2011. december 5. hétfő

dec. 5
13:12
Sznúker: O'Sullivan sokkolta Davist, Higgins ismét legyőzte a Hegylakót (She)
A York-ban zajló sznúker Egyesült Királyság bajnokságán a címvédő John Higgins a világbajnoksághoz hasonlóan ismét összecsapott a Hegylakó becenévre hallgató Rory McLeoddal, s ezúttal is a skót klasszis került ki győztesen a párharcból (6–5).
dec. 5
13:14
Női kézilabda: újabb húzóember igazolt külföldre Debrecenből (She)
Csáki Viktória személyében újabb kulcsjátékos távozik a DVSC-Korvex női kézilabdacsapatától.
dec. 5
13:30
Haladás: a pénteki taggyűlésen már Aczél utódlásáról is dönthetnek (She)
„A társasági szerződés alapján a taggyűlésnek kell döntenie az edző személyéről, bérezéséről és kinevezéséről, ezért péntekre összehívtam a taggyűlést. Azt még korai lenne kijelenteni, hogy már pénteken találunk utódot, de természetesen ez lesz a fő témánk” – nyilatkozta Tóth Miklós a Haladás ügyvezető igazgatója a Digi Sport Reggeli start című műsorában.
dec. 5
13:30
Bundabotrány - A Haladásnál pénteken dönthetnek Aczél utódjáról (Behaviour)
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Haladás Sopron Bank vezetősége pénteken taggyűlést tart, ahol arról is döntés születhet, hogy a 30 napos előzetes letartóztatásban lévő Aczél Zoltán - akivel szemben kötelességszegés és vesztegetés gyanúja merült fel - helyett ki lesz az együttes vezetőedzője.
dec. 5
13:32
Olympiakosz: Megyeri szerint normális, hogy nagy a nyomás rajtuk (She)
Megyeri Balázs, a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympiakosz kapusa a Panetolikosz ellen 2–0-ra megnyert meccs után úgy nyilatkozott, örül, hogy nem kapott gólt, de a legfontosabb a győzelem.
dec. 5
13:34
ETO: Csertői szerint jól teljesítenek, de lesznek változások a keretben (She)
Csertői Aurél, a Győri ETO FC labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint az együttes az ősszel tökéletesen megfelelt a klub menedzsmentje által kitűzött célnak. A szakember ezt az egyesület évzáró sajtótájékoztatóján mondta, hozzátéve, hogy bár az elmúlt fél év több pozitívumot hozott, s jó az irányvonal, a csapat játékán és eredményességén lehet még javítani.
dec. 5
13:48
NB II: a Balmazújváros és a REAC az MTK-t is lepipálta - a gála keretei (She)
Az NB II-es bizottság harmadik alkalommal rendezi meg a telki edzőközpontban az NB II Kelet–Nyugat gálamérkőzést, amelyen a másodosztály fiatal tehetségei kaphatnak szerepet. A december 7-i összecsapás előtt ma váltak véglegessé a keretek, amelyek mától Telkiben készülnek a találkozóra.  A legtöbb játékost a Balmazújváros és a REAC adja három-három játékossal, a nyugati listavezető MTK két, a…
dec. 5
13:48
Puskás-díj: Messi, Neymar vagy Rooney lesz a győztes (Metropol)
Lionel Messi, az FC Barcelona aranylabdás futballistája, Neymar, a brazil Santos fiatal támadója, vagy Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott csatára nyeri el a Puskás-díjat, azt az elismerést, amely az előző szezon legszebb gólját szerző futballistának jár.
dec. 5
13:50
Videó: Erdei a tavasszal léphet újra ringbe, „megenné” ellenfelét! (She)
Mindenképpen folytatja pályafutását Erdei Zsolt, jelenleg azért dolgozik, hogy ne vesszen kárba a felkészülésbe fektetett munka. Az NSO Tv interjújában Madár a jövőről beszélt.
