2013. augusztus 26. hétfő

aug. 26
0:06
Jégkorong: a DAB és a Volán is második lett, a Miskolc 3. (She)
A Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata 2–1-re kikapott a lengyel Sanoktól, így a második helyen zárta a Miskolcon rendezett felkészülési tornát, míg a házigazdák a harmadik helyen végeztek a Zsolna legyőzésével. A dunaújvárosi Docler-kupa utolsó mérkőzésén a hazaiak 2–1-re megverték a Pöstyént, így másodikak lettek.
aug. 26
0:10
NS: Horváth és Mourinho; lefőtt Federer kávéja?; csoda: Tyson józan! - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.
aug. 26
0:24
Videó: Mindenki láthatja, milyen jól játszottunk eddig - Pintér (She)
Bár a Győri ETO továbbra is nyeretlen a 2013–2014-es szezonban a labdarúgó NB I-ben, a bajnoki címvédő vezetőedzője, Pintér Attila a Videoton elleni 1–1 után elmondta, elégedett a csapatával. A 14. helyen álló gárda trénere kijelentette, mindenki láthatja, milyen jól játszottak eddig. A fehérváriaktól José Gomes elmondta, nem veszítettek pontokat, hanem nyertek egyet, bár ezzel sem…
aug. 26
1:00
Primera División: a Celta három pontot szerzett Sevillában (She)
A Celta Vigo 2–1-re nyert a Betis vendégeként Sevillában a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának utolsó vasárnapi mérkőzésén.
aug. 26
1:00
Serena jöhet ki jól a Grand Slam-győztesek csatájából (Agroinform)
A címvédő nyugodtságával és idei nyolc (!) tornagyőzelme magabiztosságával várhatja a US Open rajtját Serena Williams.
aug. 26
7:00
Ajánló: MU-Chelsea, otthon a Fiorentina, idegenben a Real - program (She)
Aki azt hiszi, hogy hétfőn minőségi futball nélkül marad, az óriásit téved: a Premier League-ben például két favorit mérkőzik meg egymással. Az akár bajnoki döntőnek is beillő – legalábbis az egyiknek a sok közül – összecsapáson a címvédő Manchester United a nyáron José Mourinhóval is erősödő Chelsea-t fogadja. (A rangadót a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!) A Primera Divisiónban a Real…
aug. 26
7:00
Vettel ismét mindent vitt (Behaviour)
Rögtön, beszámolónk elején szögezzük le, bántóan simán szerezte meg pályafutása 31., idei ötödik futamgyőzelmét a címvédő és a pontversenyben élen álló Sebastian Vettel.
aug. 26
7:02
Marc Marquez az új uralkodó (Behaviour)
Tegnap fantasztikus versenyekkel folytatódott Brno-ban a gyorsasági motoros világbajnokság. Ezúttal a Moto2 kezdte a futamokat, és egyben itt láthatták a legnagyobb meglepetést a nézők. Noha az utolsó méterekig hat versenyző harcolt a dobogóért - végül Takaaki Nakagami és Thomas Lüthi szerezte meg a második és harmadik helyet -, az élen az a finn Mika Kallio végzett, aki öt év után nyert futamot.
aug. 26
7:04
"Több éremben reménykedünk!" (Behaviour)
A hazai sikersportágak élmezőnyébe emelkedő dzsúdó újabb nagy vizsgája kezdődik meg a mai nappal. A 14 fős, kissé tartalékos magyar válogatott az elmúlt évek remekléseit folytatná a Rio de Janieróban rendezendő világbajnokságon. Abban szinte minden edző, szakvezető és szakértő megegyezik, hogy ebben a gárdában több érem is benne van, maximum ezek színe kérdéses.
aug. 26
7:06
Az ultrák nekimentek Kubatov Gábornak (Behaviour)
Vélhetően minden jó érzésű embernél kiveri a biztosítékot a Ferencváros összes szurkolói csoportja által kiadott közlemény, amelyben közösen vállalják a felelősséget a kassai hóhérra emlékező transzparensért, amelyet még a múlt hétvégén rendezett, MTK elleni örökrangadón emeltek a magasba. Ráadásul ezeknek a magukat szurkolóknak nevezett egyéneknek el sem jutott a tudatáig, hogy miért tartja…
aug. 26
7:08
Tovább menetel a Loki (Behaviour)
A hétvégén folytatódtak a Nemzeti Abszurd Liga (hagyományos nevén: NB I.) különleges eseményei: győztek az ötödik fordulóig nyeretlen csapatok, a Diósgyőr Pápán, a Pécs a fővárosban, a Puskás FC otthon, mégis idegenben; utóbbi annak a Tischler Patriknak a találatával, aki a nagy akadémiai rivális Sándor Károly neveltje. Tegnap a Debrecen-Ferencváros parti 4-1-re végződött.
