2009. október 5. hétfő

okt. 5
17:24
Vb 2010: Ribéry nem játszhat a franciák utolsó két selejtezőjén (She)
Franck Ribéry nem játszhat a francia labdarúgó-válogatott utolsó két mérkőzésén a 2010-es vb európai selejtezőinek 7. csoportjában. A Bayern München játékosának a bal térde sérült meg, így ki kell hagynia a Feröer elleni szombati, illetve a szerdai Ausztria elleni találkozót. Az első mérkőzésre Guingamp-ban, a másodikra a párizsi Saint-Denis Stadionban kerül sor.
okt. 5
17:24
A játékosok szerint itthon Rudolf Gergely a legjobb (Metropol)
A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) Rudolf Gergelyt, a Debrecen válogatott támadóját választotta az elmúlt bajnoki szezon legjobb játékosának.
okt. 5
17:26
Vívó-vb: Decsi Tamás bronzérmet szerzett a törökországi vb-n (She)
Bronzérmet nyert hétfőn Decsi Tamás a férfi kardozók egyéni versenyében a törökországi vívó-világbajnokságon.
okt. 5
17:26
Világbajnoki bronzérmes a kardozó Decsi Tamás (Metropol)
Bronzérmet nyert hétfőn Decsi Tamás a férfi kardozók egyéni versenyében a törökországi vívó-világbajnokságon.
okt. 5
17:42
Válogatott: Vanczák Vilmost is behívták a keretbe (She)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Erwin Koeman a svájci Sion védőjét, Vanczák Vilmost is meghívta a Portugália és Dánia ellen készülő magyar együttes keretébe.
okt. 5
17:44
Ökölvívás: visszavonultatták a boksztörténelem legkövérebb bunyósát (She)
Múlt hét szombaton, Milwaukee-ban került sor egy ökölvívó szempontból nem kimondottan ínyenceknek való találkozóra, Eric Esch és Harry Funmaker között. A párosításból Esch neve lehet ismerős, aki „Butterbean” becenév alatt tett szert némi hírnévre, amelyet nem páratlan boksztudása vagy kiemelkedő eredményei alapoztak meg, hanem sokkal inkább testsúlya, amely általában – 182 centiméteres…
okt. 5
18:00
Belgium: visszavonult a válogatottól az eddigi kezdőkapus (She)
A belga válogatott elsőszámú kapusa, Stijn Stijnen egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy nem véd többet a válogatottban.
okt. 5
18:00
Almási Zoltán nyerte a Marx György emlékversenyt (Metropol)
Almási Zoltán sötéttel döntetlent játszott az azeri Eltaj Safarlival a Pakson zajló Marx György sakk emlékverseny hétfői, tizedik, utolsó fordulójában és ezzel megnyerte a versenyt.
okt. 5
18:36
U20-as vb: a spanyolokat megverő olaszokkal találkozhatunk (She)
Az egyiptomi U20-as labdarúgó-világbajnokságon az első nyolcaddöntőjében Olaszország változatos meccsen 3–1-re legyőzte a spanyolokat, így velük játszhatunk, ha holnap túljutunk a cseheken.
okt. 5
19:12
Vívó-vb: orosz aranyérem női párbajtőrben, Szász tizedik (She)
Az Antalyában zajló vívó-világbajnokságon a női párbajtőrözők egyéni küzdelmében az orosz Ljubov Sutova nyakába került az aranyérem, miután a döntőben 9-8-ra legyőzte kanadai ellenfelét, Sherraine Schalmot.
okt. 5
19:30
Póker: megújult az NSO partnere, a Poker24.hu (She)
Az NSO pókerrovatának partnere megújult tartalommal és külsővel várja a látogatókat és azokat, akik most kapnak kedvet a játék megismeréséhez.
okt. 5
19:30
Ha továbbjut, az olaszokkal játszhat a magyar csapat a VB-n (Metropol)
Az olasz csapat lesz a magyar válogatott ellenfele a legjobb nyolc között, amennyiben Egervári Sándor együttese kedden legyőzi Csehországot a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságának nyolcaddöntőjében.
