2009. október 25. vasárnap

okt. 25
14:00
Dancsó ötszörös kickbox-világbajnok (Metropol)
Dancsó Zoltán az ötödik vb-aranyérmét szerezte meg vasárnap az ausztriai Villachban, miután legyőzte a lengyel Robert Matyát.
okt. 25
14:18
Alpesi sí: Didier Cuche nyerte a férfiak első világkupaversenyét (She)
Didier Cuche győzelmével ért véget a szezon első férfi alpesisí-világkupaversenye az ausztriai Söldenben. Az óriás-műlesiklás szakági világkupájának címvédője hat tizeddel múlta felül az amerikai Ted Ligetyt, és közel egy másodperccel honfitársát, Carlo Jankát.
okt. 25
14:20
Profi ökölvívás: a nehézsúlyban bemutatkozó Adamek nyerte a lengyel csatát (She)
A lengyel profi ökölvívás történetének talán legnagyobb mérkőzésére került sor Lódzban, ahol a nehézsúlyú Andrzej Golota és a cirkálósúlyból érkező, első nehézsúlyú címmérkőzését vívó Tomasz Adamek csapott össze.
okt. 25
14:22
Ligue 1: a H1N1-vírus miatt elmarad a Marseille-PSG rangadó (She)
A francia sportnapilap, a L’Équipe rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a ma este 21 órára kiírt Olympique Marseille–PSG bajnokit elhalasztják. Ezt a tényt nem sokkal később a liga versenybizottsága is megerősítette, a párizsi csapat egészségügyi problémáival indokolva a lépést.
okt. 25
14:36
Kick-box: Dancsó Zoltán ötszörös világbajnokká lépett elő (She)
A kick-boxban világ- és Európa-bajnok, profi világbajnok Dancsó Zoltán az ötödik vb-aranyérmét szerezte meg vasárnap az ausztriai Villachban, miután a 79 kg-os kategória light-contact szabályrendszerű döntőjében nagy pontkülönbséggel legyőzte a lengyel Robert Matyát.
okt. 25
14:54
Röplabda: Vasas-siker a Gödöllő ellen a női Extraligában (She)
Egy játszmát engedett át ellenfelének a Vasas a röplabdázók női Extraligájában vasárnap.
okt. 25
14:56
Junior cselgáncs-vb: helyezetlen magyarok, három érem a "termés" (She)
A vasárnapi zárónapon mindkét magyar helyezetlenül zárt a párizsi junior cselgáncs-világbajnokságon, így a küldöttség egy arany- és két bronzéremmel fejezte be a szereplését.
okt. 25
15:30
Videó: nézze meg Buzsáky Ákos Derbynak lőtt tizenegyesgólját! (She)
Az angol Championshipben a Derby County otthonában aratott 4-2-es győzelmet Buzsáky Ákos csapata, a Queens Park Rangers. A londoniak negyedik gólját a magyar válogatott középpályása szerezte büntetőből. Tekintse meg Buzsáky újabb találatát!
okt. 25
15:32
Férfi kézilabda: szerb edző Szegeden, Djukics visszatér (She)
Vasárnap hivatalosan is megerősítették, hogy a szerb Dragan Djukics lett a Pick-Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője – ezt kora délután a klub hivatalos honlapja adta hírül. A szakember két és fél éves szerződést kötött a Tisza-partiakkal, és a megállapodás november elsejétől él, vagyis jövő vasárnap áll munkába.
okt. 25
15:48
Ismét Loeb a ralivilágbajnok (Infostart)
Megszakítás nélkül hatodik alkalommal érdemelte ki a ralivilágbajnoki címet Sébastien Loeb.
okt. 25
16:06
Argentína: jövő héten jelenthetik be Matthäus érkezését a Racing Clubnál (She)
Mint arról korábban beszámoltunk, a korábban a magyar labdarúgó-válogatottat is irányító német Lotthar Matthäus Argentínában vállalhat legközelebb munkát, a Racing Clubbal hozták ugyanis hírbe. A klub részéről úgy nyilatkoztak a hétvégén, hogy Matthäus a jövő héten érkezik az országba a részletek egyeztetésére.
okt. 25
16:08
Labdarúgó NB II: a Barcs vendégeként nyert a Kaposvölgye (She)
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 12. fordulójában a Kaposvölgye gól nélküli félidei állás után egygólos győzelmet aratott Barcson. A Bp. Honvéd második csapata hazai pályán ugyancsak minimális különbséggel kerekedett a Hévíz fölé.
okt. 25
16:10
NB II Keleti csoport: rangadót nyert a DVSC II a Szolnok ellen (She)
A labdarúgó NB II Keleti csoportjának rangadóján a 12. fordulóban a második helyen álló DVSC-DEAC hazai pályán 2–0-ra győzött a meccs előtt harmadik helyezett Szolnok ellen. A Mezőkövesd a Vác ellen nyert 2–0-ra.
