2013. szeptember 30. hétfő

szept. 30
0:15
Eurofutball: Dunaszerdahelyen is folytatta menetelését a Slovan (She)
Sorozatban ötödik mérkőzését nyerte meg a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a listavezető Slovan, amely ezúttal Dunaszerdahelyen szerezte meg a három pontot. A pozsonyi csapat az első félidő hosszabbításában került előnybe, majd fordulás után megduplázta azt, és ugyan a DAC szépíteni tudott, az eredmény a folytatásban már nem változott. A Slovan öt meccs óta veretlen a…
szept. 30
1:45
NFL: a Denver ezúttal (saját) pontrekorddal nyert (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 4. fordulójában a Denver Broncos hazai pályán 52–20-ra legyőzte a Philadelphia Eaglest, így megdöntötte a csapat korábbi pontrekordját (50). Peyton Manning ismét hibátlanul játszott, 4 TD-passzt adott interception nélkül, így pedig már 16/0-val áll.
szept. 30
6:15
NFL: parázs végjáték, de Atlantában is nyert a Patriots (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 4. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a New England Patriots 30–23-ra legyőzte idegenben az Atlanta Falconst, így továbbra is hibátlan.
szept. 30
6:51
Capello magyar származású? (Behaviour)
Két UEFA-nagykövet, Fabio Capello és Christian Karembeu kíséretében pénteken Berlinből Budapestre érkezett a Bajnokok Ligája trófeája. A kupát a Felvonulási téren vasárnapig bárki megtekintheti, azzal fotózkodhat. A trófea egyébként - az igazi, s nem valami kópia - 2009 után most másodízben látható Magyarországon, s innen Bukarestbe utazik tovább.
szept. 30
7:09
Jégkorong EBEL: a Graz Bozenben is győzni tudott (She)
Picit megtörni látszik az újonc Bozen jégkorongcsapatának kezdeti lendülete az EBEL-ben, hiszen a nem túl veretes Graz a hazai győzelmét követően idegenben is nyert a listavezető ellen.
szept. 30
7:09
Veszprém: minden hazai (Behaviour)
Azt minden kézilabda szurkoló pontosan tudta Veszprémben, hogy kedvenceik az idei meccsek közül talán a legnehezebb lesz a Löwen elleni vasárnapi BL-találkozó.
szept. 30
7:11
MLB: véget ért az alapszakasz, már csak 11 csapat reménykedhet (She)
A vasárnapi játéknappal véget ért az észak-amerikai profi baseball-bajnokság, az MLB csapatonként 162 meccses alapszakaszának küzdelemsorozata, s kialakult a rájátszás mezőnye – azaz nem teljesen, ugyanis még egy mérkőzést játszani kell ahhoz, hogy döntsenek két, a szezont holtversenyben záró csapat között.
szept. 30
7:11
FTC, Győr - megrázó zakó idegenben (Behaviour)
"Edzői pályám legnehezebb pillanatához érkeztem" - nyilatkozta Ricardo Moniz, a Ferencváros trénere azt követően, hogy csapata védője, a 22 éves trinidadi Akeem Adams szerdán szívinfarktust kapott, és azóta válságos állapotban van.
szept. 30
7:13
Otthon verték el a Realt (Behaviour)
A holnap kezdődő Bajnokok Ligája 2. csoportforduló előtt nagy csapatok buktak hatalmasat: hazai pályán kapott ki a Real Madrid és a Manchester United, vereséget szenvedett a ManCity is; igaz, a német bajnokságban minden megy a maga útján: a favoritok csak nyernek és nyernek. Nemzetközi futballkörkép a legnagyobb ligákkal.
szept. 30
7:27
Világfutball: őrült meccsen kapott ki az Atlético PR (She)
A brazil labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában őrült meccsen nyert a Vitória az Atlético PR otthonában. A szünetre a vendégek háromgólos előnyhöz jutottak, amelyet a házigazdák a 69. percre eltüntettek – 12 perc alatt pakoltak be hármat –, de a végjáték ismét a Vitória lett. A vendégek két góllal ismét megléptek, William Henrique előbb gólt lőtt, majd gólpasszt adott.
szept. 30
7:29
FTC: Adams családja Budapesten - sajtóhír (She)
A Blikk úgy értesült, hogy szombaton este megérkeztek Trinidadból Akeem Adams hozzátartozói Budapestre. A ferencvárosi labdarúgó édesanyja és öccse első útja a városmajori klinikára vezetett, ahol a labdarúgót az intenzív osztályon ápolják.
