2013. szeptember 8. vasárnap

szept. 8
0:01
Videó: Neymar pöckölt, Luiz Gustavo bombázott (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, Brazília labdarúgó-válogatottja 6–0-ra legyőzte Ausztráliát a két csapat szombati brazíliavárosi felkészülési mérkőzésén. Jo duplázott, majd Neymar használta ki gyorsaságát. Ramires lőtte a negyediket, Alexandre Pato az ötödiket, végül Luiz Gustavo pokoli bombája jelentette a kegyelemdöfést. Összefoglaló.
szept. 8
0:15
Férfi kosár Eb: a görögök nem kímélték a rivális törököket (She)
A házigazda Szlovénia, valamint Görögország és Olaszország egyaránt győzött a férfi kosárlabda Európa-bajnokság szombati játéknapján, így három mérkőzés után mindhárman százszázalékosak.
szept. 8
0:51
Vb 2014: Szenegál is bejutott az utolsó selejtezőkörbe (She)
A Zöld-foki-szigetek, Burkina Faso és Szenegál csatlakozott a már korábban továbbjutókhoz, és biztossá tette helyét a 2014-es labdarúgó-világbajnokság afrikai selejtezőinek utolsó körében. A Zöld-foki-szigetek és Szenegál igazi ki-ki meccset vívott Tunéziával, illetve Ugandával, előbbi idegenben, utóbbi hazai pályán harcolta ki a csoportelsőséget. Az E-csoportból továbblépő Burkina Fasónak a…
szept. 8
1:09
Tokió rendezheti a 2020-as olimpiát (Infostart)
Tokió rendezi a 2020-as nyári olimpiát - döntött 125. ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szombaton, Buenos Airesben.
szept. 8
2:03
US Open: jön a hatodik Djokovics-Nadal GS-döntő (She)
Novak Djokovics után Rafael Nadal jutott be az amerikai nemzetközi teniszbajnokság, a US Open fináléjába, miután három játszmában legyőzte a francia Richard Gasquet-t.
szept. 8
2:03
Tokióban lesz a 2020-as olimpia (Metropol)
Tokió rendezi a 2020-as nyári olimpiát - döntött 125. ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szombaton, Buenos Airesben.
szept. 8
6:54
US Open: a nőknél Hlavacková és Hradecká párosa nyert (She)
Az ötödik helyen kiemelt cseh Andrea Hlavacková, Lucie Hradecká páros nyert a nőknél a US Openen, miután a fináléban szetthátrányból fordított a nyolcadik helyen rangsorolt ausztrál Ashleigh Barty, Casey Dellacqua kettős ellen.
szept. 8
7:13
Jégkorong EBEL: a Villach dornbirni sikerével indult (She)
Megkezdődött a jégkorong EBEL-bajnokság, az alapszakasz első fordulójának nyitó mérkőzésén a Villach a Dornbirner vendégeként aratott háromgólos sikert. Mindezt úgy, hogy az első harmadban átgázolt a házigazdákon, aki a 7. mp-ben (!) kapták az első góljukat.
szept. 8
7:30
Világfutball: három piros után pontmentés a 118. percben (She)
Három piros lap színesítette a Racing Club–Lanús argentin élvonalbeli bajnoki labdarúgó mérkőzést, amelyen a vendégek a 118. percben (!) mentették ikszre a találkozót. A 87. percben egy öngólnak köszönhetően vezetéshez jutó házigazdák így továbbra is nyeretlenek
szept. 8
7:48
Csányi: A klubfutball jelentősen függ a gazdasági helyzettől (Infostart)
Az MLSZ elnöke szerint a jelenlegi helyzetben a klubfutball jelentősen függ a gazdasági helyzettől. Csányi Sándor a Sport televízióban arról is beszélt, hogy a pályákon nincs helyük a rasszista megnyilvánulásoknak. Eközben a szövetség közleményben cáfolta, hogy a TAO-támogatásokat a profi labdarúgókra fordítanák.
szept. 8
7:48
Tömegsport: Budapesten forgalomkorlátozások lesznek (She)
Jelentős forgalomkorlátozásra és a közösségi közlekedés menetrendjének változására kell számítani ma Budapesten a 28. Nike Budapest félmaraton miatt.
szept. 8
8:06
Olimpia: Fidel Castro fiával kampányol a baseball (She)
Igazi nagyágyúval, a kubai vezér Fidel Castro fiával, Antonyval kampányol a nemzetközi baseball, valamint softball szövetség annak érdekében, hogy a két sportág visszakerüljön az olimpiai versenyszámok közé. Erről ma a NOB Buenos Aires-i kongresszusán születik döntés.
