2013. augusztus 6. kedd

aug. 6
7:00
Hosszú Katinka és a nagyvilág - mennyit érnek a barcelonai sikerek? (Infostart)
A magyar úszósport története második legsikeresebb világbajnoki szereplését zárta Barcelonában, a diadalban oroszlánrésze van az éremhalmozó Hosszú Katinkának. Sportági elemzésünk második részében azt vizsgáltuk, milyen szerep jut a magyar hölgyeknek a világ medencés úszósportjában.
aug. 6
7:00
Felkészülés: londoni siker a lisszaboniak elleni meccsen (She)
A West Ham United felkészülési mérkőzésen 3–2-re legyőzte a lisszaboni Sportingot Portugáliában. Diego Capel tizenegyeséből a hazaiak szereztek vezetés a szünet előtt, ám fordulás után előbb Kevin Nolan talált be, majd Ravel Morrison duplázott, így a hajrában Evaldo gólja csak az eredmény kozmetikázását jelentette.
aug. 6
7:00
Minimális változás a teniszrangsorokban (Behaviour)
A múlt héten Donyeckben döntős Babos Tímea hét helyet javítva jelenleg a 96. helyig zárkózott fel a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.
aug. 6
7:02
Újra téma az NSZK doppingmúltja (Behaviour)
A Süddeutsche Zeitung című lap a hét végén több új, eddig nem ismert részletet közölt abból a 2008 és 2011 között elvégzett tanulmányból, amely az NSZK doppingmúltját volt hivatott feltárni. Az köztudomású, hogy az NDK-ban a pártállam irányításával doppingolták az élsportolókat, ám a berlini Humboldt Egyetem (HU) kutatócsoportja szerint az NSZK-ban is működött hasonló rendszer.
aug. 6
7:04
Kiss László: Barcelona, a csoda (Behaviour)
Budapest után mindig is Barcelona volt Kiss László második legkedvesebb városa, ahol első számú tanítványa, Egerszegi Krisztina három számban is olimpiai bajnok lett. A magyar úszóválogatott szövetségi kapitányának véleménye nem változott, sőt, a most kiharcolt három világbajnoki aranyérem csak megerősítette az általa 1992-ben kialakított sorrendet.
aug. 6
7:18
NB I: A válogatottságról álmodtam kisgyerekként - Fiola (She)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az augusztus 14-i, Csehország elleni felkészülési mérkőzés előtt először küldött meghívót Fiola Attilának, az MVM-Paks védőjének. A válogatott újonca izgatottan készül a hétfőn kezdődő összetartásra.
aug. 6
7:20
Honvéd: Ignjatovicsot száműzték az edzésmunkája miatt (She)
Nem megfelelő edzésmunkája miatt Alekszandar Ignjatoviccsal (25) egyelőre nem számol Marco Rossi, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője, s bizonytalan, mikor térhet vissza a csapathoz a szerb védő.
aug. 6
7:54
Tenisz: Tipszarevics az első körben kiesett Montrealban (She)
A kiemeltek közül már az első fordulóban búcsúzott a montreali férfi tenisztornától Janko Tipszarevics, aki az üzbég Gyenyisz Istomintól kapott ki két játszmában.
aug. 6
7:56
FTC: a Sólyommal szárnyalhatnak - sajtóhír (She)
A Blikk információi szerint nem kizárt, hogy a Sólyom Hungarian Airways előkészítés alatt álló magyar légitársaság lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának tőkeerős szponzora.
aug. 6
8:12
NB I: a diósgyőriek is érdeklődnek Debreceni iránt (She)
A Nemzeti Sport információja szerint a Diósgyőr NB I-es labdarúgócsapata is érdeklődik a 24 éves hátvéd, a korábban a válogatottban is bemutatkozó Debreceni András iránt, akiről továbbra sem lehet tudni, hol folytatja a pályafutását.
aug. 6
8:30
Hegyikerékpár: Fejes és Dósa sikere a Bükk Maratonon (She)
A felnőttek közt Fejes Gábor és Dósa Eszter győzelmével zárult az Egeres-völgy Sport Fesztivál keretében megrendezett XIII. Bükk Maraton hegyikerékpár-verseny. A Top Maraton sorozat 3. állomásának 37-, 58- és 93 kilométeres távjain, összesen több mint ezer bringás állt rajthoz.
aug. 6
8:48
Ajánló: Haladás-Sampdoria, BL-selejtezők Gulácsiékkal - program (She)
Ma este folytatódnak a Bajnokok Ligája selejtezői: az elitliga kvalifikációjában hét mérkőzést rendeznek. Magyar szemmel a legérdekesebb találkozónak a Fenerbahce–Salzburg ígérkezik, a találkozón Gulácsi Péterék Isztambulban próbálják meg kiharcolni a továbbjutást a következő fordulóba. Itthon a Haladásra vár rangos nemzetközi felkészülési meccs a Sampdoria ellen.
