2013. augusztus 18. vasárnap

aug. 18
0:06
NB I: Együtt dolgozunk a Fradi szebb jövőjéért - Holman (She)
A Ferencváros nyerte a 203. örökrangadót, miután a labdarúgó NB I 4. fordulójában a Puskás Ferenc Stadionban 2–0-ra legyőzte az MTK-t. A zöld-fehérek góljait Józsi György büntetőből, Holman Dávid pedig fejjel szerezte. Ricardo Moniz a meccs lefújása után azt mondta a mérkőzést közvetítő M2-nek, hogy a védelem stabilabbá válása volt a győzelem alapja.
aug. 18
0:10
NS: gólvágók egymás közt; mitől ijed meg egy profi? - vasárnap (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:
aug. 18
0:24
Jégkorong: a gyomorrontás ellenére 6-0-ra nyert a Volán (She)
Sem a gyomorrontás, sem a Rosenborg nem tudta legyűrni az Alba Volán jégkorongcsapatát, amely Bálizs és Nemes vezérletével 6–0-ra győzte le norvég ellenfelét – számolt be róla a klub hivatalos honlapja, az albavolanhockey.hu.
aug. 18
0:28
Olasz Kupa: elszállt a Genoa, a Torino és a Cagliari is (She)
A labdarúgó Olasz Kupa harmadik  fordulójában kínos kudarccal kellett szembesülnie a Genoának, a Torinónak és a Cagliarinak is, mindhárom csapat alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben búcsúzott. Különösen a Cagliarit kiverő, harmadosztályú Frosinone lehet büszke bravúrjára. A Parma nem hagyott esélyt meglepetésre, a kétgólos Amauri és az egyszer betaláló Antonio Cassano vezérletével…
aug. 18
0:42
MotoGP: Márquezé a pole pozíció a honfitársak előtt (She)
A spanyol Marc Márquezé volt a legjobb idő a gyorsaságimotoros-világbajnokság Indianapolisi Nagydíjának időmérő edzésén, így honfitársait, Jorge Lorenzót és Dani Pedrosát megelőzve ő indulhat az élről a királykategória vasárnapi futamában.
aug. 18
1:00
Videó: kiváló Holman-fejes, Józsi-büntető, nyert a Fradi (She)
A Ferencváros nyerte a 203. örökrangadót! A labdarúgó NB I 4. fordulójában az FTC hazai pályán 2–0-ra legyőzte a városi rivális MTK-t. A zöld-fehérek góljait Józsi György büntetőből, Holman Dávid pedig fejjel szerezte.
aug. 18
1:04
Női kézi: otthon tartotta a kupát a Fehérvár a Lokomotiva ellen (She)
A Székesfehérváron zajló női kézilabda felkészülési torna döntőjében a Fehérvár KC a Lokomotiva Zagreb ellen lépett pályára, és végig vezetve 27–22-re megnyerte a találkozót.
aug. 18
1:18
Prim. División: nyögvenyelősen, de sikerrel rajtolt a Valencia (She)
A Valencia különösebb látványosságokat nélkülöző mérkőzésen 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Málagát a spanyol labdarúgó-bajnokság első fordulójának szombati, késő esti mérkőzésén.
aug. 18
1:36
Tenisz: Isner Del Potrót is legyőzte, jön a Nadal elleni döntő (She)
John Isner–Rafael Nadal finálét rendeznek a Cincinnatiben zajló férfi tenisztornán, miután az amerikai játékos Juan Martín del Potrót, a spanyol pedig Tomás Berdychet búcsúztatta az elődöntőben.
aug. 18
1:40
Videó: Fontos, hogy Holman kilépjen a tehetséges jelzőből - Moniz (She)
A Ferencváros 2–0-ra nyert hazai pályán az MTK ellen a labdarúgó NB I 4. fordulójában. A találkozó után Ricardo Moniz, a zöld-fehérek trénere elmondta, Somália hiánya meglátszott csapata játékán, míg Garami József vendégek vezetőedzője kiemelte, a büntető döntött a találkozón.
aug. 18
7:00
Tenisz: idén harmadszor lesz Serena-Azarenka döntő (She)
A női tenisz világranglista első két helyezettje játssza a döntőt a cincinnati WTA-tornán: Serena Williams két szoros szettben múlta felül a kínai Li Nát, míg Viktorija Azarenka hátrányból győzte le Jelena Jankovicsot.
aug. 18
7:18
Schalke: Huntelaar valószínűleg nem játszhat a PAOK ellen (She)
A Schalke várhatóan Klaas-Jan Huntelaar nélkül lép pályára szerdán a görög PAOK elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben. A holland csatár a Wolfsburgtól 4–0-ra elveszített bajnoki első félidejében ütközött Diego Benaglióval, a rivális kapusával, s miután a térdét fájlalta, a második félidőben már nem játszott.