dec. 5
13:50
Rövidpályás úszó Eb: Kiss László öt-hat érmet vár (Metropol)
Kedden utazik el az úszóválogatott a lengyelországi rövidpályás Európa-bajnokságra, amelyen eredményes szereplést, öt-hat érmet, közte aranyat is vár Kiss László szövetségi kapitány.
dec. 5
14:06
MotoGP: Stoner szerint a versenyzők szükségszerűen utálják egymást (She)
Casey Stoner, a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának bajnoka az AAP hírügynökségnek elmondta, a versenyzők utálják egymást, és úgy érzik, ez szükséges ahhoz, hogy legyőzhessék egymást.
dec. 5
14:06
Új tréner után néz a Haladás (Metropol)
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Haladás Sopron Bank vezetősége pénteken taggyűlést tart, ahol arról is döntés születhet, hogy a 30 napos előzetes letartóztatásban lévő Aczél Zoltán - akivel szemben kötelességszegés és vesztegetés gyanúja merült fel - helyett ki lesz az együttes vezetőedzője.
dec. 5
14:08
Panathinaikosz: Örülök, hogy végre pályára léphettem - Rudolf (She)
Rudolf Gergely, a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Panathinaikosz magyar csatára elmondta, örül, hogy újra játszhatott, de csalódott a vereség miatt.
dec. 5
14:10
Ökölvívás: Erdei úgy menekül előlünk, mint tolvaj az éjszakában - Don King (She)
A boxscene.com internetes portál szerint a Showtime szénája rosszul áll a szilveszteri anaheimi gálával kapcsolatban. A „Két veretlen egymás ellen” szlogenre épülő promóció Erdei Zsolt sérülése, illetve a magyar bajnok lemondása miatt, ha nem is okafogyottá vált, de jelenleg nem aktuális.
dec. 5
14:24
Kerékpár: Schleck nem akarja megkapni Contador Tour-győzelmét (She)
Andy Schleck, a RadioShack országúti kerékpárosa a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, ha Alberto Contadortól elveszik a 2010-es Tour de France-győzelmét doppingvétsége miatt, ő nem szeretné megkapni azt.
dec. 5
14:42
Kerékpár: Andy Schleck nem akarja megkapni Contador Tour-győzelmét (She)
Andy Schleck, a RadioShack országúti kerékpárosa a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, ha Alberto Contadortól elveszik a 2010-es Tour de France-győzelmét doppingvétsége miatt, ő nem szeretné megkapni.
dec. 5
14:42
A vesekő kiütötte Klicskót (Metropol)
Vlagyimir Klicsko vesekőműtétje után nem vállalja a francia Jean-Marc Mormeck elleni, szombatra tervezett nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzést a düsseldorfi profi ökölvívógálán. A meccs új időpontja március 3., helyszíne pedig Düsseldorf marad.
dec. 5
14:44
Újpest: szerződést bontottak Barthával, újabb belga a vezetőségben (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest közös megegyezéssel szerződést bontott Bartha Csaba ügyvezető igazgatóval – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A Nemzeti Sport Online már délelőtt beszámolt róla, hogy   Bartha nem fér bele a belga tulajdonos elképzeléseibe, ezért távozik – ezt délután sajtótájékoztató keretében is megerősítették.
dec. 5
15:18
Ferencváros: a szombaton megsérült Klein két hétig lesz harcképtelen (She)
Három öltéssel varrták össze a cseh Martin Klein lábán keletkezett sebet. A Ferencváros labdarúgócsapatának védője a Békéscsaba elleni szombati 2–2-es döntetlen alkalmával sérült meg.
dec. 5
15:18
Belga ügyvezető az Újpest FC élén (Metropol)
Közös megegyezéssel távozott posztjáról Bartha Csaba, az Újpest FC labdarúgócsapatának eddigi ügyvezető igazgatója, helyét a belga Filips Dhondt veszi át, akit hétfőn sajtótájékoztatón mutatott be a klub.
