2009. február 19. csütörtök

febr. 19
18:17
Asztalitenisz: Jakab János is kiesett a dohai viadalon (She)
Jakab János kikapott a második fordulóban, azaz nem jutott be a legjobb 16 közé az asztaliteniszezők Pro Tour-sorozatának dohai viadalán.
febr. 19
18:19
Tenisz: Marosi Katalin két szettben búcsúzott Bogotától (She)
Elbúcsúzott a kolumbiai Bogotában zajló 220 000 dollár összdíjazású salakpályás tenisztorna további küzdelmeitől Marosi Katalin, miután 6:4, 6:1-re kikapott a második fordulóban a verseny hatodik kiemeltjétől, a francia színeket képviselő Mathilde Johanssontól.
febr. 19
18:21
Mexikó: hullottak a lapok a ligában, kilenc meccsen tíz piros (She)
Lesz dolga a mexikói fegyelmi bizottságnak: a helyi labdarúgó-bajnokság magyar idő szerint csütörtök hajnali mérkőzésein tíz kiállítás is volt.
febr. 19
18:27
Miért halt meg az olimpiai bajnoknő? (Infostart)
A portugál orvosok szerint szívroham végzett Kamila Skolimowskával, a mindössze 26 éves, lengyel kalapácsvető olimpiai bajnoknővel. A lengyel atléták orvosa, Marek Prorok azonban inkább tüdőembóliára gyanakszik. Egy újságíró szerint a sportolónőnek az utóbbi időben légzési problémái is voltak.
febr. 19
18:27
Görögország: elfogyott a bírókkal szembeni türelem, négyet eltiltottak (She)
Több görög labdarúgócsapat trénere – köztük Henk ten Cate, a Panathinaikosz vezetőedzője – is panaszkodott a játékvezetők kritikán aluli teljesítményére az előző fordulóban.
febr. 19
18:29
Formula-1: Massa volt a leggyorsabb az utolsó napon Szahírban (She)
Felipe Massa, a Ferrari pilótája érte el a legjobb időt a Formula–1-es csapatok szahíri tesztelésének utolsó napján.
febr. 19
18:45
Formula-1: Szahírban Massa volt a leggyorsabb az utolsó napon (She)
Felipe Massa, a Ferrari pilótája érte el a legjobb időt a Formula–1-es csapatok szahíri tesztelésének utolsó napján.
febr. 19
18:46
Engedtek a nemzetközi nyomásnak az Emírségek (Behaviour)
Megkapta a beutazási vízumot az Egyesült Arab Emírségekbe Andy Ram, így az izraeli teniszező indulhat a hétfőn kezdődő dubaji férfi tornán.
febr. 19
18:47
Felkészülés: vereséget szenvedett a DVSC a Nagyváradtól (She)
Miután délelőtt kiderült, hogy elmarad a ZTE–DVSC bajnoki mérkőzés pénteken, a hajdúságiak a második csapatuk ellen készülő Nagyváraddal játszottak egy edzőmérkőzést. A találkozón a vendégek diadalmaskodtak 2–1-re a Loki gólját a második félidőben Rudolf Gergely szerezte tizenegyesből.
febr. 19
19:03
Argentína: Diego Maradona nagypapa lett, megszületett Agüero fia (She)
Megszületett a fia az Atlético Madridban futballozó argentin középpályásának, Sergio Agüerónak. A hírt elsőként közlő argentin lap, az Esparavos szerint Leonel Benjamin Agüero és az édesanya Giannina Maradona is jól van. A név nem véletlen, Agüero ugyanis a legendás Diego Maradonát tette boldog nagypapává.
febr. 19
19:03
Szahíri teszt: Massa a leggyorsabb (Metropol)
Felipe Massa, a Ferrari pilótája érte el a legjobb időt a Forma-1-es csapatok szahíri tesztelésének utolsó napján.
febr. 19
19:21
Bayern München: Klinsmann nem lesz Uli Hoeness utódja (She)
Az utóbbi időben a német sajtóban olyan találgatások jelentek meg, hogy a Bayern München jelenlegi vezetőedzője, Jürgen Klinsmann veheti át az év végén távozó menedzser, Uli Hoeness feladatait a német bajnoknál – most Karl-Heinz Rummenige, a klubot működtető gazdasági társaság vezetője cáfolta ezeket az értesüléseket.
febr. 19
19:23
Felkészülés: vereséget szenvedett a Debrecen a Nagyváradtól (She)
Miután délelőtt kiderült, hogy elmarad a ZTE–DVSC bajnoki mérkőzés pénteken, a hajdúságiak a második csapatuk ellen készülő Nagyváraddal játszottak egy edzőmérkőzést. A találkozón a vendégek diadalmaskodtak 2–1-re, a Loki gólját a második félidőben Rudolf Gergely szerezte tizenegyesből.
