2013. október 12. szombat

okt. 12
11:34
NB III: új tréner vezényel a keleti élcsapatnál (She)
Több mint másfél évnyi közös munka után az NB III Keleti csoportjában szereplő FC Hatvan és a csapat vezetőedzője, Gálvölgyi István útjai elválnak. A szakember helyét ideiglenesen a klub utánpótlás-szakágvezetője, Nagy Gábor foglalja el.
okt. 12
11:48
Videó: a parádés perui gólra hárommal feleltek Lavezziék (She)
Mint beszámoltunk róla, Peru megszerezte a vezetést Argentína ellen a 2014-es világbajnokság dél-amerikai selejtezőjének 15. fordulójában, de az argentinok Ezequiel Lavezzi duplájával és Rodrigo Palacio góljával fordítottak. Nézze meg a találkozó összefoglalóját!
okt. 12
12:06
Videoton: Tartanunk kell ezt a tempót - Torghelle (She)
A Videoton labdarúgócsapatának csatára, Torghelle Sándor a klubja hivatalos honlapjának adott interjúban értékelte az együttes eddigi szezonját.
okt. 12
12:06
Jöjjön az újabb gála Görbiczéktől! (Agroinform)
Bajnoki rangadó és egész napos utazás után is a címvédő magyar csapat szombati mérkőzésének az esélyese.
okt. 12
12:08
FTC: Adams önerőből lélegzik, sajnálja, hogy nem tud segíteni a pályán (She)
Akeem Adams hálás az orvosainak, hogy mindent megtesznek érte. A Blikk úgy értesült, a Ferencváros labdarúgója már személyesen is megköszönte a gondoskodást az őt kezelő doktoroknak.
okt. 12
12:42
NB II: Bajzát nem játszhat a Nyíregyházában (She)
A labdarúgó NB II-ben listavezető Nyíregyháza két meghatározó játékosa nélkül fogadja ma a 6. helyen álló Balmazújvárost.
okt. 12
12:43
Ki legyen a szövetségi kapitány? - szavazás (Agroinform)
Egervári Sándor lemondott a hollandiai mészárlást követően, vagyis a Magyar Labdarúgó Szövetség az utódját keresi.
okt. 12
12:44
Tenisz: Tsonga legyőzésével Djokovics döntős Sanghajban (She)
A Sanghajban zajló ATP 1000-es torna elődöntőjében a világranglista első helyéről leszoruló Novak Djokovics két szettben legyőzte Jo-Wilfried Tsongát, és bejutott a vasárnapi fináléba. A nőknél Oszakában a harmadik kiemelt Samantha Stosur és a kanadai Eugenie Bouchard vívja a döntőt.
okt. 12
12:46
Ajánló: keleti derbik a másodosztályban - NB II-es, NB III-as program (She)
A labdarúgó NB II-ben a 9. forduló összes meccsét ma rendezik. Köztük a Békéscsaba–Szolnok és a Nyíregyháza–Balmazújváros keleti derbit. Tekintse meg a másod- és harmadosztály programját!
okt. 12
12:48
Videó: üres kapus gól után 4-2-es Volán-siker a Linz ellen (She)
Mint beszámoltunk róla, a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata hazai pályán 4–2-es győzelmet aratott a BW Linz felett az EBEL alapszakaszában. Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!
okt. 12
12:50
Válogatott: kapitánykérdésben ismét elindult a Sousa-pletyka (She)
A sport2.co.il értesülései szerint Paulo Sousa az egyik jelölt a távozó Egervári Sándor után a magyar labdarúgó-válogatott kispadjára.
okt. 12
13:00
Holland-magyar: Fejlődni, tanulni kell - Bogdán Ádám (She)
Bogdán Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa sem találta a szavakat a Hollandia ellen 8–1-re elveszített világbajnoki selejtezőt követően. Az angol másodosztályú Bolton kapuvédője hálás volt a nemzeti csapatért szorítóknak.
okt. 12
13:00
Djokovic a döntőben Sanghajban (Metropol)
Elsőként az első helyen kiemelt Novak Djokovic jutott a sanghaji tenisztorna vasárnapi fináléjába.
okt. 12
13:00
Shaun White megint különcködik, főszerepben a dizájnerek (Agroinform)
Ahogy közeleg a tél, úgy pörög fel a "hírgyár" a havas-jeges sportok világában, így most is volt miből válogatni.
