2019. november 4. hétfő

nov. 4
10:12
Babos Tímea párosban a harmadik helyen a világranglistán (HírTV)
Vasárnap Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a sencseni tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét.
nov. 4
10:24
Pl: a súlyos sérülést szenvedő André Gomest hétfőn megműtik (She)
Megműtik hétfőn André Gomest, az Everton labdarúgóját, akinek a Tottenham Hotspur elleni vasárnapi bajnokin úgy tört el a jobb bokája, hogy elmozdultak a csontok.
nov. 4
10:30
Már a szoros ETO-győzelem is szinte kínos (Azenpenzem)
A szezonban eddig ismeretlen fogalmakkal találta magát szembe a címvédő Győr a női kézilabda BL csoportkörében. A Krim Ljubljana nagyon meg akarta mutatni, hogy mire képes, és ebből bonyodalmak adódtak.
nov. 4
10:36
Tenisz: ismét Rafael Nadal vezeti a világranglistát (She)
Babos Tímea három helyet javítva a harmadik helyen áll a női teniszezők páros-világranglistáján. Egyesben a 104. a legfrissebb rangsorban. A férfiaknál Fucsovics Márton a 71., míg Rafael Nadal egy év után ismét az élre állt.
nov. 4
10:36
Minden ütésért taps jár a Véres Novemberen (BorsOnline)
A hazai profi birkózás csúcseseményén, a Véres Novemberen a közönség megkapta, amire vágyott: drámát, örömöt és kemény küzdelmet a ringben.
nov. 4
10:38
Női vízilabda: parádés gólt rúgott az újpesti center az Euroligában (She)
Az elmúlt hétvégén játszotta az UVSE női vízilabdacsapata az Euroliga-selejtezőjét, amelyen mindhárom mérkőzését megnyerte, s csoportelsőként jutott tovább. A hétvégi minitorna egyik legszebb gólját a magyar válogatott center, Parkes Rebecca szerezte, aki a holland Tetteroo ellen 15–6-ra megnyert meccsen lábbal volt eredményes.
nov. 4
10:48
Serie A: elfogyott a türelem, távozik Balotelliék edzője (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Brescia megvált Eugenio Corini vezetőedzőtől.
nov. 4
10:50
Real: Pérez nagyot álmodna, Liverpoolból jöhet Bale utódja (She)
A Don Balón beszámolója szerint Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke Mohamed Szalah megszerzésével építené tovább az új galaktikusnak szánt csapatot. A spanyol lap megjegyzi: a „királyiak” 130 millió eurót sem sajnálnának az egyiptomi „fáraóért”.
nov. 4
11:06
Sznúker: leszálló ágban a csúcsrakéta, Ronnie Osullivan (She)
Egyre kevesebb tornán indul, ám így is a legnagyobb érdeklődés övezi a fellépéseit. A sznúker valaha volt legtehetségesebb játékosa, Ronnie OSullivan aligha szerez már több világbajnoki címet, ugyanis már csak azért játszik, mert ehhez ért a legjobban.
nov. 4
11:18
Tenisz: Piros Zsombor feladta a pozsonyi selejtezőjét (She)
A 114 ezer euró összdíjazású pozsonyi ATP-torna selejtezőjében a világranglistán 414. helyen álló Piros Zsombor a második játszmában feladta a 258. helyen rangsorolt cseh Zdenek Kolár elleni mérkőzését, így búcsúzott a további küzdelmektől.
nov. 4
11:18
Nadal ismét világelső, Babos párosban a harmadik a ranglistán (Behaviour)
Pályafutása során nyolcadszor Rafael Nadal állt az élre a férfi teniszezők világranglistáján. Babos Tímea három helyet javítva a harmadik helyen áll a női teniszezők páros-világranglistáján.
nov. 4
11:24
F1: Hamilton alázatosabb, mint valaha; Verstappen szerint a Ferrari eddig csalt (She)
Valtteri Bottas győzött, Lewis Hamilton pedig bebiztosította a hatodik F1-es világbajnoki címét az Amerikai Nagydíjon. A Mercedes brit versenyzője meghatódva mondott hálát támogatóinak a leintés után, míg a csapattársa úgy érzi, idén kudarcot vallott. A Ferrari pilótái értetlenül állnak az austini teljesítményük előtt, ám Max Verstappennek megvan a
nov. 4
11:36
Dvtk: zúgott a „Feczkó Tamás” – az edző máris megnyerte a drukkereket (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK szervezett szurkolói csoportjai még az előző vezetőedzőnél, Fernando Fernándeznél bojkottálták a csapat meccseit, de a hétvégi, Kisvárda elleni, 3–1-re megnyert találkozón visszatértek a lelátóra. A győzelem után pedig a drukkerek már az új vezetőedzőt, Feczkó Tamást méltatták, aki szeptemberben vette át a gárda i
nov. 4
11:42
Női kézi-vb: két magyarországi légióssal készül Montenegró (She)
Huszonegy fős bő keretet hirdetett a november végén kezdődő női kézilabda-világbajnokságra a magyarokkal egy csoportban szereplő montenegrói kézilabda-válogatott. A csapatban ott van a Győrben játszó Katarina Bulatovics és a debreceni Jelena Deszpotovics.