dec. 5
15:20
Honvéd: Danilo és Torghelle távozhat, erősítés csak külföldről jöhet (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway a klub hivatalos honlapján válaszolt a szurkolók kérdéseire, s többek között elmondta, hogy a Danilo, Torghelle Sándor, Lukás Zelenka hármasból ketten távozhatnak a klubtól, s csak külföldről erősítenének.
dec. 5
15:36
Kaposvár: a vártnál hosszabb lesz a brazil játékos kényszerpihenője (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kaposvár középpályása, Pedro Sass Petrazzi a Kecskemét elleni bajnokin szenvedett keresztszalag-szakadást, s a székesfehérvári műtét után kiderült, hogy porcsérülése is van, így a vártnál hosszabb kényszerpihenő vár rá – adta hírül a Rákóczi honlapja.
dec. 5
15:38
Lombard: Pechesek voltunk, ezért állunk kiesőhelyen - Lovrencsics (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard játékosa, Lovrencsics Gergő a klub hivatalos honlapjának adott interjúban elmondta, pechesek voltak az őszi idényben, ezért állnak jelenleg a 15., kiesést jelentő helyen a tabellán.
dec. 5
15:40
Portsmouth: Futács játszani akar, de csak kölcsönbe távozhat (She)
Futács Márkó a szezon elején a több játéklehetőség reményében szerződött a Werder Brementől az angol másodosztályú Portsmouthhoz. Eddig azonban öt bajnokin mindössze 46 percet játszott, így nem lenne meglepő, ha hamarosan váltana, de menedzsere, Filipovics Vladan szerint csak kölcsönbe engedheti el a klubja, mert hosszú távon számolnak vele.
dec. 5
15:42
London 2012: megduplázták a biztonsági intézkedésekre fordított összeget (She)
Megduplázódnak a jövő évi londoni olimpia biztosításának költségei ahhoz képest, amellyel a szervezők előzetesen számoltak.
dec. 5
16:12
Tenisz: Djokovics a Grand Slamek után az olimpián is csúcsra érne (She)
Novak Djokovics, a világelső szerb teniszező az ESPN-nek adott interjúban elmondta, a 2012-es londoni olimpián is érmet nyerne, és reméli, rengeteg sikeres év áll még előtte. A 24 éves teniszező 2011-ben tíz tornát nyert, köztük három Grand Slamet.
dec. 5
16:14
Fogadási botrány: nem létezik 200 fős lista a feljelentésben (She)
A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint nem létezik „semmilyen »200 fős lista«, amely a »bundázó« játékosokról, sportszakemberekről szól, ilyen lista a feljelentésnek nem része”.
dec. 5
16:16
NB I: Vasas-Honvéddal indul a tavasz, május 12-én játsszák az Újpest-Fradit (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség székházában hétfőn délben tartották meg a 2011–12-es bajnoki idény tavaszi felének naptáregyeztetését, amelyen a szövetség, a klubok és a közvetítő televíziók képviselői vettek részt.
dec. 5
16:30
Juventus: Del Piero jobban van, már a kórházból is kiengedték (She)
Alessandro Del Piero, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus klasszisa Facebook-oldalán erősítette meg, hogy jobban van, és hogy kiengedték a kórházból. Mint ismert, a 37 éves csatárt a Cesena elleni bajnokin rúgta fejbe Marco Rossi, s fejét nyolc öltéssel kellett összevarrni.
dec. 5
16:48
Profi ökölvívás: március 3-án lesz Vladimir Klicsko lemondott meccse (She)
A nehézsúlyú profi ökölvívó, Vladimir Klicsko menedzsmentje hétfőn délután bejelentette, hogy a Jean-Marc Mormeck ellen lemondott meccs új időpontja március 3., helyszíne pedig Düsseldorf marad.