okt. 25
16:12
Real Madrid: Alonso, Garay és Pepe is csatlakozott a maródiak listájához (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid csapatának tovább bővült a sérültlistája a Sporting Gijón elleni tegnapi mérkőzés után: immár Xabi Alonso, Ezequiel Garay és Pepe is a maródiak táborát gyarapítja. Mindhármuk esetében a mai vizsgálatok után derül ki, hogy mennyit kell kihagyniuk, és játszhatnak-e a hétközi Király-kupa-találkozón.
okt. 25
16:24
Csoportelsőként zárt az Eger (Metropol)
Ha csak egy góllal is, de a görög Panioniosz gárdáját is legyőzte a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata az Euroliga hazai rendezésű selejtezőjében, így százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként jutott az Euroliga 16 csapatos főtáblájára.
okt. 25
16:26
Europólós sikerek: 4-ből 4 továbbjutó (Metropol)
Négy magyar csapatot érintett a férfi vízilabda két nagy európai sorozatának e hétvégi programja: az Eger és a Honvéd az Euroligában vette sikerrel az akadályt, s folytathatja a legjobb 16 között, míg a Szeged és az FTC a LEN Kupa első selejtezőköréből jutott tovább. Összefoglaló!
okt. 25
16:42
Premier League: a Bolton ötgólos meccsen verte meg az Evertont (She)
A Bolton Wanderers hazai pályán 3–2-re legyőzte az Evertont az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában.
okt. 25
16:44
Liverpool: a vezetőség a bizalmáról biztosította Rafa Benítezt (She)
Ritka rosszul rajtolt az angol Liverpool labdarúgócsapata a Premier League küzdelmeiben. A Rafa Benítez által irányított együttes kilenc mérkőzésen tizenöt pontot gyűjtött, miközben négyszer vereséget szenvedett, ám a klubvezetőség kiállt a spanyol tréner mellett.
okt. 25
17:00
Hollandia: az Ajax idegenben rúgott négy gólt a bajnoknak (She)
A holland bajnokság 11. fordulójában az Ajax idegenben múlta felül a címvédő AZ Alkmaart. Otthon győzött a listavezető Twente és a Willem II. Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV később játszik Babos Gábor együttese, a NEC Nijmegen vendégeként.
okt. 25
17:02
Tenisz: hazai siker Moszkvában, Juzsnij nyert Tipszarevics ellen (She)
A Moszkvában zajló ATP-tenisztorna döntőjében az orosz Mihail Juzsnij három szettben nyert a szerb Janko Tipszarevics ellen.
okt. 25
17:04
Belgium: Tisza Tibor gólt szerzett a Turnhout elleni bajnokin (She)
A belga másodosztályú labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában az Antwerp hazai pályán két góllal megverte a Turnhout gárdáját, és a házigazdák második találatát Tisza Tibor szerezte. Ez volt a magyar légiós harmadik gólja belga klubjában.
okt. 25
17:18
Seria A: nyert a Juve, vereséget szenvedett a Fiorentina és a Roma (She)
Amauri második félidőben szerzett gólja három pontot ért a Juventusnak az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 9. fordulójában a Siena otthonában. Kikapott viszont az egyaránt hazai pályán játszó Fiorentina és Roma. Közben bemutatkozott a győztes Bariban Koman Vladimir.
okt. 25
17:20
Premier League: két góllal nyert a Liverpool az MU ellen (She)
Az angol labdarúgó-élvonal 10. fordulójának rangadóján a Liverpool Fernando Torres és David N'Gog góljával 2–0-ra legyőzte a bajnok Manchester Unitedet.
okt. 25
17:22
Tenisz: Bacsinszky Tímea győzelmével ért véget a luxemburgi torna (She)
A svájci színekben versenyző Bacsinszky Tímea győzelmével fejeződött be a Luxemburgban rendezett WTA-torna, miután a döntőben a magyar származású teniszező két szettben nyert a 6. helyen kiemelt német Sabine Lisicki ellen.
okt. 25
17:24
Videó: így nyert a rangadón a Liverpool a Man. United ellen! (She)
Fernando Torres villanása döntött a Liverpool–Manchester United rangadón, David N'Gog gólja már csak hab volt a „vörösök” tortáján. Tekintse meg a 2–0-ra végződő angliai csúcsmeccs góljait!
okt. 25
17:36
Tenisz: Markosz Bagdatisz tornagyőzelme Stockholmban (She)
A ciprusi Markosz Bagdatisz nyerte meg a Stockholmban megrendezett, 600 ezer euró összdíjazású, kemény pályás ATP-tenisztornát, miután a döntőben két szettben jobbnak bizonyult a belga Olivier Rochus-nél.