aug. 6
8:48
Júliusban is futotta nyári hűsítőre (Agroinform)
Az év hetedik hónapjában is szép sikereket értünk el, hiszen közel 6 százalékos ROI-t sikerült produkálnunk.
aug. 6
9:24
Barcelona: Már jól érzem magam - Neymar (She)
A spanyol Barcelona labdarúgócsapatának friss brazil szerzeménye, Neymar megnyugtatta az érte, de leginkább az egészségi állapota miatt aggódókat, hogy nincs semmi baja, jól érzi magát.
aug. 6
9:24
Ki lesz a Fradi új szponzora? (Agroinform)
Megkezdődtek a találgatások, vajon ki lehet az a tőkeerős befektető, aki újra az európai elitbe vezetné a Ferencvárost.
aug. 6
9:26
Videó: nők a páston - a kardozók sportpszichológussal készülnek (She)
Kedden a női kard, illetve a férfi tőr és párbajtőr egyéni selejtezőivel folytatódik a budapesti vívó-világbajnokság. Reggel 9 órától a hölgyeké a pást, akik rendkívül fiatal csapattal indulnak. Az NSO Tv-nek a kardvívó Benkó Réka elmondta, mentálisan is készülnek a versenyekre.
aug. 6
9:42
Vívó-vb: férfi párbajtőr és tőr, női kard - program (She)
A férfi párbajtőrözők és tőrözők, valamint a női kardozók egyéni selejtezőjével folytatódik a budapesti vívó-világbajnokság kedden. Ahogy a magyar hagyományokhoz és a rendezőhöz illik: ebben a három szakágban is kiváló versenyzőket indítunk csatába.
aug. 6
10:00
Vívó-vb - Három selejtezőben tizenegy magyar érdekelt (Infostart)
A férfi kardozók, valamint a női tőrözők és párbajtőrözők hétfői selejtezője után kedden a női kardozók és a férfi párbajtőrözők, illetve tőrözők selejtezőjét rendezik - többek között 11 hazai versenyző részvételével - a budapesti MOL világbajnokságon.
aug. 6
10:00
Videó: a Real kiütötte a Barcát a veterán el Clásicón Kuvaitban (She)
A Real Madrid veteránjai összecsaptak egy gálamérkőzésen az FC Barcelona öregfiúival Kuvaitban. A teremben, kispályán játszott találkozót az Illgnert, Hierrót, Figót, Morientest és Owent is soraiban tudó királyiak nyerték meg 9–4-re a többek között Vítor Baía, Belletti, Zambrotta, Mendieta és Kluivert alkotta katalán együttes ellen. A győztes csapatban Morientes, a vesztesben Belletti szerzett…
aug. 6
10:02
Felkészülés: a Vasas hatot vágott, Ádám triplázott (She)
Felkészülési mérkőzésen a másodosztályú Vasas labdarúgócsapata négygólos győzelmet aratott a negyedosztályú Pénzügyőr ellen. A vasasfutballclub.hu klubhonlap beszámolója szerint a győztes angyalföldi együttesben Ádám Martin három, Remili Mohamed két gólt szerzett.
aug. 6
10:36
FTC: Egy meccsből semmilyen következtetést nem lehet levonni - Kubatov (She)
A nyögvenyelős, egygólos (2–1) pécsi győzelem után a második fordulóban pályaválasztóként szenvedett vereséget (2–0) a Videotontól az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Ferencváros. A zöld-fehérek szurkolói kritikus hangvételt is megütöttek néhány játékossal szemben, a klubelnök, Kubatov Gábor viszont kiállt a csapat mellett.
aug. 6
10:36
Springer unokái: Hit, illúziók nélkül (Agroinform)
Nem bírtam megállni, hogy ne plagizáljam a „vörös gróf” ismert emlékiratának címét, ezek a szavak ugyanis hűen...
aug. 6
10:38
Videó: kis pálya, nagy játék - Schumacher bombája a léc alá (She)
A brazil futsalbajnokságban szereplő Corinthians 7–4-re nyert az Atlantico Erechim ellen. Az összecsapáson a Cor futsalosa, Schumacher a szögletből felívelt labdát óriási erővel bombázta a kapuba. Tekintse meg, érdemes!
aug. 6
10:38
Az Atlético csatára nem kér a Liverpoolból (Agroinform)
Nem lesz a Liverpool játékosa Diego Costa, aki saját állítása szerint jól érzi magát a spanyol fővárosban.