okt. 12
13:02
Na de kolléga (Metropol)
Ilyen amikor a cél szentesíti az eszközt a sportpályán.
okt. 12
13:54
Wolfsburg: „Állítólag ennél a klubnál mindenki k..va gazdag” (She)
Jan Polak, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Wolfsburg játékosa szerint nem igaz, hogy együttesénél mindenki csak a pénzért játszik.
okt. 12
13:54
Hollandia Törökország ellen sem fog fékezni (Agroinform)
A holland válogatott azért küzd, hogy kiemelt legyen a jövő évi brazíliai világbajnokságon.
okt. 12
14:12
Ez volt az utolsó alkalom, amikor felnőtt tornán magyar futballválogatott aranyérmet nyert (Infostart)
Magyar éremeső, politikai demonstrációk, afrikai futósikerek, doppingbotrány, fantasztikus eredmények a magaslaton. Ez volt 45 éve a mi szempontunkból addigi második legeredményesebb olimpia. A világ másik felében, Mexikóvárosban.
okt. 12
14:12
UEFA: Alex Ferguson is részt vett a budapesti konferencián (She)
Az európai szövetség kétévente rendezi meg edzőképző konferenciáját, idén Budapest adott otthont az eseménynek, amelynek díszvendége Sir Alex Ferguson volt.
okt. 12
14:12
Magyar sikerek az Arnold Classic-on (Metropol)
Magyar siker született az európai Arnold Classic elnevezésű testépítő és fitneszversenyen Madridban.
okt. 12
14:30
Profi boksz: Pacquiao-verők Las Vegas-i csatája (She)
Két olyan bokszoló csap össze Las Vegasban a Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címéért, aki legyőzte Manny Pacquiaót: a címvédő amerikai Timothy Bradley és a mexikói Juan Manuel Márquez.
okt. 12
14:32
Videó: parádés testcsellel fűzte át a biztonsági őröket egy szurkoló (She)
Luxemburgban lépett pályára az orosz labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn. A mérkőzés közben egy szurkoló beszaladt a pályára, és rendkívüli ütemérzékről tett tanúbizonyságot: ragyogó testcselekkel két biztonsági őr között kapura tört, és egy hatalmas vetődés után a kapuban találta magát. A meccset „egyébként” Oroszország nyerte meg 4–0-ra.
okt. 12
14:34
Litvánia: László Csaba a szakítás ellenére elégedett (She)
A szeptemberben közös megegyezéssel távozó, korábbi litván szövetségi kapitány, László Csaba a vb-selejtezők utolsó előtti játéknapját megelőzően nyilatkozott az egyik litván internetes oldalnak.
okt. 12
14:49
Sir Alex Ferguson Budapesten oktatott (Agroinform)
Az európai szövetség kétévente rendezi meg edzőképző konferenciáját, idén Budapest adott otthont az eseménynek.
okt. 12
15:06
Real Madrid: cáfolják a Bale sérüléséről szóló híreket (She)
A spanyol élvonalbeli Real Madrid labdarúgócsapata hivatalos közleményt adott ki Gareth Bale állapotával kapcsolatban. A blancók a Marca híreszteléseire reagáltak: a napilap szerint a walesi szélső porckorongsérvvel bajlódik – klubja szerint nem.
okt. 12
15:08
Vb 2014: Neymar vállalta, kétgólos brazil siker Szöulban (She)
Nemzetközi felkészülési mérkőzésen a 2014-es labdarúgó-világbajnokság házigazdája, Brazília idegenben 2–0-ra legyőzte Dél-Koreát. A vendégeknél a csípősérüléssel bajlódó Barcelona-sztár, Neymar pályára tudott lépni, sőt az első félidő hajrájában ő szerezte meg csapata vezető gólját.