szept. 8
8:24
Busztragédia: őrizetbe vették a balesetet okozó sofőrt - sajtóhír (She)
A kisalfold.hu értesülései szerint őrizetbe vették azt a balesetet okozó, 69 éves kapuvári férfit, aki azt a Ladát vezette, amely szombaton ütközött a győri női kosárlabdacsapatot szállító busszal. A személyautót vezető férfi ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indít eljárást a rendőrség.
szept. 8
8:42
Busztragédia: Borkai Zsolt részvétnyilvánítása (She)
Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Győr polgármestere Buenos Airesből mély részvétét fejezte ki az Uni Győr női kosárlabdacsapatát, 85-ös főúton ért szombati buszbalesetével kapcsolatban, amelyben Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző életét vesztette, valamint több játékos súlyosan megsérült.
szept. 8
8:44
NB II, NB III: Szolnok-Várda, Honvéd-MFA-Szeged - program (She)
Vasárnap két mérkőzést rendeznek a labdarúgó NB II negyedik fordulójában. A Balmazújváros a Kozármislenyt fogadja, míg a Szolnok az újonc Kisvárdát. Az NB III-ban öt találkozóra kerül sor, a Honvéd-MFA a Szegedet látja vendégül, míg a DVSC-DEAC a Putnokot.
szept. 8
8:46
Busztragédia: győri emlékezés és gyertyagyújtás (She)
Csendes megemlékezést és gyertyagyújtást tartottak Győrben szombaton este. A szurkolók így emlékeztek a közlekedési balesetben elhunyt Tapodi Péterre és Fűzy Ákosra, olvasható a kisalfold.hu-n.
szept. 8
9:00
Videó: Wawrinka ütőt tört, Djokovics döntőbe jutott (She)
Stanislas Wawrinka hatalmasat küzdött Novak Djokovics ellen, ám végül öt szettben alulmaradt a világelsővel szemben a US Open elődöntőjében. A svájci teniszező kétszer is előnyben volt a szettek tekintetében, ám a döntő játszmában a szerb összeszedettebben játszott, így bejutott a fináléba.
szept. 8
9:00
Tokióé a 2020-as olimpia (Behaviour)
Tokió rendezi a 2020-as nyári olimpiát - döntött 125. ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szombaton, Buenos Airesben.
szept. 8
9:00
Gasquet-től a "nem rossz meccs" kevés volt, Nadal a döntőben (Agroinform)
A keménypályás menetelése alapján abszolút favorit Rafael Nadal bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság döntőjébe.
szept. 8
9:36
PSG: Barcelonában kevesebbet kerestem volna - Thiago Silva (She)
Thiago Silva, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának védője elmondása szerint azért nem igazolt nyáron a Barcelonába, mert a katalánoknál kevesebbet kereshetett volna, mint jelenlegi együttesében.
szept. 8
9:54
Videó: „Te csak egy olcsó Bale vagy” - a szurkolók Ronaldónak (She)
Északír szurkolók kemény rigmusokkal fogadták Cristiano Ronaldot a Portugália elleni világbajnoki-selejtezőn. Gareth Bale Real Madridba igazolására utalva, „Te csak egy olcsó Bale vagy” mondatot skandáltak a portugál aranylabdásnak.
szept. 8
9:54
Neymarék hatgólos bemutatót tartottak az ausztráloknak - videó (Agroinform)
Brazília kiütéses, 6-0-s győzelmet aratott Ausztrália ellen a két csapat szombat esti felkészülési mérkőzésén.
szept. 8
10:12
Juventus: „Nem nyugszom, amíg enyém nem lesz az Aranylabda” (She)
Paul Pogba, a Juventus mindössze 21 esztendős francia labdarúgója elmondta: örül az eddig elért sikereinek, de csak akkor lesz igazán elégedett, ha a FIFA-Aranylabdát is neki ítélik.
szept. 8
10:12
Tokió Párizs és Róma segítségével nyert, nekünk Madrid talán jobb lett volna (Agroinform)
Szabó Bence MOB-főtitkár szerint több európai szavazattól is taktikai megfontolások miatt esett el Madrid.
szept. 8
10:30
Futóverseny: forgalomkorlátozások lesznek Budapesten (Infostart)
Jelentős forgalomkorlátozásra és a közösségi közlekedés menetrendjének változására kell számítani ma Budapesten a 28. Nike Budapest félmaraton miatt.