okt. 5
19:48
Lettország: tiltott fogadások miatt kizártak egy élvonalbeli csapatot (She)
Hat fordulóval a vége előtt kizárták a lett labdarúgó-bajnokságból a negyedik helyen álló Dinaburgot, mivel a csapat edzője és sportigazgatója fogadásokat kötött a saját mérkőzéseikre.
okt. 5
20:06
Vb 2010: Rieks helyett Enevoldsen került be a dán keretbe (She)
Thomas Enevoldsen is csatlakozott a szombaton a svédek, négy nappal később pedig a magyarok ellen vb-selejtezőt vívó dán labdarúgó-válogatott keretéhez.
okt. 5
20:24
Palermo: a Liverpool-szurkoló Kjaer nem utasítaná vissza az MU hívását (She)
Bár a Palermót erősítő Simon Kjaer következetesen tagadja azokat az értesüléseket, hogy elhagyná a szicíliai csapatot, a tuttomercatoweb szerint a nagy Liverpool-szurkoló hírében álló dán védő nem utasítaná vissza a Manchester United ajánlatát, ha hívná őt a jelenlegi angol bajnoki címvédő.
okt. 5
20:26
Női kosárlabda NB I: a Sopron gond nélkül nyert Szekszárdon (She)
A női kosárlabda NB I 3. fordulójának hétfői mérkőzésén a bajnoki címvédő Sopron 38 pontos győzelmet aratott az Atomerőmű otthonában.
okt. 5
20:28
Póker: magyar győzelem született az Austrian Classicon (She)
Németh András nyerte Bécsben rendezett Austrian Classic főversenyét, és sikeréért 49 600 eurót tehetett zsebre. Az online világban "probirs" néven ismert Németh 119 fős mezőnyben lett a legjobb, a döntő asztalnál egyébként további három magyar játékos is helyet foglalt.
okt. 5
20:42
Ferencváros: Haber csatlakozott a máltai válogatotthoz (She)
A Ferencvárost erősítő Justin Haber hétfőn csatlakozott a máltai labdarúgó-válogatott keretéhez – adta hírül a 100% Fradi.
okt. 5
21:36
Fehéroroszország: sorozatban negyedszer lett bajnok a BATE (She)
A BATE Boriszov hazai pályán könnyed, 4–0-s győzelmet aratott a Naftan Novopolock ellen, ezzel 2006, 2007 és 2008 után sorozatban negyedszer megnyerte a fehérorosz labdarúgó-bajnokságot.
okt. 5
22:12
U20-as vb: Dél-Korea a második félidőben bedarálta Paraguayt (She)
A spanyolokat legyőző olaszok után Dél-Korea jutott be másodikként az Egyiptomban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe, miután a legjobb 16 között 3–0-ra megverte Paraguayt.
okt. 5
22:48
Futsal NB I: az eddig pont nélküli FTC ellen botlott először az Aramis (She)
A futsal NB I 4. fordulójában a pont nélkül álló FTC-Goldball a százszázalékos Colorspectrum Aramist fogadta, és meglepetésre döntetlent ért el ellene.
okt. 5
23:06
Premier League: nem bírt egymással az Aston Villa és a Manchester City (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában a Manchester City 1-1-es döntetlent ért el az Aston Villa vendégeként. A hazaiak találatát a korábbi City-klasszis, Richard Dunne szerezte.
okt. 5
23:24
Görögország: Németh csapata kikapott, Poszáé győzött, és már dobogós (She)
Az AEK Athén az U20-as vb-n szereplő Németh Krisztián nélkül 1–0-s vereséget szenvedett a Xanthi Skoda otthonában a görög labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában.
okt. 5
23:57
Vb 2010: 39 évesen hívták be ismét a kolumbiai keretbe Óscar Córdobát (She)
Meglepetésre a 39 éves Óscar Córdoba is meghívót kapott az utolsó két vb-selejtezőjére készülő kolumbiai labdarúgó-válogatottba.

Keresés