2009. október 22. csütörtök

okt. 22
15:12
Szávay kiesett a moszkvai tenisztornán (Metropol)
Szávay Ágnes kiesett az 1 millió dollár összdíjazású moszkvai tenisztornán, miután csütörtökön a 2. fordulóban vereséget szenvedett a hazai közönség előtt szereplő Vera Dusevinától.
okt. 22
15:14
Liverpool: a klub tulajdonosai továbbra is bíznak Rafa Benítezben (She)
Úgy tűnik, egyelőre biztonságban érezheti magát Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere, hiszen a „vörösök” tulajdonosai a keddi Bajnokok Ligája-vereség ellenére is bíznak a spanyol szakemberben.
okt. 22
15:30
Kézilabda: a férfiaknál és nőknél is sorsoltak a kupában (She)
A Magyar Kézilabda-szövetség elkészítette a férfi és női Magyar Kupa következő fordulójának párosítását.
okt. 22
16:06
Chelsea: már a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál kopogtat a klub (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) tájékoztatása szerint megérkezett a Chelsea fellebbezése, amely arra kéri a szervezetet, hogy tegyen lépéseket a FIFA transzferembargója ellen, amely kizárta a londoni csapatot a következő két átigazolási szezonból.
okt. 22
16:06
Távozik a Pick Szeged vezetőedzője (Metropol)
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetősége csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott Vladan Matic vezetőedzővel.
okt. 22
16:08
Tenisz: Wozniacki sportfogadás miatt kapott ki 7:5, 5:0-ról? (She)
Angol lapértesülések szerint a hatóságok vizsgálják a női világranglistán hatodik helyezett Caroline Wozniacki teniszező mérkőzését, mert gyanús körülmények közepette adta fel Anne Kremer elleni találkozóját 7:5, 5:0-s vezetésénél a Luxembourg Openen.
okt. 22
16:10
Videó: Cantona-rúgással ünnepelte gólját az uruguayi támadó (She)
Különleges gólörömöt mutatott be az argentin első osztályban szereplő Banfield csatára, Sebastián Fernández. Az uruguayi támadó az Arsenal Sarandínak lőtt egyenlítő gólja után levette mindkét cipőjét, majd Eric Cantona emlékezetes kungfu mozdulatához hasonlóan mellbe rúgta társát.
okt. 22
16:12
Olaszország: Christian Vieri bejelentette visszavonulását (She)
Bejelentette visszavonulását az egykori olasz válogatott futballista, Christian Vieri.
okt. 22
16:42
MLSZ: a pápai Farkas Attilát három mérkőzésről tiltották el (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága döntött a hétközi Magyar Kupa mérkőzéseken történt kiállítások ügyében.
okt. 22
17:00
Labdarúgó MK: három góllal nyert Mezőkövesden a Loki (She)
A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 4–1-es győzelmet aratott a DVSC-TEVA a Mezőkövesd otthonában.
okt. 22
17:36
Formula-1: pénteken eldől, hogy ki lesz az FIA új elnöke (She)
Pénteken eldől, hogy ki lesz a Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) következő elnöke: a felelős posztért Jean Todt és Ari Vatanen verseng.
okt. 22
17:54
NSO Tv: Orbán Viktor szerint igazi magyar sikertörténet a Puskás-díj (She)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke kedd délután Felcsúton írta alá azt a szerződést, amelynek értelmében a szervezet december 21-i gáláján az esztendő legszebb gólját elérő futballista átveheti a Puskás-díjat. Az eseménynek otthont adó felcsúti Puskás-akadémia alapítója, Orbán Viktor nyilatkozott stábunknak a bejelentés után. A politikus szerint igazi magyar…
okt. 22
17:56
Tenisz: Zvonarjova kikapott, Jankovics utazhat a világbajnokságra (She)
A Moszkvában zajló női tenisztorna 2. fordulójában az első helyen kiemelt Vera Zvonarjova meglepő vereséget szenvedett a bolgár Cvetana Pironkovától, ezzel eldőlt, hogy Jelena Jankovics lehet a nyolcadik résztvevője az év végi dohai világbajnokságnak.