aug. 18
7:36
Ajánló: a Barca és a Real is elkezdi, olasz Szuperkupa Rómában (She)
Vasárnap a Barcelona és a Real Madrid is elkezdi szereplését az új bajnoki idényben. A címvédő a Levante, a szintén edzőváltáson átesett Real a Betis elleni meccsel rajtol. Angliában és Németországban két-két mérkőzéssel folytatódik a hétvégi forduló, míg Rómában az olasz Szuperkupa mérkőzését rendezik meg a bajnok Juventusszal és a kupagyőztes Lazióval.
aug. 18
8:48
Atlétikai vb: vasárnap hat döntővel zárul a moszkvai vb (She)
Vasárnap délután hat döntővel zárul a moszkvai atlétikai világbajnokság. A záró szám a hagyományoktól eltérően nem a 4x400 méteres váltó lesz, hanem a 4x100-as – minden bizonnyal Usain Bolt miatt.
aug. 18
8:50
Valencia: még idejében szerződtetik a kolumbiai csatárt (She)
A Valencia labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Dorlan Pabón, a mexikói élvonalbeli Monterrey kolumbiai válogatott támadója, aki hétmillió euróért vált klubot.
aug. 18
8:52
Paks: Kellene a csapatba néhány szuperhős - Horváth F. (She)
Horváth Ferenc, a labdarúgó NB I-ben szereplő MVM Paks vezetőedzője csapata honlapján értékelte esélyeiket a Videoton elleni vasárnapi bajnoki előtt, és elmondta: játékosai már tudják, hogy hogyan lehet elhozni a három pontot Székesfehérvárról.
aug. 18
8:54
Ajánló: hibátlanok csatája a Sóstói Stadionban - magyar fociprogram (She)
Vasárnap kora este Székesfehérváron két, az első három fordulóban kilenc-kilenc pontot szerző csapat találkozik egymással: a Videoton a Paksot fogadja. Előtte a Puskás Akadémia a Bozsik Stadionba látogat, míg a forduló záró mérkőzésén az eddig szintén hibátlan debreceniek Szombathelyen lépnek pályára. Az újjászervezett NB III első fordulójából hét mérkőzés maradt vasárnapra.
aug. 18
9:06
Gyász: motorbalesetben elhunyt a BMW korábbi vezetője (She)
Balesetben életét vesztette Kark-Heinz Kalbfell, a BMW korábbi vezető mérnöke, aki az angliai Brands Hatchben megrendezett történelmi motorverseny edzésén elesett, majd a mögötte haladó áthajtott rajta.
aug. 18
9:24
F1: Hamilton a bízonyíték arra, hogy Schumi jó volt - Brawn (She)
Úgy tűnik, távollétében értékelődik fel igazán Michael Schumacher elmúlt években nyújtott teljesítménye, hiszen mások mellett Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke is rámutatott, az, hogy Nico Rosberg még Lewis Hamiltonnal is felveszi a versenyt, a német legendát dicséri.
aug. 18
9:26
Bayern: Sammer élesen bírálta a spanyol szövetséget (She)
Már nem csak Spanyolországban probléma, hogy a labdarúgó-válogatott az augusztusi FIFA-játéknapon rendszerint tengerentúli nemzeti csapatok ellen játszik hírverő mérkőzést idegenben. Matthias Sammer, a Bayern München sportigazgatója amiatt panaszkodott, hogy Javi Martínez és Thiago Alcántara nem megfelelő állapotban érkezett vissza a bajorokhoz.
aug. 18
9:42
DVTK: Csapatként buktunk meg, nem én vagyok a felelős - Rudolf (She)
A Diósgyőri VTK által kedden szabadlistára tett Rudolf Gergely vasárnap reggel a Facebookon reagált a klub lépésére. A támadó leírta, úgy érzi, a DVSC elleni vereségért rá akarják hárítani a felelősséget, amit igazságtalannak talál. Azt elismerte, hogy személyesen kezdeményezte a szakítást Kovács Zoltán sportigazgatónál, mert úgy érezte, a DVTK-nál nem mutathatja meg, mire képes. Íme, Rudolf…
aug. 18
9:42
Simán nyert a Manchester United (Metropol)
A Premier League tavalyi bajnoka könnyedén, 4-1-re nyert a Swansea City vendégeként a nyitófordulóban.
aug. 18
9:44
Husztiék háromgólos veresége (Metropol)
A Huszti Szabolccsal felálló Hannover 3-0-ás vereséget szenvedett a Borussia Mönchengladbach otthonában.