febr. 19
19:25
Argentína: Diego Maradona nagyapa lett, megszületett Agüero fia (She)
Megszületett a fia Sergio Agüerónak, az Atlético Madrid argentin középpályásának. A hírt elsőként közlő argentin lap, az Esparavos szerint Leonel Benjamin Agüero és az édesanya, Giannina Maradona is jól van. A név nem elírás, Agüero ugyanis a legendás Diego Maradonát tette boldog nagypapává.
febr. 19
19:27
UEFA-kupa: Bréma városa 50 000 euróra büntetné az AC Milant (She)
A Werder Bremen–AC Milan UEFA-kupa-mérkőzés után (a találkozó 1–1-es döntetlennel ért véget) 50 000 eurós büntetés fenyegeti a piros-fekete klubot.
febr. 19
19:29
Északisí-vb: szakad a hó, erős a szél, félbeszakadt a verseny (She)
Félbeszakadt a csütörtöki északi összetett tömegrajtos verseny a csehországi Liberecben zajló északisí-világbajnokságon.
febr. 19
19:31
Birkózás, kötöttfogású csapat vk: az örményekkel kezdenek a magyarok (She)
A magyar együttes az A csoportba került és sorrendben az örményekkel, az oroszokkal, majd az azeriekkel találkozik – derült ki a franciaországi Clermont-Ferrandban pénteken kezdődő kötöttfogású birkózó csapat világkupa csütörtöki sorsolásán.
febr. 19
19:33
Southampton: elégedett a szakmai stáb Lipták játékával (She)
Elégedett a Southampton labdarúgócsapatának szakmai stábja az Újpesttől kölcsönvett Lipták Zoltán teljesítményével.
febr. 19
19:39
Birkózó csapat-vk: az örmények ellen kezdenek a magyarok (She)
A magyar együttes az A-csoportba került, és sorrendben az örményekkel, az oroszokkal, majd az azeriekkel találkozik – derült ki a franciaországi Clermont-Ferrandban pénteken kezdődő kötöttfogású birkózó csapatvilágkupa csütörtöki sorsolásán.
febr. 19
19:39
Maradona a nagypapa, Agüero az apa (Behaviour)
Nagypapa lett Diego Maradona, az argentinok legendás futballistája, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, miután lánya, Giannina csütörtök délután fiúgyermeknek adott életet - erről az Esparavos című argentin sportnapilap internetes kiadása számolt be.
febr. 19
19:41
Norvégia: ötmilliót adna a skandináv sztárcsapat Kovács Péterért (She)
Ötmillió norvég koronás (173.4 millió forint) ajánlatot tett a rekordbajnok Rosenborg BK csapata Kovács Péterre, az Odd Grenland házi gólkirályáért. A trondheimiek a rengeteget sérült Steffen Iversen pótlására igazolnák le a magyar támadót, de a válasz egyértelmű nem volt az újonccsapat vezetőitől.
febr. 19
19:57
UEFA-kupa: a hajrában jött vissza a Poznan az Udinese ellen (She)
Döntetlent (2–2) játszott egymással a Lech Poznan és az Udinese együttese az UEFA-kupa csütörtöki játéknapján.
febr. 19
20:15
Argentína: Maradona nagyapa lett, megszületett Agüero fia (She)
Megszületett a fia Sergio Agüerónak, az Atlético Madrid argentin középpályásának. A hírt elsőként közlő argentin lap, az Esparavos szerint Leonel Benjamin Agüero és az édesanya, Giannina Maradona is jól van. A név nem elírás, Agüero ugyanis a legendás Diego Maradonát tette boldog nagypapává.
febr. 19
20:17
NBA: Shaquille O’Neal LeBron James csapattársa lehet (She)
Alig két órával az átigazolási határidő lejárta előtt kiszivárgott, hogy az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Cleveland Cavaliers már két napja tárgyalásokat folytat a négyszeres bajnok Shaquille O’Neal megszerzéséről a Phoenix Sunssal.
febr. 19
20:19
Ökölvívás: magyar sikerek a Bocskai-emlékversenyen (She)
Az Európa-bajnoki bronzérmes Ungvári István kivételével mindegyik magyar továbbjutott a Debrecenben zajló, 53. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny eddigi csütörtöki összecsapásain.
febr. 19
20:21
Tenisz: Venus Williams legyőzte a dubai címvédő Gyementjevát (She)
Két játszmában, 6:3, 6:3-ra győzte le a dubai WTA-tenisztorna negyeddöntőjében Venus Williams a címvédő Jelena Gyementjevát. Venus testvére, az első kiemelt Serena is a négy között van, miután szintén két szettben vetett véget a szerb Ana Ivanovics menetelésének. Az elődöntőben a Williams-nővérek egymás ellen játszanak, a másik ágon az észt Kaia Kanepi a francia Virginie Razzanóval mérkőzik meg.
