2013. augusztus 16. péntek

aug. 16
4:36
Három és fél évet kapott a focihuligán (Blikk)
BUDAPEST – Börtönbüntetés a futballhuligánnak! Három év hat hónap letöltendőt kapott – nem jogerősen – az az Újpest-szurkoló, aki július 27-én a lila-fehérek Paks elleni NB I-es találkozója után csatornafedelet dobott a rendőrök felé.
aug. 16
7:00
NB II: a megye II-ben folytatja a Békéscsaba volt kapitánya (She)
A Mezőkovácsháza honlapja számolt be róla, hogy a 29 esztendős békéscsabai középpályás, Balázs József a Békés megyei II. osztályban szereplő csapatot erősíti a következő szezonban.
aug. 16
7:00
Mosolygós nászút a Seychelles-szigeteken (Behaviour)
A 16 kiemelt sportág közül az úszók kapják a legnagyobb, 736,5 milliós támogatást. Nekik egyébként jó nyaruk volt: a barcelonai világbajnokságon, illetve a rövidpályás Világkupa-futamokon összesen 219 ezer dollárt úsztak össze. Közülük is Hosszú Katinka keresett a legjobban, aki kis híján 150 ezer dollárral gazdagította a családi kasszát.
aug. 16
7:02
Ferencvárosi építkezés az Építők-pályán? (Behaviour)
"Nem tárgyaltunk senkivel, megkeresés hozzánk sem a Ferencvárostól, sem a kormánytól nem érkezett" - mondta lapunknak Rácz Nándor, az Építők SC elnöke.
aug. 16
7:04
Nem nyert egyik csoportrivális sem (Behaviour)
A magyar válogatottal azonos világbajnoki kvalifikációs csoportban (D jelű hatos) szereplő valamennyi rivális döntetlennel zárta szerdai főpróbáját, s a 2-2-vel végződött Törökország-Ghána kivételével mindegyik 1-1 lett.
aug. 16
7:06
"Hiba nélkül nyerhetek" (Behaviour)
A WTCC és a Forma-1 után újabb szakág világklasszisai látogattak Magyarországra: ezúttal Pápa központtal rendezik meg - az FIA és a FIM égisze alatt - a jubileumi, 10. HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futamot, amelyen többek között a verseny fő esélyese, a 2004-es Dakar-bajnok, az idei összetett harmadik helyén álló Nani Roma is elindul (navigátora szintén Dakar-győztes: Michel Perin).
aug. 16
7:18
Tenisz: Nadal szettet veszített, de összecsaphat Federerrel (She)
A Cincinnatiben zajló férfi ATP-tenisztorna nyolcaddöntőjében Rafael Nadal három játszmában legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot, így a következő körben összecsaphat Roger Federerrel, aki korábban ugyancsak három játszmában jutott túl Tommy Haason.
aug. 16
7:18
Egy századmásodperc döntött férfi 400 gáton (Behaviour)
Kolumbia megszerezte első aranyérmét az atlétikai világbajnokságokon, miután a moszkvai vb női hármasugró számában Caterine Ibargüen (14.85 m) négy centiméterrel legyőzte az orosz Jekatyerina Konevát (14.81).
aug. 16
7:20
Megyei foci: bajnokok egy csapatban Balassagyarmaton (She)
A fociakobon.hu számolt be róla, hogy a Ferencvárossal 1992-ben bajnoki címet szerző Wukovics László és az MTK-val 1999-ben aranyérmes Balaskó Iván a következő szezonban a Nógrád megyei I. osztályban szereplő Balassagyarmatot erősítik.
aug. 16
7:20
Hatmilliárdot szánt a kormány az F1-re (Behaviour)
A 12,264 milliárd forintos keretű turisztikai célirányzat több mint felét, 6,446 milliárd forintot a Forma-1 Magyar Nagydíjra fordította tavaly a költségvetés előirányzatából - írta tegnap a Világgazdaság.
aug. 16
7:54
Autókrossz: Szabó és Kárai jó pozícióban a nyirádi futam előtt (She)
Szabó Krisztián vezető pozícióból (21 – Buggy 1600 kcm), Kárai Tamás a második helyről, de mindössze hárompontos hátrányban (karosszériás krosszautók) várja az autókrossz Európa-bajnokság idei hatodik futamát, amelyet hazai pályán, Nyirádon tartanak meg.
aug. 16
7:54
Djokovic sima győzelme (Metropol)
Az első helyen kiemelt szerb játékos két sima szettben győzte le a belga David Goffint.