okt. 22
18:12
Lengyelország: Slaven Bilicet szerették volna a válogatott kispadjára (She)
A horvát válogatott szövetségi kapitányát, Slaven Bilicet megkereste a Lengyel Labdarúgó-szövetség, hogy legyen nemzeti csapatuk szövetségi kapitánya. A szakember azonban nemet mondott.
okt. 22
18:14
Manchester City: lassabban gyógyul Robinho sérülése (She)
Sérülése miatt további két hétig nem számíthat Mark Hughes menedzser Robinhóra, az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Manchester City klasszisára.
okt. 22
18:30
Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni: Janicki nagy előnnyel vezet (She)
Zabari János, Bogár János és Czibók Ágnes továbbra is őrzi dobogós pozícióját a 20. Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni verseny negyedik, csütörtöki szakasza után.
okt. 22
18:32
Stoke City: Robert Huth három mérkőzésre szóló eltiltást kapott (She)
Az angol élvonalbeli Stoke City labdarúgócsapatának német válogatott védője, Robert Huth három mérkőzésre szóló eltiltást kapott könyöklés miatt.
okt. 22
18:48
Kecskemét: az 1860 München és a Fenerbahce korábbi edzőjével tárgyalnak (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a Kecskeméti TE-Ereco labdarúgócsapatának vezetői tárgyalásokat kezdtek Werner Loranttal. A lila-fehér klub korábbi edzője, Tomiszlav Szivics kedden mondott le, miután csapata 5–2-es vereséget szenvedett az Újpesttől a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A szerb tréner helyére ideiglenes jelleggel Czéh Lászlót nevezték ki.
okt. 22
19:06
Cselgáncs: Erdélyi Lilla ötödik lett a párizsi junior vb-n (She)
Erdélyi Lilla ötödik lett a párizsi junior cselgáncs-világbajnokság csütörtöki nyitó napján.
okt. 22
19:08
Újpest: Korcsmár nagyon örült annak, hogy megtapsolták Kecskeméten (She)
Az U20-as labdarúgó-világbajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatott csapatkapitány-helyettese, Korcsmár Zsolt klubja hivatalos honlapjának mesélt a tornáról, illetve a csapat itthoni fogadtatásáról.
okt. 22
19:10
Sakk: Polgár Judit kikapott a volt Európa-bajnoktól Hoogeveenben (She)
A Hoogeveenben zajló szupertorna negyedik játéknapján a sötét bábukat vezetve Polgár Judit vereséget szenvedett Sergei Tiviakovtól. A hollandok korábbi Európa-bajnoka ötven lépésben győzte le a női világelsőt.
okt. 22
19:24
Három góllal nyert a Debrecen (Metropol)
A Debrecen 4-1-re nyert csütörtökön Mezőkövesden a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a párharc első mérkőzésén.
okt. 22
19:42
Elhunyt a Real első számú szurkolója (Metropol)
Életének 99. évében elhunyt Félix Pérez Álvarez, a Real Madrid legidősebb törzsszurkolója, az 1-es számú bérlet tulajdonosa.
okt. 22
20:00
Fitnesz: Szolnokon „randevúznak” hazánk legjobb versenyzői (She)
Az idei esztendő legnagyobb fitneszeseményét rendezik a hétvégén Szolnokon. Immáron ötödik alkalommal ad otthont a szolnoki Városi Sportcsarnok a Cora Fitness Gálának, amelyet a Magyar Fitneszszövetség és a Pelikán Sportegyesület rendez október 25-én, vasárnap 13.00-tól. A gálán a Magyar Fitneszszövetség versenyrendszerében szereplő gyerekek (7 évesektől 18 évesekig) és a felnőtt sportolók vesznek…
okt. 22
20:02
Vízilabda, LEN-kupa: parádés győzelemmel kezdett a Szeged (She)
Könnyed, húszgólos sikerrel kezdte meg szereplését a Szeged férfi vízilabdacsapata horvátországi selejtezőcsoportjában a LEN-kupa 1. kvalifikációs körében.
okt. 22
20:04
Arsenal: Eduardo pályára léphet vasárnap, Rosicky játéka kérdéses (She)
Eduardo da Silva felépült combsérüléséből, és pályára léphet az Arsenal West Ham United elleni vasárnapi angol élvonalbeli bajnokiján.