nov. 4
11:54
Bayern: Allegri? Mourinho? Íme, Kovac lehetséges utódai (She)
Miután a Bayern München vasárnap este megvált Niko Kovac vezetőedzőtől, a német sajtó találgatni kezdett, ki lehet a 48 éves szakember utódja a labdarúgóklubnál. Egyelőre korábbi segédedzője, Hans-Dieter Flick irányítja a csapatot ezen a héten.
nov. 4
12:06
F1: Hamilton helye megkérdőjelezhetetlen a történelemben – sajtóvisszhang (She)
A nemzetközi sajtó a hatodik világbajnoki címét begyűjtő Lewis Hamiltont magasztalja a Formula–1-es Egyesült Államok Nagydíja másnapján.
nov. 4
12:08
El: Kádárék meccsét Bognárék vezetik Koppenhágában (She)
Magyar játékvezetői csapat működik közre csütörtökön Koppenhágában a Kádár Tamást is foglalkoztató Dinamo Kijev FC Köbenhavn elleni Európa-liga-mérkőzésén – értesült a Nemzeti Sport.
nov. 4
12:12
Baráth: Londonban megkergették; „felnőttfilmesként” is felismerik (She)
A Nemzeti Sport Online új sorozatának, a Fifázunk és pofázunknak az első vendége Baráth Botond, a magyar labdarúgó-válogatott oszlopos tagja. A 27 éves védő nem csupán a pályán könyörtelen, hanem a világ egyik legnépszerűbb játékában, a FIFA 20-ban is.
nov. 4
12:14
Ha harapni kell… – az uruguayi futball társadalmi háttere (She)
Ha létezik holt költők társasága a labdarúgásban, az Uruguay válogatottjáé – írta egyszer a Wall Street Journal. Miben áll a világ elvarázsolt futballnemzetének titka, honnan meríti kivételes erejét, híres harciasságát? A november 15-i budapesti stadionnyitót felvezető sorozatunkban kerestük a megfejtést egy helyi sportfotós segítségével.
nov. 4
12:18
Női kézilabda: itt a norvég vb-keret – két győri és egy siófoki légiós is tagja (She)
Thorir Hergeirsson, a norvég női kézilabda-válogatott izlandi szövetségi kapitánya kijelölte a november végén kezdődő világbajnokságon részt vevő 16 fős keretét – és megnevezett három tartalékot is. A Japánban rendezendő tornára három Magyarországon szereplő játékos is készülhet: a két győri, Stine Oftedal és Kari Brattset mellett a Siófok kapusa,
nov. 4
12:18
Címvédés és mesterhármas (Azenpenzem)
Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán megnyerte a kínai Sencsenben rendezett női páros-világbajnokságot. Az MTK teniszezője előkelő társaság tagja lett.
nov. 4
12:54
Úszás: két évre eltiltották az olimpiai negyedik japán úszót (She)
A tavalyi rövid pályás úszó-vb-n találtak tiltott teljesítménynövelőt a szervezetében, ami miatt két évre szóló eltiltással büntették Fudzsimori Hiromaszát.
nov. 4
13:18
Sala-ügy: ha a Cardiff nem fizet, két évig nem igazolhat játékost (She)
Ugyan a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szeptember végi határozatában felszólította erre, a Cardiff City továbbra sem hajlandó kifizetni a tragikus sorsú Emiliano Sala átigazolási díjának első részletét a Nantes számára. A francia klub még márciusban fordult a szövetséghez, miután a Cardiff azt vitatta, hogy hivatalosnak tekinthető-e a végzet
nov. 4
14:00
Kézilabda Bl: Császár Gábor is a hét csapatában (She)
Az EHF Tv ezúttal is összeszedte a Bajnokok Ligája-hét férfi és női legjobbjait. A férfimezőny legjobb csapatában Császár Gábor is helyet kapott.
