2013. augusztus 19. hétfő

aug. 19
0:06
Így győzött a Barcelona és a Real Madrid - videókkal (Infostart)
Szenzációs teljesítménnyel kezdte a Barcelona a spanyol bajnoki idényt. A katalánok egyetlen félidő alatt hat gólt lőttek a Levanténak, s végül 7-0-ra nyertek. A Real Madrid is begyűjtötte a három pontot, 2-1-re nyert a Betis ellen.
aug. 19
0:10
A Juventus nyerte az Olasz Szuperkupát (Infostart)
A bajnok Juve győzelmével kezdődött az olasz szezon.
aug. 19
0:24
Videó: Mégis azt mondom, helytálltunk - Horváth a 0-4 után (She)
A labdarúgó NB I negyedik fordulójában a Videoton hazai pályán négy góllal legyőzte a korán emberhátrányba került , a mérkőzés legvégén azért szépíteni tudó MVM Paksot. A találkozó után Nikolics Nemanja már a soron következő ellenfelekkel foglalkozott, majd megjegyezte, kemény csapatok várnak rájuk.
aug. 19
1:00
Tenisz: kicsúszott S. Williams kezei közül a cincinnati döntő (She)
Serena Williams elbukta a cincinnati tenisztorna döntőjét: Viktorija Azarenka döntő szett rövidítésben legyőzte az amerikai világelsőt. Mindkét játékosnak volt több lehetősége is a meccs megnyerésére, végül a fehérorosz sáfárkodott jobban a lehetőségeivel és behúzta a finálét.
aug. 19
1:04
Videó: hatalmas bombával mentett pontot a Haladás (She)
A labdarúgó NB I negyedik fordulójának záró mérkőzésén megőrizte veretlenségét a Debrecen a Haladás vendégeként, de nem sok kellett volna a vendégek győzelméhez. Szakály Péter lőtte a mérkőzés első találatát, tizenegyesből, de a végére a hazaiak tíz, a vendégek kilenc emberre fogyatkoztak. A ráadás harmadik percében a fiatal Németh Márió bombagólt lőtt, ezzel megmentett csapatának egy pontot.
aug. 19
1:18
Primera División: az Atlético Madrid sevillai sikerrel kezdett (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) nyitó fordulójában az Atlético Madrid 3–1-re legyőzte a Sevillát idegenben. A fővárosiaknál Diego Costa duplázott, a harmadik gólt pedig Cristian Rodríguez szerezte.
aug. 19
1:22
Videó: Kondás nem érezte jogosnak csapata pirosát (She)
A labdarúgó NB I 4. fordulójának záró mérkőzésén a Haladás az utolsó percekben egyenlített a DVSC-Teva ellen. A hazaiak vezetőedzője, Artner Tamás szerint ha nincs a kiállítás, győzelmi esélyük lett volna, míg a vendégek szakvezetője, Kondás Elemér szerint kezükben volt a találkozó.
aug. 19
7:00
Profi bírók, amatőr produktum (Behaviour)
Habár három forduló alapján megítélni egy rendszer működését tökéletesen nem lehet, az legalábbis jelzésértékű, hogy a honi labdarúgó-bajnokságban ez idő alatt 18 piros lapot mutattak fel a játékvezetők. Az MLSZ az idén 12 bírót profivá minősített, ám korántsem biztos, hogy az intézkedés jótékony hatást ért el.
aug. 19
7:02
Ricciardo a Red Bullban (Behaviour)
A Forma-1 világában jól értesült német Sport Bild szerint eldőlt, ki kapja az év végén szakágat váltó Mark Webber megüresedő helyét 2014-ben. Eddig úgy hírlett, a Red Bull ülésére hárman aspirálnak, a csapat testvérgárdája, a Toro Rosso alkalmazásban álló Daniel Ricciardo, valamint két világbajnok, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso. A német lap szerint Ricciardo lesz a befutó.
aug. 19
7:04
Moyes bemutatkozott, Mourinho visszatért (Behaviour)
A hétvégén elrajtolt az angol és a spanyol labdarúgó-bajnokság is, győzelemmel mutatkozott be a Manchester United élén David Moyes, sikerrel tért vissza a Chelsea-hez José Mourinho és jól kezdett a Tata Marino vezette Barcelona. Németországban rekordra tör a Bayern, a magyar játékosoknak azonban nem sok babér termett.