okt. 22
20:18
Sors Tamás kontinensrekorddal aranyérmes (Metropol)
Sors Tamás 26,09 másodperces kontinenscsúccsal aranyérmet nyert 50 m gyorson a reykjaviki paraúszó Európa-bajnokságon, ezenkívül egy-egy ezüst- és bronzérem a magyarok csütörtöki mérlege.
okt. 22
20:36
Férfi röplabda Extraliga: idegenben nyert a Dunaferr a Kecskemét ellen (She)
Már csak a Dunaferr veretlen a férfi röplabda Extraligában, miután csütörtökön szettveszteség nélkül nyert Kecskeméten.
okt. 22
20:36
Jankovic győzött Safarova ellen (Metropol)
A második helyen kiemelt szerb Jelena Jankovic két játszmában nyert a cseh Lucie Safarova ellen a moszkvai tenisztorna csütörtöki játéknapján, és bejutott a negyeddöntőbe.
okt. 22
20:54
Videó: nézze meg, hogyan harcolt ki büntetőt Németh a BATE ellen! (She)
Németh Krisztián elleni szabálytalanság miatt kapott tizenegyest az AEK a BATE Boriszov otthonában. Az Európa-liga-találkozó 30. percében Szjarhej Szasznovszki rántotta le a magyar csatárt. A büntetőt Ismael Blanco magabiztosan értékesítette. Ezzel a góllal vezetett a görög csapat Fehéroroszországban.
okt. 22
21:12
El, L-csoport: az Austria ikszelt a Werderrel, a Bilbao fordított (She)
A Werder Bremen hiába vezetett már 2–0-ra is, végül csak 2–2-es döntetlent ért el az Austria Wien otthonában az Európa-liga L-csoportjának harmadik fordulójában. A csoport másik mérkőzésén az Athletic Bilbao a második félidőben fordított és nyert 2–1-re odahaza a portugál Nacional ellen.
okt. 22
21:14
El, I-csoport: Németh 11-est harcolt ki, a Benfica ötöt rúgott az Evertonnak (She)
Az Európa-liga I-csoportjában az AEK egy Németh Krisztián által kiharcolt tizenegyessel ugyan megszerezte a vezetést, de végül kikapott idegenben a BATE Boriszovtól.
okt. 22
21:16
El, G-csoport: a Lazio a 90. percben lőtt góllal verte meg a Villarrealt (She)
Az Európa-liga G-csoportjában a hazai pályán játszó Lazio Zárate révén megszerezte a vezetést, Eguren révén még egyenlített a Villarreal, de Rocchi utolsó percben szerzett góljával nyertek a rómaiak.
okt. 22
21:18
El, K-csoport: a PSV és a Sparta Praha is nyert otthon (She)
Dzsudzsák Balázs végig a pályán volt a PSV-ben, amely az Európa-liga K-csoportjának harmadik fordulójában 1–0-ra győzött az FC Köbenhavn ellen. A Sparta Praha ugyancsak hazai pályán 2–0-ra nyert a CFR Cluj ellen.
okt. 22
21:20
El, H-csoport: a moldovai Sheriff két góllal megverte a Twentét (She)
Az Európa-liga H-csoportjában a Sheriff Tiraspol óriási meglepetésre 2–0-ra legyőzte a Twentét.
okt. 22
21:22
El, J-csoport: simán nyert a Sahtar, horvát szomorította a Partizant (She)
Az Európa-liga J-csoportjának harmadik fordulójában a Sahtar Doneck 4–0-ra megverte hazai pályán a Toulouse-t, míg az FC Bruges a horvát Ivan Perisic duplájával győzött 2–0-ra a Partizan Beograd ellen.
okt. 22
21:30
Videó: íme, Kazim-Richards győztes gólja a Steaua ellen! (She)
A Honvéd és az Újpest legyőzője találkozott egymással az Európa-liga H-csoportjában. A Fenerbahce Kazim-Richards góljával Bukarestben 1–0-ra megverte a Steauát. Nézze meg a győztes gólt videón!
okt. 22
21:30
A magyarok közül csak Dzsudzsáknak ment (Metropol)
A Dzsudzsák Balázzsal felálló holland PSV Eindhoven nyert a dán Köbenhavn ellen, míg a Németh Krisztiánt soraiban tudó és a két piros lapot begyűjtő görög AEK Athén kikapott a fehérorosz BATE Boriszov otthonában a labdarúgó Európa Liga csoportkörének csütörtöki játéknapján. Összefoglaló!