aug. 18
10:00
Chelsea: Rooney helyett a portugál gólkirály jöhet - sajtóhír (She)
Portugál sajtóhírek szerint José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere lemondott a manchesteri Wayne Rooney leigazolásáról, és helyette a Porto kolumbiai csatárát, Jackson Martínezt szeretné szerződtetni.
aug. 18
10:00
A Ferencváros nyerte a 203. örökrangadót (Metropol)
A Fradi kettővel verte az MTK-t. A veretlen Pápa elrontotta a Mezőkövesd ünnepét. A Pécs és a Győr is nyeretlen maradt.
aug. 18
10:00
Boltnak a nagyság is számít, nem csak a leggyorsabb idő (Agroinform)
A jamaicai sprinter sikeréhsége nem csökkent, már a riói olimpián jár az agya, ott triplázni akar 100-on és 200-on.
aug. 18
10:02
Videó: Ramiro lövése tényleg a védhetetlen kategória (She)
Egészen fantasztikus lövéssel szerzett gólt Ramiro, a Grémio labdarúgója a Vasco da Gama elleni labdarúgó-mérkőzésen a brazil bajnokságban. Ramiro 25 méterről célozta meg a kaput és lőtt védhetetlenül a hazaiak kapujába. A meccset a Grémio nyerte 3–2-re.
aug. 18
10:02
Valencia-győzelem a Málaga felett (Metropol)
A Valencia hazai környezetben nyert a Málaga ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 2013/14-es szezonjának nyitófordulójában.
aug. 18
10:18
F1: Ricciardo lesz Vettel társa 2014-ben - Sport Bild (She)
A Sport Bild biztosra veszi, hogy az ausztrál Daniel Ricciardo váltja Mark Webbert 2014-ben a Red Bull-istállónál.
aug. 18
10:36
Videó: szezont meghatározó csata előtt a Pick Szeged (She)
Rengeteg gyakorlással, edzőmérkőzéssel és egy teljesen új játékrendszerrel készül a Pick Szeged a Metalurg Szkopje elleni BL-selejtezőre. A Juan Carlos Pastor vezette együttes tagjai egyetértenek abban, hogy a macedónok elleni párharc az egész csapat szezonját meghatározza. Pastor szerint egyelőre még messze vannak attól, amit el szeretnének érni.
aug. 18
10:38
Monaco: szigorított adózás, Falcao a Realba tart – sajtóhír (She)
A spanyol Marca értesülései szerint a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) hamarosan rákényszeríti az AS Monaco labdarúgócsapatát, hogy a francia törvények szerint adózzon, így a klub vezetősége kénytelen lenne játékosai fizetését megfelezni. A hírek szerint Radamel Falcao erre reagálva azonnal közölte: el akarja hagyni új együttesét.
aug. 18
10:54
Ökölvívás: új orosz bajnoka van a WBO-nak félnehézsúlyban (She)
Az orosz Szergej Kovaljov lett a WBO új félnehézsúlyú bajnoka, miután Walesben négy menetben legyőzte az 2011 óta regnáló Nathan Cleverlyt
aug. 18
10:54
A duplán elégedett Nadal Isnerrel döntőzik (Agroinform)
A spanyol úgy érzi, eddigi legjobb formáját mutatja Cincinnatiben, ahol sikerült alkalmazkodnia a körülményekhez.
aug. 18
10:56
Autósport: Kiss Pál Tamás tartja 5. helyét az AutoGP-ben (She)
Kiss Pál Tamás szombaton és vasárnap is hatodik lett az AutoGP-sorozat nürburgringi állomásán, így továbbra is ötödik az összetettben.
aug. 18
11:12
Videó: zseniális emeléssel szerzett gólt Higuaín bátyja (She)
Gyönyörű gólt lőtt Federico Higuaín, a Columbus Crew labdarúgója a Toronto elleni mérkőzésen az MLS-ben. A 2–0-s Columbus-sikert hozó találkozón Higuaín szerezte mindkét gólt, a másodiknál zseniálian emelte át a kapust. Higuaín bátyja a Napoliban játszó Gonzalónak.
aug. 18
11:48
Chelsea: Ha nem nyerünk semmit, távozom - Mourinho (She)
José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere elmondta: nem lesz szükség arra, hogy a vezetőség elküldje, mivel ha úgy érzi, hogy nem elégedettek vele Londonban, akkor felmond.
aug. 18
11:48
Garami reméli, hogy leállt a játékosvándorlás, Moniz Vass Ádámra vár (Agroinform)
Az FTC és az MTK edzői a mutatott játékról és a nyári átigazolási időszakról is beszéltek szombati rangadójuk után.