szept. 30
8:03
Megújuló lóversenyfogadás (X) (Metropol)
Mérföldkőhöz érkezett a magyarországi lóversenyfogadás. A hagyományos rendszert megreformálva ezentúl Budapest több kerületében és számos vidéki nagyvárosban is fogadhatunk az ügető és galopp versenyekre.
szept. 30
8:39
Légiósok: az osztrák válogatott nem érti Szabics lépését (She)
A visszavonulását váratlanul, a szezon elején bejelentő Szabics Imre még mindig a szombati hivatalos búcsúztatás hatása alatt van, akad viszont olyan volt osztrák válogatott labdarúgó, aki számára érthetetlen a 32 éves játékos döntése.
szept. 30
8:41
Légiósok: Petrescu a rotáció miatt nem játszatta Dzsudzsákot (She)
Dan Petrescu a Dinamo Moszkva labdarúgócsapatának vezetőedzője azt mondta, hogy a rotáció miatt nem kapott lehetőséget a vasárnapi bajnokin együttese magyar légiósa, Dzsudzsák Balázs.
szept. 30
8:43
Játékossors: Katarban folytatja a magyar felmenővel bíró csatár (She)
A katari al-Garafa labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Nicolás Ladislao Fedor Flores, művésznevén Miku, aki édesapja révén magyar felmenővel is rendelkezik. A 28 esztendős támadó a Ciprián Maricával erősítő Getafét hagyta el a közel-keleti ország élvonalbeli bajnokságában szereplő együttes kedvéért.
szept. 30
8:57
Primera División - Nem tudott előzni a Villarreal (Infostart)
A Betis vendégeként vasárnap este 1-0-ra alulmaradt, így nem tudta megelőzni a Villarreal a harmadik helyen álló Real Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában.
szept. 30
8:57
Tenisz: Federer egy helyet visszaesett a világranglistán (She)
A korábbi világelső Roger Federer egy helyet visszaesett a férfi teniszezők világranglistáján, így jelenleg a hatodik pozícióban van, Tomás Berdych feljött az ötödik helyre. A rangsor élén továbbra is Novak Djokovics áll, Rafael Nadal és Andy Murray előtt. Legjobb magyarként Fucsovics Márton a 233.
szept. 30
8:59
Tenisz: Babos és Czink rontott világranglista-helyezésén (She)
Serena Williams csaknem háromezer pontos előnnyel vezeti a női teniszezők világranglistáját a második Viktorija Azarenka előtt. Babos Tímea (106.) és Czink Melinda (236.) is visszacsúszott, előbbi egy hellyel, utóbbi kettővel.
szept. 30
9:15
Serie A - Őrzi kétpontos előnyét az éllovas Roma (Infostart)
Sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte vasárnap este a listavezető AS Roma, amely az olasz labdarúgó-bajnokság hatodik fordulója után is őrzi kétpontos előnyét a Napoli előtt.
szept. 30
9:15
Ajánló: angol, spanyol és olasz bajnoki; pályán Stieberék, Pintérék és Komanék - program (She)
Az angol, az olasz és a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban is rendeznek találkozót hétfőn. A Premier League-ben az egyedüliként veretlen Everton a Newcastle Unitedet fogadja, míg a Serie A-ban a Fiorentina a Parmát látja vendégül. A Primera Divisiónban az Athletic Bilbao a Granada otthonában gyarapíthatja pontjainak számát, míg a Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató…
szept. 30
9:16
Pepe Benzemával balhézott, Ancelottit a drukkerek csipkedték (Agroinform)
Ismerős szelek fújnak a Real Madrid háza táján, ahol tavaly ilyenkor hasonlóan borús volt a hangulat.
szept. 30
9:17
FTC: Akeem Adams megszorította édesanyja kezét (She)
Akeem Adams megszorította az őt meglátogató édesanyja kezét, és először mozdította meg a fejét azóta, hogy szerdán szívinfarktussal kórházba került, és ott több életmentő műtétet hajtottak végre rajta.
szept. 30
9:33
Videó: Riquelme ezúttal látványos gólpasszt adott (She)
A Boca Juniors labdarúgócsapata Emmanuel Gigliotti duplájával nyert hazai pályán a Quilmes ellen az argentin bajnokság 9. fordulójában. Az argentin támadónak honfitársa, a Boca ikonja, Juan Román Riquelme adott az első gól előtt fantasztikus passzt.