okt. 22
21:48
Paraúszó Eb: Sors Tamás kontinensrekorddal aranyérmes (She)
Sors Tamás 26.09 másodperces kontinenscsúccsal aranyérmet nyert 50 m gyorson a reykjavíki paraúszó Európa-bajnokságon, ezenkívül egy-egy ezüst- és bronzérem a magyarok csütörtöki mérlege.
okt. 22
21:50
Videó: ismét távoli gól okozta a Levszki Szófia vesztét (She)
A Debrecen által a Bajnokok Ligájából búcsúztatott Levszki Szófia 1–0-s vereséget szenvedett a Red Bull Salzburg otthonában. A bolgárok, akárcsak a Loki ellen háromszor, ismét a tizenhatoson kívülről kaptak gólt, amelyet az alábbi videón megtekinthet.
okt. 22
21:52
Tenisz: Szafin kikapott Koroljovtól a moszkvai tornán (She)
Marat Szafin két szettben kikapott Jevgenyij Koroljovtól a moszkvai tenisztorna második fordulójában.
okt. 22
22:06
Női kosárlabda NB I: a Győr idegenben verte meg a BSE-t (She)
A női kosárlabda-élvonal mai játéknapján a Győr idegenben verte meg 74–66-ra a BSE együttesét.
okt. 22
22:08
Férfi vízilabda LEN-kupa: a Ferencváros is simán nyert (She)
A Szeged után a Ferencváros is sima győzelmet aratott a férfi vízilabda LEN-kupa 1. selejtezőkörének nyitányán. A franciaországi selejtezőcsoportban 9–4-re nyertek a zöld-fehérek a Montpellier ellen.
okt. 22
22:24
Női kézilabda: a szombati bajnokiját még biztosan lejátssza a Hunnia (She)
A napokban az a hír kelt szárnyra, hogy anyagi gondok miatt megszűnhet a női kézilabda NB I-ben szereplő Hunnia KSK. Varga Márta, a csapat vezetőedzője a Nemzeti Sport érdeklődésére megerősítette a klub honlapján megjelent hírt: szombaton pályára lépnek a Debrecen elleni bajnokin.
okt. 22
22:42
Diósgyőr: megérkezett Bognár Zsolt és Bálint László György játékengedélye (She)
Hosszas várakozás után pénteken megérkezett Bognár Zsolt és Bálint László György játékengedélye, így a két futballista végre pályára léphet a Diósgyőr csapatában.
okt. 22
23:18
El, C-csoport: a Hamburg legyőzte idegenben a Celticet (She)
A Hamburg Marcus Berg 63. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte idegenben a Celticet.
okt. 22
23:20
El, E-csoport: a Roma a 93. percben egyenlített Geráék otthonában (She)
Az Európa-liga E-csoportjának harmadik fordulójában a Fulham 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Romával, amely a 78. percben tizenegyest rontott, az egyenlítő gólt pedig a 93. percben szerezte. Gera Zoltán végig a pályán volt a londoni csapatban. A csoport másik mérkőzésén a Basel 2–0-s győzelmet aratott a CSZKA Szófia otthonában.
okt. 22
23:22
El, A-csoport: Juhászék Temesváron szereztek egy pontot (She)
A Juhász Rolandot végig a soraiban tudó Anderlecht együttese 0–0-s döntetlent játszott a Timisoara vendégeként.
okt. 22
23:24
El, F-csoport: a Galatasaray könnyen, a Panathinaikosz nehezen nyert (She)
A Galatasaray hazai környezetben 4–1-es győzelmet aratott az Európa-liga F-csoportjának harmadik fordulójában a Dinamo Bucuresti ellen, míg a Panathinaikosz egy büntetőből szerzett góllal verte meg a Sturm Graz csapatát.
okt. 22
23:26
El, B-csoport: a Slavia Praha pontot rabolt Valenciából (She)
A spanyol Valencia csak 1–1-es döntetlenre volt képes hazai pályán a Slavia Praha ellen az Európa-liga B-csoportjának 3. fordulójában.

Keresés