szept. 8
10:30
Román-magyar: 14 megrongált kocsi a különvonaton (She)
A magyar szurkolókat szállító különvonat erősen megrongált állapotban érkezett meg Bukarestből, erről a vonatosszeallitas.hu facebook oldala számolt be. Mindez anyagi felelősségre vonást von maga után, további kocsihiányt.
szept. 8
10:30
US Open: Nadal lesz Djokovic ellenfele (Metropol)
A spanyol Rafael Nadal három játszmában kényelmesen legyőzte a francia Richard Gasquet-t.
szept. 8
10:30
A győri és a magyar sport számára is tragédia történt - Borkai Zsolt (Agroinform)
A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Győr polgármestere a NOB Buenos Aires-i kongresszusáról üzent.
szept. 8
10:32
WTCC: Michelisz a mezőny végéről rajtol az első futamon (She)
Motort cseréltek Michelisz Norbert Hondájában, így a magyar pilótának a mezőny végéről kell rajtolnia a kaliforniai versenyhétvége első vasárnapi futamán – jelezte a túraautó-világbajnokság (WTCC) hivatalos Twitter-oldala. Mint ismert, Michelisz a hetedik lett a szombat késő esti időmérőn.
szept. 8
10:48
Rögbi: Dél-Afrika is győzni tudott Ausztráliában (She)
A harmadik fordulót követően is megőrizte hibátlan mérlegét az új-zélandi és a dél-afrikai rögbiválogatott a 2013-as rögbi Négy Nemzet-kupában (Championship). Előbbiek győzelme otthon Argentína ellen papírforma, viszont Dél-Afrika vendégként mért kiadós verést az ausztrálokra.
szept. 8
11:06
NFL: Bruno Mars koncertezik a Super Bowl szünetében (She)
Bruno Mars koncertezhet a héten kezdődő NFL-idény fináléja, a február 2-ai Super Bowl szünetében. A hír még nem hivatalos, de a teljes amerikai sportsajtóban elterjedt.
szept. 8
11:08
Real: C. Ronaldo és Bale képes együtt játszani - Ancelotti (She)
Carlo Ancelotti, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője biztos abban, hogy Cristiano Ronaldo és a madridiak nyári bombaigazolása, Gareth Bale jól megértik majd egymást a pályán.
szept. 8
11:24
Videó: a „Vörös Lovag” hamarosan visszatér a pályára (She)
Ötletes videóval készültek a Liverpool szurkolói a csapat sztárjának, Luis Suáreznek a visszatérésére. A Braniszlav Ivanovics megharapása miatt eltiltott játékosnak mindössze két találkozó maradt büntetéséből, így minden bizonnyal a Manchester United elleni Ligakupa meccsen léphet pályára ismét.
szept. 8
11:24
Ragaszkodna rutinos sztárjához a Juve és a Lazio is (Agroinform)
A torinóiak Andrea Pirlónak, a rómaiak Miroslav Klosének kínálnának új szerződést a következő hetekben.
szept. 8
11:26
F1: megérkezett az eső Monzába, a versenyen is eshet (She)
Pár perccel 11 óra előtt, három órával a Formula–1-es Olasz Nagydíj rajtja előtt eleredt az eső Monzában. Az időjósok szerint több mint ötven százalék az esély arra, hogy a 14 órakor kezdődő 53 körös verseny alatt is esni fog.
szept. 8
11:28
Videó: félelmetes labdamenetek - Nadal immár a döntőben (She)
Novak Djokovics után Rafael Nadal jutott be az amerikai nemzetközi teniszbajnokság, a US Open fináléjába, miután három játszmában legyőzte a francia Richard Gasquet-t.
szept. 8
11:30
Arsenal: Özil érkezése új szerződést hozhat Wengernek? (She)
Sajtóhírek szerint az angol élvonalbeli Arsenal labdarúgócsapata szerződést hosszabbíthat Arsene Wenger menedzserrel. A francia szakvezető két évvel toldhatja meg a szezon végén lejáró kontraktusát.
szept. 8
11:32
Ökölvívás: Burns döntetlennel tartotta meg vb-övét (She)
Hazai pályán, a skóciai Glasgowban tette kockára WBO könnyűsúlyú világbajnoki profi ökölvívó címét Ricky Burns, ellenfele pedig ezúttal a mexikói Raymundo Beltrán volt. A címvédőnek nem kellett megválnia a vb-övétől.