aug. 19
7:06
Puskás: kispesti vizit (Behaviour)
A magyar labdarúgó-bajnokságot figyelemmel követni azoknak érdemes, akik a hétköz(nap)i események után a víkenden is szembesülnének vele, hazánk mára miféle abszurd hellyé változott. A 203. örökrangadón az FTC-szurkolók Csatáry László háborús bűnösre emlékeztek, a címvédő Győr négy kör után is nyeretlen,míg a valaha volt legjobb magyar futballista nevét viselő együttes Kispestre látogatott.
aug. 19
7:18
PL: Eto'o most a Manchester United célkeresztjében? (She)
A La Gazetta dello Sport értesülései szerint a Manchester United felvette a kapcsolatot Samuel Eto'óval.
aug. 19
7:36
Tenisz: Babos kicsúszott a százból a világranglistán (She)
Nem történt változás a női teniszezők világranglistájának élmezőnyében. a listát továbbra is az amerikai Serena Williams vezeti a fehérorosz Viktorija Azarenka és az orosz Marija Sarapova előtt. A legjobb magyar, Babos Tímea kicsúszott az első százból.
aug. 19
7:54
Hatvanéves a legnagyobb magyar sportaréna (Infostart)
Hatvan éve, 1953. augusztus 20-án avatták fel a magyar sport legnagyobb létesítményét, a Népstadiont, amely 2002 óta Puskás Ferenc nevét viseli. A hivatalos nyitányon a Bp. Honvéd legyőzte a Szpartak Moszkvát.
aug. 19
7:54
Honvéd: a gólerős spanyol hazatért a tesztelésről (She)
Az elmúlt időszakban a Honvédnál próbajátékon lévő spanyol labdarúgó, Diego Piquero visszatért Spanyolországba, és hamarosan bekapcsolódik a Formantera edzéseibe – írja a Deporte Balear.
aug. 19
8:12
NB II: Shane Recklet megjárta a kórházat (She)
A Vasas futballistája, Shane Recklet megjárta a kórházat a Dunaújváros elleni NB II-es idénynyitót követően. A légiós a mérkőzésen ütközött, ami után nem tudta folytatni a játékot.
aug. 19
8:30
DVTK: Nem mondta senki, hogy Rudolf a felelős - Kovács Zoltán (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK sportigazgatója, Kovács Zoltán a Sport Tv Harmadik Félidő című műsorában beszélt a klubnál kialakult helyzetről, s reagált a jelenlegi és korábbi miskolci játékosok megnyilvánulásaira.
aug. 19
8:48
Franciaország: Filkor Attilát elriaszthatta, amit látott (She)
Filkor Attila a tervekkel ellentétben nem lépett pályára a francia második ligás (Ligue 2) labdarúgócsapat, a Chateauroux tartalékcsapatának szombati felkészülési mérkőzésén – írja a La Nouvelle République.
aug. 19
9:24
Videó: sztárparádé az U19-es kézi-világbajnokságon (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, nem sikerült a bravúr a magyar U19-es férfi kézilabda-válogatottnak a hazai rendezésű világbajnokság nyolcaddöntőjében. A spanyoloktól elszenvedett vereséget (23–25) követően a mieink a 9–16. helyért játszhatnak majd. A vasárnapi érdi nyolcaddöntőn Ambros Martín, a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának spanyol vezetőedzője és Harsányi…
aug. 19
9:24
Vizsgálódik az MLSZ a Fradi-szurkolók miatt? - A klubelnök egyetért (Agroinform)
A Magyar Labdarúgó Szövetség és Kubatov Gábor is leszögezte: nincs helye politikai állásfoglalásnak a focipályán.
aug. 19
9:42
Videó: így nyert az Atlético Madrid Sevillában (She)
Hiába egyenlített Diego Perotti, a Sevilla játékosa parádés góllal az Atlético Madrid elleni spanyol bajnoki idénynyitón, Diego Costa duplájának és Cristian Rodríguez találatának köszönhetően a „matracosok" simán nyertek Andalúziában.
aug. 19
9:42
Tíz érdekesség az atlétikai világbajnokságról (Agroinform)
Pars Krisztián világbajnoki ezüstérme mellett sok mindenről emlékezetes marad még a moszkvai atlétikai világbajnokság.
aug. 19
10:00
NB I: Bognár nem megsértődött Véberre, csak megsérült (She)
Bognár István apja szerint fia sérülés miatt kért cserét a Mezőkövesd–Lombard Pápa mérkőzésen, nem pedig azért, mert megsértődött a vezetőedző, Véber György kritikáján.
aug. 19
10:00
Nadal diadala Cincinnatiben (Metropol)
A spanyol teniszező a döntőben két, rövidítésben megnyert játszmában felülmúlta az amerikai John Isnert.