dec. 5
16:50
FIFA: a szövetség megerősítette, hogy volt elnöke lemondott NOB-tagságáról (She)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn megerősítette, hogy a szervezetet 1974 és 1998 között vezető Joao Havelange lemondott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban 48 éve őrzött tagságáról.
dec. 5
16:52
Videó: Nem vagyok szakértője a magyar labdarúgásnak - Filips Dhondt (She)
Új tulajdonos után, új ügyvezető igazgató érkezett Újpestre. Filips Dhondt az NSO Tv-nek adott interjújában elmondta, először meg kell ismernie a klubot, fel kell mérnie, miben kell fejlődni, sportszakmailag, kereskedelmi, marketing, adminisztrációs szinteken is mindig van hová fejlődni. Bármi is lesz a cél, kemény munka vár a klubra.
dec. 5
17:06
Videoton: Erősebbek vagyunk, mint a Győri ETO - Tóth Balázs (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton futballistája, Tóth Balázs a klub hivatalos honlapjának adott interjúban kifejtette: véleménye szerint csapata jelenleg erősebb, mint a Győri ETO, melytől a bajnokságban kikaptak, s mellyel a Magyar Kupa negyeddöntőjében találkoznak.
dec. 5
17:08
Játékossors: a Milan Patót ajánlaná fel a Citynek Tévezért - sajtóhír (She)
Angol sajtóhírek szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan kész felajánlani Alexandre Patót az angol Manchester Citynek Carlos Tévez megszerzéséért. Mint ismert, a City végleg szeretne megválni Téveztől, a Milan viszont csak kölcsönbe vinné az argentint. A legújabb hírek szerint a milánóiak a kezdőcsapatbeli helyét elveszítő Patót kínálnák fel az angoloknak.
dec. 5
17:10
FINA: Ryan Lochte és Melissa Franklin lett az év úszója (She)
Az amerikai Ryan Lochte-t és Melissa Franklint választotta az év legjobbjává a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA).
dec. 5
17:24
Videó: Diamanti zseniális gólpasszt adott Di Vaiónak a Bolognában (She)
A Bologna–Siena olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzés a hazaiak 1–0-s győzelmével ért véget. Az egyetlen gól szerzője Marco Di Vaio volt, aki szépen kilőtte a jobb felső sarkot, de még ennél is látványosabb volt a gólpassz Alessandro Diamanti részéről.
dec. 5
17:42
FTC: Most Wanted-kapus, Fradi-szurkoló okozta a zöld-fehérek MK-vesztét (She)
A Ferencváros labdarúgócsapata a szombati, hazai pályán elért 2–2-es döntetlen után idegenben szerzett gólok következtében kiesett a Magyar Kupából a Békéscsabával szemben. Érdekesség, hogy a lila-fehérek kapuját Balogh Tamás személyében egy bevallottan Fradi-érzelmű játékos védte.
dec. 5
17:44
Curling: mindkét nem remekül kezdett a moszkvai csapat Eb-n (She)
A hétvégén kezdődött Moszkvában a 2011-es curling csapat Európa-bajnokság, amelyen mindkét nem küzdelmeiben érintettek vagyunk.
dec. 5
18:18
Férfi kézilabda: az FTC-PLER a 2. kalapból várja a holnapi sorsolást (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a keddi sorsolás előtt elkészítette a férfi EHF-kupa és KEK nyolcaddöntőjének kiemelési kalapjait. A KEK-ben érdekelt FTC-PLER a második kalapba kapott besorolást, így olyan kemény diónak ígérkező ellenfelet is kaphat, mint például a német Flensburg vagy Gummersbach. Az EHF kedd délelőtt 11 órától tartja a sorsolást Bécsben.