aug. 26
7:18
Világfutball: Henryék veresége, duplán bukott a Botafogo (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Botafogo kétgólos vereséget szenvedett az Atlético PR vendégeként, így a korábbi éllovas maradt a tabella második helyén, hiszen nem tudta visszaelőzni a fordulóban győztes Cruzeirót, amely idegenbeli sikerének köszönhetően az élre ugrott, és kétpontos előnnyel ott is maradt.
aug. 26
7:18
Rafael Nadal és Serena Williams a topfavorit (Behaviour)
Ma kezdődik el az idei esztendő utolsó Grand Slam-tornája, a US Open. A magyar teniszezőket egyéniben Babos Tímea képviseli egyedül, ám félő, nem sokáig, ugyanis azonnal a tavalyi negyeddöntős, idén a 10. helyen kiemelt olasz Roberta Vinci lesz az ellenfele
aug. 26
7:36
Gyász: elhunyt a kétszeres világbajnok brazil kapus (She)
Meghalt Gylmar dos Santos Neves, ismertebb nevén Gilmar, az 1958-ban Svédországban és 1962-ben Chilében világbajnoki címet szerző brazil labdarúgó válogatott kapusa, Pelé csapattársa.
aug. 26
7:36
Még mindig nyeretlen a Győr (Metropol)
Pintér Attila együttese az ötödik forduló vasárnap esti rangadóján a találkozó előtt százszázalékos Videotonnal játszott döntetlent.
aug. 26
7:36
Már a fogadóirodák is lemondtak Roger Federerről (Agroinform)
Régen látott mélységekbe zuhant a svájci klasszis, akinek az esélyeit a fogadóirodák is eléggé pesszimistán ítélik meg.
aug. 26
7:54
Gyeplabda Eb: aranyakat arattak a németek Belgiumban (She)
A férfiaknál és a nőknél is a német válogatott nyerte meg a 2013-as gyeplabda Európa-bajnokságot. Előbbiek a házigazda belgákat, utóbbiak az angolokat gyűrték le a döntőben.
aug. 26
7:54
Meghalt Gilmar, a kétszeres világbajnok brazil kapus (Metropol)
Az egykori kiváló hálóőrt, Pelé csapattársát 83 éves korában érte a halál Sao Paulóban vasárnap.
aug. 26
8:12
Románia: a volt Loki-védő nem kért a fizetéscsökkentésből (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott a román élvonalbeli Rapid Bucuresti labdarúgócsapatával Stefan Mardare. A hírek szerint az áll a 25 éves középső védő távozásának hátterében, hogy nem volt hajlandó belemenni fizetésének csökkentésébe.
aug. 26
8:14
Videó: igazságos döntetlen - Pátkai góljára Juhász válaszolt (She)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I ötödik fordulójának záró mérkőzésén a Videoton 1–1-es döntetlenre végzett a Győri ETO otthonában. A gólokat Pátkai Máté és Juhász Roland szerezte. A bajnoki címvédő Győr az új idényben sorozatban hetedik tétmérkőzésén sem tudott nyerni. Tekintse meg a találkozó összefoglalóját!
aug. 26
8:30
Nem lenne jó üzenet, ha Juhász rendszeresen csatárként szerepelne - Gomes (Agroinform)
Továbbra is nyeretlen a címvédő Győr: az ETO a találkozó előtt százszázalékos Videotonnal játszott 1-1-es döntetlent.
aug. 26
8:48
Pars másodszor is legyőzte a világbajnokot (Infostart)
A világbajnoki ezüstérmes Pars Krisztián a múlt szerdai, szlovákiai versenyhez hasonlóan a vb-győztes lengyel Pawel Fajdeket nagy csatában megelőzve győzött a Varsóban rendezett atlétikai viadalon.
aug. 26
8:48
Atlétika: Pars Krisztián ismét megverte a világbajnokot (She)
Pars Krisztián ismét megverte moszkvai világbajnokságot megnyerő lengyel Pawel Fajdeket, akit ezúttal saját közönsége előtt győzött le vb-ezüstérmes kalapácsvetőnk Varsóban.
aug. 26
8:50
PMFC: a „szimpatikus” légiós a cseh élvonalban folytatja (She)
A cseh élvonalbeli Vysocina Jihlava labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Jirí Krejcít. A PMFC-től a nyáron távozó légiós kétéves szerződést kötött új klubjával.
aug. 26
8:52
Videó: lila vízishow – újra medencében a BEK-győztes UTE (She)
Az UVSE „1 nap vízilabda gáláján" összecsapott egymással a Margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában az újpesti egyesület legjobbjaiból álló csapat és az 1994-ben BEK-et és Szuper Kupát nyert UTE. Az NSO Tv-nek Vincze Balázs és Dala Tamás idézte fel a régi emlékeket.
