2009. február 22. vasárnap

febr. 22
17:19
Vívás: Varga Gabriella bronzérmet szerzett a lipcsei tőr vk-n (She)
Varga Gabriella a harmadik helyen végzett vasárnap a női tőrözők lipcsei világkupaversenyén, míg a magyar női párbajtőr-válogatott a franciaországi Saint-Maurban rendezett világkupán a kilencedik helyen végzett.
febr. 22
17:21
Tenisz: Tsonga nyerte a francia házidöntőt Marseille-ben (She)
Két szoros játszmában, 7:5, 7:6-ra győzött Jo-Wilfried Tsonga honfitársa, Michael Llodra ellen a marseille-i ATP-torna döntőjében.
febr. 22
17:23
Skócia: pontokat vesztett a Celtic a Motherwell otthonában (She)
Nem tudta átvenni a vezetést a Celtic labdarúgócsapata a skót élvonal 26. fordulóját követően, miután idegenben csak 1–1-es döntetlenre volt képes a Motherwell ellen.
febr. 22
17:33
Jégkorong ob I: gólözön Fehérváron, 7-5-re nyert az Újváros (She)
Közönségszórakoztató, 12 gólt hozó összecsapáson a Dab.Docler jégkorongcsapata idegenben aratott 7–5-ös győzelmet az Alba Volán II ellen az ob I középszakaszában. Az első harmadban ugyan elaludt a „kis Volán”, de utána remekül küzdött, és a záró húsz percben kis híján meglepetést okozott.
febr. 22
17:51
Soproni Liga: kövesse élőben a Nyíregyháza-Újpest mérkőzést! (She)
Elkezdődött a Soproni Liga 16. fordulójának vasárnapi mérkőzése, a Nyíregyháza-Újpest mérkőzés.
febr. 22
17:53
Légfegyveres Eb: Sidi Péter a 8. helyen végzett Prágában (She)
A csehországi légfegyveres Európa-bajnokságon Sidi Péter a hatodik helyen jutott döntőbe légpuskában, s végül a nyolcadik helyen végzett 695,4 körös teljesítményével.
febr. 22
17:55
Ausztria: a gólgép Marc Janko döntött a rangadón Bodnárék javára (She)
21 ezer néző előtt 2–1-re nyerte a Red Bull Salzburg az osztrák labdarúgó Bundesliga 23. fordulójának rangadóját a Rapid ellen. A találkozón Tchoyi és az európai Aranycipőre pályázó Marc Janko góljaival már 2–0-ra elhúzott a Salzburg, majd a 34. percben Boskovic szépített. A házigazdák végül megtartották előnyüket, így a csúcsrangadó után hétpontos előnnyel vezetik a tabellát. A Salzburgban Bodnár…
febr. 22
18:09
Soproni Liga: kövesse élőben a Nyíregyháza–Újpest mérkőzést! (She)
Elkezdődött a Soproni Liga 16. fordulójának vasárnapi mérkőzése, a Nyíregyháza–Újpest találkozó.
febr. 22
18:09
Seedorf góljával nyert a Milan (Metropol)
Az AC Milan egy góllal nyert a vendég Cagliari ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.
febr. 22
18:11
Premier League: a Liverpool nem bírt a Manchester Cityvel (She)
A Premier League 26. fordulójában a tabellán második helyen álló Liverpool a Manchester Cityt fogadta. A találkozón a vendégek szereztek vezetést a korábbi liverpooli Craig Bellamy lövése nyomán (amely Alvaro Arbeola lábáról pattant végül a hálóba), de Dirk Kuyt a 78. percben egyenlített, kialakítva az 1–1-es végeredményt.
febr. 22
18:27
Svájc: két gólt lőttek Vanczákék a 90. percben, de így is kikaptak (She)
Vanczák Vilmossal soraiban szenvedett 3–2-es vereséget az FC Sion labdarúgócsapata a Neuchatel Xamaxtól a svájci élvonal 21. fordulójában. A Xamax már 3–0-ra is vezetett, a Sion a 90. percben kozmetikázott a különbségen egy Alvaro Saborio- és egy Arnaud Bühler-góllal. A vasárnapi nagy rangadót parázs, két kiállítást hozó küzdelem után az FC Basel nyerte az FC Zürich ellen. A vesztes így is vezeti…
febr. 22
18:29
Tenisz: aranyérmes magyar lányok az U16-os csapat Eb-n (She)
Aranyérmes lett a magyar női teniszválogatott a 16 éven aluliak nem hivatalos csapat Európa-bajnokságán a franciaországi Ronchinban.