okt. 12
15:10
NB II: kikapott a Szpari; a hajrában fordított és nyert a Vasas (She)
A labdarúgó NB II 9. fordulójában kikapott az eddig hibátlan Nyíregyháza a Balmazújvárostól, így már nincs százszázalékos csapat a másodosztályban. A Békéscsaba és a Kozármisleny hazai pályán egyaránt 1–1-es döntetlent játszott a Szolnok, illetve a Szigetszentmiklós ellen. A Kisvárda igen fordulatos mérkőzésen győzte le 5–2-re az Ajkát idegenben. A Siófok egymás után második vereségét…
okt. 12
15:12
Videó: pofátlan szimulálással állíttatta ki ellenfelét a svédek sztárja (She)
Lényegében ok nélkül állították ki Marko Arnautovicot, az osztrákok játékosát a svédek elleni vb-selejtezőn. Johan Elmander, a svédek csatára parádés színészi alakítást nyújtva játszotta el, hogy Arnautovic lefejeli őt, pedig a felvételen (is) jól látható, hogy semmi ilyen nem történt.  A meccset a svédek nyerték meg 2–1-re.
okt. 12
15:24
NB III: Egerben ismét problémák vannak - állítja a klubmenedzser (She)
Az NB III Keleti csoportjában szereplő Egri FC-nél „áthidalhatatlan nézeteltérés" alakult ki Tóth Dénes klubmenedzser és Kósa Sándor tulajdonos között.
okt. 12
15:24
Neymar és Oscar intézte a brazil sikert Szöulban - videó (Agroinform)
Brazília felkészülési mérkőzésen 2-0-ra verte Dél-Koreát Szöulban.
okt. 12
15:26
Videó: Lukaku vezényelt a belgák örömünnepén (She)
Horvátország elleni 2–1-es idegenbeli győzelmével biztossá tette vb-szereplését a belga válogatott. A meccs után óriási fieszta vette kezdetét. A játékosok és a szurkolók együtt énekeltek, Romelu Lukaku, a belgák két góljának szerzője az ünneplésben is főszerepet játszott.
okt. 12
15:42
Válogatott: Bölöni is jelölt a magyar padra - román sajtóhír (She)
A román ziare.com arról számolt be, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondását követően Bölöni László is szerepel a magyar szövetség kapitányjelöltjei között.
okt. 12
15:44
Footgolf: magyar siker az első nemzetek közötti meccsen (She)
A magyar csapat 376–346-ra legyőzte a belga együttest az első nemzetek közötti footgolf-mérkőzésen. A történelmi összecsapást a Footgolf Academy Sportegyesület szervezte budapesti bázisán.
okt. 12
15:46
Futsal NB I: a Rába ETO a Berettyó otthonában nyert (She)
A férfi futsal NB I ötödik fordulójában a Rába ETO 5–4-re legyőzte idegenben legnagyobb riválisát, a Berettyóújfalut. A címvédő győriek két korai góllal sokkolták a házigazdákat, majd a szünetre már 4–1-re vezettek, ahonnan már nem volt visszaút az MVFC-nek.
okt. 12
16:36
Nadal nem jutott döntőbe (Infostart)
A hatodik helyen kiemelt argentin Juan Martin del Potro két játszmában legyőzte a világelső spanyol Rafael Nadalt a 6,2 millió dollár összdíjazású sanghaji férfi keménypályás tenisztorna szombati elődöntőjében.
okt. 12
16:36
Németország: megszerezte első gólját a magyar légiós (She)
Pál Szabolcs góllal járult hozzá ahhoz, hogy csapata, a Bayern Hof 2–1-re legyőzze a Heimstettent a német negyedosztályú labdarúgó-bajnokság (Regionalliga) szombati játéknapján.
okt. 12
16:38
DVSC: ütés miatt félbeszakadt a Loki edzőmeccse (She)
A Nemzeti Sport információi szerint az 57. percben, 1–0-s vendégvezetésnél félbeszakadt a DVSC-Teva labdarúgócsapatának szombat délutáni felkészülési mérkőzése ungvári ellenfelével szemben.
okt. 12
16:54
Barcelona: közel a megegyezés Ter Stegenről - sajtóhír (She)
Spanyol értesülések szerint a Primera Divisiónban szereplő Barcelona Marc-André ter Stegennel pótolja a nyáron távozó Víctor Valdést.