nov. 4
14:06
Ftc: kárpátaljai gyerekek látogattak a Groupama Arénába (She)
A Ferencváros hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint vasárnap egy kárpátaljai gyermekcsoport látogatott a zöld-fehérek stadionjába, s a Groupama Aréna és a ferencvárosiak múzeumának megtekintése után a csapat részt vett az FTC-MVM Sportközpontban rendezett Kocsis 90 emléktornán, amelyre egyébként Szerhij Rebrov, az FTC edzője is kilátogatott –
nov. 4
14:06
Büfé nélkül bajnokit rendezni Magyarországon? (888.hu)
Az MLSZ vasszigora mellett ez elképzelhetetlennek tűnik, ám mégis lehetséges.
nov. 4
14:12
Bobál Gergely hét éve mutatkozott be az Nb I-ben – első góljait szerezte (She)
A labdarúgó NB I 11. fordulóját követő visszapillantónkban fókuszban a Paksról menesztetett Tomiszlav Szivics, az élvonalban az első góljait jegyző zalaegerszegi Bobál Gergely, valamint az Újpest kispadjáról derékbántalmai miatt hiányzó Nebojsa Vignjevics – legek, érdekességek.
nov. 4
14:12
Nagyon rossz hírt kaptak a magyar vitorlázók (Infostart)
A Nemzetközi Vitorlás Szövetség tanácsa bermudai konferenciáján határozott a 2024-es olimpiára javasolt hajóosztályokról, a döntés a magyar versenyzők számára több szempontból is kedvezőtlen.
nov. 4
14:24
Új liverpooli időszámítás: Jürgen Time (Azenpenzem)
Manapság lassan Jürgen Time-nak is hívhatjuk a Liverpool-meccsek hajráját, annyiszor áll fel vesztett helyzetből a Klopp irányította Liverpool.
nov. 4
14:30
Heti program: BL-, El-csoportkör, rangadók a topligákban (She)
Az előttünk álló héten megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fele. A Salzburg Szoboszlai Dominikkal utazik Olaszországba, ahol a Napoli ellen küzd meg. A Dortmund hazai pályán vághat vissza a két héttel ezelőtti vereségért az Internek. Csütörtökön nagy lépést tehet a továbbjutás felé az FTC az Európa-ligában: a csoport sere
nov. 4
14:32
Vitorlázás: a magyaroknak kedvezőtlen döntéseket hoztak Párizsra nézve (She)
A Nemzetközi Vitorlásszövetség tanácsa bermudai konferenciáján határozott a 2024-es olimpiára javasolt hajóosztályokról, és a döntés a magyar versenyzők számára több szempontból is kedvezőtlen.
nov. 4
14:36
Porto: Visszatér? Casillas sejtelmes fotóval üzent (She)
Hat hónappal a szívrohama után Iker Casillas ismét edzésbe állt – legalábbis erre lehet következtetni a veterán kapus Twitteren megosztott fotójából.
nov. 4
15:06
Válogatott: Pátkai és Gazdag visszatér, Zsótér és Nagy Zsolt a keretben (She)
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn hirdette ki keretét az Uruguay elleni felkészülési mérkőzésre és a Wales elleni utolsó Európa-bajnoki selejtezőre. Németh Krisztián és Kleinheisler László kimaradt, Gazdag Dániel és Pátkai Máté visszatér, valamint meghívót kapott Zsótér Donát, Pávkovics Bence és Nagy Zsolt is.
nov. 4
15:12
Váratlan, távozhat külföldi csapatától a magyar válogatott focista (Ripost)
Ugrai Roland tavaly szeptemberben igazolt a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Atromitoszhoz.
nov. 4
15:14
Ebből mi lesz? Egymás után két meccset játszik a magyar bajnok (Ripost)
A Veszprém férfi kézilabdacsapata a SEHA-ligában és az NB I-ben is pályára lép kedden.
nov. 4
15:30
A világjáró Woggenhuber: Mexikóban a magaslati levegő, Kínában a háború tolt ki vele (She)
Magyarországnak több világjáró trénere is volt – a legismertebb, legsikeresebb közülük Guttmann Béla –, de volt egy, akinek a ragadványneve is Világjáró volt: Woggenhuber Ferenc.
nov. 4
15:36
Szoboszlaiék a Bl-ben maradásért futballoznak (Blikk)
Ismét bizonyíthat a Bajnokok Ligájában a magyar válogatott Szoboszlai Dominik (19), aki az osztrák Salzburg csapatával az olasz Napoli otthonába látogat (Spíler1, 21:00).
nov. 4
15:48
Kína: Fabio Cannavaro marad az Evergrande edzője (She)
Fabio Cannavaro marad a kínai Kuangcsou Evergrande labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután elfogadta a klubvezetés kritikáit. A játékosként az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok szakembert arra kötelezték, hogy részt vegyen egy vállalati kultúraoktatáson, amibe beleegyezett, így a kantoni egyesület hétfői közlése szerint megtarthatta az á
nov. 4
15:54
Hoppá: nem hiszi el, milyen gólt lőtt a magyar női pólóválogatott klasszisa (Blikk)
Különleges gólt szerzett a női vízilabda-Euroliga hét végi minitornáján Parkes Rebecca (25), az UVSE új-zélandi származású magyar válogatott játékosa.