febr. 22
18:45
Hollandia: az Ajax 2-1-re nyert hazai pályán a Volendam ellen (She)
A holland élvonalbeli bajnokság 24. fordulójában az Ajax hazai pályán Suarez és Vermaelen góljával 2–1-re győzött a Volendam ellen, így a 3. helyen áll a bajnokságban.( A többi mai mérkőzés eredményét itt olvashatja!)
febr. 22
18:46
Aranyérmesek a magyar lányok (Metropol)
Aranyérmes lett a magyar női teniszválogatott a 16 éven aluliak nemhivatalos csapat Európa-bajnokságán, a franciaországi Ronchinban.
febr. 22
19:03
Bundesliga: győzött a Hamburg, és ezzel vezeti a tabellát (She)
Új tabellaelsője van a Bundesligának: a német élvonal 21. fordulójának zárómérkőzésén 2–1-re győzött a Bayer Leverkusen otthonában a Hamburger SV, így a kikötővárosiak kétpontos előnnyel vezetik a bajnokságot.
febr. 22
19:05
Premier League: a Newcastle 10 emberrel szerzett pontot (She)
Az angol bajnokság 26. fordulójában a Newcastle hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Evertonnal. A hazaiak a 44. perctől Kevin Nolan kiállítása nyomán emberhátrányban játszottak. David Moyes, a liverpooliak menedzsere ráadásul úgy tűnik, két játékosát is elvesztette: az Everton kitűnő középpályása, Mikel Arteta térdsérülést szenvedett, Victor Anichebe pedig Nolan brutális, páros lábas…
febr. 22
19:21
A Man United rekordja megszakadt, Van der Saré nem (Infostart)
A Barcelona veresége és a Real Madrid kiütéses sikere volt a hétvége szenzációja Spanyolországban. Olaszországban győzött az első három helyezett, így a helyzet nem változott az élen. Angliában a Man United növelte előnyét a Liverpool előtt, noha megszakadt a góltalansági sorozata. Németországban a HSV ugrott az élre.
febr. 22
19:21
Primera División: hazai pályán győzött Vadócz csapata (She)
Sima, 2–0-s győzelmet aratott hazai pályán az Osasuna csapata a Numancia ellen a spanyol labdarúgó-élvonal 24. fordulójában. Vadócz Krisztián a 91. percben állt be a navarrai gárdába. Könnyedén győzött Valladolidban a Málaga, ezzel feljött az 5. helyre; pontosztozkodással ért véget a Recre–Almería meccs, a hajrában szerezte meg a három pontot a Mallorca.
febr. 22
19:23
Bob-vb: 12 év után svájci győzelem a férfi ketteseknél (She)
Az Ivo Rüegg, Cedric Grand alkotta svájci páros nyerte vasárnap a kettes bobok világbajnokságát az egyesült államokbeli Lake Placidben. Az aranyérmes duó a négy futam alapján eldőlő viadalon a német Thomas Florschütz, Marc Kühne kettősnél 22 századmásodperccel volt gyorsabb. A dobogó alsó fokára Steven Holcomb és Curtis Tomasevicz révén hazai versenyzők állhattak fel. Ez volt a svájci kettesbob-…
febr. 22
19:25
Női kosárlabda NB I: fölényes szegedi győzelem a ZTE ellen (She)
A női kosárlabda NB I 16. fordulójában a Szeged hazai pályán fölényes, 17 pontos sikert aratott a ZTE fölött.
febr. 22
19:39
Spanyolország: hazai pályán szenvedtek vereséget Szalaiék (She)
Hazai pályán szenvedett 1–0-s vereséget a Real Madrid Castilla az Alcorcóntól a spanyol harmadosztályban. A vendégek David Sanz találatával szerezték meg a három pontot. A Castillában a kezdőcsapatban kapott helyet Szalai Ádám, a magyar támadó végigjátszotta a mérkőzést.