dec. 5
18:20
MU: a klub korábbi játékosa lopott autókkal üzletelt, börtön vár rá (She)
Tizenöt hónap börtönbüntetésre ítélte egy prestoni bíróság Ronnie Wallwork-ot, az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Manchester United korábbi játékosát. Az egykori középpályás lopott autóalkatrészekkel kereskedett.
dec. 5
18:22
Vitorlás vb: nem kezdtek jól a magyarok Perth-ben (She)
Nem rajtoltak jól a magyarok a Perth-ben zajló olimpiai kvalifikációs vitorlás világbajnokság hétfői napján, melyen Laser Radiálban és szörfben a nők, továbbá a finn dingisek és a férfi 470-esek kezdték meg szereplésüket.
dec. 5
18:24
Euro 2012: Capello megvárja Rooney-val a fellebbezés eredményét (She)
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello megvárja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hogyan bírálja el csütörtökön a fellebbezésüket Wayne Rooney eltiltásának ügyében, és csak utána dönt róla, hogy számít-e rá a 2012-es Európa-bajnoki csapatban.
dec. 5
18:54
Del Piero kijött a kórházból (Metropol)
Elhagyhatta a Fornaca klinikát Alessandro Del Piero, a Juventus labdarúgócsapatának kapitánya, aki azért töltötte benn az elmúlt éjszakát, mert vasárnap a Cesena elleni bajnoki mérkőzésen halántékon rúgták.
dec. 5
19:12
Kerékpár: Schleckék csapatát is bejegyezték, teljes a 2012-es mezőny (She)
A Nemzetközi Kerékpár-szövetség (UCI) hétfőn közzétette a 2012-es és a 2013-as idényben induló országúti kerékpáros csapatok listáját. A Schleck fivérek csapata, a Leopard Trekkel egyesülő RadioShack licencét az utolsók között fogadta el a szervezet, csakúgy, ahogy a GreenEdge-ét.
dec. 5
19:30
Videoton: Sándor György iránt a Hapoel Tel-Aviv érdeklődik (She)
A Nemzeti Sport Online Izraelből származó értesülései szerint az izraeli labdarúgó-bajnokság egyik élcsapata, a Hapoel Tel-Aviv érdeklődik Sándor György, a Videoton középpályása iránt.
dec. 5
19:48
Bayern: Olic legkésőbb nyáron mindenképpen távozik a bajoroktól (She)
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München horvát támadója, Ivica Olic egyértelművé tette, legkésőbb nyáron távozik a bajoroktól.
dec. 5
20:24
Sportpolitika: a MOB feladatköre bővül, szigorodó doppingszabályok (She)
Az eddigi öt helyett január 1-jétől egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) irányítja a magyar sportéletet, állami feladatokat ellátó civil szervezetként. A sporttörvény erről rendelkező módosítását hétfőn fogadta el a parlament, szigorítva egyúttal a doppingszabályokat.
dec. 5
20:42
Videó: nem felvágás, kötelező luxus a poprádi jégcsarnokban (She)
A KHL-meccsek magyarországi közvetítési jogait birtokló Sport Tv szervezésében magyar újságírók látogathattak el Poprádra, a hazánkhoz legközelebb eső csapat, a Lev Poprad mérkőzésére a Dinamo Moszkva ellen. Az NSO Tv útifilmje.
dec. 5
20:44
Jégkorong Mol Liga: a sereghajtó Újpest legyőzte a Miskolcot (She)
A sereghajtó Újpest legyőzte a vendég Miskolcot a közös magyar-román jégkorong-bajnokság, a Mol Liga egyetlen hétfői mérkőzésén.
dec. 5
21:18
Videó: Magyarok az orosz hokiligában - Poprádon jártunk (She)
A KHL-meccsek magyarországi közvetítési jogait birtokló Sport Tv szervezésében magyar újságírók látogathattak el Poprádra, a hazánkhoz legközelebb eső csapat, a Lev Poprad mérkőzésére a Dinamo Moszkva ellen. Az NSO Tv útifilmje.

Keresés