szept. 30
9:35
Baseball: ötödik bajnoki címét szerezte meg az Óbuda (She)
Története ötödik bajnoki címével ünnepelte új, nemzetközi szabványoknak is megfelelő pályáját az Óbuda Warriors baseballcsapata.
szept. 30
9:37
Férfi kosár: hibátlan szombathelyi tornagyőzelem (She)
A házigazda Falco Szombathely férfi kosárlabdacsapatának sikerével végződött a 4. Horváth Zoltán-emléktorna.
szept. 30
9:51
Vb 2014: október 21-én sorsolják a pótselejtező párosítását (She)
Október 21-én sorsolják a jövő évi, brazíliai labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőinek párosítását, és ha az Egervári Sándor vezette magyar válogatott kiharcolja a lehetőséget a részvételre, november 15-én és 19-én léphet pályára a vb-szereplésért.
szept. 30
9:53
Videoton: Figyelem, kik nyomulnak mögöttem - Nikolics (She)
Ha ilyen ütemben folytatja Nikolics Nemanja a góltermelést, több mint egy per egyes gólátlaga lesz a Videoton csatárának a szezon végén – vajon megvalósítható?
szept. 30
10:09
Férfi kézi: A BL-utunknak csak az elején tartunk - Nagy L. (She)
Egygólos (30-29) győzelmet aratott a férfi kézilabda BL-ben az MKB-MVM Veszprém hazai környezetben a német Rhein Neckar Löwen ellen. A vendéglátók kulcsembere, Nagy László szerint küzdeni tudásuknak köszönhetik a két pontot, továbbá a Mirko Alilovic bravúrjai építő védekezésüknek.
szept. 30
10:09
Október 21-én sorsolják a pótselejtezőket (Agroinform)
A magyar válogatott jelenleg a pótselejtezőt érő második helyen áll a D jelű hatosban, és Hollandia ellen folytatja.
szept. 30
10:11
Genk: „Köteles szuper védése nélkül nem nyertünk volna” (She)
A KRC Genk 1–0-ra legyőzte a hétvégén a Mechelent a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában. A siker azonban nem valósulhatott volna meg Köteles László nélkül – méltatta a magyar kapust Kalidou Koulibaly, a limburgiak védője.
szept. 30
10:27
KTE: Megéreztük a vér szagát - Vladan Szavics (She)
A KTE-Phoenix Mecano szombaton a második félidő eleji rohammal meglepte a bajnok Győri ETO-t a labdarúgó NB I 9. fordulójában, és Vladan Szavics távoli góljával meg is nyerte a meccset. A csapatkapitány arról nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, hogy minek volt köszönhető a második félidő elején mutatott játékuk.
szept. 30
10:29
Bayern: „Ibrahimovic egy megkeseredett primadonna” (She)
Élesen bírálta Zlatan Ibrahimovicot, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának klasszisát Uli Hoeness. A Bayern München elnöke megvédte a bajorok vezetőedzőjét, Pep Guardiolát, aki a Barcelonánál egy szezonon át dolgozott együtt a svéd válogatott játékossal, ám kapcsolatuk korántsem volt felhőtlen.
szept. 30
10:31
Videó: Vadócz remek lövéssel egyenlített a bombagól után (She)
Mint beszámoltunk róla, a dán labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában az OB Odense 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Midtjyllanddal. Az OB egyenlítő gólját a negyvenszeres magyar válogatott középpályás, Vadócz Krisztián szerezte, miután a sarokkal lekészített labdát tökéletesen lőtte a bal alsó sarokba 20 méterről.
szept. 30
10:45
Vb - Október 21-én sorsolják az európai pótselejtezők párosítását (Infostart)
Október 21-én sorsolják ki a jövő évi, brazíliai labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőinek párosítását, és ha az Egervári Sándor vezette magyar válogatott kiharcolja a lehetőséget a részvételre, november 15-én és 19-én léphet pályára a vb-szereplésért.
szept. 30
10:45
Álmodozás helyett munkára van szükség (Metropol)
Budapestre hozta a Bajnokok Ligája-serleget az UniCredit UEFA Champions League nagykövete, Fabio Capello.
szept. 30
10:45
Djokovics és Williams Pekingben menetelhet (Agroinform)
Továbbra is Novak Djokovics vezeti a férfi teniszezők világranglistáját, míg a hölgyeknél Serena Williams áll az élen.