aug. 6
10:40
MLB: a liga legjobban fizetett játékosának történelmi eltiltása (She)
Az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) 13 játékost, köztük a bajnokság legjobban fizetett sportolóját, Alex Rodriguezt tiltotta el doppingolás miatt. A kiváló ütő ráadásul az MLB történetének legsúlyosabb büntetését kapta, amely a következő szezon végéig szól.
aug. 6
10:40
Biztonságit taposott a lovasrendőr, balhé Angliában (Agroinform)
Szurkolói rendbontás alakult ki a hétfői Preston - Blackpool (1-0) angol ligakupa mérkőzésen.
aug. 6
11:12
Dopping: üdvözölték a németeknél a múltat feltáró tanulmányt (She)
Thomas Bach, a Német Olimpiai Bizottság (DOSB) elnöke közleményben üdvözölte kedden azt a tanulmányt, amely szerint nemcsak az NDK-ban, hanem az egykori NSZK-ban is volt államilag finanszírozott, rendszerszerű doppingolás az élsportban.
aug. 6
11:12
Pep tudja mit várnak tőle, de időt kér (Agroinform)
Guardiolát máris "kikezdték" Németországban, de a BL-győztes tréner nem rezelt be, Müller most mellé állt.
aug. 6
11:14
Videó: rákból felgyógyuló kisfiút ünnepelt az NFL-csapat (She)
Rákból felgyógyuló ötéves kisfiút ünnepelt a Cleveland Browns NFL-csapat a hétvégi szezonnyitó eseményén. Ryan Encinas csaknem ötven yardos touchdownt futott, a kisfiú előtt az együttes sztárja, Trent Richardson törte az utat. Ryan természetesen megkapta ajándékba azt a labdát, amellyel a touchdownt szerezte. Íme!
aug. 6
11:30
Videó: majdnem „ott” találta el Messit az izraeli elnök (She)
Már javában zajlik az FC Barcelona izraeli és palesztinai turnéja. A katalánok Tel-Avivban tréningeztek, az edzés előtt az izraeli elnök, Simon Peresz is megvillantotta tudását. Az elnök Lionel Messihez passzolta a labdát, ám kissé rossz helyre. Íme!
aug. 6
11:48
Ezzel az újítással nyerték a világbajnokságot Benedekék (Infostart)
A játékosok mellett az edzői csapat is sokat hozzátett a világbajnoki címhez a felkészülés során - mondta a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az InfoRádió Aréna című műsorában. Benedek Tibor kiemelte: egy cég segítségével a fontosabb ellenfelek összes játékosát videós felvételeken elemezték ki.
aug. 6
11:48
Fogadási csalás: 600 ezer euróért vehették meg a magyarok a Lecce-Laziót (She)
Carlo Gervasoni vallomásának köszönhetően újabb részletek láttak napvilágot a 2011-es olasz fogadási botrányban (calcioscommesse) érintett egyik mérkőzés, a Lecce–Lazio találkozó (2–4) hátteréről, és ebben a beszámolók szerint meghatározó a magyar szál.
aug. 6
11:50
Világjátékok: nézőcsúcs a férfi strandkézi döntőn (She)
Új nézőcsúcs született a strandkézilabdázás történetében a világjátékokon: a Brazília–Oroszország férfi döntőre 10 304 jegyet értékesítettek.
aug. 6
11:52
Videó: lovasrendőr tiporta el a rendezőt a Blackpool meccsén (She)
Mint arról beszámoltunk, a harmadosztályú Preston North End 1–0-ra legyőzte a második ligában szereplő Blackpoolt az angol Ligakupa első fordulójában. A 17 470 néző előtt lejátszott találkozón a biztonsági embereknek kellett rendet tenniük a pályán, s a nagy káoszban a gyalog közlekedő rendezőt fellökte, majd eltaposta az egyik lovasrendőr. Íme!
aug. 6
12:06
Mourinho keresztbetesz a Barcának (Agroinform)
A portugál nem akar megválni David Luiztól, akiért a Barcelona állítólag már ajánlatot is készült tenni.
aug. 6
12:24
Női kézi: Lunde-Borgersen babát vár, vége a válogatottságnak (She)
Második babáját várja Kristine Lunde-Borgersen, akire így a jövőben alighanem már nem számíthat a norvég női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Thórir Hergeirsson.