aug. 16
8:30
Videó: „Húszcsapatos mezőny kellett volna az NB II-be” (She)
Hétvégén kezdetét veszi a 2013–2014-as szezon a labdarúgó NB II-ben is. Az NSO Tv Csank János korábbi szövetségi kapitány és Bognár György egykori válogatott segítségével elemzi az egycsoportosra szűkült ligát. Bognár szerint a 16 csapat kevés, legalább 20 kellett volna. Jó ötlet az átszervezés, de nem lett elég körültekintő. Csank szerint kegyetlen, hogy három együttes is búcsúzik az évad…
aug. 16
8:32
Atlétikai vb: Orbán fináléja és további öt döntő - program (She)
Hat döntőt rendeznek ma az atlétikai világbajnokságon: a női kalapácsvetés 17 órakor kezdődő fináléjában magyar érdekeltség is lesz, Orbán Éva a negyedik legjobb eredménnyel jutott tovább a szerdai selejtezőből. Az este további részében férfi távolugrásban, súlylökésben, 5000 méteren és 4x400 m-es váltóban, illetve női 200 méteren osztanak érmeket.
aug. 16
8:48
Hannover: Huszti Szabolcs lágyékproblémával bajlódik (She)
A német élvonalbeli Hannover labdarúgócsapatának magyar középpályása, Huszti Szabolcs kisebb sérülés miatt kihagyta az együttes csütörtöki edzését.
aug. 16
8:48
Vereséggel kezdi szezonját David Moyes Unitedja? (Agroinform)
A nyitófordulóban a Chelsea és a City győzelme borítékolható, míg a Unitedre nehéz kirándulás vár Walesben.
aug. 16
8:50
Gyász: balesetben elhunyt az olimpia Bond-dublőre (She)
Halálos balesetet szenvedett az Alpokban Mark Sutton, aki 2012-ben ejtőernyős ugrással, James Bondként érkezett meg a londoni olimpiai játékok megnyitójára.
aug. 16
9:06
Videó: szurkolói üzenet - „Fülöp Marci, visszavárunk, hej, hej!” (She)
A Magyarország–Csehország válogatott labdarúgó-mérkőzésen a közönség egy része a rákbetegséggel küzdő kapusnak, Fülöp Mártonnak üzent.
aug. 16
9:06
Stabilabb védekezés kell a románok ellen (Metropol)
1-1-es döntetlennel hangolt a szeptember 6-i vb-selejtezőre a magyar válogatott.
aug. 16
9:06
Felix negyedszer? (Agroinform)
Pénteken a moszkvai atlétikai világbajnokság hetedik napja veszi kezdetét, és az utolsó női sprintszámból profitálnánk.
aug. 16
9:08
Kaposvár: „Ha elhisszük, hogy ennyit tudunk, sosem nyerünk” (She)
Kovács Olivér, a labdarúgó NB I-ben három forduló után három vereséggel álló Kaposvári Rákóczi játékosa szerint együttese sokkal többre képes, mint amit a bajnokság elején mutatott.
aug. 16
9:10
Brazília: dupla dupla és Seedorf-11-es - döntetlen a rangadón (She)
Rangadót rendeztek a brazil labdarúgó-bajnokság élvonalában (Serie A): a forduló előtti éllovas Botafogo az ugyancsak az élmezőnyhöz tartozó Internacionalt fogadta, és a mérkőzés 3–3-as döntetlennel ért véget.
aug. 16
9:12
Női kézi: a Fehérvár és az Újváros is nemzetközi tornát rendez (She)
Hétvégén a női kézilabda NB I két Fejér megyei együttese, a Fehérvár KC és a Dunaújváros is nemzetközi felkészülési tornát rendez. Azaz Mátéfi Eszter és Pal Oldrup Jensen is erős ellenfelek ellen finomíthatja csapata taktikáját két héttel a bajnoki rajt előtt.
aug. 16
9:14
Oroszország: a sérült Priskin továbbra sem futballozhat (She)
Az orosz másodosztályú Alanyija Vlagyikavkaz labdarúgócsapata hivatalos honlapján számolt be arról, hogy négy játékosára, köztük a sérült Priskin Tamásra nem számíthat a vasárnapi Rotor Volgograd elleni bajnokin.