febr. 19
20:23
Röplabda: Gödöllő rendezheti a női Magyar Kupa döntőjét (She)
A TEVA-Gödöllői RC nyerte a női röplabda Magyar Kupa négyes döntőjének rendezési jogáért kiírt pályázatot – erről a Magyar Röplabdaszövetség tájékoztatta az MTI-t.
febr. 19
20:33
Skócia: zöld utat kaphat a második profiliga, átszervezés jöhet (She)
A Skót Labdarúgó-szövetség (SFA) zöld utat adott a tervezett második profiliga megalakulásának csütörtöki ülésén.
febr. 19
20:34
Mindkét Williams továbbjutott (Behaviour)
A Williams-testvérek, Venus és Serena simán nyertek a kétmillió dollár összdíjazású dubaji tenisztorna negyeddöntőjében.
febr. 19
20:35
Ferencváros: Wolry aláírt, újabb Wolfe a zöld-fehéreknél (She)
A 100% Fradi információi szerint a Ferencváros fél évre szóló szerződést kötött Wolry Wolféval. A bal oldalon bevethető jamaicai játékos testvére, Rafa Wolfe is a zöld-fehérek labdarúgója. Friss hír még a Ferencváros háza tájáról, hogy Carlos Diazt kölcsönadják Tökölre, szintén fél évre.
febr. 19
20:51
Tenisz: Venus Williams legyőzte a dubai címvédő Gyementyjevát (She)
Két játszmában, 6:3, 6:3-ra legyőzte a dubai WTA-tenisztorna negyeddöntőjében Venus Williams a címvédő Jelena Gyementyjevát. Venus testvére, az első kiemelt Serena is a négy között van, miután szintén két szettben vetett véget a szerb Ana Ivanovics menetelésének. Az elődöntőben a Williams nővérek egymás ellen játszanak, a másik ágon az észt Kaia Kanepi a francia Virginie Razzanóval mérkőzik meg.
febr. 19
20:51
Gasol az év európai kosárlabdázója (Behaviour)
Pau Gasolt, a Los Angeles Lakers spanyol légiósát választották a 2008-as év legjobb európai játékosának a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szavazásán.
febr. 19
20:53
Skócia: zöld utat kaphat a második profi liga, átszervezés jöhet (She)
A Skót Labdarúgó-szövetség (SFA) zöld utat adott a tervezett második profi liga megalakulásának csütörtöki ülésén.
febr. 19
20:55
Tenisz: továbblépett Simon és Tsonga is a 3. körbe Marseille-ben (She)
A hazai közönség két kedvence, Gilles Simon és Jo-Wilfried Tsonga is továbbjutott a harmadik fordulóba a Marseille-ben zajló ATP-tenisztornán.
febr. 19
20:57
Zalaegerszeg: lett válogatott csatárt igazolt a klub (She)
Válogatott csatárral erősített a Zalaegerszeg, adta hírül a ZTE FC hivatalos honlapja. Csank János együttese csütörtökön kötött két és fél évre szóló szerződést Artjoms Rudnevsszel, a lett válogatott 21 éves támadójával.
febr. 19
20:59
Ferencváros: Szkukalek mehet kölcsönbe, egy napja van klubkeresésre (She)
Egy nappal az átigazolási határidő lejárta előtt a Ferencváros szabadlistára tette Szkukalek Igort, akinek a nyáron jár le a szerződése. A 33 éves bal oldali védőt a klub kölcsön szeretné adni, erről ma döntött Bobby Davison vezetőedző.
febr. 19
21:09
Juhász Roland volt a belga forduló harmadik legjobbja - góljai videón (Infostart)
Juhász Roland volt a belga bajnoki forduló harmadik legjobb játékosa. A magyar védő kapta meg a voksok több mint egyötödét. Közben szerdán csapata, az Anderlecht ismét nyert, s átvette a vezetést a bajnokságban. A hétvégén következik a tavasz mérkőzése: a Lilák a második helyen álló Standard ellen játszanak.
febr. 19
21:09
Kosárlabda: a spanyol Pau Gasol az év európai játékosa (She)
Pau Gasolt, a Los Angeles Lakers spanyol légiósát választották meg a 2008-as év legjobb európai játékosának a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szavazásán.
