2010. január 26. kedd

jan. 26
18:56
Budapest Honvéd: felkészülési mérkőzés szerdán a BKV ellen (She)
A Soproni Ligában szereplő Budapest Honvéd szerdán felkészülési mérkőzést játszik az NB II Keleti csoportjának 14. helyén álló BKV Előrével – adta hírül a klub hivatalos honlapja, a honvedfc.hu.
jan. 26
18:58
Olaszország: José Mourinhóra fegyelmi tárgyalás vár nyilatkozatai miatt (She)
José Mourinhónak, a bajnoki éllovas Internazionale vezetőedzőjének meg kell jelennie az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) fegyelmi bizottsága előtt a vasárnapi, AC Milan elleni 2–0-ás győzelem után tett nyilatkozatai miatt.
jan. 26
19:00
Férfi kézilabda: Ghioneára nem számít Djukics, csapatot keresnek neki (She)
Úgy tűnik, Valentin Ghionea számára nincs jövő Szegeden, ugyanis a Pick-Szeged román jobbszélsőjére nem számít a továbbiakban Dragan Djukics. A szerb vezetőedző azért hozta ezt a drasztikus döntést, mert Ghionea olyan fegyelmezetlenséget követett el – engedély nélkül távozott Szegedről, és egy edzést elmulasztott –, amely szerinte nem megengedhető – adta hírül a csapat honlapja.
jan. 26
19:12
Formula-1: ugyanazt a gumit használják majd a versenyen, mint az időmérőn (She)
A Formula–1-es csapatok megállapodtak abban, hogy a 2010-es világbajnokságon az időmérő edzésen a harmadik etapba jutó tíz autónak ugyanazzal a gumival kell kezdenie a versenyt, mint amelyeikkel befejezte az időmérőt.
jan. 26
19:14
Súlyemelés: félmilliós büntetés az irániaknak is a doppingügyek miatt (She)
A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) az indiai után iráni tagszervezetére is félmillió dolláros bírságot szabott ki a tavalyi doppingbotrányok miatt.
jan. 26
19:30
Newcastle: Routledge a Middlesbrough helyett a riválisnál kötött ki (She)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle United három és fél éves szerződést kötött Wayne Routledge-dzsel.
jan. 26
19:32
Futsal Eb: a spanyolokat a bíró sem tudta megállítani az oroszok ellen (She)
A címvédő spanyol válogatott hatméteresekkel harcolta ki az elődöntőbe jutást Oroszország ellen a magyarországi futsal Európa-bajnokságon.
jan. 26
19:48
MTK: Lencse mégsem Izraelben, hanem Fehérváron folytathatja (She)
Bár sokáig úgy tűnt, hogy Lencse László az izraeli Maccabi Haifánál folytatja pályafutását – az MTK támadója korábban a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, a klubok már megállapodtak az átigazolásáról –, a csatár mégis Magyarországon marad, és információink szerint a Videotonnál folytatja pályafutását.
jan. 26
19:50
Férfi kézilabda Eb: a horvátok megszenvedtek az osztrákokkal (She)
A vb-ezüstérmes horvát válogatott igencsak megszenvedett a házigazdák ellen, ám végül 26–23-ra győzni tudott az Ausztriában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének I. csoportjában.
jan. 26
20:06
Női kézilabda Magyar Kupa: a Békéscsaba az első elődöntős (She)
A Békéscsaba jutott be elsőként a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjébe, miután 35–30-ra győzött Érden.
jan. 26
20:06
Drámai csatában jutottak tovább a spanyolok (Metropol)
A címvédő spanyol válogatott bejutott a legjobb négy közé a Magyarországon zajló futsal Európa-bajnokságon, miután a keddi negyeddöntőben büntetőkkel nyert az orosz csapat ellen.
jan. 26
20:24
Az izraeli bajnok helyett a Videotonhoz szerződött az MTK házi gólkirálya (Infostart)
A Videoton tovább erősödött a téli átigazolási időszakban: a fehérvári klub az újpesti Sándor György után ezúttal az MTK házi gólkirályát szerezte meg. Lencse László a Maccabi Haifával szemben választotta a Videotont.
jan. 26
20:24
Videoton: Lencse László 2012-ig Székesfehérváron folytatja (She)
A Videoton hivatalosan is megerősítette a Nemzeti Sport értesülését, hogy az MTK támadója, Lencse László Székesfehérváron folytatja pályafutását. A csatár 2012-ig szóló szerződést kötött Mezey György csapatával.