aug. 16
9:42
Ajánló: ma Kaposvár-Újpest, rajt az NB II-ben és az NB III-ban (She)
Labdarúgásban ezen a hétvégén már a Nemzeti Bajnokság mindhárom osztályában rendeznek mérkőzéseket, mivel az NB II-ben és az NB III-ban is elkezdődik a pontvadászat. Az élvonalban ma Kaposvár–Újpest találkozót rendeznek, míg a másodosztály a Dunaújváros–Vasas mérkőzéssel rajtol. Tekintse meg a teljes hétvégi futballprogramot!
aug. 16
9:44
NB II: a Vasas új igazolása kihagyhatja a bajnoki rajtot (She)
Dirk Berger, a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas vezetőedzője csapata honlapján elmondta: a nyári átigazolási időszakban a Gyirmóttól szerződtetett Nagy Gábor térdsérülés miatt kihagyhatja a Dunaújváros PASE elleni első bajnoki fordulót.
aug. 16
10:00
Topligák: az angolok és a spanyolok is elkezdik - program (She)
Újabb topligákban kezdődik meg a 2013–2014-es idény, a Premier League-ben és a Primera Divisiónban is az első fordulót rendezik, míg az olaszoknál a Juventus és a Lazio csap össze a Szuperkupáért. Tekintse meg a programot!
aug. 16
10:02
Videó: Nadal oktatott, de Dimitrové a nap ütése (She)
A Cincinnatiban zajló kemény pályás tenisztorna nyolcaddöntőjében a spanyol Rafael Nadal, ha nem is simán, de továbbjutott a bolgár Grigor Dimitrov ellen. Ezzel együtt a mérkőzés legszebb pontját Dimitrov érte el Nadal rosszul kivitelezett röptéje után.
aug. 16
10:04
Bayern: Luiz Gustavo a Wolfsburgban - hivatalos (She)
A Wolfsburgban folytatja pályafutását Luiz Gustavo, a Bayern München brazil védekező középpályása. A 26 éves, 10-szeres válogatott játékos 2018-ig kötött szerződést a „farkasokkal” – jelentette be az alsó-szászországi csapat hivatalos honlapja.
aug. 16
10:18
Videoton: itt a brazil szélső, tetszik neki Budapest - fotó (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videotonhoz tartó Nildo Petrolina már megérkezett Magyarországra, és az Instagramon egy fotót is megosztott magáról, amelyen Budapesten tartózkodik, háttérben az Országházzal.
aug. 16
10:18
Orbán befektetőt lengetett be, a Fradi nem kér belőle (Behaviour)
Új befektetőre nincs szüksége, ugyanakkor szponzorokkal folytat tárgyalásokat a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencváros.
aug. 16
10:36
Real: 45 millióért elengednék Özilt az MU-hoz - sajtóhír (She)
Angol sajtóértesülések szerint a Real Madrid labdarúgócsapata 45 millió euróért hajlandó lenne elengedni Mesut Özilt a Manchester Unitedhez.
aug. 16
10:36
Kilenc év után ismét egy csoportban zajlanak a másodosztály küzdelmei (Agroinform)
A Dunaújváros-Vasas mérkőzéssel pénteken kezdetét veszi a magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályú küzdelemsorozata.
aug. 16
10:54
Videó: brutális kiütés egy női MMA-összecsapáson (She)
Kőkemény ütéseket kapott Darla Harris egy női MMA-mérkőzésen Jinh Yu Freytől. Harris fejét előbb lábbal találták el, de aztán egy elképesztő erejű balhorgot is beszedett. Ettől szinte megállt a levegőben, majd kapott még egyet, és azonnal a padlóra esett.
aug. 16
10:56
Férfi kézi: a volt veszprémi jobbátlövő a Hamburgé (She)
Szerződést bontott a montenegrói Zsarko Markovics a német Göppingen férfi kézilabdacsapatával, hogy egy évre aláírhasson a BL-győztes Hamburghoz.
aug. 16
11:12
Atlétikai vb: Bolt könnyed futással elődöntős 200 m-en (She)
A címvédő Usain Bolt könnyedén jutott be a 200 méteres síkfutás elődöntőjébe a moszkvai világbajnokságon. A világcsúcstartó jamaicai – aki vasárnap visszavette a 100 méter trónját – 20.66 másodperces időeredménnyel nyerte meg előfutamát.
aug. 16
11:12
Drogbáékat nem lehet befogni? (Agroinform)
Az isztambuli óriások jól erősítettek a nyáron, így a tavalyi sikereket követően idén is van miért bizakodniuk.
aug. 16
11:30
NB II: megegyezett az egri védővel a Zalaegerszeg (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB II-ben szereplő Zalaegerszegi TE vezetősége megegyezett a legutóbbi idényben Egerben futballozó jobbhátvéddel, Preklet Csabával.