aug. 19
10:02
Barca: Martino megmagyarázta Messi lecserélését (She)
Gerardo Martino, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona vezetőedzője a Levante elleni 7–0-s sikerrel mutatkozott be a katalánok kispadján, és az argentin szakember elmondta, fontosnak tartja, hogy az ehhez hasonló meccseken Lionel Messi pihenőt kapjon, mivel hosszú idény vár rá.
aug. 19
10:04
Arsenal: „Nem kellene új szerződést ajánlani Wengernek” (She)
Az angol élvonalbeli Arsenal labdarúgócsapatának szurkolói azt szeretnék, ha Arsene Wenger menedzsernek egyelőre nem ajánlana új szerződést a klub. A csapat drukkereit tömörítő szervezet (AST) nyílt levéllel fordult a londoni egylet vezetőségéhez.
aug. 19
10:06
Videó: Keane-tripla és hat gól a Galaxy meccsén (She)
Joao Plata góljának köszönhetően a Real Salt Lake ugyan vezetést szerzett Los Angelesben a Galaxy ellen az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszában, de Robbie Keane triplájának és Omar Gonzalez fejesének köszönhetően a címvédő végül simán megverte (4–2) a listavezetőt.
aug. 19
10:18
A Real Madrid is győzelemmel rajtolt (Metropol)
Hátrányból fordítva egy hajrában szerzett góllal nyert a vendég Real Betis ellen.
aug. 19
10:36
PMFC: kölcsönvették Pölöskeyt a DVSC-től - hivatalos (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évre kölcsönvette Pölöskey Pétert a DVSC-Tevától. Az új szerzemény már hétfőn csatlakozik új csapatához, melynek kölcsönszerződése lejárta után opciós joga lesz a csatár végleges megszerzésére.
aug. 19
10:38
PSG: Cavaninak tetszett a gólja, de kicsit azért bosszús (She)
Edinson Cavani, a Paris Saint-Germain nyáron igazolt uruguayi labdarúgója örül, hogy az első franciaországi gólja szép lövésből született, amiatt viszont bosszús kissé, hogy a sok helyzet ellenére nem tudták legyőzni vasárnap este az Ajacciót (1–1).
aug. 19
10:40
Chelsea: Az utolsó napig próbálunk csatárt igazolni - Mourinho (She)
José Mourinho, a Chelsea menedzsere elmondta, hogy az átigazolási szezon utolsó pillanatáig próbálkoznak majd új támadót szerződtetni. A portugál szakember igazi „angyallá" változott az elmúlt időszakban, az etikusságot már nem először említi.
aug. 19
10:54
Rudolf "erkölcsi okok" miatt nem edzhet a Diósgyőr első csapatával (Agroinform)
Kovács Zoltán sportigazgató reagált Rudolf Gergely és José Luque facebook-bejegyezéseire.
aug. 19
11:12
Golf: csodálatos európai nők, fantasztikus győzelem (She)
Akárcsak két éve, Európa válogatottja a hétvégén ismét legyőzte az Egyesült Államokat a női golf legnagyobb presztízsű csapatversenyén, a Solheim-kupán a coloradói Parkerben, és ezzel ötödször is elhódította a serleget.
aug. 19
11:14
Tottenham: rekordösszegért érkezhet az Anzsi brazilja (She)
Az angol élvonalbeli Tottenham ajánlatot készül tenni Willianra, az Anzsi brazil válogatott középpályására. Egybehangzó sajtóhírek szerint a londoni klub harcba száll a Liverpoollal a 35 millió euróra taksált futballistáért.
aug. 19
11:48
NB I, NB II, NB III: Győr-Vidi, DVSC-FTC, Gyirmót-Siófok - a hétvégi futballprogram (She)
A hétvégén folytatódnak a labdarúgó NB I, NB II és az NB III küzdelmei is. Az élvonalban az ötödik forduló rangadóján a Győri ETO a Videotont fogadja majd, azaz a 2012–2013-as szezon első két helyezettje találkozik. A másodosztályban vasárnap este a vereséggel kezdő Vasas az első körben négy gólt vágó Békéscsabát látja vendégül.
aug. 19
11:48
Már árulják Bale Real Madrid-mezét - fotó (Agroinform)
Nyilvánvalóan hamisítványról van szó, de Gibraltáron már kapható olyan Real-mez, amelyen Gareth Bale neve szerepel.