febr. 22
19:41
Soproni Liga: az Újpest 3-1-re nyert a Nyíregyháza ellen (She)
A vendég Újpest 3–1-re legyőzte a Nyíregyházát a Soproni Liga 16. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Bogdan Apostu büntetőből a hazaiaknak szerzett vezetést, Kabát Péter az első félidőben szépített, a második játékrészben pedig két fejes góllal szerezte meg a győzelmet a lila-fehér alakulat: Mirszad Mijadinoszki és Rajczi Péter bólintása három pontot ért Szentes Lázár együttesének. A Nyíregyháza…
febr. 22
19:57
Férfi kosárlabda NB I: a bajnok Falco kikapott Kecskeméten (She)
A férfi kosárlabda NB I 18. fordulójában vasárnap a Kecskemét a bajnok Falcót fogadta. A szombathelyiek az első negyedben kilencpontos előnyre tettek szert, de a második negyedben a Kecskemét három pontra felzárkózott, majd a harmadik játékrészben fordítani is tudott. A találkozón végül egy nagyon szoros végjátékban 84–78-as hazai siker született. A nap másik meccsén a Sopron legyőzte a…
febr. 22
19:57
Nyíregyházán nyert az Újpest (Metropol)
Az Újpest két góllal nyert Nyíregyházán a labdarúgó Soproni Liga vasárnapi mérkőzésén.
febr. 22
19:59
Ligue 1: minden a lyoniak kezére játszott a vasárnapi meccseken (She)
A francia labdarúgó-élvonal 25. fordulójának két vasárnap délutáni találkozója után a legjobban alighanem a listavezető Lyon drukkerei örülhettek, hiszen két riválisuk is pontokat veszített. Az Olympique Marseille képtelen volt hazai pályán legyőzni a Le Mans-t, míg a Bordeaux csak a 90. percben mentett pontot a St. Étienne otthonában.
febr. 22
20:15
Fedettpályás atlétikai ob: Baji legyőzte Palágyit (She)
Remek futással meglepetésre a tavalyi junior-világbajnokságon 110 m gáton hetedik helyezett Baji Balázs győzött 60 m gáton a fedettpályás atlétikai országos bajnokságon vasárnap. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a 19 éves futó 7.87 mp-es egyéni csúccsal nyert a budapesti Syma-csarnokban, az esélyesebb Palágyi Gergelyt is megelőzve. A nők 200 méteres versenyében Komiszár Kriszta 24.87 mp-cel…
febr. 22
20:17
Görögország: bravúros sikert aratott az Ergotelisz Poszával a kapuban (She)
Bravúrgyőzelmet aratott a Görög Szuperliga 23. fordulójában a Posza Zsolttal felálló Ergotelisz csapata, mely a listavezető, október 26-a óta veretlen Olympiakoszt győzte le 1–0-ra. A vendég pireusziak 14 mérkőzés után szenvedtek ismét vereséget bajnokin, de így is 11 ponttal vezetnek a bajnokságban a Panathinaikosz és a PAOK előtt. Érdekesség, hogy a meccsen igen jó teljesítményt nyújtó Posza…
febr. 22
20:19
Kézilabda: óriási győzelmet aratott a Veszprém Montpellier-ben (She)
Az MKB Veszprém úgy folytatta a Bajnokok Ligájában, ahogy az Ademar León ellen egy hete abbahagyta. A február 8-án meggyilkolt Marian Cozma halála után vívott első találkozóján a Veszprém érzelmekkel teli győzelmet aratott, a francia Montpelier otthonában pedig újabb csodát hajtott végre. Támadásban magabiztos, védekezésben világszínvonalú teljesítményt nyújtva 30–24-re, hat góllal nyerte a…
febr. 22
20:33
Görögország: Poszával aratott bravúros sikert az Ergotelisz (She)
Bravúrgyőzelmet aratott a Görög Szuperliga 23. fordulójában a Posza Zsolttal felálló Ergotelisz csapata, mely a listavezető, október 26-a óta veretlen Olympiakoszt győzte le 1–0-ra. A vendég pireusziak 14 mérkőzés után szenvedtek ismét vereséget bajnokin, de így is 11 ponttal vezetnek a bajnokságban a Panathinaikosz és a PAOK előtt. Érdekesség, hogy a meccsen igen jó teljesítményt nyújtó Posza…
febr. 22
20:33
Szenzációs veszprémi diadal Franciaországban (Metropol)
A szenzációs napot kifogó MKB Veszprém 30-24-re nyert a francia Montpellier otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének vasárnapi fordulójában. A magyar csapat ezzel óriási lépést tett a negyeddöntőbe jutás felé.