aug. 18
11:50
Edzősors: a BL-győztes védő Cipruson vállalt munkát (She)
A ciprusi élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi szezonjának második helyén végző Anorthoszisz Famaguszta vezetőedzőjeként folytatja edzői pályafutását Jorge Costa, aki játékosként Bajnokok Ligáját nyert a Portóval. A 41 esztendős szakember egy plusz egyéves szerződést kötött új csapatával.
aug. 18
12:06
Vízilabda: szubjektív portré a labdarúgónak induló Decker Attiláról (She)
Foci helyett póló. Remek döntésnek bizonyult! Szécsi Zoltán mögött rengeteget tanult. Aztán kilépett az árnyékből, megmutatta magát. Ma már világbajnok - avagy a zolimpia sorozat 13. részében Decker Attila! Aki mindenben segítette Nagy Viktort! „Ma nem!” – neki is tetszett. Azért megfogott az ausztrálok ellen egy ötöst. Viktor tapsolta leginkább!
aug. 18
12:24
Paraúszó-vb: Sors Tamás ezüstérmes 100 méter pillangón (She)
Sors Tamás ezüstérmet szerzett a montreali paraúszó-világbajnokságon a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett döntőben.
aug. 18
12:42
Videó: érzelemdús közvetítés a bielefeldi riportertől (She)
Az alábbiakban Uli Zwetz rövid, de annál inkább érzelemdús kommentálását hallhatják a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban lejátszott Bielefeld–Paderborn mérkőzés utolsó góljáról. A vendégek 3–2-re vezettek a 90. percben, amikor Patrick Schönfeldnek sikerült az egyenlítés.
aug. 18
12:42
Sors Tamás ezüstérmes 100 pillangón (Metropol)
Sors Tamás ezüstérmet szerzett a montreali paraúszó-világbajnokságon a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett döntőben.
aug. 18
13:00
Hegyi Iván: "Ha Messi a braziloknál játszana, ők lennének a vb csúcsesélyesei" (Infostart)
A dél-amerikaiak fölényére számít Hegyi Iván, a Népszabadság sportrovatvezetője a jövő évi világbajnokságon. Az InfoRádió Aréna című műsorában az európai topbajnokságok 2013-2014-es idényét tekintve "felerészben" trónfosztást jósolt, szerinte a Bayern München és a Juventus nagy esélyese ismét bajnokságának, ugyanakkor a Manchester City és a Real Madrid visszaszerezheti 2013 tavaszán elveszített…
aug. 18
13:00
PAFC: Nem végleges a keret, érkezhetnek még - Benczés (She)
Benczés Miklós, a labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia vezetőedzője csapat honlapján beszélt a Budapest Honvéd elleni vasárnapi bajnoki előtt, és elmondta: a nyári átigazolási szezonban még várható egy új játékos érkezése.
aug. 18
13:00
Nadal a döntőben, papírforma a nőknél (Metropol)
A spanyol Rafael Nadal lesz a hazai közönség előtt szereplő John Isner ellenfele a cincinnati tenisztornán.
aug. 18
13:00
Martino okosan bánna Neymarral, Ancelotti nem tart fenn mezt Bale-nek (Agroinform)
A Barcelona vezetőedzője nem számít új hátvéd érkezésére, a Real Madridé pedig szép játékkal akar nyerni a Betis ellen.
aug. 18
13:02
F1: hiába a Mercedes lobbija, nem változnak a kerekek (She)
A Pirelli a Ferrari és a Renault nyomására elállt korábbi tervétől, így az ideiekkel azonos méretű gumikat gyárt a 2014-es idényre is. Pedig eredetileg a Mercedesszel egyetértésben azt tervezte, hogy a hátsó kerekek méretét a következő évben érkező turbómotorok nagy ereje miatt növelni fogja.
aug. 18
13:18
Baseball: 211 és 105 meccses eltiltás doppingért (She)
Doppingvétség miatt 105 mérkőzésre szóló eltiltást kapott Miguel Tejada, az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Kansas City Royals játékosa.
aug. 18
13:20
Bundesliga: cseh válogatott csatárt vett a Frankfurt (She)
Václav Kadlec személyében cseh válogatott csatárral erősített a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Eintracht Frankfurt. A Sparta Prahától megvásárolt cseh válogatott támadó négy évre kötelezte el magát új csapatához.
aug. 18
13:36
Atlético: 10 millióért vinnék a Milan kiszemeltjét - sajtóhír (She)
Az AS értesülései szerint a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid előrehaladott tárgyalásokat folytat a Fiorentinával Adem Ljajics átigazolásáról. A hírek szerint az AC Milan által is kiszemelt támadó 10 millió euróért kerülhet a „matracosokhoz”.

Keresés