okt. 25
17:38
Bundesliga: Dárdaiék egy pontot szereztek a Wolfsburg ellen (She)
Németországban a Bundesliga 10. fordulójában Dárdai Pál csapata, a Hertha gól nélküli döntetlent játszott a címvédő Wolfsburg ellen. A magyar középpályás végig játszotta a találkozót.
okt. 25
17:54
Soproni Liga: Videoton-DVSC-TEVA rangadó élőben az NSO-n! (She)
A 12. forduló derbijét a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezik, ahol a Videoton fogadja a címvédő Debrecent. Kövesse élő, szöveges tudósításunk segítségével a találkozót!
okt. 25
17:56
Tenisz: Sampars nyerte a legendák csatáját Agassi ellen Makaóban (She)
Vasárnap Makaóban feszült egymásnak egy gálamérkőzés keretében a férfitenisz két, már visszavonult amerikai klasszisa, Pete Sampras és Andre Agassi. Az előbbi háromjátszmás találkozón (3:6, 6:3, 10:8) nyert örök riválisa ellen.
okt. 25
17:58
Skócia: idegenben nyert egy góllal a Hamilton ellen a Celtic (She)
A Celtic idegenben verte meg 2–1-re a Hamiltont a skót labdarúgó-élvonal 9. fordulójában. A vendégek a sikerükkel vezetik a tabellát.
okt. 25
18:12
Görögország: Németh Krisztiánnal szerzett egy pontot az AEK (She)
A görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában az AEK Athén egy pontot szerzett Szalonikiben az Arisz vendégeként. A fővárosiaknál kezdőként kapott lehetőséget és végig a pályán volt Németh Krisztián, aki a 73. percben eldönthette volna a találkozót, ám a magyar légiós helyzete kimaradt.
okt. 25
18:12
Dárdaival döntetlent játszott a Hertha (Metropol)
Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC gólnélküli döntetlent játszott vasárnap a címvédő Wolfsburggal a német labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában.
okt. 25
18:14
U19-es Eb-selejtező: az oroszok győztek a magyarok csoportjában (She)
Oroszország 6–0-ra legyőzte Liechtensteint a magyarok csoportjában a Nyíregyházán és Tiszaújvárosban zajló U19-es Eb-selejtezőtornán.
okt. 25
18:16
Premier League: negyed óra alatt ikszelt a City és a Fulham (She)
A Manchester City hiába szerzett kétgólos előnyt a Fulham elleni hazai bajnokin az angol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában, a vendégek egyenlítettek. A találkozó négy gólja mindössze negyed óra alatt született.
okt. 25
18:30
A Liverpool legyőzte a Man Unitedet és élen tartotta a Chelsea-t (Infostart)
A Liverpool FC sorozatban harmadik bajnoki mérkőzését nyerte meg a Manchester United ellen: 2008 ősze és 2009 tavasza után újra a Vörösök nyerték a két "ősi ellenség" csatáját. A Man Unitednek ezúttal nem volt győzelmi esélye, a Poolban Fernando Torres mellett a máskor "kiegészítő embernek" számító játékosok, elsősorban Josszi Benajun és Fabio Aurelio játszottak kiválóan. A vereséggel a Manchester…
okt. 25
18:30
Túraautó: Michelisz futamgyőzelme és harmadik helye az ETCC-n (She)
Michelisz Norbert két verseny alapján a harmadik helyet szerezte meg a portugáliai Bragában rendezett European Toring Car Cupon (ETCC). Az időmérőt megnyerő magyar pilóta az első futamon kimagasló teljesítményt nyújtva a két WTCC-s versenyző, sorrendben Engstler és Thompson előtt az első helyen ért célba. A második futamon a taktikának köszönhetően „csak" az ötödik helyen intették le a magyar…
okt. 25
18:32
Hollandia: Dzsudzsák góllal vette ki a részét a Babosék elleni sikerből (She)
A Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV 4–0-ra győzte Babos Gábor csapatát, a NEC Nijmegent. A magyar középpályás már az első percben betalált Babos Gábor kapujába, és mindkét honfitársunk végigjátszotta a mérkőzést.
okt. 25
18:48
Asztalitenisz csapat vk: kínai siker a nőknél és a férfiaknál is (She)
A férfiaknál és a nőknél is Kína győzött az asztaliteniszezők Linzben rendezett csapat világkupáján. A magyar női csapat pénteken 3-1-es vereséget szenvedett a hongkongiaktól a negyeddöntőben.
okt. 25
19:06
Az új típusú influenza miatt elhalasztották a Marseille-PSG francia futballrangadót (Infostart)
A Francia Labdarúgó Liga versenybizottsága elhalasztotta a francia labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának ma estére tervezett Olympique Marseille-Paris Saint-Germain mérkőzését, miután a fővárosi csapat három játékosánál diagnosztizálták az új típusú influenzavírust és további két másik játékosnál is észlelték a betegség tüneteit.