nov. 4
15:54
Fáradt bajnok, bátor vendég (Azenpenzem)
A Ferencváros hazai pályán nem bírt a Mezőkövesddel, a Fehérvár Zalaegerszegen játszott döntetlent, de a felcsútiak ennél is rosszabbul jártak.
nov. 4
16:00
Babos máris új célt tűzött ki: a vb-cím megvédése után ez az álma a teniszezőnek (Blikk)
Babos Tímea (26) egy pillanatra sem lassít! A soproni teniszező vasárnap harmadszor ért csúcsra párosban a WTA-világbajnokságon – francia társa, Kristina Mladenovic (26) oldalán másodjára –, mulatozásra azonban egyelőre nincs ideje, a következő hetekben szeretne egyéni helyezésén javítani.
nov. 4
16:02
Hamilton padlógázzal robog a halhatatlanság felé: ha így folytatja, lekörözi Schumachert (Blikk)
Lewis Hamilton (34) padlógázzal robog a halhatatlanság felé. Hatodik Forma–1-es világbajnoki címének begyűjtése után immáron második az örökranglistán, csak a hétszeres első Michael Schumacher (50) előzi meg és egyetlen siker választja el a német ikon behozhatatlannak hitt rekordjától. A Mercedes brit pilótája Schumi nyomdokain halad és számos fant
nov. 4
16:06
Ole Gunnar Solskjær megelőzte Jürgen Kloppot (Infostart)
A Manchester United hívei számára nem nagy öröm – de a Premier League-mérkőzéseken elszenvedett vereségek számát tekintve. Persze, nincs arról szó, hogy hasonló lenne a két edző mérlege.
nov. 4
16:06
Real Madrid: 70 millió fontot és Bale-t adnák a Man. City szélsőjéért (She)
A Sky Sports értesülései szerint a Real Madrid 70 millió fontot, és Gareth Bale játékjogát ajánlaná fel a Manchester City labdarúgójáért, Raheem Sterlingért.
nov. 4
16:06
Súlyos sérülést szenvedett az angol sztárfocista: mi lesz így a csapatával? (Blikk)
Borzalmas jelenet sokkolta az Everton–Tottenham (1-1) angol élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés szereplőit és nézőit: a hazai csapat portugál középpályása, André Gomes (26) súlyos sérülést szenvedett.
nov. 4
16:08
Nb I: megvan, ki irányít Pakson a Kisvárda elleni bajnokin (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Paks a hivatalos honlapján közölte, hogy a Kisvárda elleni bajnokin az utánpótlás-szakágvezető Osztermájer Gábor irányítja a csapatot, munkáját Péter Norbert segíti. Mint ismert, Tomiszlav Szivics vezetőedzőt vasárnap menesztette a klub.
nov. 4
16:10
Jégkorong: két változás a magyar válogatott keretében (She)
Szabó Krisztián és Ritó László sérülés miatt kikerült a lengyelországi EIHC-tornára készülő magyar jégkorong-válogatott keretéből, a helyükre Mihály Ákost és Szigeti Ákost hívta meg Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány – közölte a szövetség honlapja.
nov. 4
16:12
F1: Giovinazzi lesz jövőre is Räikkönen csapattársa – hivatalos (She)
A Formula–1-ben szereplő Alfa Romeo Sauber istálló bejelentette, hogy a 2020-as idényben is Antonio Giovinazzi lesz Kimi Räikkönen mellett a csapat másik versenyzője. Ezzel ismét eggyel csökkent az még szabad hely a következő évi mezőnyben.
nov. 4
16:12
Rossi kihirdette keretét a Wales elleni, sorsdöntő Eb-selejtezőre és a Puskás Aréna nyitómeccsére (Blikk)
A Puskás Aréna jövő pénteki nyitómérkőzésén Dibusz Dénes véd majd Uruguay ellen - mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek együttese négy nappal később Walesben játszik sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőt. A kapitány kihirdette 28 fős keretét a nemzeti együttes soron következő két mérkőzésére.
nov. 4
16:15
Meglepetésekkel teli keretet hirdetett Rossi a legfontosabb meccsekre (Ripost)
Fontos visszatérő és újonc is meghívót kapott az Uruguay és Wales elleni találkozókra. Irány az új Puskás Aréna, aztán Cardiff!

Keresés