aug. 6
12:24
Ronaldo elszórakozott a kissrácokkal - videó (Agroinform)
A Real Madrid csapata vasárnap a Los Angeles-i Dodger Stadionban 2-1-es győzelmet aratott az Everton felett
aug. 6
12:42
Videó: komikus - büntetőt védett, majd öngólt kapott (She)
A mexikói élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Veracruz 3–2-re nyert a Cruz Azul elleni mérkőzésen. Edgar Hernández, a hazaiak kapusa összehozott egy tizenegyest a 91. percben, majd kivédte Christian Giménez lövését. Sokáig nem örülhetett, csapattársai ugyanis igen vicces, már-már elképesztő öngólt hoztak össze. Íme!
aug. 6
12:42
A Real legendái kilencet lőttek a Barcának - videó (Agroinform)
Kuvaitban játszott barátságos futsal-mérkőzést egymással a Real Madrid és a Barcelona.
aug. 6
12:44
NFL: hosszabbított a Miami ásza, Young a Packersnél (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Miami Dolphins négy évvel meghosszabbította Reshad Jones 2014-ben lejáró szerződését.
aug. 6
12:46
Férfi kézi: Karabatic szerint egyelőre még Neymar előtt jár (She)
Hétfőn a Barcelona férfi kézilabdacsapata is megkezdte a felkészülést az új idényre, amelyben nem meglepő módon minden fronton szeretne a csúcsra érni. Először húzott szerelést a két friss szerzemény, Kiril Lazarov és Nikola Karabatic. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia klasszis szerint egyelőre nincs értelme a Neymarral való összevetésének.
aug. 6
12:48
Vívó-vb: egy búcsúzó magyar női kardban (She)
A négy magyar induló közül három biztosította helyét a 64-es főtáblán a női kardozók egyéni versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon. Márton Anna, Benkó Réka és Várhelyi Anna ott lehet a pénteki folytatásban, Varga Dóra viszont nem.
aug. 6
13:00
Manchester City: a szerb védő kihagyja a szezonrajtot (She)
Bokasérülés miatt kihagyja az idénynyitót Matija Nasztaszics, a Manchester City labdarúgócsapatának szerb védője.
aug. 6
13:02
U21: öt szombathelyi játékos Róth Antal keretében (She)
Róth Antal kihirdette a máltaiak (Budapest, Bozsik József Stadion, augusztus 14., 17.30 óra) elleni felkészülési meccsre készülő U21-es labdarúgó-válogatott keretét. A legtöbb játékost (5) a Haladás adja a csapatba, a Honvéd és az MTK 3-3 focistával képviselteti magát az együttesben.
aug. 6
13:18
DVTK: szerződést kínáltak a 18 éves kapusnak (She)
Az Észak-Magyarország információja szerint jól teljesített a DVTK-nál próbajátékon levő Gelei Vince, így szerződést kínáltak a 18 éves kapusnak, akivel már meg is egyeztek a közös folytatásról.
aug. 6
13:20
NB I: az ETO-Bayern miatt a Duna tv-n látható a DVSC-DVTK (She)
A Duna Televízióban lesz látható a DVSC-Teva–Diósgyőri VTK mérkőzés vasárnap, a labdarúgó NB I 3. fordulójában, mivel az M1-en a Győri ETO és a Bajnokok Ligája-győztes német Bayern München gálameccsét közvetítik.
aug. 6
13:36
Videó: a bemutatás alatt C. Ronaldo autogramot adott (She)
Mint arról beszámoltunk, a Real Madrid is győzelemmel kezdte az Egyesült Államokban zajló International Champions Cup elnevezésű labdarúgótornát. A spanyolok az angol Everton ellen nyertek 2–1-re Cristiano Ronaldo és Mesut Özil góljával. Az Everton bemutatásakor Ronaldo még készségesen autogramokat osztogatott a kísérőfiúknak. Íme!
aug. 6
13:36
Szombathelyen a Sampdoria (Agroinform)
Kedd este 19 órakor barátságos gálamérkőzést vív egymással a Serie A-ban szereplő Sampdoria és a Szombathelyi Haladás
aug. 6
13:38
Málaga: egyik legjobbjukról is lemondanának Bendtnerért (She)
A Málaga állítólag újabb kísérletet akar tenni Nicklas Bendtner megszerzésére. A spanyol labdarúgócsapatnak Javier Saviola és Isco távozása után mindenképp szüksége lenne még egy gólerős támadóra, eddig azonban nem járt sikerrel az átigazolási piacon.
aug. 6
13:54
Légiósok: nem súlyos Lovrencsics sérülése, csütörtökön már játszhat (She)
Megnyugodhatnak a Lech Poznannál, nem súlyos Lovrencsics Gergő hétvégén összeszedett sérülése, így a magyar válogatott légiós ott lehet a csütörtöki Európa-liga-selejtezőn.

Keresés