jan. 26
20:42
Sakk: Lékó Péter kikapott Loek van Welytől Wijk aan Zeeben (She)
Vereséggel folytatta szereplését Lékó Péter a hollandiai szupertornán. A magyar nagymester nyolcvan lépésben kapott ki a hazai színekben versenyző Loek van Welytől. Ezzel Lékó visszaesett ötven százalékra. A tizedik körben az angol Nigel Short lesz az ellenfél, Lékó vezetheti a világos bábukat.
jan. 26
21:18
Futsal Eb: a portugálok kiütötték a szerbeket, az azeriekkel találkoznak (She)
A portugál válogatott jutott be utolsóként és a legsimábban a magyarországi futsal Európa-bajnokság elődöntőjébe, miután 5–1-re legyőzte Szerbiát.
jan. 26
21:18
Szurkolói nélkül játszhat a Juve az Inter ellen (Metropol)
Nem nyitják meg a vendégszektort csütörtökön Milánóban, az Internazionale-Juventus labdarúgó Olasz Kupa-mérkőzésén.
jan. 26
21:20
Jégkorong ob: Kiricsenko duplájával nyert az Újpest a Stars ellen (She)
Az ukrán Vitalij Kiricsenko két góljával az Újpest 2–0-ra nyert a Vasas Bp. Stars ellen a jégkorong ob I középszakszának keddi mérkőzésén. A találkozón az újpestiek egyik legjobbja, Borbás Gergely az első hírek szerint kulcscsonttörést szenvedett
jan. 26
21:36
Négy között a portugálok (Metropol)
Utolsóként a portugál válogatott jutott a legjobb négy közé a magyarországi futsal Európa-bajnokságon, miután a keddi negyeddöntőben magabiztosan nyert a szerb csapat ellen.
jan. 26
21:54
Férfi kézilabda Eb: a csehek elleni sikerükkel elődöntőben a lengyelek (She)
A lengyel férfi kézilabda-válogatott jutott be elsőként az elődöntőbe az ausztriai Európa-bajnokságon, miután gigászi csatában 35–34-re legyőzte a cseheket.
jan. 26
22:12
Alpesi sí: Reinfried Herbst nyerte a schladmingi műlesiklást (She)
Reinfried Herbst nyerte meg a műlesikló világkupaversenyt Schladmingban a svájci Silvan Zurbriggen, valamint egy másik osztrák, Manfred Pranger előtt. Herbst karrierje nyolcadik diadalát aratta.
jan. 26
22:14
Férfi kézilabda Eb: időn túli hétméteressel dán siker a norvégok ellen (She)
A dán válogatott időn túli hétméteressel 24–23-as győzelmet aratott a norvégok ellen az Ausztriában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének I. csoportjában.
jan. 26
22:48
Belga Kupa: Juhász Roland nélkül kiesett az Anderlecht (She)
A sérüléssel bajlódó Juhász Roland nélkül felálló Anderlecht 1–0-s vereséget szenvedett a Belga Kupa negyeddöntőjében a Cercle Bruges otthonában, és ezzel a hazaiak jutottak tovább, köszönhetően az első meccsen lőtt góljuknak.
jan. 26
22:50
Premier League: a Liverpool nem tudta megverni a Wolverhamptont (She)
A Liverpool nem bírt idegenben a kiesés ellen küzdő Wolverhamptonnal: a visszatérő Steven Gerrarddal felálló „vörösök" gól nélküli döntetlent játszottak idegenben a Premier League 23. fordulójában.
jan. 26
23:06
Championship: Gyepesék hatot vágtak, Buzsákyék ötöt kaptak (She)
A Cardiff City idegenben aratott 6–0-s győzelmet a Bristol City felett az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság  (Championship) keddi játéknapján. A győztes csapatban Gyepes Gábor végig a pályán volt.
jan. 26
23:08
Olasz Kupa: a Roma 1-0 győzött hazai pályán a Catania ellen (She)
Az Olasz Kupa negyeddöntőjében a Roma hazai pályán Daniele De Rossi góljával 1–0-ra győzött a Catania ellen. A vendégek kilenc emberrel fejezték be a mérkőzést.
jan. 26
23:10
Premier League: Gera Zoltánék két góllal kikaptak a Tottenhamtől (She)
Gera Zoltán csapata, a Fulham 2–0-ra kikapott idegenben a Tottenhamtől a Premier League 23. fordulójában. A magyar légiós a 72. percig volt a pályán a vesztes találkozón.

Keresés