febr. 19
21:11
Tenisz: González nagyon simán, Monaco nehezen jutott tovább (She)
Továbbjutott a Buenos Airesben zajló férfi tenisztornán két hazai versenyző, Juan Monaco és Maximo González is. Persze az előre tudható volt, hogy a közönség mindenképpen argentin győzelmeket lát majd, hisz a két legyőzött, Martín Vassallo Argüello és Brian Dabul is „hazai salakon” mozgott.
febr. 19
21:13
Formula-1: Patrick megtiszteltetésnek veszi, ha az USF1 megkeresi (She)
Nagy megtiszteltetésnek tartja Danica Patrick, az IndyCar-ban versenyző szépség, hogy szóba került a 2010-ben induló Formula–1-es USF1 istállónál.
febr. 19
21:27
Talmácsi visszalépő támogatói számára csak ürügy a válság? (Infostart)
A jelenlegi helyzetben a gazdasági válság megfelelő indok arra, hogy bizonyos cégcsoportok szüneteltessék vagy lezárják a sportszponzorációt - mondta az InfoRádió által megkérdezett sportközgazdász, miután Talmácsi Gábor nagyobb támogatói közül egy kivételével mind kilépett a 250 köbcentis kategóriában induló versenyző szponzori köréből.
febr. 19
21:27
Formula-1: megtiszteltetésnek veszi Patrick, ha az USF1 megkeresi (She)
Nagy megtiszteltetésnek tartja Danica Patrick, az IndyCar-ban versenyző szépség, hogy szóba került a 2010-ben induló Formula–1-es USF1 istállónál.
febr. 19
21:45
UEFA-kupa: Jadson vezérletével győzött a Sahtar a Tottenham ellen (She)
Doneckben a Sahtar könnyed győzelmet aratott a Tottenhammel szemben köszönhetően elsősorban Jadsonnak, aki a második félidőben előbb adott egy gólpassz, majd a játékidő vége előtt néhány perccel egy szép szóló végén beállította a 2–0-s végeredményt.
febr. 19
21:45
Gödöllő rendezheti a női röplabda Magyar Kupa döntőjét (Behaviour)
A TEVA-Gödöllői RC nyerte a női röplabda Magyar Kupa négyes döntőjének rendezési jogáért kiírt pályázatot.
febr. 19
22:03
Tenisz: Del Potro két szettben verte a lettek tehetségét (She)
Viszonylag simán, két játszmában győzte le a memphisi ATP-tenisztornán az argentin Juan Martín del Potro a lettek fiatal tehetségét, Ernests Gulbist. Del Potrón kívül továbblépett Radek Stepánek, Igor Kunyicin és Cristophe Rochus is.
febr. 19
22:05
Kézilabda: első kalapból sorsolják az Eb-selejtezőn a magyarokat (She)
Az EHF ranglistája alapján az első kalapba került a magyar női kézilabda-válogatott a 2010-es, Norvégiában és Dániában rendezendő kontinenstorna selejtezőin. A csoportok sorsolását március 24-én Bécsben tartják, a kvalifikációs sorozat 2009 szeptemberétől 2010 májusáig tart.
febr. 19
22:21
Tenisz: Del Potro két szettben megverte a lettek tehetségét (She)
Viszonylag simán, két játszmában győzte le a memphisi ATP-tenisztornán az argentin Juan Martín del Potro a lettek fiatal tehetségét, Ernests Gulbist. Del Potrón kívül továbblépett Radek Stepánek, Igor Kunyicin és Cristophe Rochus is.
febr. 19
22:23
Videó: elképesztő potyagólt hozott össze az FC Köbenhavn kapusa (She)
Óriási kapushiba után szerzett vezetést a Manchester City az FC Köbenhavn otthonában az UEFA-kupa legjobb 16 csapata közé kerülésért játszott első mérkőzésen. A találkozó 29. percében Nedum Onuoha nem túl erős lövését gyakorlatilag bevédte a dánok kapusa, Jesper Christiansen. A párharc első felvonása 2–2-es döntetlennel zárult.
febr. 19
22:39
Videó: elképesztő potya gólt hozott össze az FC Köbenhavn kapusa (She)
Óriási kapushiba után szerzett vezetést a Manchester City az FC Köbenhavn otthonában az UEFA-kupa legjobb 16 csapata közé kerülésért játszott első mérkőzésen. A találkozó 29. percében Nedum Onuoha nem túl erős lövését gyakorlatilag bevédte a dánok kapusa, Jesper Christiansen. A párharc első felvonása 2–2-es döntetlennel zárult.
febr. 19
22:41
UEFA-kupa: a legvégén egyenlített az FCK a Manchester City ellen (She)
A koppenhágai hóesésben rendezett FC Köbenhavn–Manchester City UEFA-kupa mérkőzésen kétszer is vezettek a vendégek, ám a hazaiak rendre egyenlítettek, másodszor a 91. percben.

Keresés