2013. augusztus 30. péntek

aug. 30
0:24
Újpest: 36 millió forintért jött a bosnyák szélső - sajtóhír (She)
A sport.ba oldal úgy értesült, hogy az élvonalbeli Újpest labdarúgócsapata 120 ezer eurót (mintegy 36 millió forintot) fizetett Asmir Suljicért a bosnyák FK Sarajevónak. Amint arról korábban már beszámoltunk: a 21 éves szélső 2016. június 30-ig írt alá a lila-fehérekhez.
aug. 30
0:42
El: otthon, hosszabbítás után bukott el a 2011-es döntős (She)
A három román csapatból egy sikerrel járt az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában, ez pedig a 2011-es finalista Braga bukását jelentette. A Petrolul Ploiesti és az Astra Giurgiu búcsúja után a zsilvásárhelyi Pandurii idegenben, hosszabbítás után kiharcolta a továbbjutást az egy éve még BL-résztvevő portugál csapat otthonában. A román együttes Alin Buleica 15. percben szerzett góljával…
aug. 30
1:00
El: a 48 főtáblásból 46 megvan - így várják a sorsolást (She)
A csütörtöki utolsó selejtezők után két kivétellel teljessé vált az Európa-liga 48 csapatos főtáblájának a mezőnye. Az utolsó erőpróbán elbukott csapatok közül egy még bekerül a csoportkörbe, miután a Fenerbahcét kizárta a küzdelmekből az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), a „szerencsés vesztest” pénteken 9 órakor sorsolják ki. Kérdéses még az is, hogy az AZ–Atromitosz párharcból melyik fél…
aug. 30
7:00
Bíznak duójukban (Behaviour)
Tegnap a parasportolók selejtezőivel elkezdődtek a duisburgi kajak-kenu világbajnokság küzdelmei. Mint a múltkor leírtuk, Storcz Botond szövetségi kapitány 8-10 érmet remél, aminek teljesítésében nagy szerepet játszhat a négy számban is rajthoz álló Douchev-Janics Natasa, vagy a három számban induló Kozák Danuta.
aug. 30
7:02
Ribéry az év európai játékosa (Behaviour)
Tegnap kora este a Monte Carlo-i Grimaldi Forumban elkészítették a legrangosabb európai labdarúgó klubtorna, a Bajnokok Ligája csoportbeosztását. Igazi sztárkavalkád alakult ki az F csoportban, egyazon kvartettba került a Real Madrid és a Juventus, a Bayern és a Manchester City, míg a Barcelona megint megmérkőzik a Milannal és a Celticcel.
aug. 30
7:04
A horvát ászkirály kiütötte Blake-et (Behaviour)
Immár az eső is megérkezett New Yorkba, és az év utolsó Grand-Slam-tornájának, a US Opennek alaposan át is rendezte a programját. Amíg az urak csak tegnap, lapzártánk környékén kezdhették meg a második fordulós csatáikat, addig a hölgyeknél többen már a legjobb 32 között járnak.
aug. 30
7:06
Még félkész állapotban a Pick Szeged (Behaviour)
Komoly vereségbe szaladt bele a Pick Szeged együttese a kézilabda Bajnokok Ligája selejtezőjében a Metalurg Szkopje otthonában. A Tisza-parti alakulat tíz góllal kapott ki a macedón együttestől, ezzel nagyon távol került a BL-főtáblától. A szegediek tisztában vannak azzal, hogy sok hibával játszottak, de ígérik, a nagy hátrány ellenére sem adják fel a párharcot.
aug. 30
7:36
US Open: Nadal gázolt, már 17-0 a kemény pályás mérlege (She)
A selejtezőből főtáblára került brazil Rogerio Dutra Silvának szemernyi esélye sem volt Rafael Nadal ellen a tenisz US Open 2. fordulójában: a spanyol világklasszis 6:2, 6:1, 6:0-ra mosta le ellenfelét.
aug. 30
7:54
Schalke: román válogatott társat kaphatnak Szalai Ádámék (She)
Olasz források arról írnak, hogy a német élvonalbeli Schalke 04 szerződtetné az Udinese román válogatott támadóját, Gabriel Torjét.
