2015. március 9. hétfő

márc. 9
0:00
Darts: „megismételt” vb-döntő változatlan végkimenetellel (She)
Michael van Gerwen sikerét hozta a 2015-ös Coral UK Open, melyet az angliai Mineheadben rendeztek meg. A viadalon első ízben diadalmaskodó holland játékos a döntőben 11–5-re győzte le a skót Peter Wrightot, aki a 2014-es világbajnokság fináléjában is alulmaradt Van Gerwennel szemben, ám a Premier League legutóbbi játéknapján döntetlenre végzett ellene.
márc. 9
0:30
14 ezer sífutó a 90 km-es Vasa-futáson, köztük magyarok (Síelők)
Hétvégén rendezték Svédországban a sífutók legendás versenyét, a 90 kilométer hosszú Vasa-futást (Vasaloppet). A világ legrégibb, leghosszabb és legtöbb résztvevős versenyére az idén 15 800 sífutó nevezett, ebből 14 ezren rajthoz álltak. A férfiaknál és a nőknél is „újoncok” nyertek.
márc. 9
3:00
Márton Anita a mezőny legkisebbjeként nyert Eb-t (Blikk)
Prága — A mezőny „törpéjeként" lett a legnagyobb Márton Anita (26) súlylökő a fedettpályás Európa-bajnokságon. A sportoló 19,26 méteres magyar csúccsal nyert harminc év után magyar atlétikai aranyat teremben.
márc. 9
6:54
MLS: Németh 77 percet kapott, ikszelt az SKC a New York ellen (She)
A Sporting Kansas City kezdőcsapatában futott ki Németh Krisztián a New York Red Bulls elleni mérkőzésre az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) 1. fordulójában.
márc. 9
7:30
NBA: tovább menetelt a San Antonio és a Golden State is (She)
Zsinórban ötödik győzelmét aratta a San Antonio Spurs az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában, de harmadszor nyert egymás után a Golden State Warriors, a Nyugati főcsoport éllovasa is.
márc. 9
7:48
NHL: a Chicago otthon bukott, a Calgary 0-4-ről állt fel (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján a New York Rangers hosszabbítás után 1–0-ra nyert a Chicago Blackhawks otthonában, míg az Ottawa Senators hazai jégen szétlövéssel győzött a Calgary Flames ellen.
márc. 9
8:06
NB I: alkalmas-e a Honvéd-keret a bennmaradásra? Rossi nem válaszolt (She)
A labdarúgó NB I-ben vasárnap játszott Honvéd–MTK mérkőzés (0–2) utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi, a kispestiek vezetőedzője nem válaszolt arra a kérdésre, alkalmas-e a csapata kerete a bennmaradás kiharcolására.
márc. 9
8:24
Először nyert hazai pályán a Pécsi MFC (Metropol)
Pakson indult az OTP Bank Liga 19. fordulója, Csertői Aurél 100. bajnoki győzelmét ünnepelte edzőként az NB I-ben.
márc. 9
8:42
Videó: az NB I-es légiósnak a Bundesligában is volt klasszis gólja (She)
A PMFC nigériai légiósa, Eke Uzoma szerezte a 18. forduló legszebb gólját – Nyilasi Tibor választása alapján –, és mivel nem egy gólerős játékosról van szó (a 28. magyar bajnokiján a 2. gólját jegyezte), azt is gondolhatnánk,. élete legszebb találatát szerezte. Pedig 2007-ben a Bundesligában a Freiburg játékosaként a Köln elleni meccsen is volt egy klasszisokat idéző gólja.
márc. 9
8:44
Bundesliga: többet fut és ütközik a Dárdai Pál vezette Hertha (She)
Dárdai Pál irányításával a német Bundesligában szereplő Hertha BSC labdarúgócsapata többet fut és ütközik a mérkőzések alatt – ezt statisztikák is alátámasztják. Salomon Kalou, a berliniek csatára és Michael Preetz sportigazgató szerint is pozitív hatással van a gárdára a magyar szakember.
márc. 9
9:15
Heti műsor: Hétfőn eldől, hogy az MU vagy az Arsenal nyerhet idén trófeát (Agroinform)
Óriási rangadóval, az MU-Arsenal derbivel indul a hét, de lesz még Chelsea-PSG és MTK-Videoton meccs is. Heti előzetes.
márc. 9
9:36
Tenisz: Bacsinszky tornát nyert; Babos három helyet javított (She)
A svájci színekben versenyző Bacsinszky Tímea győzelmével végződött az 500 ezer dollár összdíjazású WTA-torna Monterreyben. A negyedik helyen kiemelt játékos a harmadikként rangsorolt francia Caroline Garciánál bizonyult jobbnak a döntőben, szetthátrányból fordítva.