okt. 12
17:12
NB II: kikapott a Szpari; ötöt vágott a Kisvárda (She)
A labdarúgó NB II 9. fordulójában kikapott az eddig hibátlan Nyíregyháza a Balmazújvárostól, így már nincs százszázalékos csapat a másodosztályban. A Békéscsaba és a Kozármisleny hazai pályán egyaránt 1–1-es döntetlent játszott a Szolnok, illetve a Szigetszentmiklós ellen. A Kisvárda igen fordulatos mérkőzésen győzte le 5–2-re az Ajkát idegenben. A Siófok egymás után második vereségét szenvedte el…
okt. 12
17:30
Videó: Détári a könyvével is példát akar mutatni (She)
Rengeteg rajongó érkezett Détári Lajos Az utolsó magyar világsztár című önéletrajzi könyvének dedikálására, volt, aki több könyvvel megpakolva ült le az egykori világválogatott asztalához. Détári természetesen örül a kiadvány sikerének, hiszen célja volt az is a megírással, hogy a fiataloknak utat mutasson saját élettörténetén keresztül.
okt. 12
17:48
Milan: Rami átment az orvosin, de még nincs megállapodás (She)
Adil Rami átment a labdarúgó Serie A-ban szereplő Milan orvosi vizsgálatán, de klubja, a Valencia kiemelte, még nem született hivatalos megállapodás.
okt. 12
17:48
Verekedésben is jobb a Győr, magabiztos siker Romániában (Agroinform)
A szurkolótábort és a játékvezetők fura szemléletét is leküzdötték a Baia Mare vendégeként Görbicz Anitáék.
okt. 12
17:50
NB III: úrrá lett a csapatokon a hollandozási kedv (She)
Gólzáporos mérkőzések tarkították a labdarúgó NB III 9. fordulójának szombati játéknapját: a Cigánd hetet vágott háromra, az Andráshida ötöt négyre Győrben (!) az ETO II-nek, míg a nyugati listavezető Budaörs úgy ütötte ki 6–0-ra a Veszprémet, hogy a szünetben már négy góllal vezetett – akárcsak a péntek esti vb-selejtezőn Hollandia a mieink ellen.
okt. 12
18:06
Végül csak kiütéses lett a nagybányai győri siker (She)
A Győri Audi ETO KC szombaton a romániai HCM Baia Mare otthonában lép pályára a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Kövesse a találkozót folyamatosan frissülő cikkünk segítségével!
okt. 12
18:06
Toursban is Degenkolb lehet a nyerő (Agroinform)
Vasárnap rendezik a Párizs–Tours egynapos versenyt, amelyen a német sprinter sikerével szakítanánk nagyot.
okt. 12
18:42
Válogatott: „Túl nagy vereség ez ahhoz, hogy ne mondjak le” (She)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott leköszönő szövetségi kapitánya a Hollandia elleni 8–1-es vereséget követően elmondta, túl nagy vereséget szenvedtünk ahhoz, hogy ne kelljen lemondania. A szakember ugyanakkor kiemelte, hogy a csoport második helyére még mindig odaérhet a válogatott.
okt. 12
18:42
Burján László harmadik lett Minszkben (Metropol)
A 60 kilós Burján László harmadik lett a Minszkben zajló cselgáncs Világkupa-verseny szombati napján.
okt. 12
18:44
Válogatott: R. Koeman előbb lesz holland, mint magyar kapitány (She)
Mint arról beszámoltunk, romániai lapértesülések szerint Ronald Koeman is jelölt a magyar labdarúgó-válogatott megüresedett szövetségi kapitányi posztjára, ám hollandiai forrásaink ezt kétkedve fogadták.
okt. 12
19:00
Női kézi NB I: drámai végjáték után döntetlen Veszprémben (She)
A női kézilabda NB I nyolcadik fordulójában a Fehérvár idegenben végig vezetett a Veszprém ellen, amely azonban az utolsó támadásából, kevesebb mint tíz másodperccel a vége előtt egyenlített, így otthon tartott egy pontot.
okt. 12
19:02
NB II: négy gólt szerzett a ZTE; a hajrában fordított a Vasas (She)
A labdarúgó NB II 9. fordulójában a Zalaegerszeg a két gólt szerző Darko Pavicsevics vezérletével 4–0-ra legyőzte a Sopront, igaz, a vendégek a 38. perctől emberhátrányban játszottak. A Vasas hazai pályán 2–1-re megverte a Gyirmót együttesét, az angyalföldiek győztes gólját Cseke Benjámin szerezte a 93. percben.

Keresés