febr. 22
20:35
Női kézilabda BL: győzelmet ünnepelhetett a Krim a Győr csoportjában (She)
Nagyon sima, 35–28-as győzelmet aratott kitűnő második félidei játékával a szlovén Krim Ljubljana a Buducsnoszt ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában.
febr. 22
20:51
Idegenben győzött, s vezeti csoportját a hősies Veszprém (Infostart)
A különösen a második félidő első felében szenzációsan kézilabdázó MKB Veszprém 30-24-re nyert a francia Montpellier otthonában a férfi Bajnokok Ligája középdöntőjének vasárnapi fordulójában, ezzel óriási lépést tett a negyeddöntőbe jutás felé.
febr. 22
20:51
Női kézilabda BL: győzött a Krim a Győr csoportjában (She)
Nagyon sima, 35–28-as győzelmet aratott kitűnő második félidei játékával a szlovén Krim Ljubljana a Buducsnoszt ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában.
febr. 22
20:53
NBA: Bargnani vezérletével vágott vissza a Raptors a Knicksnek (She)
Az olasz Andrea Bargnani vezérletével (28 pont, 10 lepattanó) vágott vissza két nappal korábbi, harmincpontos vereségéért a New York Knicksnek a Toronto Raptors kosárlabdacsapata. Indianapolisban a Pacers hét ponttal legyőzte a Chicago Bullst, Troy Murphy szezoncsúcsának (27 pont) köszönhetően. Az Indianában továbbra sem volt bevethető a csapat két legjobb dobója, Danny Granger és Mike Dunleavy.
febr. 22
21:09
Tenisz: Martínez Sanchez győzött a bogotái tornán (She)
A spanyol Maria José Martínez Sanchez nyerte meg a 220 ezer dollár összdíjazású salakpályás bogotái WTA-tenisztornát, miután másfél óra alatt 6:2, 6:3-ra verte a fináléban az argentin Gisela Dulkót.
febr. 22
21:11
Jégkorong ob I: hárommal nyert az Újpest a Stars ellen (She)
Fordulatos mérkőzésen három góllal győzött az Újpest jégkorongcsapata az NZ Stars ellen az ob I bajnokságban. Az újpestiek az első harmad után 2–0-ra vezettek, de a Stars Holéczy, Gröschl és Szajbert góljaival fordítani tudott a 42. percre. Az utolsó tíz perc viszont az Újpesté volt, mely légiósai révén négyszer is betalált, így a lilák győztek és átvették a vezetést a tabellán.
febr. 22
21:13
Primera División: döntetlent játszott a Bilbao a Getafe ellen (She)
A spanyol bajnokság 24. fordulójában az Athletic Bilbao 1–1-es döntetlent játszott idegenben a Getafe ellen. A 20. percben a vendégeknél Iraola büntetőt hibázott.
febr. 22
21:27
Premiership: Fülöp bekerült a BBC szakírójának válogatottjába (She)
Az Arsenal elleni 0–0-ás végeredményt mérkőzésen nyújtott teljesítményével Fülöp Márton kivívta a szurkolók elismerését Angliában. Sőt, nem csak a szurkolókét, a szakírókét is: Garth Crooks, a BBC szakértője például Peter Cech és Chris Kirkland előtt Fülöpöt választotta a hét legjobb kapusának – be is került a BBC-nél a forduló válogatottjába.
febr. 22
21:45
Don Nelson 1300. győzelme (Metropol)
Stephen Jackson 26, Corey Maggette pedig 25 ponttal járult hozzá a Golden State Warriors hazai sikeréhez az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapján.