aug. 30
8:12
Ajánló: Haladás-Lombard; Guardiola Mourinho ellen - program (She)
A kontinensen élő futballrajongók nagy része jó eséllyel a Bayern München–Chelsea rangadót várják a pénteki napban a leginkább, ám előtte mi magyarok még élvonalbeli meccsel is hangolhatunk a nagy összecsapásra. Az NB I-ben a Haladás a Lombardot fogadja, míg az NB II-ben Siófok–Szolnoki MÁV találkozót rendeznek. Aki pedig nem bírja délutánig futball nélkül, az 11 órakor nyomon követheti a tegnap…
aug. 30
8:48
Videó: kézirangadó - a Győr földöntúli erejével is küzd a Fradi (She)
Igazi rangadóval indul a pontvadászat a női kézilabda NB I-ben: a bajnok Győri ETO az ezüstérmes Ferencváros otthonában kezd. Elek Gábor, az FTC vezetőedzője szerint csapatának földöntúli erőkkel is meg kell majd harcolni, de egy meccsen a győriek is verhetők.
aug. 30
8:48
Nadal és Federer simán nyert, Babos továbbjutott párosban (Agroinform)
A tavaly a nőknél elődöntős, negyedik helyen rangsorolt Sara Errani búcsúja volt a nap meglepetése.
aug. 30
8:50
Kajak-kenu vb: elkezdik a négyesek - a napi program (She)
Csütörtökön százszázalékos teljesítményt nyújtottak a magyar egységek a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon, jön a pénteki folytatás, többek között a női és a férfi négyessel. Tekintse át a pénteki programot, benne a magyar indulókkal!
aug. 30
8:52
Játékossors: egyedül edz, csapatot keres a volt Fulham-kapus (She)
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Somogyi Csaba. A 28 éves kapuvédő a nyáron a holland RKC Waalwijk csapatával tárgyalt, ám nem jött létre megállapodás, azóta nem talált csapatot.
aug. 30
9:06
FIFA: világszintű eltiltás a csaló bíróknak és játékosnak (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) határozatával világszintre terjesztette ki több, fogadási csalással vádolt játékvezető, asszisztens, illetve játékos eltiltását.
aug. 30
9:06
Távozni akarok a Real Madridtól - Kaká (Agroinform)
A brazil támadó, Kaká nyíltan beszélt arról, hogy el akarja hagynia a Real Madrid csapatát.
aug. 30
9:08
Videó: az óriási kapushiba ellenére a Fiorentina jutott be az El-csoportkörbe (She)
A labdarúgó Európa-liga utolsó selejtezőkörében a Fiorentina megszenvedett a Grasshoppersszel. A találkozó 41. percében az olasz együttes óriási kapushiba után kapott gólt, ugyanis Neto egész egyszerűen az ellenfélnek passzolta a labdát, azonban 2–2 összesítéssel, idegenben szerzett több góllal csapata így is továbbjutott. Íme!
aug. 30
9:10
El: norvég csapat a kizárt Besiktas helyén a főtáblán (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Besiktas labdarúgócsapatának fellebbezését az Európa-ligából való kizárása ellen. Az európai szövetség (UEFA) úgy döntött, hogy a török együttes helyett a norvég Tromsö lesz az El főtábláján.
aug. 30
9:24
Evezős-vb: Galambos Péter bronzérmes lett (She)
A könnyűsúlyú egypárevezősök között érdekelt Galambos Péter pénteken bronzérmet szerzett a dél-koreai Csungdzsuban zajló evezős-világbajnokságon.
aug. 30
9:26
El: Ciprusról érkezik a Fener „szerencsés” pótlója (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken sorsolással döntötte el, ki pótolja a Fenerbahcét az Európa-ligában. A kizárt török csapat helyett a ciprusi APOEL került a főtáblára.
aug. 30
9:42
Evezős-vb: Galambos bronzérmes (Infostart)
A könnyűsúlyú egypárevezősök között érdekelt Galambos Péter bronzérmet szerzett a szám pénteki döntőjében a dél-koreai Csungdzsuban zajló evezős-világbajnokságon.
aug. 30
9:42
Cselgáncs-vb: francia siker, mongol ezüst (She)
A férfiak 81 kilogrammos kategóriájában francia, míg a nők 63 kilós küzdelmeiben izraeli siker született a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján.
aug. 30
9:44
Videó: Nadal simán eltiporja az ellenállást a US Openen (She)
Mint beszámoltunk róla, a selejtezőből főtáblára került brazil Rogerio Dutra Silvának szemernyi esélye sem volt Rafael Nadal ellen a tenisz US Open 2. fordulójában: a spanyol világklasszis 6:2, 6:1, 6:0-ra mosta le ellenfelét. Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!