aug. 19
11:50
MU: Fellaini plusz Baines 28 millió fontért - visszautasítva! (She)
Egybehangzó angol sajtóhírek szerint a Manchester United 28 millió fontot (33 millió euró) ajánlott az Everton két futballistájáért, Marouane Fellainiért és Leighton Bainesért. A liverpooli klub ezt visszautasította.
aug. 19
11:52
Pistorius-ügy: az atléta sírva imádkozott, per márciusban (She)
Könnyek között állt bíróság elé hétfőn Oscar Pistorius: a dél-afrikai atléta, akit azzal vádolnak, hogy meggyilkolta modell barátnőjét, sírt és imádkozott a pretoriai tárgyaláson, ahol a per kezdési időpontját is kijelölték: 2014. március 3.
aug. 19
12:06
Brazília: Seedorf továbbra is a legszebb napjait idézi (She)
Clarence Seedorf kulcsszerepet játszott abban, hogy a Botafogo győzelemmel tudta le soros mérkőzését a brazil országos labdarúgó-bajnokságban, és megőrizte első helyét a tabellán.
aug. 19
12:08
Vízilabda: komoly változások Szentesen - férfi és női vonalon (She)
Alaposan átalakul(t) a nyáron a Szentes férfi-, illetve női vízilabdacsapata is, mindkét társulatot új szakvezető irányítja a következő szezonban, miközben a játékoskeret is jócskán változik.
aug. 19
12:24
Real Madrid: bár López játszott, Ancelotti nem írta le Casillast (She)
A madridi sportsajtóban az egyik fő téma, hogy Iker Casillas Carlo Ancelottinál is a Real Madrid kispadjára szorult, miután nem kapott szerepet a Betis elleni bajnokin (2–1), ám az olasz vezetőedző szerint ez nem jelenti, hogy Diego López lesz az első számú kapus.
aug. 19
12:24
Azarenka legyőzte a világelsőt (Metropol)
A fehérorosz teniszező három játszmában legyőzte az amerikai Serena Williamst.
aug. 19
12:26
Schalke: Felejtsük el a vereséget - Szalai a BL-re hangol (She)
Szalai Ádám ott lehet a Schalke 04 labdarúgócsapatának kezdőjében a PAOK elleni szerdai BL-selejtezőn. A magyar válogatott támadó – aki Klaas-Jan Huntelaar sérülése miatt akár főszereplővé is válhat – szerint fontos a pozitív hozzáállás.
aug. 19
13:00
PSG: Cavani? Én is lőttem gólt az első meccsemen - Ibra (She)
Zlatan Ibrahimovic (Paris SG) elégedett új csatártársa, a vasárnap az Ajacciónak (1–1) pontot érő gólt rúgó Edinson Cavani PSG-s bemutatkozásával, de azért nem állta meg, hogy finoman jelezze: az első párizsi meccsén ő is a kapuba talált.
aug. 19
13:00
Wenger azért nem költ pénzt, mert nem talál játékosokat (Agroinform)
Az Aston Villa elleni vereség után sem akar túlköltekezni az Arsenal menedzsere, noha a szurkolók türelmetlenek.
aug. 19
13:02
Videó: tragikomikus bombaöngól a perui ligából (She)
A perui bajnokságban igazán érdekes gól született az Unión Comercio-Universitario mérkőzésen. Egy oldalról jövő beadást követően Renzo Reanos, a hazaiak egyik védője már azt hitte, hogy egy lerántásgyanús szituációt követően tizenegyeshez jutnak a vendégek, ezért dühében belebikázott egyet a labdába, amely a felső sarokban kötött ki. A játékvezető azonban nem ítélt büntetőt, hanem egyszerűen…
aug. 19
13:18
Babos a 103. helyre csúszott vissza (Metropol)
A hétfőn kiadott legfrissebb rangsort továbbra is az amerikai Serena Williams vezeti.
aug. 19
13:36
Monaco: Falcao szerint hazudik a spanyol sajtó, ő bizony marad (She)
Radamel Falcao a francia sportnapilapnak, a L'Équipe-nek adott interjújában határozottan cáfolta, hogy máris elhagyni készül a Monaco francia élvonalban hódítani készülő labdarúgócsapatát.
aug. 19
13:36
Rózsa Csilla nyert Németországban (Metropol)
A felnőtt és korosztályos magyar bajnok nyerte az ifjúsági golfozók számára kiírt Bad Waldsee-i nemzetközi versenyt.
aug. 19
13:36
Babos Tímea 100-on kívülről vág neki a US Opennek (Agroinform)
Babos Tímea 13 helyet rontva jelenleg a 103. a női teniszezők világranglistáján.

Keresés