febr. 22
22:03
Nyíregyházán is nyerni tudott az Újpest (Infostart)
A labdarúgó NB I egyetlen vasárnapi mérkőzésén az Újpest 3-1-re nyert a Nyíregyháza vendégeként.
febr. 22
22:03
Fogathajtás: Dobrovitz hatodik a fedeles fogathajtó világkupa-döntőn (She)
Dobrovitz József a hatodik helyen végzett a négyesfogathajtók fedeles Világkupa-sorozatának vasárnapi, göteborgi döntőjében.
febr. 22
22:21
Premier League: Fülöp bekerült a BBC szakírójának válogatottjába (She)
Az Arsenal elleni 0–0-s végeredményt hozó mérkőzésen nyújtott teljesítményével Fülöp Márton kivívta a szurkolók elismerését Angliában. Sőt, nem csak a szurkolókét, a szakírókét is: Garth Crooks, a BBC szakértője például Peter Cech és Chris Kirkland előtt Fülöpöt választotta a hét legjobb kapusának.
febr. 22
22:23
Tenisz: egy héten belül második tornáját nyerte Tommy Robredo (She)
A spanyol Tommy Robredo nyerte a Buenos Airesben rendezett, 600 ezer dollár összdíjazású salakpályás férfi tenisztornát miután a döntőben nagy csatában győzött a hazai közönség előtt szereplő Juan Monaco ellen. Robredo egy hete a brazíliai ATP-tornát is megnyerte.
febr. 22
22:25
Newcastle: március közepén térhet vissza Michael Owen (She)
Bokasérülése után március közepére lesz ismét bevethető Michael Owen, a Newcastle United válogatott csatára.
febr. 22
22:39
Belgium: Juhászék nyerték a csúcsrangadót, 4 ponttal megléptek (She)
A soraiban Juhász Rolanddal felálló Anderlecht nyerte a belga labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának nagy rangadóját a címvédő Standard Liege ellen. A listavezető lila-fehérek 0–1-es és 1–2-es hátrányban is voltak, de az utolsó fél órában három gólt lőve fordítottak, így négy ponttal meglógtak legnagyobb riválisuktól.
febr. 22
23:15
Internazionale: kétséges Samuel játéka az MU elleni meccsen (She)
Minden valószínűség szerint a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő kihagyására kényszerül Walter Samuel, az Internazionale labdarúgócsapatának argentin klasszisa.
febr. 22
23:17
Primera División: döntetlent játszott a Valencia a Depor ellen (She)
A spanyol bajnokság a 24. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Deportivo a Valenciát fogadta. A Valencia a 25. percben David Villa révén megszerezte a vezetést, de miután a csatárt a 77. percben kiállította a játékvezető, a Depor egyenlített, így végül 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.
febr. 22
23:19
Serie B: kikaptak Vassék a Parmától az esti rangadón (She)
Két, feljutásra pályázó csapat csapott össze az olasz labdarúgó másodosztály 27. fordulójában: az AC Parma Paloschi 37. percben szerzett találatával győzte le a Bresciát. A vendégcsapatban Vass Ádám végigjátszotta a mérkőzést, Feczesin Róbert a 66. percben állt be Nassi helyére. A tabellát a Livorno vezeti, két ponttal megelőzve a Parmát és a Barit, a Brescia az 5. helyen áll.
febr. 22
23:33
Sznúker: Ali Carter élete első pontszerzőjét nyerte Walesben (She)
A 2009-es Welsh Open döntőjében az angol Ali Carter háromframe-es hátrányból fordítva, 9–5-re megverte az északír Joe Swailt, és ezzel karrierje során először végzett élen pontszerző versenyen.
febr. 22
23:35
Sífutás: magyar résztvevő a világ legpatinásabb versenyén (She)
Dosek Ágoston, a TF docense, a Síoktatók Magyarországi Szövetsége szakmai bizottságának vezetője március 1-jén egyedüli magyar résztvevőként rajthoz áll a világ legpatinásabb sífutóversenyén, a Vasa-futáson (Vasaloppet).

Keresés