aug. 16
12:06
FTC: A férfias játékot szeretem, nem az alattomosat - Gerson (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros védője, a csütörtökön szerződtetett Gerson új klubja honlapjának elmondta: már akkor tudta, hogy az FTC-hez fog igazolni, amikor Ricardo Moniz vezetőedző meghívta őt a fővárosi csapathoz.
aug. 16
12:06
Tovább nőhetnek a Hearts gondjai (Agroinform)
A másodosztály bajnoka hatalmas lendülettel vágott neki az idénynek, az ezer sebből vérző vendégek bajban lehetnek.
aug. 16
12:24
Videó: nyer-e meccset a Győr az örökrangadó hétvégéjén? (She)
A labdarúgó NB I 4. fordulójának talán legjobban várt mérkőzése az örökrangadó, vagyis az FTC és az MTK egymás elleni találkozója. A Fradi jó formában játszik, hiszen az előző körben legyőzte a címvédő Győri ETO-t. A bajnok még nyeretlen, Pintér Attila csapata Pécsen szeretné megszerezni első győzelmét a 2013–2014-es szezonban. A Sport Tv és az NSO Tv beharangozója.
aug. 16
12:24
Harc a trónért (Agroinform)
Az eddig hibátlan Videoton és Paks meccsét a két gólgyáros, Nikolcs és Simon különversenye teheti még izgalmasabbá.
aug. 16
12:26
Kajak-kenu: Kammerer nem zárja ki, hogy ott lesz Rióban (She)
Kammerer Zoltán huszonhat éve ment le kajakozni, hogy a nővérét bosszantsa, 18 éve tagja megszakítás nélkül a felnőttválogatottnak. Nyert három olimpiai aranyérmet és három világbajnoki címet. Mégis a londoni olimpián szerzett ezüstre emlékszik vissza a legszívesebben, és az sincs kizárva, hogy ott lesz a riói olimpián is.
aug. 16
12:42
Ki jön ki jobban az edzőkeringőből? (Infostart)
Mozgalmas holtszezont tudhatnak maguk mögött a szombaton kezdődő angol labdarúgó-bajnokságban érdekelt klubok, ám lehet, hogy a nyár hátralévő részében jönnek még a legnagyobb átigazolások.
aug. 16
13:00
Napoli: a Mainz is érdeklődik, ám Benítez megtarthatja Novothnyt (She)
Nápolyi beszámolók szerint Rafa Benítez, a Napoli nyáron kinevezett spanyol vezetőedzője a csapatnál tarthatja a Primavera-együttesből magát kinövő magyar támadót, Novothny Somát. A spanyol szakembernek tetszett a csatár legutóbbi felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítménye, és nem biztos, hogy elengedi őt kölcsönbe, bár nagy iránta az érdeklődés.
aug. 16
13:00
Balczó András 75 éves (Metropol)
A háromszoros olimpiai, tízszeres világbajnok öttusázó pályafutásáról 1976-ban Kósa Ferenc készített filmet.
aug. 16
13:02
Argentína: tiszteletbeli edző lett az isteni Diego az 5. vonalban (She)
A korábbi világklasszis argentin labdarúgó, Diego Maradona tiszteletbeli edző lett hazájában az ötödik osztálybeli Riestránál.
aug. 16
13:04
Real: CR7 szerint Mou nem ér annyit, hogy beszéljen róla (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, Cristiano Ronaldo góljával egyenlítettek a portugálok a hollandok elleni szerdai felkészülési mérkőzésen, amely után a Real Madrid játékosa újfent nem kerülhette el a José Mourinhóról szóló kérdést.
aug. 16
13:18
Ukrajna: Vitalij Klicsko mégsem akar elnök lenni? (She)
Félreértelmezték Vitalij Klicsko ökölvívónak, az UDAR (Ütés) párt vezetőjének szavait, amikor a héten az ukrán tömegtájékoztatási eszközök azt adták hírül, hogy Klicsko jelöltként indul a 2015-ös ukrajnai elnökválasztáson – közölte pénteken az Ukrajina televíziónak adott interjújában a Bokszvilágtanács (WBC) egy név nélkül nyilatkozó munkatársa.
aug. 16
13:18
Maradona tiszteletbeli edző lett (Metropol)
A főként tanácsadóként tevékenykedő 52 éves sztár a szabadidejében követi figyelemmel a kiscsapat munkáját.

Keresés