aug. 26
9:06
Marseille: makacsul licitálnak az U20-as világbajnokra (She)
A francia sportnapilap, a L'Équipe információja szerint a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) tabelláját vezető Marseille feljebb srófolta ajánlatát Florian Thauvinért, a Lille támadójáért.
aug. 26
9:06
Pars másodszor is legyőzte a világbajnokot (Metropol)
A magyar kalapácsvető Pawel Fajdeket nagy csatában megelőzve győzött a Varsóban rendezett atlétikai viadalon.
aug. 26
9:24
Videoton: Juhász megsérült, hosszabb kihagyás is jöhet (She)
Juhász Roland, a Videoton labdarúgója a Győri ETO elleni vasárnapi NB I-es rangadón térdsérülést szenvedett, és elképzelhető, hogy hosszabb időt ki kell hagynia. Arról egyelőre nincs információ, hogy a sérülés veszélyezteti-e Juhász játékát a Románia elleni szeptember 6-i vb-selejtezőn.
aug. 26
9:26
F1: Mexikó akár már jövőre versenyt rendezhet (She)
A Mexikói Nagydíj 1992 után újra része lehet a Formula–1-es versenynaptárnak, méghozzá akár már 2014-ben. A jövő évi változások – India kiesése, a New Jersey-i futam elhalasztása, valamint Dél-Korea bizonytalan sorsa –, illetve a Slim család pénze lehetőséget biztosít arra, hogy a sorozat visszatérhessen Mexikóvárosba, a felújítandó Autódromo Hermanos Rodríguezre.
aug. 26
9:28
Férfi kézi: tornát nyert a Tatabánya, a PLER és a Füred (She)
Hazai rendezésű nemzetközi tornákon vettek részt élvonalbeli férfi kézilabdacsapataink, a Grundfos-Tatabánya KC otthon győzött, a Balatonfüred Orosházán, a PLER pedig Cegléden.
aug. 26
9:30
Hannover: Huszti két meccset kaphat, apaként térhet vissza (She)
A Bild információi szerint két mérkőzésre szóló eltiltást kaphat Huszti Szabolcs, a német élvonalbeli Hannover magyar labdarúgója, akit a Schalke elleni szombati hazai bajnokin állítottak ki (2–1). A 30 éves középpályás főszereplő volt a gelsenkircheniek legyőzésében, gólt szerzett és gólpasszt adott. A vendégek szépítő találatát Szalai Ádám szerezte.
aug. 26
9:42
Női kézi: rangos mezőnyben lett második az Érd (She)
Erős mezőnyben végzett a második helyen az Érd női kézilabdacsapata Hodonínban a Szlovákia-kupán. A BL-selejtezőre készülő érdiek négy győzelmük mellett a tornagyőztes orosz Lada Togliattival ikszeltek.
aug. 26
9:42
Bale egymaga annyit ér, mint az NB I összesen (Agroinform)
A királyi gárda egyes források szerint 99 millió eurót fizet a walesi szélsőért a Tottenhamnek.
aug. 26
10:00
Stuttgart: rég nem látott sebességgel rúgták ki az edzőt (She)
A német élvonalbeli VfB Stuttgart labdarúgócsapata hivatalos honlapján közölte, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Bruno Labbadia vezetőedzővel. A távozó tréner utódját egyelőre nem nevezte meg a klub, mely hétfőn 15 órakor tart sajtótájékoztatót.
aug. 26
10:00
Vettel leiskolázta a mezőnyt Spában (Agroinform)
A német ellentmondást nem tűrve győzött, de másik négy pilóta is büszkén húzhatja ki magát a vasárnapi futam után.
aug. 26
10:02
US Open: Babos örül, hogy erős játékos ellen kezd (She)
A főtáblás helyét a júliusi budapesti WTA-tornán biztossá tevő Babos Tímea (103. a világranglistán) lesz az egyetlen magyar résztvevő egyéniben a ma kezdődő US Openen. Kiváláságunk már nagyon vár a tizedik kiemelt olasz Roberta Vinci elleni találkozót.
aug. 26
10:04
Kajak-kenu: utolsó esély, Kucsera is Rozsnyói Katalinnál (She)
Meglepő lépésre szánta magát Kucsera Gábor. A világbajnok kajakos augusztus utolsó napjaira, a szeptember eleji országos bajnokságig csatlakozott Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjához.
aug. 26
10:18
Videó: frissítő - Bellamy nyakon öntötte vízzel a bírót (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2. fordulójában az abszolút újonc Cardiff City hazai pályán 3–2-re legyőzte a Manchester Cityt. A hazaiak támadója, a balhéiról is ismert Craig Bellamy a pálya szélén magához vett egy kis frissítőt, és Lee Probert játékvezető fejére öntötte. Íme!