szept. 8
11:34
Haladás: az NB III-ba került a sérüléssel bajlódó csatár (She)
A  labdarúgó NB I-ben szereplő Szombathelyi Haladás hivatalos honlapján adta hírül, hogy Czafit Richárd az őszi idényre a harmadosztályú Körmendhez került kölcsönbe.
szept. 8
11:42
Román-magyar: bepanaszolták a magyarellenes román drukkereket (She)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökségéhez fordult a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által létrehozott háromszéki Mikó Imre Jogvédő Szolgálat, hogy felhívja a figyelmet a pénteki román-magyar világbajnoki selejtezőn történt újabb magyarellenes megnyilvánulásokra - közölte vasárnap a maszol.ro kolozsvári portál.
szept. 8
11:44
Busztragédia: az Emmi is kinyilvánította részvétét a győrieknek (She)
Megrendülését fejezte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a szombaton Vitnyédnél történt tragikus baleset miatt, amelyben életét vesztette a Hat-Agro Uni Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója, Tapodi Péter és Fűzy Ákos vezetőedző, több játékos pedig súlyos sérüléseket szenvedett.
szept. 8
12:00
Magyarellenesség miatt a FIFÁ-hoz fordult az RMDSZ (Infostart)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökségéhez fordult a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által létrehozott háromszéki Mikó Imre Jogvédő Szolgálat, hogy felhívja a figyelmet a pénteki román-magyar világbajnoki selejtezőn történt újabb magyarellenes megnyilvánulásokra - közölte vasárnap a maszol.ro kolozsvári portál.
szept. 8
12:00
F1: Nem Alonso dönti el, ki lesz a csapattársa - Räikkönen (She)
Kimi Räikkönen Monzában interjút adott a Formula–1 hivatalos honlapjának, amelyben cáfolta, hogy aláírt volna a Ferrarihoz, de elmondta, szívesen visszatérne Maranellóba, ahol napokon belül döntenek a 2014-es felállásról. Ugyanakkor arra is jó esély van, hogy a Lotusnál maradjon. Íme, részlet az interjúból.
szept. 8
12:00
Bepanaszolták a román szurkolókat (Metropol)
A FIFA-hoz fordult a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat, hogy felhívja a figyelmet az újabb magyarellenes megnyilvánulásokra.
szept. 8
12:00
Michelisz taktikázva érne dobogóra Kaliforniában - videó (Agroinform)
Óvatosan lavírozott a magyar versenyző az időmérőn, miután motorcsere miatt le kellett mondania az első futamról.
szept. 8
12:02
Úszás: Güttler távozik a szövetségből, visszatér Kőbányára (She)
Megvált a szövetség Güttler Károlytól – futott körbe a hír a sport berkein belül. A tíz éve utánpótlás-kapitányi posztot betöltő olimpiai ezüstérmes úszó ugyan beadta pályázatát a hosszabbításra, ám a Magyar Úszószövetség másként döntött.
szept. 8
12:02
Óriási rangadók a láthatáron! (Agroinform)
Az szezon első NFL-es hétvégéjén a Falcons a Saintshez, a Packers a 49ershez látogat.
szept. 8
12:04
Franciaország: utolsó esélyét kapja Benzema - sajtóhír (She)
A Le Parisien értesülései szerint a francia válogatottban több mint 1200 perc óta gólképtelen Karim Benzema utolsó esélyét kapja a Fehéroroszország elleni keddi vb-selejtezőn, és ha akkor sem teljesít az elvárásoknak megfelelően, akkor Didier Deschamps szövetségi kapitány nem hívja meg újra.
szept. 8
12:06
Gyász: öngyilkos lett a korábbi szlovák válogatott védő (She)
Elsőként a Novy Cas szlovák napilap számolt be arról, hogy 38 esztendős korában öngyilkos lett Marek Spilár korábbi 30-szoros szlovák válogatott labdarúgó. A hírt később a helyi rendőrség szóvivője és a sportági szövetség is megerősítette.
szept. 8
12:08
Románia: tovább vándorolt a DVTK és a Szpari volt csatára (She)
Ismét klubot váltott Bogdan Apostu: a román csatár elhagyta az Universitatea Clujt és a másodosztályú UTA Aradhoz igazolt. A DVTK és a Nyíregyháza Spartacus volt légiósa 15. alkalommal váltott csapatot pályafutása során.

Keresés