szept. 30
11:03
Galatasaray: megerősítették, hogy tárgyalnak Mancinivel (She)
A Juventus elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsre készülő Galatasaray labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy tárgyalásokat folytat a Manchester City korábbi menedzserével, Roberto Mancinivel.
szept. 30
11:04
Kapusgól kapásból, bomba lökettel egyenlített a hálóőr - videó (Agroinform)
Vasárnap Svédországban a másodosztályú bajnokságban szereplő Värnamo kapusáról, Bjorn Akessonról szóltak a hírek.
szept. 30
11:05
Milan: a magyar védő példaképe már nem CR, hanem Bale (She)
Tamás Krisztián, az olasz AC Milan Primavera-csapatának magyar légiósa bizakodva várja az Ajax elleni UEFA Ifjúsági BL-meccset (Youth League). A magyar védő beszélt arról is, hogy régebben Cristiano Ronaldo volt a példaképe, most azonban a portugál csapattársa, Gareth Bale.
szept. 30
11:21
Milan: Abbiati klubrekorder lett, megelőzte Rossit (She)
A Sampdoria elleni győztes (1–0) olasz élvonalbeli bajnokin klubrekorder lett Christian Abbiati, az AC Milan kapusa: a 36 éves kapuvédő 331. alkalommal védte a milánói piros-feketék kapuját.
szept. 30
11:39
Barcelona: a B-csapatból ketten is utaznak Glasgowba (She)
A spanyol másodosztályban szereplő B-csapat két játékosa is helyet kapott a Celtic elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsre utazó Barcelona labdarúgócsapatának 21 fős keretében. A sérült játékosok pótlására Gerardo Martino vezetőedző Sergi Gómezt és Patric Gabarrónt is magával vitte a Glasgow-ban rendezendő mérkőzésre.
szept. 30
11:41
Videó: parádés ollózással sokkolták Camoranesi csapatát (She)
Fantasztikus góllal duplázta meg saját és csapata góljainak számát César Pereyra. A Belgrano támadója az argentin labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában jobb oldali beadás után ollózta a labdát Mauro Camoranesi együttese, a Racing Club kapujába 14 méterről. A Belgrano könnyed, 3–0-s sikert aratott.
szept. 30
11:43
Lombard: a nyáron távozó légiós Katarban folytatja (She)
Megtalálta új klubját a legutóbb a labdarúgó NB I-ben szereplő Lombardot erősítő Mouhamadou Seye: a 24 éves szenegáli-szlovák kettős állampolgárságú csatár a katari másodosztályú al-Markijához igazolt.
szept. 30
11:57
Barcelona: a B-csapatból ketten is utaznak Glasgow-ba (She)
A spanyol másodosztályban szereplő B-csapat két játékosa is helyet kapott a Celtic elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsre utazó Barcelona labdarúgócsapatának 21 fős keretében. A sérült játékosok pótlására Gerardo Martino vezetőedző Sergi Gómezt és Patric Gabarrónt is magával vitte a Glasgow-ban rendezendő mérkőzésre.
szept. 30
11:59
Torna-vb: először zsűriz női bíró a férfiaknál (She)
A torna-világbajnokságok 110 éves történetében először az Antwerpenben ma megkezdődött vb-n kapott helyet női bíró a férfiak zsűrijében.
szept. 30
12:01
Barca: lecsapnának a 17 éves uruguayi csodagyerekre - videó (She)
Egybehangzó dél-amerikai sajtóértesülések szerint a Barcelona a napokban szerződteti az uruguayi labdarúgás – sőt, igazából a déli kontinens – legújabb csillagát, a még csak 17 esztendő Kevin Méndezt.
szept. 30
12:15
BVSC: több mint egymilliárd forintos fejlesztés a klubnál (She)
Több mint egymilliárd forint értékű létesítményfejlesztés valósul meg a következő egy évben a BVSC Szőnyi úti sportközpontjában.
szept. 30
12:15
Győzelmi kényszerben a Dortmund és a Chelsea (Metropol)
Az első körben mindkét gárda vereséget szenvedett, így ha megint pontokat veszítenek, nehéz helyzetbe kerülhetnek.
szept. 30
12:15
Fityiszt mutathat a mezőnynek az Everton (Agroinform)
A Premier League egyetlen veretlen alakulata, az Everton a Newcastle-t fogadja hétfőn este.
szept. 30
12:17
Mancinit szeretné a Galatasaray (Metropol)
A török bajnok isztambuli klub hétfőn, a honlapján megerősítette, hogy tárgyalásokat kezdett az olasz szakemberrel.

Keresés