aug. 30
10:00
Kajak-kenu vb: jó kezdés, három magyar futamgyőzelem (She)
A férfi kajak egyesek 500 méteres előfutamaival kezdődött a nap a duisburgi világbajnokságon. Dombvári Bence a negyedik előfutamban volt érdekelt, melyet meg is nyert, és összesítésben a negyedik legjobb idővel (1:40.884) jutott a középdöntőbe.
aug. 30
10:00
Galambos bronzérmes az evezős vb-n (Metropol)
A könnyűsúlyú egypárevezősök között érdekelt Galambos Péter bronzérmet szerzett Dél-Koreában.
aug. 30
10:00
Az APOEL örülhet a Fenerbahce eltiltásának (Agroinform)
A ciprusi APOEL került az Európa Liga főtáblájára az eltiltott Fenerbahce helyére.
aug. 30
10:02
Videó: szenvedve nyert Usain Bolt Zürichben (She)
Usain Bolt a szokásos gyengébb rajtja ellenére 9.90 másodperces eredménnyel nyerte meg a férfi 100 méteres síkfutást az atlétika Gyémánt Liga zürichi állomásán. Íme!
aug. 30
10:04
MLSZ: a szóvivő távozik, visszatér a jogi pályára (She)
Szeptember elsejével távozik a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) sajtószóvivői és jogi igazgatói posztjáról dr. Borbély Zoltán – adta hírül az mlsz.hu.
aug. 30
10:18
Bolt ezúttal nem lazázhatott - videó (Agroinform)
Usain Bolt pocsékul rajtolt és a vártnál szorosabb versenyen nyerte a 100 métert a zürichi Gyémánt Liga-versenyen.
aug. 30
10:54
Videó: a 2011-es El-finalistát parádés góllal búcsúztatták (She)
Mint arról beszámoltunk, a három román csapatból egy sikerrel járt az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában, ez pedig a 2011-es finalista Sporting Braga bukását jelentette. A Pandurii hosszabbítás után kiharcolta a továbbjutást az egy éve még BL-résztvevő portugál csapat otthonában. A román együttes Alin Buleica 15. percben szerzett góljával ledolgozta hazai pályán összeszedett…
aug. 30
10:54
A Real alelnöke nem esküdne meg Bale érkezésére (Agroinform)
Fernando Fernández-Tapias a Tottenhamet vádolja, amiért megrekedt Gareth Bale átigazolási ügye.
aug. 30
10:56
Kajak-kenu vb: döntőben a férfi kajak négyes is (She)
A csütörtöki kilenc után pénteken délelőtt újabb három magyar hajó harcolta ki a döntőbe jutást a németországi Duisburgban zajló kajak-kenu világbajnokságon.
aug. 30
11:30
DVSC: kiújult Mészáros Norbert gerincproblémája (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva vezetőedzője, Kondás Elemér a klub hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta, a válogatott Mészáros Norbert játéka kérdéses a vasárnapi, PMFC elleni bajnokira.
aug. 30
11:32
Schalke: a Milantól érkezik Boateng Szalaiékhoz - hivatalos (She)
A német élvonalbeli Schalke 04 labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Kevin-Prince Boateng orvosira érkezett a gelsenkircheni klubhoz, mivel az le szeretné igazolni. Szalai Ádám együttese már meg is egyezett az AC Milannal a középpályás átigazolásáról.
aug. 30
11:34
Videó: mindig csak az orosz himnuszra van szükség - vagy mégsem? (She)
Lehet, hogy a megszokás hatalma ragadta magával a kijevi ritmikus gimnasztika-világbajnokság szervezőbizottságát, mindenesetre igen kínos bakit követtek el: a szerenkénti döntők első eredményhirdetésénél az ukrán himnusz helyett az orosz csendült fel. Az ezelőtti tizenöt egyéni vb-aranyérmet mind az oroszok nyerték, így akár azt is lehet mondani, hogy rutinból indították el a himnuszt –…
aug. 30
11:48
Videó: ezt még gyakorolni kell - Obama trükközni próbált (She)
Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama egy gimnáziumi focicsapatnál tett látogatást New Yorkban. Az elnökhöz odapasszolták a labdát, amivel trükközni próbált, de nem igazán ment neki. Íme!
aug. 30
11:48
Rangadó vár a Barcelonára és a Real Madridra (Agroinform)
A nagy meccsek fordulója következik a La Ligában, minden sztárcsapatra nehéz mérkőzés vár(hat). Előzetes.
