torna főversenye: birs320 ugyanis remek játékkal a döntőbe jutott, ahol aztán a 8. helyen végzett.
okt. 19
11:00
Torna: könnyebb sérülést szenvedett a fejre esett tornász - videó (She)
A londoni torna-világbajnokságon a női talaj döntőjében gyakorlata közben fejre esett a kolumbiai Jessica Gil Ortiz, aki az első jelentések szerint könnyebb sérülést szenvedett.
okt. 19
11:02
Jégkorong: svéd játékossal erősített a Sapa Fehérvár AV 19 (She)
Újabb játékossal bővült a Sapa Fehérvár AV 19 kerete. A fehérvári klub leigazolta a 28 esztendős svéd David Bornhammert.
okt. 19
11:18
Krikettben is jó Usain Bolt (Behaviour)
Nemcsak futásban, a krikettben is jó Usain Bolt, a jamaicaiak olimpiai és világbajnok atlétája.
okt. 19
11:36
Videó: Tőzsér tizenegyese a Mechelen ellen (She)
Mint már beszámoltunk róla, Tőzsér Dániel büntetőből volt eredményes a Genk hétvégi, Mechelen elleni, 2–1-re elveszített bajnokiján. A magyar középpályás 7. percben értékesített tizenegyesével 1–0-ra a Racing Genk vezetett, a vendégek azonban még az első félidőben egyenlítettek, a hajrában pedig a győztes gólt is megszerezték. Íme, a találkozó összefoglalója videón!
okt. 19
11:54
Tenisz: Djokovics és Davigyenko is előrelépett a világranglistán (She)
Akárcsak a nőknél, a férfiaknál is helyet cserélt egymással a harmadik és a negyedik helyezett játékos a tenisz-világranglistán – derül ki a hétfőn kiadott új listából. A múlt heti sanghaji tornán elődöntőbe jutó Novak Djokovics megelőzte a brit Andy Murray-t. A sanghaji győztes, Nyikolaj Davigyenko is előrelépett a ranglistán, és már hatodik a sorban.
okt. 19
11:56
Bajnokok Ligája: elindult a DVSC csapatbusza Budapestre (She)
Elindult a DVSC labdarúgócsapatát szállító busz a fővárosba. A busz 9 óra 30 perckor indult az Oláh Gábor utcai stadiontól, és várhatóan fél egy körül gurul be a csapat játékosainak szállást adó szálloda parkolójába.
okt. 19
12:12
AS Roma: Francesco Totti térdét nem kell újra műteni (She)
Nem kell megműteni az AS Romát erősítő Francesco Totti térdét.
okt. 19
12:30
Inter: Mourinho nem akar Sztankovics góljáról áradozni (She)
A szombat esti genovai rangadón a listavezető Internazionale már az első félidőben biztossá tette győzelmét – és mint arról beszámoltunk, Dejan Sztankovics ritkán látható, parádés góllal alakította 3–0-ra az állást: Marco Amelia kapus rossz előrerúgása után a szerb középpályás kapásból, a felezővonal közeléből lőtt a kapuba.
okt. 19
12:32
Labdarúgás: a felnőttválogatott más szint, mint az U20-as - Présinger (She)
Présinger Ádám, a világbajnoki bronzérmes U20-as magyar válogatott játékos szerint csapattársai közül Németh Krisztián és Koman Vladmir is bemutatkozhat hamarosan a felnőttválogatottban.
okt. 19
12:48
Soproni Liga: az Újpest és az MTK közösen tiltakozik a zárt kapuk ellen (She)
Az Újpest FC és az MTK Budapest labdarúgócsapata közösen tiltakozik a zárt kapus büntetések ellen, és arra kéri a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ), hogy vizsgálja felül a fegyelmi szabályzatot, egyúttal szüntesse meg ennek a büntetésnek az alkalmazását.
okt. 19
13:06
Bajnokok Ligája: De Bleeckere vezeti a szerdai Real Madrid-Milant (She)
Frank De Bleeckere vezeti a szerdai BL-rangadót, a Real Madid–Milan találkozót. Érdekesség, hogy a belga játékvezető pénteken még Egyiptomban, az U20-as világbajnokságon működött közre, ő fújta a sípot a Ghána–Brazília fináléban.