márc. 9
9:38
Alba Fehérvár: házon belül pótolják Székelyt, Góbi az utód (She)
Lemondott Székely Norbert, a TLI-Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője a Falco elleni szombati vereséget követően. A héten már Góbi Henrik vezeti az Alba edzéseit.
márc. 9
9:54
Brazília: buszgarázs lett a világ 2. legdrágább stadionjából (She)
A 2014-es labdarúgó-világbajnokság előtt közgazdászok sora vélekedett úgy, hogy Brazília kihasználhatatlan, ellenben méregdrága fenntartású „fehér elefántok” sorát építi fel a tornára. Íme, egy újabb bizonyíték: különös funkciót kapott a világ második legdrágább stadionja. A Mané Garrincha Nemzeti Stadion előtti területet buszgarázsként hasznosítják, a pálya gyepén pedig már tömeges esküvőt is…
márc. 9
9:56
Videó: Leandro tökéletes szabadrúgásgólja volt a vigasz (She)
Mint megírtuk, remek gólt lőtt Leandro de Almeida, az Omonia Nicosia magyar légiósa az AEK Larnaca labdarúgócsapata ellen. Hiába talált be látványosan azonban a brazil származású futballista, csapata 2–1-es vereséget szenvedett a ciprusi élvonalbeli bajnokságban. Íme, a találkozó összefoglalója!
márc. 9
10:12
Sztárjai nélkül kikapott a címvédő svájci csapat a Davis Kupán (Infostart)
A Roger Federer és Stan Wawrinka nélkül felálló, címvédő svájci válogatott vereséget szenvedett a tenisz Davis Kupa első fordulójában, amelyben a belgák vendége volt Liege-ben.
márc. 9
10:30
Ajánló: MU-Arsenal, pályán a Juventus és a Lazio - program (She)
Hétfőn sem maradunk érdekes labdarúgó-mérkőzés nélkül, Angliában az FA-kupa negyeddöntőjében a Manchester United az Arsenalt fogadja, Olaszországban pedig a Juventus és a Lazio is pályára lép – program.
márc. 9
10:30
Csak erős idegzetűeknek! Durva lábtörés az olasz focibajnokin - Videó! (Blikk)
Róma - Kettős lábtörést szenvedett Federico Mattiello az olasz bajnokságban. A Chievo 19 éves középpályásának a Roma belga játékosa, Radja Nainggolan csúszott be brutálisan.
márc. 9
10:32
Barca: rizikózik vagy sakkozik Luis Enrique a védelemmel? (She)
Már erősen a Real Madrid elleni hazai el Clásicóra (március 22.) kell gondolnia Luis Enriquének, amikor a soron következő bajnokira összeállítja a védelmét. Eltiltások és sérülések alaposan átírhatják ugyanis a szakmai elképzeléseit.
márc. 9
10:34
F1: ausztrál bírósági ítélet dönt a Sauber pilótapárosáról (She)
A hét végén elrajtol a 2015-ös Formula–1-es idény Ausztráliában, de még mindig nem lehet tudni, kik állnak rajthoz a melbourne-i futamon. S nemcsak a Manornál vannak kérdőjelek, hanem a Saubernél is, a svájciak tavalyi tesztpilótája ugyanis azt állítja, versenyzői szerződése van. Szerdán egy ausztrál bíróság dönt Giedo van der Garde ügyében.
márc. 9
10:36
Videó: az Újpest edzője fékezte le a DVSC játékosát (She)
Dusan Brkovics testközeli helyzetbe került az Újpest vezetőedzőjével, Nebojsa Vignjeviccsel a DVSC–Újpest (0–0) labdarúgó-mérkőzésen az NB I 19. fordulójában. Íme, a jelenet!
márc. 9
10:48
Gyorskorcsolya összetett vb - Előbbre lépett Nagy Konrád (Infostart)
Nagy Konrád a 21. helyen végzett a gyorskorcsolyázók összetett világbajnokságán, Calgaryban.
márc. 9
10:48
WTCC: Micheliszt megbüntették riválisa meglökéséért (She)
A túraautó-világbajnokság argentin futamának sportfelügyelő testülete megbüntette Michelisz Norbertet, mert a második vasárnapi futamon meglökte Hondájával a vele csatázó Ma Csing Hua Citroënjét. A hatodik helyen leintett magyar pilótát utólag a hetedik helyre sorolták vissza, így a kínai mögött jegyzik a végeredményben.