aug. 26
10:18
Pars másodszor is legyőzte a világbajnokot (Agroinform)
Varsóban a magyar olimpiai bajnok 80,43 méterrel győzött, lengyel ellenfele 79,92-vel végzett a második helyen.
aug. 26
10:20
PSG: ennyi kellett Cavani és Ibra közös boldogságához (She)
A fontos gólt szerző Edinson Cavani és a neki gólpasszt adó Zlatan Ibrahimovic is elégedetten vette tudomásul, hogy csapatuk, a Paris Saint-Germain a Nantes vasárnap esti legyőzésével (2–1) elkönyvelte első sikerét a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 2013–2014-es szezonjában.
aug. 26
10:22
Barca: Nem rajtunk múlt, hogy nem lett egyenlő - Martino (She)
Lionel Messi nélkül nem szárnyalt, de azért három ponthoz jutott a Barcelona labdarúgócsapata a spanyol bajnokság 2. fordulójában a Málaga otthonában (1–0). Gerardo Martino, a katalánok vezetőedzője azt a második gólt hiányolta csapatától, amellyel bebiztosíthatták volna idegenbeli sikerüket. Neymar az argentin klasszis hiányában is csak csereként szállt be; a négyszeres aranylabdással…
aug. 26
10:36
Finnország: az exfradista megmutatta, érdemes volt leigazolni (She)
Nagyszerűen mutatkozott be új csapatában, a finn élvonalbeli KuPS-ban Juha Hakola: az FTC-től a nyáron távozó középpályás gólt szerzett és gólpasszt adott a Mariehamn elleni hazai pályán megnyert vasárnapi bajnokin (3–2).
aug. 26
10:36
Babosék grúz-lengyel párossal kezdenek (Metropol)
Az első fordulóban a babos-Schiavone páros a Kalasnyikova-Rosolska kettőssel kezd majd a US Openen.
aug. 26
10:38
Női NB I: a Fradi nagyon megverte az Újpestet (She)
A női labdarúgó élvonal, a JET-SOL Liga 3. fordulójában meccset nyerő négy csapat viszonylag sima győzelmet aratott – legalábbis erre utal, hogy az alulmaradó csapatok egyetlen gólt sem tudtak szerezni.
aug. 26
10:54
Válogatott: Kink és Ahjupera az ellenünk készülő észt keretben (She)
Az észt labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Tarmo Rüütli kihirdette bő keretét csapata soron következő világbajnoki selejtezőire. A 24 fős listán két Magyarországon játszó légiós is szerepel: a győri Tarmo Kink és az újpesti Jarmo Ahjupera is készülhet Hollandia és a magyar válogatott ellen. Az észtek szeptember 6-án Hollandiát fogadják, majd szeptember 10-én, kedden Budapestre látogatnak a…
aug. 26
10:54
Babos a 107. helyre csúszott vissza (Agroinform)
Babos Tímea a női teniszezők világranglistáján négy helyet rontva, a 107. pozícióból kezdi meg a ma elrajtoló US Opent.
aug. 26
10:56
Videó: bumm a fejbe - lekaratézta a bírót a játékos (She)
Egy paraguayi alacsonyabb osztályú bajnokin a Coronel Romero 2–0-ra vezetett a Porvenir ellen, amikor egy szabálytalanságot követően Aldo Olmedót a 71. percben kiállította a játékvezető. A játékos csapattársa nem hagyta annyiban a dolgot, odaszaladt a bíróhoz, és fejbe rúgta. Íme!
aug. 26
10:58
Napoli: Novothny gólja után megsérült, 10 nap pihenő vár rá (She)
Novothny Soma, a Napoli magyar csatára a tartalékcsapat hétvégi, Lazio elleni 5–1-es vereséggel végződő mérkőzésén bokasérülést szenvedett, várhatóan 10-15 napot kényszerül kihagyni, a következő napokban külön orvossal és edzővel készül. Az továbbra is bizonytalan, hogy a 19 éves támadó szeptembertől hol kezdi meg a szezont: miközben Rafa Benítez, a nápolyiak vezetőedzője a hétvégén igazolt…
aug. 26
11:12
Gyorskorcsolya: a rongáló amerikait két évre eltiltották (She)
A Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség (ISU) kétéves eltiltással büntette a 2010-ben váltóban bronzérmes amerikai Simon Chót, aki a 2011-es rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon szándékosan megrongálta kanadai riválisának korcsolyáját.
aug. 26
11:12
Senki ne használja fel az FTC nevét politikai megnyilvánulásra (Behaviour)
Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója nem szeretné, ha bárki politikai megnyilvánulásra használná fel a klub nevét.

Keresés