okt. 19
13:06
Az Újpest és az MTK közösen tiltakozik a zártkapus büntetés ellen (Metropol)
Az Újpest FC és az MTK Budapest labdarúgócsapata közösen tiltakozik a zártkapus büntetések ellen, s arra kéri a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ), hogy vizsgálja felül a fegyelmi szabályzatot, egyúttal szüntesse meg ennek a büntetésnek az alkalmazását.
okt. 19
13:42
Anglia: az FA hivatalosan is vádolja Alex Fergusont (She)
Amint arról korábban beszámoltunk, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) korábban hivatalos vizsgálatot indított Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere ellen, amiért kritikával illette Alan Wiley játékvezetőt a Sunderland (2–2) elleni bajnoki után. Az ügy legújabb fejleményeként hétfőtől az FA immár hivatalosan is vádolja a „vörös ördögök” szakvezetőjét, akinek november 3-ig van lehetősége…
okt. 19
13:42
Meggazdagodhatunk a Lokin (Behaviour)
A világhírű William Hill fogadóiroda hétszeres nyereményszorzót kínál a Debrecen győzelmére a Fiorentina elleni keddi labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen.
okt. 19
14:18
Manchester City: Kompany két évvel meghosszabbította szerződését (She)
A Manchester City belga válogatott labdarúgója, Vincent Kompany két évvel meghosszabbította 2012-ben lejáró szerződését, így új kontraktusa immár 2014-ig köti őt a „kékekhez”.
okt. 19
14:18
Magyar találmány mentheti meg a sportolók életét! (Behaviour)
Elkerülhetővé válhat az élsportolók túlterhelése, és a sportpályákról ismert hirtelen szívhalál egy új magyar mobiltechnológiai fejlesztés segítségével.
okt. 19
14:20
Manchester United: bizonytalan Ryan Giggs szerdai pályára lépése (She)
Kérdéses Ryan Giggs pályára lépése a Manchester United szerdai, CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén, miután a ballábas játékos rúgást kapott a Bolton ellen 2–1-re megnyert bajnokin.
okt. 19
14:22
Vb 2010: francia-ír, görög-ukrán csata a pótselejtezőn (She)
Ma délután tartották Zürichben a 2010-es labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőinek sorsolását. Írország Franciaországgal, Portugália Bosznia-Hercegovinával, Görögország Ukrajnával, Oroszország Szlovéniával mérkőzik a világbajnoki részvételért.
okt. 19
14:36
Francia-ír csata a vb-pótselejtezőben (Infostart)
A legutóbbi vb-n döntős Franciaország Írországgal találkozik a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőjén.
okt. 19
14:36
Póker: Phil Laak győzött az V. World Poker Openen (She)
A PartyPoker által szervezett meghívásos World Poker Open V. kiírását a kissé különc viselkedéséről elhíresült Phil Laak nyerte.
okt. 19
15:12
"Kifizetődött Jenson Button hűsége" (Infostart)
Jenson Button azzal nyerte meg a világbajnoki címet, hogy legnagyobb riválisai nem tudták ledolgozni hátrányukat vele szemben - mondta az InfoRádiónak az A5.hu portál Formula-1-es rovatának vezetője. Farkas Péter szerint az angol pilóta sikeréhez kiegyensúlyozott teljesítmény is kellett.
okt. 19
15:30
Olaszország: Cesare Prandelli kapta meg a Giacinto Facchetti-díjat (She)
A Fiorentina edzője, Cesare Prandelli kapta meg a La Gazzetta dello Sport által alapított Giacinto Facchetti-díjat. A díj az Inter legendás kapitányának állít emléket, és most negyedszer ítélték oda.
okt. 19
15:30
Varga szerint az első gól dönthet a Fiorentina ellen (Metropol)
Varga József, a Debreceni VSC labdarúgócsapatának válogatott középpályása szerint döntő jelentőségű lesz, hogy a Fiorentina elleni keddi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen melyik gárda szerzi majd meg az első gólt.

Keresés