márc. 9
10:50
NB I: a két rangadón többen voltak, mint a 16. fordulóban összesen (She)
Olvasóink már megszokhatták, hogy a Nemzeti Sport Online a labdarúgó NB I aktuális fordulóját követően a kluboktól összegyűjti a mérkőzések hivatalos látogatottsági adatait. A 19. fordulóban majd’ kilencezren voltak az FTC–ETO és több mint ötezren a DVSC–Újpest meccsen, ám csúcsközeli adatokról nem beszélhetünk.
márc. 9
11:06
Lemondott a fehérvári kosarasok vezetőedzője (Infostart)
Távozott a TLI-Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Székely Norbert.
márc. 9
11:06
Videó: Kaká egyenlítő góllal debütált David Villáék ellen (She)
Mint megírtuk, az Orlando City 1–1-es döntetlent játszott a David Villával felálló New York City FC-vel. A hazaiak egyenlítő gólját Kaká szerezte a 91. percben. Íme, a találat!
márc. 9
11:24
Real: a szurkolók harmada kitenné C. Ronaldót a kezdőből (She)
A spanyol As megszavaztatta a Primera Divisiónban szereplő Real Madrid szurkolóit. A királyiak híveinek 32.2 százaléka kitenné Cristiano Ronaldót a kezdőcsapatból.
márc. 9
11:39
Topligák: Baszkföldön botlott a Real, élen a gálázó Barca (Agroinform)
A Wolfsburg és a Roma pontvesztésével úgy tűnik, végleg eldőlt két topliga. Hispániában azonban várhatóak még izgalmak.
márc. 9
11:42
Nehéz helyzetben a Füred (Infostart)
Csak akkor marad esélye a negyeddöntőbe jutásra a Balatonfürednek, ha szombaton nyer a horvát Nexe otthonában a férfi kézilabda EHF Kupában.
márc. 9
11:42
F1: Ecclestone rádöbbent Schumacher igazi tragédiájára (She)
Bernie Ecclestone szerint a 2013 decemberében történt síbalesete óta a nyilvánosságtól elzártan élő, súlyos fejsérüléséből lassan gyógyuló Michael Schumacher esetében az az igazi tragédia, hogy baráti kikapcsolódás során szenvedett súlyos sérülést, és nem a versenypályán. A hétszeres világbajnokról Ecclestone-t kérdező Bild azt is tudni véli, hogy a Japán Nagydíjon súlyos fejsérüléseket szenvedő…
márc. 9
11:44
Videó: elhasalt, majd ösztönösen remek gólt kanalazott (She)
Alekszandr Szjomin, a Carolina Hurricanes jégkorongozója nem mindennapi gólt szerzett az Edmonton Oilers ellen. Az orosz hokis hasra esett, majd meglepte az Edmonton kapusát. A találkozót a Carolina Hurricanes nyerte meg 7–4-re.
márc. 9
12:00
Videó: a kispad mögé bújva kukkolt a lelátóra zavart edző (She)
Komikus jelenet játszódott le két mexikói futballcsapat, az UANL Tigres és az Universidad de Guadalajara – magyar idő szerint – hétfő éjfélkor kezdődő bajnoki mérkőzésén.
márc. 9
12:02
Mol Liga: „Az Érsekújvár erkölcsi és anyagi károkat okozott” (She)
A jégkorong Mol Liga vezetése az érsekújváriak meccslemondásának sokkhatása alatt van még, a bajnoki döntő első mérkőzésének elmaradása erkölcsi károkat okozott a ligának és anyagiakat az ellenfél Miskolc számára, ezért szankciókra lesz szükség – mondta a liga alelnöke, Radnai Károly a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Hozzátéve: a felvidékiek vádaskodnak, de ők hibáztak, s nem hozzájuk…
márc. 9
12:04
Aranycipő: Messi beérte CR-t, a Lyon csatára Robbenék előtt (She)
Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója vasárnapi mesterhármasával beérte Cristiano Ronaldót, a Real Madrid portugál játékosát az Aranycipőért folyó versenyfutásban. Az Olympique Lyon francia támadója, Alexandre Lacazette két góljával megelőzte a Sergio Agüero, Diego Costa, Jackson Martínez, Neymar, Arjen Robben ötöst.
márc. 9
12:18
FA-kupa: Rooney inspirációjára számít LvG az Arsenal ellen (She)
Louis van Gaal, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere Wayne Rooney motivációjában bízik az Arsenal elleni FA-kupa-negyeddöntő előtt.
márc. 9
12:20
Vízilabda: két évig Budapesten lesz a BL-döntő (She)
Jó hírekkel tért haza Gyárfás Tamás a LEN Bureau hétvégi, glasgow-i üléséről. Az Európai Úszó Szövetség (LEN) gazdasági vezetői tisztét betöltő sportdiplomata egy újabb rangos esemény elnyeréséről számolhatott be: 2016-ban és 2017-ben Budapest lehet a házigazdája a vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjének.