okt. 25
19:06
U19:-es Eb-selejtező: Magyarország 5–1-re győzött, már biztos továbbjutó (She)
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott megszerezte második győzelmét is a Nyíregyházán és Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő Eb-selejtezőtornán. Szapor Gábor szövetségi edző csapata Lettország ellen győzött 5–1-re Nyíregyházán, és ezzel már biztosan továbbjutott a tavaszi elitkörbe.
okt. 25
19:08
Dzsudzsák gólt lőtt Babosnak a holland bajnokságban (Infostart)
A PSV Eindhoven fölényes, négygólos győzelmet aratott a Nijmegen otthonában a holland labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának vasárnapi játéknapján: a vendégeknél Dzsudzsák Balázs már az 1. percben bevette Babos Gábor kapuját.
okt. 25
19:08
Primera División: először nyert a bajnokságban a Villarreal (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera Divisón) nyolcadik fordulójában Santanderben, a Racing vendégeként szerzett egy pontot az Osasuna: a házigazdák a 95 (!) percben egyenlítettek. Az egy bajnoki ponthoz jutó - kettőt ugye elvesztő - együttesben Vadócz Krisztiánnak csak a kispadon jutott hely, a válogatott középpályás nem léphetett pályára.
okt. 25
19:10
Videó: Juve-siker, Roma-verés és lila zakó - egy-egy góllal (She)
Az olasz bajnokságban vasárnap délután egy gól döntött a "nagycsapatok" meccsein: a Juventus idegenben tudott nyerni a Siena otthonában, a Debrecen BL-ellenfele, a Fiorentina és a Roma pedig hazai pályán szenvedett vereséget a délutáni találkozók során. Nézze meg a meccsek mindent eldöntő góljait!
okt. 25
19:24
Premier League: eltékozolta kétgólos előnyét az Arsenal, és ikszelt (She)
Az Arsenal kétgólos előnyt szerzett az első félidőben a West Ham otthonában, de a második félidő hajrájában a hazaiak egyenlítettek, így 2-2-es döntetlennel zárult az angol bajnokság 10. fordulójának utolsó mérkőzése.
okt. 25
19:26
NB II Keleti csoport: három góllal nyert a listavezető REAC (She)
A labdarúgó NB II 11. fordulójában a Keleti csoportban a listavezető REAC hazai pályán 3-0-ra nyert a Kazincbarcika ellen, és ezzel továbbra is vezeti a csoportot.
okt. 25
19:42
A Videoton a második félidőben kiütötte a bajnok Debrecent (Infostart)
A Videoton legyőzte a címvédő Debrecent a labdarúgó Soproni Liga 12. fordulójának rangadóján, így továbbra is három pont előnnyel vezeti a tabellát. A fehérváriak különösen a második félidőben játszottak nagyszerűen, Lipták szép gólt fejelt, Polonkai - Alves valóban brazilos előkészítése után - okos, Andics pedig a rá jellemző nagy lövéssel bomba gólt szerzett.
okt. 25
19:42
Soproni Liga: a Videoton kiütötte a bajnok Debrecent (She)
Az egész mérkőzésen jobban játszó és a helyzeteit kiválóan kihasználó Videoton megérdemelten győzte le 3–0-ra a Debrecent a 12. forduló rangadóján. Mezey György gárdája továbbra is vezeti a bajnokságot, a Loki maradt az ötödik.
okt. 25
19:44
Videó: íme, Dzsudzsák Balázs gyors gólja Babos Gábornak! (She)
Dzsudzsák Balázs nem a levegőbe beszélt, amikor gólt ígért (volt) válogatott csapattársa, Babos Gábor ellen. A NEC Nijmegen elleni holland bajnokin ő alapozta meg a PSV Eindhoven fölényes, 4-0-ás idegenbeli sikerét. Nézze meg a magyar középpályás 1. percben szerzett gólját!
okt. 25
19:46
RM Castilla: Szalai Ádám góllal üzent Manuel Pellegrininek (She)
Sokáig úgy tűnt, hogy a Real Madrid Castilla Szalai Ádám 16. percben szerzett góljával 1-0-ra megveri a Leganést a spanyol harmadosztályú bajnokság II-es csoportjának 10. fordulójában, de a hazaiak a 94. percben egyenlítettek.
okt. 25
19:48
Bundesliga: hatgólos meccsen játszott döntetlent a Schalke és a Hamburg (She)
A német labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának vasárnap esti mérkőzésein nem bírt egymással az élbolyba tartozó Hamburg és a Schalke, a hat gólt hozó mérkőzésen Kevin Kuranyi és Marcus Berg is duplázni tudott.

Keresés