aug. 30
12:06
El: borotvaélen táncolt, de az AZ jutott utolsóként a főtáblára (She)
Nagy izgalmakat követően péntek délelőtt a holland AZ jutott fel utolsóként az Európa-liga főtáblájára, miután hazai pályán ugyan 2–0-s vereséget szenvedett a görög Atromitosztól, ám idegenben szerzett több góljával megnyerte a párharcot.
aug. 30
12:24
NB I: megvan az ősz programja, a tévés közvetítésekkel együtt (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Versenybizottsága – a televíziós társaságokkal való egyeztetés után – elkészítette az NB I 7-17. fordulójának programját, így teljessé vált az élvonalbeli bajnokság őszi menetrendje.
aug. 30
12:24
Kaká megint távozna Madridból (Metropol)
Kaká, a Real Madrid brazil középpályása ismét bejelentette: el akarja hagyni a spanyol királyi futballklubot.
aug. 30
12:24
Csapás a Milannak, erősítés Szalaiéknak (Agroinform)
A Schalke bejelentette, hogy megegyezett a Milannal Kevin-Prince Boateng átigazolásáról.
aug. 30
12:26
Átigazolások: a portugál válogatott az angol 12. ligában folytatja (She)
Az angol labdarúgás 12. vonalában folytatja pályafutását a portugál Luís Boa Morte. A 36 éves szélső a Four Marks FC-hez igazolt.
aug. 30
12:42
Barca: három hét alatt fűthető gyep lesz a Camp Nouban (She)
A szerda késő esti, Atlético Madrid elleni Spanyol Szuperkupa visszavágót (0–0) követően megkezdődtek a munkálatok a Barcelona labdarúgócsapatának legendás stadionjában, a Camp Nouban, amely három hét alatt új, immár fűthető gyepszőnyeggel gazdagodik.
aug. 30
12:44
Tottenham: mégis jön a román válogatott védő - hivatalos (She)
Az előzetes találgatásokkal ellentétben mégis a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának játékosa lesz Vlad Chiriches – jelentette be a londoni klub hivatalos közleményben. A „sarkantyúsok" megegyeztek a bukaresti Steauával a 23 éves román válogatott védő átigazolásáról.
aug. 30
13:00
Vízilabda: Udovicsics sportminiszter lesz, abbahagyja a pólót? (She)
A vajma.info értesülései szerint Vanja Udovicsics abbahagyhatja pályafutását, miután ő lesz a szerb kormány ifjúsági- és sportminisztere.
aug. 30
13:02
Videó: kapusbaki - potya is volt a Sevilla öt gólja között (She)
Az Európa-liga-selejtező rájátszásában a Sevilla idegenben 5–0-ra győzött a lengyel Slask Wroclaw elleni párharc visszavágóján. A találkozón duplázó Carlos Bacca a 87. percben lecsapott Rafal Gikiewicz kapus labdájára, és begurította az üres kapuba. Íme!
aug. 30
13:04
Európa-liga: a főtábla sorsolása élőben az NSO-n (She)
Pénteken Monacóban, a Grimaldi Forumban 13 órakor tartják a labdarúgó Európa-liga főtáblájának sorsolását. A 48 csapatot 12 csoportba osztják, és szeptemberben elkezdődnek a küzdelmek. Kövessék a sorsolást folyamatosan frissülő cikkünk segítségével!
aug. 30
13:18
Spanyolország: Mata és Torres sem kerettag, Villa visszakerült (She)
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a szeptemberi két mérkőzésre. A keretbe nem kapott meghívót Juan Mata és Fernando Torres, viszont David Villa visszatért, míg Koke, Mario Suárez és Inigo Martínez személyében kevésbé tapasztalt játékosok is bekapcsolódhatnak a nemzeti együttes munkájába.
aug. 30
13:20
Videó: előszezon Top 10 - az NFL legjobb jelenetei (She)
Jövő héten rajtol a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL), de a csapatok már hetek óta nagyüzemben dolgoznak. Íme, az előszezon tíz legszebb jelenete videón!
aug. 30
13:22
Németország: Sam és Kruse is meghívót kapott Löwtől (She)
Sidney Sam és Max Kruse is meghívót kapott a német labdarúgó-válogatottba. Joachim Löw legénysége Ausztria és a Feröer ellen játszik világbajnoki selejtezőt.

Keresés