márc. 9
12:22
F1: Villeneuve szerint jót tesz a Mercedes nagy fölénye (She)
Nem baj, ha a Mercedes megtartja vagy esetleg növeli az előnyét a többi csapathoz képest, sőt, ennek köszönhetően válhat igazi klasszikussá a 2015-ös F1-es idény. Legalábbis ezt állítja Jacques Villeneuve, 1997 világbajnoka.
márc. 9
12:36
Női kézi: Triffa Ágnes súlyos térdsérülést szenvedett (She)
Súlyos térdsérülést szenvedett Triffa Ágnes, a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának kapusa az MTK elleni szombati bajnokin.
márc. 9
12:38
Gyorskorcsolya összetett vb: Nagy Konrád huszonegyedik (She)
Nagy Konrád a 21. helyen végzett a gyorskorcsolyázók összetett világbajnokságán, Calgaryban.
márc. 9
12:54
Budapesten lesz a vízilabda BL hatos döntője (Infostart)
Eldőlt, hogy 2016-ban és 2017-ben Budapest lehet a házigazdája a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjének.
márc. 9
12:54
Vízilabda BL döntőt rendeznek Budapesten (Metropol)
A BL 2016-2017-es döntőjének rendezési jogát Isztambullal szemben nyerte el a magyar főváros.
márc. 9
12:56
Babos négy helyet javított (Metropol)
A mexikói Monterreyben rendezett múlt heti tornán négy meccset nyerő magyar teniszező jelenleg 86. a világranglistán.
márc. 9
13:12
Videó: Murray élő adásban buktatta le félrelépő társát? (She)
Andy Murray elszólása kínos nevetést eredményezett, a skót teniszsztár csapattársának nem kis fejfájást okozott élő adásban.
márc. 9
13:14
Kerékpár: az UCI vezetői nem akadályozták meg a doppingot (She)
A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) korábbi vezetői nem akadályozták meg a dopping elterjedését, és tevékenységük hozzájárult ahhoz, hogy Lance Armstrongból szupersztár váljon. Ugyanakkor arra vonatkozó bizonyíték nincs, hogy az amerikai versenyző fizetett volna csalásainak eltitkolásáért – áll az UCI független reformbizottságának (CIRC) hétfőn közzétett jelentésében.
márc. 9
13:30
Videó: ezt meg hova lőtték? - jelenetek a Honvéd-MTK-ról (She)
Az MTK 2–0-ra legyőzte a Honvéd csapatát a labdarúgó NB I 19. fordulójában, de a találkozón a gólokon kívül is voltak emlékezetes momentumok, Jevrem Kosznics és Pölöskei Zsolt lövése például messze elkerülte a kaput. Íme, a jelenetek!
márc. 9
13:32
NB I: ami a Fradinak 617-re nőtt, az a Vidinek már 929 (She)
Nyolc mérkőzés, 16 csapat, néhány érdekesség a statisztikákat kedvelőknek – a labdarúgó NB I 19. fordulójának előnyszerzési-hátrányledolgozási összefoglalója.
márc. 9
13:48
Cagliari: karácsonykor nevezték ki, de már el is küldték Zolát (She)
Menesztették az olasz Serie A-ban szereplő Cagliari labdarúgócsapatának éléről Gianfranco Zolát.
márc. 9
13:50
Női válogatott: jó kezdés után nyolc perc alatt kaptunk hármat (She)
A magyar női labdarúgó-válogatott 3–1-es vereséget szenvedett Szlovákiától az Isztria-kupa horvátországi felkészülési torna A-csoportjának harmadik fordulójában. A mieink Zágor Bernadett góljával negyedóra után megszerezték a vezetést, ám a világranglistán tőlünk nyolc hellyel lemaradó szlovákok az első félidő hátralévő részében nyolc perc leforgása alatt háromszor is beköszöntek, és…
márc. 9
13:52
MU: árulják a házat, ahol megtámadták Di Maríáékat (She)
Árulják Ángel Di María családjának korábbi cheshire-i otthonát, ahonnan a Manchester United argentin csatára azután költözött el, hogy rablók törtek be hozzájuk, mialatt otthon voltak.
márc. 9
14:03
NB I: Meglepően simán győzött a Fradi, szeptember óta nyeretlen a Honvéd (Agroinform)
A Győr nem tudott komoly ellenállást kifejteni a Groupamában, a Honvédnak pedig a 40 perc emberelőny is kevés volt.

Keresés